Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-25, 22:03   #211
NataliaM1103
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

wigilia przeleciała, 1 dzień Świąt prawie też i byle tak mój Bartuś siedział w brzusiu jeszcze tydzień

Dostałam od szwagierki fajny zegarek casio i fajną książkę "zabawy z niemowlakami na każdy dzień.365 gier i zabaw dla dzieci w wieku 0-12 miesiecy".
Od rodziców super portwel ze skóry,od teściów kasiorke,a z tż-em kupilismy sobie kamere!

Z moimi rodzicami byliśmy u teściów i wróciłam troszeczkę zcierpnięta i leniwa jeszcze bardziej
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 22:16   #212
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Jeju, jeju, "mamy" juz tyle Bobasow!!!
Machina ruszyla, widze

Klaurencja, gratulacje :roz a:Poszlo ekspresowo - super !!!

Nas Wigilia u tesciow przyjemnie zaskoczyla. Bylo naprawde milo. Zaczelismy o 17, a wyszlismy o 22:30 - sama godzina mowi za siebie. Nietopek poszedl na rekord z prezentami - jeszcze w brzuchu, a juz dostal najwiecej Miedzy innymi super chuste do noszenia i kocyk cieplutki z Kubusiem Puchatkiem - jak go dotykam, to az mu zazdroszcze, jest taki milusi

Pozniej w nocy wyruszylismy na Mazury. 250 km w 2,5 h z przystankiem, tankowaniem i malym bladzeniem,bo mgla byla i nie zauwazylismy skretu Siedzimy do teraz, jest pelno smiechu, zartow i przecudowna atmosfera. Odpuscilam sobie na Swieta rezim slodyczowo-ciastowy i Nietopek co chwila ma czkawke

Ciekawa jestem,kiedy bede miala czas nadrobic Sprobuje teraz troszke podczytac,ale co chwila przywoluja mnie z powrotem do stolu

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 22:16   #213
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
hmm...
ok. 10 rano dopadl mnie bol brzucha. zasnęłam jeszcze raz, ale znów obudzil mnie ten bol. odkrylam, ze bole sa regularne, wiec poszlam budzic tz. poszlam jeszcze pod prysznic i dostalam pierwszych skurczy, co 10 minut. sprawdzilam, czy torba spakowana i wlaczylam sobie tv bo tz nie gotowy 8) skurcze co 7 minut. sprobowalam jeszcze zjesc kanapke, ale nie dalam rady. wyszlismy do auta. tam mialam juz skurcze co 5 minut (czy 4). na ip polozna ledwo zdolala mnie zbadac, takie sie wiercilam poszlismy na porodowke, a tz zostal i probowal dodzwonic sie do mojego lekarza. podpieli mnie pod ktg. na porodowce tzta nie bylo, ale w sumie to dobrze zaczeli przygotowywac cala porodowke na szybko, a ja mialam juz skurcze co dwie min. polozyli mnie i zaczelam przec. i tak godzine, bo maly nie zamierzal szybko wyjsc. o 13 40 uslyszalam placz - to byl moj filipek polozyli mi go jeszcze z pepowina na brzuchu i dopiero po urodzeniu lozyska ją odcieli. zawolali tzta, przecial pepowine, a filipka zabrali do mierzenia i wazenia. oddali mi go po dziesieciu minutach na karmienie. ogolnie porod to nie najprzyjemniejsze przezycie, ale nagroda cudowna!
wspanialy opis i przezycia
Cytat:
Fifik spi a ja znow na wizazu nie mam co robic.na jutro zapowiedzieli fotografa.
I takie moje male pytanko, bo pielegniarek nie spytalam : takiego noworodka trzeba kapac codziennie
zdania są podzielone w tej kwesti - kiedys wiem ze kapalo sie codziennie ostatnio od poloznych slyszalam ze nie ma takiej potrzeby - co drugi dzien wystarczy bo maluszek sie nie poci az tak zeby trzebabylo codziennie kapac... takze chyba kazda mamusia bedzie robila wg uznania

A POWIEDZ : MIAŁAS JAKIES ZNIECZULENIE ? bo albo nie doczytalam albo nie wiem ;p
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 22:20   #214
dph
Rozeznanie

Cytat:
AFilip na swiecie!
3kg 50 cm, Klara rodzila poltorej godziny.
_to juz ja jestescie tutaj? Jestem strasznie zmeczona ale filip wszystko wynagradza. ide odpoczazac i z gory dziekuje za gratulacje
Cytat:
Pospalam godzinke i teraz chcialaby goraco podziekowac za gratulacje
filipek jest cudn. Dostal 10 pkt. Jestesmy z tz bardzo szczesliwi. Mam zapchana skrzynke odbiorcza i ciagle dostaje sms ;p ide zobaczyc co tam w klubie i i
de znow spaac
-
Nie moge spac, skoro wiem ze mam synka swietne uczucie, zycze kazdej z was porodu takiego jak ja - sadzilam, ze to boli bardziej
KLAURENCJA GRATULUJĘ!!! I dzidziusia i szybkiego porodu

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Machina ruszyla, widze

Nas Wigilia u tesciow przyjemnie zaskoczyla. Bylo naprawde milo. Zaczelismy o 17, a wyszlismy o 22:30 - sama godzina mowi za siebie. Nietopek poszedl na rekord z prezentami - jeszcze w brzuchu, a juz dostal najwiecej Miedzy innymi super chuste do noszenia i kocyk cieplutki z Kubusiem Puchatkiem - jak go dotykam, to az mu zazdroszcze, jest taki milusi

Pozniej w nocy wyruszylismy na Mazury. 250 km w 2,5 h z przystankiem, tankowaniem i malym bladzeniem,bo mgla byla i nie zauwazylismy skretu Siedzimy do teraz, jest pelno smiechu, zartow i przecudowna atmosfera. Odpuscilam sobie na Swieta rezim slodyczowo-ciastowy i Nietopek co chwila ma czkawke

Ciekawa jestem,kiedy bede miala czas nadrobic Sprobuje teraz troszke podczytac,ale co chwila przywoluja mnie z powrotem do stolu
super że Wigilia Wam się udała

No to worek się rozwiązał ciekawe kto następny?
Stary 2011-12-25, 22:22   #215
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
hmm...
ok. 10 rano dopadl mnie bol brzucha. zasnęłam jeszcze raz, ale znów obudzil mnie ten bol. odkrylam, ze bole sa regularne, wiec poszlam budzic tz. poszlam jeszcze pod prysznic i dostalam pierwszych skurczy, co 10 minut. sprawdzilam, czy torba spakowana i wlaczylam sobie tv bo tz nie gotowy 8) skurcze co 7 minut. sprobowalam jeszcze zjesc kanapke, ale nie dalam rady. wyszlismy do auta. tam mialam juz skurcze co 5 minut (czy 4). na ip polozna ledwo zdolala mnie zbadac, takie sie wiercilam poszlismy na porodowke, a tz zostal i probowal dodzwonic sie do mojego lekarza. podpieli mnie pod ktg. na porodowce tzta nie bylo, ale w sumie to dobrze zaczeli przygotowywac cala porodowke na szybko, a ja mialam juz skurcze co dwie min. polozyli mnie i zaczelam przec. i tak godzine, bo maly nie zamierzal szybko wyjsc. o 13 40 uslyszalam placz - to byl moj filipek polozyli mi go jeszcze z pepowina na brzuchu i dopiero po urodzeniu lozyska ją odcieli. zawolali tzta, przecial pepowine, a filipka zabrali do mierzenia i wazenia. oddali mi go po dziesieciu minutach na karmienie. ogolnie porod to nie najprzyjemniejsze przezycie, ale nagroda cudowna!
Klaurencja, ale szybko poszło Najważniejsze, że masz już Filipka przy sobie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

sól, pieprz, troszkę majonezu- żeby się wszystko połączyło 2 słoiki selera 'rolnik'- te małe, 2 kukurydze, puszka ananasów, 30 dag szynki konserwowej i wychodzi taka miska
Dzięki Zrobię na Sylwestra

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 22:24   #216
pearpearl
Wtajemniczenie

Bybella, łuuuchuuuuuu Gratulacje zareczyn, Kochana kl aski:

no, nie dadza nadrobic
caly czas ktos mi tu wchodzi i przeszkadza
a ja az sie stesknilam za Wami i tak bym chciala wiedziec,co sie dzieje

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 22:27   #217
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Machina ruszyla, widze

Super, że Wigilia się udała

Stary 2011-12-25, 22:30   #218
kamusia178
Raczkowanie

kurcze mamusie jak bedziecie sie w tym tempie rozpakowywać to kasikzaki nie zdazy pierwszej strony z lista aktualizowac hehe
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 22:33   #219
uska000
Zadomowienie

Klaurencja cudowny opis.. jednak cc to nie to samo co sn.

Moje malenstwo spi reguarnie budzi sie na cycusia troszke potulic i dalej spi

Ja tez juz ide spac bo za 4h pobudka jutro dodam zdjecia i Wam podopisuje bardziej bo narazie wszystko w biegu

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 22:40   #220
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a ja czytam jeszcze opinie o wózkach hehe
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 22:45   #221
bambusiek
Zakorzenienie

Kurcze... jedziemy jakoś wtorek środa, po ostatnie rzeczy dla małego i nie wiemy:
- jaki materac wybrać?
- czy domawiać adaptery do fotelika?
Chyba jedynie kwestia zakupu wanienki nie będzie problemem
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 22:54   #222
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Kurcze... jedziemy jakoś wtorek środa, po ostatnie rzeczy dla małego i nie wiemy:
- jaki materac wybrać?
co do materaca to ja mam jak wiekszość- gryka kokos

a adaptery myślę, ze mogą się przydać
Stary 2011-12-25, 23:04   #223
ebeka
Raczkowanie

a mozna sie tu jeszcze dopisac do tego watku?
rodze w lutym!
Ex Aparatka
Kierowca
Zakochana
ebeka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 23:08   #224
anankee
Rozeznanie

klaurencja a coś ty się tak przed szereg wyrwala ?
nie no zartuję i oczywiście gratuluję!!!

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 23:33   #225
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez ebeka Pokaż wiadomość
rodze w lutym!
zapraszamy
Stary 2011-12-25, 23:48   #226
ultraradiola
Wtajemniczenie

hej mamusie

i już po Wigilii i pierwszym dniu świąt ale to zleciało ale oczywiście życzenia muszą być bo w końcu jeszcze jutro

wesołych świąt Wam życzę
samych radości, szybkiego rozwiązania
samych szczęśliwych chwil
i w ogóle wszystkiego co najlepsze
dla WAS I MALUSZKÓW
no i oczywiście TZ

my z tz spędziliśmy Wigilię z moimi rodzicami na prawdę miło było i Wiktorek dostał dużo prezentów a dziś u teściów byliśmy na obiedzie no i TZ musiał jechać po obiedzie do Niemiec ale wraca za 4 dni i potem ma 2 tyg urlopu

KLAURENCJA serdeczne gratulacje
machina ruszyła ciekawe która następna ja dziś zaczynam 36/37 tydz. i powiem Wam że noce mam jakieś ostatnio nie spokojne boję sie że w każdej chwili mogę zacząć rodzic to już tak blisko i trochę mnie strach oblatuje a myślałam ze tak nie będzie

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 00:12   #227
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
muszę wam się pochwalić, wczoraj tż mi się przed wigilią oświadczył nie sądziłam, że kiedyś doczekam tej chwili hehe fajnie tak być narzeczoną
gratulacje

Cytat:
AFilip na swiecie!
_to juz ja jestescie tutaj? Jestem strasznie zmeczona ale filip wszystko wynagradza. ide odpoczazac i z gory dziekuje za gratulacje
Ogromne gratulacje kochana
Stary 2011-12-26, 00:20   #228
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
rodze w lutym!
hej! napisz coś o sobie i dzieciątku
Cytat:
- jaki materac wybrać?
ja mam materac tak jak większość mamuś- gryka-kokos a adaptery... nie wiem nawet co to jest...
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Klaurencja cudowny opis.. jednak cc to nie to samo co sn.

Moje malenstwo spi reguarnie budzi sie na cycusia troszke potulic i dalej spi

Ja tez juz ide spac bo za 4h pobudka jutro dodam zdjecia i Wam podopisuje bardziej bo narazie wszystko w biegu
napisz lepiej w którym dokładnie tyg i dniu urodziłaś, co by dopisać do listy

Klaurencja właśnie.. w którym tyg urodziłaś????????? Masz termin porodu na koniec stycznia... ja mówię dziś mojemu mężowi: "wiesz, że za 2 tyg będę rodzić??" a on się śmieje, ze mnie, że już się z młodym umówiłam... oczywiście przy dzieleniu opłatkiem, życzyłam mu i sobie chłopca ciekawa jestem czy intuicja mnie zawiedzie- zazwyczaj w 90% przypadkach dobrze prawię

Pearl cieszę się, że święta udane! a smoczur ładnie zbiera prezenciory

19mala83
w razie co, jak będziesz rodzić, ja miss patologii jestem od 27.12 więc daj znać w razie co

A najbardziej przeraża mnie fakt, że iż ponieważ... jak będę teraz w szpitalu to co 2 h będą mnie budzić na 'brzuszki' aaaaaaaa!!!!!!! ale se pośpię w szpitalu, już to widzę najgorzej w nocy, wrr

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-26 o 00:22
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 01:44   #229
dolores181
Raczkowanie

Dziewczyny nie odzywałam się tyle czasu bo u mnie to wciąż gorzej swięta u mamy z dziećmi a mąż pojechał do swojej, a po powrocie olał mój prezent, dla niego i jego matki jestem obca a jak upomniałam się o życzenia wigilijne to kazał mi się zamknąć bo on nie ma o czym ze mną gadać , przepłakałam całą noc to tylko zadrwił abym nie ryczała bo dziecko będę miała płaczliwe a dzis zabrał laptopa i na stałe poszedł do mamusi bo mu syna nie dałam do babci , a to dlatego że jestem kłębkiem nerw przez niego i ja czemu nie jestem rodziną??? ciesze się z waszych dobrych mężów , a u mnie 2 m-ce do porodu i zostałam sama z dziećmi bo mój mąż nie chciał tego dziecka i mała to dla niego bękart a całą wyprawkę skompletowałam ja łącznie z wózkiem tylko że teraz brak mi kasy do 10 na jedzenie ale jego to nie obchodzi, że mam tylko nieco ponad 200 zł na koncie a tak go kochałam i chciałam mieć wspaniałego mężą który mnie czasem przytuli i zapyta jak się czuję
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 07:46   #230
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamuśki! Jak samopoczucie?
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
P.S
Nawojka widzę, ze teraz Twoja kolej
A no moja teoretycznie, a można powiedzieć, że już mnie nawet kolejka ominęła, bo tp od mojego polskiego gina minął wczoraj, a ja dalej z brzuchem chodzę
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 08:01   #231
klaurencja
Raczkowanie

Teoretycznie termin mialam na 19, wiec 37 tv
c i moglam rodzic. Przynajmniej wedlug mojego lekarza ;p

Nie mialam znieczylenia.
sorki za wepchniecie sie do kolejki

i w zyciu bym nie pom yslala ze 200 post napisze jako MAMA

Edytowane przez klaurencja
Czas edycji: 2011-12-26 o 08:07
klaurencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 08:38   #232
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
pokarm byl od poczatku tyko hrabia leniwy;p ale opowiadam od poczatku

5 rano pobudka poszlam sie umyc wyprostowalam wloski zeby byc ladna dla synusia o 6 jedziemy
jestesmy tam o 7 przed nami w kolejce do rejestracji jest Pani ten na umowione ciecie wchodzi ona a Tu wpada chyba z 6 kobiet jednej wody odeszle druga ma skurcze trzecia cos tam i wszystkie milay miec cc za tydzien i pozniej..
wiec one w pierwszej kolejnosci...
siedze czekam.. glodna pic sie chce .. wkoncu ja zapisala mnie kazala sie przebrac i na odzial a tam niespodzianka nie ma lozka.. to polozyli mnie w takiej jkaby dyzurce zreszta nie mnie jedna;p i lezalam sobie a Panie chodzily braly szczykawy itd a mnie zeby ne bylo nudno zrobili ktg do momentu az bedzie cc chyba ze 4h lezalam na lewym boku oczekujac na kolejke.. jednej pani zrobili drugiej trzecia nie miala badan wiec wzieli na szybko mnie.. cewnik w ogole nie bolal ogolili brzuch i heja..
wpadam na sale a anastezjolog dlaczego cc mowie kregoslup a zaswiadczenie? mowie ze jest w papierach... nie ma ona ze no to ogolne ja ze zadne ogolne chce byc swiadoma a ten papierek byl... ok znaazl sie zaszczyk w plecy i tna.. nic nie czuje tylko w pewnym momencie chlus prysznic do gory, krzycze co to krew nie to wody duzo wod...
zachwile czuje cos mi spod zeber wyszlo.. wkoncu dupke wyjeli;p
i za chwile slysze le le le i to juz moj Igorek mowi dzien dobry
odrazu czuje ulge i brak zgagi
pediatra mierzy wazy i krzyszy 3840 i 54 jaki klocek a lekarz a lozysko jakie dorodne
i za chwile zaczynam sie dusic chce odkaszlnac(bylam przeziebiona) nie moge bo nie czuje brzucha.. panika... dali tlen przeszlo..
za chwile klada mi zawiniotka na piersi i krzycza calowac syna calowac caluje gdzie popadnie a on sie cieszy;p

zabrali malego zaniesli tatusiowi ktory w 15 minut zrobil mu milion zdjec i nawet film nakrecil.. co najlepsze na poczatku ciazy mialam ataki potrojnego kichania a teraz moj synek tak ma

potem przewiezli mnie na pooperacyjny tam jakies badania co chwile tetno i cisnienie milion stazystow.. i mija chwila a ja mowie ze nogi czuje.. oni nie mozliwe a ja ze mozliwe wiec odazu ketonal zebym brzucha nie poczula;p

przewiezili mnie na sale gdzie lezeala pani z dziewczynka 2 dniowa
dawali leki bylo super maz przywiozl malego pokazal troszke i zabral bo ja nie moglam glowa ruszac;/

o 22 pryszla pani i mowi ze wstajemy.. a ja ze nie mam sily a ona musimy to byla maksara ale do przezycia wstalam szybki prysznic i do lozka..

na drugi dzien rano dostalam juz malego przebralam w ciuszki i chcialam nakarmic a on w tylku spi ne chce jesc.. to czekam az sie obudzi o 18 mowie do poloznej ze on tylko spi i ma gdzie... przyszla pomogla przystawuc possal 10 minut spi.. odlozyla go a on dalej spii ja po 4h do cycka a on nic.. polozna mowi damy butelke on abutelke a on tez w tylku;p na spiocha go nakarmila mi kazala wyciskac pokarm recznie na pieluche zeby nie bolalo.. obudzial sie o 22 i do rana le i le ale cycka nie butelki tez nie..
rano na drugi dzien ksieciuniu sie obudzil i zassal cycka wkonccu i teraz co 3-4h tak jest

to by bylo chyba na tyle ale sie rozpisalam

ps, tesknilam za wami
Uska zazdroszczę Ci (pozytywnie oczywiście), że masz już małego przy sobie. I tej cesarki też Ci zazdroszcze, bo wiedziałaś konkretnie kiedy co i jak. A ja żyję w nieświadomości, staram się nie nakręcać i nie stresować, ale chciałabym wiedzieć kiedy się zacznie. Chciałabym żeby było już po wszystkim przede wszystkim przez to, że martwię się ciągle tą cystą. Chciałabym być już po porodzie, po USG Maleństwa i chciałabym mieć pewność, że wszystko jest dobrze. Gdyby nie ta cysta pewnie byłabym spokojniejsza bo jestem raczej cierpliwą osobą i wiem, że wszystko w swoim czasie. No ale cóż mi pozostaje tylko spokój może mnie uratować.
Eh wzruszyłam się Twoim opisem. Cieszę się, że wszystko dobrze poszło, że obyło się bez komplikacji i że spokojnie tulisz już do serca swojego Syneczka, że jesteście cali i zdrowi. Życzę Wam wszystkiego co najlepsze

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Teoretycznie termin mialam na 19, wiec 37 tv
c i moglam rodzic. Przynajmniej wedlug mojego lekarza ;p

Nie mialam znieczylenia.
sorki za wepchniecie sie do kolejki

i w zyciu bym nie pom yslala ze 200 post napisze jako MAMA
A to Ty też już urodziłaś O cholercia chyba mnie coś ominęło lecę nadrabiać Gratulacje Kochana

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
cześć Mamusie

melduję się w nowym wątku

nie dam rady Was nadrobić przez tą całą przeprowadzkę ;/ w ogóle wczoraj cały dzień latałam po lekarzach no i jeszcze mamusie przyjechały i mam generalnie sajgon.

Z lepszych informacji - mam wózek, tz musi go złożyc, bo jest jeszcze w pudle ;/

z gorszych - mam cholestazę, wyniki badań krwi mam tragiczne i dzisiaj byłam na badaniach w szpitalu. Chcieli mnie zostawić na oddziale do porodu, odmowiłam dzisiaj na własną prośbę, jutro mam pojawić się znowu i pewnie mnie zostawią

mamy z tztem teraz nakaz sexu i generalnie mam się starać wywołać poród, bo jak nie to oxytocyna... nieciekawie się porobiło, jestem dość przerażona, bo jeszcze dzisiaj w szpitalu okazało się, że przepływy w pępowinie są nie takie jak być powinny

dam Wam znać, póki co piszę na szybko, bo nawet nie mam jak siąść do komputera - taki w domu mam rozgardiasz.. mamy się rządzą jak jasna cholera, ale też trcohę mi pomogły więc dobre i to jakoś je znoszę, ale niech nie zostają do porodu bo mnie coś trafi :P

Monia gratulacje! Michałek jest spory! moja mała waży 3125 ciekawe ile będzie po narodzinach!

trzymajcie błagam kciuki, końcówka się porobiła u mnie dość niepokojąca, próby wątrobowe i kwasy żółciowe mam kilkakrotnie powyżej norm i w szpitalu powiedzieli, że to źle, grunt, że KTG wyszło ok i tylko dlatego zdecydowałam się wyjsć.

Musze się w końcu pakować bo w każdej chwili teraz mogę jechać do szpitala, będę do Was pisać, jak nie na wizażu to smskiem

całuję Was mocno i WESOŁYCH I SPOKOJNYCH PRZEDE WSZYSTKIM ŚWIĄT ( nikomu nie życzę tyle nerwów ile się najadłam przez ostatnie 2 dni )

buziaki

postaram się zaglądać jak tylko będę mogła
O cholera! To się porobiło
Stary 2011-12-26, 08:48   #233
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
muszę wam się pochwalić, wczoraj tż mi się przed wigilią oświadczył nie sądziłam, że kiedyś doczekam tej chwili hehe fajnie tak być narzeczoną
Bybella gratuluje
Stary 2011-12-26, 08:55   #234
klaurencja
Raczkowanie

Uuu nawojka opcja edytuj sie klana
Stary 2011-12-26, 09:19   #235
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dzien dobry w swiateczny poranek

Wigilia nam sie super udala. "goscie" pojechali o 22.00 a my do 3.00 siedzielismy. Siostra zanocowala i zaraz jedziemy wszyscy do nas na sniadanko.
Prezenty wyszly super, jedzeniem sie objadlam ze nie moglam oddychac. I dostalam od tz super puduche do spania i karmienia 2 w 1 i zestaw do spa na noc

Bybella gratulacje
Martuniunia wspolczuje calej sytuacji. A jak dzisiaj ?
Uska jak po wigili we troje?
AgaMili czyli dostałaś od męża tą poduchę, którą kiedyś kazał Ci wykreślić z listy, o ile dobrze pamiętam?

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
AFilip na swiecie!
KLARA OGROMNE GRATULACJE!!! DUŻO ZDRÓWKA DLA CIEBIE I FILIPKA
A to niespodzianka

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Pospalam godzinke i teraz chcialaby goraco podziekowac za gratulacje
filipek jest cudn. Dostal 10 pkt. Jestesmy z tz bardzo szczesliwi. Mam zapchana skrzynke odbiorcza i ciagle dostaje sms ;p ide zobaczyc co tam w klubie i i
de znow spaac
-
Nie moge spac, skoro wiem ze mam synka swietne uczucie, zycze kazdej z was porodu takiego jak ja - sadzilam, ze to boli bardziej
No faktycznie 1,5h to szybciutko Ci poszło, też bym tak chciała

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
hmm...
Stary 2011-12-26, 10:01   #236
klaurencja
Raczkowanie

Ja juz spadam bo od 10 sa odwiedziny i tz pewnie przyjedzie
Stary 2011-12-26, 10:08   #237
magda1804
Rozeznanie

witamy brzuchatki o poranku

Cytat:
Gratulacje

My niedawno wróciliśmy od moich rodziców... oczywiście objedzeni sałatka zrobiła furorę (magda1804 ), a w drodze powrotnej szukaliśmy jeszcze otwartej Żabki, bo nam ananasów zabrakło na jutro na obiad
ale fajnie bardzo sie ciesze, ze udalo mi sie podsunac fajny przepis

Cytat:
hmm...
Klaurencja to mialas ekspresowa akcje

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
kurcze mamusie jak bedziecie sie w tym tempie rozpakowywać to kasikzaki nie zdazy pierwszej strony z lista aktualizowac hehe
hihi no wlasnie, jeszcze okaze sie, ze na dniach kasikzaki sama trafi na porodowke

Cytat:
rodze w lutym!
witaj

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
klaurencja a coś ty się tak przed szereg wyrwala ?
nie no zartuję i oczywiście gratuluję!!!
anankeeja tez o tym samym wczoraj pomyslalam niby termin na polowe stycznia, a tu taka niespodzianka

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie odzywałam się tyle czasu bo u mnie to wciąż gorzej swięta u mamy z dziećmi a mąż pojechał do swojej, a po powrocie olał mój prezent, dla niego i jego matki jestem obca a jak upomniałam się o życzenia wigilijne to kazał mi się zamknąć bo on nie ma o czym ze mną gadać , przepłakałam całą noc to tylko zadrwił abym nie ryczała bo dziecko będę miała płaczliwe a dzis zabrał laptopa i na stałe poszedł do mamusi bo mu syna nie dałam do babci , a to dlatego że jestem kłębkiem nerw przez niego i ja czemu nie jestem rodziną??? ciesze się z waszych dobrych mężów , a u mnie 2 m-ce do porodu i zostałam sama z dziećmi bo mój mąż nie chciał tego dziecka i mała to dla niego bękart a całą wyprawkę skompletowałam ja łącznie z wózkiem tylko że teraz brak mi kasy do 10 na jedzenie ale jego to nie obchodzi, że mam tylko nieco ponad 200 zł na koncie a tak go kochałam i chciałam mieć wspaniałego mężą który mnie czasem przytuli i zapyta jak się czuję
o boze dolores... jak przeczytalam to co napisalas, az mi slow zabraklo... to straszne, jak zachowal sie Twoj maz. Znam takie zachowanie, bo swoimi czasy moj tz tez sie tak zachowywal, to takie straszne upokorzenie i odrzucenie... tylko my nie jestesmy malzenstwem i wtedy jeszcze nie bylam w ciazy, takze nie ma porownania co do Twojej sytuacji. Tak mi sie szkoda Ciebie zrobilo, ze mam ochote Cie przytulic a jak bylo do tej pory? czesto sie klociliscie? w ogole dlaczego sie tak zachowuje i nie chce Waszego dziecka?
trzymaj sie kochana, pamietaj, ze na sile milosci nie znajdziesz, ale juz niedlugo bedziesz miala na swiecie malenka istotke, ktora bedzie kochala Cie bezinteresownie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki! Jak samopoczucie?
A no moja teoretycznie, a można powiedzieć, że już mnie nawet kolejka ominęła, bo tp od mojego polskiego gina minął wczoraj, a ja dalej z brzuchem chodzę
Nawojka bo wykraczesz tez przed chwila zerknelam na liste i Ty jako nastepna, a ja po Tobie mam stracha jak cholera u mnie termin z USG mija jutro, a z OM 4stycznia. Nie mam zadnych przeczuc co do porodu, czasami pojawia sie wrazenie, ze moze to juz dzisiaj, ale za chwile mysle sobie, ze nie mozliwe przeciez mam jeszcze czas w ogole nie czuje sie na koniec 9 miesiaca i do tej pory uwierzyc nie moge, ze zaraz na swiecie bedziemy mieli dziecko. Taki niewierny Tomasz ze mnie- nie uwierze, poki nie zobacze (czyt. nie uslysze) chociaz nastawilam sie, ze dzis moze cos zacznie sie dziac, a jak nie dzis to jutro. Nie wiem czy rano nie odszedl mi czop, mam watpliwosci, bo nie byl podbarwiony krwia, ale wiem ze nie musi miec takiego koloru zobaczymy...

a jak u Ciebie samopoczucie przed "ta" chwila? stresujesz sie?

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 10:11   #238
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
Dolores, brak mi słów po prostu Nie wiem, co Ci napisać, bo chyba nic nie złagodzi Twojego bólu Możesz liczyć na pomoc mamy chociaz? Poza tym nie wiem czy dobrze rozumiem - mąż jest zły, bo nie dałaś mu syna? Przecież wy już chyba macie syna?

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-12-26 o 10:21
Stary 2011-12-26, 10:26   #239
magda1804
Rozeznanie

Klaurencja a Ty mialas szykowac sie do odwiedzin widze Cie

jak dajesz sobie rade z karmieniem? ja ciagle mam obawy o to

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 10:38   #240
klaurencja
Raczkowanie

Magda tz u mnie byl ale polecial do rodzicow z fotkami i ich zaraz przywiezie.
karienie przychodzi samo, wszystko robi insynktownie. Proste Przykladam. Filipa jak widzze ze zaczyna szukac buzia jedzenia. Od razu jadl, nie bylo problemu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości