|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
za Ciebie i za Majeczkę---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
za wynikiAgatku życzę Ci żebyś szybko opuściła szpital i żeby z Zajączkiem było wszystko dobrze. Edytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2011-12-27 o 10:20 |
||
|
|
|
#332 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Cytat:
ja ostatnio w restauracji weszłam do męskiej toalety i jeszcze oburzona byłam, że tam jakiś facet włazi <obecność pisuaru trochę mnie zastanowiła, ale nie na tyle, żeby stamtąd zwiać zawczasu> a on do mnie chyba się pani pomyliła, ja spojrzałam na tabliczkę i spokojnie mówię, a rzeczywiście do tego w wigilię przeszłam koło moich sąsiadów bez powiedzenia dzień dobry i jeszcze się zastawiałam co ci ludzie tak na mnie patrzą, o co im chodzi?? a najlepsze jest to, że tż był ze mną i też nie zajarzył skąd ich znamy![]() i trzymam kciuki za ciebie!Cytat:
a ja się zastanawiałam od kogo ten sms z nr tel. ![]() też się z tego uśmiałam, wybaczcie ![]() ale się objadłam dziewczyny wczoraj znów, normalnie jak tak można tyle grochu z kapustą zeżarłam - dosłownie zeżarłam![]() wstawiam mój pierścień arabelli <tak nawiasem to bym se obejrzała ten serial >edit: teraz nie wstawię bo mi się nie chce załączyć (
|
|
|
#333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i naprawdę podobny do mamyCytat:
Niedługo następna dzidzia pojawi się na świecie
|
|||
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mi się śniło że urodziłam chodziłam sobie po domu, musiałam usiąść i poczułam że muszę przeć i na świecie pojawiła się mała Hania. Normalnie wyślizgnęła się ze mnie. A najlepsze jest to że to nic nie bolało . Żeby prawdziwy poród był taki lekki. tylko że potem nie mogłam łożyska urodzić ...W ogóle wczoraj miałam skurcze, 4 razy co 5 minut więc takie regularne trochę. |
|
|
|
|
#335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pewno szybko wyjdzie ![]() A ja dzisiaj byłam na wizycie - moja Julka już nie ma owiniętej szyjki pępowiną. ![]() Dziś 34 tydz, 4 dzień i dzidzia waży ponad 2800 gram. wszystko jest dobrze, oddałam badanie paciorkowca do laboratorium i zrobiłam przeciwciała od przyszłego tygodnia zaczynam ktg Mam nakaz leżenia 10h dziennie oprócz snu, no i szyjka zaczyna się skracać
|
|
#336 |
|
Raczkowanie
|
Mirz eczywiscie idzie jakm po masle
![]() tz mi przywozi lapka to sprawdze na pocxzcie czy sa fotki filipka i moze wstawie ; jutro wychodzimy, lekarz juz potwierdzil
|
#337 |
|
Raczkowanie
|
Nikotynka trzymam kciuki za szybki i mało bolesny poród, jak już czop odszedł to bliżej niż dalej. Trzymaj się dzielnie
![]() Monia prawdziwy przystojniak z Waszego synka, oj będzie łamał damskie serca Szkoda tylko, że nie mogłaś zostać z maluchem w szpitalu, ale nic się nie martw w Nowy Rok pewnie już wkroczycie wspólnie ![]() Laseczkom z problemowymi mężami/tż'ami życzę aby wszystko jak najszybciej się ułożyło. W końcu stres ani mamie ani dzieciątku potrzebny nie jest... A faceci wiadomo nie pomyślą, narobią głupot a potem liczą, że przepraszam załatwi wszystko i jeszcze powinnyśmy być wdzięczne bo przecież przeprosił Gratuluję rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania ![]() ------------------------------------------- Witam poświątecznie ![]() U nas Święta przebiegły leżąco i jedząco, aż się boję pomyśleć o ile waga podskoczyła i tylko szlag człowieka trafiał, że seksik zakazany
|
#338 | |||
|
Zakorzenienie
|
święta, święta i po świętach... na szczęście, bo k.... dostawałam słysząc ciągle: wygodnie ci, może chcesz poduszkę może pójdziesz się położyć (taaa, pojechałam do kogoś żeby spędzić sama godzinę na kanapie a potem ubrać się i wrócić do domu...), a może chcesz to a może tamto, a może sramto... Normalnie wchodząc gdziekolwiek miałam nerwa już na to co będzie. Jedna mówi "ale ci opadł brzuch", druga "oo, brzuch jeszcze masz wysoko, nie opadł" ) a widzi mnie w ciąży pierwszy raz... Ja już chcę urodzić ![]() ![]() ![]() no, więc ja się cieszę, że już po świętach. Mmonika z Michała kawał chłopa, da sobie radę. Oby szybko doszedł do siebie i może sylwestra spędzicie w trójkę Chyba nikt się nie spodziewał po Tobie tak długiego i ciężkiego porodu Nikotynka trzymam kciuki, żeby się udało szybko urodzić.. dobrze, że jesteś w szpitalu pod opieką. Agatku Miss Patologii, wychodź szybko ![]() Cytat:
Cytat:
a co do puchnięcia. Ja mam praktycznie ciągle spuchnięte i nogi i ręce, twarz też spuchnięta... A miałaś tak wcześniej czy się zaczęło? Mi lekarz zlecił serię badań żeby wykluczyć zatrucie, miałam robione dwa razy w ciąży już. Mam podwyższony kwas moczowy we krwi i kreatyninę ( ), ale to chyba nic ważnego... muszę mierzyć 4 razy dziennie ciśnienie i je kontrolować. Co tydzień robię badania moczu. No i najważniejsze... leżeć, leżeć, leżeć... z nogami trochę wyżej i na boku lewym -> to najważniejsze zalecenie lekarza. Przed wizytą u lekarza zrób mocz, bo trzeba kontrolować czy białka w nim nie ma. Cytat:
|
|||
|
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
Hehe, nasze swieta to wigilia u moich rodzicow, bo do tesciow nas nie zaproszono ;d no a dwa dnito szpital, szpital i. Szpital :d
|
#340 |
|
Rozeznanie
|
wrociłam z pobrania krwi na probę wątrobową ,wyniki po 14 będą!
zjadlam szaszłyka i teraz kawalek serniczka i odpoczywam bo chyba maluszek dusi mnie gdzies nisko bo jak chodzę to boli,pozatym jakos dziwnie zaciskam nogi jak chodzę
|
|
|
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#342 |
|
Wtajemniczenie
|
uwaga wstawiam mój pierścień
|
|
#343 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj u lekarza pogłaskałam brzuszek przy lekarzu - jak na mnie warknął, ze nie wolno - bo poród wywołam. Potem ze 3 razy powtarzał, że mam nie głaskać, ale coś dzisiaj bez humoru był
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Tak po woli zaczynam sobie uświadamiać że na dniach będę mieć dzidziusi....szybko to do mnie dochodzi nieeee ![]() Samego porodu jeszcze się nie boję, bardziej obawiam się paniki jak np. odejda mi wody lub dostanę skurczy a będę sama w domu. Tż pracuje, tak w ciagu 40 min przyjedzie ale jakoś tak wolała bym żeby to jednak się stało jak będzie w domu ![]() Plan mam taki że praktycznie nic nie robię żeby wytrzymać do Nowego Roku zobaczymy czy się uda.
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#346 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
jak dobrze ze juz po świętach ![]() Cytat:
gratuluję Współczuję ci bardzo, że musiałaś go zostawić ale leki na pewno mu pomoga, lekarze zadbają zeby szybko mu przeszło i trzymam kciukasy żebyś go zabrała jeszcze w tym tyg do domu Cytat:
![]() kciukasy za szybkie rozpoczęcie akcji porodowej i szybciutki poród kurczę z tym swędzeniem to ja też mam od czasu do czasu że muszę się podrapać po ręce, nodze albo brzuchu nie jest to non stop, kurd,e musze dziś to skonsultować z lekarzem a drętwiała ci może ręka przy tym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wiem dobrze, co czujesz Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#347 | |
|
Zadomowienie
|
śliczny
Cytat:
|
|
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
zaraz wstawiam do klubu Filipka, bo mam lapka i na mailu są foty
![]() są, ale z komórki i jakość słabiutka 8)
Edytowane przez klaurencja Czas edycji: 2011-12-27 o 11:22 |
|
|
|
#349 |
|
Raczkowanie
|
Aaaaaaaaaaaaaaaa! Ja myślałam, że tylko kilka stron naskrobane przez te święta, a tu już nowy wątek i to 12 strona!
Zatem i ja się melduje Widzę kolejne rozpakowane mamusie - gratuluję i życzę dużo zdrowia, szybkiej aklimatyzacji, braku problemów i mnóstwa radości z maluchów |
|
|
|
#350 |
|
Rozeznanie
|
|
#351 | |||
|
Rozeznanie
|
czesc brzuchatki i mamusie
![]() mala_stopka i NataliaM za wizytyCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wczoraj zauwazylam, ze wiekszosc osob i tz oczywiscie tez, czekaja bardzie na okazje, zeby sie napic!!!! doprowadza mnie to do szalu! powiedzialam mu wczoraj, ze jezeli ma zamiar sie naj***ać to mam go w du.pie i nie chce,zeby byl ze mna przy porodzie, a pozniej nawet niech nie przychodzi do szpitala, skoro wazniejsi sa jego koledzy i "pepkowe"![]() Bybelle przesliczny pierscionek ![]() ciekawe czy nikotynka rodzi
|
|
#352 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
no to tylko czekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też dostawałam nerwa, jak co chwile to słyszałam. No i do tego od każdego tylko takie życzenia...łatwego, bezbolesnego i szybkiego porodu....luzzzz....Cytat:
![]() Śliczny! Jeszcze raz gratuluję!!! _________________________ _____ Ciekawe jak tam nikotynka i agatek
Gabrysia - 09.02.2012 Edytowane przez Mijus Czas edycji: 2011-12-27 o 11:51 |
|||||
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dla wszystkich smutnych, wkurzonych na facetów: Piękny ![]() _______________________ Po wczorajszym wieczorze padłam do łóżka momentalnie, tyle, co zdążyłam się umyć ![]() Mąż i mój brat pojechali na rowery - dziś u nas 11'C, brak opadów, więc akurat ![]() A później idziemy na miasto rossmann (po pieluchy i kosmetyki dla małego), zamówić prezent na rocznicę ślubu, może kupić mi jakieś kozaki (te co mam w I święto się rozwaliły
|
#354 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
największym plusem było to że spędziłam z tż duuużo czasu ale męczył mnie mój brak większej mobilności niż spacer ![]() mi waga dużo podskoczyła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
Bybella sliczny pierscionek,gratuluje zareczyn.
Klaurencja zazdroszcze ze porod masz juz za soba,szybko poszlo,ciagle mysle na jaki bol mam sie przygotowac,te skurcze to sa faktycznie takie straszne. Agatek wracaj szybko!! Ja troche ogarnelam mieszkanie po gosciach,pieciu ludzi przez trzy dni to bylo troche latania.Ciesze sie,ze rodzice do nas przyjechali i nie bylismy sami na swieta.Obiecali,ze jak Filip sie urodzi to przyjada,maja do nas 700km.
|
#357 |
|
Zadomowienie
|
dobry
![]() bylam na zdjeciu szwa.. nie bolalo a tzcik spal z Igorkiem
|
#358 | |
|
Rozeznanie
|
Trzeba przyznać, że ma facet gest, gust i pomysł
![]() Cytat:
Swędzi mnie od dwóch dni mniej więcej środek prawej dłoni (na witanie, bo moja siora z Hiszpanii przyjeżdża, a z nią nie gadałam już.... no ze 2 lata pewnie jakoś będzie, focha rąbnęłam, ale miałam o co!) i okolice pępka. Jak posmaruje pępek oliwką czy czymś innym to przestaje.
|
|
#359 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Super pierścionek
i jakie piękne szczuplutkie palce i ręce, nie to co moje balerony.. ja obrączki nawet na mały palec nie włożę, a była lekko przyduża Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
najgorsze jest, że przyjdzie jedna ciotka i mówi, że już mogę rodzić itp, za chwilę przyjdzie druga i pyta na kiedy mam termin i mówi "ooo, to jeszcze dużo czasu' ![]() A ty bądź człowieku mądry i wszystkim przytakuj i się uśmiechaj ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
I mam ciągle zdrętwiałe palce, w nocy jeszcze bardziej
|
||||
|
|
|
#360 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane!
Przez tez swieta i natlok rodzinki i jeszcze wszedobylskiego tztza nie mam kiedy nadrabiac :/ Dolores, strasznie mi przyro z zpowodu meza. Agatku, trzymam kciukasy za szybki wypis, co bys mogla wrocic do mezulka i zeby Was tam energia mogla spokojie rozpierac MartuNiunia, tule ogromnie. Tz zachowal sie beznadziejnie i na pewno bedzie Tobie ciezko wybaczyc, zapomniec... Mam nadzieje, ze jednak uda mu sie odkupic jakos swoje winy, zebys juz sie nie smucila. Bybella, pierscionek cudowny A Ty nosisz go na lewej dloni? Kurcze,ja nosze swoj na prawej, w miejscu,gdzie pozniej bedzie obraczka. Czyzbym zle nosila? ![]() Monia, trzymam kciuki, zeby Michalek jak najpredzej wyszedl ze szpitala. Nie martw sie na zapas. Mysle, ze lekarze beda wiedzieli, co robic,aby szybko wyzdrowial Klaurencja, jaks ie czyta Twoje posty, to az emanuuuja radoscia ![]() Cytat:
do tej pory sama lubilam imprezy, wiec nigdy nie marudzilam tztowi, ale w ciazy i po porodzie chcialabym miec go trzezwego, do cholery jasnej, bo moze mi sie przydac, a nie uzerac sie jeszcze z nim mamy miec 14 parapetowke, a on ma od stycznia nie pic, ale juz wczoraj sie dowiedzialam,ze ma nadzieje,ze na ten jeden dzien mu odpuszcze ja mu odpuszcze - jakby sie wielce poswiecal, a sam nie rozumial, ze moge w kazdej chwili zaczac rodzic, jestem w obcym miescie, bez rodziny i przydaloby sie, zeby ktos mnie tam zawiozl i ze mna urodzil to dziecko - w sensie pomogl mi, wspieral i ewentualnie opierniczyl personel a co, jak bedzie narabany, a personel cos spieprzy i zamiast sie go sluchac, to go wyprosza, bo bedzie nietrzezwy??? jak mu o tym mowie, to on tylko chce zakonczyc rozmowe,bo go denerwuje ![]() Cytat:
moje sa tak okropne,ze patrzec na nie nie moge jeszcze raz gratulacje !!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

ciekawe jak tam Majeczka przypakowała po świątecznych przysmakach...
za Ciebie i za Majeczkę

wstyd się przyznać... ale żadnych ząbków w karuzeli wyłamanych nie było...
normalnie, ręce, które leczą
szok, jestem jakaś roztargniona 

>
(

czuję się taka... niedopieszczona, żeby nie powiedzieć gorzej
o jaaa... dobrze, że już jesteś w szpitalu- chodziłaś po schodach?? w te i nazat?? oxytocyna zazwyczaj działała (na laski z pato) na 2-3 dzień od podania, czasem kilka h po, zależy od organizmu 

i trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania 

:non iewiem:

nie jest to non stop, kurd,e musze dziś to skonsultować z lekarzem