Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-28, 20:47   #721
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Napisała do mnie LIKAS ze jest w szpitalu. wczoraj zle jej wyszło KTG, robili test oxy ale mała nie zdecydowała się wyruszyć na świat... mała waży 2200 (koniec 38 tyg).i pozdrawia Was wszystkie

a my bylismy na usg
wszytsko jest ok! mały wazy ok 3100 i jest gotowy do wyjscia na swiat

jejku to jej malutka jest jak nietoperek pearl
Czyli teraz rozpakowuje nam się neska

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:48   #722
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Anabelita ja też wczoraj sama obcięłam pazury
A pścieli do wózka nie planuję. Mam śpiwór jak będzie bardzo zimno a jak cieplej to kocyk a na poduszke to za wcześnie dla takiego maluszka.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:53   #723
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Witam Brzuchatki

widzę, że zaczęłyście kolejny wątek i że na świecie pojawiła się 3 dzieciaczków - gratuluję mamusie

ja miałam problemy ze zdrówkiem dlatego dawno mnie tu nie było

mi odkleiło się trochę łożysko i dostałam krwotoku, groziło mi cc w 30 tyg a dzidzia ważyła tylko 1 kg - na szczęście udało się opanować sytuację i po 2 tygodniach wypuścili mnie ze szpitala ale do końca ciąży muszę leżeć ale oczywiście wolę to niż pozostanie do końca w szpitalu

wracam do nadrabiania tego wątku bo tamtego już nie zdołam
Oj to się narobiło! Dobrze, że już jest lepiej. Zdrówka Ci życzę i odpoczywaj jak najwięcej

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Nie wiem może mi sie skrociła ,szyjka była dość wysoko ale rozwarta chyba skoro poczułam główkę,kurczę nie znam się,zreszta nie dawno dopiero dowiedziałam się jak ta szyjka wygląda

Obiecuję ,że jak dostanę znowu skurczybyków to jadę bo to chyba jednak rozwarcie się wczoraj zrobiło.Narazie jest ok.Zreszta trochę sie boje ,ze jak mnie zostawią do porodu jak pojade a ja tak nie chce

Wolała bym skojarzone i takie raczej będe robiła ,a pneumo i rota chyba też zaszczepie bo córeczka będzie miała kontakt z przedszkolakiem.Jeszcze zastanowie się nad meningokokami

Jak wkladałam globulkę to poczułam pod opuszkiem takie jak by w błonce zaokrąglenie,jak główka,ale zaraz zabrałam palec bo się bałam ,że coś mogę zrobić ,a i czułam kawałek tego nie całą powierzchnie główki

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
A ja z innej beczki Macie zmywarki? Jakiej firmy i jaki model? Chcemy zainwestować w zmywarkę (Mąż chce, mi wszystko jedno bo i tak on zmywa ) i nie wiemy jaką wybrać...
Inwestujcie, inwestujcie Uważam, że to jeden z najlepszych wynalazków na tym świecie Przede wszystkim kupcie od razu dużą, nie dajcie się namówić na wąską zmywarkę. Wybierz sobie modele które Ci odpowiadają i wybierz tę która zużywa najmniej wody i prądu no i o najniższym współczynniku hałasu. Warto zwrócić uwagę na to aby można było regulować wysokość górnego kosza. Ważne też aby był łatwy dostęp do sitek które trzeba myć, bo czasami są mega niewygodne Fajnie jak ma funkcję szybkiego mycia, taki program bardzo się przydaje jak nie masz czasu na długie mycie, albo jak masz stos świerzych filiżanek i talerzyków po kawce rodzinnej
Tak z praktycznych uwag to polecam raz na miesiąc lub dwa wlać butelkę octu i nastawić na mycie bez naczyń oczywiście. Nie dopuści to do zatykania dziurek w śmigiełkach No i polecam środki do zmywarki z Rossmana - Domol, są takie same jak reklamowany dwa razy droższy Finish Z tych które używałam:
Polecam Bosha, Amicę i Whirpoola.
Nie polecam Simens i Indesit
Stary 2011-12-28, 20:53   #724
anankee
Rozeznanie

co do szczepien, to ja Emi szczepiłam 5w1. Koszt jednej dawki to u mnie w przychodni 125zł. Na rota i pneumokoki nie szczepiłam, na pneumo zaszczepię jak wyślę ją do żłobka czy przedszkola.
Na szczepionkę 6w1 nie zdecydowałam się ze względu na cenę 160zł, no i dziecko jest szczepione 5 dawkami przeciwko WZW gdy tak naprawdę wystarczą 3 dawki.
Fifika też tak zaszczepimy.

Co do tego czy lepiej urodzić w 7 czy 8 miesiącu to wydaje mi się, że to takie gadanie. Ważny jest każdy dzien w brzuchu, im później się dziecko urodzi tym większe i bardziej rozwiniete, a więc ma większe szanse.

ja zaczynam 37 tydzień i mam już gdzieś leżenie. Już się tak nie oszczędzam, posprzątałam chałupę, trochę Emi ponosiłam, poszłam z nią na spacer.
Potem się okaże, że u mnie tak jak u nikotynki, zdejmą pessar, a tu szyjka sklejona i nie puści,a mnie nie mogą podać oxy bo jestem za krótko po cc i od razu mi znowu zrobią cc. A tego nie chcę. Więc już powoli wykurzam małego z brzucha

Emi!

Edytowane przez anankee
Czas edycji: 2011-12-28 o 20:55
anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:00   #725
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
o jejku, to już zostanie do porodu w szpitalu? test oxy to to samo co wywoływanie porodu??

A Twojego Malucha zapraszamy na świat
napisała, ze nie wie kiedy wyjdzie...wiec bedziemy ją maltretowac smsami

a moj maluch ma siedzieć do konca roku w brzuszku najlepiej do 3 stycznia bo mi wtedy zdjemuja aparat z zebow i chce miec to z głowy

co do pieluch to ja mam na razie paczke 1 happy i paczke babydreamow 1 (wzielam do szpitala bo małe opakowanie). chusteczki mam 2 op nivea i dzisiaj kupilismy 4-pak babydreama.....

co do zmywarki-uwazam, ze ten, kto ja wymyslił powinien nobla dostac
my mamy pod zabudowe Amica (taka z panelem u góry- jak sie zamknie to wcale nie widac). jak dla mnie jest ok. ma funkcje połowa wsadu, troche programow ael j i tak uzywam przewaznie jednego Wszystko działa jak powinno. Rodzice teraz sobie kupili niedawno tez amice pod zabudowe. ja uzywam tabletek z rossmana, moja mama finisha i ja roznicy nie widze dla mnie naczynia sa tak samo domyte i finishem i rossmanem Tylko sól kupiłam raz calgonitu (coby ją odmulic) i preparat w tych małych buteleczkach do mycia (ale dopiero z raz uzywałam)... ja jestem zadowolona

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
jejku to jej malutka jest jak nietoperek pearl
Czyli teraz rozpakowuje nam się neska
nie nie nie jeszcze nie
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Inwestujcie, inwestujcie Uważam, że to jeden z najlepszych wynalazków na tym świecie Przede wszystkim kupcie od razu dużą, nie dajcie się namówić na wąską zmywarkę. Wybierz sobie modele które Ci odpowiadają i wybierz tę która zużywa najmniej wody i prądu no i o najniższym współczynniku hałasu. Warto zwrócić uwagę na to aby można było regulować wysokość górnego kosza. Ważne też aby był łatwy dostęp do sitek które trzeba myć, bo czasami są mega niewygodne Fajnie jak ma funkcję szybkiego mycia, taki program bardzo się przydaje jak nie masz czasu na długie mycie, albo jak masz stos świerzych filiżanek i talerzyków po kawce rodzinnej
Tak z praktycznych uwag to polecam raz na miesiąc lub dwa wlać butelkę octu i nastawić na mycie bez naczyń oczywiście. Nie dopuści to do zatykania dziurek w śmigiełkach No i polecam środki do zmywarki z Rossmana - Domol, są takie same jak reklamowany dwa razy droższy Finish Z tych które używałam:Polecam Bosha, Amicę i Whirpoola.
Amen siostro
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:00   #726
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisała do mnie LIKAS ze jest w szpitalu. wczoraj zle jej wyszło KTG, robili test oxy ale mała nie zdecydowała się wyruszyć na świat... mała waży 2200 (koniec 38 tyg).i pozdrawia Was wszystkie

a my bylismy na usg
No to następna w kolejce
Stary 2011-12-28, 21:02   #727
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
co do szczepionek to ja dzis po rozmowie z kolezanka a potem z polozna ustalilam ze szczepie normalnie..
1) bo wiem jak jest po tych szczepionkach ja takie mialam, moja mama itd
2) 3 szczepionki i ich przeciwiciala nie wiadomo jak za kilka lat to sie zachowa.. czy tym bardziej sie nie skumulja?
3) cena jest kosmiczna i firmy sie przescigaja jest kilka rodzaji za tyle i z atyle.. a niczym sie nie roznia

argument bo dziecko mniej boli nie przemawia do mnie.. mnie kuli 3 razy i zyje

ps. husteczki hugiesa do pupy rwa sie.. lepsze z biedrony

Też troszkę bardziej skłaniam się ku zwykłym. Wiadomo, że komfort dziecka jest ważny, ale w sumie nie wiem czy faktycznie te szczepionki 5 lub 6w1 są lepsze.

Co do chusteczek to mam trójpak huggies :/ Najwyżej szybciej się zużyją

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
A co z poduszeczką i kołderką do wózka??? Kupujecie? Ja mam kombinezon polarkowy i cieplutki śpiworek więc chyba kołderka mi nie potrzebna?

ooo zmywareczka... moje wybawienie bo nienawidzę zmywać.
Ja mam indesita i w sumie to jestem zadowolona. Ważne jakich tabletek używa się do zmywania, zauważyłam że jednak najlepsze są z somatu- finisch. Żałuję jedynie, ze kupiliśmy z TŻ-em małą zmywarkę, teraz na pewno kupiłabym tą większą
Ja dostałam kołderkę i poduszkę do wózka, ale raczej bym nie kupowała. Można kocyk dać i będzie też dobrze
Dzięki za opinię o zmywarce. U nas to tylko 60 wchodzi w grę, bo 5 dorosłych osób jest w domu

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
kurcze nie ma napisane na niej musiała bym szukać w papierach ale nie wstaje,wybacz
Wybaczam

Cytat:
Oby wszystko było dobrze
Kurcze mój mały w 33 tc waży 2200...

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Kropeczko ja mam electrolux, ale nie polecam - reklamowana 3 razy i w końcu dałam sobie spokój. Najpierw ciekła woda od strony klapy i ciekło mi na podłogę- naprawili, po miesiącu znowu to samo - naprawili i wymienili uszczelki, to teraz nie cieknie ale za to czasem się otwiera podczas prania i wtedy trzeba ją domknąć. Z doświadczenia z poprzednich domów polecam najbardziej Siemens, potem Boscha. I najlepiej 60 cm szerokości - w 45 cm nie mieszczą się garnki, a ja w niej myję wszystko jak leci. Tylko musisz mieć talerzy i szklanek i sztućców z każdego rodzaju po około 12 sztuk, żeby puszczać zapełnioną zmywarę. To najcudowniejsze urządzenie w domu to była piewsza rzecz jaką kupiłam jak przeprowadziłam się do Tżta, zaraz po wichurze do włosów. A jeśli chodzi o naczynia: najlepsze dla mnie są kubki z IKEA bo mają specjalne rowki żeby spływała z nich woda jak są do góry nogami; talerze muszą być w miarę lekkie bo ciężkie mogą się w zmywarce telepać i popękać (ja mam od wieeeeelu lat luminarc - lekkie i mało miejsca zajmują, jakość super); sztućce - niestety ciężko jest dostać prawdziwe do mycia w zmywarce (mam z Duki, przeznaczone do mycia w zmywarce, ale i tak rdza je zjada powoli a mają 4-5 lat). A i nie polecam zmywarek z milionem programów - najlepiej kupić lepszej firmy a najprostszy model - i tak używa się max. 2 programy (ja używam auto i szybki).
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź
Właśnie zastanawiam się nad Boschem i Siemensem, bo szwagier polega a pracuje w Media Markt 60 to podstawa
Ciekawe jak u nas będzie z naczyniami, bo mamy komplet taki miodowy z przeźroczystego szkła i jakąś porcelanę ze wzorkiem. Ze wzorkami to już wiem, że odpada, ale w sumie mało na nich jemy Tylko boję się, że rodzice będą panikowali o te miodowe :/ Najwyżej kupimy kilka kompletów w IKEA Sztućce mamy już chyba ze 20 lat te same oczywiście do codziennego użytku, bo odświętne też mamy Nic się z nimi nie dzieje, więc mam nadzieję, że i zmywarkę przetrwają

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
a wiesz ze ja dzisiaj tez myślałąm ze mi wody odeszły......

Siedziałam na kanapie, wstałam i jak wróciłam to patrzę a na kanapie mokra plama i mówię do mamy o cholerka co jest, łapie się za tyłek......suchy.....okaz ało się że siedziałam na śliniaku od Franka który był odwrócony i jak wstałam to mama go zabrała a ja nie zauważyłam
Przez moment aż miałam ciary
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:04   #728
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Tak z praktycznych uwag to polecam raz na miesiąc lub dwa wlać butelkę octu i nastawić na mycie bez naczyń oczywiście. Nie dopuści to do zatykania dziurek w śmigiełkach No i polecam środki do zmywarki z Rossmana - Domol, są takie same jak reklamowany dwa razy droższy Finish Z tych które używałam:
Widzę ze mamy tu doświadczoną zmywarkoManiaczkę
A dlaczego indesita nie polecasz? To moja pierwsza zmywarka i w sumie to nie mam porównania, ale jak na razie to jestem zadowolona (użytkuję ją ponad pół roku).
A gdzie ten ocet wlewasz? Muszę wypróbować

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:14   #729
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:

Dzięki za radę odnośnie środków Domol W ogóle ostatnio zauważyłam, że polecane są ich środki
A czemu nie polecasz Siemensa? No i co z tym octem, gdzie się go wlewa?

Cytat:
co do zmywarki-uwazam, ze ten, kto ja wymyslił powinien nobla dostac
my mamy pod zabudowe Amica (taka z panelem u góry- jak sie zamknie to wcale nie widac). jak dla mnie jest ok. ma funkcje połowa wsadu, troche programow ael j i tak uzywam przewaznie jednego Wszystko działa jak powinno. Rodzice teraz sobie kupili niedawno tez amice pod zabudowe. ja uzywam tabletek z rossmana, moja mama finisha i ja roznicy nie widze dla mnie naczynia sa tak samo domyte i finishem i rossmanem Tylko sól kupiłam raz calgonitu (coby ją odmulic) i preparat w tych małych buteleczkach do mycia (ale dopiero z raz uzywałam)... ja jestem zadowolona
A jakie plusy mają panele całkowicie zabudowane? Tylko tyle wyczytałam, że są lepsze, gdy ma się małe dzieci, bo one lubią bawić się przyciskami Ale z drugiej strony na odkrytym panelu widać od razu np. za ile kończy się mycie. No i już nie wiem, jaki panel wybrać.
Stary 2011-12-28, 21:22   #730
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Dzięki za radę odnośnie środków Domol W ogóle ostatnio zauważyłam, że polecane są ich środki

A jakie plusy mają panele całkowicie zabudowane? Tylko tyle wyczytałam, że są lepsze, gdy ma się małe dzieci, bo one lubią bawić się przyciskami Ale z drugiej strony na odkrytym panelu widać od razu np. za ile kończy się mycie. No i już nie wiem, jaki panel wybrać.
dla mnie juz duzym plusem jest samo to, ze nie widac, ze to zmywarka no i własnie dzidziolek sobie nie pokręci a co do czasu to dla mnie nie ma znaczenia, kiedy przestanie "prac" U mnie na koniec "pika" sobie kilka razy a potem przestaje- z guziczka wyłączam-jak słysze ze skończyła, a jak nie słysze to tez pozniej mozna wyłączyc

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

a ocet to podejrzewam, ze mozna wlac do pojemniczka na tabletki...
Stary 2011-12-28, 21:28   #731
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
dla mnie juz duzym plusem jest samo to, ze nie widac, ze to zmywarka no i własnie dzidziolek sobie nie pokręci a co do czasu to dla mnie nie ma znaczenia, kiedy przestanie "prac" U mnie na koniec "pika" sobie kilka razy a potem przestaje- z guziczka wyłączam-jak słysze ze skończyła, a jak nie słysze to tez pozniej mozna wyłączyc

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

a ocet to podejrzewam, ze mozna wlac do pojemniczka na tabletki...
No tak, przecież pika
Ale z drugiej strony ja lubię "kontrolować" czas prania w pralce. Sprawdzam ile zostało minut i jak np. jest jeszcze pół godziny, to wiem, że spokojnie coś tam sobie mogę jeszcze porobić, a jak parę minut, to czekam, żeby od razu wszystko powywieszać, czy np. wsadzić drugi wsad do prania Tutaj chyba zostawię wybór Mężulkowi, żeby się wykazał
Stary 2011-12-28, 21:28   #732
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Widzę ze mamy tu doświadczoną zmywarkoManiaczkę
A dlaczego indesita nie polecasz? To moja pierwsza zmywarka i w sumie to nie mam porównania, ale jak na razie to jestem zadowolona (użytkuję ją ponad pół roku).
A gdzie ten ocet wlewasz? Muszę wypróbować
He he Uwielbiam tą maszynę Indesita nie polecam bo mi się zawieszała, nie domywała, wiecznie jakieś miałam problemy z nią. Zresztą tak samo z lodówką z tej firmy więc jestem trochę uprzedzona
Ocet to jeden z głównych środków czyszczących w mojej kuchni i łazience Do zmywarki wlewam poprostu do środka, czasami w trakcie mycia wyłączam zmywarkę na trochę żeby postało to w tej mieszance, czasami doleje w trakcie jeszcze trochę
Z pralką robię dokładnie to samo
No i nasączone octem waciki najlepsze na kamień na kranach lub ocet zmieszany z sodą oczyszczoną na zabrudzone fugi

Simens był dla mnie za głośny i miał niewygodne kosze

Edytowane przez Mijus
Czas edycji: 2011-12-28 o 21:31
Mijus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:33   #733
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

TZ oglada sobie piratow z karaibow a ja sie nudze ;/

a kupiłam jeszcze dzisiaj ten krem na brodawki z babydreama... ciekawe czy bedzie dobry
Stary 2011-12-28, 21:35   #734
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
No i nasączone octem waciki najlepsze na kamień na kranach lub ocet zmieszany z sodą oczyszczoną na zabrudzone fugi
ocet dobry na wszystko ja używam do odkamienienia czajnika
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:38   #735
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
2200 to malutko... zeby wszystko sie ułożylo

Cytat:
a my bylismy na usg
dla mamusi i malucha to teraz tylko czekac na rozkrecenie akcji

a ja jestem wkur*** na maksa przed chwila moj tz powiedzial, ze w sylwestra nie moze duzo pic, bo... w nowy rok jedzie do pracy. Jesli pojedzie(do UK) w nocy z niedz na pon to wroci w czwartek! Ja mu na to,ze jesli nie urodze do sylwestra ma zostac i byc w pogotowiu,bo przeciez porod lada chwila!!!

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:48   #736
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
A ja z innej beczki Macie zmywarki? Jakiej firmy i jaki model? Chcemy zainwestować w zmywarkę (Mąż chce, mi wszystko jedno bo i tak on zmywa ) i nie wiemy jaką wybrać...
Wiesz najlepsze to jak dla mnie z firmy BOSCH my mamy takąhttp://www.skapiec.pl/site/cat/331/comp/379399 , teściowa ma już ponad 4 lata i nic się nie dzieje.Doradzić mogę również z tym aby kupić 60-kę nie 40-kę, nie opłaca się mniejszej.
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:57   #737
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Boroo dobrze, że skonsultowałaś to z lekarzem, pewnie jesteś spokojniejsza
Spokojniejsza o niebo, mimo tego że boli dalej. Ale chociaż mnie uspokoił

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Wiesz najlepsze to jak dla mnie z firmy BOSCH (...) Doradzić mogę również z tym aby kupić 60-kę nie 40-kę, nie opłaca się mniejszej.
Zgadzam się w 100%. Jeśli chodzi o zmywarkę to tylko Bosch i 60tka

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:59   #738
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ciekawe jak tam Nikotynka....
Stary 2011-12-28, 21:59   #739
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
A czy słyszałyście może coś takiego, że 8mc jest najgorszy (w sensie niebezpieczny czy coś takiego)?
Dzwoniłam w święta do mojej babci, pogadałyśmy sobie troszkę i mówiła mi, ze mam uważać, bo to najgorszy miesiąc (). Nie umiała mi wyjaśnić dlaczego
Lepiej urodzić w 7 miesiącu niż 8 bo w 8 rozwijają się płuca u maluszka i gorzej dojrzewa, ale że na początku 9 nie rodzić nie słyszałam, nie straszcie mnie

Uciekam spać, miłej i spokojnej nocki Wam życzę

Edytowane przez kaczuszka81
Czas edycji: 2011-12-28 o 22:01
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:00   #740
annyonne
Raczkowanie

Kasiulka całe szczęście, że udało się opanować sytuację

Lucy ja zastrzyki na płucka miałam robione w 32/33 tc.

Anabelita też mam śpiworek więc pościeli do wózka nie kupuję

A co do szczepień to jeszcze nie wiem, podobno te 5 czy 6 w jednym mają zbyt dużo rtęci w sobie. Muszę coś więcej poczytać...
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:07   #741
ultraradiola
Wtajemniczenie

dobry wieczór

co do zmywarki to my mamy z Candy i jesteśmy zadowoleni. Do zabudowy, łatwa w obsłudze i naczyńka też bardzo fajnie myje jednym słowem uwielbiam z niej korzystać

dzisiaj spędziłam cały dzień na przepisywaniu notatek ze studiów i tak mnie plecy bolą a mały tak fikał że nie mogłam się skupić ale uwielbiam to

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:26   #742
bambusiek
Zakorzenienie

Bry wieczór

Nie nadrabiam, bo nie mam teraz czasu - jutro od rana będę miała

U nas OK jakby co, cieszymy się sobą z Mężem
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:26   #743
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

Witam Was wysztskie ja na tym forum właśnie pierwszy raz i długo też nie zabawie niestety;P Ale szukam czegoś dla zabicia czasu, bo tak strasznie się dłuży... Okropność, jeszcze ta pogoda za oknem...
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:30   #744
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
A co z poduszeczką i kołderką do wózka??? Kupujecie? Ja mam kombinezon polarkowy i cieplutki śpiworek więc chyba kołderka mi nie potrzebna?
Nie kupuję Albo tylko kocyk, albo na śpiworek się zdecyduję

Cytat:

a my bylismy na usg
Miejmy nadzieje, że wszystko będzie u niej dobrze Malutka ta jej córcia

Neska, super, że z synkiem w porządku teraz tylko czekać na poród

Cytat:

Siedziałam na kanapie, wstałam i jak wróciłam to patrzę a na kanapie mokra plama i mówię do mamy o cholerka co jest, łapie się za tyłek......suchy.....okaz ało się że siedziałam na śliniaku od Franka który był odwrócony i jak wstałam to mama go zabrała a ja nie zauważyłam
To niezłego stresa musiałaś mieć

Cytat:
Anabelita ja też wczoraj sama obcięłam pazury
Ja też, ale było ciężko

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:42   #745
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Mamuśki z terminem porodu na II połowę lutego - kiedy pierzecie ciuszki, kocyki i inne rzeczy swoich maluszków
Ja mam już wszystko wyprane, i większość wyprasowanie i zapakowane szczelnie, żeby się nie kurzyło.

Cytat:
Nie martw się, w poprzednich ciążach też nie wiedziałam co to skurcze, dopiero przy drugiej poczułam jak zaczęłam rodzić. Teraz skurcze mam już od ponad 2 miesięcy i nie są to słabe skurcze a mocno twardy brzuch i zaciska w mostku az ciężko oddychać, więc nic dobrego Cię nie omija
To dobrze.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja nawet po sklepach ciuchowych nie chodzę Ale jakoś mi nie tęskno Uwielbiam swoje dresiki
A ja marzę o jakiś fajnych, nie workowatych ciuchach

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja nie wchodzę, ostatnio chciałam na przecenach kupić sobie 'worek' na wigilie ale nie zmieściły mi się ..... ręce.... nawet.... wiec z płaczem prawie wyszłam ze sklepu i tę sumę wydałam na pajac welurowy dla małego
To niezła nagroda pocieszenia.

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
nic straconego... jeszcze będziesz miała dosyć tych skurczy

a z tymi ciuchami, to dobrze, ze ja musze leżec i takowych nie oglądam, bo też mnie by jasny szlag strzelał

Cytat:
Zmywarka to też moje ulubione urządzenie AGD. Mam BOSCHa za namową siostry i jestem super zadowolona. Kupuj tylko 60 - mniejsze są bez sensu.

Cytat:
uwazam na cycuchy

co do szczepionek to ja dzis po rozmowie z kolezanka a potem z polozna ustalilam ze szczepie normalnie..
1) bo wiem jak jest po tych szczepionkach ja takie mialam, moja mama itd
2) 3 szczepionki i ich przeciwiciala nie wiadomo jak za kilka lat to sie zachowa.. czy tym bardziej sie nie skumulja?
3) cena jest kosmiczna i firmy sie przescigaja jest kilka rodzaji za tyle i z atyle.. a niczym sie nie roznia

argument bo dziecko mniej boli nie przemawia do mnie.. mnie kuli 3 razy i zyje

co do rotawirusow nie szczepie napewnio jedyna konsekwencja to odwodnienie dziecka.. ale to wina rodzicow bo mozna tego dopilnowac..

pneumokoi mozna zaszczepic w kazdym momencie.. mysle ze zaszczepie ale musze jeszcze poczytac

Zgadzam się w 100%.

Cytat:
Polecam zmwarki z ukrytym panelem, bo po prostu są ładniejsze, a funkcje mają te same.

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100%. Jeśli chodzi o zmywarkę to tylko Bosch i 60tka
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:45   #746
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Zmykam spać, mały wierecipięta się wypina, brzuch mi twardnieje, a w trakcie stawiania się jak się wypina to boli jak...

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ochraniacz do kołyski z tego:
http://allegro.pl/baby-raj5-el-posci...001061001.html
wzór ecru ciuchcia
a pościel do łóżeczka taką bo już mam taki śpiworek:
http://www.feretti.pl/tropical-island-premium.html
daj znać jak dojdzie ochraniacz do kołyski... ciekawa jestem jak z jakością

Cytat:
a ja kupiłam 4-pak

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
...było super ale byłam też wykonczona...no i pierwszy raz mi stopy spuchły(teraz juz puchną codziennie)
dzisiaj wizytacja no i mam białko w moczuale ciśnienie w normie i nie puchnę stale więc jeszcze za tydz znowu badania i zobaczymy...oby to nie było zatrucie ciążowekręci mi się w głowie do tego...no i dzisiaj mnie ginka przeraziła- stwierdziła że tak na samym początku nowego roku powinnam urodzić...chyba że się zatrzyma ale na to wygląda w moim przypadku...poryczałam w ramiona męża bo poczułam jakieś przerażenie i że ja nie chce i w ogóel jak małe dzieckojuz mi przeszło na szczęscie.
a ile tego białka? Bo mi z wczorajszego badania wyszło że 'śladowa ilość', ale lekarz nic nie mówił, tylko skomentował że wyniki takie sobie

ja się prawie poryczałam jak mi powiedział, że nic się nie dzieje...
aaachhh, hormony
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki. Mam podwyższoną fosfatazę zasadową
i czuje się tak jakbym miała za chwilę urodzić. Chodziłam po tesco skrzywiona, takie jakieś '' prądy'' w dole pleców szły i jeszcze miałam stracha że mi wody odeszły, bo nagle w gaciach poczułam takie zimno i mokro a to tylko śluz.
a co to jest?
Ja często mam takiego stracha i chodzę do łazienki sprawdzać, a szczególnie w nocy jak się budzę, bo spocona jestem i nie wiem czy mokra od potu czy to co???

a śluzu to mam tyle, że mogę obdzielić potrzebujących
Cytat:

a my bylismy na usg
super że sio ok
kurde, Likas, pewnie już ją potrzymają do końca :/

Cytat:

ale musiałaś się nieźle przestraszyć

Cytat:
No tak, przecież pika
Ale z drugiej strony ja lubię "kontrolować" czas prania w pralce. Sprawdzam ile zostało minut i jak np. jest jeszcze pół godziny, to wiem, że spokojnie coś tam sobie mogę jeszcze porobić, a jak parę minut, to czekam, żeby od razu wszystko powywieszać, czy np. wsadzić drugi wsad do prania Tutaj chyba zostawię wybór Mężulkowi, żeby się wykazał
ale ze zmywarki i tak od razu nie wyciągasz, bo paruje i naczynia są gorące, po skończonym czyszczeniu musi trochę odparować

Cytat:
Wiesz najlepsze to jak dla mnie z firmy BOSCH my mamy takąhttp://www.skapiec.pl/site/cat/331/comp/379399 , teściowa ma już ponad 4 lata i nic się nie dzieje.Doradzić mogę również z tym aby kupić 60-kę nie 40-kę, nie opłaca się mniejszej.
my też mamy Bosh, ale starą. Stara ale jara

No i chyba następnym razem spróbujemy tabletki Domol, bo jak na razie mamy używamy ciągle Finish...
Stary 2011-12-28, 22:56   #747
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
To może ja właśnie tak słyszałam, ale mi się pokiełbasiło...

tylko spokój nas uratuje

ale moje jelita wrócą potem na miejsce???
no chyba wrócą...

Cytat:

no wywiedziałam się co to za model... zmywarka z Ikei z serii Nutid DW60
ale ponoć już ich nie ma w sprzedaży...
ja jestem bardzo zadowolona, ładnie myje, cichutka, panel ma ukryty i tylko mąż zamontował na zewnątrz takie małe okienko gdzie są kropki, które pokazaują ile zostało czasu i na koniec pika
i używam tabletek z lidla W5 i nie widze różnicy w porownaniu do finisha....
no i fakt jak nie ma panela i guziczków to dziecko się tym nie bawi...
u nas jakis czas temu cora upodobała sobie piekarnik, gdzie sa takie dwie gałeczki i to takie chowane i jeszcze przyciski, ktore pikają, normalnie czad na szczęście juz z tego wyrosla.....

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
a ja jestem wkur*** na maksa przed chwila moj tz powiedzial, ze w sylwestra nie moze duzo pic, bo... w nowy rok jedzie do pracy. Jesli pojedzie(do UK) w nocy z niedz na pon to wroci w czwartek! Ja mu na to,ze jesli nie urodze do sylwestra ma zostac i byc w pogotowiu,bo przeciez porod lada chwila!!!
no miło by było jakby został...bo jak nie to
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 23:09   #748
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja mojego meża strasze teraz jak sie ze mną sprzecza to ja "bo urodzę" i spokoj od razu
Stary 2011-12-28, 23:38   #749
aga__tka
Zakorzenienie

13 stron od wczoraj 12.00....
niezle jesteście

kiedy ja mam czytać??

nic to, niedługo wszystkie będą na porodówce, to się skończy pisanina

Nam się popsuła pralka, dziś był spec wymieniać łożyska i zostawił nas z informacją, że nie da rady - koszt naprawy wyszedłby koło 1000zł, więc jednak będziemy kupować nową
Gorzej że synek ma 2lata i sporo brudzi i do tego dojdzie pranie dla córeczki, to będzie masakra bez pralki, nawet kilka dni... radzili nam zaczekać do stycznia i się targować w sklepie zamiast brać z wyprzedarzy.... No ale tak czy siak jakoś sobie nie wyobrażam pranie w pralce którą mi mąż wybierze a ja jej nawet nie zobaczę (teraz już nie zdążę a na początku stycznia to będę wolała leżeć w łóżku z małą niż latać po sklepach)
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 23:59   #750
Anabellita
Zadomowienie

Dziewczyny nie wytrzymam...patrzcie co ja na all znalazłam
http://allegro.pl/shewee-lejek-dla-k...021980160.html
a ta cena!

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości