Katalogi Avonu - Strona 548 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy kupię go powtórnie?
Tak 1 100,00%
Nie 0 0%
Głosujący: 1. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-22, 13:13   #16411
Scarlet23
Zadomowienie

Dot.: Katalogi Avonu

Cytat:
Napisane przez Omi Pokaż wiadomość
Ja mam taką torebkę. Jestem z niej bardzo zadowolona. Wykonana jest dość solidnie. W środku ma dwie kieszonki- jedna na komórkę i jedna malutka na zamek.
Hej a powiedz mi czy da sie nosić tą torebkę na ramieniu bo mi się zaczyna podobać a mikołąj się zbliza więc moze z ktalogu 1 sobie sprezentuję
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 13:15   #16412
Limonatka
Zakorzenienie

Właśnie przyjechałam z odbioru paczki, a raczej dwóch paczek.

W brakach mam (oczywiście):
- Zestaw parafinowy do dłoni
- Atomizery (jestem niemile zaskoczona, że pisze przy nich 'Brak w magazynie. Produkcja zakończona - prosimy nie zamawiać"!!!!! To po jaką cholerę to jest w ofercie produktów z logo!? A wogóle jak to brak? Przecież to nie schodzi takimi ilościami jak kosmetyki z katalogu, bo to tylko my, konsultanki możemy zamawiać!
- Serum na końcówki (muszę zapytać w COKu czy nie ma, ale dziś był taki tłum że mi się stać nie chciało )

No i zamiast pudełko na prezenty złotego mam srebrne.

Śmieszy mnie wiadomość na fakturze:
"Chcac zapewnic Ci jak najlepszy serwis i obsługę w okresie przedświatecznych zakupów, informujemy, iż wydłużamy godziny pracy w COKach. itd"
Jjjjjjasne. A w czym ma mi to pomóc? Może powinni kogoś zatrudnić do dowożenia produktów w magazynach? Przecież to śmieszne - mamy miesiąc do Świąt a już się zaczynają jakieś dziwne braki! A co będzie za miesiąc!?

Jeszcze a propo darmowych katalogów. Ja bardzo często dostaję darmowe, ale jakby poprzednie. Tzn. na przykład teraz zamawiałam z 13, i mimo że już sobie zamówiłam 20 kat. 01, to dostałam też darmowy 13. Ale nie zgadniecie ile. Wybuchnęłam smiechem jak to policzyłam - 10 (tak, 10!) darmowych katalogów 13!!!!! To ja kurde płacę 10 zł na 20 katalogów, a oni mi potem, po tym jak złoże już zamówienie, przysyłają ni z tego ni z owego 10 darmowych!!!
Może teraz jest jakaś promocja o której nie wiemy? Że jak się zamówi powyżej 500 to 10 darmowych katalogów? :P

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 13:16   #16413
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Katalogi Avonu

Piszecie o jakimś V i VI etapie. To kiedyś chyba zazywało się Mój pewny start?
Niestety wtedy tylko udało mi się przejść I etap i było ich chyba III.
sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 13:18   #16414
Scarlet23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość
Jeszcze a propo darmowych katalogów. Ja bardzo często dostaję darmowe, ale jakby poprzednie. Tzn. na przykład teraz zamawiałam z 13, i mimo że już sobie zamówiłam 20 kat. 01, to dostałam też darmowy 13. Ale nie zgadniecie ile. Wybuchnęłam smiechem jak to policzyłam - 10 (tak, 10!) darmowych katalogów 13!!!!! To ja kurde płacę 10 zł na 20 katalogów, a oni mi potem, po tym jak złoże już zamówienie, przysyłają ni z tego ni z owego 10 darmowych!!!
Może teraz jest jakaś promocja o której nie wiemy? Że jak się zamówi powyżej 500 to 10 darmowych katalogów? :P
Nie możliwe że jest promocja bo ja mam prawie zawsxze zamówienie na 35% i nigdy darmowych katalogów nie dostałam , jesli już to chyba w odwrotną strone no jak zamóisznie wiecej niż 500zł to dostajesz katalogi żebyś mogła zwiększyć sprzedarzAhhh ten avon
Stary 2006-11-22, 13:19   #16415
sunik1
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie przyjechałam z odbioru paczki, a raczej dwóch paczek.

W brakach mam (oczywiście):
- Zestaw parafinowy do dłoni
- Atomizery (jestem niemile zaskoczona, że pisze przy nich 'Brak w magazynie. Produkcja zakończona - prosimy nie zamawiać"!!!!! To po jaką cholerę to jest w ofercie produktów z logo!? A wogóle jak to brak? Przecież to nie schodzi takimi ilościami jak kosmetyki z katalogu, bo to tylko my, konsultanki możemy zamawiać!
- Serum na końcówki (muszę zapytać w COKu czy nie ma, ale dziś był taki tłum że mi się stać nie chciało )

No i zamiast pudełko na prezenty złotego mam srebrne.

Śmieszy mnie wiadomość na fakturze:
"Chcac zapewnic Ci jak najlepszy serwis i obsługę w okresie przedświatecznych zakupów, informujemy, iż wydłużamy godziny pracy w COKach. itd"
Jjjjjjasne. A w czym ma mi to pomóc? Może powinni kogoś zatrudnić do dowożenia produktów w magazynach? Przecież to śmieszne - mamy miesiąc do Świąt a już się zaczynają jakieś dziwne braki! A co będzie za miesiąc!?

Co do atomizerów .. Nieźle schodzą na allegro, może dlatego produkcja zakończona
Stary 2006-11-22, 13:19   #16416
jagoda48
Raczkowanie

Arrow Dot.: Katalogi Avonu

Cytat:
Napisane przez sunik1 Pokaż wiadomość
ja zbieram na razie zamówienia na k01, na razie mam 200zł, liczę, że uda mi się załapać na V etap TPS.
Co to za V etap TPS?[/quote]

to program Twój Pewny Start dla nowych konsultantek. przez pierwsze 6 kampanii trzeba składać zamówienia na określone kwoty i wtedy otrzymujemy w prezencie kosmetyki za dany etap. V etap wymaga zamówienia na kwotę 550zł. Vi etap, czyli ostatni, kwota 650zł.

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja na katalog 01 mam na razie 100zł,nie wiem jak dojdę do 650(VI poziom TPS),no ale najwyzej trudno sie powie
Mam takie głupie pytanie
Jak to jest z COKiem? Nie mam w swoim mieście COKu i zawsze paczki przychodzą mi do domu, ale np jakbym pojechała do COKu to wchodzę do niego i co? I czy jak coś uda mi się dokupić to wtedy automatycznie anuluje się z mojego zamówienia(jak mam np. że doślemy w jednym z kolejnych zamówień)?
Zastanawiam się, bo może jak będą jakieś duże braki z drugiego terminu katalogu 13 to przejadę się do Poznania Chociaż jak dostanę paczkę 4 grudnia to nie będzie już za późno na zakupy w COKu z katalogu 13?
dokładnie tak możesz zrobić. w dodatku nie tylko jeśli jest informacja, że "brak i doślą w kolejnym zamówieniu", ale również przy informacji "produkcja zakończona, prosimy nie zamawiać". oni mają braki, ale w COKach jeszcze wiele produktów jest dostępnych.

idziesz do COKu i pytasz o te produkty. jeśli masz szczęście i są, kupujesz je za gotówkę i prosisz miłą Panią, żeby wykreśliła Ci te kosmetyki z fakturki. i gotowe zawsze możesz też najpierw zadzwonić do COKu i wypytać o dostępność produktó, które Ciebie interesują.

z doświadczenia Ci powiem, że udało mi się tak już dokupić torbę Senna, zegarek, pęsetę, kosmetyczki i wiele innych produktów.
tak więc warto spróbować
jagoda48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 13:23   #16417
asicka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scarlet23 Pokaż wiadomość
Nie możliwe że jest promocja bo ja mam prawie zawsxze zamówienie na 35% i nigdy darmowych katalogów nie dostałam , jesli już to chyba w odwrotną strone no jak zamóisznie wiecej niż 500zł to dostajesz katalogi żebyś mogła zwiększyć sprzedarzAhhh ten avon
ja tez nigdy nie dostalam a zamaiwam czesto na ponad 500 zl

Mam pytanko do Was klientka zamowila sobie z 13 blyszczyk i lakier z 19,90 ze str 168 i nie chce blyszczyku bo jej kolor nie odpowiada wiec mam zwrocic sam blyszczyk a oni mi podziela to 19,90 na pol czy jakos inaczej czy odeslac z lakierem pomimo ze lakier chce?? mial ktos moze taka sytuacje?
asicka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 13:24   #16418
sunik1
Zadomowienie

Atomizer avon (numer141911751), można zakupić na tej aukcji.
Stary 2006-11-22, 13:26   #16419
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Co do atomizerów to ja dwa dostałam zaraz na początku, teraz już też mam napisane produkcja zakończona
Nie wiem od czego zależy ilość katalogów, jak wcześniej zamawiałam 10 katalogów i miałam za niecałe 500zł nawet czasami zamówienia i dostawałam katalogi przy pierwszym terminie, jak mi raz zabrakło katalogów to akurat wtedy mi nie przysłali Teraz zamawiałam 20 katalogów 13 i mi nie przysłali żadnego dodatkowego tylko 20 z 01 które zamówiłam

Twój Pesny Start obejmuje 6 kampanii teraz, ja z 13 katalogu mam właśnie V poziom który zaliczyłam i dostałam perfumy Tresselle Silver
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 13:27   #16420
Omi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scarlet23 Pokaż wiadomość
Hej a powiedz mi czy da sie nosić tą torebkę na ramieniu bo mi się zaczyna podobać a mikołąj się zbliza więc moze z ktalogu 1 sobie sprezentuję
Torebka ma krótkie uszka ale one są regulowane, czyli możesz sobie je ustawić na typową torebkę do ręki albo przestawić o to jedno oczko i nosić torebkę na ramieniu, ale raczej nie na ciepłą kurtkę tylko na jakąś bluzeczkę czy sweterek bo nie wiem czy uszka nie byłyby za krótkie.
Omi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 13:28   #16421
sunik1
Zadomowienie

to program Twój Pewny Start dla nowych konsultantek. przez pierwsze 6 kampanii trzeba składać zamówienia na określone kwoty i wtedy otrzymujemy w prezencie kosmetyki za dany etap. V etap wymaga zamówienia na kwotę 550zł. Vi etap, czyli ostatni, kwota 650zł
Tak właśnie myślałam
Stary 2006-11-22, 13:34   #16422
sunik1
Zadomowienie

Jagoda48 - dzięki za wyczerpującą odpowiedź
Stary 2006-11-22, 13:36   #16423
jagoda48
Raczkowanie

Arrow Dot.: Katalogi Avonu

Cytat:
Napisane przez sunik1 Pokaż wiadomość
Jagoda48 - dzięki za wyczerpującą odpowiedź
proszę Cię bardzo polecam się na przyszłość
jagoda48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 13:40   #16424
Scarlet23
Zadomowienie

Cytat:
Torebka ma krótkie uszka ale one są regulowane, czyli możesz sobie je ustawić na typową torebkę do ręki albo przestawić o to jedno oczko i nosić torebkę na ramieniu, ale raczej nie na ciepłą kurtkę tylko na jakąś bluzeczkę czy sweterek bo nie wiem czy uszka nie byłyby za krótkie.
No to będe musiał cok odwiedzić i się zorientiwać bo wole torebki na ramię jakoś mi wygodniej
Dzieki Omi
Stary 2006-11-22, 14:04   #16425
aniamik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jagoda48 Pokaż wiadomość
aaaa, racja
o tym nie pomyślałam

ja zbieram na razie zamówienia na k01, na razie mam 200zł, liczę, że uda mi się załapać na V etap TPS.
A co to jest TPS?? Bo niestety nie wiem
aniamik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 14:08   #16426
agata_slomka
Wtajemniczenie

TPS czyli Twój Pewny Start

a co TO jest, to już chyba wie każda konsultantka
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe.

S. Mrożek
agata_slomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 14:08   #16427
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniamik Pokaż wiadomość
A co to jest TPS?? Bo niestety nie wiem
Twój Pewny Start, masz kilka postów wcześniej wyjaśnione...
Stary 2006-11-22, 14:25   #16428
asicka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asicka1 Pokaż wiadomość

Mam pytanko do Was klientka zamowila sobie z 13 blyszczyk i lakier z 19,90 ze str 168 i nie chce blyszczyku bo jej kolor nie odpowiada wiec mam zwrocic sam blyszczyk a oni mi podziela to 19,90 na pol czy jakos inaczej czy odeslac z lakierem pomimo ze lakier chce?? mial ktos moze taka sytuacje?
ponawiam pytanie mialyscie moze taka sytuacje? moge odslac sam blyszczyk ?pomozcie - prosze
asicka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 14:45   #16429
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
ponawiam pytanie mialyscie moze taka sytuacje? moge odslac sam blyszczyk ?pomozcie - prosze
To lakier był gratis więc pewnie musisz go oddać razem z błyszczykiem, a może klientka po prostu wybierze sobie inny kolor i wymienią CI ten błyszczyk na inny?

A może ktoś chciałby kupić ten błyszczyk? Może znajdziesz inną klientkę na niego?
Stary 2006-11-22, 14:54   #16430
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:
wydaje mi się że powinnaś odesłać tylko błyszczyk...

Dziewczyny doradźcie mi-chcę odmówić produkty które były w brakach(doślemy z następbyn zamówieniem)bo klentka nie chce czekać(zamówiła dużo z k01 i dodatkowe produkty za bardzo obciążyły by portfel)mam napisać do nich maila czy zrobić to osobiście w COK-u?
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 14:55   #16431
ella1980
Raczkowanie

GG do ella1980
Smile Dot.: Katalogi Avonu

Witajcie,ja nie dostałam MIDNIGHT z zestawem do wina.
Na fakturze pisze że doślą w jednym z kolejnych zamówień.
Kłopot w tym że klientka kiedy dowiedziała się że perfumu nie ma poprostu z niego zrezygnowała.Czy mogę jakoś anulować go z następnej przesyłki?
Co mam w takiej sytuacji zrobić,poradźcie.
ella1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 15:07   #16432
ilo16na
Zakorzenienie

A dziewczyny powiedzcie czy jak sa jakies braki przychodza na nastepny katalog?Jaki byl najdluzszy czas czekania ?
Mi dopiero 1 raz cos nie przyszlo i jestem w szoku(cien w kulce gold za 10.90 ma ktoras?jakie wrazenia?) ale kolezanka czeka na Celebre juz 2 m-c

Odpowiedzcie prosze

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 15:12   #16433
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
A dziewczyny powiedzcie czy jak sa jakies braki przychodza na nastepny katalog?Jaki byl najdluzszy czas czekania ?
Mi dopiero 1 raz cos nie przyszlo i jestem w szoku(cien w kulce gold za 10.90 ma ktoras?jakie wrazenia?) ale kolezanka czeka na Celebre juz 2 m-c

Odpowiedzcie prosze

różnie z tym bywa. przeważnie czeka się do kolejnego zamówienia, ale znam sytuacje, że dziewczyny na coś czekały bardzo długo aż w końcu dostawały informację, że jednak nie dostaną wcale..

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 15:13   #16434
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ella1980 Pokaż wiadomość
Witajcie,ja nie dostałam MIDNIGHT z zestawem do wina.
Na fakturze pisze że doślą w jednym z kolejnych zamówień.
Kłopot w tym że klientka kiedy dowiedziała się że perfumu nie ma poprostu z niego zrezygnowała.Czy mogę jakoś anulować go z następnej przesyłki?
Co mam w takiej sytuacji zrobić,poradźcie.

Najlepiej napisac meila do Avonu i poprosić o nie dosyłanie danego produktu. Oni odpisują że dany produkt nie będzie dosłany, ja tak zawsze robie
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 15:15   #16435
porzeczka2602
Zakorzenienie

Mam pytanko do Was klientka zamowila sobie z 13 blyszczyk i lakier z 19,90 ze str 168 i nie chce blyszczyku bo jej kolor nie odpowiada wiec mam zwrocic sam blyszczyk a oni mi podziela to 19,90 na pol czy jakos inaczej czy odeslac z lakierem pomimo ze lakier chce?? mial ktos moze taka sytuacje?[/quote]

Musisz odesłać i lakier i błyszczyk !!! Tak jest nawet napisane na formularzu zwrotnym. W przypadku zakupów łączonych odsyła się wszystko.
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 15:20   #16436
taka jedna
Zakorzenienie

Piszecie, że miś nie grzeje...
Mój tak samo, chociaż jak poleżał z pół godziny na gorącym grzejniku to mimo że wydaje się że po zdjęciu go z grzejnika nie jest już ciepły z wierzchu to jak się go położy na ciele to czuć ciepełko, takie nie jakieś gorące, ale ciepełko czuć
Stary 2006-11-22, 15:24   #16437
AnnaMaria0407
Raczkowanie

Witam.

Dopiero dzisiaj do Was zawitałam bo jak pisałam wcześniej wczoraj miałam sprawe w sądzie i byłam wykończona psychicznie i nie miałam siłe na nic.

Ale dzisiaj już jestem

Co do świetlistych cieni, które zamówiłam i przyszły w opakowaniu jak błyszczyki, po napisaniu maila, dostałam odp. że mogą mi dosłać po jeszcze jednym ale z takiego samego koloru lub skorygować cenę z 19,90 na 9,90.

Zamówiłam zastaw Celebre Me i zamiast żelu pod prysznic Celebre Me przysłali Re-charge, zadzwoniłam do Avonu i oprócz przeprosin i że doślą w kolejnym zamówieniu odpowiedni "ku mojemu zaskoczeniu" ten otrzymałam w prezencie.
Akurat będę miała na prezent dla klientki, która zamówiła za ponad 300zł i połowa to braki
AnnaMaria0407 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 15:27   #16438
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
I mam do was pytanko, bo nie wiem czasem jak z tym Avonem jest
Jak mam termin płatności do 8.12 a zamówienie z drugiego terminu do 2.12 to moge je spokojnie złożyć i przyjdzie, tak?
Jeszcze raz ponawiam, bo chciałabym znać więcej odpowiedzi

termin zamówienia 2.10 a płatności 8.12, przyślą?
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 15:52   #16439
nutka85
Wtajemniczenie

co do katalogów- jak dzisiaj byłam w COKu to mówili mi, że jak kupiłabym 10 katalogów 01 to dostanę dodatkowo 5 k13 gratis

Mam pytanko: z k13 kupowałam tylko w COKu więc mi nie przyszła żadna paczka...skąd mam wziąć formularz na 01?
Stary 2006-11-22, 16:00   #16440
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Cytat:
Może Myszka składa już na drugi termin i w poprzednim zamówieniu miała 400zł
Brawo Omidokładnie tak jest
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości