Żonki 2009 cz. XXXI - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-26, 19:37   #3091
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXI

ja już po chrzcinach było super chłopcy bawili się obok siebie bo żeby razem to jeszcze nie ten etap ale nie było najgorzej, choć musimy uważać na Pata bo on mało delikatny, i jak przytula Alka to mało go nie udusi ale myślałam że będzie gorzej

a wczoraj przyszli do nas przyjaciele potem wpadli jeszcze znajomi i jeszcze jedni i zrobiłą się imprezka siedzieliśmy do 2 w nocy rewelacja,
dziś już na spokojnie w domku, acz jak to bywa wszystko się może zmienić

kurde ale rewelacyjne są w tym roku święta

miałam jutro jechać do Rybulki ale Miłek się rozchorował i przełożyliśmy to na 3 króli ale za to Wu ma jutro jeszcze wolne więc posiedzimy razem
Stary 2011-12-26, 20:50   #3092
Ana***
Zakorzenienie

Spóźnione, ale szczerze wszystkiego najlepszego z okazji świat!!! Dla wszystkich razem i każdej z osobna!!!

Guciolku niesamowita kobieto!

Bajuś... straszne! U nas, book domu, jest ochotnicza straż pożarna i w wigilię 00:30 wyły syreny i gdzieś była akacja, ale nie wiem czy pożar czy wypadek... generalnie najgorsza pora, bo ludzie po % albo na pasterce...

Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 23:55   #3093
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Od nas właśnie poszli znajomi. Więc w święta ani chwili nie było na nudy. Teraz przez tydzień będę odpoczywała Dobrze, że jest wolny hehe

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 06:09   #3094
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja też już po teraz czekamy na przyjaciół

wczoraj było bosko
i u moich rodziców i u teściów, pierwszy raz u tesciów nie czekaliśmy na spóźnialskich tylko zaczęliśmy jeść, wsyztsko bez spinki z dużym humorem było rewelacyjnie!!

nawet zebraliśmy prezenty - ja tunikę i rajstopki mąż bluze do tego oboje radio budzik makarony arabeske obrusik filcowy na stolik kawowy, ale te wspólne prezenty były już przez nas zamówione więc wyszystko trafione

i Pat załapał sie na fajne prezenty dostał kombinezon na zimę, skórę taką ze ściągaczami rewelacyjną wiosenno jesienną będzie gangsetr i mase zabawek

ale i tak najbardziej jestem zadowolona z tego że u teściów było cholernie miło, bo to że u moich rodziców będzie super to wiedziałam ale już się do męża śmiałam ze takie wigilie to ja mogę co roku

rewelacja a jutro chrzciny

aaa i lampa zamówiona teraz czekamy na dostarczenie
ooo jakie miłe zaskoczenie, oby zawsze siwta tak wygladały

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
Madzia czytam i nie wierze w to co czytam....
szczeka mi opadla
nie wiem czy sie smiac czy płakac...

chyba bardziej płakac a jak smiac toz zażenowania....
przytulam cie mocno... ja by pewni wiecej sie tam nie pojawiła

a my juz pojedzeni pokoledowani wszytskie odwiedzimy zaliczone
natula nadostawała prezentow a nadostawała a i tak nalepsze były opakowania i torebki
my zrszta tez z uzbieranych pieniazków mozemy roczek prawie zrobic

z gorszych widomosci to w piatek wieczorem dostała temperatury na 37,5 ale panadol zbił a w nocy z pt na sob. o 2 obudziła sie z wrzaskiem i miała 39 stpni przez 2 godziny ja uspokajalismy i w koncu spała z nami z butla herbatki w buzioczku
cały dzien wigilie była taka osowiała i polsenna ale nei chciała nic spac i wieczorem sie zaczeło od 22 wrzeszzała do 1 20 o 1 20 zasnela i spała do 6 potem zjadła i spała do 9 dzis i dzis znow dzien płaczka z tym ze teraz bardzo szybko usneła

nie wiem co z tego wyniknie
az sie boje myslec ze to zeby

tak na nie czekałam a teraz myse ze jak ma tak cierpiec to neich lepiej bedzie szczerbolek

aaaaa no i z niusów

łaze tak: kustyk kuśtyk

trzepłam wczoraj wieczorem u rodziców swoich kostką w róg fotela momentalnie zsiniała i spuchła i ei umiem stanąć na noge wcale
najgorzej jak mam zaczac chodzic a natka ma ubaw po pachy bo jak ja mam niesc to obie podskakujemy
oj biedna Natka, oby szybko doszła do siebie, no i biedna mama z nózką.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Miałam małe życzenie do dzidziolka aby mnie kopnął w święta. W Wigilię poczułam coś lekkiego pierwszy raz, za jakiś czas znowu. Wczoraj było to samo i dziś też. Takie deliktane puknięcia od środka. Ale to jeszcze nic. Dziś mąż się położył mi na brzuszku z głową i ręką i mówi do małego a nagle podrywa się i pyta się czy coś czułam, więc mówię, ze tak. Mąż mi pokazuje miejsce na brzuchu więc mówię, że zgadza się. A ten ze łzami w oczach mówi, ze poczuł jak mu właśnie tam dziecko przepłynęło. Znowu przyłożył rękę, mały sie poruszył a my znowu w tym samym momencie, ze czuliśmy i tak kilka razy było. Mąz pocałował brzuszek i powiedział "dziękuję za tak wspaniały prezent na święta"
super dzidziol słucha i tez rodzicom zrobił prezent

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Witam jeszcze świątecznie

India, Madzia współczuje atmosfery przy świątecznym stole

Martucha widać święta udane

iwka ja też się w wigilię objadałam, masakra, pierwszy raz byłam tak przejedzona, że aż mi źle było. No ale nie mogłam sobie odmówić kolejnego talerza zupy grzybowej przed snem i to był błąd

U nas święta minęły przyjemnie i wesoło, wigilia w domu, w pierwsze święto byli dziadkowie i ciocia z wujem, potem pojechaliśmy do teściów i dziś po południu wróciliśmy.
Jedyny smutny akcent tych świąt to pożar u sąsiada w pierwsze święto- wróciliśmy do domu po kościele i nagle zawyły syreny, potem straż na sygnale jedna za drugą koło naszego domu, wychodzimy na podwórze, a tam dom sąsiada się pali Masakra-jeszcze czegoś takiego nie widziałam, na szczęście nic się nikomu nie stało, ale straty poważne, spłonęło całe poddasze, dom zalany doszczętnie-ech nie mieli spokojnych świąt oj nie
straszne

Cytat:
ja już po chrzcinach było super chłopcy bawili się obok siebie bo żeby razem to jeszcze nie ten etap ale nie było najgorzej, choć musimy uważać na Pata bo on mało delikatny, i jak przytula Alka to mało go nie udusi ale myślałam że będzie gorzej

a wczoraj przyszli do nas przyjaciele potem wpadli jeszcze znajomi i jeszcze jedni i zrobiłą się imprezka siedzieliśmy do 2 w nocy rewelacja,
dziś już na spokojnie w domku, acz jak to bywa wszystko się może zmienić

kurde ale rewelacyjne są w tym roku święta

miałam jutro jechać do Rybulki ale Miłek się rozchorował i przełożyliśmy to na 3 króli ale za to Wu ma jutro jeszcze wolne więc posiedzimy razem
no to się wszystko udało a chłopcy musza razem siwtnie wygladac. czekam na fotki

Mi wczorajszy dzien w pracy minał spokojnie. tylko spałam krotko, bo od 3 nad ranem brzuch sie odezwał- ale na szczescie jest coraz słabszy.

Za chwilke znowu wyruszam do pracy, szkoda, ze wolne sie skonczyło
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 08:08   #3095
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

India idź do lekarza... lepiej to sprawdzić.

Stary 2011-12-27, 08:47   #3096
Gucia0987
Zakorzenienie

Witajcie po świętach

Podczytywałam Was przez tych kilka dni, ale przepraszam, nie mam siły się odnieść do Waszych postów

Induś idź do lekarza. W k. napisałam Ci, że ból Twojego brzucha to może nerwy, ale najwyraźniej to nie nerwy... Sprawdź to koniecznie

Ktosiu moje gołąbki wyszły pyszne Miałam obawy, że mało farszu i nie potrzebnie. Były na prawdę smaczne. Ale gołąbki to nic. Mój tato do nich zrobił sos z kurek - i to było mistrzostwo!!!! No po prostu przeszedł sam siebie! Następnym razem muszę kupić osobną paczkę kurek właśnie na sos

Dlaczego ja nie mam wolnego do 2 stycznia?? why??
Te co mają, proszę milczeć, bo jestem wstanie dzisiaj udusić

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2011-12-27 o 08:58
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 10:04   #3097
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 10:09   #3098
mona_ja
Wtajemniczenie

Cześć!

Madzia ale masz teścia, ja bym więcej na święta sie tam nie pokazywała

My mieliśmy miłą wigilie, pierwsze święto było beznadziejne bo pojechaliśmy do moich rodziców a tam się okazało że mój tato pokłócił sie z moimi siostrami więc atmosfera była wojenna. Wczoraj byliśmy u rodziny tża i było całkiem fajnie. Prezentów dostaliśmy dużo, głównie alkohol i słodycze, nawet od osób od których sie nie spodziewaliśmy i my nie dawaliśmy im przezentów

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 10:24   #3099
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-12-27, 10:30   #3100
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mona o kurcze... szkoda, ze taka atmosfera była. Od razu psuje to cały klimat.

Stary 2011-12-27, 10:30   #3101
Gucia0987
Zakorzenienie

Rossi a jak Wigilia w Twoim wykonaniu? Wszyscy zachwyceni? Masz chęci na kolejny raz, czy w przyszłym roku odpoczywasz?

Ale Twojemu mężowi dobrze... ja też chce!!!

Miałam mieć wolne czwartek-piątek, ale coś się pokomplikowało i chyba nie dostanę

Stary 2011-12-27, 10:39   #3102
mona_ja
Wtajemniczenie

Madzia no reszte świąt byliśmy w kiepskich humorach, tato nawet nie zasiadł z nami przy stole, mama zapłakana też wyszła, prezenty były pod choinką ale nie podpisane więc nie wzieliśmy bo nie wiedzieliśmy czy wogóle jakis jest dla nas. Ogólnie kicha była

Gucia może jeszcze nic straconego i dostaniesz dzień wolnego!?

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2011-12-27, 10:44   #3103
martucha84
Zakorzenienie

dla tych u których święta mniej wesołe - mocne przytulaski

do nas wczoraj jeszcze wpadli na 2 godzinki przyjaciele i pograliśmy w rumikub
dziś piszemy męzowi prace a od jutra zabieram się za błogie lenistwo i czytanie moora

fotki chłopaków wrzuce za jakiś czas ale na bank wrzuce
Stary 2011-12-27, 10:56   #3104
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-12-27, 11:04   #3105
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Zobaczymy, może chociaż piątek się uda... ech!

Cytat:
dla tych u których święta mniej wesołe - mocne przytulaski

do nas wczoraj jeszcze wpadli na 2 godzinki przyjaciele i pograliśmy w rumikub
dziś piszemy męzowi prace a od jutra zabieram się za błogie lenistwo i czytanie moora

fotki chłopaków wrzuce za jakiś czas ale na bank wrzuce
rumikub?? O ja! Jak dawno w to nie grałam! Uwielbiałam tę grę!
Gracie na zasadach jak w karty (remik) czy zgodnie z instrukcją?

Martucha dzięki za wszystko!

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Aaaa, no to faktycznie. Myślałam, że nowa tradycja i będziesz robić co roku A co do barszczu to sprawdzony przepis mojej babci - za każdym razem dodaje troszkę barszczu w proszku. A robi najlepszy barszcz na świecie

Stary 2011-12-27, 11:35   #3106
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mona

A ja leżę, czytam książkę i jest mi błogo

Stary 2011-12-27, 12:46   #3107
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
dalaś rade!

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
rumikub?? O ja! Jak dawno w to nie grałam! Uwielbiałam tę grę!
Gracie na zasadach jak w karty (remik) czy zgodnie z instrukcją?

Martucha dzięki za wszystko!
jak w instrukcji, ja w tą grę gram sporo ponad 15 lat! jeszcze chodziłam do podstawówki i byliśmy u znajomych rodziców i ich syn dostał tą grę, nas nie było na nią stać bo była cholernie droga to tata ją pożyczył i sam ją nam wystrugał z drewna namalował liczby etc i mięliśmy, graliśmy ją każdy weekend łącznie z zarażeniem sąsiadów, wszystkie dzieciaki u nas siedziały robiliśmy mistrzostwa zawody etc, to samo na wakacjach, braliśmy ją zawsze CZAD! jakoś z 5 lat temu zapał osłabł, zresztą Wojtas się pojawił i nie było czasu ale mimo to czasem graliśmy, a teraz przyjaciele dostali oryginalną pod choinkę i ją zachwalają to się zaczęliśmy śmiać że to znamy
no i przytachali wczoraj i pykaliśmy w nią
nie chwaląc się jestem w niej mistrzem, tak rozwalam wszystkie kostki sekwensy etc kombinuje że czasem na mnie krzyczą ale dopne swego i wygram
chyba na nowo się w nią wkręciłam
zresztą rewelacyjna gra na logike i myślenie

a co do pogrubionego to nie ma za co ściskam mocno!

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

a w ogóle to napisałam prace o budownictwie pasywnym 8 stron jutro jeszcze jakieś wnioski do płodzę bo już mi się niechce
jestem z siebie dumna
teraz mogę ekspercić w tematach budowy ekologicznego domu jakby ktoś chciał hahaha

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-12-27 o 12:51
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:53   #3108
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
dalaś rade!

jak w instrukcji, ja w tą grę gram sporo ponad 15 lat! jeszcze chodziłam do podstawówki i byliśmy u znajomych rodziców i ich syn dostał tą grę, nas nie było na nią stać bo była cholernie droga to tata ją pożyczył i sam ją nam wystrugał z drewna namalował liczby etc i mięliśmy, graliśmy ją każdy weekend łącznie z zarażeniem sąsiadów, wszystkie dzieciaki u nas siedziały robiliśmy mistrzostwa zawody etc, to samo na wakacjach, braliśmy ją zawsze CZAD! jakoś z 5 lat temu zapał osłabł, zresztą Wojtas się pojawił i nie było czasu ale mimo to czasem graliśmy, a teraz przyjaciele dostali oryginalną pod choinkę i ją zachwalają to się zaczęliśmy śmiać że to znamy
nie chwaląc się jestem w niej mistrzem, tak rozwalam wszystkie kostki sekwensy etc kombinuje że czasem na mnie krzyczą ale dopne swego i wygram

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

napisałam prace o budownictwie pasywnym 8 stron jutro jeszcze jakieś wnioski do płodzę bo już mi się niechce
jestem z siebie dumna
teraz mogę ekspercić w tematach budowy ekologicznego domu jakby ktoś chciał hahaha
Martuś ja też pierwszy raz grałam w szkole podstawowej. Na świetlicy za każdym razem. Dostałyśmy ją chyba na gwiazdkę którąś i się zaczęło. My najczęściej grałyśmy z babcią! Oczywiście babcia krzyczała, że obiad musi gotować, że nie ma czasu ale zawsze siadała i dawałyśmy czadu. Zresztą gra nadal jest u babci gdzieś na stryszku. muszę jej powiedzieć, żeby ją znalazła to może kuzynów zarazimy, albo sami pogramy Założę się, że babcia też będzie grała

Nie chce sie chwalić, ale ja też w tym byłam niezła

No i moi rodzice kiedyś zmienili zasady i graliśmy jak w karty (remik) też było fajnie, bo teraz w remika nie ma na mnie mocnych ale tęsknie za kombinowaniem z sekwensami itp

Budownictwo pasywne - brzmi nieźle!

Stary 2011-12-27, 12:58   #3109
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Martuś ja też pierwszy raz grałam w szkole podstawowej. Na świetlicy za każdym razem. Dostałyśmy ją chyba na gwiazdkę którąś i się zaczęło. My najczęściej grałyśmy z babcią! Oczywiście babcia krzyczała, że obiad musi gotować, że nie ma czasu ale zawsze siadała i dawałyśmy czadu. Zresztą gra nadal jest u babci gdzieś na stryszku. muszę jej powiedzieć, żeby ją znalazła to może kuzynów zarazimy, albo sami pogramy Założę się, że babcia też będzie grała

Nie chce sie chwalić, ale ja też w tym byłam niezła

No i moi rodzice kiedyś zmienili zasady i graliśmy jak w karty (remik) też było fajnie, bo teraz w remika nie ma na mnie mocnych ale tęsknie za kombinowaniem z sekwensami itp

Budownictwo pasywne - brzmi nieźle!
no to kiedy gramy?? :
Stary 2011-12-27, 13:05   #3110
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
no to kiedy gramy?? :
mam nadzieje, że jak najszybciej. Brak urlopu nieco mi skomplikował plany i pomysł na ten tydzień... ale mam jeszcze cichą nadzieje, że może jednak...

Stary 2011-12-27, 13:10   #3111
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje, że jak najszybciej. Brak urlopu nieco mi skomplikował plany i pomysł na ten tydzień... ale mam jeszcze cichą nadzieje, że może jednak...
kochana spoko spoko
my 6 stycznia jedziemy do Rybulki bo się młody rozchorował, ale moze 7-8?

ale nie bo 7-8 wojtek ma ostatnie zajęcia, ale od 14 jesteśmy wolni w weekendy więc może wtedy?

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-12-27 o 13:11
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 13:12   #3112
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
kochana spoko spoko
my 6 stycznia jedziemy do Rybulki bo się młody rozchorował, ale moze 7-8?
jeśli tylko mój małżonek ma wolne... to ten termin jak najbardziej mi się podoba Będziemy in tacz!

Martuś w tym tygodniu TŻ powinien mieć grafik i wszystko posprawdzam. 14-15 tez mi pasuje

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2011-12-27 o 13:13
Stary 2011-12-27, 13:15   #3113
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli tylko mój małżonek ma wolne... to ten termin jak najbardziej mi się podoba Będziemy in tacz!

Martuś w tym tygodniu TŻ powinien mieć grafik i wszystko posprawdzam. 14-15 tez mi pasuje
to sprawdz jak mąż pracuje i jeśli gra to 14-15!!
Stary 2011-12-27, 14:24   #3114
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś zapakowałam prezenty, wypastowałam panele a teraz się byczę
to Ty pastujesz panele? a czym? myślałam że wystarczy je myć

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
ja dzis upieklam piernik przekladany marmolada z polewa czekoladowa
zrobilam liker krowkowy, jeszcze kukulkowy na mnie czeka.
ja tez zrobiłam kukułkowy i ładnie opakowany dałam jako częsc prezentu mamie ale ten krówkowy to z mleka krówkowego czy cukierków krówek? nie mam przepisu

Cytat:
Miałam małe życzenie do dzidziolka aby mnie kopnął w święta. W Wigilię poczułam coś lekkiego pierwszy raz, za jakiś czas znowu. Wczoraj było to samo i dziś też. Takie deliktane puknięcia od środka. Mąz pocałował brzuszek i powiedział "dziękuję za tak wspaniały prezent na święta"
słodko

Cytat:
Wyrwał mu prezenty dla jego sióstr i powiedział, ze musimy je zostawić przy drzwiach wejściowych bo... nie mamy ich prawa wnieść do góry, bo nikt na nie nie czeka, bo nie wylosowaliśmy tych osób . o 23 zaczęli rozdawać prezenty. Mówię więc do męża aby przyniósł te nasze ale teśc siedział obok i powiedział mężowi, ze absolutnie nie, bo tu są inne zasady. I w końcu było tak, ze każdy dostał prezent . każdy nawet teść 9dla którego to niby my mieliśmy kupić prezent) a my siedzieliśmy jak ciołki i nie dość, ze nikt od nas nic nie dostał, to jeszcze mąż kopertę dostał potajemnie w ganku az miałam łzy w oczach, mąz pieści zaciskał pod stołem i myślałam, ze zaraz nie wyrobi. Nawet córka te laski się nas pyta "a wy co tak bez prezentów?? nie zasłużyliście?? Na co teśc od razu "nie zrozumieli naszych zasad" dalej ich nie rozumiem. Potem jeden chłopak podnosi mały prezent ślicznie zapakowany i jest tam napisane "dla ich troje" my z mężem na siebie, że jednak ktoś o nas pomyślał, chłopak nam go daje, a laska teścia "nie, to nie dla nich, to dla kotów" nie muszę mówić jak sie poczułam?? .
opadła mi szczęka na biurko i nadal tam leży
musiało być Wam cholernie przykro- umiem to sobie wyobrazić, ale z drugiej strony nie wiem czemu tłumiliście to w sobie. dla dobra ogółu ??? tu niestety widzę błąd Twojego meża, nie Twój... Co to znaczy ,,wyrwał" pozwoliliscie na to?, teściu zachował się strasznie ale to czy dacie komuś prezent czy nie zależy od Was. Bo z Twojego opisu wyglada jakbyście wogóle nie zareagowali tylko potulnie usiedli przy stole i się podporządkowali . Teściu mówi głosno że nie zrozumieliscie zasad a Wy nic? Sorry, ale ja bym od razu odpaliła z szyderczym uśmiechem, że pamietaliscie o całej rodzinie a prezenty zostały w korytarzu i już po nie idziecie, wstała i po nie poszła i co by teściu zrobił- nic A kto Was wylosował? teściu i dlatego dał kopertę? A i jeszcze jakby mi się zapytali czemu nic nie dostalismy to bym z jeszcze bardziej rozbrajającym uśmiechem odparła- oj nie, nie zapomniał i zasilił hojnie nasze konto- i oczywiscie spojrzała z uśmiechem na teścia

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 14:50   #3115
zaaaabcia
Zakorzenienie

Witajcie po swietach Najedzone?
U nas swieta minely super na wigili bylismy urodzico przyszlo tez dwoch znajomych taty ktorzy nie maja tu zadnej rodziny ... posiedzielismy do 23 pozniej na pasterke a po bylismy na imprezie u znajomego wrocilismy do domu po 4 w niedziele rozmawialismy z cala rodzinka meza na skypie i znowu bylismy u rodzicow pojechalismy tez do znajomych , a wczoraj mieli przyjechac do nas znajomi ale ich mala sie rozchorowala i nie dali rady wiec pojechalismy ogadac dom na ktorym swiatelka migaja sie do muzyki jaka leci w radio nagralam filmik jak wrzuce na yt to podam link

Mikolaj sie w tym roku spisal chyba musialam byc bardzo grzeczna
A dzis w pracy od 7 ... tak mi sie nie chcialo wstac ...

No i siedze jak na szpilkach bo maz wrocil dzisiaj do pracy .. pierwszy dzien po wypadku ... i tak czekam az mi napisze sms albo zadzwoni jak mu idzie ...

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 14:55   #3116
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia no reszte świąt byliśmy w kiepskich humorach, tato nawet nie zasiadł z nami przy stole, mama zapłakana też wyszła, prezenty były pod choinką ale nie podpisane więc nie wzieliśmy bo nie wiedzieliśmy czy wogóle jakis jest dla nas. Ogólnie kicha była

no to sie tata nie popisał...
przytlam

Cytat:
dalaś rade!

a w ogóle to napisałam prace o budownictwie pasywnym 8 stron jutro jeszcze jakieś wnioski do płodzę bo już mi się niechce
jestem z siebie dumna
Marta a czemu pisaóas prace na taki temat?
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 15:46   #3117
gold-fish
Zakorzenienie

U mnie też udane święta, choć deszczowe. W sobotę o świcie jechaliśmy do teściów, trochę pomogłam teściowej- było miło, potem o 16 przyjechała siostra Tż z rodziną ( z dużym już brzuszkiem ) no i usłyszłam życzenia żebym za rok też miała taki brzuszek dostaliśmy kilka drobnostek i pieniadze. W niedzielę odwiedziliśmy ciocie Tż i babcię tam było ciacho i też dostaliśmy kasę - byłam w szoku! Jeszcze nie kupiłam sobie nic za pieniądze z urodzin a tu już kolejne mogłabym trochę zaszaleć ale jakoś mi żal
a wczoraj już wracałam , a tż właśnie wraca Zadzwoniłam do mojej rodziny w wigilię składam im życzenia i ciesze się że z nimi nie jestem gadam z babcia i życze jej ,,miłej atmosfery przy stole" (bo u nas praktycznie co roku ktoś coś powie i robi sie nie miło) a babcia na to jakby nigdy nic (jakbym przez te lata nie była na wigiliach) ,,dziekuję, no zapowiada się miło" yyyy...jasne Jak ja nie znosze obłudy oblanej lukrem i przystrojonej wisienką

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2011-12-27, 16:13   #3118
mona_ja
Wtajemniczenie

Gucia to trzymam kciuki za przynajmniej jeden dzień wolny!

Gold-fish raz na jakis czas po umyciu paneli pokrywam je specjalnym woskiem lub pastą, tym razem miałam pronto ale wydaje mi się że sidolux jest lepszy lubie jak się panele błyszczą i sa takie śliskie

India no nam przykro było bo właściwie z nami sie nie pokłócił ale że siedzieliśmy z moimi siostrami to też nas olał

zastanawiamy się co z sylwestrem bo miała być domówka u moich rodziców ale w tej sytuacji odpada, moglibyśmy u nas zrobic no ale szwagierka ma małe dziecko i może im przeszkadzać impreza piętro wyżej.

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2011-12-27, 16:14   #3119
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gold ja chciałam coś odpowiedzieć ale stwierdziłam w końcu, że to męża ojciec i zachowam się kulturalnie.Poza tym tez zatkało mnie to początkowo i zgłupiałam. CHoc teraz troszkę tego żałuję, ale kit. Strasznie się zdenerwowałam i chyba coś mi mówiło, że jak zacznę to wkurzę się jeszcze bardziej. Tylko wkurzona byłam na męża , ze nic nie zrobił, nic nie powiedział. Ale on czasami taki jest. Jak to mówi, to jest mój ojciec bez względu na wszystko. On generalnie ma szacunek do pewnych osób i nie wiem co by się działo, ale nie odpysknie im itp.
A co do losowania to dalej nie wiem na czym polegało. Bo w końvu my kopertę dostaliśmy tajniakiem przy drzwiach, teść prezentu nie wziął od nas, ale od kogoś innego dostał. czyli co?? Nie brali nas chyba w ogóle pod uwagę Nie mam pojęcia. Nie ogarnęłam jeszcze tego

Stary 2011-12-27, 16:28   #3120
gold-fish
Zakorzenienie

Dlatego napisałam, że to moim zdaniem było zadanie Tż, Ty dobrze zrobiłaś że poszłaś i siedziałaś cicho Możesz ewentualnie przegadać to z mężem, żeby zmienił front.
Wiesz Madziu, ja też przez bardzo wiele lat byłam grzeczna, nie broniłam swego, zaciskałam zęby, bo to starsza osoba, bo to mama, bo ciocia, chrzestny- no jak to tak można ?!?! Otóż można Nie chodzi mi o jakieś awanturowanie się, ale o zaznaczenie jasno i wyraźnie że zamydlanie oczu, wymuszanie czegokolwiek, obrażanie sie skończyło! Ciężko to przychodzi, ale jak to kiedyś słyszałam od księdza (!) przykazanie ,,kochaj bliźniego swego jak siebie samego" powinno nam wszystkim przypominać że mamy sami o siebie dbać, siebie kochać, o swoich potrzebach pamietać a często ludzi pozwalają po sobie za przeproszeniem jeździć, pomiatać i traktują siebie jak kogoś gorszego od innych, od szanownej cioci, szanownego tatusia, szanownej babci

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości