|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Hej czołem!
Radek zrobił nam w nocy milion pobudek. Tak wyglądam ![]() Od kilku dni po kąpieli jak dostaje jeść to nie zasypia. w Dopiero po godzinie, półtorej idzie spać. Dziewczyny jak będą słoiczki Hippa na promocji to dajcie proszę znać. Czas trochę nagromadzić Wczoraj przyszła nam paczka z Nestlle i Bobovity. Hipp niet. A szkoda, miałam nadzieję na łyżeczkę ![]() Od świąt nie możemy się z TŻtem dogadać. Warczę na niego... Zawsze mam powód a później się okazuje, że jednak mogłam sobie darować. On też ostatnio jakiś podenerwowany, odpyskliwy.. No nic, trzeba przeczekać. Jacieee ale Ci dobrze Sylwester w Zakopanym Ja pewnie pójdę spać.... |
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
ellika nie odciagaj co troche bo sie bedzie wiecej produkowalo. Ja zakrapialam sola morska i odciagalam, a na poduszeczke kropilam Olbasoil zeby latwiej jej bylo oddychac i smarowalam taka mascia (nie wiem jaka bo oddalam bratowej), zeby sie wygrzala i nie poszlo dalej i przeszlo jej po 4 dniach. To bylo jak miala dwa miechy.
Scio to wczoraj pospalas z Agatka moja padla po 22 a dzis jeszcze spi i wstala tylko raz na karmienie o 5.![]() wiec to z dnia poprzedniego to byl jednorazowy wyskok.Natka te nasze dzieci szybko nabywaja umiejetnosci wiec trzeba miec oczy dookola glowy. Ja to staram sie nie zostawiac jej samej na lozku, aczkolwiek zdarza mi sie, ale poki co odpukac nic sie nie stalo. Biedny Domek
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
eveewe u nas się mówi :
"ford chu.ja wort"
|
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Lili83 witaj w klubie. Moj tez mnie dobija - wlasnie byl powod do FOCHA bo mial nadzieje na bara bara z rana a tu dostalam @ i niet. I co pizgnal drzwiami i poszedl - ha ha ha ha ha
Marys sie wybudza
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
ellika jak Radek miał katar to kilka razy dziennie psykałam mu wodą morską "disne mar", odciągałam ze 3 razy dziennie i po odciągnięciu smarowałam maścią majerankową. -maść wiem od naszych Babolków tutaj
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez tak zawsze mowilam ale zmienilam zdanie
![]() No mezus przyszedl i kolejny foch bo telefon mu sie nie naladowal, wiec pytam czy ladowarke do pradu podlaczyl a on a to nie byla podlaczona??dodaje ze jak wrocilismy ze swiat to rozpakowalam wszystko i polozylam ja na szafce poprpstu, obok przedluzacza, ale gdziezby sprawdzic - zona musi pamietac o wszystkim
Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2011-12-28 o 08:51 |
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie... mój pewnie taki zmarniony bo dawno bara bara nie było.... ![]() Ja nadal chęci żadnych.. Why? Radziu się właśnie obudził, z uśmiechem na buźce |
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
O widze ze nie tylko ja tak mam!!!! U nas tez nie bylo dawno bo mnie sie po urodzeniu Marysi cos przestawilo i nawet checi nie mam. W ciazy na odwrot. I w sumie temu foch bo 2 tyg abstynencji a tu jeszcze @ wiec sie chlopaczyna fochuje.
|
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja ani w ciąży, ani teraz .... Przed ciążą to taaaaaak
|
|
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ciazy okropnie, az sam TZ sie dziwil i ja tez. Przed ciaza normalnie ale po ciazy moze nie istniec.
Marysia sie obudzila, nachylam sie nad lozeczkie i co?? i piekny usmiech ide jej kaszke zrobie moze cosik zje.---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Wiecie jaka moja Marysia wczoraj byla goscinna, przyjechaly TZ ciotki z prezentami pod choinke, polozyly ja na lozku gadaja gadaja do niej, a jej sie powieki zamknely i usnela
|
|
|
|
#1391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale mial powód do focha....no i powie ktoś że baby są humorzaste ![]() Wiecie co dziś jest? Międzynarodowy Dzień Pocałunku hmmm...TŻ w pracy do piątku, no i jak ja mam świętować?
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1393 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Wam. My jeszcze w lozku. Malwinka wstala na pierwsze nocne karmienie o 9.10
.Ellika tak jak juz pisane tu bylo - odciagac, ale niezbyt czesto. Ja osciagalam 3 razy dziennie. Mozna podraznic sluzowke. Lili to widze, ze nie tylko u mnie warczenie na siebie nawzajem. W drugi dzien swiat sie sklocilismy, ale wczoraj rano byla rozmowa i konflikt tymczasowo zazegnany. A co do ochoty na przytulanki, to moje libido lezy i nie kwiczy, ba - nawet sie nie rusza... Natko chyba sobie napedzilas strachu Natka Lili |
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie faktycznia ja zanudzily. Albo porpstu miala ich dosc i chciala je wygonic, bo zaraz po tym poszly
![]() teraz lezy na lezaczku i sie dzwiga do siadania a ja sniadania nadal nie zjadlam.... Marysi dawalam kaszke ale zjadla z polowy porcji ktora zrobilam, tylko pol wiec siedzi grzecznie i robi koope![]() co do libido moje tez lezy i nie wiem czemu.... i o to w domu mam najwieksze klotnie i w wigilie dostalam zyczenie od meza, ze chce mnie z przed 2 lat... Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2011-12-28 o 10:00 |
|
|
|
#1395 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
u ns noc średnia, Nati katarek ma, w nocy spać nie mogła, obudziła mi się o 23.50 a usnęła o 1.20, i co chwilkę się ruszała, niby nie przebudzała, ale jakoś tak nie spokojnie spała, pewnie przez ten katarek, mnie od wczoraj gardziołko boli, a Oliwka tez zawalona. dzisiaj idziemy do lekarza na 12.15, mam nadzieje,że nie będzie antybiotyku, swoja droga proszę o Wasze magiczne kciuki, w ogóle jakas taka połamana wstałam. LiLi OD DZISIAJ W PROMOCJI W ROSSIE SĄ W promocji deserki hipp, na dobranoc, właśnie idę dzisiaj do rossa, to zobaczę, może nie tylko deserki, to doam Ci znac, no chyba, że Ty będziesz pierwsza ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
jednakże tż wyprowadza mnie z błędu
|
||
|
|
|
#1396 |
|
Raczkowanie
|
Hej, hej!!
Brzuch mnie dalej boli, okresu niet, czuję się do A miało być tak fajnie, Karol ma urlop a ja taka naburmuszona chodzę ![]() Idziemy zaraz na spacer, bo trzeba się rozejrzeć za śpiworkiem do spacerówki, bo będziemy się przenosić. Najpierw chce obadać ceny w mieście i zobaczyć czy opłaca się zamawiać z all. Buziaki dla Was! BEATKO gdzie jesteś???????? ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Aha co seksiku to u mnie nie najgorzej, tak gdzieś średnio 2-3 razy w tyg
|
#1397 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam poświątecznie,
Wigilię i pierwszy dzień świąt spędziliśmy kameralnie - we trójkę. Drugi dzień świąt spędziliśmy u bratowej i brata A. 25go Szymon skończył 5 miesięcy i dostał pierwszą marchewkę - zdjęcia w klubie. 25go podałam 3 łyżeczki i bardzo mu nie smakowała - pluł, wypychał językiem, marudził. 26go podałam 6 łyżeczek i poszło już troszkę lepiej, a wczoraj pół słoiczka. Nie było żadnej wysypki, kupka poszła ładna także myślę, że dalej możemy rozszerzać dietę.Dziubku kochana nie wiem, czy to będzie dla Ciebie chociaż maciupkie pocieszenie, ale doskonale Ciebie rozumiem. W 2007 roku przed ślubem ważyłam 64 kg. Nagle kg zaczęły iść w górę jak szalone w 2010 roku zachodząc w ciążę ważyłam 84 kg. W ciąży przytyłam tylko 6 kg i w dniu porodu ważyłam 90 kg. Tydzień po porodzie waga spadła do 77 kg ( czyli ważyłam 7 kg mniej niż przed ciążą! ), a tu nagle podczas karmienia piersią zaczęłam mieć straszny apetyt i waga znowu idzie do góry Dzisiaj ważę 79 kg. Jestem gruba i zrozpaczona Miłego dnia.
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-12-28 o 10:29 |
|
|
|
#1398 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa zapomniałam Wam napisać:
jeśli któraś myśli o zakupie bandamki (coś jak z tublu) to zakupiłam wczoraj dla Dominika w kappahl'u po 8zł w promocji
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przed 3 laty wazylam 55 kg, pozniej zaczelam tyc i dobilam do 78 kg przed ciaza, w ciazy 16 kg, po porodzie wrocilam do 78 kg i stoje.
madzia1k1 u mnie jest do 3 razy w miesiacu.... i nie wiem kiedy mi sie to odmieni. tez mnie nachodza czarne mysli i wiecie o czym mowie. No i co mam zrobic |
|
|
|
#1400 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Ja nie liczę ile razy wstaję i ile razy robię mleko .Cytat:
pisz co lekarz powiedział Jacieeeee nie zostawiaj mnie! No dobra jedź, ale masz się dobrze bawić i większość obowiązków zwalić na Tż. Neta pewnie nie będziesz mieć? My mamy Sylwestra w domu, w dużym salonie, przed tv . Szaaaaaaaaaaał...Oglądałam wczoraj od początku nasze/Wasze zdjęcia w klubie. Dziubek w ciemnych włosach Ci fajnie, ale w blondzie
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1402 |
|
Wtajemniczenie
|
madzia1k1 przy okazji zakupów kup test
|
|
#1403 |
|
Zadomowienie
|
Justynko nie bij
. Na pocieszenie (zebyscie nie myslaly, ze mam tak dobrze) napisze, ze kilka razy wstawalam podac smoka, a Malwi poszla spac o 23. Idziemy dzisiaj ogladac dom na sprzedaz .
|
|
|
|
#1404 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy Wy też tracicie cierpliwość do Waszego dziecka przy zmianie pampersa?
Mały od kilku dni zaczął się przewracać na brzuch na przewijaku, robi mostki, wygina się... A mi puszczają nerwy
|
#1405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() W temacie grania na nerwach to u nas dziś pierwsza pobudka o 10.03, przy czym to ja budziłam jego, a nie na odwrót ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za cynk
|
|
#1406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz siedzi od godziny w leżaczku (WOW) i bawi się Panem Metką, a ja zdążyłam wszystko poprasować. Jestem w ciężkim szoku ![]() Iustyna jedź ze mną ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczyny
mam pytanko do Was, jak to jest jak się sprzeda coś na allegro i kupujący zapłaci przez PayU .... kiedy te pieniądze do mnie dotrą? tam w ustawieniach wpisałam swój nr konta i co mam czekać? przeleją mi ta kasę? bo pisze że pieniądze zostały przekazane a na koncie ich nie ma .... co ma robić? wysłać już ten przedmiot co sprzedawałam? POMÓŻCIE bo ja ciemna jestem ![]() Marinko można Cię jutro odwiedzić? mój TZ ma 3 zmianę więc obiad zrobi sam, tak około 13- 14 na chwilkę bym wdrepneła .... bo wieczorem całkiem to mój mały jest niedobry ze zmęczenia .... a Beatka odzywała się coś? Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2011-12-28 o 12:23 |
|
|
|
#1408 |
|
Zadomowienie
|
hej Laseczki
i am a live ![]() nie mam szans nadrobić za duże tyły mały Żbik ostatnio średnio sypia bardzo średnio więc wyglądam jak pół koopy z poza krzaka masakra trzeba przetrwać. Święta minęły szybko i miło mały dostał górę prezentów, ale żeby nie było tak pięknie to tż mi się pochorował
|
#1409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No tak, faceci i ich "ważne" sprawy. Mam propozycję - Ty jedź na narty, Ty "zrób" flaszkę i Ty lataj po "byleco" . Przejmij jego ważne obowiązki a on niech się Domkiem zajmuje . Dużo Was jedzie? Kiedy wracasz? Ja już tęsknię
|
|
|
#1410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tamtym roku spędziliśmy koniec roku w tym samym miejscu z tym samym towarzystwem, tyko wtedy Dominik był w brzuchu, a teraz jest już z Nami. Za to koleżanka w ciąży
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

Sylwester w Zakopanym 

moja padla po 22 a dzis jeszcze spi i wstala tylko raz na karmienie o 5.

a ja sniadania nadal nie zjadlam.... Marysi dawalam kaszke ale zjadla z polowy porcji ktora zrobilam, tylko pol wiec siedzi grzecznie i robi koope
Dzisiaj ważę 79 kg. Jestem gruba i zrozpaczona
pisz co lekarz powiedział