|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Cytat:
U mnie zawsze jest ok. 10. I to nie tak, że zużywam "na siłę" - tak po prostu jest. Może używasz mało regularnie?
|
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wolno schodzą, ponieważ mam otwarte chyba ze 4 równocześnie: 1 masło u TŻ, 1 w domu, 1 mleczko i 1 balsam stoją jeszcze z lata, a do tego doszedł prawie pełen balsam po opalaniu z sezonu wakacyjnego i tak to się wlecze. Kremy do twarzy musiałam na rok odstawić i zacząć używać specyfików od dermatologa, więc automatycznie poszły tez w odstawkę maseczki, toniki itp
|
|
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak widzę Wasze zużycia to strasznie zazdroszczę, u mnie jakoś mało tego idzie wczoraj za to kupiłam bazę pod cienie z bell, ma może któraś z Was? moja z joko już się nie nadaje i pójdzie do śmieci
|
|
#1684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosmetyczne postanowienia? Mam od dłuższego czasu, o którym pisałam kilka razy nawet, a mianowicie: kupować rzadziej, a lepsze jakościowo kosmetyki. Cytat:
Twoja też bardzo ładna, tylko ja chciałam dłuższą, do pół biodra, żeby mi brzuszek zakrywała Jest sporo marynarek, ale jak mierzyłam za 100 zł w H&M to wyglądały masakrycznie. Z Reserved też. W Orsayu też często kupuję ciuchy, bo mam tam kartę i mają łąnie skrojone i dobre jakościowo rzeczy. I można wyhaczyć coś fajnego i taniego na przecenach ![]() Wróciłam wczoraj do domu i jestem niezmiernie dumna z mojej mamy Kończy już 2 balsamy na raz I tonik też i w ogóle powoli się chyba odkuwa Najgorzej mamy z rzeczami do włosów, a tu jak na złość babcia na prezent przywiozła mamie 2 maski, szampon i odżywkę ![]() Odnośnie spa to mogę skorzystać tylko do końca roku, więc wymyśliłam, że pojadę w czwartek do mojego miasta studenckiego, w piątek rano zakupy, później spa, a w sobotę już sylwester Właśnie jakie maci w ogóle plany?
|
||
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lodówka Pralkę mają rodzice i mama nie narzeka ![]() Myśleliśmy o Hotpoint Ariston bo ma wiele fajnych funkcji, drzwiczki otwierane na prawo (przy naszym układzie byłoby to lepsze), przy głębokości 45 cm ma pojemność 6,5 kg i do tego ma blokadę przed zmianami w trakcie prania (dobre przy dzieciach) i parę innych rzeczy, ale jednak opinie są średnie i wolimy dać więcej na sprawdzonego Siemensa, który nawet wizualnie bardziej nam bardziej pasował do łazienki (pralka jest delikatna, a Ariston dosyć kosmiczny )Z moich kosmetycznych postanowień - regularnie używać balsamu - regularnie używać kremu do stóp - regularnie używać kremu do rąk (kiedyś miałam obsesje na tym punkcie, ostatnio odpuściłąm i rezultatem są wysuszone i odstające skórki) Mniejszych zakupów nie będę zakładać, bo u mnie to sprawa bardzo zmienna, poza tym hamowanie sie z zakupami wczesniej czy później kończy się zakupami takimi jak ostatnio
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-12-22 o 10:37 |
|
|
|
|
#1686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1687 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Ja chciałabym kupować mądrzej i przede wszystkim wydawać mniej.
Miałam bony za 40 zł do Hebe i wzięłam oliwkę do paznokci Eveline i krem do twarzy Avene Triacneal.
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dalej zmniejszam moja kolorowke, doszlam juz do 95. Juz raczej nic mi nie stoi i sie nie kurzy. A jeszcze za niedlugo zrobie wymianki z mama i bedzie juz calkiem ok
|
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko, cóż za zmiana w łazience! Jak się teraz patrzy na tą jaka była na początku, to kompletna ruina! Lubię takie kolory jak zrobiliście! No i z tego co piszesz to wszystko macie dokładnie obmyślone
Sprzęt też świetny! Mi się właśnie podobają pralki Ariston przez te kosmiczne kształty zywieczdroj, śliczna marynarka! Uwielbiam ciuchy z Mohito, są eleganckie i ponadczasowe a przy tym romantyczne. Mam póki co 1 sweterek i nic się z nim nie dzieje, a często noszę już od roku. Ale ceny tam są kosmiczne... chyba zapoluję na coś na przecenach. Ja kupiłam wczoraj w Naturze morelowy lakier KOBO- jest świetny i kolor też! oprócz tego cieplutkie rękawiczki za 7,49 i spinkę do włosów. A mama kupiła mi w Rossmannie krem brązujący Alterra brzoskwiniowy do cery normalnej i mieszanej no i kupiłam prezent dla Crześnicy- grę planszową "Gra w życie" - zapowiada się fajnie!Moje noworoczne kosmetyczne postanowienia? Kupować minimalne ilości kosmetyków, bo moje zapasy starczą na kilka lat! Zwłaszcza balsamy! I zejść z zapasów przynajmniej o połowę. a z takich pozakosmetykowych, to chciałabym zdać prawko bez większych problemów i dostać normalną pracę... ale to raczej nie postanowienia a marzenia...
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro zużyję puder mineralny loreala pełnowymiarowy, będzie wydłubany już do reszty Znajoma przyniosła mi maseczkę z ori z glinką 50 ml za 8,00 a kuzynka obiecała mi oddać tubkę maseczki pomidorowej, ma zachomikowaną a to moja |
|
|
|
|
#1691 |
|
Konto usunięte
|
Mam kolejne zużycie - olej winogronowy do włosów.
Na razie mam 8 na minus i 14 na plus, ale moooże uda się nadrobić, trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#1692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja w styczniu (albo może jeszcze w grudniu) wykończę puder z Ori ![]() Dziś poszedł mi krem do stóp YR. |
||
|
|
|
#1693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro jadę do Butiku, bo podobno mają fajne bluzki ![]() Ja jeszcze chciałabym się pozbyć tych moich nieszczęsnych próbek ![]() Cytat:
Dziękuję Fakt, Mohito ma piękne kobiece ciuchy z klasą i w dodatku dobrej jakości. Niestety ceny nie są zachwycające, ale udaje mi się tam czasem coś kupić tanio Postanowiłam, że będę kupować rzadziej i oszczędzać pieniądze tylko po to, zeby kupić coś w Mohito Padam po całym dniu pracy Ale w domu już sporo zrobione. Jutro kolejny ciężki dzień. Dobranoc |
||
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Przy okazji porządków robię zdjęcia kosmetyków
![]() Brak bieżącego aktualizowania liczby kosmetyków z danej kategorii po kupnie/zużyciu spowodowało, że całkowicie straciłąm rozeznanie ile tego mam W 2012 muszę wrócić do tej praktyki - pozwala mi to kontrolować stan kosmetyczny.
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już prawie wszystkie wykończyłam, jestem z tego powodu strasznie zadowolona
Ja też jakoś niedługo znów obfocę zbiór Przyszłam dziś do pracy i czekała na mnie miła wiadomość - jednak jutro mam wolne Dziś już umyłam wszystkie lustra w domu (mam dwie szafy z przesuwanymi drzwiami ) i zrobiłam ciasto na jutro. Troszkę się stresuję, bo w tym roku TŻ spędza u mnie Wigilię (nasza pierwsza wspólna)...
|
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis w mojej Naturze wylozyli nowa limitke Catrice Las Vegas
Wzielam zloty puder z pompka, puder fixujacy i liner. Wszystko boooskie
|
|
#1697 |
|
Konto usunięte
|
Pokażesz liner dokładniej?
![]() Ja właśnie ogarnęłam, że nie zameldowałam Wam o zużytej maseczce saszetkowej Ziai
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
KLIK!
Swatch linerka
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w tym roku spędzę pierwszy i drugi dzień świąt z TŻ i jego rodziną
|
|
|
|
#1701 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż dla chcącego nic trudnego, można poprzestawiać łóżka albo poćwiczyć w jakiejś wspólnej sali ![]() Cytat:
Kremów akurat mam braki, bo tylko jeden na dzień, n noc nie mam żadnego bo używam olejów, a reszta to kremy szyjne Cytat:
![]() Cytat:
Ja też nie ![]() Cytat:
Cytat:
Cudowności Kolorówka: - podkład 1 - bb krem 1 - podkłady mineralne 2 - podkłady mineralne - próbki 5 - korektory 2 - korektory mineralne 2 - korektory mineralne próbki 4 - pudry sypkie 4 - pudry sypkie próbki 5 - pudry w kulkach 1 - pudry brązujące i rozświetlające 9 - róże 8 - róże mineralne próbki 14 - tusze do rzęs 4 - kredki do oczu 11 - eyelinery 2 - korektory do brwi 1 - błyszczyki 24 - szminki 12 - baza pod cienie 1 - cienie pojedyncze i w paletach - ponad 300 kolorów - lakiery do paznokci 89 - top coaty 3 - odżywki do paznokci 3 - oliwki do skórek 1 Zapachy: flakony 35 odlewki 37 próbki fabryczne 11 Popakowałam prezenty, zrobiłam śledzie na Wigilję - z buraczkami i musztardowe (przepisy na blogu klik) i dokończyłam świąteczne porządki. Na jutro zostało już tylko ubieranie choinki. Przy okazji kupowania prezentów kupiłam drugą farbkę do ust z wampirowej kolekcji essence i jeszcze róż w żelu. Najlepsza wiadomość ostatnich dni jest taka, że pożegnałam się z 3 błyszczykami Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2011-12-23 o 18:40 |
||||||
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na razie chodzę na kurs teoretyczny, jakoś w styczniu zacznę jeździć, więc drżyjcie kierowcy!
![]() Dziś dostałam od mamy śliczną bluzę butik- bardzo ciepła- z takiego ciepłego pluszu- jak misie no i cieplutkie kapcie z futerkiem- kremowe z wyszytymi płatkami śniegu Słyszałyście, że w Wigilię trzeba mieć nowe majtki, aby zapewnić sobie szczęście i zdrowie przez cały rok? Ja w tym roku pierwszy raz o tym słyszałam od koleżanek z pracy i dziś z mamą kupiłyśmy sobie po sztuce.Księżniczko, gratuluję zużycia błyszczyków! To nie lada wyczyn! A ja się pochwalę, że zużyłam podkład LRP Unifiance Creme satin 10ml wprawdzie, ale bardzo się cieszę, bo został mi tylko 1 pełnowymiarowy podkład Lancome!
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2011-12-23 o 21:45 |
|
|
|
#1703 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oj, do ogarnięcia ![]() za błyszczyki!Cytat:
Ale jutro to już nie będę miała czasu latać po majty za podkład!
Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2011-12-23 o 23:50 |
||||
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane
Żeby przyszły rok był jeszcze lepszy, niż obecny |
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Już pierwsza gwiazdka, drżąc dobrą nowiną,
oczekiwaniem upływ czasu mierzy, i by pojednań magią w dusze spłynąć, do wigilijnej zaprasza wieczerzy. Spróbuj ją znaleźć w ten wieczór na niebie, a kiedy ujrzysz jej srebrzyste lśnienia, poczuj, jak z blaskiem tym płyną do Ciebie, Świąt najszczęśliwszych, serdeczne życzenia. |
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego Najlepszego z okazji Świąt Kochane
Ja się przed chwilą pokłóciłam z TŻ przez telefon. Jak zwykle... a jaka Wigilia taki cały rok.. Co roku jest to samo i to przez jego znajomych :/ |
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
ŻYCZĘ WSZYSTKIM SPOKOJNYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA!
|
|
#1709 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Udanego świętowania wszystkim.
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnych, radosnych i rodzinnych Świąt, jak najmniej kosmetycznych prezentów, dużo miłości i pojemnego żołądka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

. Gdy czytam o Waszych, to jestem pełna podziwu
. Nie przeszkadza mi taki stan rzeczy, ale za to dużo rzadziej niż sprawniejsze odwykowiczki mogę robić zakupy, bo potem dłużej kosmetyki czekają w kolejce
U mnie zawsze jest ok. 10. I to nie tak, że zużywam "na siłę" - tak po prostu jest. Może używasz mało regularnie?

) wolno schodzą, ponieważ mam otwarte chyba ze 4 równocześnie: 1 masło u TŻ, 1 w domu, 1 mleczko i 1 balsam stoją jeszcze z lata, a do tego doszedł prawie pełen balsam po opalaniu z sezonu wakacyjnego 

wczoraj za to kupiłam bazę pod cienie z bell, ma może któraś z Was? moja z joko już się nie nadaje i pójdzie do śmieci
Cieszę się, że mam już wszystkie prezenty, jeszcze tylko jutro rano odbiorę prezent dla TŻ..
Twoja też bardzo ładna, tylko ja chciałam dłuższą, do pół biodra, żeby mi brzuszek zakrywała