|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
taki wstęp...
**No czytam sobie to forum i rozmawiam z wieloma dziewczynami...i widzę, że lekko nie jest! nie wszyscy mają fajnie wszystko poukładane...dlatego ja bardzo doceniam to co mam! i ludzi jacy są obok mnie, ciąża...potrafi wiele zweryfikować! Każda z Nas ma jakiś kłopot: jedna wielki życiowy, inna mały osobisty... Każdy jest dla Nas ważny...dlatego za każdą z Was mamusię trzymam kciuki i aby w Nowym Roku w naszych głowach gościły same dobre i pozytywne myśli, abyśmy były silne i szczęśliwe ** A teraz...coś niemiłego... biorę ten fenoterol na twardnienia i zaczynam świrować powoli! Mój lekarz przepisał mi go bo stwierdził, że mam twardy brzuszek i że skoro są dokuczliwe to mam brać od razu! i powinno zniknąć...więc biorę i nadal mam twardnienia...mniej bo nie 12-14/dzień ale ok 6-7-8 zależy czasami 4 pod rząd więc zadzwoniłam spytać czy tak mam być...a on do mnie, proszę zwiększyć dawkę a za chwilkę zmienił zdanie i że mam się do szpitala dzisiaj zgłosić !!! aby mi je wyciszyli bo 28 t. to za wcześnie na twardy brzuszek! Poleżę kilka dni i wrócę do domu do fenoterolu! Poryczałam się i nie pojechałam jeszcze! bo postanowiłam zrobić dodatkową kontrolę u innego lekarza dziś na 16 to lekarz, który siedzi też w szpitalu więc powie mi od razu czy mam iść się kłaść! Tylko ja już sama nie wiem jak wyglądają fizjologicznie prawidłowe twardnienia, ...a jak takie na które trzeba brać leki lub iść do szpitala szyjkę mam zamkniętą...nie chcę iść na darmo! po co mi te nerwy i stres! Ja mam czasami mocne i nieprzyjemnie te twardnienia...dziwne bo nawet jak leżę lub odpoczywam to występują np 3- 4 co 10 min! potem kilka h przerwy i znowu! no i kilka pojedynczych w ciągu dnia... a może to nic groźnego nie rozumiem czemu lekarz nie wytłumaczył mi czy te co ja mam są patologiczne ? Może taka moja uroda... Aguśka i dziewczyny jak to jest i było u Was ???
|
#842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mocno trzymam kciuki, idź skonsultuj to z tym drugim lekarzem a jak nic nie zaradzi to kładź się do szpitala tam Cię na pewno przebadają Też co nie co wrzuciłam na mejla
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Mala, ja niestety tez nie umiem Ci pomoc
Dziewczyny wszystkie sliczne jestescie i slicznie wygladalyscie w swieta ![]() ja niestety nie mam zadnej fotki swiatecznej, bo zapomnielismy z mezem robic poza tym ja nie czuje sie dobrze ze swoim wygladem teraz, wiec nie nalegalam
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
no ja niestety tez nie potrafie pomoc, bo nawet nie wiem jakie to uczucie jak twardnieje brzuszek
. Moze tez mam a nie wiem??Ja tez nie mam fotek z Wigilii, bo nie robilismynz malzem. Bylismy tylko we 2 + Dzidzia w brzuszku i pies .Bylam w Szczepana na konsultacji w sprawie moich krostek, bo przez swieta mialam wysyp i tak swedzialy ze nie dalo sie spac. Wiecie co uslyszalam?? "pewnie pania gryza jakies male robaczki" ![]() Andrea kopie mnie tak wysoko, ze az niemozliwe. Z 5cm nad pepkiem
|
|
|
|
#845 |
|
Raczkowanie
|
Mała
Ja też mam twardnienia, miałam też kilkanaście na dzień ale teraz troszkę lepiej. Nic nie łykam. Zgłosiłam ginekolożce te twardnienia to mówi ''a Nospe Pani bierze? '' ''nie'' ''czemu?'' ''bo nie wiedziałam, że trzeba''. I w końcu nadal nie biorę bo nie wiem... Teraz trochę lepiej brzuch twardnieje jak się zdenerwuje albo wieczorem np 3 twardnienia ale jak to wygląda :O jak UFO ! Robi mi się po lewej stronie taka pomarańcza a po prawej nic . Dzidzia odkąd kopie to siedzi tylko koło lewego biodra, nigdzie więcej. Przede wszystkim się uspokój i nie tyle co miej wylane na te twardnienia ale oddychaj spokojnie, pomasuj brzuszek na leżąco i jeśli nie są regularne to sama się uspokajaj, że jest wszystko dobrze. A jak będziesz płakać ze strachu to podjedź na Izbę Przyjęć, niech sprawdzą bo ten Twój lekarz to jakiś niezdecydowany. A najbardziej z tego wszystkiego zadziwia mnie uczucie hmmm.... no takie stuknięcia w dno macicy jakby zaraz nóżka miała wyjść ![]() kopniaki są osobno w brzuch i osobno w dół.
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zrobisz jak uwazasz, trzymaj sie |
|
|
|
|
#847 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
nie uwierzycie ale w ogródku zakwitły krokusy! dziś rano patrzę,a tam trzy żółte łebki się na wietrze bujają... I w ogóle w powietrzu czuć wiosnę. Cały czas mi się wydaje,że to Wielkanoc była a nie Gwiazdka Oby tylko matce naturze się nie pokićkało później i żebyśmy we śniegu na porodówki nie jechały![]() a tak w ogóle to wiecie,że mój ojciec jednak w świeta ludzkim głosem nie przemówił. Stary cap się tak zawziął i powiedział,że nie chce ze mną gadać. A ja naiwna myślałam,że wigilia itd go zlamie... no cóż, jednak miałam racje- jak ktoś jest zły i zepsuty do szpiku kości to nawet święta go nie udobruchają,hahahaha.... jutro ma urodziny,owszem wyślę mu zyczenia,ale nawet nie liczę na odpowiedź...Smutne to jest,niestety... Teraz mam jasny dowód na to,że on już się nie zmieni. i nikt mi już nie wmówi,że jak zobaczy wnuczka/wnuczkę to coś w nim pęknie..
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was po przerwie Świątecznej ![]() Jak pisałam wcześniej między mną, a TŻtem doszło do wojny z powodu piwska. Padło wiele słów ostrych i może nie potrzebnych, ale od pierwszego dnia świąt od wieczora między Nami jest cudownie fakt faktem, że dalej piwkuje... ale coś między nami się polepszyło i jeszcze dodam, że wkońcu!!! WRÓCIŁO LIBIDO![]() ![]() ![]() poza tym pewnie po Świętach mam dodatkowe zbędne kg ![]() prezentów w tym roku było wyjątkowooo dużo ![]() dzidzia ma się dobrze ![]() wrzucę dzisiaj jedną foteczke taką sobie ze Świąt:P a teraz idę Was nadrabiać bo mam sporoooo zaległości
|
|
|
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
balbinka20
ja niestety słyszałam, że pierwsze śniegi będę w lutym... zanim to się rozkręci, stopnieje to w maju jeszcze będziemy bałwany robić ![]() ja to bym was wszystkie wzięła i się z wami spotkała bo ile dziewczyn tyle historii i tydzień by nie starczył, żeby się wyagadać. ![]() Jolka Skoro masz wysokie libido to się nie przejmuj zbędnymi kilogramami tylko idź je zrzucaj ponoć samo całowanie sprzyja utracie wagi ![]() Ja fotek wrzucać nie potrafię więc w miniaturce mam swoje zdjęcie chociaż , no i gdyby któraś z was usilnie chciała mnie zobaczyć to sam link
Edytowane przez peti91 Czas edycji: 2011-12-27 o 15:44 |
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
konia widac ze ciaza mi poszla na oczy
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() ![]() TŻ dalej pije, ale między Nami już jest lepiej
|
|
|
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
hura! wróciłam! stęskniłam się za wami
niedawno wróciłam ze szpitala, niestety spędziłam tam święta Niestety ciągle sikam krwią i między innymi przez to jestem strasznie słaba, a poza tym przez 6 dni faszerowali mnie antybiotykiem żebym nie dostała zakażenia i trochę źle się po nim czuję. Dlatego nadrobię was w najbliższych dniach i resztę pobytu tez opiszę wam trochę później bo po tym leżeniu muszę troszkę odpocząć i nacieszyć sie domem i mężem. Dziekuję wam serdecznie że się o mnie martwiłyście i CYTRYNCE że przekazała moje wiadomości
|
#853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wszystko się ułożyło choć dalej pije piwko... Ogólnie jest lepiej Maluch trochę pewnie wycierpiał przez te moje nerwy ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() Gratuluje córeczki ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Aguśkaa jeszcze raz dziękuję za słowa pocieszenia te prywatne ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Mała!!! rozumiem twoje zdenerwowanie, mysle, ze dobrze postapilas, ze umowilas sie do innego lekarza. Zapytaj go dokladnie o wszystko o czym mowilysmy, przede wszystkim o dlugosc szyjki. No i tez niech tez potwierdzi czy jest zamknieta czy nie. To jest bardzo wazne.
Malutka masz bardzo czeste te twardnienia, na pewno nie jest to fizjologiczne na tym etapie ciazy, ja mialam tak samo w ciazy z Filipem ale dla pocieszenia powiem Ci, ze nawet przy fenoterolu mi brzus twardnial czesto, rzadziej, niz przed wlaczeniem lekow ale rozniez czesto i bolesnie. I moj gin kazal mi spisywac ile razy co ile i ile trwa skurcz. Koniecznie daj znac co i jak.
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zjadłam barszczyk z pierożkami, potem 2smażone pierogi, rybka po grecku, łazanki, śledzie, ciasto, śledzie, ciasto, śledzie i na nic innego nie miałam ochoty później jeszcze trochę mandarynek Na drugi dzień też objadanie...na trzeci również i czuję, że dodatkowe kg są, ale boje się stanać na wage stane dopiero 16stycznia ![]() Ogólnie mam taką ochotę na słodkie głównie na ciasto Snickers
|
|
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on jest naprawdę nie poważny oby z czasem zrozumiał i żeby coś wkoncu do niego dotarło, a Ty trzymaj się i nie denerwuj za bardzo wielka buźka![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() doszliśmy do porozumienia, jest zdecydowanie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
może co nie co się zmieni jak dziecko przyjdzie na świat no, ale zobaczymy
|
|||
|
|
|
#858 |
|
Zadomowienie
|
a ja niezdecydowana jestem raz chce pogadac z mężem i wyjaśnic sytuację z gg a raz wolałąbym to olac i się nie klucic
ale wiem że wtedy i tak cały czas będę o tym myślec więc chyba wolę pogadac wyjaśnic sprawę zabic go i powrócic do codzienności niech skubany wie że ze mną nie ma żartów .
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaga dobrze ze jestes juz w domku. Bardzo sie o Ciebie martwilysmy... Najwazniejsze, ze jestes juz po, smutno ze musialas w Swieta byc w szpitalu, ale najwazniejsze jest zdrowie dzidzi i Twoje. Jolka nie ma za co
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Od niedzieli TŻ mnie smaruje balsamem na rozstępy
i tak teraz będzie z tydzień bo akurat teraz ma do pracy od 14 do 22 więc wieczorkiem znowu smarowanko, ale jak on to długoo robi smaruje i smaruje i dobrze bo ja to zawsze aby szybko![]() a no i od wczoraj zauważyłam plamke na piżamie jedną z lewej strony i dzisiaj też jedną z lewej strony czyżby siara?? TŻ się ze mnie śmieje, że mleko mi cieknie on to wogóle nie poważny jest bo pytał czy jak będę miała mleko to czy dam mu się napić z cyca tak jak dziecku ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#861 |
|
Zadomowienie
|
super świąteczne fotki dziewczyny
Aagaa super ze juz jestes w domu, miejmy nadzieje ze tearz bedzie juz tylko lepiiej. Ja juz stwierdziłam ze odpuszczam chodzenie po sklepach, facet jakis na mnie wpadł, ludzi duzo, duszno i nogi mnie bola., takze tearz juz tylko zakupy internetowe. Wrzuce tez jakies fotki ![]() Jolka ja juz nie walcze z TZ , ale powiedziałam mu ze nie chce aby nasze dziecko patrzylo jak on żłope to piwksko powiedział ze sie ograniczy, no ale zobaczymy.Mój tez cały czas chetny do ssania cyca ![]() Ja tearz dokanczam Mustele różowa, a pozniej kupie cos tanszego ii oliwke.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-12-27 o 16:11 |
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do Twojej wagi to naprawde chudzinka z Ciebie
|
|
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama w każdej ciąży tyła mało max 10kg teściowa tak samo 9-10kg ale czuję, ze ja przytyje wiecej ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
póki co nadal jest dobry, ale ciekawe czy za miesiąc nie będzie mały chociaż sama nie wiem jedyny plus, że mogę guziki przeszyć i będzie dobry ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- A ja Wam powiem, że nie dość że mam całą szafke słodyczy których nie jem to jeszcze tyle ich dostałam i nic a nic mnie do nich nie ciągnie...jedyne co to CIASTO!! ![]() Mój TŻ nie może się dzidzi doczekać, cały czas gada do brzucha jak pyta się coś to zawsze nie jak się czujesz czy coś tylko jak się czujecie Orzechy itp. ![]() My łóżeczko kupujemy dopiero w lutym teraz na dniach albo po Nowym Roku robimy zakupy typu butelki, smoczki, laktator, kocyki, ręczniki itp. Ciuszków mamy wystarczająco i nic nam nie trzeba bo i tak pewnie połowy nie użyjemy..
|
||
|
|
|
#865 | |||
|
Zakorzenienie
|
poczekaj kilka tygodni, a bedzie Cie kopac i po cycach
ja tak czuje jak czasami siedze zgarbiona Cytat:
Cytat:
Cytat:
moj tez spytal czy dam mu sprobowac
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
My też po Nowym Roku zaczynamy robić zakupy dla dzidziusia
. Oj...będzie tego duuuuużo.
|
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
wogóle ostatnio czuję jak by przytył mi tyłek i nogi (uda)
![]() a co do kąpieli odkąd jestem w ciąży ani razu nie zrobiłam sobie takiej kąpieli jak dawniej czyli wanna, piana, długa kąpieli itp. bo boję się i cały czas tylko prysznic... ja to lubię ciepłą, a nawet gorącą wodę dlatego brak tych kąpieli bo boję się, że zaszkodzą ? |
|
|
|
#868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mała akrobatkaCytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Jolka, ja codziennie biorę kąpiel, ale wody nie mam cieplejszej niż 37st. Mimo, że przed ciążą zawsze lałam gorącą, to teraz w gorącej mi za gorąco. Poza tym jak leżę w wannie to mój mąż się śmieje, że wystaje mi tylko biust i brzuch, takie 3 wyspy |
||
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
a co do poduszek typu rogal oraz tych poporodowych czy możecie jakieś polecić np. z allegro? czy któraś kupowała albo ma zamiar??
Bo ja jednak chce, ale nie wiem które są najlepsze ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
ogólnie Tż w pracy do 22 a ja jeszcze w piżamie takiego lenia mam zaraz jak skończę Was nadrabiać zabieram się za sprzątanie i kąpiel
|
|
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Aaagga , oby to była ostatnia wizyta w szpitalu przed porodem
i życzę szybkiego pełnego powrotu do zdrowia!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

i aby w Nowym Roku w naszych głowach gościły same dobre i pozytywne myśli, abyśmy były silne i szczęśliwe

ale mocno trzymam kciuki, idź skonsultuj to z tym drugim lekarzem a jak nic nie zaradzi to kładź się do szpitala tam Cię na pewno przebadają

poza tym ja nie czuje sie dobrze ze swoim wygladem teraz, wiec nie nalegalam
. Moze tez mam a nie wiem??
Oby tylko matce naturze się nie pokićkało później i żebyśmy we śniegu na porodówki nie jechały

a Ty staraj sie nie stresowac, dla maluszka 

właśnie tak, może by zmądrzał.