Rozstanie z facetem, część XXI - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-28, 17:03   #2581
Tort
Rozeznanie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXI

natknęłam się na fejsie na zdjęcia z wigilii klasowej mojego eksa...... matko.
Tort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 17:06   #2582
Palinaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda170325 Pokaż wiadomość
Szybko się pocieszył nową
Jak z nim siedziałam sama to ją cisnął : że jest młoda, że wątpi żeby im wyszło ,że on nie umie być sam... :/
Wydaje mi się ,że chce mi udowodnić ,związek rozpadł się przeze mnie to teraz muszę widzieć jaki to on jest rozchwytywany...

" trzeba pocałować wiele żab , żeby znaleźć księcia... "

Edytowane przez Palinaaa
Czas edycji: 2011-12-28 o 17:08
Palinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 17:09   #2583
emilka531
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BigGirlsDontCry2 Pokaż wiadomość
Wlasnie kompletnie nic, o wszystko bym go podejrzewala ale nie o zdrade, wiedzial jak bardzo sie nia brzydze. jeszcze przedwczoraj spedzilismy caly dzien u Niego, siedzielismy z jego rodzicami i bracmi, mowil ze mnie kocha, ze musimy zaczac planowac slub, ja tego nie ogarniam. Braklo mi juz łez, i wygladam jak opuchnięty wieloryb dzisiaj. Wylączyłam telefon. Jesli chodzi o pieniadze. On ma firme, mam jego numery kont, wszystkie piny i hasla do konta bankowego, duza dokumentow dotyczacych firmy, ubrania. Co mam z tym zrobić?
Tez mi wisi 400 zł od dawna.
Bylismy razem od moich 18 urodzin, ja nie wiem jak sie zyje w pojedynke, nie bede miala tego oparcia i nie wiem jak sobie poradze. To jest straszne.
ja tez mojego nigdy w zyciu nie podejrzewalabym o zdrade a jednak... u mnie tez, do ostatniego dnia bylo w jak najlepszym porzadku....

faceci to jednak potrafia klamac....
emilka531 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 17:11   #2584
Tort
Rozeznanie

na każdym zdjęciu z inną dziewczyną, naprawdę musiałam to zobaczyć? chciałabym żeby umarł, albo ja jeśli nie on.
Tort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 17:11   #2585
magda170325
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Palinaaa Pokaż wiadomość
Jak z nim siedziałam sama to ją cisnął : że jest młoda, że wątpi żeby im wyszło ,że on nie umie być sam... :/
Wydaje mi się ,że chce mi udowodnić ,związek rozpadł się przeze mnie to teraz muszę widzieć jaki to on jest rozchwytywany...
Bez urazy dla Twojego eksa, ale dla mnie to nie facet, skoro jest z byle kim, żeby tylko być po prostu nie miał kogo ru***ć więc znalazł sobie ją... jak wie, że im nie wyjdzie to niech ją zostawi, a nie krzywdzi. Szkoda, że dziewczyna nieświadoma.
Z drugiej strony mógł tak mówić, żeby Tobie nie było przykro za bardzo, żebyś myślała, że ona jest gorsza niż Ty i Ciebie to inna nie zastąpi..

Edytowane przez magda170325
Czas edycji: 2011-12-28 o 17:15
magda170325 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 17:15   #2586
Palinaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda170325 Pokaż wiadomość
Bez urazy dla Twojego eksa, ale dla mnie to nie facet, skoro jest z byle kim, żeby tylko być po prostu nie miał kogo ru***ć więc znalazł sobie ją... jak wie, że im nie wyjdzie to niech ją zostawi, a nie krzywdzi. Szkoda, że dziewczyna nieświadoma.
Z drugiej strony mógł tak mówić, żeby Tobie nie było przykro za bardzo, żebyś myślała, że ona jest gorsza niż Ty i Ciebie to inna nie zastąpi..
Też mi się wydaje ,że mógł dlatego tak mówić.. chociaż na tyle ile go znam to chciał by wyznaczyć dla mnie granicę : jestem szczęśliwy , jest dobrze... a takie gadanie.. :/ no nic dzisiaj mu wszystko wygarnę i mam nadzieję ,że wreszcie zostawi mnie w spokoju...

" trzeba pocałować wiele żab , żeby znaleźć księcia... "
Palinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 17:21   #2587
emilka531
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BigGirlsDontCry2 Pokaż wiadomość
Teraz mam 23 lata. On 25. Ta dziewczyna odbierala jego telefon jak dzwonilam do Niego, byłam przekonana, że to jego kuznka, ktora za mna nie przepada i robi sobie takie "zarty". Nie byla za grosz inteligentna, powtarzala moja słowa, np kiedy ja powiedzialm ze ma nie pokolei w główce to ona powiedziala to samo do mnie na koniec stwierdzila ze powinnam zostac adwokatem, bo mam nie wyparzony jęzor, i odpowiedz na kazde pytanie. Mowilam zeby mi oddala Go do telefonu to nie chciala, dowiedzialam sie ze ma na imie Klaudia i ma 21 lat. Zadzwonilam do matki TŻ o co chodzi (mam z Nią niesamowity kontakt, bardzo ją lubie, tak jak Ona mnie) powiedziała, że ta dziewczyna to jakaś lafirynda osiedlowa i, że cokolwiek postanowie to będę miała zawsze u Niej i całej rodziny wsparcie. Sama nie mogła w to uwierzyć. To okropne co zrobil, jeszcze zanim wylaczylam tel, napisal mi smsa, że to co wczoraj sie stało to ....... NIEPOROZUMIENIE mialam ochote pociąć jego koszule, ubrania. Ale kiedy siadłam z nożyczkami przypomialo mi się jak dobrze mu było w czerwonej koszuli...... i przestałam. Zawsze mialam silną osobowość, a teraz czuje się jak bym miala 15 lat i pierwszą nieudaną miłość za sobą. Jestem taka bezradna. Co powiem rodzicom ? Oni go tak lubili. Życie mi sie rozpieprz*ło na maxa, a mialam pisać kolejny rozdzial pracy inżynierskiej, nie wiem kiedy to zrobie, nie wiem czy w ogóle to zrobie.
Dziękuję Wam wszystkim za te słowa, nie sądziłam, że można dostać tutaj tyle wsparcia.
yyy.... skad ja to znam? po rozstaniu nie ruszylam... a minal juz miesiac.

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez inez3 Pokaż wiadomość
Ja z mamą eksa tez miałam dobry kontakt, w sumie zawsze mogę do niej zadzwonić. Powidziała mi kiedyś (jego matka!!!), że widocznie nie był mnie wart, a ostatnio, że ona nadal nie może tego przeżyć... Cóż jednak z tego, jak i tak on jest z nową...

Pisz tutaj jak najwięcej, jeślimasz taką potrzebę, mi bardzo to pomaga.
mojego eksa matka zadzwonila do mnie, tez powiedziala ze bardzo dobrze ze tak sie stalo bo nie byl tego wart. ze jest wulgarny, klamie i nie jest wart mnie... zreszta mowila mi to od poczatku, fajna babka...
Stary 2011-12-28, 17:51   #2588
OlinaOkraglina
Raczkowanie

.

Edytowane przez OlinaOkraglina
Czas edycji: 2013-05-12 o 00:21 Powód: .
OlinaOkraglina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 18:38   #2589
paranoidalna1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Palinaaa Pokaż wiadomość
Mój potrafi mi powiedzieć, że on w każdej chwili może mieć każdą i zasugerować, że ja jestem taka głupia i pięknością też nie jestem więc wiecie ja to sobie niekoniecznie poradzę: BO KTO BY MNIE CHCIAŁ?!
paranoidalna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 18:44   #2590
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez paranoidalna1 Pokaż wiadomość
Mój potrafi mi powiedzieć, że on w każdej chwili może mieć każdą i zasugerować, że ja jestem taka głupia i pięknością też nie jestem więc wiecie ja to sobie niekoniecznie poradzę: BO KTO BY MNIE CHCIAŁ?!
WTF?? z kim Ty jesteś?
Jak mu się coś nie podoba, to wynocha Łaski nie robi.
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 18:48   #2591
paranoidalna1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
WTF?? z kim Ty jesteś?
Jak mu się coś nie podoba, to wynocha Łaski nie robi.
Z dupkiem, naprawdę. On potem mówi, że to przecież takie żarty, ale przecież żarty typu 'mogłabyś schudnąć' albo 'omg jaki brzydalek' chyba nie są na miejscu. On twierdzi, że lubi mnie denerwować, ale to już kur**cy można dostać za przeproszeniem. Jest tak zapatrzony w swoje gierki i swojego nowego laptopa, że zadzwonić nie można, bo zaraz mówi (uwaga cytuję) 'że mi się kat włącza' .
Stary 2011-12-28, 18:50   #2592
Phoce
Flawless

Mówiłaś mu, że przeszkadzają Ci te komentarze?
Stary 2011-12-28, 18:52   #2593
paranoidalna1
Raczkowanie

No jasne, że mówiłam. Prosiłam żeby tak nie mówił. bo sobie tego nie życzę albo, że to nie jest miłe to on tylko 'oj tam oj tam' ... świetne podejście...
Stary 2011-12-28, 18:55   #2594
Phoce
Flawless

Nie daj sobie wejść na głowę i broń Boże nie pozwól wpędzić się w jakieś chore kompleksy. Facet nie powinien tylko akceptować swojej partnerki, ale powinien ją uwielbiać, taką jaka jest.
Jasne, może mu się nie podobać to, że np. przytyłaś ostatnio, ale po 1. można inaczej porozmawiać na takie tematy, a po 2. niech każdy najpierw pilnuje swojego wyglądu z niego taki Apollo, że klapki spadają z nóg?
Stary 2011-12-28, 18:58   #2595
paranoidalna1
Raczkowanie

Ale wiesz tu chodzi też o to, że ja nie jestem gruba Nie to, że uważam się za piękność, no ale przecież widziały gały co brały
No właśnie niekoniecznie hehe
Stary 2011-12-28, 18:59   #2596
Phoce
Flawless

Cytat:
Ale wiesz tu chodzi też o to, że ja nie jestem gruba Nie to, że uważam się za piękność, no ale przecież widziały gały co brały
No właśnie niekoniecznie hehe
Rozumiem, te dodatkowe kilogramy podałam jedynie jako przykład, podejrzewam, że to ja w tym wątku ważę najwięcej
Także olej go....Burak.
Stary 2011-12-28, 19:00   #2597
Dearlie
Zakorzenienie

A ja jestem w wielkim szoku co wyprawia się na tym wątku.

Jeżeli chodzi o historię Oh Mandy to wydaje mi się, że brakuje jej przyjaciółki takiej od serca. Ja po rozstaniu byłam także w wielkiej desperacji, zrobiłam mnóstwo głupich rzeczy, ale przed zrobieniem całej masy jeszcze głupszych, które powstawały w mojej głowie, ratowała mnie właśnie moja przyjaciółka, która potrafiła mi większośc tych pomysłów wybic z głowy. Uratowała mnie tym samym przed zupełnym ośmieszeniem się w oczach mojego TŻ. Pomogła mi także przetrwac mi okres urwania kontaktu z nim. To ważne, żeby miec przy sobie taką osobę w tym trudnym momencie.

Cytat:
Napisane przez sheneedslove Pokaż wiadomość
jeszcze raz się powtórzę. wszystko zależy od tego jak zakończył się związek.
są błędy, które można wybaczyć, zapomnieć. ale jeśli kobieta chce odebrać sobie życie przez mężczyznę, który potraktował ją jak śmiecia to wybacz... ale nie rozumiem tego, gdy do niego wraca.
Masz mnie na myśli? Jeżeli tak, to nie doczytałaś, że powodem mojej psóby samobójczej nie był mój tż, a sprawy rodzinne. Całej reszty nie chcę już rozgrzebywac. To już przeszłośc. Podjęłam decyzję i nawet nie proszę o jej ocenianie. Jakiekolwiek konsekwencje poniosę związane z jej podjęciem, nie żałuję tego powrotu. Jestem szczęśliwa jak nigdy dotąd i mam w planach byc już taka na zawsze A jak nie uda się tego planu zrealizowac, to będę się martwiła o to później.

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Zgadzam się.

Pewnie nikt mnie tu nie pamięta, ale udzielałam się tu na przełomie lipca/sierpnia i nadal ten wątek podczytuje bo jestem ciekawa jak toczą się sprawy tych które były po rozstaniu z ex jak ja.
U mnie rozstanie skończyło się powrotem, mimo, że większość osób była temu przeciwna ( nawet Elve mówiła, że to za wcześnie jak pisałam, że prosi o szanse) Nie żałuję, że wróciliśmy do siebie. Wcześniej w naszym związku gościły tylko kłótnie, wyzwiska, nie umieliśmy ze sobą rozmawiać. Ja byłam bardzo zamknięta w sobie, ciągle w złym humorze. Jak rozstaliśmy się musiałam coś ze sobą zrobić i wyjść w końcu z tych 4 ścian. Nie było łatwo ale dałam radę. Teraz mogę powiedzieć, że jestem zupełnie inną osobą.Otwartą, nie uciekam przed ludźmi jak wcześniej.. Z tŻ się dogaduję, dużo rozmawiamy, prawie wcale się nie kłócimy. Co do zaufania? Jak już któraś napisała nie da się wierzyć w 100%. Jestem spokojna o nasz związek, nawet nie wiem czemu, ale tak czuję (mimo, że jak się rozstaliśmy on się z kimś spotykał, a ta osoba cały czas mu o sobie przypomina puszczając sygnały z zastrzezonego, nie wiem czemu ale mnie to nie rusza. Ja po rozstaniu też spotkałam się z kolegą). Rzadko słyszę słowa "kocham Cię", jakoś nie mają one dla mnie jakiegoś znaczenia, widzę to po zwykłych czynnościach, jak np. w nocy jestem odkryta i mnie przykrywa dając buzi w czółko, wtedy czuję się naprawdę kochana choć to błahostka.

Co do dawania sobą pomiatać.. też kiedyś sobą dałam, jak on zawinił, była kłótnia, ja przepraszałam, płakałam itd. Kiedy się rozstaliśmy cierpiałam, mieszkaliśmy razem, prosiłam żeby wrócił, raz też zaszatnażowałam że się zabiję Teraz wiem, że takie zachowanie powoduje, że faceci zniechęcają się do nas, potem przestał odbierać telefony, odpisywać na smsy. Kiedy się w końcu ogarnęłam, powiedziałam sobie dość , nie chce mnie jego strata, więcej płakać przez niego nie będę, długo nie musiałam czekać aż sam zaczął dzwonić, prosić o spotkanie, a ja go tylko zbywałam mówiąc, że nie mam czasu (a kiedyś byłam na każde zawołanie), byłam twarda mimo, że widok wyświetlanego jego numeru na telefonie powodował prawie zawał. Mimo, że kochałam, wiedziałam, że muszę być silna i pokazać mu, że dobrze sobie bez niego radzę.
Sam mi powiedział potem, że był w szoku, że stałam się taka obojętna i bał się , że już nigdy nie będziemy razem.

Także Dziewczyny, miejcie trochę szacunku do siebie i nie latajcie za eksami jakby to był jakiś cud, bo włażenie im w tyłek nic nie daje.
Albo jesteście sobie przeznaczeni i Wasze drogi kiedyś się zejdą , albo nie..
Każdej z Was prędzej czy później się ułoży, tylko, żeby się ułożyło, trzeba samej tego chcieć i mimo bólu iść do przodu.
Powodzenia!

PS. Dearlie cieszę się, że jesteś szczęśliwa i terapia przynosi efekty
Zielone_oko ja oczywiście jak najbardziej Cię pamiętam! Miło robi się na sercu, gdy czyta się tak pozytywne wiadomości o Tobie i Twoim życiu. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i życzę dużo, dużo szczęścia.
Stary 2011-12-28, 19:04   #2598
Phoce
Flawless

A co TAKIEGO wyprawia się na tym wątku?
Stary 2011-12-28, 19:04   #2599
paranoidalna1
Raczkowanie

Cytat:
Rozumiem, te dodatkowe kilogramy podałam jedynie jako przykład, podejrzewam, że to ja w tym wątku ważę najwięcej
Także olej go....Burak.
Weź przestań
Tak bardzo chciałabym tak po prostu Go olać, ale jednak mnie do Niego ciągnie to jest najgorsze. Ciężko mi urwać kontakt chociaż bardzo tego chcę.
Stary 2011-12-28, 19:07   #2600
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
A co TAKIEGO wyprawia się na tym wątku?
Przez kilka stron wcześniej była istna wojna gangów. Gang Oh Mandy kontra gang Elve.
Stary 2011-12-28, 19:09   #2601
Phoce
Flawless

Cytat:
Weź przestań
Tak bardzo chciałabym tak po prostu Go olać, ale jednak mnie do Niego ciągnie to jest najgorsze. Ciężko mi urwać kontakt chociaż bardzo tego chcę.
Ale chyba nie kosztem swojej wartości, co?

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Przez kilka stron wcześniej była istna wojna gangów. Gang Oh Mandy kontra gang Elve.
Aaa Tego niestety jeszcze nie nadrobiłam
Stary 2011-12-28, 19:11   #2602
paranoidalna1
Raczkowanie

Cytat:
Ale chyba nie kosztem swojej wartości, co?
Tylko zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać...
Stary 2011-12-28, 19:14   #2603
Phoce
Flawless

Cytat:
Tylko zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać...
Przede wszystkim od pokochania siebie, zdania sobie sprawy ze swojej zajedwabistości i nie pozwalania ludziom traktować Cię inaczej, niż na to zasługujesz. Reszta powinna wyjść we wnioskach.
Jak potrzebujesz to napisz sobie na kartce argumenty za i przeciw zerwaniu. Czasami taka kalkulacja jest potrzebna.
Stary 2011-12-28, 19:20   #2604
paranoidalna1
Raczkowanie

Od nowego roku szkolnego zmieniam szkołę i mam tylko nadzieję, że zapomnę o nim poznając nowych ludzi. Eh w końcu muszę się odważyć i zrobić to co słuszne.
Stary 2011-12-28, 19:37   #2605
_Desolation
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A ja jestem w obydwu naraz
Jestem mistrzem.
muzyka postawą,
koncerty zabawą

narCOMAnka

http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU

Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach

_Desolation jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 19:57   #2606
Phoce
Flawless

Przeczytałam.
Nie lubię kopać leżącego i wiem, że jak mleko się rozlało, to nie powinno się płakać, ale czytając wypowiedzi Mandy i Supermenki - ciśnie mi się niestety na usta 'a nie mówiłam'. Smutne
Stary 2011-12-28, 20:09   #2607
ama4
High Quality Since 2007

Cześć dziewczyny

Widzę, ze święta nie minęły u Was w spokoju U mnie też było nieco "nerwowo", bo najpierw ja się powstrzymywałam i napisałam maksymalnie suchego smsa z życzeniami do eks, a potem on się rozpisał i niestety jasno widać, że wciąż mu na mnie zależy... A ja spotkałam się z przyjaciółką, która tylko mnie utwierdziła w przekonaniu, że rozstanie było dobrą decyzją... Ehh tym bardziej muszę jakoś ucinać kontakt między nami.

Przez tych kilka dni wolnego miałam okazję też rozmyślać i doszłam do wniosku, że we mnie coś się wypalało w tym związku już kilka miesięcy... chyba wciąż jestem zdziwiona tym, że on tego nie widział. Często się kłóciliśmy, a on uważał, że jest w porządku. Może był tak zakochany, że tego nie widział, może dla niego to była norma? Ja się w tym dusiłam. Próbowałam siebie samą "upominać", wlewać w siebie radość, optymizm i wiarę w zmiany i coś się zmieniało, ale byłam już tak strasznie zmęczona walką o te zmiany, że... odpadłam na finiszu. Bo każda następna zmiana wiązałaby się z taką samą walką zapewne. A może po prostu ja nie umiałam go odpowiednio motywować? Może z kim innym to wszystko wyglądałoby zupełnie inaczej?

Pierwszy raz od kilkudziesięciu miesięcy wróciłam do domu po świętach i nie cieszyłam się z tego, że znów będziemy razem... dziwnie się z tym czuję. Nie mogę się doczekać sylwestra i spotkania ze znajomymi, zapowiada się póki co dobra zabawa A potem oby przyszedł nowy, lepszy rok... Ten należał do trudnych raczej...
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet
Desperacja prowadzi tylko do masochizmu
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:49   #2608
Flavienn
Zakorzenienie

czesc dziewczyny dawno mnie tu nie bylo
walczylam z exem o nasz zwiazek...
pech chcial ze on sie staral bardzo robil wszystko co sie da a ja tym razem nawalilam po calej lini i w sumie chyba nigdy sobie tego nie wybacze
w piatek prawdopodobnie nasze ostatnie spotkanie

proszę kliknij
Flavienn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:52   #2609
emilka531
Raczkowanie

Cytat:
Także olej go....Burak.
oj... klocilabym sie to ja waze najwiecej;p chociaz moj eks mowil ze mu to nie przeszkadza...

a ja znowu sie upilam... wtedy mi duzo lepiej...
Stary 2011-12-28, 20:58   #2610
_Desolation
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilka531 Pokaż wiadomość
oj... klocilabym sie to ja waze najwiecej;p chociaz moj eks mowil ze mu to nie przeszkadza...

a ja znowu sie upilam... wtedy mi duzo lepiej...
nie, bo ja!
muzyka postawą,
koncerty zabawą

narCOMAnka

http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU

Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach

_Desolation jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości