|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII
Cytat:
sama nie wiem, a TZ tylko mowi "nie martw sie na zapas, tym sie nie przejmuj" i to jest jego wylumaczenie ehh..
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny musze się pochwalić - jak K. mi napisal ze mi nie zależy na spotkaniu to mimo, że nie o to mu chodzilo to jak hopłam na równe nogi to w 15 min. dosuszyłam włosy, umalowałam sie i przebrałam pokonując w ten sposób swój czas i łamiąc czasoprzestrzeń : D
|
|
|
#1113 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć piękne
Święta minęły, teraz oczekiwanie na sylwestra Muszę Wam powiedzieć, że stanęłam dziś na wagę z przerażona miną a tu szok, bo ważę mniej niz przed świętami. Mega różnicy nie ma i wiążę to tylko i wyłącznie z odstawieniem tabletek anty, bo wracam do swojej wagi z przed 9 miesięcy. Dziś ważyłam 53,5 , biorąc anty 54-55,5. Cele noworoczne? Na razie tylko włosowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
film oglądałam jakieś półtora roku temu i Tż zapamiętał że bardzo mi się podobał a książki są zwykle lepsze więc kupił ![]() Cytat:
![]() Ta annaa to ma faktycznie cudo włosy
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam.
Mam nadzieje, że do sylwestra wyzdrowieje.
|
|
#1115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tym bardziej jestem za mieszkaniem osobno gdy patrzę na moich rodziców.... Było by lepiej i inaczej gdyby nie zamieszkali z mamą taty, tylko osobno.
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslisz ze mi sie to usmiecha? ale poki co nie ma innego wyjscia, przynajmniej sprobujemy tam pomieszkac, jak nie bedzie sie ukladalo to pomyslimy o mieszkaniu. To musi Ci zalezec na tym K. powodzenia dla was ![]()
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu ja jestem na tyle wygodna, ze nie chciało by mi się męczyć w ciasnocie z rodzicami aż do ich śmierci ![]() Dziękuję
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pomieszkiwałam z teściową i wiem, że po raz drugi nigdy bym się na to nie zdecydowała, choćby mi milion dokładali jeszcze. Róznice zdań, róznice w byciu, w wychowaniu, w gotowaniu, w sprzątaniu... róznice są dosłownie we wszystkim i ciężko się dotrzeć, szczególnie, że to generalnie obcy ludzie. Ja party rozumiem, bo pieniądze są ogromną przeszkodą, a czasami tak życie się układa, że trzeba tego spróbować. Sama tak miałam, że moja wyprowadzka była totalnie nieplanowana i los podjął za mnie decyzję. Pomimo tego wierzę, że u Ciebie będzie inaczej i nie będziesz każdego dnia chciała uciekać tak jak ja
|
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
party
tak jak mówisz, jak nie spróbujesz to się nie przekonasz i nie ma co gdybać i martwić się na zapas. Bądź dobrej myśli, urządź swój mały świat tak jak pragniesz i myśl pozytywnie
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo zle wygladam? wg mnie tragedii nie ma, moja mama tez tak uwaza, ale mowi, ze ta sukienka jest [uwaga] na co dzień i żer mam sobie kupić coś bardziej 'wyjscioweho'. Cos czuje, ze czeka mnie dlugi dzien w tej galerii.
|
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sukienka rzeczywiście taka spokojna klasyka.... nie wiem czy dobrze widzę, ze ma do tego bolerko? bo jak tak to może to czarne bolerko zamienic na jakieś inne? jakieś dodatki dać takie trochę jaśniejsze?
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
a możesz przypomnieć gdzie idziesz na sylwestra?
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
A co do K. to tyle Wam sie pożalę że od wieczora w niedzielę aż do wczorajszej nocy nieźle sie posprzeczaliśmy zas więc nie wiem czy coś z tego będzie...
|
|
#1126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie się podoba, ja lubię prosto i bez wielkich satynowych kreacji, nie słuchaj się mamy, tylko siebie i tego jak Ty się czujesz .
|
|
|
#1127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam do wyboru ejszcze bezowa marynarke z koronki, ale to srednio pasuje i rozowa ktora tez srednio apsuje, bo jest jeszcze mniej elegancka. a z dodatkami tez nie chcialam jakos bardzo szlaec :![]() na sale ![]() Cytat:
zobacze co jest w sklepach, bo może wybiorę coś prostszego i troszkę bardziej 'glamour' chociaz ja w tej kiecce zuje sie naprawde ok
|
||
|
|
|
#1128 | |||
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
wygladam jak swinka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tzta kolega powiedzial ostatnio, ze obudzil sie rano, odpalil konto a tam prawie -500tys zlotych. Widok takiej sumy na koncie by mnie oslabial okrutnie i powodowal u mnie wieczna depresje
|
|||
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
ghana jak tylko się w niej dobrze czujesz to w niej idź
Ja robie porządki na poczcie @ póki jeszcze K. nie ma ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
jakos nigdzie nie pisałam za to, ze juz po pierwszej pensji trzeba się wyprowadzać... ![]() A co do kolegi - niektórzy tak maja że szaleją ponad swoje możliwości finansowe.
Edytowane przez E.J. Czas edycji: 2011-12-27 o 14:28 |
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Podzielam zdanie E.J w związku z kreacja
Jak tylko czujesz że to jest to, to idź w niej
|
|
#1131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A na powaznie to fatalny odcien, moj wpada bardziej w zolc niz roz i jest ok Co do kredytu to watpie zebys dostala 500 tys przy 2000 pensji. Przed swietami bylam na spotkaniu z doradca finansowym, siedzialam 1,5 godziny i przerobilismy mase wyliczen, tak w skrocie: Jako singiel w 2012 gdybym chciala brac sama kredyt na 300 000 to pensja na poziomie 4,5 tys do 5 tys zeby bank mial zabezpieczenie. Gdybym byla zamezna to lacznie z mezem okolo 4000 - czyli po 2 tys na glowe - wtedy banki sa bardziej tolerancyjne. No a wiadomo ze w obecnych czasach kiedy ceny mieszkan sa tak niesamowicie wywindowane to minimm 400 000 bym potrzebowala. |
|
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W obecnych czasach, wszystkie osoby, które chcą mieszkać na swoim zdecydowanie najczęściej muszą się zdecydować na kredyt, takie są niestety czasy. I wolałabym żyć ze świadomością, że zbieram na coś swojego i że moja sytuacja jest przejściowa. Z drugiej strony wiem, że takie kwestie ciężko zrozumieć jak nie było się w konkretnej sytuacji ... |
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1134 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
ale skad wziac conajmniej 300tys w dwa lata? fajnie, ze Twojej kuzynce sie udalo, ale moze popatrz na swoj zarobek i ocen to obiektywnie dalabys rade z Tztem uzbierac w dwa lata na mieszkanie? Albo chociaz na polowe ze 150tys? To wychodzi tak mniej wiecej 6-6,5tys miesiecznie. No ja bym nie dala rady, jestem realistka No i nie mowie o mieszkaniu/domu na wsi tylko w miescie. U mnie dwupokojowe mieszkanie (ok 45m) kosztuje od 300tys w dobrej lokalizacji. Bo jak juz kupowac mieszkanie za takie pieniadze, rozkladajac raty na tyle lat, to tylko w miejscu, gdzie mozesz mieszkac cale zycie a nie tam gdzie jest tanio ![]() I nigdzie nie napisalam, ze Ty napisalas, ze nalezy wyprowadzac sie po pierwszej pensji Nie wiem gdzie Ty to przeczytalas? I nie unos sie![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Aha i zeby nie bylo- nie ejstem przeciwniczka kredytow, czy tego zeby nie mieszkac z rodzicami mi samej marzy sie piekne mieszkanie, ktore nie musi byc duze, ale wlasne, bez rodzicow. Niech tylko mi ludzie nie mowia, ze to jest takie latwe, dostac kredyt, splacac go, cieszyc sie zdrowiem i fajna praca. W zyciu uklada sie roznie, trzeba brac pod uwage nieoczekiwane wypadki.Tak jak powiedzialas EJ- nie nalezy zbytnio szalec, bo moze sytuacja sie odwrocic szybciutko. Kolega tak wlasnie mial- kredyt wzial z zona, ale ta go zdradzila i wzieli rozwod nie wiem jak wyglada splata tego kredytu, ale podejrzewam, ze robi to sam
|
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyżej już ci podałam bardzo realny przykład, ze się da jak się chce ale to się wiąże z pewnymi wyrzeczeniami, na co niektórzy z tego co się zorientowałam w śród ludzi swoim środowisku nie chcą się pogodzić
|
|
|
#1136 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Takze to nie jest tak hop siup z tym wlasnym mieszkaniem. Bede sie martwic jak bede myslec o wyprowadzce, ale strasznie mnie irytuje, jak ludzie sie dziwia, ze mozna mieszkac z rodzicami po slubie. No a mozna, kazdy inaczej sobie zycie uklada i nic mi do tego, kazdy zyje jak chce
|
|
|
|
#1137 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam sie Uwazam ze nie ma szans uzbierac na mieszkanie nawet w kilka lat przy obecnych cenach i pensjach. Wszystko idzie w gore a pensje takie same albo i zmniejszaja sie. Poza tym dla niektorych osob kredyt to jedyne wyjscie - mowie o osobach ktore nie mieszkaja z Rodzicami tylko wynajmuja - jak np ja - wcale na tym nie oszczedzam bo musze i odkladac i placic normalnie czynsz pluz za wynajem wlascicielowi wiec bardziej juz mi sie oplaca kredyt bo przynajmniej splacalabym cos swojego. I gleboko sie nad tym zastanawiam ale tez mysle nad tym czy nie wrocic wiec nie oplaca mi sie kupowac mieszkania teraz, mam tetlik w glowie i sama nie wiem co lepsze, ladowac sie w kredyt i ew za 4 lata odsprzedac mieszkanie z kredytem czy wynajmowac jeszcze 4 lata zeby kupic mieszkanie zupelnie gdzie indziej na czysto na dluzszy okres. To sa ciezkie decyzje ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
I uzbierali na samodzielne mieszkanie w 2 lata? jezeli mozna spytac to ile bo wydaje mi sie to nierealne ![]() Albo zarabiaja po 15 tys. |
||
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak się bede dziwić bo wiem jak bawili się rodzice życiem nie mieszkajac samodzielnie
|
|
|
#1139 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny! Nie ma sensu się tutaj kłócić, każdy orze tak jak może. Na pewno za każdą decyzją stoją przemyślenia i rozsądek, jednemu będzie tak pasować, innemu inaczej
Muszę się pochwalić że od 4!! dni systematycznie stosuje balsamy Wyczyn jak nie wiem. :P
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję, oby tak dalej Ja się nie kłócę, jestem bardzo spokojna ![]() Idę po K. na przystanek. Miłego popołudnia Piękne
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

Wczoraj doczytałam książkę i padłam spać, dopiero dziś się wykąpałam, nakremowałam ciało kremem z wit. E i olejkiem marchewkowym, twarz przemyłam żelem i też nakremowałam, umyłam włosy aż dwa razy szamponem pokrzywowym i tyle mimo że K. do mnie jedzie nie robie nic wiecej 

No ale wiadomo ze ja bladzioch jestem
wygladam jak swinka 
dalabys rade z Tztem uzbierac w dwa lata na mieszkanie? Albo chociaz na polowe ze 150tys? To wychodzi tak mniej wiecej 6-6,5tys miesiecznie. No ja bym nie dala rady, jestem realistka
gratuluję, oby tak dalej