Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-21, 20:45   #1651
muminek82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Asiu super że wszystko w porządku
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:56   #1652
ivoncia16
Wtajemniczenie

mlodaj

ja chyba jutro kupie sobie mrozona i zrobie

asia665

ja tezz mam nadzieje ze moj rosnie ;*
i bardzo sie ciesze ze z Twoim malenstwem wszystko dobrze
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:01   #1653
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Asia no to super wieści Swoją drogą to ciekawe, że przy takiej dużej różnicy w wielkości wiek ciąży jest w sumie prawie taki sam
No właśnie mnie to też zastanowiło,jak przeczytałam że Twoje maleństwo ma już 7 cm. Może to zalezy od ustawień USG?? Sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Asiu super że wszystko w porządku
Dzięki Kamilko

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
mlodaj

ja chyba jutro kupie sobie mrozona i zrobie

asia665

ja tezz mam nadzieje ze moj rosnie ;*
i bardzo sie ciesze ze z Twoim malenstwem wszystko dobrze
Dzięki A powiedz mi jeśli chodzi o fasolke szparagową to można ją podać do obiadu jako formę surówki??Czy ona raczej jest do jedzenia jako danie?

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:06   #1654
ivoncia16
Wtajemniczenie

asia665

oczywiscie ze mozna
swietnie smakuje z ziemniaczkami i jajem lub ziemniaczkami i kotletem z piersi kurczaka .
Stary 2011-12-21, 21:25   #1655
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
No właśnie mnie to też zastanowiło,jak przeczytałam że Twoje maleństwo ma już 7 cm. Może to zalezy od ustawień USG?? Sama nie wiem
Ja nie wiem już sama o co tu chodzi, bo mam na zdjęciu jednym pomiar CRL 4,48 cm i z tego wynika 11tydz 2 dzień, a w opisie dołączonym na USG mam CRL=69 mm i wiek ciąży 11 tydz 4 dzień (dziwne, ale nie wnikam, wiem, że na odchodne mówił, że dzidek ma 7cm a powinien mieć najlepiej koło 11cm do USG genetycznego).

Może też chodzi o inny sposób liczenia tygodni? Zakręcone to Bo w sumie leci mi 12 tydzień, czyli mam zakończony 11 plus 5 dni, i to by się zgadzało wtedy z wiekiem z USG. Zobaczymy co jeszcze gin na genetycznym powie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 08:42   #1656
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
asia665

oczywiscie ze mozna
swietnie smakuje z ziemniaczkami i jajem lub ziemniaczkami i kotletem z piersi kurczaka .
Ooo mi by pasowało do fileta z kurczaka

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem już sama o co tu chodzi, bo mam na zdjęciu jednym pomiar CRL 4,48 cm i z tego wynika 11tydz 2 dzień, a w opisie dołączonym na USG mam CRL=69 mm i wiek ciąży 11 tydz 4 dzień (dziwne, ale nie wnikam, wiem, że na odchodne mówił, że dzidek ma 7cm a powinien mieć najlepiej koło 11cm do USG genetycznego).

Może też chodzi o inny sposób liczenia tygodni? Zakręcone to Bo w sumie leci mi 12 tydzień, czyli mam zakończony 11 plus 5 dni, i to by się zgadzało wtedy z wiekiem z USG. Zobaczymy co jeszcze gin na genetycznym powie
Nie mam zielonego pojęcia Hehe masz rację zakręcone to bardzo jest.

A ja czekam aż mój mężulek wróci ze służby nocnej (pracuje w mundurówce),i jedziemy z moją mamuśką na świąteczne zakupy . Ja jeszcze przy okazji muszę zanieść zwolnienie do ZUS-u i wyrobić krewkarte,bo mój ginekolog powiedział że jak nie zrobie krewkarty do 04.01.2012 to będzie musiał na mnie krzyczeć . A powiem Wam,że niby nie mieszkam w małej miejscowości ale żeby znaleźć jakieś ładne pieczarki czy paprykę to graniczy z cudem .

Jestem mamą

Stary 2011-12-22, 09:10   #1657
Balbinka1983
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny

Byłam wczoraj na usg wiek ciąży przesunął mi się z 9t1d na 9t5 d, termin porodu na 20 lipca

Młodziak ma prawie 3 cm, rączki, nóżki nawet parę razy nam pomachał hihi. Fantastycznie było go znowu zobaczyć

Mam pytanko - lekarka umówiła nas na 10 stycznia na usg i proponuje też zrobienie testu Pappa (zaznaczam, że nie jestem po trzydziestce - mam 28 lat).. Sęk w tym, że chodzimy do niej prywatnie i jak nam krzyknęła cenę za całość (wizyta, usg genetyczne i test Pappa) to normalnie mnie zaryło - 720 pln... Test Pappa kosztuje 400 pln... Zastanawiam się czy w ogóle jest sens go robić - biorąc pod uwagę mój wiek, to że w rodzinie nie było chorób genetycznych, a ten test ocenia jedynie PRAWDOPODOBIEŃSTWO wystąpienia zespołu Downa, Edwards'a i Patau... co o tym myślicie? Wy macie zamiar robić ten test?
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 10:01   #1658
livea
Przyczajenie

Witajcie, dawno się nie odzywałam, bo wylądowałam w szpitalu. Niestety poroniłam;( Na razie nie potrafię sobie z tym poradzić i nie wiem jak przetrwam święta, żeby nikomu ich nie zepsuć.
Wiem, że to brzydko, ale bardzo Wam zazdroszczę. Trzymam kciuki za Wasze maleństwa i ciepło przytulam. Wszystkiego dobrego
livea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 10:03   #1659
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez livea Pokaż wiadomość
Witajcie, dawno się nie odzywałam, bo wylądowałam w szpitalu. Niestety poroniłam;( Na razie nie potrafię sobie z tym poradzić i nie wiem jak przetrwam święta, żeby nikomu ich nie zepsuć.
Wiem, że to brzydko, ale bardzo Wam zazdroszczę. Trzymam kciuki za Wasze maleństwa i ciepło przytulam. Wszystkiego dobrego
Kochana bardzo Ci współczuje Mam nadzieję, że szybko uporasz się z tym bólem i jeszcze prędzej doczekasz znowu dwóch kreseczek i zdrowej dzidzi. Trzymaj się cieplutko

Stary 2011-12-22, 10:09   #1660
gooha3
Zadomowienie

Cytat:

wiem dobrze co to znaczy.
Ja sama straciłam maleństwo tez przed świętami i miałam ochotę się schować, uniknąć wszystkich krewnych i tych głupich słów pocieszenia, które jeszcze bardziej bolały niż miały pomóc. Każdy tylko mówił że jeszcze się doczekam dziecka, jak ja miałam żałobę po tym co straciłam

trzymaj się kochana, musisz chyba tez przeżyć tą żałobe, żeby się w końcu z tym pogodzić.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 10:41   #1661
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Byłam wczoraj na usg wiek ciąży przesunął mi się z 9t1d na 9t5 d, termin porodu na 20 lipca

Młodziak ma prawie 3 cm, rączki, nóżki nawet parę razy nam pomachał hihi. Fantastycznie było go znowu zobaczyć

Mam pytanko - lekarka umówiła nas na 10 stycznia na usg i proponuje też zrobienie testu Pappa (zaznaczam, że nie jestem po trzydziestce - mam 28 lat).. Sęk w tym, że chodzimy do niej prywatnie i jak nam krzyknęła cenę za całość (wizyta, usg genetyczne i test Pappa) to normalnie mnie zaryło - 720 pln... Test Pappa kosztuje 400 pln... Zastanawiam się czy w ogóle jest sens go robić - biorąc pod uwagę mój wiek, to że w rodzinie nie było chorób genetycznych, a ten test ocenia jedynie PRAWDOPODOBIEŃSTWO wystąpienia zespołu Downa, Edwards'a i Patau... co o tym myślicie? Wy macie zamiar robić ten test?
ja mam 29lat i zrobiłam,też chodzę prywatnie ale lekarz napisał mi skierowanie i nie musiałam płacić,Balbinka szczerze to nie wiem co Ci poradzić, 720 to baardzo dużo oni pogłupieli takie badania powinny być bezpłatne dla każdej matki która chce je zrobić.
Cytat:

A ja czekam aż mój mężulek wróci ze służby nocnej (pracuje w mundurówce),i jedziemy z moją mamuśką na świąteczne zakupy . Ja jeszcze przy okazji muszę zanieść zwolnienie do ZUS-u i wyrobić krewkarte,bo mój ginekolog powiedział że jak nie zrobie krewkarty do 04.01.2012 to będzie musiał na mnie krzyczeć . A powiem Wam,że niby nie mieszkam w małej miejscowości ale żeby znaleźć jakieś ładne pieczarki czy paprykę to graniczy z cudem .
Asiu życzę udanych zakupów
Cytat:
ogromnie mi przykro Kochanaściskam mocno i życzę dużo siły i spokoju!
Stary 2011-12-22, 11:47   #1662
hanjah
Zakorzenienie

Livea bardzo mi przykro Trzymaj się kochana dzielnie

Wczoraj miałam koszmarny dzień, dziś jest niby trochę lepiej, ale jak sobie pomyślę ile mam jeszcze do zrobienia, to najchętniej zaraz wróciłabym do łóżka...

Męczą was sny? Ja sprzed ciąży mało który pamiętam, a teraz mam takie bardzo wyraźne sny i do tego naprawdę straszne... dziś np. śniła mi się jakaś polska lekarka-gin. I krzyczała na mnie, że ona u mnie żadnej ciąży nie widzi... aż się mokra obudziłam... źle śpię przez te sny, dawno nic przyjemnego mi się nie śniło...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 12:56   #1663
memka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Livea bardzo mi przykro Trzymaj się kochana dzielnie

Wczoraj miałam koszmarny dzień, dziś jest niby trochę lepiej, ale jak sobie pomyślę ile mam jeszcze do zrobienia, to najchętniej zaraz wróciłabym do łóżka...

Męczą was sny? Ja sprzed ciąży mało który pamiętam, a teraz mam takie bardzo wyraźne sny i do tego naprawdę straszne... dziś np. śniła mi się jakaś polska lekarka-gin. I krzyczała na mnie, że ona u mnie żadnej ciąży nie widzi... aż się mokra obudziłam... źle śpię przez te sny, dawno nic przyjemnego mi się nie śniło...
mnie meczy sennosc, moglabym zasnac wszedzie, i jak w pierwszej ciazy bylo mi to nawet na reke tak teraz nie moge sobie pozwolic na zostawienie mlodego bez opieki a sama isc spac...
memka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 13:42   #1664
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez memka87 Pokaż wiadomość
mnie meczy sennosc, moglabym zasnac wszedzie, i jak w pierwszej ciazy bylo mi to nawet na reke tak teraz nie moge sobie pozwolic na zostawienie mlodego bez opieki a sama isc spac...
Skąd ja to znam
Stary 2011-12-22, 14:19   #1665
memka87
Raczkowanie

Cytat:
Skąd ja to znam
o widze ze mamy dzieci w podobnym wieku
memka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 14:40   #1666
luby957
Raczkowanie

ja tez z checia bym sie polozyla spac, ale zaraz ma przyjc kolezanka iwec nie mogłam sie położyć na drzemkę z moją córcią

kupiłam dizś ostatnie prezenty, znaczy jeszcze bede musial kupic jajko niespodzianke do tego ale wolalam zeby moja mala tego nei widziala bo zaraz by je chciala zjesc a kupowałam prezent dla chrzesniaka TŻ'ta choc jeszcze do konca nei wiem czy bedzie potrzebny a juz wam tlumacze czego
chrzesniakiem TŻ'ta jest synek jego siostry, a nasza mała to chrześnica męża siostry TŻ'ta, i w mikołajki dawaliśmy już dzieciom prezenty i ostatnio na swietach stwierdzilismy ze nie ma co wydawac pieniedzy i na gwaidke juz nic nie kupujemy. Ale Oni wielkie panstwo zrobilo prezent naszej corci, ale dobrze ze mielismy czekolade i TŻ dal jeszcze 100 zł dla małego bo aż głupio było. Więc w te święta się wycfaniłam(nie iwem jak to sie poprawnie pisze wiec przepraszam jesli zorbilam błąd) i ich zaprosiłam do sibei, a jak przyniosą prezent dla małej to my też będziemy mieć prezent dla ich synka A jak nic dla niej nie beda miec to prezent doczeka sie jego urodzin bo ma na poczatku stycznia i kij nie zaskocza nas niczym

ogolnie to musze jeszcze do niej zadz i umowic sie co do Bozego NArodzenia żeby nie przyniesli jedzenia duzo bo kto to pozniej bedzie jadl, jak my bedziemy pozniej jezdzic po rodzinie. Już tez zapowidział mojemu TŻ ze ja sie nie bede bawic i robic 3 czy 4 sałatek i jakiś innych potraw, wystawie wedline na stól zrobie 1 sałatke i będzie jeszcze barszczyk, a jego siostrze powiem zeby zrobila jakies paszteciki do barszczu i jakas 1 sałatke i wystarczy. No ja bede miec jeszcze jakies ciastko wiec wydaje mi sie ze w zupelnosci na 4 doroslych osob wystarczy i 2 dzieci. Co Wy o tym sadzicie??

Edytowane przez luby957
Czas edycji: 2011-12-22 o 14:41
luby957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 14:59   #1667
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Cześć No faktycznie 720 zł to kwota z kosmosu

Cytat:
BiednaTrzymaj się cieplutko

Cytat:
ja mam 29lat i zrobiłam,też chodzę prywatnie ale lekarz napisał mi skierowanie i nie musiałam płacić,Balbinka szczerze to nie wiem co Ci poradzić, 720 to baardzo dużo oni pogłupieli takie badania powinny być bezpłatne dla każdej matki która chce je zrobić.

Asiu życzę udanych zakupów

ogromnie mi przykro Kochanaściskam mocno i życzę dużo siły i spokoju!
Ja już po zakupach. Dostałyśmy pieczarki-takie fajne, bialutkie i duże Będziemy je faszerowały mięsem mielonym i cebulką,później do piekarnika na 20-30 minut,posypać serem i gotowe .Pyszota!

Jestem mamą

Stary 2011-12-22, 15:39   #1668
ivoncia16
Wtajemniczenie

asia665

my tez robimy te pieczarki
i golabki wigilijne z kasza i sosem grzybowym uwielbiam !!!!!!!!!!!!!!!

eh smutno mi ze tak duzo dziewczyn z naszego forum spotkalo takie nieszczescie ;/
bardzo sie boje o moje melenstwo tymbardziej ze bedac w ciazy bralam przez tydzien leki bo bylam przeziebiona a nie wiedzialam ze w ciazy jestem !

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Asia tylko my troszke inaczej robimy te pieczarki bo obtaczamy je w jaju i bulce i smazymy na glebokim oleju
Stary 2011-12-22, 16:35   #1669
Norniczka
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny.
Dawno się nie odzywałam bo nie miałam dostępu do internetu, wczoraj nadrobiłam to co pisałyście ale nie zdążyłam naskrobać co u mnie. Cały czas pracuje, wolne bede miała tylko w dzień Bożego Narodzenia. Nic mi się nie chce i jestem strasznie zniechęcona wszystkim. Jestem w 11 tc a nie widziałąm jeszcze mojego dzidziusia i jak tu wytrzymać do 16 stycznia , nawet prywatnie nie mam jak się wybrać. Mdłości minęły mi parę dni temu, ostatni raz wymiotowałam w piątek, no ale już mają prawo mijać te objawy. Jestem strasznie zmęczona i mam mega wahania nastrojów. Raz jestem radosna, a zaraz płakać mi się chce, częściej raczej to drugie. Piersi już mi urosły 2 rozmiary, już się boję co będzie jak zacznę karmić...
Współczuję wszystkim dziewczynom co straciły swoje okruszki, życzę dużo siły i wytrwałości
Stary 2011-12-22, 17:33   #1670
muminek82
Wtajemniczenie

ja już po wizycie waga 64 ale naszczęście wszystko jest wporządku,dostałam wyniki cytologii i jest ok wiec kamień z serca teraz czekam tylko na usg 30tego!
Norniczka trzymaj się
luby menu wystarczające moim zdaniem,zawsze sie wszystkiego tyle szykuje a póżniej nie ma komu jeść
Asia pieczarki

u mnie choinka ubrana,jeszcze jutro rano szybko ostatnie zakupy i muszę zrobić jakąś sałatke na pierwszy dzień świąt ale nie mam pomysłu jaką
Stary 2011-12-22, 17:37   #1671
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie choinka ubrana,jeszcze jutro rano szybko ostatnie zakupy i muszę zrobić jakąś sałatke na pierwszy dzień świąt ale nie mam pomysłu jaką
Ja na święta robię nieśmiertelną jarzynową I jeszcze śledziową dla tż.

Dziś zabieram się za uszka. A wszystko inne jutro i w sobotę. Ale coś czuję, że ciężko się będzie wyrobić
Stary 2011-12-22, 18:25   #1672
muminek82
Wtajemniczenie

hanjah i ja zrobie jarzynową a co tam!u mnie wszyscy bardzo lubią,nie mam piekarnika żeby upiec ciasta więc jutro musimy kupićmam jeszcze dwa rodzaje śledzi a że idziemy do teściów, to dużo przygotowań kulinarnych nie mam
Stary 2011-12-22, 18:25   #1673
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
ja tez z checia bym sie polozyla spac, ale zaraz ma przyjc kolezanka iwec nie mogłam sie położyć na drzemkę z moją córcią

kupiłam dizś ostatnie prezenty, znaczy jeszcze bede musial kupic jajko niespodzianke do tego ale wolalam zeby moja mala tego nei widziala bo zaraz by je chciala zjesc a kupowałam prezent dla chrzesniaka TŻ'ta choc jeszcze do konca nei wiem czy bedzie potrzebny a juz wam tlumacze czego
chrzesniakiem TŻ'ta jest synek jego siostry, a nasza mała to chrześnica męża siostry TŻ'ta, i w mikołajki dawaliśmy już dzieciom prezenty i ostatnio na swietach stwierdzilismy ze nie ma co wydawac pieniedzy i na gwaidke juz nic nie kupujemy. Ale Oni wielkie panstwo zrobilo prezent naszej corci, ale dobrze ze mielismy czekolade i TŻ dal jeszcze 100 zł dla małego bo aż głupio było. Więc w te święta się wycfaniłam(nie iwem jak to sie poprawnie pisze wiec przepraszam jesli zorbilam błąd) i ich zaprosiłam do sibei, a jak przyniosą prezent dla małej to my też będziemy mieć prezent dla ich synka A jak nic dla niej nie beda miec to prezent doczeka sie jego urodzin bo ma na poczatku stycznia i kij nie zaskocza nas niczym

ogolnie to musze jeszcze do niej zadz i umowic sie co do Bozego NArodzenia żeby nie przyniesli jedzenia duzo bo kto to pozniej bedzie jadl, jak my bedziemy pozniej jezdzic po rodzinie. Już tez zapowidział mojemu TŻ ze ja sie nie bede bawic i robic 3 czy 4 sałatek i jakiś innych potraw, wystawie wedline na stól zrobie 1 sałatke i będzie jeszcze barszczyk, a jego siostrze powiem zeby zrobila jakies paszteciki do barszczu i jakas 1 sałatke i wystarczy. No ja bede miec jeszcze jakies ciastko wiec wydaje mi sie ze w zupelnosci na 4 doroslych osob wystarczy i 2 dzieci. Co Wy o tym sadzicie??
Myślę,że jedzonka powinno starczyć.

Cytat:
asia665

my tez robimy te pieczarki
i golabki wigilijne z kasza i sosem grzybowym uwielbiam !!!!!!!!!!!!!!!

eh smutno mi ze tak duzo dziewczyn z naszego forum spotkalo takie nieszczescie ;/
bardzo sie boje o moje melenstwo tymbardziej ze bedac w ciazy bralam przez tydzien leki bo bylam przeziebiona a nie wiedzialam ze w ciazy jestem !

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Asia tylko my troszke inaczej robimy te pieczarki bo obtaczamy je w jaju i bulce i smazymy na glebokim oleju
Aaa ale to z nadzieniem czy bez nadzienia obtaczasz w jaju i bułce??

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
Dawno się nie odzywałam bo nie miałam dostępu do internetu, wczoraj nadrobiłam to co pisałyście ale nie zdążyłam naskrobać co u mnie. Cały czas pracuje, wolne bede miała tylko w dzień Bożego Narodzenia. Nic mi się nie chce i jestem strasznie zniechęcona wszystkim. Jestem w 11 tc a nie widziałąm jeszcze mojego dzidziusia i jak tu wytrzymać do 16 stycznia , nawet prywatnie nie mam jak się wybrać. Mdłości minęły mi parę dni temu, ostatni raz wymiotowałam w piątek, no ale już mają prawo mijać te objawy. Jestem strasznie zmęczona i mam mega wahania nastrojów. Raz jestem radosna, a zaraz płakać mi się chce, częściej raczej to drugie. Piersi już mi urosły 2 rozmiary, już się boję co będzie jak zacznę karmić...
Współczuję wszystkim dziewczynom co straciły swoje okruszki, życzę dużo siły i wytrwałości
Cześć Faktycznie dawno Cię nie było O to późno masz wizyte,ale zobacz jak pójdziesz to zobaczysz już wyraźną główkę itd

Cytat:
ja już po wizycie waga 64 ale naszczęście wszystko jest wporządku,dostałam wyniki cytologii i jest ok wiec kamień z serca teraz czekam tylko na usg 30tego!
Norniczka trzymaj się
luby menu wystarczające moim zdaniem,zawsze sie wszystkiego tyle szykuje a póżniej nie ma komu jeść
Asia pieczarki

Brawo za wizytę i cytologie
Jarzynową Albo gyros . Ja jutro będę ubierała choinkę.

Cytat:
Ja na święta robię nieśmiertelną jarzynową I jeszcze śledziową dla tż.

Dziś zabieram się za uszka. A wszystko inne jutro i w sobotę. Ale coś czuję, że ciężko się będzie wyrobić
Jarzynowa,to najpyszniejsza sałatka na świecie

Jestem mamą

Stary 2011-12-22, 18:33   #1674
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

Brawo za wizytę i cytologie
Jarzynową Albo gyros . Ja jutro będę ubierała choinkę.

Jarzynowa,to najpyszniejsza sałatka na świecie
dzięki Asiu tak jarzynowa to jest to
Stary 2011-12-22, 18:44   #1675
pumas
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.
Nie odzywałam się, bo zapracowana kobieta jestem, Masę spraw musiałam pozamykać przed moim długim urlopem, z którego już korzystam i się cieszę.

W przyszłym tygodniu mam usg genetyczne - Izasz, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę, że wszystko u Ciebie ok, że maluch rosnie zdrowo. Ja poki co nie daje się złym emocjom i staram się o tym nie myslec negatywnie, ale jednak przechodzi mi czas przez mysl, ze coś może być nie tak itd.
Dzisiaj dzwonili do mnie z laboratorium w sprawie wyników b. prenatalnych - normalnie prawie serce mi stanelo. To co dopiero, jakbym faktycznie uslyszala coś złego... tfu tfu, nie mysle juz o tym.

Któras z was zastanawia się nad zrobieniem pappa i innych - Ja jestem młodsza od Ciebie, bo mam 26 lat i tez je robiłam mimo braku jakichkolwiek genetycznych chorób w rodzinie. Lekarz zalecił, wydałam kasę - wole jednak wiedzieć. Tak naprawd wszystkie badania to jest prawdopodobienstwo, bo wszystkiego dowiemy się dopiero po porodzie.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 18:45   #1676
hanjah
Zakorzenienie

A gyrosa robię na sylwestra
Stary 2011-12-22, 19:00   #1677
ivoncia16
Wtajemniczenie

Asia z mielonym te pieczary
Stary 2011-12-22, 19:37   #1678
phdwao
Zakorzenienie

co tak o jedzeniu caly czas ja mam mały apetyt w ciąży i zolądek mi sie skurczyl, wiec waga w miescu
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 20:07   #1679
agunia82
Zakorzenienie

Matko ja o jedzeniu nawet myśleć nie chcę, od wczoraj mam coś nie tak z żołądkiem, dzisiaj mi się mega jadłowstręt uruchomił, potem wzdęcia i okropne uczucie "ciężkości". Już nie wiem, jak sobie z tym poradzić...

Stary 2011-12-22, 20:48   #1680
muminek82
Wtajemniczenie

agunia ja od początku ciąży walcze z zaparciami i wzdęciami i raz jest lepiej raz gorzej,na początku pomagały mi bardzo jabłka ale powiem szczerze zbrzydły mi jak nie wiem za dużo poprostu,teraz ratuje się kiwi i pije actimele,ale uczucie ciężkości mam prawie cały czas nawet po "wizycie w toalecie" przerąbane.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości