|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Brunetka 100lat Kochana, z mężem i Ala
|
#1322 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Hellooo
A my świętujemy dalej, bo Karol ma cały tydzień urlop Dzisiaj przychodzi chrzestna Dominika. Przed świętami dowiedziała się, że będzie miała chłopca. A ja cały czas jej prorokowałam dziewczynkę i śmiałyśmy się, że to będzie przyszła żona Dominika Ale jednak będzie przyjaciel![]() A i zrobiliśmy zapasik pieluszek bo u nas rozbudowali Biedronkę i było ponowne otwarcie Cytat:
Dominik tez od kilku dni próbuje pełzać i tak samo pupa w górę a głowa w dół. Ale jak już nasze dzieciaczki wytrenują rączki to pójdą jak burza A przez to, ze odkrył, że może brać pupę w górę to nie chce mu się przekręcać, albo zapomniał![]() A je jeszcze zaczął łapać się za nóżki, ale jeszcze nie wkłada do buźki.. Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Oj ale gapa ze mnie: Brunetko STO LAT!!!!, spełnienia najskrytszych marzeń
|
|
#1323 |
|
Wtajemniczenie
|
heloł
![]() witamy sie poświątecznie, i dobrze,że te swięta już minęły, nareszcie normalne dni, choć bardzo lubię święta, a mnie cos gardziołko pobolew, no w sumie nie ma się co dziwić jak Oliwka przeziębiona, kaszle kicha i smarka, hmm muszę cosik wziąć brunetka, zanka 100 lat ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- a kiedy u Was ksiądz chodzi?? u mnie w tym roku wyjatkowo już w czwartek, cos im się spieszy zbierac kasę
|
|
|
|
#1324 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie po Swietach
bardzo milo i rodzinnie nam one mineły ptrawie cały czas poza domem wiec duzo jezdzenia bylo nie objadlam sie przesadnie takze jestem zadowolona Karolinka fajna jest na maxa duzo czasu spedzam z nia bo za dwa tyg ide juz do pracy wszytsko co dobre szybko sie konczy.. Je zupki, obiadki z mieskiem, kaszki, deserki i jogurciki dobrze jest ! pozdrawiam
|
#1325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-27 o 13:40 |
||
|
|
|
#1326 |
|
Zadomowienie
|
Witam poświątecznie.
Wczoraj po 1,5 miesiącu walki mojego dziecka w najmniej oczekiwanym momencie wyszedł mały biały potwór zwany ZĘBEM!!! Moje UU już drżą przed nim ze strachu , bo Hania potrafi się czasem zapomnieć i mnie gryzie... ![]() Żeby było śmieszniej to Hania wczoraj przeżyła ten fakt bezobjawowo, za to ja dostałm gorączki, skurczy żołądka i łamania w kościach- chyba jakieś grypsko. Mam nadzieję, że mała się nie zarazi ode mnie...
|
|
|
|
#1327 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
za ząbek.My czekamy z niecierpliwością bo dzisiaj bardziej dokładnie zajrzałam w pyszczek Dominika i chyba takie kreseczki są widoczne, jeżeli to jest to
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
monia ooj tak, to Artur też był klocek pierwsza klasa.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam do Nfz-tu pytanie o refundacje Nutramigenu po Nowym Roku i czy niezbędna będzie recepta od alergologa i oto co mi odpisali Cytat:
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-12-27 o 14:28 |
||
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka halo !! gdzie Ty ?? jak minęły święta??
|
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
scio to ja chętna na nutrę
Czyli wynika z tego ze jest potrzebna opinia alergologa..?
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-12-27 o 14:42 |
|
|
|
#1332 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki.
BRUNETKO najlepsze zyczenia skladam, wszystkiego czego tylko zapragniesz Vaniliowa za rocznice.Cytat:
.Cytat:
kolejny zabek na forum.
|
||
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Scio czyli rozumiem,że to zaświadczenie jest potrzebne?
Bo ja ciemna jestem w tych odpowiedzieć a takim języku? Moja pediatra nic ani słowem nie wspominała, a byliśmy u niej w piątek.
|
#1334 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Brunetko - sto lat w zdrowiu, szczęściu i miłości ![]() Cytat:
![]() A Ford to dobry wybór ![]() Cytat:
![]() A te słynne rozpulchnione dziąsełka były w Was? Cytat:
Cytat:
![]() A Adaś to pewnie mały leniuszek po prostu. Wie że mama pomoże, więc samemu mu się nie chce dokończyć obrotu ![]() Obchodzisz cz nie, życzenia i tak Ci się należą! Sto lat, kochana Cytat:
Cytat:
Telik - są jakieś nowe wieści w wiadomej sprawie? A w ogóle to zapomniałam o dzień dobry U nas noc przespane w całości
|
|
#1335 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i ja poświątecznie
święta miłe, rodzinne i jak to u nas - głośne ale jak jest 20-kilka osób przy stole i do tego mnóstwo dzieciaków to hałas jest nieunikniony jedyne co to zmęczona jestem bo w zasadzie cały czas w drodze i w gościach, a jednak nie ma to jak w domu. Hania ogólnie dobrze to zamieszanie znosiła. jedynie u teściów nie mogła spać bo u nich strasznie gorąco w domu, a dziecko nie przyzwyczajone. i płakała mi w zasadzie całą noc - bo zasnęła dopiero o północy, a potem co godzinkę były pobudki i płacze... a teraz już po spacerku i po obiadku się lenimy w domu. hania ćwiczy na macie, TŻ zaległ na kanapie, a ja nadrabiam wizaż ![]() Brunetko kochana wszystkiego najlepszego!!!! Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2011-12-27 o 15:11 |
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
ahhh to o te pampki chodziło
dzieki! Jak bedzie czas to przetestuje, ale narazie mam taki zaps pieluch ze dzis zaczeliśmy myśleć czy nam czasem dziecko predzej z rozmiaru nie wyroścnie ![]() Obiadek zjedzony, zaraz tylko zupka dla Sarenki i idziemy sie gościc do mojej babcia. |
|
|
|
#1337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo bąbelki
![]() Brunetko Cytat:
wg mnie to jedyna sensowna dieta nie ograniczająca jadłospisu polegającąca na dobrych wyborach Brumeczku na razie cisza czekam na macierzyński żeby uzupełnić firmowe konto bo to z mojego firmowego konta poszło Sweetangel jak tam chrzciny AgaG gdzie sie podziewasz? eveewe czyli też jesteś w klubie niespokojnej nocki? mój Jas jak zwykle dosypia po spacerku i nie wiem czy nie budzić, bo mam obawy czy bedzie spał w nocy w ogóle to on dziś taki śpioszek nakarmie przebiore 30 min zabawy i pada chłop
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba poczytam o co w niej chodzi...
|
#1339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bez owoców?? nawet w 2 fazie jak już można to akurat takie których albo teraz nie ma albo nie jadam.No chyba,że trafiłam na jakiś okrojony opis, masz coś co możesz mi podesłać do poczytania ??
|
||
|
|
|
#1340 |
|
Raczkowanie
|
100 lat Brunetko! na wiecej czasu brak
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Patik, Bella nie mam pojęcia. Niby przepisy o receptach są z 2007 roku
![]() Zaraz napisze do nich jeszcze raz
|
|
|
|
#1342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pierwsza ma na celu oczyścić organizm i jest przeznaczona dla osób odczuwajacych napady glodu na cukier Wg mnie jest to zbyt ścisła faza dla osób które maja dość duży wysiłek fizyczny ( czytaj małe dzieci ) więc polecalabym rozpocząć dietę od fazy drugiej ( ewentualnie zrobić 2-3 dni fazy 1) Zaraz wysle linki
|
|
#1343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brunetko najlepszego! Zanka dla Ciebie też Gratulacje!Cytat:
![]() Cytat:
za ząbka!
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-12-27 o 16:15 |
|||
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
jesteśmy
![]() Dziękuję za kciuki dziewczyny, chyba pomogły ![]() Cytat:
![]() Pani doktor pooglądała, posprawdzała Adasia i stwierdziła że nie widzi powodów do niepokoju To, że się nie obraca, wynika prawdopodobnie ze słabszych mięśni brzuszka a dość mocnego grzbietu, ale poza tym wsio ok Mały się upłakał co prawda - bo jak to tak żeby go obca baba ściskała, przekręcała i w ogóle.Pani powiedziała że wszystko robi na swój wiek ok, była wręcz pozytywnie zdziwiona jak chodzi o rozwój psychiczny - że na tym etapie już tak pokazuje więź z matką - bo położyła go a on od razu rączki do mnie wyciąga i wyraźnie pokazywał żeby go zabrać ![]() Mamy jakieś tam ćwiczenia robić, za 6 tyg pokazać się do kontroli i zobaczy wtedy czy trzeba coś więcej ćwiczyć. Brunetka, wszystkiego najlepszego!
|
|
|
#1345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli jest widoczna biała kreseczka, to na pewno ząb! Dziękujemy. Dziękujemy. Dziękujemy. Dziąsła zrobiły się szersze i pojawiły się dwa dołeczki za linią dziąseł.(teraz z jednego dołeczka wystaje już biały ząbek ) Jeśli chodzi o ich twardość to nie zauważyłam żeby były bardziej miękkie.Iustyna teraz doczytałam, że przyłapałaś jak wisiałam na pasku. Dzięki, że o mnie pamiętałaś ![]() No to lecę na 26stronę dalej nadrabiać.
|
|
|
|
|
#1346 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Domek w nocy spał jak zwykle. Ciekawa jestem czy dzisiaj wieczorem znowu będzie marudzenie... Teraz pojadł i śpi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla Haneczki, mojej przyszłej synowej![]() Aniuu to było oczywiste, że wszytsko wporządku Każdy ma swoje tempo, widocznie Adaś ma jeszcze czas Ale rozumiem, że sie uspokoić musiałaś.
|
||||
|
|
|
#1347 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. Wierzę, że Ci przykro - Wy już macie 2 ząbki i widoki na następne. U mnie straszne noce a ząbków ani widu ani słychu . Cytat:
Brunetko z okazji urodzin życzę Ci spokoju, radości, zdrowia, przespanych nocy, bezboleśnie wychodzących ząbków Alicji i grzecznego Tż .Najlepszego dla Ciebie i Tż z okazji rocznicy ślubu! Życzę Wam jeszcze wielu, wielu, wielu szczęśliwych lat i kolejnych rocznic! A wiesz, że już miałam pytać gdzie się podziewasz? Cytat:
Wracaj do nas, nie nadrabiaj Od rana tylko czytam, nie miałam czasu odpisać. Mam dwa zakatarzone i kaszlące gluty w domu. Zuziak jest straszna. Nic nie daje mi zrobić, nie zajmie się niczym chwilę sama. Wysiadam .Prawdopodobnie Tż weźmie urlop tacierzyński w styczniu A tak ogólnie to dzień dobry Shira, jacieeeee, Nerola, Wodaqua! Odzywać się! Lilkaa fajnie, że się odezwałaś bo dawno Cię nie było Kolina, Kajool, Kalinkap, ellika wracać do nas!
|
|
|
#1348 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Co nadrobilam i miałam odpisać to mi Cos przeszkadzało. Na poczatek BRUNETKO wszystkiego najlepszego ZANKA i ZANETA dla Was rownież zdrowko VANILIOVA najlepsze zyczenia z okazji rocznicy. Marzena za białego potwora. Aniu Ciesze sie ze z Adasiem wsio dobrze Co tu jeszcze... Aha dziekuje wszystkim za kciuki za tatę. Zabieg był udany i mamy nadzieje ze Bedzie wracać do zdrowia w koncu. Wiki dziekuje tez wszystkim cioteczkom za brawa i zyczenia No i nie wiem co wiecej napisac... Edit: miałam zapytać gdzie Beata i Agni tez Juz kilka dni sie nie odzywa |
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
marzena
![]() ![]() klask i: za ząbka. Kolejny na wątku.![]() Ania wiedziałam że będzie dobrze ![]() Stronczek za tatę i powrót do zdrowia.Iustyna dużo siły do opieki nad glutami. Mam pytanko: Czy Wasze dzieci najadają się całym słoiczkiem i zastępuje on jeden posiłek mleczny? Sara zje np cały słoik marchewki z ryżem, a za pół godz i tak wyje o mleko.
|
#1350 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisałam Cos w klubie - leki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

Ale jednak będzie przyjaciel
Zapomniałam Wam napisać, że Domek podnosi pupę do góry i próbuje pełzać, ale jeszcze nie zajarzył, że musi się na rękach podnieść.
wszytsko co dobre szybko sie konczy.. Je zupki, obiadki z mieskiem, kaszki, deserki i jogurciki 
Mam nadzieję, że mała się nie zarazi ode mnie...
za ząbek.

Cały czas czuję (psychicznie, bo objawów żadnych nie ma), że może nadejść 

zębole

Gratulacje!

. 
klask i: za ząbka. Kolejny na wątku.