|
|
#1771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Tym bardziej, że prowadził 2 moje koleżanki i były bardzo zadowolone.A kiedy ginekolog założył Wam kartę ciąży? Po Usg? |
||
|
|
|
#1772 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witamin w I trymestrze nie trzeba zażywać, ja dostałam kwas foliowy, magnez i pregnaDHA=omega 3 ja prób wątrobowych nie maiłam, żółtaczki i tarczycy też nie, z krwi było sporo ale też nie pamiętam, kilkanaście stron wcześniej pisałam dokładnie sporo tego było, badania dostałam tylko w 5 tyg, w 8 miałam wszystkie aktualne i nic nowego nie dostałam ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
ja w pierwszej ciąży chodziłam na kase chorych i też nie byłam świadoma że badań jest aż tyle, zaleta w tym taka że nie ma stresa że coś jest nie tak, wtedy tak internetu nie było więc się nie nakręcałam jak teraz no ale wywiad powinien przeprowadzić i podstawowe badania zlecić, to nawet na kase chorych się robi!jak masz rh- to możesz mieć konflikt serologiczny, tż też powinien zbadać grupe, teraz to żaden problem |
||
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już po nowym roku zmienię lekarza, teraz zapewne nie zdołam się dopchać. Niby powinien mieć gdzieś książeczkę zdrowia, kiedyś za dziecka robiło się przecież takie badanie i było wpisywane... Jak jej nie znajdę, to niestety, ale siłą go zmuszę do badania
|
|
|
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie czytam opinie żeby kogoś wybrać, ale wychodzi z nich, że w moim mieście same tłuki wśród ginekologów-półożników
Zastanawiam się też czy nie zadzwonić do przychodni i nie umówić się z nim jeszcze raz żeby zapytać o te badania etc... |
|
|
|
#1776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie założył przy drugiej wizycie, gdy przyniosłam wszystkie wyniki badań. A co do ilości badań wszystkich - Wydaje mi się, że standardem jest krew, mocz, toksoplazmoza, ustalenie grupy krwi i chyba tyle. Mój lekarz zawsze daje mi ponad stan. Np. 18 stycznia będę mieć jeszcze wszelkie możliwe wymazy, jakieś czynniki, ciężko się połapać. |
||
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze wiedzieć No właśnie dałam sobie czas do 2 stycznia żeby kogoś znaleźć, jeszcze będę musiała pogadać ze swoją mamą, może ona kogoś mi doradzi |
|
|
|
|
#1779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a kartę ciąży dostałam na pierwszej wizycie, mam nawet dwie bo zmieniłam lekarza Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2011-12-26 o 21:31 |
|
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przypomniało mi sie jeszcze coś.
Niedawno miałam dylemat śledziowy (nie wiedziałam czy mogę je jeść). Zapomnialam o napisaniu, że lubię długie gorące prysznice, nawet nie kąpiele, ale właśnie prysznice. Teraz kąpię się w ciepłej wodzie (wg męża, ale wg mnie jest zimna) i jest mi zwyczajnie zimno jak wychodzę spod prysznica. Może to wam się wydać śmieszne, ale śmiech to zdrowie, przynajmniej dzieciątka Wasze będą zadowolone, że mamy się śmieją.
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety chodzę prywatnie, a i tak nie czuję się jakoś wyjatkowo traktowana. Jedyny plus jest taki, ze lekarz jest dość znany, polecany, choc wiadomo, ilu ludzie, tyle opinii. Miałam już jakiś czas temu cheć odejścia od tej pani na rzecz kogoś innego, ale tylko dlatego, ze denerwowały mnie do niej kolejki i same baby w ciazy, ktore wciskały się, przez co czas oczekiwania zawsze wydluzał się nawet do kilku godzin mimo ustawionej godziny. Teraz zmieniłam nastawienie, choć jakoś nie czuję wiezi miedzy mna a lekarką - lubię ją, ale ona raczej nie zna mojego imienia nawet
|
|
|
|
#1783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gin na kasę chorych też się Tobą zaopiekuje, nie można popadać w skrajności tylko trzeba znaleźć jakiegoś rozsądnego któremu się chce, dbaj o siebie a z dzidzią będzie dobrze |
|
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za wsparcie |
|
|
|
|
#1785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja właśnie między innymi przez te kolejki zmieniłam lekarza, wkurza mnie umawianie się na godzinę, czekanie 3 h i 100 zł, to przesada, inna sprawa że był ważniejszy powód mojej zmiany, wciaż mam do niej zaufanie, wiem że jakby się coś działo to byłabym pod dobrą opieką, pewnie z tąd te kolejki u niej, ta do której teraz chodze jeszcze mojego zaufania nie zdobyła i trochę zraziło mnie to że nie odbiera telefonów, idealnie nie będzie
|
|
|
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się, lekarz generalnie nie ma obowiazku odbierania swojego prywatnego telefonu - ba, niektorzy nawet go nie podają do wiadomości. Ja do mojej tylko 2 razy dzwoniłam, z czego raz nie odebrała. Poki się nic powaznego nie dzieje, nie narzekam, ale przy nastepnej wizycie pogadam z nią, jak ona widzi kontakt z pacjentkami, na co mozna liczyc itd. |
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wyjątkowo czuję ucisk na pęcherz i co chwilę biegam do ubikacji. Masakra jest z tym
Dobrze, że mdłości mi przechodzą i brzuch już coraz rzadziej boli
|
|
|
|
#1788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2011-12-27 o 08:53 |
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Już o tym pisałam, ale potórzę - w 11 tc miałam USG przez brzuch. To było czwarte USG w tej ciąży, a chodzę na NFZ.
Na początku mój lekarz był na zwolnieniu i 3 razy byłam u innego w tej samej przychodni. PODOBNO jest świetny. Jestem odmiennego zdania, ale o tym innym razem. Ostatnio już byłam u swojego i potraktował mnie bardzo dobrze, a to również była wizyta w ramach funduszu. |
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
oh juz sie nie moge doczekac usg tak chcialabym wiedziec ze wszystko jest ok... A tu jeszcze 2 tgodnie.
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może Wam się przyda
Pod linkiem możecie zamówić darmowe próbki Johnsons Baby https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html
|
|
|
|
#1792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja mam umięśniony brzuch i mój gin mówi że ile się da będzie robić dofcipne bo podobne ciężko widać przez mięśnie ![]() i podobno z porodem sn może też być ciężko położnicy nie wiem czemu nie lubią - mnie się zawsze wydawało że powinno być łatwiej - ale cóż zobaczymya co do tego po co - nie gniewam się absolutnie ale po pierwsze: on chce - sprawia mu to ogromną satysfakcję i ja nawet odwrócona do monitora po jego minie widzę czy jest ok i czy małe urosło a po drugie po dwóch straconych ciążach to dla mnie każde zmarszczenie brwi przez lekarza jest ogromnym przeżyciem i wiem że parę razy bym z tego usg nie wyszła o własnych siłach a usg w tej ciąży będę miała po raz trzeci - i chodzę na nfz bo ten profesor którego mi polecono przyjmuje tylko w ten sposób... nie wiem czemu gdzie indziej tak skąpią tego usg
Siła zdolna zmieniać świat (...) jest więc według ciebie Chaosem, sztuką i nauką? Przekleństwem, błogosławieństwem i postępem? A nie przypadkiem Wiarą? Miłością? Poświęceniem? http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73qxcp5qvv.pngEdytowane przez falka Czas edycji: 2011-12-26 o 23:01 |
|
|
|
|
#1793 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zobaczyłam w Twoim suwaczkuCytat:
A myślałam już, że mnie to ominie, bo w środę kończę 10 tydzień.U mnie jeszcze nic nie widać. Chyba, że mam wzdęcia ![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za usgA co do VATu to niestety na pewno go odczujemy. Bo producenci i sprzedawcy rzeczy dla dzieci wykorzystają podniesienie podatku i wywindują ceny. Ja kupiłam mojemu Stworkowi body pod choinkę. Takie dla noworodka. Wszyscy byli bardzo wzruszeni Cytat:
Aaa i płeć można poznać. Zależy od doświadczenia lekarza, sprzętu i ułożenia bobaska. ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Na pewno będzie ok ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
|
|
#1794 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i takiego lekarza ci zazdroszczę ja dziś do mojej idę, nareszcie po 5 tygodniach - wieczność, jestem między 12 a 13 tygodniem więc liczę na genetyczne, trzymajcie kciuki brzuszek urósł wiec liczę na to że jest ok, w święta usłyszałam że już widać chociaż jakby ktoś nie wiedział to równie dobrze mogłam przytyć a waga narazie stoi![]() dziewczyny a w którym tygodniu zaczyna się II trymestr? bo jest tyle sprzecznych informacji że ja już sama nie wiem ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2011-12-27 o 09:03 |
||
|
|
|
#1795 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny.
Czy mogę się przyłączyć? Jestem w 10 tc -tp 29.07.2012 ![]() To moja druga ciąża i jestem troche przerażona, choc powoli przyzwyczajam się do tej myśli :rolleyes Tż za to jest przeszczęśliwy ![]() Mamy juz 15 miesięczna Zosieńkę rozrabiaka ![]() Mam na imię Marysia , mam 27 lata. |
|
|
|
#1796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klask i: kiedy masz/miałas wizytę z usg moze uda sie porównac wielkosc maluszków![]() Cytat:
widzę, że twój maluszek ejst młodszy o kilka dni od mojego
|
||
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gratulujeja sie witam juz po swietach' teraz jeszcze sylwester i znowu rok od poczatku. Ja niestety poklucilam sie z tz i narazie niemam najmniejszej ochoty sie godzic. powiedzcie mi jak sie ma jazda powoli oczywiscie na rowerku do ciazy? macie zamiar jakos sie ruszac przez te miesiace???? niejestem aktywna zabardzo ostatnio bo dalej niemam neta pisze z komorki i mnie to denerwuje bardzo mam nadz ze na dniach juz bede miala i nadrobie wsio
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
'a no to rozumiem ja na l4 jestem juz wiec bym mogla poswiecic troche czasu
|
#1800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwnie z tym porodem hmm... Choć ja po cichu liczę na cesarkę, pewnie sobie ją zapłacę. Ale różnie ludzie radzą. Cytat:
Ja osobiście myślę o tym co jem, nie od momentu ciąży, ale ogólnie, wybieram tylko pełnowartosciowe produkty, bez zblednych ulepszaczy itd. Jedyne co mnie zszokowało to ryby i owoce morza - moj lekarz absolutnie mi ich nie zabronił, a wrecz przeciwnie zalecał jedzenie ryby co najmniej 2 razy w tygodniu (mam na mysli wlasnie sledzia, dorsza, łososia, pstrąga, miętusa itp, nie żadne mintaje i pangi), a np. krewetki to ile lubię. Jednak wolalabym zweryfikować tę wiedzę i pogląd z kimś innym, bo nie można tak uparcie wierzyć jednej osobiie... Co do usg gen. - obiecałam sobie, że jak wzystko będzie ok, to jutro jadę kupić jakiegoś ciuszka ![]() Cytat:
Sama nie mam pomyslu, bo jak zaszłam w ciaze to lekarz mi zabronił sportów, które uprawiałam, chodziłam rowniez czynnie na fitness, wiec wszelkie stepy, pilatesy, jogi i inne cwiczenia z piłkami miałam odłożyć na potem.
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

Tym bardziej, że prowadził 2 moje koleżanki i były bardzo zadowolone.

no ale wywiad powinien przeprowadzić i podstawowe badania zlecić, to nawet na kase chorych się robi!

Zobaczyłam w Twoim suwaczku
)
klask i: kiedy masz/miałas wizytę z usg