Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-26, 23:44   #1291
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dominik nie śpi... Wstał 15 min po tym jak napisałam, że zasnął Zapomniałam Wam napisać, że Domek podnosi pupę do góry i próbuje pełzać, ale jeszcze nie zajarzył, że musi się na rękach podnieść.

Iustyna niemożliwe
Serio, serio!
Teraz u Ciebie zaczyna się nocne wariowanie? O co chodzi tym maluszkom ? Brunetka ostatnio w nocy dyżurowała i nie była szczęśliwa .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 23:47   #1292
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Wczoraj w nocy i my nie spalismy. Obudziła sie po 23 i Zasnela dopiero OK 0.30. Wzięłam ja do siebie i powoli zaczęła usypiac. Wtedy ja ją myk do lozeczka i spała do 5,30
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 23:54   #1293
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Zasnął uff... bidulek tak się męczył. Chyba go zatuliłam, tak mi go szkoda było.

Zauważyłam, że jak posmaruję rany i popruszę mąką ziemniaczaną to nie swędzi A jak nie swędzi to nie drapię.
Jest jakieś światełko w tunelu, bo wyczytałam że jest jakaś maść, która jest równie silna jak leki doustne, a którą można smarować karmiąc. Muszę wypytać alergologa, na dniach idę z mężem to zobaczymy co on mi powie.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Serio, serio!
Teraz u Ciebie zaczyna się nocne wariowanie? O co chodzi tym maluszkom ? Brunetka ostatnio w nocy dyżurowała i nie była szczęśliwa .
Mi się wydaje, że one są w jakiejś zmowie i pilnują, żeby miał kto dyżurować na wizażu. Pilnuja porządku
Całe szczęście zagłaskany padł, teraz nawet nie wybudza go chrapanie męża
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 23:56   #1294
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Zauważyłam, że jak posmaruję rany i popruszę mąką ziemniaczaną to nie swędzi A jak nie swędzi to nie drapię.
Jest jakieś światełko w tunelu, bo wyczytałam że jest jakaś maść, która jest równie silna jak leki doustne, a którą można smarować karmiąc. Muszę wypytać alergologa, na dniach idę z mężem to zobaczymy co on mi powie.
Oby, oby, oby

No dobra, idę karmić
Stary 2011-12-27, 00:03   #1295
Natka_
Zakorzenienie

Dziewczyny, zobaczcie-ja się popłakałam ze śmiechu:
http://www.youtube.com/watch?v=bFOq-...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ZP6vl...eature=related
Stary 2011-12-27, 00:19   #1296
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ten drugi filmik Juz kiedyś oglądałam. Ten Maly jest niesamowity.
Ja lubie jeszcze to : http://www.youtube.com/watch?v=FzSij...e_gdata_player
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 00:23   #1297
Natka_
Zakorzenienie

Tak, ten też oglądałam. Uwielbiam oglądać roześmiane dzieci
Stary 2011-12-27, 00:39   #1298
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ten drugi filmik Juz kiedyś oglądałam. Ten Maly jest niesamowity.
Ja lubie jeszcze to : http://www.youtube.com/watch?v=FzSij...e_gdata_player
Monia niedawno wstawiała te filmiki Ja też padłam oglądając je A moje dwa ulubione to właśnie darcie kartki i dmuchanie nosa Mogłabym je oglądać bez końca.
Stary 2011-12-27, 07:34   #1299
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

A my na wyjeździe byczymy sie dalej, mam nadzieje że dziś bedzie ładniejsza pogoda i jakiś dłuższy spacerek zaliczymy.

Cytat:
Zapomniałam Wam napisać, że Domek podnosi pupę do góry i próbuje pełzać, ale jeszcze nie zajarzył, że musi się na rękach podnieść.
Sara tak samo ooppke podnosi, raczki też prostuje, tylko głowa wbija gwoździe

Brumek o jakich pampkach pisałaś bo nie moge oszukać tego posta??

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 07:47   #1300
aania_20
Zakorzenienie

dobry
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
serio ??!! masz jakieś doświadczenia na ten temat ?? mąż znajomej (znam go osobiście) dużo schudł na ich diecie

trochę w tym siedzę, a poza tym koleżanka ze studiów jakiś czas tam pracowała, i też ma takie zdanie że szkoda kasy, bo wywalasz kupę forsy na suplementy, które warte są może 1/4 tej ceny, a bez nich efekty byłyby podobne. Generalnie jestem nastawiona negatywnie do dietetyków, którzy bazują na produktach swojej marki. Naciąganie ludzi na zbędne koszty...

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Wiesz, ja i bez ciętego języka jestem wg rodziny tż zołzą.
Najważniejsze jest dla mnie wsparcie tż, on o nich myśli to samo co ja.
Tylko potrafi olać i odpyskować.
No i dobrze że potrafi, tak powinno być.
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A wiecie, że im więcej przebywam z teściami, tym mniej mnie irytują? Dziwne, nie? Nawet nie mam NIC do napisania w naszym ulubionym wątku w klubie . Święta były całkiem sympatyczne, całe 3 dni spędzone u teściów. Wracaliśmy tylko na noc do domu i na śniadanie już do nich jechaliśmy.
jeszcze chwila i będziesz chciała z nimi zamieszkać
Cytat:
tyle, że spraw drażniących jest duuuużo...
chrzestna Szymka właśnie została poproszona i się zgodziła na bycie chrzestną innego dziecka... dla mnie egoizm rodziców proszących i jej (duma, że będzie miała 2 ) tyle,że będzie konflikt interesów. Dzieci z jednego roku... nie wiem co będzie jeśli np komunia trafi im się jednego dnia
o...pozostaje mieć nadzieję że takiego konfliktu się uniknie..
Cytat:
oby!

TŻ do pracy pojechał..strasznie szybko te Święta minęły.

A dziś jadę z małym do lekarza. Przy wizycie w poradni, kiedy pisałam że mamy skierowania bo mały się nie obraca, to dostaliśmy na usg i do poradni rehabilitacyjnej. Oczywiście nigdzie nic nie można ustalić bo nfz nie podpisał kontraktów więc "dzwonić po Nowym Roku"
A tu w piątek pani do mnie dzwoni, że mają miejsce w por.rehabilitacyjnej na wtorek, jak dam rade to żeby przyjechać
Zobaczymy co powie.....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 07:53   #1301
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A dziś jadę z małym do lekarza. Przy wizycie w poradni, kiedy pisałam że mamy skierowania bo mały się nie obraca, to dostaliśmy na usg i do poradni rehabilitacyjnej. Oczywiście nigdzie nic nie można ustalić bo nfz nie podpisał kontraktów więc "dzwonić po Nowym Roku"
A tu w piątek pani do mnie dzwoni, że mają miejsce w por.rehabilitacyjnej na wtorek, jak dam rade to żeby przyjechać
Zobaczymy co powie.....
Powodzenia!!!!

A co do diety, to telik pewnie potwierdzi, south beach jest super!

Stary 2011-12-27, 08:38   #1302
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziubku ja mam chyba troche więcej. Ale mi brak samozaparcia Ale chyba musze wziąć się za siebie

I chyba musze znaleźć dietetyka u nas jest Centrum Lecznia Otyłości, ale wizyta 150 zł
no prywatnie to jest kosmos !!
ja dziś dzwonie do lux medu czy mają dietetyka , zobaczymy

Cytat:
dobry

trochę w tym siedzę, a poza tym koleżanka ze studiów jakiś czas tam pracowała, i też ma takie zdanie że szkoda kasy, bo wywalasz kupę forsy na suplementy, które warte są może 1/4 tej ceny, a bez nich efekty byłyby podobne. Generalnie jestem nastawiona negatywnie do dietetyków, którzy bazują na produktach swojej marki. Naciąganie ludzi na zbędne koszty...

Zobaczymy co powie.....[/COLOR]

no mnie też się wydaje, że zawsze jak każą za jakieś swoje cudne specyfiki płacić to to czysty marketing i pytanie na ile to działa a na ile placebo

kurcze a dla mnie to dziwne , że się nie obraca taki jest już fajny, wicna nogi, siedzi ładnie a tego niet??

na pewno będzie wsio ok trzymam

ja tez mam schizy że mały nie umie sięgnąć nóżką do buzi a nasze maluszki młodsze od niego już potrafią

Brunetka :
sto lat spełnienia marzeń kasy miłości i radości z Aluni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

byłam w lidlu , chciałam te sweterki zobaczyć i oczywiście nie ma
każdy sklep wystawia tylko to co mu zostało z wszystkich akcji wrrrrrrrrrrr

a teraz wieśniara się dopiero przywita
bry kochane mamusie
na reszcie forum wróci to normy bo tak dziwnie bez Was
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 08:48   #1303
patik87
Zakorzenienie

bry.

Ania to powodzenia pewnie pokaże ćwiczenia i Adaś zajarzy obroty.
Sara w końcu obczaiła w Boże Narodzenie i się obraca na brzuch. Ale tylko przez jeden bok.

Dziubek mi się wydaje, że to jednak hormony. I jednak tarczyca ma coś z tym wspólnego. Bierzesz euthyrox cały czas?
Skoro nie objadasz się jak Brytyjki i ciągle sparing po schoach to coś nie tak...

Marina dla mnie ta cecha jest wadą strasznie przeszkadza w życiu i stosunkach międzyludzkich.

Madzia za jaki wynik trzymać kciuki?

You jaki prezent. Wow. Jak pisałam, my z tż nic sobie nie kupowaliśmy. Dostaliśmy prezenty od moich rodziców i brata, no i teściowej
Te zestawy kosmetyków będę chyba cały rok zużywać.

Nie napisałam w klubie: Natka śliczna jesteś. Coś robiłaś z włosami? warkoczyki na noc na mokrych?
Iustyna śliczne kolczyki Ty zamyślona, albo zmęczona lepieniem uszek do 1
Zuzia cudnie musi wyglądać ze spineczką we włoskach.
Editka Ty też powalasz urodą, Kornelia po Tobie to odziedziczyła.

Iustyna naprawdę- tak apropo teściów. Cieszyć się tylko. Może polubisz odwiedziny w drugą stronę.

Marina dżizas taki klocek musiał Ci nadwyrężyć ścięgna, mięśnie ..
On domaga się noszenia tak cały czas jak nie śpi? nie płacze wtedy na rękach? może jakoś da radę go oduczyć?
Stary 2011-12-27, 08:50   #1304
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze a dla mnie to dziwne , że się nie obraca taki jest już fajny, wicna nogi, siedzi ładnie a tego niet??

No właśnie - niby już kuma jak to zrobić, nogi przerzuca, ale na bok idzie, a dalej nie... nie wiem czy mu się nie chce czy co. Ale wystarczy że leciuteńko pchnę za nogę i ładnie się obróci....

Scio, mam nadzieję że to Centrum Leczenia Otyłości jest lepsze niż krakowskie W tamtym też mam koleżankę to sama narzeka że taśmówka okropna. Ludzie płacą kupę kasy, a wizyta 15 minut trwa, ogranicza się do zważenia, wybrania diety z tabelek, i niewiele więcej.
Ale w 15 minut nawet porządnego wywiadu żywieniowego się nie da zrobić, to jak tu mówić o dopasowaniu indywidualnej diety...

Dziubek, mnie też hormony przychodzą do głowy...ale jeśli nie to... spróbuj przez 1-2 dni zapisywać wszystko co zjesz. Ale dokładnie wszystko, razem z ilościami. Nawet 2 orzeszki ziemne, landrynkę czy paluszka. Wtedy można by sprawdzić ile kalorii dziennie się zjada. Czasem w nic nieznaczących przekąskach jest ich bardzo dużo. Dopiero wtedy można by pomyśleć o bilansowaniu diety...

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-12-27 o 08:51
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 09:06   #1305
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Dziubek mi się wydaje, że to jednak hormony. I jednak tarczyca ma coś z tym wspólnego. Bierzesz euthyrox cały czas?
Skoro nie objadasz się jak Brytyjki i ciągle sparing po schoach to coś nie tak...
euthyroxu nie jem od dnia porodu i po 5 tygodniach wyniki miałam ok, zrobiłam kolejne miesiac temu bo nie podobalo mi się kilka rzeczy i okazało się że mam to poporodowe zapalenie tarczycy
5 stycznia robię kolejne badania tsh, ft3, ft4 i zobaczymy co się tam dalej dzieje

Cytat:

No właśnie - niby już kuma jak to zrobić, nogi przerzuca, ale na bok idzie, a dalej nie... nie wiem czy mu się nie chce czy co. Ale wystarczy że leciuteńko pchnę za nogę i ładnie się obróci....

Dziubek, mnie też hormony przychodzą do głowy...ale jeśli nie to... spróbuj przez 1-2 dni zapisywać wszystko co zjesz. Ale dokładnie wszystko, razem z ilościami. Nawet 2 orzeszki ziemne, landrynkę czy paluszka. Wtedy można by sprawdzić ile kalorii dziennie się zjada. Czasem w nic nieznaczących przekąskach jest ich bardzo dużo. Dopiero wtedy można by pomyśleć o bilansowaniu diety...

nasz łobuz taki właśnie miał wstęp do obrotu ,ale nauczył się tylko przez 1 bok, przez drugi robi dokładnie tak jak opisujesz ale nadal się nie obróci. Myślę, że Adas ma po prostu ważniejsze rzeczy na głowie i już a jak mu się zachce to myknie i nawet nie będziesz wiedziała kiedy.

może faktycznie spróbuję z tym zapisywaniem

mój łobuz spi
zjadł o 7 i po 8 zasnął, leży królewicz sam w naszym łożu no i przez to cały plan dnia wziął w łeb, jak się teraz wyśpi to nie zaśnie do 19
Stary 2011-12-27, 09:10   #1306
patik87
Zakorzenienie

Dziubek a Ty masz niedoczynność?
Oho. To ja zrobiłam tak samo. Po porodzie nie brałam hormonów, po 5-6 tyg tsh w normie i ja happy. I problem z głowy.
A okazuje się że mogły się jeszcze hormony nie wyrównać..
Muszę powtórzyć badania.
Co Ci się w sobie nie podobało oprócz tycia że powtórzyłaś tsh?
Stary 2011-12-27, 09:23   #1307
Marina1
Zakorzenienie

Hello !

No i u mnie powtórka z rozrywki - masakryczny nocny ból ręki, tym razem już i przedramienia i ramienia. Wziełam 2 tabletki, ból się zmniejszył i zasnęłam. Myślałam, że padnę.

patik no na rękach niestety chce siedzieć cały czas. Robię mu takie siedziska, np. w wanience ( wiesz, położę poduszkę, zabawki itp.,ale nic to ) , mata to u niego w ogóle śmiech na sali ( właśnie porobiłam zdjęcia i pójdzie na all ). Nie da się i tyle.
Jedynym moim rozwiązaniem teraz jest to, by nauczył się jak najprędzej raczkować. Ale robi tak jak u Natki na razie - podnosi tyłek do góry, ręce a głową przybija gwożdzie

iustyna a wiesz, że ja jak byłam dzieckiem to coś tam zawsze dostawałam? Tym bardziej mi przykro...eh.

A u nas noc ( pomijając moje mega bóle ) ciężka bardzo. Młody płakał ( qrwa znowu się wybudza, aaaaaaaaaaaaaa ), wiercił się, wybudzał...Myślę, że to zęby. Bo 2 na dole już są, i kolejne dwa się przecinają przez dziąsła ( jeden już wyszedł znad dziąsła)

BRUNETKO KOCHANA !100 LAT 100 LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 09:33   #1308
zanka205
Zakorzenienie

Brunetko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo zdrówka, miłości, spełnienia marzeń!

ja dziś imieniny niby mam, choć nie obchodzę

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 09:41   #1309
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek a Ty masz niedoczynność?
Oho. To ja zrobiłam tak samo. Po porodzie nie brałam hormonów, po 5-6 tyg tsh w normie i ja happy. I problem z głowy.
A okazuje się że mogły się jeszcze hormony nie wyrównać..
Muszę powtórzyć badania.
Co Ci się w sobie nie podobało oprócz tycia że powtórzyłaś tsh?
u mnie stwierdzono hashimoto czyli niedoczynność plus poporodowe zapalenie (które ma to do siebie że jakoś po pół roku po porodzie się pojawia podobno)
ja poszłam dlatego,że narzekałam na osłabienie i pocenie sie nawet podczas snu w nocy. Budziłam się jakby mnie ktoś wodą oblał
Ale to zapalenie potwierdził mi wynik anty tpo norma 5,61 ja mam 129
tsh idealne mam, jedynie ft4 ledwo ledwo podniesione
Stary 2011-12-27, 09:47   #1310
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Wiktoria dzis skończyła 4 miesiace. Poważna panna Juz z niej.

Dziewczyny proszę tez o kciuki dla mojego taty. Leży w szpitalu i jutro Bedzie miał zabieg. Oby sie powiodło.
dla Wiktori
dla taty
Cytat:

dziękuję za zainteresowanie
ale mam dość , święta a ja nie mam co na grzbiet założyć waga leci w górę jak zaczarowana a ja nie mam pojęcia dlaczego i co z tym robić w sklepach brakuje rozmiarów dla mnie ... 2 ciuchy na krzyż w szafie i czuję się fatalnie, zero kobiecości, nienawidzę patrzeć w lustro myślałam ,że to przez tarczycę ale już druga endo mówi mi,że mój poziom hormonów jest na takim poziomie ,że absolutnie nie ma to wpływu na wagę
i nie ma w tym co piszę za grosz kokieterii, serio cyfry które pokazuje moja waga to dla mnie kosmos, nigdy w życiu tyle nie ważyłam a za chwile wrócę do wagi z końca ciąży

Cytat:
Sama maść mi niestety nie pomoże. Mam takie dziadostwo silne, że tylko doustne
Ja przy mojej alergi mam tak mocny katar że od kichania aż słabo mi sie robi
Cytat:

nie wiem co się dzieje dziś Szymuś zasnął szybciej ale co jakiś czas przez sen popłakuje, marudzi, tak płytko i nerwowo spi a ja nie mam pojęcia czemu i tak juz od kilku dni
wczoraj juz po karmieniu o 1 w nocy wylądował u nas w łóżku bo pewnie nie spalibyśmy do rana wcale
Krystek tez tak ma , tyle ze jak ja bym go wzięła do nas do łóżka to byłby dopiero ryk
Cytat:
a idąc do ślubu już miałam nadwagę ślub w sierpniu i miałam jakieś 78 kg -dwa lata wcześniej 58kg
Jaka znowu nadwaga Ty na ślubnych fotkach jestes taka zgrabna
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Te nasze maluchy, to jeszcze za gapciowate są
Jak fajnie to ujęłaś
Cytat:
od jutra na szczęście wszystko wraca do "normy" może mój nastrój się poprawi choć odrobinę

tyle, że spraw drażniących jest duuuużo...
chrzestna Szymka właśnie została poproszona i się zgodziła na bycie chrzestną innego dziecka... dla mnie egoizm rodziców proszących i jej (duma, że będzie miała 2 ) tyle,że będzie konflikt interesów. Dzieci z jednego roku... nie wiem co będzie jeśli np komunia trafi im się jednego dnia
U mojego Tża w rodzinie byla taka sytuacja i dzieci miały impreze w jednym lokalu ja też sie bałam że chrzestna Krystusia zostanie poproszona do dziecka kumpeli ale nia została na szczęście

Cookie spóźnione ale szczere 100 lat

Brunetka najlepszego

Witam

A u nas dziś 3 rocznica ślubu
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 09:49   #1311
zanka205
Zakorzenienie

w święta sobie pozwoliłam z jedzeniem, co chwilę się coś jadło, dużo ciast i myślałam, że coś na wadze więcej pokaże, a tu zaskoczenie, 1 kg mniej
czyli 54,5 kg

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 09:50   #1312
patik87
Zakorzenienie

BRUNETKA

Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i życia jak z bajki z dobrym zakończeniem: roza:

Vaniliova
o i Ty świętujesz z tż. Najlepszego
Stary 2011-12-27, 09:58   #1313
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Hej
Moja mala miala dzis fatalna noc - wyobrazcie sobie ze poszla spac o 22 i doslownie co godzine budzila sie z placzem i dostawala na przemian butle mleka i butle herbatki i usypiala i tak w kolko do 7 rano??????????? DRAMAT
TZ pojechal z ojcem pozalatwiac sprawy.
Świeta super- wreszcie w rodzinnej atmosferze, zajechalismy w piatek na 15 szykowalysmy z ciocia rybe po grecku, pogaduchy za wszystkie czasy. W wigilie od rana salatki i takie tam, do 18,15 czekalismy na wujka bo wracal z Bialorusi (kierowca tira), udalo mu sie dotrzec wesolo bylo, wczoraj o 19 bylismy juz w domu, ciotka nadawala nam jedzenia wiec mam zapas do nowego roku. Z tesciem OK, obawialam sie tego spotkania (dluzsza historia i nie bede rozwijac na forum), ale wyszlo Ok i mala mu wpadla w oko. TZ z chrzestna sie dogadal i bierze od nas audi, a my od niej golfa IV i doplate, wiec TZ sprzeda i kupi wymarzonego Fordawidzisz brumku nie moge miec za dlugo auta. Wiec dzis przyjezdzaja po tescia i zabiora audi i zostawia golfa
Lece szykowac sniadanie, bo poki co kawa tylko byla.
aha Marysia dobrze znosik kleik ryzowy, dodaje jej do mleka teraz po lyzce na 120 ml i ok, koopy nadal zielonkawe, ale nie takie bardzo, wiec widze ze zoladek przyjmuje wszystko.
A i mowilam, ze przez swieta ludzie nie kupuja na all?? - mylilam sie jeszcze wyprawa na poczte mnie czeka wyslac listy

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2011-12-27 o 10:01
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 10:08   #1314
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Jaka znowu nadwaga Ty na ślubnych fotkach jestes taka zgrabna

U mojego Tża w rodzinie byla taka sytuacja i dzieci miały impreze w jednym lokalu ja też sie bałam że chrzestna Krystusia zostanie poproszona do dziecka kumpeli ale nia została na szczęście
hehe dobry fotograf był i sukienka że wszystko zamaskowane

no a ja na złość nie zrobię w jednym lokalu imprezy, jeśli faktycznie się tak przytrafi zgodziła się to niech się martwi

za rocznicę!!!!! życzę miliona kolejnych
Stary 2011-12-27, 10:30   #1315
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

BRUNETKA 1000000LAT SZCZEŚCIA Z ALUNIA I MĘŻEM

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Sweet jak chrzciny?

Stary 2011-12-27, 10:31   #1316
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

Scio, mam nadzieję że to Centrum Leczenia Otyłości jest lepsze niż krakowskie W tamtym też mam koleżankę to sama narzeka że taśmówka okropna. Ludzie płacą kupę kasy, a wizyta 15 minut trwa, ogranicza się do zważenia, wybrania diety z tabelek, i niewiele więcej.
Ale w 15 minut nawet porządnego wywiadu żywieniowego się nie da zrobić, to jak tu mówić o dopasowaniu indywidualnej diety...

Poszperałam na necie i znalazłam jeszcze trzech dietetyków, jedna babka ma fajne opinie.

Dziubku ja musze się wybrać do endokrynologa, ale nie wiem, czy taki zwykły endokrynolog się tym zajmuje, czy muszę szukać ginekologa-endokrynologa W czase starań brałam metformine i po niej waga ładnie szła w dół

Aniu

Brunetko najlepszego zdrówka, szczecia, samych pogodnych dni i dużo cierpliwości

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 10:36   #1317
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Brunetka :
sto lat spełnienia marzeń kasy miłości i radości z Aluni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

byłam w lidlu , chciałam te sweterki zobaczyć i oczywiście nie ma
każdy sklep wystawia tylko to co mu zostało z wszystkich akcji wrrrrrrrrrrr

a teraz wieśniara się dopiero przywita
bry kochane mamusie
na reszcie forum wróci to normy bo tak dziwnie bez Was
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hello !

BRUNETKO KOCHANA !100 LAT 100 LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM!!
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Brunetko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo zdrówka, miłości, spełnienia marzeń!

ja dziś imieniny niby mam, choć nie obchodzę
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
:

Brunetka najlepszego

Witam

A u nas dziś 3 rocznica ślubu
Cytat:
BRUNETKA

Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i życia jak z bajki z dobrym zakończeniem: roza:

Vaniliova
o i Ty świętujesz z tż. Najlepszego
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

BRUNETKA 1000000LAT SZCZEŚCIA Z ALUNIA I MĘŻEM

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Sweet jak chrzciny?
Cytat:
Brunetko najlepszego zdrówka, szczecia, samych pogodnych dni i dużo cierpliwości
DZIĘKUJĘ BARDZO KOCHANE MAMUSIE
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 10:48   #1318
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubku ja musze się wybrać do endokrynologa, ale nie wiem, czy taki zwykły endokrynolog się tym zajmuje, czy muszę szukać ginekologa-endokrynologa W czase starań brałam metformine i po niej waga ładnie szła w dół
myślę, że zwykły endo powinien wystarczyc
Stary 2011-12-27, 10:55   #1319
editka2022
Rozeznanie

dziubek nie tylko ty masz problem z waga ja zaczynam walke od nowego roku,nawet neiwem ile waze bo boje sie zwazyc musze poczyta o tej diecie teika carmeli...

1000 lat brunetka!!!!!!!!!!!!!
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 11:26   #1320
83monia
Zakorzenienie

Dziś rano z nudów porównywałam książeczki zdrowia moich dzieci. Artur wazyl tyle co kinga jak miał dwa miesiące więc rozumiem marine!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości