|
|
#1861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2012
Witam, a mnie test tydzień temu pokazał 2 kreski, za wcześnie żeby lekarz potwierdził więc czekam do 10 tygodnia i wtedy poznam wszystkie dane
powiedzie jakie macie objawy? Czy udało sie za 1 razem?
|
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
|
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Do tego jestem ciągle zmęczona i mdli mnie... Najbardziej mnie mdli jak czuję sól, przyprawy(półki w sklepach blee) i owoce morza ![]() W ogóle to spałam ze 2 godziny, bo TŻ jadł owoce morza. Zaczęło mnie mdlić i musiałam się położyć
|
||
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po co czytacie takie o takich historiach
![]() Co wam to daje Nic, jedynie smutek, który nie służy ciąży.
|
#1866 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczynki
Witam poświątecznie, ale się rozpisałyście, suuuper, nareszcie jest co czytać Kurczę napisałyście o tych rybach a ja w wigilię zjadłam sporo łososia wędzonego i się boję czy nie zaszkodziłam maleństwu? Kurczę, ginka mi nic nie powiedziała o tych rybach, tylko żeby sushi nie jeść no ale takiego surowego, i teraz się boję o tego łososia ![]() Pamiętacie jak mówiłam że czuję te łaskotki? Już ich nie czuję i też się martwię co z dzidzią Oby do 2 stycznia, po usg będę spokojniejsza... A jak zamierzacie spędzić sylwestra? My zostaniemy w domku, mąż ma zrobić pyszną kolację i spędzimy sylwka sami, pierwszy rok w nowym domku i już w trójeczkę |
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
czytam bo wiem co ta dziewczyna czuje...
|
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Ale ty powinnaś być radosna a nie smutna.
|
|
#1869 |
|
Wtajemniczenie
|
Edit bardzo często podczytywałam wątek staraczkowy, bardzo dobrze znam Twoją historię i bardzo się ucieszyłam że Ci się udało i mocccno trzymam kciuki
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 lata temu poronilam ciaze. Wiec w jakims stopniu rozumiem co ta dziewczyna przezywa... jej historia jest inna jak kazda, ale tak lapie Cie za erce ze jak zaczniesz czytac to mimo lez ktore kapia Ci na klawiature chcesz czytac dalej... Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2011-12-27 o 22:03 |
|
|
|
|
#1871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że spotykamy się znowu w tym samym wątku. ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
Tylko nie smuć się bardzo
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaprosimy wujka TŻ i jego przyjaciela, może moją przyjaciółkę i posiedzimy sobie przy soczku
|
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
nie smuce sie tak bardzo wiesz, tylko to jest taka wzruszajaca historia ze nie idzie przestac czytac... nie jestem nawet w polowie a tak bardzo bym chciala przczytac ze skonczyla sie szczesliwie...
|
|
|
|
#1874 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie po świętach
Witam i gratuluje wszystkim nowym Mamusiom które do nas dołączyły tak się rozpisałyście że narazie pozdrawiam i lece nadrobić zaległości
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ten pamietnik to cos niesamowitego! Cos smutnego a zarazem radosnego i pieknego! Polecam dla wszystkich osob nie tylko tych o silnych nerwach, ja takich nie mam a mimo wszystko przeczytalam i jestem z tego powodu dumna...!
|
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
witam o poranku dzis zaczynamy 11 tc i wizyta u ginki niedługo
|
|
|
|
#1877 | |||
|
Zadomowienie
|
Otworzyłam ten pamiętnik. Przeczytałam dwa zdania i szybko zamknełam. Nie , ja nie chce do tego wracać, a teraz tak strasznie się boje.
Jutro mam miec usg, a czy bedzie tam serduszko . Naprawde boje się tak bardzo nie chce przez to znowu przechodzić. ...---------------- Moja mama ma grupe krwi b rh- ja mam b rh+. Mimo tego mama mi mówiła że nie było zadnego problemu i zadnego zastrzyku nie miała. Cytat:
Ja jestem straszna chudzinka. Przy Pierwszym dziecku wagą wyjściową było 46 kg a ważyłam 60 przy porodzie. myślałam że mi kilka kilo zostanie a schudłam jeszcze wiecej bo jeszcze nie dawno ważyłam 43 kg i juz sie martwiłam ze mam niedowagę, naszczescie waga juz ruszyła bo teraz ważę 45,5 kg. Cytat:
pdf juz leci do Ciebie. tą drugą tez mam, ale nawet nie miałam kiedy do niej zajrzeć. Z usypianiem to każdy chyba musi swój sposób znaleść. Ja nauczyłam Mareczka bez wożenia i lulania i z tego się bardzo ciesze. Jedyne co to trzeba było teściową hamować jak go lulała. Z drugiej strony moja siostra lubiła wozić w wózku i nie przeszkadzało jej chodzenie po pokoju tam i spowrotem pół godz. więc jak tak się komuś podoba to ja tego tez nie krytykuje. Cytat:
Piersi bolą i rosną ![]() ---------------- Jakie miała wczoraj przejscie z teściową. Normalnie mnie wkurzyła. Byłam wczoraj z Mareczkiem u lekarza. Ma dosyć ostre zapalenie krtani. W nocy aż cięzko mu się oddychało. 3 noce miałam nie przespane bo słuchałam czy oddycha. Strasznie mu furczało a on budził się co chwile bo ciezko mu było. Doktorka przypisała bardzo mocny lek , steryd, żeby nie zaczął się dusić w nocy. Jedną dawkę udrzeniową i nie więcej bo to za mocny lek. Przestrzegała żebym się nie przestraszyła jak przeczytam ulotkę, ale dzięki temu trochę z tą krtań mu odblokuje. Jak teściowa na mnie wczoraj naskoczyła, ze truje synka, że to nie jest lek dla dzieci ze ona by dałą to to i to. Naromalnie każde słowo doktorki podważyła, i wogóle że do złego lekarza chodze z Markiem, że tylko mu biedy narobie. a ja właśnie ufam tej doktorce bo bardzo fajna babka, rozmawiam z nią o wszystkich problemach z Markiem zawsze coś doradzi i wcale nie uwazam ze jest złą doktorką. a teściowa oczywiście wie swoje.... Jeszcze zdenerwowało mnie to że Tż nie staną po mojej stronie tylko się schował zeby nie wchodzić nam w kłótnie. Do tej rozmowy jeszcze wkroczył tesciu i szwagierka wszyscy na mnie naskoczyli a ja poleciałam do pokoju i się rozryczałam. Mam dość.... Na szczescie synek się ma juz lepiej, bo jak nie to oczywiscie byłaby moja wina.... No wygadałam się trochę i mi ulżyło
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Nie martw sie, Ty jestes Matka i Ty wiesz najlepiej co dobre dla Twojego dziecka
co do tyci w ciazy- ja na razie nie przytyłam wcale, waga nawet ciuut spada
|
|
|
|
#1879 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
pytanie Twojego Tż jest bardzo "facecikowe" takie męskie myślenie hehe---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
ja jadłam go w ciąży, a moja Fasolka nadal żyje i ma się dobrze mało tego - jadłam też pasztet, który podobno odradzany jest ciężarówkom. Myślę, że zdrowy rozsądek to najlepsza metoda
|
|||
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w końcu w domku po rozjazdach świątecznych. Dzisiaj idę do gina umówić się na usg genetyczne
|
|
#1881 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a tak nawiązując do tematu przyjemności jak tam wasze libido?? bo u mnie marnie. Tylko mi Tż-ta szkoda jak się produkuje żeby mnie zachęcić.
|
|
#1882 |
|
Rozeznanie
|
Jak tam u Was z wagą dziewczyny? ja jestem dzis w 10t5t i mam jakieś 2 kg do przodu... myślę, że większość tej wagi poszła mi w cyce, chociaż mam wrażenie że na brzuchu też zbiera mi się więcej tkanki tłuszczowej... Ale co poradzić jak mam ochotę na konkretne jedzenie... nie warzywa czy owoce a raczej gulasz, kopytka i takie tam
muszę jakoś nad tym zapanować , żeby nie zmienić się w maszkarę
|
|
|
|
#1883 |
|
Zadomowienie
|
ja tu o głupotach a praca czeka ...
Czy ktoś teraz siedzi w pracy udając że pracuje??
|
#1884 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zerowe ogólnie to mam też lęki, żeby "tam" nic nie wkładać i żeby nie zrobić krzywdy młodziakowi... Chociaż w sumie wiem, że to niemożliwe żeby siusiakiem zrobić mu krzywdę ale i jak jak na razie "nie dopuszczam" za bardzo Małża. Myślę, że jednak muszę się ogarnąć bo facet przecież ma swoje potrzeby, poza tym wiadomo - seksik pomaga zacieśniać więź. Może w weekend coś uskutecznię?---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
nic się nie dzieje, kupa ludzi jeszcze na urlopach, cisza, spokój
|
||
|
|
|
#1885 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześc i czołem
![]() U mnie brzuch stoi w miejscu . Jakbym się uparła to może i coś tam widać,ale szału nie ma![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba dzisiaj się skusze na rybkę w sosie pomidorowym Cytat:
Kciuki ![]() Cytat:
. Moja mama się nawet śmieje ,że ona chyba powinna zostać lekarzem. Bo zawsze wie wszystko najlepiej. Np. jak odebrałam wyniki z laboratorium to ona musiała je zobaczyć i przeanalizować czy aby na pewno wszystko jest dobrze. Oczywiście wyników nie zobaczyła ,bo powiedziałam że nie mam przy sobie,bo zostały w samochodzie (a że zimno było to nikomu nie chciało się iść) . Nasze dziecko będzie pierwszym wnuczkiem więc już sobie wyobrażam co to się będzie działo. Pisałam już o jej mądrościach pare/kilkanaście stron wcześniej.A ja sylewstra spędzam w domu w łóżku .Mój mąż wziął sobie służbe nocną i zostaje sama z rodziami. My i tak byśmy nigdzie nie szli ,a część z jego kolegów ma zarezerwowane miejsca to niech idą się bawić. Tak czy siak ktoś musiałby mieć służbe w nocy więc nie ma sensu żeby ją miała osoba,która gdzieś tam planowała pójść.
|
|
#1886 |
|
Rozeznanie
|
Ojej, ale dużo piszecie dziewczyny. My na Sylwestra idziemy na sale na bal, już wcześniej się zapisaliśmy, ale cieszę się, jeśli chodzi o alkohol to mimo iż wszyscy bedą pili mi to nie przeszkadza. Za rok będziemy siedzieć już z maluszkiem. Ja jeszcze nie bylam u lekarza, wybieram się 11.01 to będzie 7 tc wg OM, a według owulacji nie cały 5 tc. Zobaczymy co tam się pokaże. Jeśli chodzi o objawy to ja nie mam zupełnie żadnych, no oczywiście oprócz braku @, poza tym nic, ani piersi, ani mdłości doslownie nic.
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dopadło mnie choróbsko Piję syrop z cebuli, mleko z czosnkiem, herbatę z sokiem malinowym... i pewnie nic więcej nie mogę zrobić... |
|
|
|
#1888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

powiedzie jakie macie objawy? Czy udało sie za 1 razem?

Ale nie mówię o tym głośno, bo znów mogą sobie o mnie przypomnieć

Zaprosimy wujka TŻ i jego przyjaciela, może moją przyjaciółkę i posiedzimy sobie przy soczku