|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
też Julce tak pieluchę kładę, żeby smoczka nie wypluła |
|
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu z tym smokiem tak? jak wypluwaja to sie budza?
bo mój to chyba za bardzo smoka nei lubi, zawsze daje zeby go uspokoic jak zaczyna płakac pocumka i wyplówa, jak zasypia to czasem ze smokiem a czasem bez a jak z to po pewym czasie i tak go wypluwa, teraz mam taka metode ze wieczorem jak go kłade to zawze tego smoka aplikuje i jak chodze a on jeszcze ciumka to wiem ze spi tak czujnie al ejak tylko widze ze smok obok to wiem ze zasnoł mocno a najlepsze ejst ze czasem sie na tym smoczku położy i ni emam jak zabrac i ma odcisniete boroczek![]() kurde ponad 20 min temu powinien wstac na jedzenie a on dalej chrapie |
|
|
|
#4233 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby mu tak zostało ![]() Hehe faktycznie dziubek zrobił ![]() Cytat:
za wynikI to jak cieszą ![]() Cytat:
![]() Oj jak słodko śpi Ja płaciłam niecałe 9 euro. Cytat:
|
||||
|
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz tez już śpi i mam trochę czasu dla siebie |
|
|
|
|
#4235 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zaczyna kwilić to znaczy, że nie śpi i jest akcja wsadzania smoczka żeby się calkiem nie wybudził Cytat:
trauma ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
I też Stefek już spi
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki duży Stefek?
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() Szymon zasnął przy cycu po kąpieli o 18.10 z tym, że zdążył już o 18.50 obudzić się znowu na cyca Ostatnio gorzej z nim niż z noworodkiem![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Równo o 20.00 znowu obudził sie na cyca I to nie żeby pociamkać - ładnie pił przez kilka minut
|
|
|
|
|
#4238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam przekonana, że Ci odpisywałam
![]() Ze mną zasnąl tzn. musiałam go za rączkę trzymać..no i zabawa w: ja wypluję smoczka a ty mi go wlożysz spowrotem" trwala jakies 20 minut Ale zawzięłam się i dopóki nie płacze tylko marudzi to go na ręce nie biorę. 30go grudnia skończy 3mce. Waży jakieś hmm 6500 może 6600 Cytat:
). Mleka nie zmieniałam...może ma tak i mu przejdzie ![]() A Szymusiowi sie cos pokićkało widocznie przez ten skok. A czego on się teraz uczy?
|
|
#4239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi Staśka czasem szkoda jak ma takie odciśniete i zabieram mu jak tylko przyuważe że wypluł smoka co by sobie nie ogniótł własnie ![]() mój zjadł dwa cycki i śpi już , mam nadzieje że matce i jej cyckom da odsapnąć do 24-1 w nocy ![]() Cytat:
tak ja bawiłam się jak chciałam żeby Stasiek wiecej spał i jakoś dało radę
|
|
|
#4240 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Małgosia, Asia super śpią Wasze chłopaki takie otoczone pluszowymi przyjaciółmi
![]() nie no, dziubek rewelacja Cytat:
co tam, że nieświadomie, ważne że mama ma radość Cytat:
![]() za wyniki i za @, ale jeśli Cię to pocieszy, moja koleżanka przy karmieniu mieszanym, dostała okres dopiero koło 11 miesiąca po porodzie ![]() Cytat:
a jak sobie nie wycelowała i trafiła w buzię ta ręką- to przyznaję bez bicia ryczałam ze śmiechuCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
panienka śpi, mieliśmy gości- koleżankę w ciąży z mężem- Juliś dała taki popis grzeczności i pokazywania swoich umiejętności, że oboje z mężem zachwyceni ściągnęłam zdjęcia zaraz Wam pokażę zarzucanie nóżek na przewijak a Anci kąpiel
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś 3 dzień ale juz coraz mniej, wiec narazie się cieszę
|
|
|
#4242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz niby ma się uczyć:Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego czekam na jabłuszka i kaszki ![]() Mój już wypina język jjaaa nie mogę się doczekac tych nowych zdolności. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-28 o 21:25 |
|
|
|
|
#4244 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór Mamuśki
melduję się dzisiaj wieczorną porą, dzień szybko zleciał, byliśmy na spacerku, w galerii, ocywiście zachaczyliśmy o wyprzedaże w H&M dla synka, póżniej mieliśmy gości, a popołudniu robiliśmy małe przemeblowanie w domku i dzionek minął.Podczytywałam Was trochę w telefonie jak mały zasypiał więc z tego co pamiętam to Asiu i Małgosiu synusie słodziutkie, jak sobie fajnie niuniają ![]() Rabarbar cieszę się że mąż w końcu coś zrozumiał i mam nadzieje, że mu tak zostanie i będzie się cieszył z bycia tatą, a Ty troszkę odetchniesz i też będziesz miała więcej radości z zabaw z Haniulką ![]() a oglądałyście może wczoraj Dzień Dobry TVN jak było właśnie o podziale obowiązków między partnerami i jak to się zmienia po narodzinach dziecka?? ogólnie puenta była taka że faceci mało robią przy dziecku ponieważ tak byli wychowani przez swoje mamy, że wszystko za nich zrobią, wszystko podadzą na tacy, mają posprzątane, wyprane, itd a co ciekawe też 1 facet na 25 potrafi włączyć pralkę
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
zarzucanie nóżek na przewijak
i leży tak po parę minut albo i dłużej
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajnie! hehhe! śliczna dziewczynkaaa!
|
|
#4247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4248 |
|
Rozeznanie
|
Czy po tym jabłuszku kupki są już inne niż te "mleczne"?
Ja już kupiłam po słoiczku z Hippa i Bobovity, ale trochę się boję dać...Poczekam chyba jeszcze do stycznia...ha ha czyli 4 dni Czy były jakiekolwiek "atrakcje" u Was po owockach w słoiczkach?
|
#4249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Asiu a co ile godzin je Marcelek?? a i jak jest marudny w dzień to dajesz mu smoczka?? czy tylko przy zasypianiu??
co do okresu to ja dosałam równo 2 miesiące po porodzie, a karmiłam przez pierwszy miesiąc piersią a później mm. trwał tak z 8 dni, ale pierwsze i ostatnie dni to takie prawie nic. a i mnie nic nie bolało, zresztą przed ciążą też nie miałam żadnych większych dolegliwości Cytat:
|
|
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale ma czuprynkę
![]() Cytat:
Atrakcji nie było
|
|
|
|
|
#4251 |
|
Wtajemniczenie
|
jejku jakie ona ma długie włoski
|
|
#4252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez 7dni chyba, drugi już normalny tak jak miałam przed ciążą .hmm moja już umie: Podpiera sia na rekach i podnosi tulów -choć na razie to bardziej pupcia w górze ![]() Wklada rzeczy, reke mamy, taty do buzi, zeby je zbadac, ugryzc - to robi namiętnie, mąż się śmieje, że kanibalka z niej ![]() Odpycha butelke/piers gdy sie naje - to juz od jakiegoś czasu robi, jak się naje to odpycha rączkami butelkę ja chcę więcej ![]() poka, poka ![]() Cytat:
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-12-28 o 21:41 |
||
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
aaa zgrałam wszystko z aparatu , ale trafiłam na zdjęcie
![]() slina jest the best
|
|
#4254 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laski
wy już o słoiczkach rozmawiacie jak ten czas leci ![]() Święta minęły szybko przez chrzest małej była kupa roboty. Moja krzykaczka przespała całą mszę szok ale żeby nie było za wesoło połowa jedzenia trzymana na balkonie się zepsuła przez pogodę :/ A teraz mamy skazę białkową ciągle coś... no i straszny krzyk przy jedzeniu. Mała zje pare łyków i wrzask, potem znów je łapczywie nałyka się powietrza i zaś wrzask. Karmienie 6kg niemowlaka na rękach na stojąco kołysząc je to dla moich pleców niezły wyczyn. Myśl o sylwestrze mnie przeraża... mąż mało mi pomaga, nie mam kiedy odsypiać nocy a zaraz po nowym roku wraca do pracy i już zupełnie mi nie pomoże. Mąż śpi całe noce wstaje rano i narzeka na niewyspanie a ja wstaje do laktatora albo karmię małą i nikt nie pomyśli że padam na twarz. Sugerowałam lekko ale nic do dupka nie dociera, nie myśli samodzielnie niestety coraz więcej się gryziemy... Przepraszam że biadolę ale nie mam komu się wyżalić. Uciekam spać bo koło 2 wstaję ściągać pokarm, trzymajcie się cieplutko
Martusieńka 11.10.2011 ![]() Szymon16.07.2013 Magdalenka 5.11.2014 i wystarczy nam tego miodu ![]() Edytowane przez irmith Czas edycji: 2011-12-28 o 21:54 |
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest debest jak tak wisi taki glucik a moja córcia ma czuprynkę owszem ale na czubku, a dookoła głowy od skroni wytarty szlaczek jak się obraca główką ![]() dziękujemy ciocie
|
|
#4256 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niezłe ujęcie![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
oby malutkiej przeszło to marudzenie i mamusi dała trochę odpocząć. A męża to może taka konkretna spokojna rozmowa by coś dała, wiele dziewczyn miało problem z tż i dopiero po potrząśnięciu nimi coś sobie uświadomili. Trzymam kciuki żeby sie polepszyło kochana![]() A Ty jak się czujesz??
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Natka to oby to apogeum minęło jak najszybciej, a Szymcio wrócił z nowymi umiejętnościami
Irmith przytulam biedna, mam nadzieję, że mąż się ogarnie tak jak Rabarbarka naszego i w końcu zacznie Ci coś pomagać chylę czoła, mi brakło na to siły, może chęci, może czegoś innego
|
#4258 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Kiedyś tak próbowałam i ze 3 razy mi się udalo, że leżał, trzymałam za rękę i kwękał aż zasnął. Teraz zaczyna ostrzej płakać i muszę wkładać do łóżeczka i zabujać. Bujanie też trwa czasem 20 minut. Ale jakby nie płakał to bym nie bujała, ale płacze, a już odkładany do łóżeczka to całkiem. Dzisiaj mega marudny był, nie wiem czemu. Cytat:
Moonik Ty chyba naturalnie rodziłaś? Podobno własnie po naturalnym przechodzi bardziej ten ból, tak mi gin mówił. Drugi@ też miałam obfity, dzisiaj zaczął się 3 i póki co jest w miarę ok. Ale bolesny jest, nie za mocno, ale czuję. Śmiesznie wygląda z tymi zarzuconymi nóżkami, mój trzyma wyżej i nie opiera, chyba do przewijaka nawet nie sięga .Cytat:
Musimy synków naszych dobrze wychować ![]() Cytat:
Małgoś pisałam, nie wiem czy czytałaś, że u mnie podawanie dzisiaj w nocy smoka skończyło się większym rykiem i trudnością w uspokojeniu. Czekam więc na kaszki.
|
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak glucik jest fajny ![]() Irmith ojej współczuje... mój też tak myślał ale w pewnym okresie naszego życia , musiało dojść do ostrej kłótni żeby zrozumiał pewne rzeczy i jest super teraz
|
|
|
#4260 |
|
kosmitka
|
Moonik zapomniałam napisać, włosy Twojej Julci mnie powaliły, są the best!!!
Irmith współczuję bardzo i karmień i zachowania męża. Może rozmowa wprost by pomogła?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

Ale ekipa niezła nad nim czuwa 

i że tak nie może być dalej bo się wykończę, że musi trochę więcej z nią spędzać czasu żebym ja mogła odsapnąć...
ruszyło go sumienie bo mu mówiłam że jeszcze troszkę i mała się będzie bała własnego ojca i tak się stało 

wypicie tego paskudztwa poszło mi chyba gorzej niz w ciąży, parę razy chciało wracać skąd przyszło
Za którymś razem odłożyłam butelkę i wzięłam go do pionu...darł się w niebogłosy bo głodny, ale po minucie jak mu znowu dałam butle to już jadł normalnie...o co kaman?
z tym, że zdążył już o 18.50 obudzić się znowu na cyca

ciągle coś... no i straszny krzyk przy jedzeniu. Mała zje pare łyków i wrzask, potem znów je łapczywie nałyka się powietrza i zaś wrzask. Karmienie 6kg niemowlaka na rękach na stojąco kołysząc je to dla moich pleców niezły wyczyn. Myśl o sylwestrze mnie przeraża... mąż mało mi pomaga, nie mam kiedy odsypiać nocy a zaraz po nowym roku wraca do pracy i już zupełnie mi nie pomoże. Mąż śpi całe noce wstaje rano i narzeka na niewyspanie a ja wstaje do laktatora albo karmię małą i nikt nie pomyśli że padam na twarz. Sugerowałam lekko ale nic do dupka nie dociera, nie myśli samodzielnie niestety 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)