|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
my wlasnie zbieramy sie do tesciow
|
|
|
|
#1202 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
witamy świątecznie
Boże jak się najadłam, tzn, nie zjadła aż tak dużo, ale i tak jestem pełna, Nati spi a Oliwka cos przeziębiona, kaszle, i katar ma, a ja muszę kategorycznie wziąć się za siebie, i schudnąć, my święta w domu spędzamy, choineczk się swieci, pozapalałam świeczki i jest tak fajnie, przyjemnie, tylko jak przez okno wyjrzałam to się zdiwiłam, gdzie ten śnieg??? śniegu ni ma
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Zmieniam temat ze świątecznego na równie aktualny ząbkowy
![]() szczoteczki: http://allegro.pl/mambaby-zestaw-szc...961051748.html pierwsza pasta- szczerze nie uważam że jest konieczna na 100%, ale chyba sobie zamówie ![]() http://allegro.pl/ziajka-zel-do-zebo...998933428.html |
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu puchyyyyy
Wzywam Was, gdzie jesteście, kto mi dotrzyma towarzystwa moje czarownice Sara śpi, tż siedzi przed tv, ja czytam książkę. Przyszła teściowa. '" myślałam że zejdziecie , na rosół, ciasto" ja nic. Tż:" jedliśmy, nie drzyj się bo dziecko usypia." Ona(zajrzała do wózka) "dawaj ją na dół" Poszła. I sobie siedzimy sami ![]() Carmela super ze podróż szczęśliwa bez przygód.
|
#1205 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kąpiel go odpręża i uspokaja Stronczku ja bardzo często jestem o tej porze tylko nie zawsze zalogowana Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam Świątecznie Moje dziecko zadbało żeby mamusia nie miała dolegliwości trawiennych zjadłam barszczyk a potem Krytek zaczął domagać sie butli no i musiałam go nakarmić a potem siedział mi na kolanach i tylko troche podziubałam rybki ![]() Ale ogólnie było fajnie bo potem Krystuś był już spokojny Kciuki dla Sweeti Igorka Natka ja teżwalcze z alergią
|
||||||
|
|
|
#1206 |
|
Zadomowienie
|
Jestem i ja
.Wscieklam sie na meza, wymyslil sobie, ze pojedziemy dzisiaj do jego rodzicow . Nie spakowani, ja jeszcze sie nawet nie mylam, bo od rana z Malwinka. Szkoda gadac. Nie bede sobie psuc humoru.
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje.Przeszła... 3 dni gorączki i dwa dni wysypki( musiało ja bardzo swędzieć bo marudziła...)no i tym sposobem mamy szczepienie dopiero 23 stycznia... Lena jak na razie (odpukać ) jest zdrowa ![]() no a od 2. I maja masaże przez dwa tygodnie ![]() co do wigilii tak mnie głowa rozbolała,że kolacje zjadłam a później
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski.
Mytez dzisiaj nigdzie nie bylismy, nie chciało mi się nigdzie dupy ruszać. Wczoraj wigilia u mnie w domu o dziwno ok. Nawet miło było, nie zwracałam większej uwagi na ojca, zresztą nikt nie zwracał, Igor był gwiazdą dnia. Było b. kameralnie, bo nie ma u mnie na wigilii dużo osób. Potem do teściów, no i tam mi się wcale nie podobało. Wkurzająca siostra tżta, co nawet na synka nie zwróciła uwagi, brat co zaraz bo wigilii poszedł do dziewczyny, chory teść co kichał i kaszlał i chciał wziąść młodego na ręce, żebym spokojnie zjadła ( a i tak nie zjadłam tam prawie nic, bo już się najadłam w domu ) i teściówka chcąca dogodzić każdemu na siłę... Najbardziej mnie wkurza siotra tżta,normalnie żyje tylko swoim chłopakiem, Wacuś to, Wacuś tamto... Boże co za dziewczyna ( a jest sporo starsza ode mnie, bo aż 8 lat ). Normalnie to by się zesrała za nim...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-12-25 o 15:13 |
|
|
|
#1209 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane
![]() Nie zdążyłam przed świętami z życzeniami, zatem teraz spokojnych, rodzinnych świąt, zdrowych i przesypiających noce dzieci Hania bardzo dziękuje wszystkim wizażowym ciociom Dojechaliśmy z małymi przygodami, ale szczęśliwie. Pogoda koszmarna, zupełnie zimy nie przypomina. Muszę uciekać ![]() Miłego świętowania A i oczywiście zaległe życzenia dla DaKaro Dla Malwinki i Blanki
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
wesołych świąt !!!
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś u nas cisza
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1213 | ||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Cytat:
Ad pierwszego - też to obstawiam, pewnie znów kilka dni tak będzie i potem spokój, a zębów nadal nie ma... A co do drugiego - u nas tak jest czasami. Aż pytałam pediatry, stwierdziła że może to być ból spowodowany ząbkowaniem, lub niekiedy po prostu złe sny. Cytat:
dziękuję dziś noc rzeczywiście była lepsza.A Wy musieliscie być baaardzo grzeczni ![]() Patik, nawet nie wiesz jak bardzo Ci współczuję że musisz się męczyć z takimi fałszywcami!! A u nas w porządku, Wigilia bardzo przyjemna. Oczywiście najważniejszym gościem przy stole był Adaś Usiadł u taty na kolanach, oparł się o stół tak że wszyscy się z niego śmiali że się rozwalił i ważnego zgrywa A przy kolacji wyjadał ziemniaczki tacie, i był jeszcze wrzask jak próbowali zabrać. Pierwszy raz był ryk z powodu wzięcia na ręce przeze mnie No bo jak to zabierać od taty jak on ma jedzenie W ogóle zjadłby wszystko co tylko widział, tak się ciągnął.A dziś też bardzo sympatycznie. Adasia zabraliśmy do kościoła, podziwiał szopkę, choinki i bardzo dzielnie wytrzymał całą mszę. Potem pojechaliśmy na obiad do mojej rodzinki, wróciliśmy niedawno, i w zasadzie od samego obiadu było kolędowanie - śpiewy, granie, mnóstwo śmiechu, ogólnie super ![]() a jutro do teściów...ale już czuję że to zostanie raczej w K. opisane ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Patik, ja jestem już ale niedługo bo trzeba małego wykąpać i uśpić.A w ogóle - bardzo fajny awatarek
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Patik nie poznałam Cię.
Nie powiem, tęskno mi będzie za Twoim mówiącym ludkiem... ![]() eee, ten koń sra ![]()
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy pierwszy ząbek!
![]() jestem w lekkim szoku, bo nie spodziewałam się że tak wcześnie się przebije
|
#1216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że tak miło spędziliście czas ![]() Cytat:
A u nas jak już pisałam, Wigilia bardzo udana Za to noc koszmarna. Ja spałam 1,5 godziny, Tymek ze 3 w sumie Po kąpieli i karmieniu usnął pięknie ... na 15 minut. Potem obudził się z wielkim krzykiem i od tamtej pory przez 2 godziny usypialiśmy go oboje. Co się udało i zasnął, to po 5 minutach pobudka i rzewne łzy Tak strasznie mi go było szkoda... Nie wiem, skąd to się wzięło, ale obstawiam obce miejsce, obce otoczenie. Nie wiedział gdzie jest i się bał. Tak mi się wydaje. W końcu przez 23 usnął niby, ale całą noc wiercił się, gadał, mruczał, wierzgał nóżkami, nawet przez sen. A że nie byliśmy u siebie, to spaliśmy z nim w jednym pokoju i każdy taki ruch dobrze słyszałam, więc wcale nie spałam No i właśnie łącznie przez całą noc może do 1,5 godziny dociągnęłam Bo do tego okropnie niewygodne łóżko było ![]() Synek odespał sobie dziś w dzień, ja nie Ale mi się jakoś nie chce spać.No ale teraz jazda od nowa. Nie wiem co się dzieje Jesteśmy już u siebie, położyłam go do łóżeczka i płacz. Taki bardziej żałosny niż krzykliwy, no ale znowu nie może usnąć. Takie coś zdarza mu się to po raz pierwszy, odkąd się urodził Dziś już nie można zrzucać winy na lęk, więc może te zęby Przyjrzeliśmy się dokładnie tym dziąsłom i wymacaliśmy je i z przodu nic nie widać, ale UWAGA - w miejscu trójek górnych, szczególnie jednej, są wybrzuszenia! Takie białe góreczki jakby, a ta jedna to może nawet ciut ostra Możliwe to, czy ja już widzę to, czego nie ma? ![]() Dodam jeszcze, że w dzień jest aniołkiem i nie ma żadnego marudzenia od kilku dni. Tylko te wieczory są takie trudne dla niego. I noce, bo przebudza się a nigdy mu się to nie zdarzało.
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-12-25 o 21:35 |
||
|
|
|
#1217 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() suuuper !Witam ![]() Muszę Wam powiedzieć, że to moje najlepsze Boże Narodzenie ever Wczoraj rozwaliłą mnie jedna sytuacja. Karola w końcu zasnęła u teściów po wigilii jakoś o 22. znajomi się zeszli i posiedzieliśmy do 2 w nocy. No ale w końcu musieliśmy do domu się zabrać, tak bardzo mi było szkoda KArolinki, tak ładnie spała. No ale mus to mus. I słuchjcie - ubrałam ją w kombinezon, wsadziliśmy do fotelika, pojechaliśmy samochodem do domu, w domu wyciągnęłam ją z fotelika, rozebrałam i położyłam do łóżeczka a ona cały czas spała i ani razu się nie obudziła!!! no szok. Obudziła się potem o 4tej na jedzonko i spała do 8mejTeraz wróciliśmy od mojej mamy i mała śpi w foteliku, nie mam sumienia jej budzić, ale już wykąpać by się ją przydało, bo wczoraj nie była myta. Idę troszkę przy niej pohałasować. Aha ostatni hit - jak się ją trzyma pod paszki i postawi na nóżki to sprężynuje jak szalona, śmieje się przy tym wniebogłosy
|
||
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku jeżeli chodzi o ząbki to wszystko jest możliwe
jednak z reguły trójki wychodzą dość późno, najpierw jedynki, potem dwójki, a miejsca gdzie mają być trójki i u Filipa i u Leny były/są "wybrzuszone"
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie uspałam Sarenke po kąpieli. Byliśmy dziś sie gościcć u mojej BFF
w sumie troje dzieci- 3 latka, Sara i 3 miesięczna dziewczynka.Dziś moje dziecko po raz pierwszy było tym starszakiem które szczypie i popychamalucha Brawo dla Leneczki za ząbka. Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Zadomowienie
|
Zanka brawa dla Lenki
.JustPi dziekujemy Brumek to rzeczywiscie trudna noc mieliscie. A ktoras dziewczyna (zabij, nie pamietam ktora) pisala, ze jej dziecku tez zaczynaja wychodzic zabki od dwojki czy trojki. Oby Tymek mial dzisiaj spokojniejszy sen. Ellika fajnie, ze Karolcia takie postepy robi . Ale powiem Ci, ze Karoliny tonw ogole fajne dziewczyny sa (choc na pewno o tym wiesz). Mnie tez czesto takie szczescie przepelnia, gdy patrze na Malwinke, to moze poczuc tylko matka. Nawet mi sie plakac czesto chce, ale ciiiiii.Patiku ktos musi stac na strazy .
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku u nas noce tez niespokojne. Co chwile włącza się syrena, ale po chwili przechodzi. Sama nie wiem, czy zęby, czy dużo wrażeń
![]() Patiku U nas święta takie se. |
|
|
|
#1222 |
|
Rozeznanie
|
brumek u nas tez trojki tak wygladaja jak piszesz,wczesniej takie niebyly.i u nas tez strasznie niespokojnie spi maluka eszcze do 3 jak cie moge a potem jazada rzuca sie na wszystkie stron i steka ,tak juz ktoras noc z kolei.
dopiero 1 dzien swiat aja mam juz dosc zmecozna nimi jestem jak nie my w gosciach to goscie u nas ,wysiadam...... telik ten koles to jakis zwykly burak,jak tak mozna wkur.......wila mnie tesciowa.......... |
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
No tak myślałam, że to nie to
![]() Tymcio usnął w końcu, ale mówię Wam, aż mi serce pęka, jak on się tak męczy przy zasypianiu. Taka maleńka, bezbronna i bezradna kupka nieszczęścia...
|
#1224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja cały czas chora więc święta mam do tyłka
|
|
#1225 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie.
Brawa dla LENKI i zabka. Brumku biedny Tymcio. Wiem jak wyglada kupka nieszczęścia. A u nas dzionek leniwie. W domku. Jutro Moze Meza wyciągne do CH bo maja byc mega wyprzedaże. Zobaczymy. Moja dama Wlasnie sie obudziła na jedzonko co u niej sie Juz dawno nie zdazylo o tej porze. Zwykle wstaje raz pomiędzy 2-3. Pozniej koło 7 Juz pobudka na dobre. I teraz Cos zasnąć nie Moze. Słyszę jak sie wierci i Musze smoka podawać co chwile. Zmykam do ciepłego lozeczka. Moze jak ja sie Położe to i Wiki zasnie w koncu. Kolorowych snów. Ps. Nie pochwalilyscie sie co Wam Mikolaj przyniósł
|
|
|
|
#1226 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo Kochane mamusie
Witam świąteczne Zaległy buziak urodzinowy dla cookie Zanka gratuluje pierwszego zabka Brumeczku
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak dla nas to szybko
|
|
#1228 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry bardzo.
Dominik jest bardzo zajęty ssaniem swojego palca wskazującego, więc mam chwilę dla Was Wczoraj byliśmy u moich rodziców. Fajnie było, tylko @ mi dokucza i ledwo łażę. Dominik dostał od przyszłego chrzestnego Pana Metkę i tak jak myślałam najbardziej podoba mu się opakowanie od wyżej wymienionego i .... płyta z piosenkami. Jak mu puszczam te głupawe piosenki to uśmiecha się jak wariat ![]() Dziś wizyta u teściów. Brumek Brawa dla Lenki Zankowej ![]() Carmela skoczek był ulubionym gadżetem mojej chrześnicy. A właśnie. Ta Mała Diablica robiła wczoraj Dominikowi "cacy, cacy" , chwila nieuwagi i już pokazuje gdzie Dominiś ma oko... z palcem w środku. Dzieć dzielnie zniósł. Nawet nie zapłakał
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Ahoj . Gdzie Wyyyy yyy? Myślałam że w nocy imprezkę ze śledzikiem urządzicie i będzie co czytać, a tu?
Brumkowi wybaczam nieobecność. Może zęby dokuczają? kup żel ząbkowanie może ulży w cierpieni Tymka. Lenka to już duża kobieta z zębem na przedzie ![]() Elika Ania miło czytać o tak spędzonych świętach
|
#1230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I spóźnione życzenia urodzinowe dla CookieM
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

zębole

), a teśc z odwożeniem Nas jakos się nie odzywał, z reszta pił wino, to jak...no i siedzę z Julcia sama w domu, bo Tofika zostawilismy u teściów, żebym już nie musiała z nim latac i tak....Julcia śpi, więc korzystam i troszkę nadrabiam.
.
.
. Nie spakowani, ja jeszcze sie nawet nie mylam, bo od rana z Malwinka. Szkoda gadac. Nie bede sobie psuc humoru.

z życzeniami, zatem teraz

dziś noc rzeczywiście była lepsza.
Jesteśmy już u siebie, położyłam go do łóżeczka i płacz. Taki bardziej żałosny niż krzykliwy, no ale znowu nie może usnąć. Takie coś zdarza mu się to po raz pierwszy, odkąd się urodził
Dziś już nie można zrzucać winy na lęk, więc może te zęby