|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cześć mamuśki
![]() Niestety mam masę roboty przy okazji świąt i chrzcin malutkiej więc wpadłam tylko Wam pożyczyć radosnych świąt spędzonych z pociechami, odrobiny odpoczynku no i może choć symbolicznie białego puchu
|
#3962 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieźle się cenią, za ten fisher price, ale może używany by szło taniej przytulić? albo innne widziałam bardzo podobne za ok. 200 zł ![]() Cytat:
![]() fajniste, bratanek ma takie i do teraz z niego korzysta a ma już 4 latka my mamy na tej samej zasadzie "działające", tyle że plastikowe ![]() Cytat:
kurcze a w czym ja pójde na sylwestra? Nawet nie miałam się czasu nad tym zastanowić Cytat:
![]() Cytat:
przepięknych świąt kochana ![]() musze przyznać, że sie dzisiaj nieźle urobiłam i natyrałam. Ale na jutro już zostało mi tylko poprzątanie łazienki, no i robota w kuchni, jutro w planach do zrobienia rybka po grecku, rybka z ananasem, sałatka śledziowa i ciacho może tż będzie szybciej z pracy to mi pomoże chociaż w kuchni, bo on szybszy do gotowania niż do sprzątania a dzisiaj go jeszcze nie ma |
|||||
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Hej maminki
U mnie zakręcony dzień i nocka. Mała budziła się co chwile i nie spała od 1 do 3 w nocy W dzień usnęła dopiero mężowi ok. 17, kiedy ja biegałam po mieście Kupiłam sobie świetną i tanią spódnicę w H&M i mężowi prezent. Ale się stęskniałam za Małą! SZOK!!! oj rośnie Ci ten chłopak!!Blender planuję kupić, krzesełko dostałam w spadku od kuzynki. Trzymam kciuki, żeby uszko nie męczyło długo Frania. Buziaczki dla niego od cioci i Amelki to ja problemu nie mam - sylwek z dwójką w tv |
|
|
|
#3964 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór kobitki!
ja tylko na chwile korzystam dopoki gabrys spi a internet jak zwykle chodzi jak by chciał a nie mogl.... nie mam czasu teraz zagladac bo szykowanie do chrzcin wszystkich ogarnelo, dzisiaj dopiero troche ogarnelam w domu i jeszcze musze myslec jutro nad sałatkami, surowkami i ciastem poza tym nie mam prezentu dla tzta iGabrysia i ide dopiero jutro cos im kupic, juz sobie wyobrazam te kolejki..... nie wiem czy dam jutro rade tutaj zajrzec wiec teraz zlożę Wam życznka: ŻYCZE WSZYSTKIM MAMUSIOM, ICH DZIECIATKOM I TZTOM SPOKOJNYCH, PELNYCH MILOŚCI, WYROZUMIALOSCI ŚWIAT. i mniej kologramow po
|
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
agniesiu
za zakupy ![]() my też mieliśmy sylwka spędzić przed tv, no ale że brat ma okrągłe 30 urodziny to robi z tej okazji imprezke coś tam włoże na siebie, albo naciągne męża na coś nowego
|
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sylwek w domu
Nie mam prezentow a w domu nic nie zrobione...![]() nie wiem jak cokolwiek zrobie/pomogę z moim cyculisiem ![]() Poza tym na wigilię 1cz. jedziemy do teściowej a z racji tego ze u mnie zawsze wszystko na ost.chwilę to i wrócimy tu na cz2. wiec 2 w 1. Boję się tych wypraw świątecznych i tego że mały nie da nawet spokojnie zjeść
|
|
|
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
Hej Wam =)
przepraszam że wpadam tylko na sekundę z pytaniem, ale nie mam czasu (zaczęłam pracę, w weekendy szkoła i Mój tata w szpitalu): czy mogłabym dać Czarkowi już kaszkę? Ma niecałe 3 miesiące, ale wieczorem zjada dwie butle i nadal marudzi z głodu I wszystkiego najlepszego z okazji świąt =) po sylwestrze zajrzę na dłużej, bo będę miała wolne przez tydzień =) |
|
|
|
#3968 |
|
Rozeznanie
|
Jestem okropna matką.. Wychodzi na to, że głodzę swoje dziecko... Na ważeniu w przychodni wyszło że waży nawet mniej niż 2 tyg temu na wadze położnej... Ale jak ma tyć, skoro mi usypia na cycku?! Nic mi się nie chce tylko wyć...
|
|
|
|
#3969 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
jest tu kto? melduje się dziś dopiero wieczorem, bo jakos dzień szybko zlecial, byłam u fryzjera, na kawce u teściów, później pakowanie prezentów, smażenie rybek i zrobiła się 22ga![]() to poczytam co tam u Was Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla Leosia za 3 miesiące i dla całej rodzinki wszystkiego dobrego, przede wszystkim zdrówka i pogodnych radosnych Świąt![]() rabarbar Haniulka cudna Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my tez w domku przed tv spędzimy w tym roku sylwestraCytat:
![]() Cytat:
równiej wszystkiego dobrego ![]() Madziu nie gadaj tak, jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka A może dokarmiaj go mm
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to widzę tak jak u mnie. I jak, kazała dokarmiać?A pobudzasz pod podbródkiem jak zasypia? Podobno właśnie zasypiają jak są źle przystawiane. Bo męczą się bidaczki tym ciągnięciem bez efektów ![]() Może wizyta w poradni laktacyjnej albo badanie moczu/krwi. Co tam pedi wymyśliła u was na tę sytuację ? Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-22 o 23:29 |
|
|
|
|
#3971 | |||
|
Rozeznanie
|
hej
wskoczyłm jeszcze z rana bo mi kontaktu z ludźmi brakuje ![]() Malgosia1983 acelinka[/QUOTE] 19natka88 danika martusiaaaa no cóż pogodziłam się że mojemu maleństwu wystarczy pół godzinna drzemka między 6 rano a 21, dłużej śpi tylko w chuście albo na ramieniu ostatnio 2,5 godzinki wisiała a ja ogarniałam z nią kuchnie także 24 na dobę domaga się obecności mamy, ogólnie rozwija się ładnie już tak nie wrzeszczy na pierdzioszki, kupki sadzi po pachy, gada, śmieje się, podnosi główkę, buja w bujaczku, bawi się zawieszkami, zaczyna nawet łapać grzechotkę ładnie tylko mama musi być w polu widzenia i gadać do dziecka gorzej jak jest już bardzo zmęczona bo widzę że chce spać nic ją nie interesuje i marudzi ale ululać się nie da a jak padnie w łóżeczku to na maks 30 minut z zegarkiem w ręce i od nowa zabawiaj i szalej matka ![]() ogólnie nie narzekałabym ale brakuje mi odskoczni nie mogę jej odstawić na chwilę bo nie ma komu Cytat:
więc chyba musi poleżećCytat:
ja też piżama party będzie a co ![]() Cytat:
a co lekarz na tą wagę mówi ?? trzymaj się dzielnie Kamcia nabierze ciałka na pewno prędzej czy później
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Hej przedświątecznie
![]() jak przygotowania ? ja już kwiczę z bólu pleców, ah, a mały sie domaga noszenia szczególnie przy choince, taką ma radochę jak może po bombki sięgać ![]() Natka ja mam Vitaminum D Sandoz, ale jak mu dzień nie zapodam to jak by mniejsza wysypka. Wczoraj odkryłam jeszcze coś. Nie wiem czy Staś nie ma uczulenia na proszek Lovelle co najlepsze uprałam raz jego bodziaki w moim proszku, to zero uczulenia, tylko mu założe coś z Lovelli to już jest cały zsypany no heloł to jest proszę dla niemowląt Co do ząbka zobaczycie nie będę pierwsza, będę 3 coś jeszcze chciałam napisać ale zapomniałam, podczytywałam, nie cytowałam i kaplica.
|
|
#3973 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
że najpierw leci taka mleczkowa przystawka którą łatwo dziecko wysysa bo jest żadsza od mleka właściwego. Może tak jest u Ciebie, że spije to co latwiej się da a potem usypia i nie dochodzi to tego treściwego? Mysza nie zalamuj się - odwiedź poradnie i wszystko będzie dobrze. A jak trzeba dokarmiaj mm i też będzie git Cytat:
A takie wczesne podawanie kaszki to sugerowałabym skonsultować z pediatrą Dużo zdrowka, milości i radości w te święta i samych pieknych chwil w 2012 ![]() Cytat:
Czytałam to sobie za każdym razem jak miałam już dosyć mojego Kwilonka. Tobie też się udalo i jesteś hiper mamuśka z hiper Hanutką A Święta jak spedzicie? Goście będą? Może ten czas wykorzystaj na "podrzucenie" Hanutki? Tak żebyś przynajmniej mogła wyjśc na spacer..Sama! edit: bo źle napisałam: nie mialam dosyć Kwilonka tylko jego zachowania, swojego zmęczenia
"Moja matka nauczyła mnie aby stać prosto, siedzieć wyprostowaną i palić najwyżej sześć papierosów dziennie..." - Audrey Hepburn Edytowane przez Malgosia1983 Czas edycji: 2011-12-23 o 08:50 |
|||
|
|
|
#3974 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
jak się cieszę, że w środę zrobiłam te pierogi bo wczoraj mała miała dzień marudzenia i dzień - mamusiu będę grzeczna jak będziesz przy mnie siedzieć to mi się tylko rano udało ugotować kapustę i zagnieść ciasta na ciastka, a piekłam dopiero po południu.. mam nadzieję, że dziś będzie lepiej bo w planie sernik, tort, barszcz, oporządzenie karpia- ale to mąż i ubranie choinki no bo wczoraj się nie dało no i jeszcze do spowiedzi dziś a w ogóle boli mnie głowa już prawie od tygodnia, co dzień rano się budzę z bólem, nie wiem o co chodzi ![]() tak, tak czasem się gubię w gąszczu tych korytarzy ![]() Cytat:
a po drugie- Tobie Kochana też życzę wspaniałych Świąt Cytat:
i Wam też Rabarbarku ciepłych i pogodnych świąt Cytat:
eee moja też wyraża takie zadowolenie ale ja tam nie widzę nic co by mogło wskazywać na ząbki u Was coś się dzieje poza drapaniem??Cytat:
a ja z mężem Cytat:
to ile on zjada na noc? a może marudzenie z innego powodu?? Cytat:
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Lula z podnoszeniem główki, próbowałaś Mikiego kłaść u siebie na piersiach ? Mój mały to uwielbia, mniej wiecej jego pierś na moich piersiach, tylko rączki trzeba dobrze ułożyć żeby mógł się podnosić.
Spróbuj go zachęcić, mój chyba dzięki temu lubi, bo piszczy mi jak najęty wtedy, a jak go kłade na łóżku, to albo obok niego, albo kłade mu zabawki pod nosem, co by mógł łapką wyciągać do nich. Przekręcam go też bardzo powoli z brzuszka na plecy, tak żeby się nie przestraszył, bo jak za szybko to się rozbeczy. Ancia jak to Frania ma kolejny antybiotyk, o mamo zapalenie uszka u nas wigile dwie , u mojej mamy i teściowej.. Boże narodzenie u nas ze Szwagrami, czyli muszę się utyrać z żarciem jak zawsze ..:/ a Sylwester, chyba w trójkę w domu w tym roku
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-12-23 o 08:54 |
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętam to Twoje pytanie
|
|
#3977 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będzie dobrze z tymi wyprawami, Filipek to na pewno towarzyski chłopak ![]() Cytat:
![]() już pracujesz? o ja, szacun. kurcze nie wiem co z tą kaszką najlepiej chyba byłoby spytać lekarza, mnie sie wydaje ze to nie zdrowo jak dziecko tak dużo je. Może zagęszczać do mleka by pomógł? Są jakieś takie co się dosypuje i dziecko się wtedy szybciej najada (podobno )współczuje z tatą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mami cycuś jak dobrze że masz tą chuste ![]() Cytat:
nas choinka dopiero jutro doczeka się ubrania, względnie może dziś się uda ale to wątpliwe ![]() ja już dziś ogarnęłam łazienke na błysk i zrobiłam pranie, no właściwie pranie to pralka zrobiła dziecko nakarmione bawi się na macie wiec należy mi się chwila oddechu przy kawce bo sie zmachałam przy tej łazience Przyjdzie mama to i tak sie będzie czepiać że tu coś widzi, że tam widzi Zaraz mykam do Almy z nadzieją że będą tam te mazaki do ciasteczek i m&m i po jakąś wędlinke dobrą. A przy okazji do jubilera wybrać sobie jakiś prezent od tż pod choinke i na urodziny ![]() aaa, dałam wczoraj niuni soczku z tego okubka, ale ona z tego piła jak jej zabrałam bo sie soczek skńczył to płacz ale świetn jest można nim trząść, rzucać i nie wiem co jeszcze robić a ani kropelka się nie wylewa
|
|||||
|
|
|
#3978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mówisz, że tyle rzeczy go uczula...A najbardziej rozwalil mnie ten proszek... Nie dość że się placi więcej to jeszcze takie cuś...![]() Hahaha ale Ci się wspomniało Musisz pogadać ze Stasiem może pociśnie tego zębala szybciej Hehehhe może moj od tego ciśnięcia wtedy an kupkę wycisną sobie zawiązka ząbka tak szybko? ![]() Wogóle to Tż ma dziś wolne i nei może się zająć Berbeciem bo chory jest Ale nie ma że boli, przezorna mamusia ma w zanadrzu maseczkę ![]() No co ja jak byłam przeziębiona, to musialam się opiekowac moim Dzidziusiem ![]() I jeszcze jedno bo cały czas zapominam poprosić o poradę ...Stefano ma od początku taką suchą skórę nad i pomiędzy brwiami. Czasem się delikatnie łuszczy. Przy tym ma pojawiającą i znikającą wysypkę wokól ust (teraz nie ma a dwa dni temu była). Pytalam o to pedi i kazała podawac to calcium. Podawałam a to nawet nei drgnęło...Co to może być? Może jakiś krem zastosować? Tylko jaki?
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się wnerwiałam przed chwilą! wrrrrrrr moja mama siedziała wczoraj z malym, nie mam nic przeciwko, bo chciaż sobie gdzieś pojade... ale ma swojego kota, brak obroży przeciwpchelnej bo cały czas zdejmuje lub gubi... i co widze skacze mi po łóżku ? Noż pchła! jak by mi ugryzła małego to chyba bym pchlarza zatłukła chociaż kto wie , mały dziś ze mną spał ...
|
|
|
#3980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale mała na dziś zrobiła pobudkę o 6.30 więc trzeba było wstać pokaż potem jaki sobie prezent wybrałaś ![]() właśnie czytałam o tym kubeczku, że taki fajny i nic się nie wylewa choćby kręcić wiercić nim ![]() Cytat:
![]() zresztą całe ciałko jej tym smaruję
|
|
#3981 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kwilon wstał. Znikam ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
|
|
#3982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ubieranie choinki super sprawa , Staśka położyłam w leżaczku, włączyłam mrugające lamki i Staś odpłynał w lampkach a mnie czeka jeszcze łazienka... niby burdelu na kółkach nie mam, ale jednak całe mieszkanie do sprzątania.... i ta kuchnia , po tym gotowaniu , pieczeniu pisaków nie znalazłam to czekoladę rozpuściłam i namaziałam Rudolfy ![]() a mięso na wędlinkę już się marynuje od wczoraj ![]() dziś pieczenie! ![]() boziu Natalka i kubek, zazdroszcze ci! Cytat:
a potem maluch te rączki do buzi wpycha... wywabiłam te krosteczki, myjąc rączki jak go ktoś całował, tożto czyste żywe zarazki.To tak jak po chrzicinach, nie dość że ustka, to jeszcze na głowie, w centralnym miejscu z przodu i z tyłu od całowania! a od czego od Szminki! tydzień czasu walczyłam z podrażnioną skórką na główce
|
|
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja nie wiedziałam że taki coś istnieje, dopiero chrzestna Natalci mnie olśniła powiedziała że dla swojej Doni też taki miała ale byl wtedy dwa razy droższy. W ogóle oglądałam te inne rzeczy z tej firmy, talerzyki itp. bardzo fajne Malgosia 1983, to suche na brwiach też Nati miała, ale tak bardziej to wyglądało jak ciemieniucha bo żółte było, zniknęło samo. Co do wysypki to nie wiem, moze to od ślinienia? Nati ostatnio miała wysypke, ale na policzkach, nie wiem nadal od czego ale widze że powoli znika. Przemywam wacikiem nasączonym przegotowaną wodą i smaruje kremikiem z hippa. Dobra, ubieram niunie i lecimy moze z rana nie będzie tyle ludu w Almie narazie
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-12-23 o 09:18 |
||
|
|
|
#3984 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Może ten śnieg wytrzyma chociaż do jutra U nas nocka całkiem ładna gdyby nie przerwa od 2.15 do 3.15 Cytat:
Pokaż spódnicę![]() Cytat:
za chrzciny i wzajemnie spokojnych świątCytat:
Wesołych świąt ![]() Cytat:
Czasami tak jestCytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3985 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym się wkurzyła, ja to w ogóle na punkcie wszelkich robaczków jestem chora, nie znoszę poproś mamę, żeby przypilnowała tej obroży bo kto wie, co taka pchła może przenieść ![]() nom TEN Cytat:
![]() Cytat:
ale to chyba zmiana mleka bo aż mi się podobają te kupki ![]() udanych zakupów ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
a co Szymek robił przez tę godzinkę? ![]() magnez mówisz? w sumie zaniedbałam nie brałam ostatnio wcale, a w ciąży codziennie. Dzięki za wskazówkę w DDTVN właśnie mówią o ospa-party
|
|
#3986 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Eloł.
Wczo miałam cytaty ale leciałam ratowac pokój przed zasraniem bo babcia dobierała sie do pieluchy i juz nie wiem co komu chciałam ![]() Dziś jestem wywalona na masakre- amly cala noc przebieral nozkami, trzepal raczkami i pierdzial wymeczyl sie biedak a ja z nim a koopy do tej pory nie ma ![]() Cytat:
![]() I Wam też najlepszych świąt Cytat:
![]() Ja dzis jestem very very much zombie, a ty? Mam nadzieje,ze lepiej niz u nas. to samo chciaąłm napisac ![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla Guni Cytat:
) jest napisane, że dziecko moze sie spóźniaćz różnymi umiejętnościami nawet 10tyg!Także łepek do góry- wszystko jest oki Cytat:
![]() Ja prawie na nic nie mam. Nie pamietam nawet kiedy sie ost malowałam (nawet glupie obciecie paznokci to wyzwanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- A i miałam pytać jak tam Stanisław- kiełczysław i Natalka-kiełtalka Daja Wam ząbkujące dzidziole popalić??
|
|||||||
|
|
|
#3987 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym ważyć dziecko należy stale na tej samej wadze (podejrzewam, że waga położnej mogłabyć "nieteges", te w przychodni są legalizowane i przede wszystkim stoją na tym samym miejscu( więc nie mogą się rozregulować). Wiem co to znaczy czuć się źle, kiedy starasz się robić wszystko jak najlepiej a efekty są słabe, ale nie możemy panikować. A co pediatra na to? Kazała dokarmiać? Czy macie jeszcze powalczyć? Może za często malutką przystawiasz i ona wypija tylko to "łatwe mleczko" a mało treściwe? Może rzeczywiście warto by było udać się do poradni laktacyjnej, albo przynajmniej zadzwonić popytać... Ile malutka przybrała od początku? U mnie walka z wagą trwa nadal... stąd te usg brzuszka, nerek...żeby wykluczyć ewentualna wewnętrzną przyczynę słabego przyrostu wagi... i kolejny lekarz twierdzi... "że on tak ma" i tyle. Cytat:
![]() Rabarbar śliczna mała Mikołajka Mamcie ze Śląska... http://polskalokalna.pl/wiadomosci/s...u,1737844,3321 |
||
|
|
|
#3988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja go tylko całuję po rączkach Kurde No a ptem się dziwisz że traktują nas jak matki wariatki co nie pozwolą calować dzidziusia
|
|
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi magnez pomógł |
|
|
|
|
#3990 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
do hiper mamuśki to mi dużo brakuje, czasem nerwy puszczają i jestem zła na siebie bo wiem że to właśnie przez brak oddechu od maluszka mają osobowość te nasze maluchy, oj mają charakterki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jaki ten kubeczek????jejku już pije z kubeczka ale ten czas zapier...nicza ![]() Cytat:
za przezorność mój małżonek ostatnio wstał o 4 rano bo go szyja i głowa bolały i by tak siedział w kuchni i jęczał jak to się źle czuje do rana gdybym się starym nie zajęła ehhh nakarmiłam małą, uspałam i nasmarowałam gnoma amolem wcisnęłam ibuprom do dzioba, obwinęłam szalem kark i pogoniłam pod kołdrę ... i już było po moim spaniu ale przynajmniej choróbsko się nie rozpleniło i mąż rano wykazał wdzięczność w postaci poklepania po tyłku i tekstu..."dobra żońcia dobra poratowała chorego" ehhh zmiękł ten mój małżonek strasznie się nad sobą rozczula, a tu trzeba zewrzeć pośladki i pomagać albo przynajmniej nie przeszkadzać jak mnie choroba dorwie to już nie wiem co będzie i kto się moim dzieckiem zajmie ![]() co do wysypki nie doradzę, ja na dwór smaruje nivea na każdą pogodę i czasem po kąpieli oilatum soft ale rzadko i buźka tfuu tfuu cacy kota za okno niech się pchły wymrożą i niech mama kupi jakiś zajzajer jak chce kota w domu trzymać przy okazji kotu prezent zrobi pod choinkę ![]() no to się żegnam berbecia do odbicia, chusta i wio do kuchni coś przygotować na te święta ehh jeszcze raz najlepszego
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale wiem przynajmniej gdzie kupie prezenciki dla dzidziulki
Ty Ty miszczuniu
przepięknych świąt kochana
chociaż w kuchni, bo on szybszy do gotowania niż do sprzątania
oj rośnie Ci ten chłopak!!

to widzę tak jak u mnie. I jak, kazała dokarmiać?
więc chyba musi poleżeć

i ubranie choinki no bo wczoraj się nie dało
Ale nie ma że boli, przezorna mamusia ma w zanadrzu maseczkę 
dziś pieczenie!
za chrzciny i wzajemnie spokojnych świąt
też bym się wkurzyła, ja to w ogóle na punkcie wszelkich robaczków jestem chora, nie znoszę
wymeczyl sie biedak a ja z nim
) i złożę wam wszystkim życzenia świąteczne już teraz bo później może być to już niewykonalne niestety