|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXI
ja już po chrzcinach było super
![]() chłopcy bawili się obok siebie bo żeby razem to jeszcze nie ten etap ale nie było najgorzej, choć musimy uważać na Pata bo on mało delikatny, i jak przytula Alka to mało go nie udusi ale myślałam że będzie gorzej ![]() a wczoraj przyszli do nas przyjaciele potem wpadli jeszcze znajomi i jeszcze jedni i zrobiłą się imprezka siedzieliśmy do 2 w nocy rewelacja, dziś już na spokojnie w domku, acz jak to bywa wszystko się może zmienić ![]() kurde ale rewelacyjne są w tym roku święta ![]() miałam jutro jechać do Rybulki ale Miłek się rozchorował i przełożyliśmy to na 3 króli ale za to Wu ma jutro jeszcze wolne więc posiedzimy razem
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Spóźnione, ale szczerze wszystkiego najlepszego z okazji świat!!! Dla wszystkich razem i każdej z osobna!!!
Guciolku niesamowita kobieto! ![]() Bajuś... straszne! U nas, book domu, jest ochotnicza straż pożarna i w wigilię 00:30 wyły syreny i gdzieś była akacja, ale nie wiem czy pożar czy wypadek... generalnie najgorsza pora, bo ludzie po % albo na pasterce... |
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Od nas właśnie poszli znajomi. Więc w święta ani chwili nie było na nudy. Teraz przez tydzień będę odpoczywała
Dobrze, że jest wolny hehe
|
|
|
|
#3094 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a chłopcy musza razem siwtnie wygladac. czekam na fotkiMi wczorajszy dzien w pracy minał spokojnie. tylko spałam krotko, bo od 3 nad ranem brzuch sie odezwał- ale na szczescie jest coraz słabszy. Za chwilke znowu wyruszam do pracy, szkoda, ze wolne sie skonczyło
|
|||||
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() India idź do lekarza... lepiej to sprawdzić. |
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po świętach
Podczytywałam Was przez tych kilka dni, ale przepraszam, nie mam siły się odnieść do Waszych postów Induś idź do lekarza. W k. napisałam Ci, że ból Twojego brzucha to może nerwy, ale najwyraźniej to nie nerwy... Sprawdź to koniecznie Ktosiu moje gołąbki wyszły pyszne Miałam obawy, że mało farszu i nie potrzebnie. Były na prawdę smaczne. Ale gołąbki to nic. Mój tato do nich zrobił sos z kurek - i to było mistrzostwo!!!! No po prostu przeszedł sam siebie! Następnym razem muszę kupić osobną paczkę kurek właśnie na sos ![]() Dlaczego ja nie mam wolnego do 2 stycznia?? why?? Te co mają, proszę milczeć, bo jestem wstanie dzisiaj udusić
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2011-12-27 o 08:58 |
|
|
|
#3097 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3098 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Madzia ale masz teścia, ja bym więcej na święta sie tam nie pokazywała My mieliśmy miłą wigilie, pierwsze święto było beznadziejne bo pojechaliśmy do moich rodziców a tam się okazało że mój tato pokłócił sie z moimi siostrami więc atmosfera była wojenna. Wczoraj byliśmy u rodziny tża i było całkiem fajnie. Prezentów dostaliśmy dużo, głównie alkohol i słodycze, nawet od osób od których sie nie spodziewaliśmy i my nie dawaliśmy im przezentów
|
#3099 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Mona o kurcze... szkoda, ze taka atmosfera była. Od razu psuje to cały klimat.
|
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Rossi a jak Wigilia w Twoim wykonaniu? Wszyscy zachwyceni? Masz chęci na kolejny raz, czy w przyszłym roku odpoczywasz?
![]() Ale Twojemu mężowi dobrze... ja też chce!!! Miałam mieć wolne czwartek-piątek, ale coś się pokomplikowało i chyba nie dostanę
|
#3102 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia no reszte świąt byliśmy w kiepskich humorach, tato nawet nie zasiadł z nami przy stole, mama zapłakana też wyszła, prezenty były pod choinką ale nie podpisane więc nie wzieliśmy bo nie wiedzieliśmy czy wogóle jakis jest dla nas. Ogólnie kicha była
![]() Gucia może jeszcze nic straconego i dostaniesz dzień wolnego!?
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
dla tych u których święta mniej wesołe - mocne przytulaski
![]() do nas wczoraj jeszcze wpadli na 2 godzinki przyjaciele i pograliśmy w rumikub ![]() dziś piszemy męzowi prace a od jutra zabieram się za błogie lenistwo i czytanie moora ![]() fotki chłopaków wrzuce za jakiś czas ale na bank wrzuce
|
|
#3104 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy, może chociaż piątek się uda... ech!
Cytat:
Gracie na zasadach jak w karty (remik) czy zgodnie z instrukcją? ![]() Martucha dzięki za wszystko! Aaaa, no to faktycznie. Myślałam, że nowa tradycja i będziesz robić co roku A co do barszczu to sprawdzony przepis mojej babci - za każdym razem dodaje troszkę barszczu w proszku. A robi najlepszy barszcz na świecie
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Mona
A ja leżę, czytam książkę i jest mi błogo
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
dalaś rade!
Cytat:
namalował liczby etc i mięliśmy, graliśmy ją każdy weekend łącznie z zarażeniem sąsiadów, wszystkie dzieciaki u nas siedziały robiliśmy mistrzostwa zawody etc, to samo na wakacjach, braliśmy ją zawsze CZAD! jakoś z 5 lat temu zapał osłabł, zresztą Wojtas się pojawił i nie było czasu ale mimo to czasem graliśmy, a teraz przyjaciele dostali oryginalną pod choinkę i ją zachwalają to się zaczęliśmy śmiać że to znamy![]() no i przytachali wczoraj i pykaliśmy w nią ![]() nie chwaląc się jestem w niej mistrzem, tak rozwalam wszystkie kostki sekwensy etc kombinuje że czasem na mnie krzyczą ale dopne swego i wygram ![]() chyba na nowo się w nią wkręciłam ![]() zresztą rewelacyjna gra na logike i myślenie a co do pogrubionego to nie ma za co ściskam mocno!---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- a w ogóle to napisałam prace o budownictwie pasywnym 8 stron jutro jeszcze jakieś wnioski do płodzę bo już mi się niechce ![]() jestem z siebie dumna ![]() teraz mogę ekspercić w tematach budowy ekologicznego domu jakby ktoś chciał hahaha
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-12-27 o 12:51 |
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Założę się, że babcia też będzie grała Nie chce sie chwalić, ale ja też w tym byłam niezła ![]() No i moi rodzice kiedyś zmienili zasady i graliśmy jak w karty (remik) też było fajnie, bo teraz w remika nie ma na mnie mocnych ale tęsknie za kombinowaniem z sekwensami itp ![]() Budownictwo pasywne - brzmi nieźle!
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje, że jak najszybciej. Brak urlopu nieco mi skomplikował plany i pomysł na ten tydzień... ale mam jeszcze cichą nadzieje, że może jednak...
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my 6 stycznia jedziemy do Rybulki bo się młody rozchorował, ale moze 7-8? ![]() ale nie bo 7-8 wojtek ma ostatnie zajęcia, ale od 14 jesteśmy wolni w weekendy więc może wtedy?
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-12-27 o 13:11 |
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziemy in tacz! ![]() Martuś w tym tygodniu TŻ powinien mieć grafik i wszystko posprawdzam. 14-15 tez mi pasuje
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2011-12-27 o 13:13 |
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3114 | |||
|
Zakorzenienie
|
to Ty pastujesz panele? a czym? myślałam że wystarczy je myć
![]() Cytat:
ale ten krówkowy to z mleka krówkowego czy cukierków krówek? nie mam przepisuCytat:
Cytat:
musiało być Wam cholernie przykro- umiem to sobie wyobrazić, ale z drugiej strony nie wiem czemu tłumiliście to w sobie. dla dobra ogółu ??? tu niestety widzę błąd Twojego meża, nie Twój... Co to znaczy ,,wyrwał" pozwoliliscie na to?, teściu zachował się strasznie ale to czy dacie komuś prezent czy nie zależy od Was. Bo z Twojego opisu wyglada jakbyście wogóle nie zareagowali tylko potulnie usiedli przy stole i się podporządkowali . Teściu mówi głosno że nie zrozumieliscie zasad a Wy nic? Sorry, ale ja bym od razu odpaliła z szyderczym uśmiechem, że pamietaliscie o całej rodzinie a prezenty zostały w korytarzu i już po nie idziecie, wstała i po nie poszła i co by teściu zrobił- nic A kto Was wylosował? teściu i dlatego dał kopertę? A i jeszcze jakby mi się zapytali czemu nic nie dostalismy to bym z jeszcze bardziej rozbrajającym uśmiechem odparła- oj nie, nie zapomniał i zasilił hojnie nasze konto- i oczywiscie spojrzała z uśmiechem na teścia |
|||
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po swietach
Najedzone? ![]() U nas swieta minely super na wigili bylismy urodzico przyszlo tez dwoch znajomych taty ktorzy nie maja tu zadnej rodziny ... posiedzielismy do 23 pozniej na pasterke a po bylismy na imprezie u znajomego wrocilismy do domu po 4 w niedziele rozmawialismy z cala rodzinka meza na skypie ![]() Mikolaj sie w tym roku spisal chyba musialam byc bardzo grzeczna ![]() ![]() A dzis w pracy od 7 ... tak mi sie nie chcialo wstac ... ![]() No i siedze jak na szpilkach bo maz wrocil dzisiaj do pracy .. pierwszy dzien po wypadku ... i tak czekam az mi napisze sms albo zadzwoni jak mu idzie ...
|
|
#3116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przytlam Cytat:
|
||
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też udane święta, choć deszczowe. W sobotę o świcie jechaliśmy do teściów, trochę pomogłam teściowej- było miło, potem o 16 przyjechała siostra Tż z rodziną ( z dużym już brzuszkiem
dostaliśmy kilka drobnostek i pieniadze. W niedzielę odwiedziliśmy ciocie Tż i babcię tam było ciacho i też dostaliśmy kasę a wczoraj już wracałam , a tż właśnie wraca Zadzwoniłam do mojej rodziny w wigilię składam im życzenia i ciesze się że z nimi nie jestem gadam z babcia i życze jej ,,miłej atmosfery przy stole" (bo u nas praktycznie co roku ktoś coś powie i robi sie nie miło) a babcia na to jakby nigdy nic (jakbym przez te lata nie była na wigiliach) ,,dziekuję, no zapowiada się miło" Jak ja nie znosze obłudy oblanej lukrem i przystrojonej wisienką
|
|
|
|
#3118 |
|
Wtajemniczenie
|
Gucia to trzymam kciuki za przynajmniej jeden dzień wolny!
Gold-fish raz na jakis czas po umyciu paneli pokrywam je specjalnym woskiem lub pastą, tym razem miałam pronto ale wydaje mi się że sidolux jest lepszy lubie jak się panele błyszczą i sa takie śliskie![]() India no nam przykro było bo właściwie z nami sie nie pokłócił ale że siedzieliśmy z moimi siostrami to też nas olał ![]() zastanawiamy się co z sylwestrem bo miała być domówka u moich rodziców ale w tej sytuacji odpada, moglibyśmy u nas zrobic no ale szwagierka ma małe dziecko i może im przeszkadzać impreza piętro wyżej.
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Gold ja chciałam coś odpowiedzieć ale stwierdziłam w końcu, że to męża ojciec i zachowam się kulturalnie.Poza tym tez zatkało mnie to początkowo i zgłupiałam. CHoc teraz troszkę tego żałuję, ale kit. Strasznie się zdenerwowałam i chyba coś mi mówiło, że jak zacznę to wkurzę się jeszcze bardziej. Tylko wkurzona byłam na męża , ze nic nie zrobił, nic nie powiedział. Ale on czasami taki jest. Jak to mówi, to jest mój ojciec bez względu na wszystko. On generalnie ma szacunek do pewnych osób i nie wiem co by się działo, ale nie odpysknie im itp.
A co do losowania to dalej nie wiem na czym polegało. Bo w końvu my kopertę dostaliśmy tajniakiem przy drzwiach, teść prezentu nie wziął od nas, ale od kogoś innego dostał. czyli co?? Nie brali nas chyba w ogóle pod uwagę Nie mam pojęcia. Nie ogarnęłam jeszcze tego
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego napisałam, że to moim zdaniem było zadanie Tż, Ty dobrze zrobiłaś że poszłaś i siedziałaś cicho
Możesz ewentualnie przegadać to z mężem, żeby zmienił front. Wiesz Madziu, ja też przez bardzo wiele lat byłam grzeczna, nie broniłam swego, zaciskałam zęby, bo to starsza osoba, bo to mama, bo ciocia, chrzestny- no jak to tak można ?!?! Otóż można
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

Dobrze, że jest wolny hehe 
Masakra-jeszcze czegoś takiego nie widziałam, na szczęście nic się nikomu nie stało, ale straty poważne, spłonęło całe poddasze, dom zalany doszczętnie-ech nie mieli spokojnych świąt oj nie

. o 23 zaczęli rozdawać prezenty. Mówię więc do męża aby przyniósł te nasze ale teśc siedział obok i powiedział mężowi, ze absolutnie nie, bo tu są inne zasady. I w końcu było tak, ze każdy dostał prezent . każdy nawet teść 9dla którego to niby my mieliśmy kupić prezent) a my siedzieliśmy jak ciołki i nie dość, ze nikt od nas nic nie dostał, to jeszcze mąż kopertę dostał potajemnie w ganku
dla dobra ogółu ??? tu niestety widzę błąd Twojego meża, nie Twój... Co to znaczy ,,wyrwał" pozwoliliscie na to?, teściu zachował się strasznie ale to czy dacie komuś prezent czy nie zależy od Was. Bo z Twojego opisu wyglada jakbyście wogóle nie zareagowali tylko potulnie usiedli przy stole i się podporządkowali
i co by teściu zrobił- nic