|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Madzia ja mam dla dzieciaków sprężynowe i sa super sama nie raz w szymka wyrku spałam jak przyłaził do nas , to szłam do niego i super . a dzieciaki lżejsze to na bank im się super śpi . super są lateksowe ale to z tego względu że w wielkim wyrku nie czujesz się jak TZ przekręca na drugi bok ale dla dzieciaków to nie potrzebne
#4202 |
Zakorzenienie
|
libra to samo pisalam,ze ciekawa jestem czy oni siestosuja do wszystkiego o czym mowia
![]() |
#4203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zosia też z gołym tyłkiem lata (lubi), nocnik stoi w pokoju i jak tylko chce to go bierze i idzie tam (u) czyli do pokoju Wojtka i tam ma toaletę. Nie potrafi jednak za każdym razem dobrze usiąść więc trzeba ją naprowadzić. Czasem po chwila pytam czy chce siku albo kupę. Jak jesteśmy same to nauka idzie nieźle, jak jest Tż to mi wszystko psują - nie panują nad zabawą Cytat:
![]() Czasami coś mądrego powiedzą tylko trudniej z zastosowaniem w praktyce ![]()
![]() |
#4204 |
Zakorzenienie
|
Tak szczerze powiedziawszy od kąd biegam jakoś mniej nerwowa jestem , tez się rzadko kłócimy o ile to mozna nazwać kłótnią , ja coś czasem się wydre a tż albo podejmie rękawice albo nie i tyle, ale nie ma czegoś takiego jak obrażanie , nieodzywanie
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Taa większość tych cennych rad można sobie wsadzić , zazwyczaj nie mają zastosowania w zetknięciu z rzeczywistością, zakładają że jeśli się zrobi tak i tak to dziecko powinno zrobić to i to a co jesli nie zrobi ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Zakorzenienie
|
Izazula bo odpoczywanie też może zmęczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Zakorzenienie
|
libra dokladnie,moje dziecko baaardzo zadko reaguje na cos tak jak oni tam zakladaja,wiec moj uparciuch wybiega poza ich ramy
![]()
![]() |
#4207 |
Zakorzenienie
|
Libra- u mnie jest tak ze zawsze winny jest Tz.
![]() ![]() A moje dziecko nie lubi pieluchy i jak tylko usłyszy ze zakładamy pituche to krzyczy: nie, tam. I leci na nocnik. Skraca sama i jak już zrobi to krzyczy: babo ( brawo) i my tez musimy bić brawo. Potem bierze nocnik i niesie do wc. Nie sika nam na podłogę. I niby jest ok. Ale.... Kupy nie potrafi zrobić na nocniku. No i jak nie ma pieluchy to się rozbierać. Muszę chyba jakieś szelki kupić. Nie wola tylko leci i sieda. A jak wola to kłamie bo chodzi tylko o to aby zdjąć jej piluche. Tylkoliwka - dziękuje za życzenia. Ze swojej strony tez ci życzę wesołych świat.
#4208 |
Rozeznanie
|
Tak - to chyba jakaś pierdzielona rota.
Po południu małej się polepszyło - zaczęła jeść (i pić co ważniejsze) i w ogóle odżyła, wcześniej siedziała biedna nieruchomo, i tylko oczami ruszała, nawet kroplówki jej nie ruszały. Jak na razie badania moczu ok - czekamy jeszcze na wyniki badań krwi i kału. W ogóle to nieźle ją badają - miała dziś po południu EKG, jutro z rańca USG. A humor i u mnie się polepszył - wypisy są każdego dnia, nawet i w nocy mogą być, jak z dzieckiem wszystko ok, więc raczej całych świąt tam nie spędzimy ![]() Życzenia zdrowia przekażę ![]() Spadam spać ![]() Edytowane przez catro Czas edycji: 2011-12-22 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lenka jak zwykle boska ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a wracając do dzieci, to dziś u mojej mamy została Amelka i Zosia, Amela naglę wykrzykując coś po swojemu wpadła do kuchni i ciągnie moją mamę za rękę. Mama z nia poszła do pokoju i się okazało, że Zosia ciągnęła łańcuchy z choinki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja już na nogach mimo, że mam wolne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Catro cieszę się, że jest poprawa, obyście wyszły dziś lub jutro rano ![]()
![]() |
#4211 |
Zakorzenienie
|
Ja zaraz wyjezdzam, wiec zdrowych i wesolych swiat dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ospy nie mamy, choć myślałam że pewna, bo przez około 5 godzin bawił się z kuzynem który już miał kilka kropek, a dopiero po kilku godz calego go wysypało, więc zarażał. Ale mój młody twarda sztuka widać. Bo 21 dni minęlo i nic nie wyszło. Cytat:
Druga sprawa że z wiekiem nabiera się jakiejś mądrości i ogień już zagasa ten taki emocjonalny. Oczywiście to tylko w przypadku pewnie tych co zawsze potrafili ze sobą rozmawiać, i już się dotarli. Ja wiem że z moim tz nie ma co się kłucic, ale mam swoje sposoby żeby zrobił to co ja chcę i żeby on myślał że to jego pomysł ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj mam Eryka w domu. I to taka niewiadoma, bo albo chlopaki dadzą mi popalić, albo będe miała wyjątkowy luz bo oni się sobą zajmą, a moja rola będzietylko w podawaniu jadła, i sprzątaniu rozgardiaszu ![]() Wczoraj 3 razy musiałam odkurzać, i raz myć podłogi. Tacy z nich syfiasze. Dałam im wczoraj ostatni dzień luzu. A od dzisiaj Eryk dostanie swoje dorosłe obowiązki, bo sama tego nie ogarne. Erwinek to jeszcze jest na etapie że lubi sprzątać, więc jak klocki do sprzątnięcia to jego działka Aniu dzięki za odpowiedz w sprawie materacy. Bo właśnie w standardzie z łóżkiem piętrowym są piankowe, a to już lepiej chyba do tych sprężynowych dopłacić, żeby wygodniej im było. łóżko kupywać będę w sumie z trzema miejscami, ale ten jeden materac będzie zwykły, bo to na jakiegoś przyjezdnego kuzyna, lub jak któregos w nocy trzeba bedzie pilnować z gorączką ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także jeszcze poczekam. Nic na siłę-jak dziecko do tego nie dorosło, to guzik. Można sobie i co 15 min sadzać, ale mi nie o to chodzi już teraz żeby ją trzymać, bo a nuż poleci, tylko o ten następny etap. Także poczekamy Fajnie macie, że takie oazy z was-my oboje cholerycy i albo wióry lecą albo potrafimy się tydzień fochać bez sensu-ale wtedy to bywam na niego taka zła że bym go za okno wystawiła ![]() Dla mnie straszenie "panem" i innymi "atrakcjami" jest nie do przyjęcia-nigdy nie zamierzam tego robić i dziadkom i otoczeniu na to nie pozwolę. Na pewno nie podziała, a na co bardziej wrażliwe egzemplarze może źle podziałać (na psychikę) i to w takim bardziej dalekosiężnym wymiarze --- Młoda coś mi tam spsociła i potem przylazła całować, tulać i się kajać -co sie mówi? -ajlawiu. -nie. -dzień dobry? -nie. Coś innego -przeprasiam. dziękuję ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- catro, to dobre wieści ![]() ja to jestem na renijusizm uczulona ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() czy nasze dzieci mogą jeść pieczarki??
#4215 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś pisałyście o glanach. Mi się glany zawsze podobały
![]() ![]() Emu mi się podobają, i są bardzo wygodne, fajnie wyglądają w zestawieniu leginsy tunika. Chciałam kupić, ale jak napisałyście że takie rozkraczone czasem. to zaczelam na to zwracac uwagę i faktycznie takie nowe fajnie wyglądają, a później to koszmar. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- minka mój jada pieczatki i w leczo i w sosach, i w pizzy jak zrobie, nic mu nigdy nie było. Innych grzybów starszemu nawet nie daję
![]() |
#4216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cistko nabyłam ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Moje już dawno jedzą . w sumie to jedzą wszystko .
![]() |
#4217 |
Zakorzenienie
|
Jej, ale natworzyłyście... brak słów.
Ja szaleje w domu z przygotowaniami, chociaż część sobie odpuściłam już. Jest u mnie już koleżanka z dzidzią - jejku - ma 2 m-ce i jest jak okruszek, a jak ją wzięłam na ręce, to nic nie ważyła. Igor zazdrośnik i dalej nie gada - boszzzz... jako jedyny tutaj nie gada. Za to dalej pije - w Święta go będę odzwyczajała. Nie wiem, co z nim - budzi się w nocy, kręci, jak go przytulę i napoję najlepiej, dalej śpi. Dzisiaj gotuję barszcz. Sałatkę jarzynową robi koleżanka właśnie. Piekę dzisiaj też sernik i keks. No i chyba mięso zamarynuję. Jutro będzie już z górki. Tylko czasu na wizaż nie mam za bardzo. Za to 3 dzieci na stanie... Niezła jazda. ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- A póki co, w pracy kwitnę... ja pierdzielę - padnę pod stertą papierzysk...
#4218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- jasne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Młoda Wam również Zdrowych i Wesołych Świąt ![]() Lece do roboty ![]() ![]()
![]() |
#4219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam czasu na nic, wczoraj pół dnia sprzątałam, pierogi już zrobione. Dzisiaj kapusta się smaży i mięsko, później 3 ciasta muszę upiec i chleb zarobić. Choinke mamy sztuczną a na dole u rodziców jest żywa, Zosia zaczęła obrywać i jeść igły, więc oddałam żywą koleżance. Tż zabrał Zosie do dziadków na wieś więc mam trochę spokoju ![]()
![]() |
#4220 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Właśnie skończyłam pakować siebie i Oliwke. Wczoraj popakowalam prezenty - trochę ich wyszło. Dobrze ze jedziemy na dwa samochody to brat Tz zabierze cześć i jednego zwierzaka. My weźmiemy kota a on psa. Nie wiem czy będę miała czas na wizaz wiec tak zapobiegawczo Zdrowych, Radosnych, Bezstresowych Świat Bożego Narodzenia. ![]()
#4221 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kłótni to ja uznaję zasadę równosci ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mojej nie dawalam pieczarek, jakoś zawsze się balam- nawet z jajecznicy wydłubywalam jak chciała naszej... a Wy tu wszystkie piszecie, ze dajecie dawno... wiec i ja zacznę ![]() dobrze wiedzieć- wprowadze cos nowego do jej menu ![]() A propos to mała od kilku dni praktycznie nic nie je. Nadal tylko by zyła mlekiem. Wczoraj przez cały dzień zjadła 3x mleko po 180ml, podziubała suchej bułki (może pół), zjadła z 7 łyżeczek zupy pomidorowej, z pół ziemniaka i troche przekąsek... ona mi padnie z głodu. Dzis też tylko nabialem żyje. Mleko x2 po 180, pół kostki białego sera, oprócz tego biały ser ze śmietana i cebulką, marchewka... i to tyle. mam nadzieję, że na oniad zje trochę ryby i ziemniaki bo jak nie to ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() Pop- szerokiej drogi ![]()
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
Zosia też jeszcze nie jadła pieczarek, ale jak dajecie to też jej dam.
Asia ciasta się szybko zrobi, kapusta też już prawie skończona ![]() ja nie narzekam na zachowanie Zosi, oczywiście czasami mi daje popalić, ale to jak każde dziecko. Bałagan zrobi to posprząta, na jej histerie nie reaguje albo każe jej wyjść z pokoju więc teraz mało kiedy zdarza się takie zachowanie. Bicie jej przeszło już dawno, gryźć nie gryzie
#4223 |
Zakorzenienie
|
sara- moja do niedawna była też bardzo grzeczna poza jakimiś tam wybrykami. Coś się z nią porobiło od dosłownie kilku dni, a dokładnie od poniedziałku... ja jej nie poznaję. zawsze mnie słuchała, jak było coś zakazane to nunu i koniec. A teraz wie, ze nie może a i tak robi. jak jej zabiorę to czym broi to histeria maksymalna. Nie odpuszczam oczywiscie ale jak widać skutków to nie przynosi. na kazde moje zdecydowane "nie" jest odgięcie do tyłu (boję sie, że się przewróci) i kwik...
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Ja własnie gotuję kapustę z grzybami. Posmażyłam ryby a teraz robię zalewę do nich i kroję warzywka ![]() ![]()
#4224 |
Zakorzenienie
|
Asiulek ja daję wszystko . dzieciaki jedzą smażone kotlety , pizze nie raz , fryty jak się trafi ( i to kupne ) - jak nie raz się jest gdzies na miescie . Nie daję tylko syfu typu : chipsy , batony i inne wynalazki a tak jedzą wszystko .
słodycze też się staram dawać raczej domowe : ciasto z kuonych rzeczy herbatniki czy chrupki . Wkurzyłam się na bułgarię ![]() ![]() nie dość że jakoś drogo mi to wsio wyszło to jeszcze z mojego banku za sam przelew do hotelu muszę płacić 200 zł . za dwa to 400 ![]() ![]() do tego ubezpieczenie więc mam ich w dupie . Namówiłam Tzta na egipt ![]() ![]() http://www.tui.pl/wakacje-samolotem/...1274?hotel=507 zamiast lepić pierogi to ja wakacje wybieram termin 24 maja 7 czerwca . i wiecie co jest najlepsze ![]() ![]() ![]() ![]() No i TZ musi się narąbać przed wylotem
#4225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wigilie mam w domu więc trochę szykowania mam, w pierwsze świętą jedziemy do dziadków jednych a później do drugich. A drugie święto w domu, przychodzi teściu i tż brat z narzeczoną, więc też muszę trochę jedzenia uszykować. Prezenty już mam spakowane, jeszcze pierniki musze polukrować i powiesić ![]()
![]() |
#4226 |
Rozeznanie
|
Zdrowych, Spokojnych, Radosnych Świąt spędzonych w gronie najbliższych, wymarzonego prezentu pod choinką, samych pomyślności, ciepła i wielkiej pociechy z malusich szkrabów
życzy Paulina, Tż i Julia
#4227 |
Zakorzenienie
|
ania- zazdroszczę wyjazdu
![]() ![]() ![]() Dziś do malej przychodzi chrzestna- moja kumpela, więc muszę cos jeszcze upichcić a tak mi się nie chce ![]() Jutro wigilia u teściów, ja tylko robię tą kapuchę i rybę w zalewie octowej, więcej tesciowa nie chciała, bo ona to taka zosia samosia ![]() A w I święto do Pleszewa, w II powrót ![]() ![]()
![]() |
#4228 | |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczęta
Wszystkim już dziś życzę wszystkiego najlepszego. Świąt rodzinnych, spokojnych i pogodnych. Oby Was dobry humor nie opuszczał. Buziaki dla wszystkich mam, dzieciaczków i rodzin ![]() U mnie przygotowania do Świąt spokojnie. Wprawdzie nie szukam wakacyjnych wyjazdów jak Ania ale na luzie ![]() ![]() Nie wiem czy dzieciaki pieczarki mogą jeść ale moja wszystkożerna Zosia zjada w potrawach, osobno nie. Jadła też pierogi mojej mamy z kaspustą i grzybami - oczywiście z naszych talezy ![]() Cytat:
Na renijusizm ja tez uczolona jestem i to bardzo. Aż mnie trzepie na samą myśl ![]()
![]() |
#4229 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uuuuuuwielbiam~ :d ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Rozeznanie
|
http://www.naobcasach.pl/a.51562.Ale...ich_badan.html
znalazłam fają rozmowę na temat alergii
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.