|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
. A Tymek ile ma drzemek w ciagu dnia, bo Malwinka to moze ze dwie po 30 minut. mysle, ze karmienie piersia na kazda kobiete inaczej dziala, ja okropnie wyschlam, waze mniej niz przed ciaza, wygladam jak suchy patyk .Jacieee udanego wypoczynku, baw sie dobrze |
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- DaKaro moja tez z sierpnia ale tak z tym spaniem u niej nie do konca. Bywa roznie teraz 15 minut drzemki kolo 16 z 2 h po kapieli uda ze zasnela po czym sie obudzi, zeby siedzi8ec z mama i zasnie kolo 22 i przespi do 8-9
|
|
|
|
|
#1413 |
|
Zadomowienie
|
|
#1414 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje libido nawet nie kwiczy, ma to gdzieś.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Do Rossa to się najwcześniej wybiorę w piątek, o ile w ogóle... Dzięki za info Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz jakieś 76kg. I stoi... Cytat:
Ja mam, ja! Taką granatową/czarną w białe gwiazdki. Na zatrzaski.
|
||||||
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brumku jak byś była w Kaphal i były te bandamki to byś mi kupiła ze dwie bo cena super
|
|
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taka cisza?? zawsze mam tyle nadrabiania, a tu dzis zonk jestem na biezaco.
|
|
|
|
#1417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Całe szczęście Domek spał całą noc, ani nie mruknął. Więc ewidentny problem mamy tylko wieczorem ![]() Domek od jakiegoś czasu wstaje o 8 30, kiedy to było jak spał do 11 Może wróci ?Chociaż jak się obudzi o tej 8 30 to po pół godzinie idzie dalej kimac i wstaje o 10-11, ale co mi z tego kiedy ja już jestem rozbudzona i nie mogę zasnąć Ale pomarudzić musiałam![]() Byliśmy dzisiaj na zakupach, sobie nic nie kupiłam, za to męża i Domka obkupiłam. Mąż się śmiał, że chyba jakaś chora jestem, że siebie ominęłam ![]() Jacieee to udanego wyjazdu Wam życzę, żeby Domek dał się pobawić mamuśce Te bandamki masz takie ala jeansowe z podszewką polarkową? Ja kiedyś kupiłam 2, ale jedna chyba za 14 zł wtedy była. Ale potwierdzam fajne są, ja ubieram Dominikowi pod szyjkę jak gdzies wychodzimy ![]() Ellika nie panikuj Katar i inne choroby dziaczków są nieuniknione. Domek też już miał katar. Nie odciągaj cały czas, bo tym podrażniasz śluzówkę i napędzasz katar. Odciągaj tylko jak widzisz, że przeszkadza przy oddychaniu. I tak jak radziła Jacieeee woda morska, maść majerankowa i Nasivin ![]() Oby szybko przeszło ![]() Cytat:
Dobrze, że się skończyło jak skończyło, bo bym chyba zawału dostała Cytat:
![]() I ja bym ubiła tego co powiedział, że karmienie piersią sprzyja chudnięciu Póki co jem, jem, jem, jem, jem, jem i cały czas JEM A potem wyglądam jak baleron.Nie wiem co z tym sylwestrem mam robić Wiem, że mężowi zależy żeby iść, a ja z jednej storny bym poszła a z drugiej chciałam tego sylwestra spędzić z Domuszkiem...
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-12-28 o 15:48 |
||
|
|
|
#1418 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Lecę Was nadrobić, bo mam trochę zaległości, jakoś nie po drodze mi z komputerem teraz ![]() Mam tylko pytanko, u Ali dzisiaj wypatrzyliśmy żółty mały placek na główce, w pobliżu ciemiączka. Czy to jakiś zalążek ciemieniuchy, albo już ciemieniucha??? Do tej pory nic takiego nie było!! |
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1420 | |||||
|
Zadomowienie
|
Jestem Kochana!
Witajcie! Brunetko, spóźniłam się, ale może jeszcze przyjmiesz ode mnie życzonka WSZYSTKIEGO NAJ NAJLEPSZEGO!!!! Naszym Żanetkom też z poślizgiem wszystkiego dobrego życzę ! U nas też ostatnio nocki były jakoś dziwnie męczące, chyba za to, że dni świąteczne były cudowne, czarujace, zeromarudzące i w ogóle Ale dziś dziecię się naprawiło i jak wczoraj po wieczorynce zasnęła, tak dziś po 9 powitałą dzień Cytat:
![]() Jeju ile nowych zębolków się pojawiło!!! ![]() W takim razie wysyłam Wam wszystkim takie wirtualne A, zapomniałabym, Aniu! Piernik z Twojego przepisu wyszedł świetny! Taki jak babciowy, aromatyczny, wszyscy się zajadali Dziekuję za przepis, zachowam i przekażę dalej ![]() Wrrr, ale mam parcie na słodkie, chyba Dukana wprowadzę w życie Właśnie Dziubku, mogę polecić Ci tą dietę, choć w Twoim przypadku to podejrzewam, że inne przyczyny tycia są aniżeli jedzenie... Wg mnie dieta Dukana jest bezpieczna dla osób z małą nadwagą, z większą lepiej z lekarzem się skonsultować. Ja zrzuciłam 10 kg (przytyłam z obżarstwa) od połowy lutego do końca września przeszłam wszytskie fazy, zmieniłam tryb jedzenia, potem już zaszłam w ciążę i nie zauważyłam jojo, wyniki miałam dobre przed dietą i po, generalnie polecam.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak pomyślałam, ze jeśli masz możliwośc zostawić Domka z mamą, to idz, on i tak pewnie większośc Sylwestra prześpi... Ale to moje zdanie. Cytat:
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-12-28 o 16:44 |
|||||
|
|
|
#1421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Doszły mi wczoraj kosmetyki |
||
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Co robicie? że nie piszecie? Scio zaraz pisze na priv. ![]() Agadus zdrówka dla Was. ![]() Evve to miał powód rzeczywiście...przegiął. Trochę zrozumienia mógłby okazać, a nie o taaak.Jaciee wynajmujecie domek czy co? daj namiary. Miłej zabawy. Jak ja Ci zazdroszczę. Sylwestra zawsze spędzaliśmy w zakopcu, ale jakoś teraz z dzieckiem nie wyobrażam sobie tego tłumu, korków, czekania na miejsce parkingowe itp. Madzia myślałam dzisiaj o Tobie, kup test Alibany Sara ma takie żółte placki miejscami. Posmaruję AA, wyczeszę, za kilka dni znowu jest ![]() Iustyna ja też przed tv w sylwka. Chociaż w LBN jest koncert Bajm i mnie korci, ale nie chcę Say teściowej zostawiać, chociaż mogłoby tak być że by przespała. Ale nie chcę i koniec... Dziubek dzisiaj w ddtvn były osoby które schudły po 80 kg w rok, miałam zapamiętać nazwę tej diety i zapomniałam U mnie humoru brak
|
#1423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na twoim miejscu chyba bym poszła z mężem, a z Domkiem spędzisz Nowy Rok ![]() My dostaliśmy zaproszenie na sylwestra do brata A., ale musielibyśmy wziąć ze sobą Szymka i nie wiem... a nie ma tam za bardzo warunków na nocleg, ani dla Nas, ani dla małego... I nie wiem, czy go męczyć, czy zostać spokojnie w domu...
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
tak wlaśnie robię
![]() Cytat:
cieszę się u mnie też poszedł szybko ![]() A co do Dukana, nie nadaje się dla osob mających problem z nerkami, ale poza tym jest ok. to nie jest zła dieta, jeśli pamięta się o podstawowych zasadach. Przede wszystkim jedzenie otrębów i picie wody, tego nie można sobie darować. Też ją niebawem zastosuję
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
patik a coz ja mu poradze, on nie moze zrozumiec jak to moze sie nie chciec. Ja nic na to nie poradze, nie mam "parcia" na zblizenia i juz. Przytulic sie ok ale na nic wiecej. A @ jest wiec mam wytlumaczenie na 4 dni.
![]() Ja sylwestra rozwiazalam tak, ze kolezance powiedzialam zeby oni do nas wpadli, bo mamy dwa pokoje, dzieciaki sie polozy spac w drugim, a my w duzym posiedzimy. U niej kawalerka plus moja mala ktora o 19.30 upomina sie juz o kapiel. W dodatku ja bym sie jakiegos winka napila, a ona w ciazy, to maja jak wrocic, a my taxi bysmy musieli brac. Mala sie niedawno obudzila, jadla gruszke, troszke plakala przy tym, ale "siorbala" z lyzeczki i przerywala placz na ruszanie buzia i przelykaniem. Teraz wypila herbatke i siedzi przy mnie bawi sie nozkami i raczkami. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- aania 20 dasz przepis na tego piernika?? bo uwielbiam piernika i moze bym na sylwestra upiekla. |
|
|
|
#1426 | |
|
Zadomowienie
|
Patik, co tam z humorkiem?
Cytat:
![]() A woda i otręby do teraz mi zostały Teraz to w ogóle luzik z produktami do diety jest w sklepach - jak ja dietowałam trzeba było się nieźle nakombinować |
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
Słoneczko odp. smskiem ![]() My na początku zaprosiliśmy znajomych, ale po dłuższym namyśle jednak odwołałam wszystko. Kilka znajomych właśnie z ej listy sylwestrowej było u nas w 2 dzień świąt i skończyło się to pijackim snem mojego M., takim mocnym, że nawet płacz Igora obok niego go nie obudził. I powiedziałam nie - już widzę, jak inni się bawią, piją, a ja tylko chodzę i zbieram puszki po piwie z dzieckiem na ręku. Więc duży pokój i sylwester z polsatem wygrywa.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak zrobię, na wszelki wypadek!! Spóźnione ale szczere, najlepsze życzenia urodzinowe dla Brunetki Dla Adasia za dobre wieści z wizyty u lekarza ![]() Jacieeeee powtarzam się - zazdroszczę wyjazdu i oczywiście życzę udanego "wypoczynku" Oby Dominik dał mamusi odpocząć![]() Natka nie zazdroszczę wieczornych problemów z zaśnięciem Dominika, ale już pobudek nawet o 8.30 już tak!!! Moją ktoś chyba zaprogramował na stałe pobudki w nocy, a o 6.30 budzi sie już wyspana i nie ma opcji na dospanie nawet pół godzinki więcej!! My też z tż ostatnio dąsamy sie na siebie dość często! Ale to chyba wina tego, że od 3 tyg jest na wciąż w domu, a do tego nie jesteśmy przyzwyczajeni Brzmi to przekornie, ale ucieszymy się jak wyjedzie w styczniu, co troszkę odpoczniemy od siebie i znowu się stęsknimy![]() A na sylwestra siedzimy w domu. Mieliśmy trochę propozycji od znajomych na wyjście, ale uznaliśmy, że i tak sie nie wyluzujemy na tyle by się dobrze bawić, bo ciągle myslami bylibyśmy w domu. Poza tym Ala butli nie tknie, więc teściowa nie miałaby jej jak nakarmić i w ogóle chyba dziadziejemy, bo nie mamy ochoty na wyjście
|
|
|
|
|
#1429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Zostaniemy tu same i o 24.00 złożymy sobie życzenia )Cytat:
Zapraszamy na wątkową imprezę sylwestrową (na razie jesteśmy Patik i ja, jakieś inne chętne? ).Wodaqua witaj
|
|
|
#1430 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo maminki
widzę że klątwa nieprzespanej nocy wciąż trwa choć muszę pochwalić Jasia bo zasnąl wczoraj w 15 min :wow: a wogóle to mój Milky konczy dziś 4 miesiące kiedy to zleciałoAgaG buziak dla Antosia za 4 miesiące Brumeczkubrumeczku gratuluję nowej umiejętności - "prawiepełzania" jak to nazywam u nas podobnie ![]() wodaaqua i Ania kochaniutkie przestrzegam przed dukanem szcególnie wy, kobitki które nie jesteście otyłe ani nawet nie macie nadwagi przyjmowanie tak dużych ilości białka przy jednoczesnej regukcji węglowodanów może mieć katastroficzny wpływ na organizm to dieta dla osób które mają naprade duzo do zrzucenia a i w tym przypadku dietetycy zaczynają miec wątpliwości. zapałeczko widzę cie na pasku, co tam u was
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
telik brawo dla twojego Milkiego
i caluski od ciotki na 4 miesiace |
|
|
|
#1432 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
dla naszego dużego Jaśka! A mnie Teliczku wydaje się, że kiedy się ją długo stosuje, to może być niebezpieczna. No i jest do stosowania dla ludzi 100% zdrowych. Mnie nic nie zaszkodziła, dlatego polecam
|
||
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wodaqua Nie mam humoru, bo: - otworzyłam maila z ocenami z egzaminu, patrzę, a ja mam 3- i wielka raaadość. A na samym dole pod listą ocen dopisek na czerwono, że 3- nie zalicza Zabiję ta starą k***. Po co stawiać 3- i 2 ? nie mogła samych 2? nie czaje jej toku rozumowania. Pewnie zabrakło mi 1 punktu, bo to był test Powinnam mieć pretensje do siebie, bo się nie uczyłam. Poprawka 20.I . Jak się wezmę za siebie i poświęce 20 min dziennie to się nauczę........( 20 mam jeszcze jeden inny egzamin) Aj kopa w doope mi trzeba. I mgr do napisania. Wczoraj naskrobałam wstęp "az 3 strony"
|
|
#1434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje ![]() ![]() klask i:
|
||
|
|
|
#1435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Milky WIELKI buziak dla Ciebie
O matko! Z dwojga złego ( ) to lepiej Mąż . Nie zapomnij, będę tu czekać!Cytat:
A z tym egzaminem, to babkę A dla Ciebie i
|
|
|
#1436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pocieszenie mam w lodówce Gingersa 0,3 l na między karmienia Kurcze, to ładnie oceny postawił - dla mnie też bezsens, ale trudno, niewiele Ci brakowało widać - a poprawka też test? 3 strony na wstęp wystarczy!!! A tak z doświadczenia, to zachęcam żeby wstęp i zakończenie napisać na końcu |
|
|
|
|
#1437 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie.
Na sylwka to i ja sie pisze. Tez zostajemy w domku. Co przynieść?? Jasiu, Antosiu sto latek. Brawa za 4 miesiace. Patik ja oglądałam Dzis ddtvn i widziałam ta rozmowę o której piszesz. autor tej diety nazywa sie Konrad Gaca |
|
|
|
#1438 |
|
Zadomowienie
|
Stronczek, baloniki?
|
|
|
|
#1439 |
|
Wtajemniczenie
|
Ha ha ha. Niech Beda baloniki
|
|
|
|
#1440 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
nadrobiłam Was bardzoo pobieżnie .. dzikuje Wam za życzenia i spóźnione życzenia urodzinowe dla DaKaro i brunetki tyle chciałabym napisać, ale jakoś myśli zebrać ni moge. Co do wagi, moja tez stanela.. mialam dzika nadzieje, ze zobacze z przodu 4.. a tu dupa, 51,5 kg. czyli do wagi sprezd ciąży 7,5 kg. zl zl zle, wielki smut.Co do pobytu u teściówki - porażka.. moze ona ii mila, moze i kocha moja Zuzie.. al w ogól ni liczy si z moim zdaniem w kwastii dzicka! mówie: 1. ni sadzać - ona sadza jak tylko z pokoju wyjde i podpiera poduchami ze wszech stron 2. mowie, kłaść na płaskim - ona kładzie na koldrze i poduszce i udaje z e nie slyszy jak prosze, zeby zarała dziecku spod grzbietu posciel.. 3. chciala jej wczoraj ugotowac zupe na cielecinie, al taka na wywarze miesnym.. mowie, nie wolno! ona si obruszyla, ze te sloiki to o kant dupy , ze jej dzieci wszystko jadly i zyja.. 4. jak nie widze, do ddaje Zuzce do buzi chleb, wedliny, cukierki!!! i mowi, z ona sie tylko bawi 5. ja mówie, ż dzicko chce isc spac, bo widze.. z rszta ryczy na pół bloku.. co slysz? ' oo nie, ona sie tylko bawi'.. 6. w srodku nocy poslyszala, z Zuzka sie przbudzila.. przybigla, podniosla ja, zapalila wszystki swiatla, zaczela z nia tanczyc i spiewac a na koniec posadzila w krzselku do karmienia bo chcili zobaczyc, jak wyglada.. i tak rozbudzonego dzieciaka mi oddala i poszla spac, bo jutro do pracy.. ja ni wiem, co ja mam zrobic, bo ni widzi mi si taki zyci z tesciówką a tym czasem... Wasze Zdrowie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

.

bo cena super 

kiedy to zleciało
klask i:
i