|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
to są dwie możliwości.
albo masz jakieś wstrętne muszki albo Pelusa ma pchły. Te drugie są wstrętne i działają na podobnej zasadzie jak komar. Kiedyś u znajomych pogryzły mnie pchły. I tylko mnie. A spałam w jednym łóżku z siostrą. Poobserwuj psa i zobacz czy nie drapie się mocniej w jednym lub kilku miejscach.
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca...drapie sie. Ale co najlepsze to nic jej nie pomaga. Miala juz kropelki i droga obroze i dalej sie drapie. Pytalismy lekarza to powiedzial ze to nie pchly, bo psie pchly nie zeruja na czlowieku
|
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo psia czy kocia pchła to to samo. Moja Misia miała niedawno pchłę, ale udało mi się ją znaleźć i zabić (godzinę szukałam). Obroże raczej kiepsko się sprawdzają. Lepszy efekt dają specjalne proszki i szampony. Chyba, że ma innego gryzącego pasożyta (ale nie wiem co jeszcze tak kąsa).
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka dzięki za adres
Aaagga dobrze ,że już jesteś i żeby mi to było ostatni raz przed porodem Ivonka zdjęcie super ![]() Mała sprawdź u innego lekarza co sądzie o tym twardnieniu , ale ja bym się położyła na dwa trzy dni na obserwacje skoro tak mocno to Cię martwi, bo się kółko nakręca, Ty się denerwujesz , brzuszek się może po części od tego stawia i tak dalej....a tak zobaczą co się święci, może jedno to twardnienie , a może czasem jednak to Maleństwo się wypycha , hmmm? W każdym bądź razie trzymam kciuki za Twoje zdrówko i Twój Brzuszek ![]() idę foty zobaczyć
|
|
|
|
#905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mialas zabieg czy leczyli Cie farmakologicznie? Wazne ze juz wyszlas i bedziesz sie mogla nacieszyc domem, choc juz po swietach. Buziaki Widze ze wraz z koncem swiat wraca zycie na forum, i znow trzeba bedzie czytac co godzine zeby byc na biezaco Wszystkie nowe zdjecia piekne, a brzuchy pokazne! Jeszcze dwa miesiace i zaczynamy rozpakowywanie Ja wlasnie wrocilam z Ikei, bogatsza o lozeczko, przewijak i komode i pare innych gadzetow. Ide ogarniac sypialnie i planowac rozstawienie |
|
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fotki świąteczne piękne jak zwykle piękne
|
|
|
|
|
#907 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamusie
ja już z powrotem u siebie.. Święta, święta i po świętach.. najadłam się ogromnie! ale wszystko pyyyszne![]() Jeśli chodzi o prezenty - dostałam super książki - o opiece nad maleństwem, zabawach z dzidziusiami i bardzo fajny album do wypełniania w pierwszym roku życia dzidka ![]() Cytat:
Aguśka sernik poszedł cały, wszyscy się zachwycali, że wyszło bardzo dobre. Tak, ja tez robię z tego sera z wiaderka (teraz robiłam z Piątnicy). Praca z filcu rzeczywiście pracochłonne! ale to takie fajne i wciągające zajęcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ewelajna gratuluję córci!!! ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
właśnie miałam w II dzień Świąt małą sesję brzuszkową![]() w warunkach domowych (na jednej z pustych ścian), ale z tego co podejrzałam wyszło całkiem fajnie. (robiła nam moja Siostra). Za jakiś czas powinnam dostac płytkę z końcowym efektem (musi je obrobic). Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
Co to może byc??? ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
agaaa!!! *---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- ivonka7 dobrze że Ty też już w domku ![]() Dziewczyny super zdjęcia na mailu, śliczne babeczki jesteście! KArolca mam takie samo zdjęcie z wypiętymi brzuchami z mężem, ale on mam mniejszy brzuch niż ja .. ;/ Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-12-27 o 19:49 |
|||||||
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
lena ciesze sie ze serniczek smakowal. U mnie tez wszyscy sie nim zajadali
Dostalas super prezenty
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
lena_mi jeśli chodzi o brzuch mojego męża, to w sumie też ma mniejszy, ale tak się najadł u moich rodziców, że szok! Stąd taki brzuszek
![]() Z wymiotami mam nadzieję, że wreszcie mi przejdzie, ale jakoś wątpię. Coraz częściej dostaję kopniaki w żołądek przez co odbija mi sie bardzo mocno, czasem aż cofa :/ Ewelinka jest bardzo silna (pewnie po tatusiu). Wlaśnie zaparzam sobie herbatkę koperkową z sokiem malinowo-aroniowym Bierze mnie jakieś przeziębienie
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
O jak Andrea kopnie mnie w żołądek to też mi się cofa
. Na szczęście pogadanek z porcelaną już nie ma od dawien dawna.
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
konia jeszcze u tego zamawiam, no niestety musze u dwoch oddzielnych ale tak jak pisalam nie da sie wszystkiego u jednego.
Ten ma zauwazylam bardzo duzo bardzo fajnych rzeczy: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=11612773 Zamowilam juz pare pieluszek tetrowych, buteleczke taka co zawsze do karmienia w razie w, sudocrem, mysle tez nad kolkiem pompowanym pod pupe i jeszcze cos zamowie, ma tyle rzeczy ze nie zdazylam przejrzec.
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam jeszcze Was gorąco prosic o trzymanie kciuków jutro - mam USG !
(będę miała sprawdzane łożysko, czy coś się podniosło)... Oby wszystko okazało się w porządku. Jak na razie wydaje mi się że brzuch mam nisko i maleństwo też raczej nisko kopie.. ![]() Ale i tak mam nadzieję, że może to tylko pozory. ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
hehe no tak, po najedzeniu się ja mam też dużo większy brzuch niż normalnie.Ja zrobiłam sobie jeszcze takie zdjęcie z moim tatą - ale w tym wypadku tata wygrał - ma większy, heh Pewnie gdzieś za miesiąc go dogonię![]() Oj kopniaki w żołądek.. tak wysoko Cię już kopie! |
|
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mała kopie mnie w całym brzuchu. czasem czuję jej nogi pod żebrami a rączki w okolicy szyjki macicy
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
lena_mi
za jutrzejsze USG
|
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja idw 5 stycznia na usg dopiero matka mi nagadala ze mam brzuch nisko
|
|
|
|
|
#917 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jestem zalamana, swieta minely mi pod znakiem drapania, moja wysypka zamiast znikac po antybiotyku to sie rozlewa. Dzisiaj mam juz ponizej lokcia i prawie pol piersi, plus powieki, policzek, broda ,dekolt i zaczyna sie an drugim ramieniu, cala dzisiejsza noc sie drapalam a pol dnia ryczalam z bezradnosci i strachu. O 16 na szczescie przyjal mnie dermatolog prywatnie i jest to- tak jak juz sie sama domyslilam (gdyz mialam to wczesniej ) wyprysk kontaktowy
No i oczywiscie mase masci sterydowych , masc z antybiotykiem plus clemastinum na swedzenie, a zeby bylo weselej to jak mi do czwartku nie zacznie sie polepszac to musze jechac na izbe przyjec zeby dostac zastrzyki z kortyzonu gdyz w moim stanie musi to byc pod nadzorem szpitala. I nie wiem czy to onzacza ze mnie tam na kilka dni zostawia czy jak? Jestem zalamana do tego pieka mnie oczy i boli glowa od placzu. No i martwie sie o dzidzie oczywiscie
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
ale cisza
ja właśnie wcinam pomarańcze![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
współczuję i trzymam kciuki, aby się polepszyło
|
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dessia moja Mama miała identycznie, rozlało się na buzie , ucho, dekolt ...dostawała zastrzyki i smarowania miała dużo .Po zastrzyki jeździła do szpitala na ip. Ale wiesz Dessia lepiej , jeśli będzie taka potrzeba zostać w szpitalu. Z Dzidzią wszystko będzie ok ![]() |
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
lena trzymam mocno kciuki!
desia bidulko wspolczuje Ci bardzo, ale leki na pewno pomoga a dzidzi nie zaszkodza. Tak ja napisala Ci konia, jesli zaistnieje taka potrzeba, czasem trzeba sie polozyc na pare dni do szpitala, bedziesz pod obserwacja i bedziesz sie czula bezpieczniej. Tam maja leki o ktorych pisalas (hydrokortyzon) gdyby doszlo do wstrzasu anafilaktycznego bo mysle ze dlatego chcieliby Cie zatrzymac na pare dni, to szybko zareaguja. Oczywiscie nie musi do niczego dojsc ale najgorszy okres wysypu lepiej byc pod opieka.
|
#922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli bedzie trezba to pewnie ze zostane w szpitalu, ja myslalam ze to bedzie szpital polozniczy ale gin mnie uswiadomil ze do polozniczego mnie z tym nie przyjma ![]() Ja wyszlam z zalozenia ze jesli chodzi o nadzor to bardziej nad dzieckiem niz nade mna i dlatego polozniczy a jednak ma to byc oddzial dermatologiczny Boje sie bardzo bo wlasciwie to nie jest wiadome jaki wplyw na plod maja sterydy tak do konca, podaje sie je jesli jest bezwzgledna koniecznosc dopiero, chcialabym uniknac Konia, Twojej mamie same masci nie pomogly?
|
|
#923 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Osobiscie jestem zadowolona do spania jest naprawde fajna...co do reszty funkcji to ciezko mi sie wypowiedziec )Cytat:
Ja wlasnie na etapie przeszukiwania internetu w poszukiwaniu poscieli,przescieradel etc... chcialabym w miare mozliwosci kupic od jednego sprzedawcy....
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sie bardziej boje jak hydrokortyzon wplynie na dziecka niz samego pobytu w szpitalu, chociaz takie zastrzyki to nic przyjemnego, kiedys jeden dostalam, ale to pikus! Mam teraz nadzieje ze mi pomoga te masci, tylko jesli nawet to co dalej bedzie?
|
|
#925 |
|
Zadomowienie
|
dołączam się ,bo tez przed chwilą wciągnełam . Najbardziej to chyba wlasnie swiąteczna porą smakuje
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sałatki jarzynowej nie spróbowałam w te święta, jakoś nie miałam na nią ochoty pewnie na dniach mi się jej zachce
![]() a teraz mam ochotę na słonecznik solony
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ten caly zestaw dał efekt ...z tym ,że mogło to byc zupełnie coś innego niż u Ciebie a objawy podobne ,bo ewidentnie leczenie na bakterie pomogło, a wiesz skóra to skóra , czasem różne przyczyny a objaw podobny , współczuję Ci i mam nadzieję,że Ci leczenie pomoże.Pewnie dawka będzie dobrana bezpieczna dla dziecka, nikt by przecież nie ryzykował zdrowiem Malucha .Lepiej to wyleczyć jak najszybciej i trzymam kciuki ,żeby się udało
|
|
|
|
|
#928 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki,
troche Was nadrobilam, zdjecia na mailu sliczne. u mnie Swieta minely spokojnie i przyjemnie, Wigilie spedzilismy w 6 osob (para znajomych i moja kuzynka z partnerem, mielismy wszystko co powinno byc na stole wigilijnym,w I dzien swiat sobie poleniuchowalismy a i pojechalismy z psem na spacer, a wczoraj pojechalismy do mojej kuzynki na chwile..i tak Swieta minely. jest bardzo cieplo bo 12stopni. przez kilka dni duzo sie u Was wydarzylo z tego co czytam. te z Was ktore maja problemy zdrowotne - zycze szybkiego powrotu do zdrowia. jutro ide na troche do pracy,a od czwartku znow urlop do srody. Przygotowania do Swiat (tzn gotowanie) zajelo mi 3x dluzej niz np. 2 lata temu...a teraz 15 min przy garach i 15 min na kanapie i takie to bylo gotowanie swiateczne![]() Dobrej nocki |
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za USG ![]() aaagga fajnie że już wróciłaś ![]() Jutro jedziemy oglądać łóżeczko i chyba go kupimy. Używane, ale podobno w bardzo dobrym stanie + dodatki
|
|
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
desia współczuję Ci ogromnie Kochana! A co to jest właściwie wyprysk kontaktowy??? (zaraz poczytam w necie..) Trzymaj się dzielnie, mam nadzieję,że teraz te leki pomogą! I ulży Ci, bo rozumiem jak strasznie musi byc Ci źle. Ściskam mocno
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.

i żeby mi to było ostatni raz przed porodem
Wszystkie nowe zdjecia piekne, a brzuchy pokazne! Jeszcze dwa miesiace i zaczynamy rozpakowywanie
Ja wlasnie wrocilam z Ikei, bogatsza o lozeczko, przewijak i komode i pare innych gadzetow. Ide ogarniac sypialnie i planowac rozstawienie

*

. Na szczęście pogadanek z porcelaną już nie ma od dawien dawna.

matka mi nagadala ze mam brzuch nisko
współczuję 
dołączam się ,bo tez przed chwilą wciągnełam . Najbardziej to chyba wlasnie swiąteczna porą smakuje