|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
![]() Teraz u Ciebie zaczyna się nocne wariowanie? O co chodzi tym maluszkom ? Brunetka ostatnio w nocy dyżurowała i nie była szczęśliwa .
|
|
|
#1292 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj w nocy i my nie spalismy. Obudziła sie po 23 i Zasnela dopiero OK 0.30. Wzięłam ja do siebie i powoli zaczęła usypiac. Wtedy ja ją myk do lozeczka i spała do 5,30
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Zasnął uff... bidulek tak się męczył. Chyba go zatuliłam, tak mi go szkoda było.
Zauważyłam, że jak posmaruję rany i popruszę mąką ziemniaczaną to nie swędzi Jest jakieś światełko w tunelu, bo wyczytałam że jest jakaś maść, która jest równie silna jak leki doustne, a którą można smarować karmiąc. Muszę wypytać alergologa, na dniach idę z mężem to zobaczymy co on mi powie. ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]() Całe szczęście zagłaskany padł, teraz nawet nie wybudza go chrapanie męża |
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No dobra, idę karmić
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zobaczcie-ja się popłakałam ze śmiechu:
http://www.youtube.com/watch?v=bFOq-...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=ZP6vl...eature=related |
|
|
|
#1296 |
|
Wtajemniczenie
|
Ten drugi filmik Juz kiedyś oglądałam. Ten Maly jest niesamowity.
Ja lubie jeszcze to : http://www.youtube.com/watch?v=FzSij...e_gdata_player |
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ten też oglądałam. Uwielbiam oglądać roześmiane dzieci
|
|
|
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A moje dwa ulubione to właśnie darcie kartki i dmuchanie nosa Mogłabym je oglądać bez końca.
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
A my na wyjeździe byczymy sie dalej, mam nadzieje że dziś bedzie ładniejsza pogoda i jakiś dłuższy spacerek zaliczymy.
Cytat:
Brumek o jakich pampkach pisałaś bo nie moge oszukać tego posta?? |
|
|
|
|
#1300 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dobry
Cytat:
trochę w tym siedzę, a poza tym koleżanka ze studiów jakiś czas tam pracowała, i też ma takie zdanie że szkoda kasy, bo wywalasz kupę forsy na suplementy, które warte są może 1/4 tej ceny, a bez nich efekty byłyby podobne. Generalnie jestem nastawiona negatywnie do dietetyków, którzy bazują na produktach swojej marki. Naciąganie ludzi na zbędne koszty... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oby!TŻ do pracy pojechał..strasznie szybko te Święta minęły. A dziś jadę z małym do lekarza. Przy wizycie w poradni, kiedy pisałam że mamy skierowania bo mały się nie obraca, to dostaliśmy na usg i do poradni rehabilitacyjnej. Oczywiście nigdzie nic nie można ustalić bo nfz nie podpisał kontraktów więc "dzwonić po Nowym Roku" A tu w piątek pani do mnie dzwoni, że mają miejsce w por.rehabilitacyjnej na wtorek, jak dam rade to żeby przyjechać Zobaczymy co powie.....
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do diety, to telik pewnie potwierdzi, south beach jest super! |
|
|
|
|
#1302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś dzwonie do lux medu czy mają dietetyka , zobaczymy ![]() Cytat:
no mnie też się wydaje, że zawsze jak każą za jakieś swoje cudne specyfiki płacić to to czysty marketing i pytanie na ile to działa a na ile placebo ![]() kurcze a dla mnie to dziwne , że się nie obraca taki jest już fajny, wicna nogi, siedzi ładnie a tego niet??na pewno będzie wsio ok ![]() ja tez mam schizy że mały nie umie sięgnąć nóżką do buzi a nasze maluszki młodsze od niego już potrafią ![]() Brunetka : sto lat spełnienia marzeń kasy miłości i radości z Aluni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! byłam w lidlu , chciałam te sweterki zobaczyć i oczywiście nie ma każdy sklep wystawia tylko to co mu zostało z wszystkich akcji wrrrrrrrrrrr a teraz wieśniara się dopiero przywita ![]() bry kochane mamusie na reszcie forum wróci to normy bo tak dziwnie bez Was |
||
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
bry.
Ania to powodzenia pewnie pokaże ćwiczenia i Adaś zajarzy obroty. Sara w końcu obczaiła w Boże Narodzenie i się obraca na brzuch. Ale tylko przez jeden bok. Dziubek mi się wydaje, że to jednak hormony. I jednak tarczyca ma coś z tym wspólnego. Bierzesz euthyrox cały czas? Skoro nie objadasz się jak Brytyjki i ciągle sparing po schoach to coś nie tak... Marina dla mnie ta cecha jest wadą Madzia za jaki wynik trzymać kciuki? ![]() You jaki prezent. Wow. Jak pisałam, my z tż nic sobie nie kupowaliśmy. Dostaliśmy prezenty od moich rodziców i brata, no i teściowej ![]() Te zestawy kosmetyków będę chyba cały rok zużywać. Nie napisałam w klubie: Natka śliczna jesteś. Coś robiłaś z włosami? warkoczyki na noc na mokrych? Iustyna śliczne kolczyki ![]() Zuzia cudnie musi wyglądać ze spineczką we włoskach. Editka Ty też powalasz urodą, Kornelia po Tobie to odziedziczyła. Iustyna naprawdę Marina dżizas taki klocek musiał Ci nadwyrężyć ścięgna, mięśnie .. On domaga się noszenia tak cały czas jak nie śpi? nie płacze wtedy na rękach? może jakoś da radę go oduczyć?
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie - niby już kuma jak to zrobić, nogi przerzuca, ale na bok idzie, a dalej nie... nie wiem czy mu się nie chce czy co. Ale wystarczy że leciuteńko pchnę za nogę i ładnie się obróci.... ![]() Scio, mam nadzieję że to Centrum Leczenia Otyłości jest lepsze niż krakowskie W tamtym też mam koleżankę to sama narzeka że taśmówka okropna. Ludzie płacą kupę kasy, a wizyta 15 minut trwa, ogranicza się do zważenia, wybrania diety z tabelek, i niewiele więcej.Ale w 15 minut nawet porządnego wywiadu żywieniowego się nie da zrobić, to jak tu mówić o dopasowaniu indywidualnej diety... Dziubek, mnie też hormony przychodzą do głowy...ale jeśli nie to... spróbuj przez 1-2 dni zapisywać wszystko co zjesz. Ale dokładnie wszystko, razem z ilościami. Nawet 2 orzeszki ziemne, landrynkę czy paluszka. Wtedy można by sprawdzić ile kalorii dziennie się zjada. Czasem w nic nieznaczących przekąskach jest ich bardzo dużo. Dopiero wtedy można by pomyśleć o bilansowaniu diety...
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-12-27 o 08:51 |
|
|
|
|
#1305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 5 stycznia robię kolejne badania tsh, ft3, ft4 i zobaczymy co się tam dalej dzieje Cytat:
a jak mu się zachce to myknie i nawet nie będziesz wiedziała kiedy.może faktycznie spróbuję z tym zapisywaniem ![]() mój łobuz spi ![]() zjadł o 7 i po 8 zasnął, leży królewicz sam w naszym łożu no i przez to cały plan dnia wziął w łeb, jak się teraz wyśpi to nie zaśnie do 19 |
||
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek a Ty masz niedoczynność?
Oho. To ja zrobiłam tak samo. Po porodzie nie brałam hormonów, po 5-6 tyg tsh w normie i ja happy. I problem z głowy. A okazuje się że mogły się jeszcze hormony nie wyrównać.. Muszę powtórzyć badania. Co Ci się w sobie nie podobało oprócz tycia że powtórzyłaś tsh?
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Hello !
No i u mnie powtórka z rozrywki - masakryczny nocny ból ręki, tym razem już i przedramienia i ramienia. Wziełam 2 tabletki, ból się zmniejszył i zasnęłam. Myślałam, że padnę. patik no na rękach niestety chce siedzieć cały czas. Robię mu takie siedziska, np. w wanience ( wiesz, położę poduszkę, zabawki itp.,ale nic to ) , mata to u niego w ogóle śmiech na sali ( właśnie porobiłam zdjęcia i pójdzie na all ). Nie da się i tyle. Jedynym moim rozwiązaniem teraz jest to, by nauczył się jak najprędzej raczkować. Ale robi tak jak u Natki na razie - podnosi tyłek do góry, ręce a głową przybija gwożdzie ![]() iustyna a wiesz, że ja jak byłam dzieckiem to coś tam zawsze dostawałam? Tym bardziej mi przykro...eh. A u nas noc ( pomijając moje mega bóle ) ciężka bardzo. Młody płakał ( qrwa znowu się wybudza, aaaaaaaaaaaaaa ), wiercił się, wybudzał...Myślę, że to zęby. Bo 2 na dole już są, i kolejne dwa się przecinają przez dziąsła ( jeden już wyszedł znad dziąsła) BRUNETKO KOCHANA !100 LAT 100 LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo zdrówka, miłości, spełnienia marzeń!
ja dziś imieniny niby mam, choć nie obchodzę
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja poszłam dlatego,że narzekałam na osłabienie i pocenie sie nawet podczas snu w nocy. Budziłam się jakby mnie ktoś wodą oblał Ale to zapalenie potwierdził mi wynik anty tpo norma 5,61 ja mam 129 ![]() tsh idealne mam, jedynie ft4 ledwo ledwo podniesione
|
|
|
|
|
#1310 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Wiktori dla taty Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak fajnie to ujęłaś ![]() Cytat:
ja też sie bałam że chrzestna Krystusia zostanie poproszona do dziecka kumpeli ale nia została na szczęście ![]() Cookie spóźnione ale szczere 100 lat Brunetka najlepszego Witam A u nas dziś 3 rocznica ślubu |
||||||
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
w święta sobie pozwoliłam z jedzeniem, co chwilę się coś jadło, dużo ciast i myślałam, że coś na wadze więcej pokaże, a tu zaskoczenie, 1 kg mniej
czyli 54,5 kg
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
BRUNETKA
Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i życia jak z bajki z dobrym zakończeniem Vaniliova o i Ty świętujesz z tż.
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Moja mala miala dzis fatalna noc - wyobrazcie sobie ze poszla spac o 22 i doslownie co godzine budzila sie z placzem i dostawala na przemian butle mleka i butle herbatki i usypiala i tak w kolko do 7 rano??????????? DRAMAT TZ pojechal z ojcem pozalatwiac sprawy. Świeta super- wreszcie w rodzinnej atmosferze, zajechalismy w piatek na 15 szykowalysmy z ciocia rybe po grecku, pogaduchy za wszystkie czasy. W wigilie od rana salatki i takie tam, do 18,15 czekalismy na wujka bo wracal z Bialorusi (kierowca tira), udalo mu sie dotrzec wesolo bylo, wczoraj o 19 bylismy juz w domu, ciotka nadawala nam jedzenia wiec mam zapas do nowego roku. Z tesciem OK, obawialam sie tego spotkania (dluzsza historia i nie bede rozwijac na forum), ale wyszlo Ok i mala mu wpadla w oko. TZ z chrzestna sie dogadal i bierze od nas audi, a my od niej golfa IV i doplate, wiec TZ sprzeda i kupi wymarzonego Forda widzisz brumku nie moge miec za dlugo auta. Wiec dzis przyjezdzaja po tescia i zabiora audi i zostawia golfaLece szykowac sniadanie, bo poki co kawa tylko byla. aha Marysia dobrze znosik kleik ryzowy, dodaje jej do mleka teraz po lyzce na 120 ml i ok, koopy nadal zielonkawe, ale nie takie bardzo, wiec widze ze zoladek przyjmuje wszystko. A i mowilam, ze przez swieta ludzie nie kupuja na all?? - mylilam sie jeszcze wyprawa na poczte mnie czeka wyslac listy
Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2011-12-27 o 10:01 |
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a ja na złość nie zrobię w jednym lokalu imprezy, jeśli faktycznie się tak przytrafi za rocznicę!!!!! życzę miliona kolejnych |
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
BRUNETKA 1000000LAT SZCZEŚCIA Z ALUNIA I MĘŻEM ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Sweet jak chrzciny? |
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziubku ja musze się wybrać do endokrynologa, ale nie wiem, czy taki zwykły endokrynolog się tym zajmuje, czy muszę szukać ginekologa-endokrynologa W czase starań brałam metformine i po niej waga ładnie szła w dół![]() Aniu ![]() Brunetko najlepszego |
|
|
|
|
#1317 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1319 |
|
Rozeznanie
|
dziubek nie tylko ty masz problem z waga ja zaczynam walke od nowego roku,nawet neiwem ile waze bo boje sie zwazyc
musze poczyta o tej diecie teika carmeli...1000 lat brunetka!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś rano z nudów porównywałam książeczki zdrowia moich dzieci. Artur wazyl tyle co kinga jak miał dwa miesiące więc rozumiem marine!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

Zapomniałam Wam napisać, że Domek podnosi pupę do góry i próbuje pełzać, ale jeszcze nie zajarzył, że musi się na rękach podnieść.
? Brunetka ostatnio w nocy dyżurowała i nie była szczęśliwa
.

A moje dwa ulubione to właśnie darcie kartki i dmuchanie nosa
zębole

dla Wiktori