|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |||
|
kosmitka
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
.Cytat:
A w dzień zasypia bujany w łóżeczku turystycznym. O samodzielnym zasypianiu nie marzę nawet. Cytat:
Chcę i muszę karmić piersią ze względu na endometrioze i zalecenie od gina. Chyba coś mi ucięło?
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
heej
ja znów tylko na sekundke ![]() moonik, pytałas jak u nas Wiglia całkiem miło chociaż tż mnie od rana wkurzał Przy życzeniach ryczałam oczywiście jedlismy zimną zupe bo oczywiście najpierw musiało dziecko zjeść (dostała słoiczek jabłuszko z dynią ) Po kolacji wpadła moja mama i brat z bratówką i bratankiem a potem wpadli znajomi i zrobili tż urodzinową niespodziewanke ![]() natka, anciaahk bo te kaszki dla dzieci są bez glutenu gluten się dodaje powoli w postaci takiej zwykłej kaszki manny po pół łyżeczki chyba na początek ![]() anciaa dlaczego tak Cie zdziwiło to jabłuszko? Natalcia to wcina od miesiąca i bananka i jałuszko z różnymi różnościami i soczki też pije po troszce ![]() ja kupiłam ostatnio kaszke bananową, ale jeszcze nie dawałam, musze spróbować ![]() Musze lecieć bo mnie dziecie wzywa |
|
|
|
#4203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tylko na rękach ![]() Cytat:
Prawdziwa rozpusta dla matki!!!!!!!!! ![]() W ciągu dnia mały śpi- niech spojrzę w mój tablet Cytat:
Ja i tak jestem w szoku, ze tak długo karmię małego bo w ciąży to twierdziłam ze 6 tyg i koniec
|
|||
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i standardowo : kłade go na brzuszku zeby cwiczył 5 minut i maly ma zamkniete oczy hehe, czasem pospi w łozeczku jak mu włoncze karuzelke to se tam lezy gada, sm ieje i potem zasypia, ostatnio wiecej w bujaku bo ja zazwyczaj mam go przy sobie bo jak do niego gadam to sie mały rozgada i smiej a ja sie nie moge na to napatrzec
|
|
|
|
|
#4205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwyżej się trochę jeszcze pomęczę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4206 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć w ten wiosenny dzień u mnie 10st
gdyby nie choinka bym myślała, że to Wielkanoc ![]() high-time bym rzekła Cytat:
cyknę fotkę i pokażę ![]() Cytat:
ogólnie jedna na 4-5 kąpieli kończy się wrzaskiem ![]() Cytat:
właśnie wczoraj o Tobie myślałam,że Cię coś nie ma Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oczywiście ![]()
|
|
#4207 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry maminki
![]() Ja dzisiaj niedospana, bo córcia stwierdziła o 6, że wystarczy już spania... W tvn mówią od rana, że w Lublinie pada, a u mnie za oknem piękne słoneczko Wstanie moja Nuna to śmigamy na spacerek Cytat:
![]() Cytat:
Oj tak.. U nas ta "fantastyczna" Medela też się kurzy na półce ![]() Cytat:
Ładnie Ci synek księdza przywitał Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale może tak jak pisały dziewczyny, jednak można brać te tabsy...? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4208 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Przede wszystkim buziaki dla dzieciaków uśmiechniętych, gugających, podnoszących się, gimnastykujacycyh, krzyczących, piskliwych i rozchichranych Ja podam Stefankowi jabłko po 11 stycznia. 30go grudnia kończy 3 miesiące...nooo myślę, że będzie okej. A ten gluten to w 5mc? Musze poczytać o rozszerzaniu diety bo lekko jestem do tyłu z tematem a to tuż tuż ![]() Asia super z pępuszkiem! A Marcel to kawał chłopa Waży tyle co Stefek - starszy o 2 tygodnie. Jest co nosić nie? I nie martw się o główke. Idz na rehabilitacje obczaj jakieś fajne ćwiczenia, a Marceli i tak podniesie w swoim czasie. Cotka niefajnie wyszło z tą alergią..kurcze i tak źle i tak niedobrze... Pewnie zrobilabym tak jak Ty - dziecko najważniejsze
|
#4209 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie ty jedna hehea karmienie nocne bardzo podobnie nam wypada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Franek duży może spróbuj taki kubeczek co acelinka pokazywała od 4miesiąca jest aniula47witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a tu nagle takie mnie bóle złapały brzucha i pleców że zawisłam na przewijaku z na pół rozebraną Hanią i nie mogłam się ruszyć...dobrze że mąż był w domu i zajął się dzieckiem bo ja nie byłam w stanie dojść sama do pokoju żeby się położyć ![]() tak mi się słabo zrobiło i tak bardzo zaczęło rwać w brzuchu że zastanawialiśmy się czy by pogotowia nie wezwać bo aż mnie serce zaczęło kłuć ale poleżałam z termoforem i przeciwbólowymi i po 2 godzinkach puściło no i miesiączki nie dostałam a bolało jak na 1 dzień okresu ...nie wiem co to mogło być ![]() Cytat:
no i witam się po świętach, dziecko zrobiło mi w prezent i od 2 dni w dzień podsypia troszkę krótko ale zawsze jest nadzieja że może pośpi dłuższą chwilę ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- aaa i najważniejsze...mój szanowny małżonek w pierwszy dzień świąt dostał OLŚNIENIA!!!! ![]() powiedział że podziwia mnie że ja wytrzymuje tak 24 na dobę z małą marudą i że potrafię do niej gugać przez 2 godziny non stop i zabawiać itd i skąd ja mam siłę na to bo on po 20 minutach ma dość i czuje się jak po zabójczym maratonie i że tak nie może być dalej bo się wykończę, że musi trochę więcej z nią spędzać czasu żebym ja mogła odsapnąć...może to dzięki córci bo w wigilję mała nie chciała u niego na rękach 2 minut być, patrzyła na niego z pytaniem"a czego ten pan chce? i kto to jest? ja chce do mamusi!!!" i ryk ruszyło go sumienie bo mu mówiłam że jeszcze troszkę i mała się będzie bała własnego ojca i tak się stało ![]() u mnie grzeczniutka a u taty wrzaski na szczęście trzy dni tatuś wykazywał zainteresowanie i starał się być z małą i teraz sam się cieszy że na jego widok się uśmiecha i zagaduje a nie robi wielkie przerażone oczy i podkówkę z usteczek ....no oby o tym nie zapomniał tfu tfu
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja powiem tak- okropnie sie ten Twój mąż zachował przez te święta i po cichu trzymam kciuki, żeby w koncu do niego dotarło jakie ma szczęście przy sobie
|
|
#4211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby tak zostało i to nie było wigilijne przemówienie ludzkim głosem ![]() Co do bolu to ja tak nie miałam, nie miałam nawet miesiączki od porodu...Ale przytulam mocno. Może organizm wraca do "normy" i się odblokowuje czy cos? I nasze dzisiejsze ćwiczenia
|
|
#4212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:super!!!A dziubek do wycałowania |
|
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyżby to dla swoich cioteczek?
|
|
|
|
|
#4214 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Szymon perfekcyjnie włożył sobie smoczka do buzi - wiadomo, ze przypadkiem ale matka miała uciechy co niemiara
|
||||||
|
|
|
#4215 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() byłam dzis na krzywej cukrowej - ble wypicie tego paskudztwa poszło mi chyba gorzej niz w ciąży, parę razy chciało wracać skąd przyszło tyle babek w ciąży było w labie....az mi sie zateskniło za brzuchaczem ![]() skasowałam sobie cytaty....wybaczcie, ze nie poodpisuje Cytat:
miło to czytać - wygląda ze w koncu poszedł po rozum do głowyCytat:
Stefano jest poprostu boski
|
||
|
|
|
#4216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Małgosia ale zdjecie czad a dziubek pierwsza klasa!
Cytat:
małe rzeczy a cieszą!Cytat:
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Małgos Stefanek cudowny a dziubek do wycałowania jak nic
![]() Małgosia, Tusia może jakies spotkano u mnie na przykład? może Sonia aby sie tez skusiła? hmmmmmmmm? |
|
|
|
#4218 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy za miłe słowa
Buziak oczywiście dla wszystkich cioteczek wizażowych ![]() Się dopiero teraz zorientowałam, że on te dziubki robi niemal na każdym zdjęciu Co by mu tak w dorosłości nie zostało ![]() Asia ja tam chętnie, daleko do Ciebie nie mam Tylko, czy Ty i aniołek Marceli dacie radę z moim szatanem Kwilonem No i Tusiowa Kamilcia też dama...a mój to taki nieokrzesany ![]() Co zauważyłam: od kilku dni Stefek podczas jedzenia odchyla głowkę do tylu, wypluwa smoczek i pluje...Wygląda to tak jakby mu mleko nie smakowalo Za którymś razem odłożyłam butelkę i wzięłam go do pionu...darł się w niebogłosy bo głodny, ale po minucie jak mu znowu dałam butle to już jadł normalnie...o co kaman?![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Aaaa no i zapomniałam... Stefek od kilku dni zauważa swoje rączki...pękam ze śmiechu jak siedzi w leżaczku i na nie zezuje albo leżąc na przewijaku...ja mu tam działam pielęgnacyjnie, a ten ma to w nosie bo akurat rączka mu się nawineła ...
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia my z Marcelem damy radę no i Stefan na pewnieno będzie slodziakiem
ja właśnie czekam na kawusie ,mąż ma zrobić a mały śpi tatuś z nim leżał i ululal ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- No i brawo za rączki he mój niro wiem czy je zauważył ale ostatnio składa je tak śmiesznie pod brodą |
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Danika - 3mam mocno kciuki za wyniki¡!
Rabarbar - mam nadzieję, że mężowi zostanie tak na dłużej : -* i wspolczuje tego bólu! Ja jeszcze czekam na@ i trochę się stresuje czy będzie jak przed porodem- mało, krótko i bezbolesnie
|
|
|
|
#4221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Heheh jak składa to jeszcze troszkę i zauważy bo Stefan też składał najpierw
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa, no jakze moglam zapomnieć by napisać, jaki cudny dziubek zrobił Kwilonek w trakcie ćwiczenia
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4224 |
|
Wtajemniczenie
|
Archi
Proszę ![]() Asia pokaż Marcelitka
|
#4225 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
To oswajanie z glutenem chyba trwa 2 miesiące i chyba po 2g , to jakoś pół łyżeczki czy 1?Ty dajesz to w sumie z zalecenia lekarza, prawda? No dziwi mnie, bo niby te sloiczki są po 4 miesiącu. Franek najstarszy i nic jeszcze nie jadł haha, aż się doczekać nie mogę. Ile Ci zjada takiego słoiczka na 1 raz? Cytat:
A czemu 6 tyg i koniec? TY to masz 2 miejsce na podium zaraz po Cotce pod kątem walki o karmienie Cytat:
Cytat:
A butelka miała być właśnie do mleka, bo z kubeczka to raczej nie bardzo. Cytat:
Zmęczona jestem potwornie, zasypiam przy karmieniu, aż się boję czy ze zmęczenia nie zrobię dla Frania krzywdy. To ja po cichutku za męża ![]() Cudny Kwilonek A sam tak zasnął na kanapie?
|
|
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
hej kobitki
witam po świętach... u nas minęły tak sobie niestety... mały źle je zniósł i tyle ;-/ a ja razem z nim :-( teraz już chyba wrócił do normy, dzisiaj w nocy chyba odespał wszystko. cały wczorajszy dzień prawie przespał, zastanawiałam się jak to będzie w nocy, a on zasnął o 21 i obudził się po 5 ![]() tak czytam o słoiczkach i aż się wierzyć nie chce, że tak nie dawno czekałyśmy na 1 dzieciaczka a teraz już posiłki wprowadzamy powoli ![]() leci ten czas....
|
#4227 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny ile kosztuje sab simplex??
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
musialam isc i cyknac
bałam sie ze sie obudzi ale lampa mu chyba nie straszna |
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
he Stefcio spi zabojczo
a mój ostatnio podobni epieluszke sobie zakłada ja mu daje wzdłuz a przychodze patrze a on tak owiniety jak Stefek
|
|
|
|
#4230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Z moją i konika morskiego pomocą Usypianie bez brania na ręce to jakies 15-20 minut. Okupione wypluwaniem smoczka, łzami, kopaniem Muszę go za ręce trzymać bo wtedy spokojniejszy a tak wierzga, wytrąca sobie smoczek itd. Jak już spokojniejszy to siedzę obok i czuwam Tak jak teraz. Cytat:
Ale ekipa niezła nad nim czuwa ![]() Asia ja mu ta pieluszkę tak daje do potrzymywania smoczka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

normalnie na pleckach sobie leży
wody jest minimalnie,żeby do uszek nie zaleciało - bardzo się jej podoba, bo póki jeszcze trzymalismy ją pod główką to trochę się wierciła, kręciła, niewygodnie jakby jej było. A teraz luz blues i orzeszki
teraz tylko podnosi ją mąż do góry jak włoski spłukuję
normalnie az sie dziwie,ze nie budziłam się co godz z przyzwyczajenia 
wiec moze za duzo w dzien mial drzemek
tylko kurcze ja nie dam rady tak z nim szalej jak meza nie ma 

Prawdziwa rozpusta dla matki!!!!!!!!!

Pewnie zrobilabym tak jak Ty - dziecko najważniejsze 

i że tak nie może być dalej bo się wykończę, że musi trochę więcej z nią spędzać czasu żebym ja mogła odsapnąć...
oby tak zostało i to nie było wigilijne przemówienie ludzkim głosem 

klask i:super!!!
tyle spać, kto to widział