|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
dzień dobry
|
|
|
|
#572 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Agatku.---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Dzień dobry! Jak dzisiejsze samopoczucie? Kryzys minął? |
|||
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
byłam z rana na badaniach : ALAT ASPAT BILIRUBINA I FOSFATAZA. po 17 mam miec wyniki... Dziś fatalnie się czuje, brzuch mnie piecze a w nocy znów pół godzinna akcja ze skurczamiJestem wykończona. |
|
|
|
#574 | ||||
|
Rozeznanie
|
Przysnełam sobie znowu, a co tam
![]() Cytat:
Osobiście nie mogę się przestawić na audiobooki, jakoś tak muszę mieć książkę w ręku. Przy słuchaniu zawsze coś mnie oderwie Ale mój tż polubił tę formę, choć on jest wogóle anty książkowy, więc ciesze się, że choć tak nadrabia![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#575 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w końcu będzie tam mieszkał, nie? ![]() Cytat:
przecież ma full serwis, nie? to co się dziwić...
|
||||
|
|
|
#576 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki,dziekuję za troskę,pisze dopiero teraz bo zajrzałam na chwilę na fb i koleżanki mnie dorwały i musiałam popsać,ale dowiedziałam się ,ze jedna jest w ciaży.Dopiero początek bo 4-5 tyd ale starali się od lata. U mnie skurcze przeszły dopiero w nocy ,w wannie wszystko super przeszły ,ale jak się polożyłam w łóżku na lewy bok to wracały regularnie,a na prawym się wyciszały więc cała noc prawie spędziłam na prawym boku,jak już nie mogłam na nim to na lewy ale znowu abarot to samo,wytrzymałam trochę i znowu na prawy.Druga dawka nospy nic nie dała.Tak wiec noc miałam okropną między surczami chyba przesypiałam ,ale pisze chyba bo ciagle śniły mi się skurcze,zresztą mężowi też.Tak na dobre zasnęłam ok 4 i zaraz idę odsypiać resztę. W ogóle mąż mi kazał mowić kiedy mam skurcz ,liczył cały czas i nie chciał zasnać tylko liczyć ichciał się pakowac do szpitala ,ale powstrzymałam go bo stwierdziłam,że jak wyciszaja się na prawym to widocznie mam przepowiadacze.Ciekawe na ile wg ktg miałam skurcze,jak bym chciała ,żeby to było na 80 to mogła bym spokojnie rodzić
|
#577 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() kciuki za wyniki
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-12-28 o 12:00 |
||
|
|
|
#578 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#579 | |
|
Zadomowienie
|
Brawo dla Agatka za podtuczenie niesodzianki
![]() MissZuzia niezły interes ubiliście w nocy... ![]() Czubasek za wyniki---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
a dzidziol może woli się odmłodzić i wyjdzie po nowym roku ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Eliza, ale to co już Ci wszystko zupełnie ustało?? ty to masz nerwy... ja też już bym pojechala na IP dla świętego spokoju... |
|
|
|
|
#580 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najgorsze ,ze moj lekarz ma teraz urlop i nie wiem czy jest w kraju czy nie i czy jak znowu się zacznie to dzwonić.W ogóle nie lubię sie narzucać i męczyć kogoś moimi problemami,chociaż raz już dostałam ochrzan od lekarza ,ze w jakiejś tam sytuacji nie zadzwoniłam.Mam nadzieje ,ze wytrzymam do stycznia bo dopiero w sylwka zaczynam 9 miesiąc---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Ja dopiero śniadanko zjadłam i czekam na odwiedziny siostry z dziećmi i mojej mamusi ![]() Staraupa Ty mnie nie strasz z tymi przeczuciami Może być lada chwila ale dopiero za 4 dni heheZuzia Inutil tak tak, szkrab się nie będzie pytał mnie o zgode czy wyłazić ale ja mu na razie nie pomogę ![]() ![]() Nawojka kciukasy za jutrzejszą wizytę. ja ide w piątek, zapisali mnie na usg.....tez jestem ciekawa co powiedzą ![]() Monia, Klaurencja, Neska superowych macie tych chłopaków Monia Ty jesteś dzielna babka, dasz radę ![]() Klara ekstra że juz wyszliście ![]() Nikotynka trzymaj sie kochana, to normalne że masz załamkę Jeszcze pojadę z siostrą do sklepu po pampersy...uwaga są u nas w promo za 15euro, 144sztuki....jak za darmo.
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję, że pytasz
![]() Tak, dzisiaj samopoczucie o niebo lepsze! wstałam w dobrym humorze, nic mnie nie boli. Jestem pełna energii. Korzystam z tego i ogarniam mieszkanko. Mam zamiar poprasować zaległe ciuszki dla Małej, zrobić porządek w szafie, by pomieścić wszystkie bibeloty. Tż ma wolne, więc mi pomoże. Jak dobrze, że nie muszę myśleć o obiedzie (jeszcze coś tam zostało ze świąt ).Eliza, a Ty jesteś w 36tygodniu, tak? I już takie skurcze?!! O matko ![]() Zrobię dziś wstępną selekcję rzeczy do szpitala, bo jeszcze klimat porodowy mi się udzieli i będą jaja
|
|
|
|
#583 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze, że się udało i autko sprzedane ![]() Cytat:
Cytat:
Nikotynka, po kimś ten upór musiała odziedziczyć Chyba musisz ją faktycznie czymś przekupić ![]() Cytat:
Cytat:
Eliza, niezłe opanowanie Ale w sumie dobrze, nie ma co panikować Niech mała jeszcze posiedzi w brzuszku ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Za to chusteczki Huggies są znowu w Tesco na propmocji 4-pak za 12 zł .... Opłaca się chyba, ale nie wiem, czy tyle kupować Nie mam jeszcze rożka i czapeczki takiej ciepłej, na wyjście ![]() A po tym czytaniu wczorajszym śniło mi się dzisiaj, że zaczęłam rodzić i oczywiście torba nie spakowana .. Zaczełam pakować, i kwiczałam do mamy, że mam za małą i tylko szlafrok mi się do niej zmieści Cholercia dylemat z tą torbą mam - kupować większą czy nie
|
|
|
#584 | |
|
Zadomowienie
|
A ja Was tak podczytuję "z doskoku"
![]() Jakoś tak czasu mi brakuje. TŻ śpi po nocce, a na mnie czeka pranie i zmywanie i muszę ogólnie mieszkanie ogarnąć po Świętach... a taaak mi się nic nie chce Wczoraj zamawiałam trochę rzeczy dla Asienki , jeszcze podpytywałam Was jak zamówić by kolory rzeczy były takie jak chcę, a dziś już paczka leży koło mnie - normalnie ekspresowo... w szoku byłam jak kurier zadzwonił do drzwi ![]() Cytat:
Na miejscu Inutil to do Nowego Roku zaciskałabym nogi na siłę, żeby dzidzia nie wyskoczyła
|
|
#585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
cześć. Kochane
![]() kurde niby siedze w domu, cory nie ma,a na nic nie mam czasu, ciagle cos do zrobienia a co dopiero jak bedzie synus ![]() zaraz lece do biedronki nikotynka kciuki Bebi ja znam te sprawe,bo pracuje w sądzie ale kojarze go tylko ze sprawy o usuwanie ciaz, ale w zyciu nie przypuszczalam, ze on gdzies pracuje w szpitalu, masakta
|
|
|
|
#587 | |
|
Raczkowanie
|
Agatek pisała, ze utuczyła dzidziolka do 2900 wiec nie jest zle
przepływy ma dobre, łozysko 2 st.....w nocy nie spała bo co 2 godziny ja maltretowali na ktg....niech się tuczy ![]() Cytat:
![]() co do żona, po ponad 2 latach wychodziliśmy tą biopsję chyba, tz ma b.dużo węzłów chłonnych na szyi i bardzo go boli i jeszcze pare dolegliwości, z tego powodu robią to badanie jedynie to mnie dziwi to, ze będą robić pod ogólnym znieczuleniem.
|
|
#588 | |||
|
Zakorzenienie
|
mnie zmogło i pospałam sobie trochę...
Ojj, dziewczyny, CHCE już rodzić. Na początku myślałam, że byle do stycznia dociągnąć, bo głupio tak na końcówkę, ale teraz mam to gdzieś, mam dość tej końcówki... Ale mały najwyraźniej nic sobie z tego nie robi. Cytat:
Cytat:
chce w piątek idę na KTG, ciekawe co na nim wyjdzie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#589 |
|
Rozeznanie
|
Widzę że większość z Was ma jakieś skurcze przepowiadające - ja nie mam nic
. Dziwne, nie wiem nawet czy to dobrze czy źle.![]() I już strasznie chciałabym być znowu w swojej figurze - w sklepach tyle super ciuchów, wyprzedaże a ja nie mogę nawet spojrzeć, bo się denerwuję że nie pasuje. Buuuuu...........
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd9vvj9axi6zng.png https://www.suwaczki.com/tickers/ex2by2v4ryjbufjc.png https://www.suwaczki.com/tickers/tkvgh758sh1iafsd.png Edytowane przez snesha Czas edycji: 2011-12-28 o 13:17 |
|
|
|
#590 |
|
Raczkowanie
|
No własnie nie, kazałam mu wracać do matki , bo dał mi do wowatu w swięta więc powiedziałam że sam wybrał a dla mnie swięta dużo znaczyły, więc jakie swięta takie całe życie , bo on dalej twierdzi że nie ma o czym ze mną rozmawiać i w sumie mogę sobie składać o rozwód , powiedziałam mu że chcę sobie ułożyć życie na nowo bez niego a on się przeraził że jakis obcy facet będzie mu wychowywał syna ale mu wyjasniłam że chcę być sama z dziećmi , cos tam się rzucał z odwiedzaniem syna i jak na razie siedzi z nim w drugim pokoju a ja czekam aż już sobie pójdzie i tyle, skoro on nie uważa się za winnego , obrączkę już dawno mi zabrał ze 2 m ce temu bo to on kupił a jak ja miałabym go podliczyć za wesele 1,5 roku temu które sama wyprawiłam ? a wyprawka? a regał za ponad 4 tys to wszystko z mojej kieszeni ale juz nie mam zaskórniaków
|
|
|
|
#591 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo nie dosyć, że puchną to jeszcze mi tak przytyły, że masakra![]() Cytat:
a ja myślałam, że powinno się na lewej nosić i ja mam źle, tak mi ludzie gadają![]() Cytat:
Cytat:
a ja chciałam se ręczny laktator kupić ![]() Cytat:
![]() ja wczoraj miałam gości wiec migiem sprzątałam i kolację robiłam, teraz ciasto piekę <serniczek mniam > bo znowu jutro gości mam na imien.tż-ta dzisiaj jeszcze do szkoły rodz. a taka jestem zmęczona wasze dzidzie jak biegacie dużo też się nie ruszają, dopiero jak się np. położycie? czy mój tylko taki leniwy i straszy matkę?
|
|
|
#592 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz, ja nawet nie chodzę po sklepach, żeby się nie wkurzać. Raz poszłam do galerii i w promocji były ciemnogranatowe dżinsy o takim kroju jaki zawsze szukałam
|
|
#595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#596 |
|
Zadomowienie
|
Mamuśki z terminem porodu na II połowę lutego - kiedy pierzecie ciuszki, kocyki i inne rzeczy swoich maluszków
|
#597 |
|
Rozeznanie
|
Poszłam do sklepu z ciuszkami dziś. Parę metrów od domu dosłownie. Byłam ze znajomą (5ty miesiąc
) i kupiłam kilka ciuszków dla małego, 2 pary bucików. Ale dosłownie ledwo doszłam... I tak mi się płakać chce straszliwie, nie mogę wstać z łóżka przez tą prawą stronę z tyłu niby miednicy. Teraz napiernicza mnie cały prawy pośladek, nie mogę nawet z łóżka wstać, ani się ruszyć, ani przekręcić, ani wstać ![]() Mój w pracy, a człowiek sam nie ma jak do łazienki pójść Nie wiem co z tym zrobić dosłownie, bo takiego bólu (nawet przy głębszym oddechu) nie miałam jeszcze ;(
|
#598 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie!!! Witam Was w 36 tygodniu ciąży!!!!
Gratulacje dla dziewczyn, które tulą już swoje Aniołki, trzymam kciuki za wizyty , badania itp. W przyszłym tygodniu biore się na kącik Michalinki Zostało jeszcze 28 dni
|
|
|
|
#599 |
|
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki
Zostało mi 12 dni do terminu a ja jakos juz niemam siły! Po odstawieniu fenoterolu miałam po paru dniach rodzic a tu nic!! Rozstępy mam tak ochydne ,ze przesada krwisto czerwone i swędzące wrr.... Bartuś rusza się jakby trochę mniej i delikatniej czy to normalne pod koniec?? Monika wszystko będzie dobrze,niedługo pewnie wrócicie do domu ![]() Klaurencja jak ja Ci zazdroszcze ![]() Nikotynka kurcze biedulko Ty,dasz rade!! |
|
|
|
#600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

ogłoszenie zamieściliśmy po m jak miłość
a nie mogłam się rozpraszać podczas serialu bo taka ciekawa akcja
bo miał godzinę drogi..... przyjechał na 12tą 
Agatku.
Gabrysia - 09.02.2012

musi być 60 

Zapraszam do mnie...