|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Promocje w Sephorze, Douglasie, Marionnaud + OT ;) cz. kolejna ;)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Potwierdzam, Eco Tools mają w Hebe
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
A w cenach podobnych do rossmanowych?
I z tego co widzę, te pędzle są ze sztucznego włosia - zawsze myślałam, że naturalne są lepsze ![]() A w hebe są zestawy pędzli czy tylko pojedyncze?
Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy Edytowane przez Zwies Czas edycji: 2011-12-28 o 18:55 |
|
|
|
|
#2285 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2287 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczęta
Testowała któraś z Was jeszcze (prócz Anes ) bazę nawilżającą Hydrating Smasxbox?
|
|
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miss, a byłaś jak wywożono na wózku w pódłach perfumy? Inni się wściekali, że dla nich nie będzie a na allegro wszystko wyląduje , a jeden pan dzwonił do pracy i przekładał zlecenie ![]() Ja ledwo doszłam z torbami, ale warto było
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam, że jestem z siebie dumna. Byłam dziś w S., chodziłam, chodziłam i tyle cudności widziałam. I zamiast wielkiej chcicy i wiecznie niezaspokojonych pragnień włączył mi się racjonalizatorski tryb oszczędnościowy. Ciagle myślałam, że to mam, to mam podobne, a tego mi nie trzeba.
I prawie nic nie kupiłam w S. ![]() Ale za to boskie butki sobie kupiłam ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]() Ale 6 h w kolejce to bym nerwowo nie wytrzymała Miss szacun |
|
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na razie jestem więc zadowolona z zakupu
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w szczególności za butki ![]() Ja zdobyłam sukienkę na sylwestra http://www.butyk.pl/towar.14785.Suki...one_black.html
Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza Podróże Duszy Wybierz Zielone z CCL Edytowane przez beeets Czas edycji: 2011-12-28 o 20:11 |
|
|
|
|
|
#2293 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;31270262]Dziewczęta
Testowała któraś z Was jeszcze (prócz Anes ) bazę nawilżającą Hydrating Smasxbox?[/QUOTE]Ja testowałam, miałam dość pokaźną próbkę. A co chciałabyś wiedzieć? |
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
potwierdzam, domek flowerbomb przeceniony. Także zestaw flowerbomb na 199 balsam i żel i edp 50tka chyba. wrr bo kupiłam swój przed świętami bombik, nie dość, że nie zestaw, to i drożej :p
A ja nie mam nerwów do zakupów. Poszłam, błądziłam między półkami, o pomoc się dopraszałam. Panie jak się mną zajęły, to miło oczywiście, ale jakoś w porównaniu do Douglasa to się zdziwiłam, bo tam to natręctwo ale fajnie, przynajmniej można obejrzeć na spokojnie. Nie zdecydowałam się na Voilettes, bo koloru dobrać nie mogłam, a poza tym chyba rozświetlał lekko... Nowe kulasy też były, chyba, że sam tester to był, ale nie było nigdzie kartki "brak" jak przy co niektórych ale dla mnie to za mocno brokatowe się wydało. Tym bardziej, że klasyczne kulki nic u mnie nie działają poszłam dalej, pani poleciła Sisley. Wybrałyśmy śliczny odcień, ale stanęłam pod inną lampą i był za ciemny. spytałam innej pani konsultantki, była przerażona, że taaaki ciemny wzięłam i znów problem z kolorem i wylądowałam z transparentnym MUFE i pędzelkiem Sephory heh. Ale radości z zakupów nie mam. Mogłam kupić perfumy chciałam poprosić o próbki interesujących mnie zapachów, ale nikt o zdanie mnie nie pytał, a ja zmęczona już byłam, i tak długo marudziłam z pudrem i dałam sobie spokój. Do zakupów dostałam j'adore próbkę, przynajmniej już nie 3 kroki aa i na pedzelki również jest rabat naliczany ![]() no i w sumie wszyscy już wszystko wiedzą, bo się wcześniej obkupiłyście ale ja to aby zmęczona jestem, a nie zadowolona
|
|
|
|
|
#2295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-12-28 o 20:17 |
||
|
|
|
|
#2296 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam dziś w Sephorze zestawy Korres (4 produkty do twarzy) po 16 ml i Yes to cucumbers (krem pod oczy, krem do twarzy i chusteczki- pełnowymiarówki) za 45 zł i sam krem yes to Tomatoes przeceniony z 99 na 29 zł.
Ja skusiłam się tylko na tusz Lancome Hypnose Chociaż kusiły yes'ki, kusiły
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2299 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
A jakby ktoś chciał ecotools z hebe: http://sauria80world.blogspot.com/20...ls-w-hebe.html Podejrzewam, że te przekreślone to aktualna cena. No i jest pędzel do brązera
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
ja cierpię przez Jimmy Choo
jak myślicie, jest sens, skoro mam 2 bombki? Podobny mi się wydał do nich po testach. w sumie nie padłam z zachwytu. No ale fajny jest A i promocja kusi ![]() Zwies - czy to nie stare ceny? Tam coś o październiku wyczytałam chyba :niewiem: |
|
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2303 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;31272462]Jaką masz cerę, czy przedłuża trwałośc podkładu,nie wyświeca go, czy lubi się z podkładami long-lasting i czy na zaczerwienienia jest wg. Ciebie dobry
[/QUOTE] Cerę mam mieszaną w stronę tłustej, ale bywa odwodniona, nad czym udaje mi się ostatnio nawet zapanować.Zachwytu bazą z mojej strony nie było - efekt wow był tylko wtedy, gdy stosowałam bazę miejscowo na makijaż, celem ogarnięcia suchego placka na policzku (o podłożu alergicznym, jak teraz przypuszczam) - skórki magicznie znikały, podkład ładniej stapiał się z cerą. Z zaczerwieniami nic moim zdaniem nie robiła - wprawdzie jest błękitna, ale nie tuszuje poprzez kolor. Chyba że przez nawilżenie ujarzmia odrobinę, ale ja większych zmian nie odnotowałam. Z każdym jednym stosowanym przeze mnie w tamtym okresie podkładem ta baza współpracowała - i z Revlonem, i z EL DW. Nie zauważyłam, by baza matowiła jakoś specjalnie. Po prostu - przyjemniej aplikowało się podkład. Jak potrzebuję bazy nawilżającej, to sięgam po Kryolan beżowy. Pachnie jak krem do opalania (takie skojarzenie mam), fajnie nawilża, i świetnie się nim rozcieńcza podkłady (ostatnio mieszam z Matchmasterem MAC). A kosztuje mniej ![]() W temacie łowów Sephorowych - dorwałam brzoskwiniowego Chanelka w kremie, miałabym chrapkę jeszcze na Illusoire, ale wymiotło go z okolicznych Sephor. Jak dobrze, że wprowadzili je do stałej kolekcji! |
|
|
|
|
#2304 |
|
Rozeznanie
|
a po ile jest Jimmy?
|
|
#2305 |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;31272462]Jaką masz cerę, czy przedłuża trwałośc podkładu,nie wyświeca go, czy lubi się z podkładami long-lasting i czy na zaczerwienienia jest wg. Ciebie dobry
[/QUOTE]Ja też testowałam ![]() Ale tylko z podkładem Studio Skin ![]() Dla mnie to duet doskonały. Mam cerę mieszaną, a baza i podkład trzymają mi mat cały dzień. Nic nie zapycha, muszę tylko jeszcze potestować inne kolory...bo coś mi nie gra... ale jeżeli chodzi o spełnianie funkcji to i podkład i baza są naprawdę super |
|
|
|
|
#2306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
jeju, byłam pewna, że pisałam o nim, ale nie 139 zł edp + żel pod prysznic (chyba). Przy mnie 4 zestawy się sprzedały, a było mało ludzi ![]() ps. a te kremiki YES dobrze nawilzają? nie widzę ich w KWC, a mogłabym sobie sprawić ;p który lepszy? Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2011-12-28 o 21:16 |
|
|
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
Ok.
Byłam w drugim Rossmanie i nie było pędzla EcoTools do bronzera, widocznie miałam omamy jakieś Były prawie identyczne jak w poprzednim z wyjątkime pędzla do cieni.Ale w Sephorze upolowałam prawie co chciałam Nabyłam pędzel sephorowy do minerałek, błyszczyk Givenchy Gloss Interdit w kolorze Impertinent Nude i róż Chanel w odcieniu Pink Explosion. Było sporo osób, ale kolejki na szczęście małe.. Zapytałam się przy okazji o tę sławną bazę z Chanel, niestety okazało się że już od jakiegoś czasu nie ma. A chciałam przetestować, bu...
|
|
|
|
|
#2310 |
|
Rozeznanie
|
A ta słynna baza chanel tylko w sephorze? Strasznie sie napaliłam na tą baze,ale do sephory baaaardzo mi nie po drodze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

u nas było trochę lepiej, ale za to bramki się zepsuły i pikały non stop (wciąż je słyszę w głowie) ale wybór jeszcze dziś był bardzo duży. Starsze Panie rzeczywiście dawały w d. widziałam taką obwieszoną złotem w futrze-wyciągnęła szminkę, pomalowała sobie usta, znowu zapakowała i odłożyła na półkę

Ludzie grzebiąc w szufladach rwali opakowania i wszystkim się mazali, rozpakowywali perfumy, rzucali rzeczy na ziemię, kłócili się z umęczonymi do granic możliwości konsultantkami, popychali się, szarpali itd. Takie zachowanie było szczególnie popularne wśród pań 50, 60+, jak to np. w autobusach

poszłam dalej, pani poleciła Sisley. Wybrałyśmy śliczny odcień, ale stanęłam pod inną lampą i był za ciemny. spytałam innej pani konsultantki, była przerażona, że taaaki ciemny wzięłam