Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-28, 19:12   #691
kropeczka1984
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
A czy słyszałyście może coś takiego, że 8mc jest najgorszy (w sensie niebezpieczny czy coś takiego)?
Dzwoniłam w święta do mojej babci, pogadałyśmy sobie troszkę i mówiła mi, ze mam uważać, bo to najgorszy miesiąc (). Nie umiała mi wyjaśnić dlaczego
Ja słyszałam. Koleżanki mówiły, że chodzi o płucka. Podobno lepiej urodzić w 7 miesiącu, bo wtedy można dać leki na rozwój płuc, a w 8 miesiącu już tych leków nie można podać. Ale nie wiem, ile jest w tym prawdy. Mam nadzieję, że nie będę musiała się tego dowiadywać.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 19:12   #692
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Coś mi burczy w brzuchu trochę pod cyckami po lewej stronie... jakby praca jelit...
zjadłam bigos, ale to możliwe że moje jelita są na tej wysokości???:co nfused:

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Też tak mam :/ Najchętniej zakręciłabym kaloryfer, ale wtedy mój Mężulek chyba by zamarł, bo to zmarźluch jest
U nas kaloryfery zakręcone na noc i jeszcze nieźle wietrzymy... ale mi to nic nie daje i tak gorąco

Cytat:
nie, na szczęście nie
pytam, bo czasami nagle możesz zacząć rodzić, z różnych przyczyn i zastrzyku nie zdążą podać.

A czy słyszałyście może coś takiego, że 8mc jest najgorszy (w sensie niebezpieczny czy coś takiego)?
Dzwoniłam w święta do mojej babci, pogadałyśmy sobie troszkę i mówiła mi, ze mam uważać, bo to najgorszy miesiąc (). Nie umiała mi wyjaśnić dlaczego
no to dobrze, bo już się przestraszyłam...

Ja słyszałam że lepiej urodzić w 8 miesiącu niż w 9 na początku, ale to chyba takie gadanie ludzi...
Stary 2011-12-28, 19:18   #693
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja słyszałam. Koleżanki mówiły, że chodzi o płucka. Podobno lepiej urodzić w 7 miesiącu, bo wtedy można dać leki na rozwój płuc, a w 8 miesiącu już tych leków nie można podać. Ale nie wiem, ile jest w tym prawdy. Mam nadzieję, że nie będę musiała się tego dowiadywać.
no właśnie babcia mi mówiła, że 7mc też jest lepszy. Może to o to chodzi. Kurde
a ja zaczęłam niedawno 32t.
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Coś mi burczy w brzuchu trochę pod cyckami po lewej stronie... jakby praca jelit...
zjadłam bigos, ale to możliwe że moje jelita są na tej wysokości???:co nfused:
chyba Agatek kiedyś pisała, że jelita mamy pod żebrami nie? z tego co pamiętam
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 19:22   #694
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Też tak słyszałam, bo musiałam cały ósmy prawie leżeć. I wydaje mi się, że to była chyba kwestia wykształcenia się płucek, bo wiele razy mi wszyscy mowili, żeby bardzo uważać w tym ósmy i jakos go przetrzymać.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 19:25   #695
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Też tak słyszałam, bo musiałam cały ósmy prawie leżeć. I wydaje mi się, że to była chyba kwestia wykształcenia się płucek, bo wiele razy mi wszyscy mowili, żeby bardzo uważać w tym ósmy i jakos go przetrzymać.
świetnie.... w takim razie idę spać, niech mnie ktoś obudzi za 4 tygodnie
Stary 2011-12-28, 19:28   #696
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Witam Brzuchatki

widzę, że zaczęłyście kolejny wątek i że na świecie pojawiła się 3 dzieciaczków - gratuluję mamusie

ja miałam problemy ze zdrówkiem dlatego dawno mnie tu nie było

mi odkleiło się trochę łożysko i dostałam krwotoku, groziło mi cc w 30 tyg a dzidzia ważyła tylko 1 kg - na szczęście udało się opanować sytuację i po 2 tygodniach wypuścili mnie ze szpitala ale do końca ciąży muszę leżeć ale oczywiście wolę to niż pozostanie do końca w szpitalu

wracam do nadrabiania tego wątku bo tamtego już nie zdołam
Ojej, dobrze, że sytuacja opanowana Leż jak trzeba i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Z uwagi na to za maly ma spanie to troche popisze

Pierwsza rzecz dziewczyny z Wroclawia i okolic jedyna przychodnia ktora robi usg bioderek na nfz to przychodnia na Swobodnej, badanie robi sie miedzy 6 a 10 tyg wiec jak tylko bedziecie miec skierowanie odrazu sie rejestrujcie bo czeka sie okolo miesiaca.

Co do pampersow moj klops jest wielki i hugiesy 1 sa duze i pampersy tez wiec dziewczyna ktore kupily 2 radze dokupic jednak 1 ja mam i hugiesy i pampersy ale jestem bardziej zadowolona z pampersow i hugiesy czekam az sie skoncza... pampersa trzeba zmieniac co 3h na poczatku czyli 8 dziennie. nawet jak nic nie ma ale to zadkosc bo kazdy baczur to kupka

Myslalyscie juz o szczepionkach?? czy zwykle czy te na 5 czy na 6? i o pneumokokach i rotawirusach?

ale mam mleka samo cieknie cale spodnie (sprzed ciazy) w mleku.. a tylko wyjelam zeby jemu dac 5 sekund zanim zlapal.. a spodnie mokre
O widzisz, cenna rada z tymi pieluchami, bo zamierzałam kupić 2 A tak 1 kupię na początek Jutro chyba pojadę do Rossmanna

O szczepionkach kiedyś czytałam na innych wątkach, i sama już nie wiem jak szczepić Wiem, że koszty tych skojarzonych ogromne ...

Cytat:
Ale się dzisiaj wystraszyłam tego bólu. Tak w ogóle to dziękuję ogromnie za odpowiedzi. Tak mnie wystraszyłyście że aż zadzwoniłam do mojego lekarza. Dopiero drugi raz do niego przez całż ciążę zadzwoniłam. Raz kiedy umówiliśmy się na usg w szpitalu (bo tam lepszy sprzęt) jak mi NT nie wychodziło dobre i dzimś drugi raz. Głupio mi jakoś tak było, ale się strasznie wystraszyłam. Powiedział mi, że może się tak dziać, bo dziecko główką może uciskać już na miednicę. I żebym się tak nie martwiła. Ja wolę czasem bagatelizować, bo jak sobie pomyślę tylko o szpitalu to obstrukcji dostaję
Tym razem też tak było Ale zadzwoniłam
Dobrze zrobiłaś, że zadzwoniłaś, bo jesteś teraz spokojniejsza

Cytat:
No właśnie jak wypadł czop i masz rozwarcie to chyba faktycznie można wyczuć główkę.

A ja z innej beczki Macie zmywarki? Jakiej firmy i jaki model? Chcemy zainwestować w zmywarkę (Mąż chce, mi wszystko jedno bo i tak on zmywa ) i nie wiemy jaką wybrać...
Niestety nie posiadam zmywarki, a bardzo bym chciała

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
Kasiulka dobrze, że sytuacja juz opanowana
a teraz leż leż, odpoczywaj i pachniej

Uska jeśli chodzi o szczepionki to wybieram te płatne, skojarzone, po pierwsze jest mniej kłucia i sa lepiej oczyszczone, przez co lepiej je dziecko znosi

aha na rotawirusy nie szczepie, na pneumokoki dopiero przed pójściem do dużej grupy dzieci typu żłobek, przedszkole, wczesniej nie ma sensu, a poza tym im dziecko starsze tym mniej jest dawek
Stopka, a ja własnie czytałam, że dzieci lepiej reagują na te normalne, nie skojarzone
A te rota i pneumo są tak koszmarnie drogie, że tylko bank okraść ... ale jak będę chciała dać małą do żłobka, to chyba będą konieczne

Tylko powiedzcie mi, czy te szczepionki faktycznie coś dają czy to jest taki pic na wodę fotomontaż jak ze szczepionkami na grypę ??

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 19:28   #697
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
To może ja właśnie tak słyszałam, ale mi się pokiełbasiło...

tylko spokój nas uratuje

ale moje jelita wrócą potem na miejsce???
Stary 2011-12-28, 19:32   #698
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Gdyby tak się tylko dało To ja bym chciała na te 3 tygodnie i na sam poród ekspresowy się obudzić
Się proszę nie stresować tylko leżeć dużo, jeść i odpoczywać

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 19:32   #699
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

ja słyszałam, że na rotawirusy niekoniecznie szczepić. Poza tym zawsze można później. Pneumokoki warto.

A chyba z tych skojarzonych najlepsza jest 5w1 tylko nie wiem czy mi się nie miesza, bo mój mózg kiepsko ostatnio pracuje...

aaaa, my zmywarkę mamy Bosha, ale to stary model, teściowie kupowali. Ale zmywa szybko (około 40 minut program), dość dobrze i cicho...

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
O widzisz, cenna rada z tymi pieluchami, bo zamierzałam kupić 2 A tak 1 kupię na początek Jutro chyba pojadę do Rossmanna
ja kupiłam 1 w rossmanie papmersy takie małe paczki (prosiłam rodziców żeby kupili jedną - żeby wziąć do szpitala) a kupili dwie, to mam dwie
Stary 2011-12-28, 19:34   #700
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
a ja chciałam se ręczny laktator kupić
wasze dzidzie jak biegacie dużo też się nie ruszają, dopiero jak się np. położycie? czy mój tylko taki leniwy i straszy matkę?
no ja też planuję kupić ręczny laktator z aventa, moja dzidzia jest leniwa i mało się rusza a jak już chodzę albo coś robię to wogóle jej nie czuję i nie wiem czy to przez jej lenistwo czy przez łożysko z przodu

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Mamuśki z terminem porodu na II połowę lutego - kiedy pierzecie ciuszki, kocyki i inne rzeczy swoich maluszków
ja mam poprane ale w normalnym naszym proszku bo wszystko mi leżało ładnych kilka lat na strychu a po Nowym Roku mam zamiar zacząć prać i prasować już na picobelo a termin mam na 15.02.

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Oby przeszło, liczyłam na wybuchy płaczu czy inne ekscesy
nie wywołuj wilka z lasu

Cytat:
Dziewczyny, to jest tak: rodzisz i nie wiesz, jak karmić. Przystawiasz - nagle wszystko staje się jasne i dostajesz oświecenia!
oj z tym karmieniem to się nie zgodzę wcale nie jest tak łatwo przynajmniej po cesarce. Ja np źle dostawiałam córkę i ona nie umiała ssać a w szpitalu oczywiście nikt mi nie wytłumaczył jak to się prawidłowo robi w końcu przyszła jakaś inna zmiana i była taka fajna położna że ona mi dopiero pokazała jak się prawidłowo karmi tak że klaurencja dla Ciebie że bezproblemowo CI poszło

Cytat:
Hej
potem bylam na zakupach
kurcze Uśka podziwiam Cię że już na zakupy biegasz, uważaj na siebie - zwłaszcza na piersi żeby nie dostać zapalenia bo to podobno niemiłosiernie boli ja pamiętam że przez pierwsze kilka dobrych tygodni owijałam piersi jeszcze pieluchą jak wychodziłam gdzieś

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
mnie gorąco towarzyszy całą ciążę
czasem mam takie uderzenia gorąca, większe niż normalnie i serducho zaczyna walić i jest mi słabo

ja też nie miałam pościeli do łóżeczka, do dziś, zamówiłam, niech maly się cieszy że będzie miał ale i tak przeleży w szafce kilka miesięcy
a ja już myślałam że tylko mi tak gorąco w ciąży
pochwal się jaką pościel kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedzi
uuuu... to wygląda na to, że tylko ja zostałam w tyle z praniem i prasowaniem
nie jesteś sama ja też zaczynam prasować po nowym roku
ja ze starszą córką nie używałam poduszki ale kołderkę miałam i była w łóżeczku złożona i przykrywałam córkę ale tylko nóżki

Cytat:

Myslalyscie juz o szczepionkach?? czy zwykle czy te na 5 czy na 6? i o pneumokokach i rotawirusach?
ja chyba też zainwestuję w szczepionki skojarzone jak moja starsza córka była malutla a było to prawie 7 lat temu to wtedy te szczepionki były 3 w 1 a teraz 6 w 1 masakra jak to wszystko się zmienia na rotawirusy będę szczepić bo widziałam u koleżanki ile miała z tym dziadostwem problemów u swojej córci w dodatku jak się to raz złapie to się co jakiś czas powtarza a na pneumokoki szczepiłam córkę jak miała 3 lata i szła do przedszkola i wtedy była tylko 1 dawka szczepionki

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
moj tz kupil dziskamere i pyta mnie czywiem po co, ja mu, ze po to by nagrywac malego, on mowi ze tez, wiec pytam po co jeszcze a ten ze bedzie porod nagrywal
niezły jest ten Twój tz przynajmniej zaoszczędzisz na profesjonalnym fotografie
Stary 2011-12-28, 19:46   #701
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
To może ja właśnie tak słyszałam, ale mi się pokiełbasiło...

tylko spokój nas uratuje

ale moje jelita wrócą potem na miejsce???
hyhyhy, myślę, że wrócą
Cytat:
Gdyby tak się tylko dało To ja bym chciała na te 3 tygodnie i na sam poród ekspresowy się obudzić
Się proszę nie stresować tylko leżeć dużo, jeść i odpoczywać
tak jest
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
moja dzidzia jest leniwa i mało się rusza a jak już chodzę albo coś robię to wogóle jej nie czuję i nie wiem czy to przez jej lenistwo czy przez łożysko z przodu

ja też mam łożysko z przodu. Małą czułam zwykle tylko wieczorami. Ale jest postęp, bo od kilku tygodni (może od 2-3t) czuję ją prawie cały czas (ale tylko z prawej strony.Nie wiem czemu tylko z tej prawej . Muszę zapytać moją ginkę)

Edytowane przez Lucy1111
Czas edycji: 2011-12-28 o 19:47
Stary 2011-12-28, 19:46   #702
kamciurka
Zakorzenienie

Moj tz tak potrafi sie wykazac hehhee
Odnosnie zmywarki to ja mam candy i nie polecam, czasem potrafi niedomyc naczyn...
Ja karmienie wspominam gorzej niz porod, bol ogromny, mialam zapalenie, goraczke, zastoj pokarmu-poszlam do lekarza, a on mowi, ze to sie da rozmasowa, mowie mu ze wisze nad wanna po kilka razy dziennie, masuje i nic, a on prosze poczekac zobaczymy. Przyszla polozna i masowala a wlasciwie cisnela mi tecycory z 20 min i stwierdzila ze bez antybiotyku nie da rady, myslalam ze zjem ja z bolu i zlosci, bralam tydzien antybiotyk, nie moglam karmic, a potem juz nie wrocilam do tej pory mnie cycki bola jak sobie przypomne...

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 19:48   #703
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
A ja z innej beczki Macie zmywarki? Jakiej firmy i jaki model? Chcemy zainwestować w zmywarkę (Mąż chce, mi wszystko jedno bo i tak on zmywa ) i nie wiemy jaką wybrać...
my mamy Artistona - polecili nam w saturnie ale to pierwszy i ostatni raz jak się posłuchałam sprzedawcy a nie sama poczytałam opinię i wybrałam. więc nie polecam, jest dość głośna i mimo że 60tka to np duże talerze musze stawiać pochylone przez co mniej ich wchodzi

Cytat:
no kazał iść w piątek i chodzić jak będę czuła taką potrzebę. Zresztą powiedział, że jakby cokolwiek mnie niepokoiło to jechać na IP i sprawdzić..

No i wizyty w 9 miesiącu mam co tydzień.
ja miałam co 2-3tyg a o KTG dopiero mi teraz wspomniał
ale zadzwonię jutro do położnej i może na początek przyszłego tyg umówię się
Cytat:

nie, nic takiego nie słyszałam

Cytat:
a ja już myślałam że tylko mi tak gorąco w ciąży
pochwal się jaką pościel kupiłaś?
ochraniacz do kołyski z tego:
http://allegro.pl/baby-raj5-el-posci...001061001.html
wzór ecru ciuchcia
a pościel do łóżeczka taką bo już mam taki śpiworek:
http://www.feretti.pl/tropical-island-premium.html

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 19:54   #704
dph
Rozeznanie

Cytat:
ja też to słyszałam i to że niby w tym ósmym miesiącu się te płucka wykształcają, słyszałam też że dziewczynki urodzone w ósmym miesiącu mają większe szanse na przeżycie niż chłopcy ale ile w tym prawdy to nie wiem. Moja ciocia urodziła w ósmym miesiącu chłopca i zmarł po dobie ale to było jakieś 20 lat temu.

Cytat:
niezły patent

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
O szczepionkach kiedyś czytałam na innych wątkach, i sama już nie wiem jak szczepić Wiem, że koszty tych skojarzonych ogromne ...

Niestety nie posiadam zmywarki, a bardzo bym chciała

Stopka, a ja własnie czytałam, że dzieci lepiej reagują na te normalne, nie skojarzone
A te rota i pneumo są tak koszmarnie drogie, że tylko bank okraść ... ale jak będę chciała dać małą do żłobka, to chyba będą konieczne

Tylko powiedzcie mi, czy te szczepionki faktycznie coś dają czy to jest taki pic na wodę fotomontaż jak ze szczepionkami na grypę ??
moja córka nie miała skojarzonych no ale np wtedy miała 3 zastrzyki w jeden dzień bo wtedy tak jak pisałam były 3w1 i znosiła bardzo dobrze te szczepionki te 3 zastrzyki więc nie wiem no ale 5 czy 6 to sobie już nie wyobrażam
a co do skuteczności tych szczepionek to tego chyba nikt nie wie a co lekarz to inna opinia ja wiem że zaszczepiłam córkę przeciw pneumokokom w wieku 3 lat przed pójściem do przedszkola na meingokoki też była szczepiona bo tą akurat fundowało nam swego czasu miasto i nie wiem czy to zasługa szczepionek czy po prostu jest odporna ale odpukać nie miałam z nią wielkich przeżyć z chorobami. W przedszkolu owszem raz na jakiś czas była chora ale to były zwykłe przeziębienia nic poważnego tak jak np niektóe dzieci które tak często chorowały po przyjściu do przedszkola. ALE NIE MAM POJĘCIA CZY TO ZASŁUGA SZCZEPIONEK

ja też bardzo bym chciała zmywarkę i truję mężowi du.pe że w przyszłym roku kupujemy bo przy dwójce dzieci nie będę miała czasu na mycie garów

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
ja też mam łożysko z przodu. Małą czułam zwykle tylko wieczorami. Ale jest postęp, bo od kilku tygodni (może od 2-3t) czuję ją prawie cały czas (ale tylko z prawej strony.Nie wiem czemu tylko z tej prawej . Muszę zapytać moją ginkę)
ja też swoją czuję przeważnie po prawej stronie i głównie jak się położę i ją poproszę żeby mnie kopnęła

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Ja karmienie wspominam gorzej niz porod, bol ogromny, mialam zapalenie, goraczke, zastoj pokarmu-poszlam do lekarza, a on mowi, ze to sie da rozmasowa, mowie mu ze wisze nad wanna po kilka razy dziennie, masuje i nic, a on prosze poczekac zobaczymy. Przyszla polozna i masowala a wlasciwie cisnela mi tecycory z 20 min i stwierdzila ze bez antybiotyku nie da rady, myslalam ze zjem ja z bolu i zlosci, bralam tydzien antybiotyk, nie moglam karmic, a potem juz nie wrocilam do tej pory mnie cycki bola jak sobie przypomne...
dla wielu kobiet to niestety trauma a nie wspaniałe przeżycie ja na szczęście nie miałam większych problemów z córką starszą i łudzę się że z młodszą będzie podobnie
Stary 2011-12-28, 19:55   #705
uska000
Zadomowienie

uwazam na cycuchy

co do szczepionek to ja dzis po rozmowie z kolezanka a potem z polozna ustalilam ze szczepie normalnie..
1) bo wiem jak jest po tych szczepionkach ja takie mialam, moja mama itd
2) 3 szczepionki i ich przeciwiciala nie wiadomo jak za kilka lat to sie zachowa.. czy tym bardziej sie nie skumulja?
3) cena jest kosmiczna i firmy sie przescigaja jest kilka rodzaji za tyle i z atyle.. a niczym sie nie roznia

argument bo dziecko mniej boli nie przemawia do mnie.. mnie kuli 3 razy i zyje

co do rotawirusow nie szczepie napewnio jedyna konsekwencja to odwodnienie dziecka.. ale to wina rodzicow bo mozna tego dopilnowac..

pneumokoi mozna zaszczepic w kazdym momencie.. mysle ze zaszczepie ale musze jeszcze poczytac

ps. husteczki hugiesa do pupy rwa sie.. lepsze z biedrony

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 19:55   #706
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, a od którego tygodnia ciąży nie trzeba podawać maluszkowi zastrzyku na rozwinięcie płucek?

Kasiulka, matko...ale przeżyłaś Mam nadzieję, że Maluszek posiedzi w brzuszku jak najdłużej! A nie wiesz co było przyczyną odklejenia się łożyska?
Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia

jeśli chodzi o powód to miałam bardzo nisko łożysko- przodujące do tego - od razu pytali czy sexsu nie było lub czegoś nie podniosłam ciężkiego ale nic takiego nie było bo obudziłam się rano cała zalana krwią a w nocy raczej się nie przemęczyłam
co do zastrzyków na płucka to miałam te zastrzyki ale położne mówiły że to nie znaczy że jakby znów coś się działo to by wystarczyło, one nie są na zawsze - zdziwiłyśmy się na sali bo myślałyśmy że tylko raz się podaje a jednak nie

Edytowane przez kasiulka99
Czas edycji: 2011-12-28 o 19:58
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:02   #707
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam 1 w rossmanie papmersy takie małe paczki (prosiłam rodziców żeby kupili jedną - żeby wziąć do szpitala) a kupili dwie, to mam dwie
No właśnie ja ostatnio widziałam tylko te duże paczki w Rossmannie I chyba kupię jedną taką, bo w końcu bez pieluch zostanę ...
Cytat:
moja córka nie miała skojarzonych no ale np wtedy miała 3 zastrzyki w jeden dzień bo wtedy tak jak pisałam były 3w1 i znosiła bardzo dobrze te szczepionki te 3 zastrzyki więc nie wiem no ale 5 czy 6 to sobie już nie wyobrażam
a co do skuteczności tych szczepionek to tego chyba nikt nie wie a co lekarz to inna opinia ja wiem że zaszczepiłam córkę przeciw pneumokokom w wieku 3 lat przed pójściem do przedszkola na meingokoki też była szczepiona bo tą akurat fundowało nam swego czasu miasto i nie wiem czy to zasługa szczepionek czy po prostu jest odporna ale odpukać nie miałam z nią wielkich przeżyć z chorobami. W przedszkolu owszem raz na jakiś czas była chora ale to były zwykłe przeziębienia nic poważnego tak jak np niektóe dzieci które tak często chorowały po przyjściu do przedszkola. ALE NIE MAM POJĘCIA CZY TO ZASŁUGA SZCZEPIONEK

Tak w sumie to chyba nikt nie ma pewności .... ale nic, będę się jeszcze zastanawiać

Stary 2011-12-28, 20:02   #708
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
uwazam na cycuchy

co do szczepionek to ja dzis po rozmowie z kolezanka a potem z polozna ustalilam ze szczepie normalnie..
2) 3 szczepionki i ich przeciwiciala nie wiadomo jak za kilka lat to sie zachowa.. czy tym bardziej sie nie skumulja?
3) cena jest kosmiczna i firmy sie przescigaja jest kilka rodzaji za tyle i z atyle.. a niczym sie nie roznia

co do rotawirusow nie szczepie napewnio jedyna konsekwencja to odwodnienie dziecka.. ale to wina rodzicow bo mozna tego dopilnowac..

pneumokoi mozna zaszczepic w kazdym momencie.. mysle ze zaszczepie ale musze jeszcze poczytac

myślę podobnie

no co Ty mówisz? A ja kupiłam dwa trójpaki
Stary 2011-12-28, 20:09   #709
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie odzywałam się tyle czasu bo u mnie to wciąż gorzej swięta u mamy z dziećmi a mąż pojechał do swojej, a po powrocie olał mój prezent, dla niego i jego matki jestem obca a jak upomniałam się o życzenia wigilijne to kazał mi się zamknąć bo on nie ma o czym ze mną gadać , przepłakałam całą noc to tylko zadrwił abym nie ryczała bo dziecko będę miała płaczliwe a dzis zabrał laptopa i na stałe poszedł do mamusi bo mu syna nie dałam do babci , a to dlatego że jestem kłębkiem nerw przez niego i ja czemu nie jestem rodziną??? ciesze się z waszych dobrych mężów , a u mnie 2 m-ce do porodu i zostałam sama z dziećmi bo mój mąż nie chciał tego dziecka i mała to dla niego bękart a całą wyprawkę skompletowałam ja łącznie z wózkiem tylko że teraz brak mi kasy do 10 na jedzenie ale jego to nie obchodzi, że mam tylko nieco ponad 200 zł na koncie a tak go kochałam i chciałam mieć wspaniałego mężą który mnie czasem przytuli i zapyta jak się czuję
za przeproszeniem niezly z niego palantprzepraszam ale bym zabiła a już na pewno nie wybaczyła gdyby nie przeprosił na kolanach błagając o wybaczenie
wielkie przytulaski dla ciebie kochana trzymaj się ciepło i staraj mysleć o dzidziusiu przede wszystkim to dodaje sił
Cytat:
Teoretycznie termin mialam na 19, wiec 37 tv
c i moglam rodzic. Przynajmniej wedlug mojego lekarza ;p

Nie mialam znieczylenia.
sorki za wepchniecie sie do kolejki

i w zyciu bym nie pom yslala ze 200 post napisze jako MAMA
gratulacje kochana!!!! ja tez mam termin na19 ale jeszcze w 2paku sie trzymamyoby do stycznia
jak czytam twoje posty to aż się miło na sercu robi taka otucha dla przerażonych porodem i wszytskim co później! jesteś the best
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki!!!! weszłam na chwilkę się przywitać i podziękować wam bardzo za gratulacje i kciuki
poród naturalny trwał 16 godzin i powiem wam tak MASAKREJSZYN!!!!!!!!!!!!
takiego bólu się nie spodziewałam ale też nie spodziewałam sie tak wielkiego dzieciątka waga 4,5kg i 60cm strasznie się namęczyłam ból przeokropny no ale udało sie niestety są też i smutne wieści ;( wczoraj całą noc przepłakałam dziś pół dnia niestety nasz skarbulek kochany musiał zostać w szpitalu mnie dziś juz wypuścili bo czuję sie dobrze mały dostaje antybiotyk bo wczoraj okazało sie ze ma złe wyniki - paciorkowiec został odrazu zabrany mi na inny odział widziałam jak go kładą pod tą lampę co tak grzeje podłączali mu jakieś kable badali go ja stałam i płakałam tak strasznie sie o niego bałam później przełożyli go już do takiego zwykłego łózeczka tego jeżdzącego nie wiem jak ono się prawidłowo nazywa ale dostał wczoraj antybiotyk odrazu dziś też, byłam u niego o 5 rano potem o 8 następnie o 11 i o 12 i po 12 mieli już wyniki śwież eodrazu podpytałam i zakazenie spada czyli antybiotyk działa oby pomógł i żebym mogła w sobote mojego skarbulka zabrać już do domciu bo antybiotyk ma przepisany na 7 dni czyli wczoraj dostał pierwszy raz wiec do soboty musi mieć podawany
ciężko było mi sie z nim rozstać wycałowałam go całego i poszłam na sale sie ubrać w rzeczy wyjściowe przy wyjsciu już do niego nie weszłam bo wiem że bym sie zaryczała na śmierć i nie zostawiła bym go tam to jest coś strasznego dla matki zostawić dziecko w obcym dla niego miejscu gdzie nie ma w pobliżu mamy ;( oby wszystko było dobrze, będziemy do niego codziennie jeździć , tatuś też bardzo załamany dzis miał łzy w oczach ciężko mi było na to wszystko patrzeć ;(

macie foteczki mojego niuniulka kochanego wszyscy mówią ze do mamy podobny
Michałęk śliczny!!! przystojny strasznie! a jaki duży chłopiec!!no i szacuneczek za wytrwałość kochana poziwiam tyle przecierpiałaś a pacior pójdzie precz niedługo zobaczysz- robiłaś GBS`a przed porodem?wyszedł ci pozytywnie?dostałaś antybiotyki?
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

ale mi dzisiejszy dzień zleciał sama nie wiem kiedy i chyba wracają mi objawy I trymestru tylko bym spała a na dodatek mam już opuchnięte nogi, ręce i nos mi się rozjechał tzn spuchł u mnie w rodzinie każda ciężarna tak ma. Wyglądam jaki Tiger albo Tajson

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
uwaga wstawiam mój pierścień
śliczny! a jaki duży kamień!
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Co do paciorkowca: gdy się go ma to czy trzeba brać antybiotyk 2-3 tygodnie przed porodem???
Byłam dziś na szkole rodzenia, gdzie prowadził zajęcia ordynator, mówił, że trzeba, a mój lekarz prowadzący mówi, że nie. Ciekawa jestem co Wy na to ?
wg mojej lekarki antybiotyki nic nie dają i jest to już udowodnionedzidzia może się zarazić ale nie musi gdy da się leki. ale z tego co widze to tylko moja lekarka tak twierdzi(była na jakiejś konferencji niedawno stad wie) no i położne (3) z którymi gadałam...
Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Agatek pisała, ze utuczyła dzidziolka do 2900 wiec nie jest zle przepływy ma dobre, łozysko 2 st.....w nocy nie spała bo co 2 godziny ja maltretowali na ktg....

ooo Agaton to ma już bobasa jak się patrzysuper pewnie je frytki codziennie bo 5 porcji
Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Widzę że większość z Was ma jakieś skurcze przepowiadające - ja nie mam nic . Dziwne, nie wiem nawet czy to dobrze czy źle.

I już strasznie chciałabym być znowu w swojej figurze - w sklepach tyle super ciuchów, wyprzedaże a ja nie mogę nawet spojrzeć, bo się denerwuję że nie pasuje. Buuuuu...........
oj nawet nie mów mi się też juz marzy płaski brzucho, chude rączki i nóżki a tak to tż się śmieje że bicepsy to mam juz większe od niego
Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
No własnie nie, kazałam mu wracać do matki , bo dał mi do wowatu w swięta więc powiedziałam że sam wybrał a dla mnie swięta dużo znaczyły, więc jakie swięta takie całe życie , bo on dalej twierdzi że nie ma o czym ze mną rozmawiać i w sumie mogę sobie składać o rozwód , powiedziałam mu że chcę sobie ułożyć życie na nowo bez niego a on się przeraził że jakis obcy facet będzie mu wychowywał syna ale mu wyjasniłam że chcę być sama z dziećmi , cos tam się rzucał z odwiedzaniem syna i jak na razie siedzi z nim w drugim pokoju a ja czekam aż już sobie pójdzie i tyle, skoro on nie uważa się za winnego , obrączkę już dawno mi zabrał ze 2 m ce temu bo to on kupił a jak ja miałabym go podliczyć za wesele 1,5 roku temu które sama wyprawiłam ? a wyprawka? a regał za ponad 4 tys to wszystko z mojej kieszeni ale juz nie mam zaskórniaków
strasznie się wkurzyłam jak to czytałam...niech się w wacka ugryzie nic kochana nie zaradzisz na pewno znajdziesz kogos wartościowego
Cytat:

Pierwsza rzecz dziewczyny z Wroclawia i okolic jedyna przychodnia ktora robi usg bioderek na nfz to przychodnia na Swobodnej, badanie robi sie miedzy 6 a 10 tyg wiec jak tylko bedziecie miec skierowanie odrazu sie rejestrujcie bo czeka sie okolo miesiaca.

Co do pampersow moj klops jest wielki i hugiesy 1 sa duze i pampersy tez wiec dziewczyna ktore kupily 2 radze dokupic jednak 1 ja mam i hugiesy i pampersy ale jestem bardziej zadowolona z pampersow i hugiesy czekam az sie skoncza... pampersa trzeba zmieniac co 3h na poczatku czyli 8 dziennie. nawet jak nic nie ma ale to zadkosc bo kazdy baczur to kupka

ale mam mleka samo cieknie cale spodnie (sprzed ciazy) w mleku.. a tylko wyjelam zeby jemu dac 5 sekund zanim zlapal.. a spodnie mokre
ja się zdam na was bo jeszcze nic o szczepieniach nie czytałam....
wchodzisz juz w spodnie sprzed ciązy?- wlałaś światełko nadzei w moje życie
w ogóle to witajcie po dłuższej przerwieświęta u mnie bardzo miło rodzinnie i niespokojnie...wczoraj wypoczywałam cały dzien po nich...mieliśmy 2 Wigilie, w pierwszy dzień świąt 2 wizyty gości i w drugi 13 osób z nami na obiedzie ...było super ale byłam też wykonczona...no i pierwszy raz mi stopy spuchły(teraz juz puchną codziennie)
dzisiaj wizytacja no i mam białko w moczuale ciśnienie w normie i nie puchnę stale więc jeszcze za tydz znowu badania i zobaczymy...oby to nie było zatrucie ciążowekręci mi się w głowie do tego...no i dzisiaj mnie ginka przeraziła- stwierdziła że tak na samym początku nowego roku powinnam urodzić...chyba że się zatrzyma ale na to wygląda w moim przypadku...poryczałam w ramiona męża bo poczułam jakieś przerażenie i że ja nie chce i w ogóel jak małe dzieckojuz mi przeszło na szczęscie.

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:18   #710
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
uwazam na cycuchy

Własnie dlatego ja też bardziej się skłaniam ku szczepionkom refundowanym I na pneumo też myślę zaszczepić, ale kiedy to zależy czy mała się dostanie do żłobka, czy nie Jak się dostanie, to zaszczepię, a jak nie, to dopiero przed przedszkolem

Dzięki za opinię o chusteczkach, bo się nad nimi zastanawiałam

Stary 2011-12-28, 20:23   #711
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Moja przyjaciółka mówiła mi ze to nie jest tak do końca, możliwe że chodzi też o te zastrzyki na rozwój płócek ale za czasów babci to takich zastrzyków z pewnością nie było. Mówiła mi to bo nasza koleżanka coś zagadała ze lepiej urodzić wcześniaka w 7 niż 8 miesiacu a moja przyjaciółka na to ze to nie prawda, bo sama rodziła w 7 miesiacu, miałą cc bo odkleiło jej się łożysko, problemy z płuckami mała miała ok miesiąc i leżała z nią w szpitalu i lekarz jej włąśnie powiedział że liczy się każdy dzień i najlepiej dla dziecka siedzieć jak najdłuzej w brzuchu i jak by to się stało w 8miesiącu to możliwe ze by nie było takich problemów.

Goście już pojechali, mieli zostać na noc ale ja juz fizycznie nie wyrabiam, trochę harmidru było i muszę odpocząć...........

Kupiłam sobie dwie koszule nocne do karmienia w mathercare
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:33   #712
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
dokladnie tak ja sobie wyobrazalam
Okropne jesteście

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
mam to samo, też sama będę przez cały dzień prawie i też mi smutno i teraz i później, bo tż zostanie ze mną tylko przez tydzień po porodzie, bo więcej wolnego nie dostanie ;(

Ale się dzisiaj wystraszyłam tego bólu. Tak w ogóle to dziękuję ogromnie za odpowiedzi. Tak mnie wystraszyłyście że aż zadzwoniłam do mojego lekarza. Dopiero drugi raz do niego przez całż ciążę zadzwoniłam. Raz kiedy umówiliśmy się na usg w szpitalu (bo tam lepszy sprzęt) jak mi NT nie wychodziło dobre i dzimś drugi raz. Głupio mi jakoś tak było, ale się strasznie wystraszyłam. Powiedział mi, że może się tak dziać, bo dziecko główką może uciskać już na miednicę. I żebym się tak nie martwiła. Ja wolę czasem bagatelizować, bo jak sobie pomyślę tylko o szpitalu to obstrukcji dostaję
Tym razem też tak było Ale zadzwoniłam
Boroo dobrze, że skonsultowałaś to z lekarzem, pewnie jesteś spokojniejsza
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:35   #713
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
oj, rozumiem
Mam nadzieję, że mimo przeciwności uda Ci się donosić Maluszka jak najdłużej.
tez mam taką nadzieje. Byle do tego 37 tygodnia....

Cytat:

mi się wydaje że to tylko takie gadanie. Przecież teraz lekarze walczą o każdy dzień maluszka w brzuszku... moja znajoma od 5 miesiąca ma problemy z ciążą i lekarze z Matki Polki chcieli żeby przynajmniej do tego 32 tyg donosiła...

Cytat:
h

tez mam z prozdu a czuje mała wszędzie. Nawet dziś przed pobraniem krwi tak się wierciła że z mężem w tym samym momencie zaczeliśmy nucic w rytm jej ruchów '' na lewo, na prawo, w górę i w dół''

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka mówiła mi ze to nie jest tak do końca, możliwe że chodzi też o te zastrzyki na rozwój płócek ale za czasów babci to takich zastrzyków z pewnością nie było. Mówiła mi to bo nasza koleżanka coś zagadała ze lepiej urodzić wcześniaka w 7 niż 8 miesiacu a moja przyjaciółka na to ze to nie prawda, bo sama rodziła w 7 miesiacu, miałą cc bo odkleiło jej się łożysko, problemy z płuckami mała miała ok miesiąc i leżała z nią w szpitalu i lekarz jej włąśnie powiedział że liczy się każdy dzień i najlepiej dla dziecka siedzieć jak najdłuzej w brzuchu i jak by to się stało w 8miesiącu to możliwe ze by nie było takich problemów.

Odebrałam wyniki. Mam podwyższoną fosfatazę zasadową
i czuje się tak jakbym miała za chwilę urodzić. Chodziłam po tesco skrzywiona, takie jakieś '' prądy'' w dole pleców szły i jeszcze miałam stracha że mi wody odeszły, bo nagle w gaciach poczułam takie zimno i mokro a to tylko śluz.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:36   #714
Anabellita
Zadomowienie

A ja sobie siedzę i moczę stopki w misce Udało mi się nawet obciąć pazurki
Kurczę w zamówieniu z all przyszły mi gaciochy poporodowe rozmiar 40 i okazały się za małe, nie wiem co z nimi zrobić
A co z poduszeczką i kołderką do wózka??? Kupujecie? Ja mam kombinezon polarkowy i cieplutki śpiworek więc chyba kołderka mi nie potrzebna?

Cytat:
Ja też tak słyszałam
Cytat:
ooo zmywareczka... moje wybawienie bo nienawidzę zmywać.
Ja mam indesita i w sumie to jestem zadowolona. Ważne jakich tabletek używa się do zmywania, zauważyłam że jednak najlepsze są z somatu- finisch. Żałuję jedynie, ze kupiliśmy z TŻ-em małą zmywarkę, teraz na pewno kupiłabym tą większą
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
ja mam buchy gorąca, czasem w nocy to budze sie i jestem spocona jak szczur...
a i w dzień czasem mnie bierze i do tego słabo mi sie robi...
A mi od miesiąca drętwieją ramiona i całe ręce w nocy podczas spania

Cytat:
nie jesteś sama ja też zaczynam prasować po nowym roku
ja ze starszą córką nie używałam poduszki ale kołderkę miałam i była w łóżeczku złożona i przykrywałam córkę ale tylko nóżki
no to będziemy razem prały i prasowały

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:36   #715
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

Tylko pod zabudowę mnie interesuje Jaki to model?
kurcze nie ma napisane na niej musiała bym szukać w papierach ale nie wstaje,wybacz

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Okropne jesteście
Nawojka przecież to ludzkie,ale ostrzegałam ,że wrazliwcom nie polecam
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:38   #716
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

Ja w nocy też budzę się cała spocona, nogi, plecy... normalnie mokra... to normalne??
Inutil nie wiem czy to normalne, ale też tak mam, od dwóch tygodni noc w noc
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:39   #717
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Napisała do mnie LIKAS ze jest w szpitalu. wczoraj zle jej wyszło KTG, robili test oxy ale mała nie zdecydowała się wyruszyć na świat... mała waży 2200 (koniec 38 tyg).i pozdrawia Was wszystkie

a my bylismy na usg
wszytsko jest ok! mały wazy ok 3100 i jest gotowy do wyjscia na swiat
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:44   #718
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Kropeczko ja mam electrolux, ale nie polecam - reklamowana 3 razy i w końcu dałam sobie spokój. Najpierw ciekła woda od strony klapy i ciekło mi na podłogę- naprawili, po miesiącu znowu to samo - naprawili i wymienili uszczelki, to teraz nie cieknie ale za to czasem się otwiera podczas prania i wtedy trzeba ją domknąć. Z doświadczenia z poprzednich domów polecam najbardziej Siemens, potem Boscha. I najlepiej 60 cm szerokości - w 45 cm nie mieszczą się garnki, a ja w niej myję wszystko jak leci. Tylko musisz mieć talerzy i szklanek i sztućców z każdego rodzaju po około 12 sztuk, żeby puszczać zapełnioną zmywarę. To najcudowniejsze urządzenie w domu to była piewsza rzecz jaką kupiłam jak przeprowadziłam się do Tżta, zaraz po wichurze do włosów. A jeśli chodzi o naczynia: najlepsze dla mnie są kubki z IKEA bo mają specjalne rowki żeby spływała z nich woda jak są do góry nogami; talerze muszą być w miarę lekkie bo ciężkie mogą się w zmywarce telepać i popękać (ja mam od wieeeeelu lat luminarc - lekkie i mało miejsca zajmują, jakość super); sztućce - niestety ciężko jest dostać prawdziwe do mycia w zmywarce (mam z Duki, przeznaczone do mycia w zmywarce, ale i tak rdza je zjada powoli a mają 4-5 lat). A i nie polecam zmywarek z milionem programów - najlepiej kupić lepszej firmy a najprostszy model - i tak używa się max. 2 programy (ja używam auto i szybki).
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:44   #719
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Napisała do mnie LIKAS ze jest w szpitalu. wczoraj zle jej wyszło KTG, robili test oxy ale mała nie zdecydowała się wyruszyć na świat... mała waży 2200 (koniec 38 tyg).i pozdrawia Was wszystkie

a my bylismy na usg
wszytsko jest ok! mały wazy ok 3100 i jest gotowy do wyjscia na swiat
o jejku, to już zostanie do porodu w szpitalu? test oxy to to samo co wywoływanie porodu??

A Twojego Malucha zapraszamy na świat
Stary 2011-12-28, 20:45   #720
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
i jeszcze miałam stracha że mi wody odeszły, bo nagle w gaciach poczułam takie zimno i mokro a to tylko śluz.
a wiesz ze ja dzisiaj tez myślałąm ze mi wody odeszły......

Siedziałam na kanapie, wstałam i jak wróciłam to patrzę a na kanapie mokra plama i mówię do mamy o cholerka co jest, łapie się za tyłek......suchy.....okaz ało się że siedziałam na śliniaku od Franka który był odwrócony i jak wstałam to mama go zabrała a ja nie zauważyłam
Przez moment aż miałam ciary
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości