|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Malgosiu, Sisku jestescie kochane z tymi radami, dziekuje
rabarbar wiem ze jest takie ciasto ktore trzeba trzymac w chlodnym miejscu pare tyg ale w tym przepisie jest 24 h, tylko wlasnie chcialam sie dowiedziec od kogokolwiek czy ten czas mozna troszke zmniejszyc. Wysprzatalam lazienki, kuchnie. ciasto piernikowe leżakuje a dzisiaj po poludniu jedziemy po prezenty i w koncu wczoraj Ł kupil choinke, jutro bedziemy ja ubierac, w zeszlym roku kupilismy na poczatku grudnia i do swiat nie mozna bylo jej dotknac bo sie sypala wie w tym roku postawilismy na czas
|
|
#3992 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ładna nocka ![]() Cytat:
![]() u nas jak Nati zrobi kupke to święto w domu Cytat:
u nas ząbek się nadal czai, ale jest ok, w dzień czasami pomarudzi i pcha niesamowicie łapki do buzi, ale najważniejsze że nocki spokojne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
coś czuje że jutro przy stole będzie ryk ![]() właśnie mi przypomniałaś ze miałam sobie zrobić badania krwi bo też miałam anemie w ciązy i zaraz po musze to załatwić po świętach jak tż będzie w domu to sobie wyskocze ![]() jaka żona kochana i super mamuśka a nerwy każdej z nas czasem puszczają ![]() kubeczek taki: http://allegro.pl/momma-kubki-o-kube...988336650.html Kupiłam sobie prezencik pierścionek ![]() tylko moim aparatem nie umiem zrobić fotki |
||||||
|
|
|
#3993 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Bo znowu zapomnę
![]() W biedronce przecenili te zwierzątka interaktywne na 49zł może któraś z Was ma jeszcze na niego ochotę to sprawdźcie sobie czy w Waszych biedronkach nie zostało tych zabawek ![]() ja jestem bardzo zadowolona z niej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przez ten tydzień byliśmy aż RAZ na spacerze Cytat:
Cytat:
![]() no chyba,że to stres prze wizytą teściowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak lepiłam te glupie pierogi i pomyślałam sobie, ze w sobotę będziemy je jeść i to będzie pierwsza tylko nasza wigilia to się poryczałam będziemy obie płakać Acelinko jak to ie umiesz zrobić zdjęcia?? naucz się ![]() zmieliłam ser 3razy ,ale się zmachałam
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-12-23 o 11:46 |
||||||||
|
|
|
#3994 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja mama wczoraj męczyła mnie o Gabrysia lub Gabrysię ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A odskocznia to rzeczywiście bardzo sie przydaje- współczuję Ci bardzo. Ja bym nie wyrobiła ![]() A TŻ nie zajmuje sie małą? Cytat:
A w ogóle to nie wiem czy mnie coś nie łapie- ost w nocy pobolewa mnie gardło, zrobiła mi sie opryszczka i jakos zimno mi od rana
|
|||||
|
|
|
#3995 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry przedświątecznie
ale już od rana naprodukowałyście wpadam na chwilę poczytać jak idą przygotowania póki mały drzemie (choć już słychać że sie wierci) i spadam robić rybkę po grecku i w ananasie i sprzątankoCytat:
a jak tam mąż zajmuje się mała?? poprawiło sie coś??Cytat:
![]() Małgoś a ja mam do Ciebie pytanko i do innych mam również. Bo pisałaś że Stefek się tak pręży wierci, niespokojnie śpi. BArtuś ostatnio tak samo, ma strasznie niespokojny sen, a w dzień to już wogóe 15minut i juz się wierci. Przy piciu mleczka również prężenie, wywijanie nóżkami:/ Stosowałaś coś na to?? Dziewczyny poradźcie co mozna podać. na noc podaje mu kropelki Espumisan, niby jest troszkę spokojniejszy, prześpi 6-7 godzin ciągiem, ale i tak się przez sen wierci, stęka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty nasza kuchareczko ![]() dobra zmykam do wieczorka miłych przygotowań---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
dużo zdrówka życzę wskakuj pod kołderkę i się troszkę wygrzej żeby Cię na dobre nie złapało
|
|
|
#3996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jak raz musiała to zmieniła, ale wczo przyszłam a dziecko z osranym tyłkiem leży ,a ta grucha do niego
Chyba miała sie pupka wietrzyc no ale wypadałoby najpierw ja przetrzeć ![]() TY to jesteś wzorem gospodyni! Co czytam to Ty ręce pełne roboty! ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Ja podaje Sab Simplex, Dicoflor i syropek zapisany przez naszą pediatrę (robiony w aptece) niby po nim było zdecydowanie lepiej. Cytat:
![]() No wlasnie tak sie czaje na łózko- bo maly kimnął, ale ja nie wierze w ten jego sen
|
||
|
|
|
#3997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehhe po prostu jak robie foto z lampą to nic nie widać, a jak robie bez to widać tylko ze coś sie tam świeci, zawsze mam kłopot ze zrobieniem zdjęcia biżuterii może pójdzie zrobić telefonem tż, zobacze wieczorem ![]() no to będziemy wyć obie w ubiegłą Wigilie też płakałam, bo dwie kreski Cytat:
to kuruj się od razu
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3998 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzięki kochane za wszystkie miłe słowa.
Małą pobudzam jak tylko mogę- za ucho, stopę, po zebrach itp ale efekt jest taki, że pociamka parę razy i znowu śpi. Zabieram cyca żeby się wybudziła, zaczyna popłakiwać to daję znowu, ale jak tylko poczuje cyca w buzi to totalny odlot Pediatra trochę mnie zirytowała- już od wejścia ochrzaniła mnie że takim maluszkom to trzeba buzię smarować na wyjścia, jak powiedziałam że smarowałam to tylko skwitowała "acha, no to dobrze". W ogóle nie chciała podjąć tematu butli i dokarmiania- jak powiedziałam, ze Młoda dostaje jedną butlę i może zwiększyć ilość, to stwierdziła, że mm to nie, bo zaraz mi pokarm zaniknie a szkoda by było skoro mam, poza tym sztuczne mleka są produkowane na bazie krowiego i często uczulają. Tylko że my drugie opakowanie jemy, to chyba uczulenie już by wyszło! Generalnie mam Małą przystawiać jak najczęściej, pielęgniarka stwierdziła, że pewnie będzie mi wisieć na cycku, ale tak trzeba. I nawet jak uśnie to po max 3 godz mam wybudzać. No to dzisiaj w nocy nastawiałam budzik i ją budziłam, chociaż słodko spała. Karmienie trwało ok godziny, a od rana masakra. Od 8 do 11 miałam łącznie może pół godz przerwy na przebranie się i zjedzenie śniadania. Przed 12 znowu był ryk , dostawiłam do cyca i oczywiście spanie. W końcu zrobiłam butlę, wybąbliła jakieś 130 ml (!! po prawie nieustannym karmieniu od rana!) i leży sobie grzecznie w wózeczku, spokojnie ogląda świat i pogaduje (myślałam że uśnie ale chyba ma inne plany). Cytat:
Poza tym mocno zastanawiam sie nad podjechaniem do innego pediatry. A nad poradnią też myslałam- może cos mi poradzą, może faktycznie mi się tylko wydaje, że ona dobrze łapie cyca? Jak wygladała u Ciebie wizyta? Cytat:
A z tym mleczkiem to z pewnością tak jest- pije na początku samą wodę bo łatwo leci, a jak trzeba potem się natrudzić i pociągnąć to treściwe, to zasypia. A wodą to sie jeszcze nikt nie najadł, tym bardziej na niej nie przytył. Poza tym to ze mam pokarm jeszcze nie swiadczy o tym, że jest dobry. Ja chuda i drobna, to może jakiś mało treściwy? Po wczorajszej wizycie zadzwoniłam do mojej położnej (mam inną, spoza przychodni) i to w porozumieniu z nią dodałam jeszcze jedną butlę. Bo cyc cycem, ale sama powiedziała, ze skoro Kamcia tak słabo przybiera to nie ma co sie zastanawiać, tylko trzeba ja dokarmić. Mąż mnie pociesza i mówi, że najwyżej na butlę całkiem przejdziemy. To się rozpisałam... Sorki, ze Wam tak smęcę, ale od wczoraj ryczę co chwila, denerwuję się tym wszystkim i stresuję. |
||
|
|
|
#3999 | |
|
Zadomowienie
|
hej
nadrobiłam i tak na szybko odpowiem tylko na pytanie Małgosi Cytat:
zmykam do ostatnich porządków i.... kochane, bo nie wiem czy dam radę później.... ....:::::::::::::....
Wigilijny nadszedł czas, całujemy mocno Was, chcemy złożyć Wam życzenia w Dniu Bożego Narodzenia, niechaj Gwiazdka Betlejemska, która świeci Wam o zmroku doprowadzi Was do szczęścia w nadchodzącym Nowym Roku! dla super mam i super dzieciaczków buziaki ode mnie i mojego Miśka ....:::::::::::::....
|
|
#4000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana nie smęcisz... starasz się tylko dociec co może pomóc Twojemu dziecku, a to już świadczy jaką dobra mamusią jesteś!!!!! Poza tym po to jest to forum, żeby dzielić się ze sobą i radościami i smuteczkami... A nóż widelec ktoś podsunie jakiś rewelacyjny pomysł na nasze bolączki...Ja też wstaję w nocy do młodego karmić, ale go nie budzę... nie sprawdzam pieluchy... dostaje cyca na śpiocha . Przeważnie raz udaje mi się go nakarmić nie budząc go![]() madzialenka z każdej sytuacji jest wyjście i nie ma co się załamywać!!! |
|
|
|
|
#4001 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czekam od rana na kuriera, bo zamówiłam chustę... i nie go ma.
https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgd9bgm22r.png Edytowane przez AneczkaJ Czas edycji: 2011-12-23 o 15:06 |
|||
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam znienacka
![]() Z okazji Świąt najlepsze życzenia zdrowia, radości, miłości i pięknych uroczystych, rodzinnych chwil dla Was, Waszych dzieci i Waszych (czasem niepokornych) mężczyzn
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
spódnica zwykła, prosta, czarna do kolan z materiału, ale taką chciałam
MASAKRA! Ostatnio moja teściowa mówi o tym, bo w Uwadze na tvn też o tym mówili to ja od razu, że moim zdaniem to głupota, a ona zdziwiona, bo wg niej to bardzo dobra metoda. Padłam!! Bo ona "nie ufa" szczepionkom! Pewnie - wszystkie nie szczepmy dzieci to niedługo powrócą wszystkie choroby i padniemy jak muchy! Cytat:
Ja zmieniałabym pediatrę Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-12-23 o 15:29 |
|
|
|
|
#4004 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Szymon dzisiaj znowu daje czadu
Na oczka ledwo widzi, a położony do łóżeczka ryczy jak poparzony![]() Ogłoszenie parafialne: mam na zbyciu paczkę Pampersów Active Baby (niebieskie) 62 szt. i paczkę pampersów Dada 64 szt. w rozmiarze 3 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kuruj sięCytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4005 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
melduje sie w przedswiątecznym wirze ![]() (5 min sie zastanawiałam jak to sie pisze, tumanek ze mnie, heh) byłam po prezenty dzis...masakra jakie tłumy, i to dopołudnia, wole nie myslec co jest teraz a ja juz dostałam od tesciowej prezencik - karte do hm za 150 zł - to juz pod choinke i na imieniuny. w sumie fajnie bo i tak by nie trafiła w mój gust ![]() Cytat:
Cytat:
wiec nie wiem samaCytat:
Cytat:
ale słuszna postawa, słusznaCytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, przerabiałam to samo.Jak bardzo chcesz karmić piersią to walka całkiem długa i trochę męcząca, ale jak nie jesteś przekonana i chcesz zacząć butelkować to bym się nie spinała.
Ja poszłam do doradcy. Wizyta około 1,5h. Pokazywała jak przystawiać, jakie błędy, w jakiej pozycji karmić. Jak pobudzać ( podbródek, ponieważ tam coś jest co pobudza do ssania), pokazała wiele ważnych i przydatnych rzeczy. No i walczyliśmy i wywalczyłam to karmienie chociaż jest ciężko czasami W ogóle piszę szybko co u nas później będę nadrabiać, bo mały chce już jeść. Od rana ma straszny kaszel, byliśmy u lekarza, nic nie wypatrzyła teraz leżał na macie na pleckach to mało się nie zakrztusił. Masakra. Jeszcze jutro ponad godzinna jazda. A lekarka powiedziała, żeby wziąć coś na zbijanie temperatury w razie czego... a tż oczywiście jeszcze w 2 dzień świąt chce jechać, ale raczej się nie zgodzę. Niech babcia przyjeżdża a nie my będziemy w taką pogodę jeździć ;/W ogóle zakupy zajęły chyba z 3h, dalej nie mam większości prezentów, upieczonych ciastek czy kupionej choinki. A jutro wyjeżdżamy ok 12 więc ja nie wiem jak to będzie z tymi świętami
|
|
|
|
#4007 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja tez odstawia takie szopki, i nic nie pomaga - tzn ona spi, przebudza sie od czasu do czasu, podobnie jak Martunia pisała o śnie Bartusia, tylko ja nad nia siedze bidulą. Próbowalismy juz chyba wszystkiego, nawet Debridat nie pomógł położna mówiła, ze to musi samo przejsc....ciekawe kurna kiedy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za dobra jestes... u nas tez zapylenie masakra, pediatra nawet powiedział zeby nie wychodzic szczególnie przez swieta bo wszyscy beda palic w piecach jak szaleni Cytat:
![]() Cytat:
A ze pediatra krzywo patrzy - a niech spada na bambus, to moje dziecko i moja decyzja |
|||||
|
|
|
#4008 |
|
Rozeznanie
|
A co chcesz za te pieluchy?
|
#4009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze wciąż się łamię,trochę "boję się" butelki , bo młody nie chwyta żadnego smoczka (i na razie zestaw aventovy się kurzy).Muszę kupić jakieś inne butelki, tylko jakie...? |
|
|
|
|
#4010 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ściąga się ten ustnik i łatwo idzie wypłukać lub przelać wrzątkiem jak ktoś chce
Cytat:
![]() jakby tak ludzie nie ufali szczepionkom to by nas na tym świecie nie było zapewne ![]() Cytat:
![]() w takim zwykłym miastowym jubilerze kupiłam, na firmowe nas nie stać ![]() Cytat:
![]() madzialenka, ja bym na twoim miejscu daa butle na własną ręke i nawet się lekarce nie chwaliła. W obecnej sytuacji męczysz się i Ty i dzidziolek, a jedna porcja w butli mogłaby dac Was troche oddechu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tobie życze tego samego i jeszcze więcej ![]() Cytat:
na moje oko najpierw wejdziesz na dział dziecięcy i skończy się zakupami dla dzidziolka, przynajmniej ja bym tak zrobiła na pewno chociaż plan byłby inny Cytat:
![]() jejć taki kaszelek? Ja już prawie wszystko zrobiłam co było na dziś zaplanowane, zostało mi tylko opanierowac i upiec filety do sosiku z ananasem i greckiego no i może choinka dziś się doczeka ubrania, ale to zależy o której tż wróci ![]() moje dziecie dziś w ciagu dnia spało w sumie 3 godziny więc jak tylko obejrze ostatni odcinek "prosto w serce" będzie plusku plusku i nyny (mam nadzieje )
|
|||||||
|
|
|
#4011 |
|
Zadomowienie
|
Pojawiam się rzadko bo czasu jakby ostatnio mniej ![]() Chciałam życzyć Wam cudownych, rodzinnych Świąt, spędzonych w ciepłej atmosferze i wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym Roku
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
kaileight, wzajemnie
![]() Kochane znalazłam podobny pierścionek na necie: kształ taki jak na focie, tylko jest cały z białego złota i cyrkonie też ma wszystkie przeźroczyste
|
|
|
|
#4014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, pewnie tak sie skończy ![]() Cytat:
śliczny przypomniałaś mi o moim zareczynowym, który zdjełam w ciąży i schowałam i jeszcze nie wyjęłam po porodzie
|
||
|
|
|
#4015 |
|
Zadomowienie
|
acelinko
|
|
|
|
#4016 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Archi zrób sobie miksturkę- pół kubka letniej herbaty, wyciśnięty sok z całej cytryny i ze dwie łyżeczki miodu, wymieszać wypić i pod kołdrę. Wypocisz się to może nic CIę nie złapie mocniejszego.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a już pomysł z celowym zarażeniem dziecka? Cytat:
![]() moja też ma białe na dziąsłach ale od początku takie miała ![]() Cytat:
Cytat:
ale wg prognoz w święta ma być właśnie czysto..ja sprawdzam tutaj http://www.malopolska.pl/Obywatel/EK...y/default.aspx Cytat:
ten łobuz mój mały dziś śpi może z godzinę w ciągu dnia, teraz już marudkuje bo zmęczona i za chwilę kąpanko i spanko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() fajny, próbuję sobie wyobrazić i mi się podoba- lubię białe złoto
|
|
#4017 |
|
Raczkowanie
|
Zycze Zdrowych i Radosnych Świąt dla Was i Waszych maleństw. Nie udzielam się ale podczytuje Was regularnie
. Moze w Nowym Roku znajde więcej czasu. Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#4018 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Martusiaa- a miałam pytać jak sie czujesz? Piers już oki?
Cytat:
A z tym mierzeniem to ktoras juz pisala ze przy porodzie to mierza ze stopka, a potem tylko do pietki i stad moze byc ten dziwny wynik.J a tak mialam przy 1 szczepieniu- maly mial wtedy niby 55cm, a przy porodzie 53- a przeciez przez te 6 tyg. urosl zdecydowanie wiecej niz te 2 cm- widac bylo po ciuszkach. Cytat:
Cytat:
miesiac działa na pewno I jak byla pchla w otoczeniu to trzeba porzadnie wszystko odkurzyc a worek od razu po odkurzeniu wyrzucic. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Syropek na bazie papaweryny Cytat:
Cytat:
![]() A sis- kienka na sylwka klasa ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
malinami będę sie kurowaćCytat:
|
|||||||||||
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane
i ja tez chciałabym Wam już życzyć najpiękniejszych świąt z naszymi kochanymi małymi wrzeszczydełkami, okropnymi TŻtami i wrednymi teściowymi ![]() Niech zapach choinki i pysznych ciast przypomina nam ubiegłe Święta kiedy rozpoczął się dla większości z nas ten cud... |
|
|
|
#4020 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w takim razie trzymam kciuki, żeby malinki pomogły Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.

i w koncu wczoraj Ł kupil choinke, jutro bedziemy ja ubierac, w zeszlym roku kupilismy na poczatku grudnia i do swiat nie mozna bylo jej dotknac bo sie sypala
wie w tym roku postawilismy na czas

Może ten śnieg wytrzyma chociaż do jutra

a koopy do tej pory nie ma
Daja Wam ząbkujące dzidziole popalić??
jaki ten kubeczek????
za przezorność
jak mnie choroba dorwie to już nie wiem co będzie i kto się moim dzieckiem zajmie

Ale nie ma że boli, przezorna mamusia ma w zanadrzu maseczkę 

malinami będę sie kurować