|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Z 3 ulic od Ciebie
Edytowane przez chocolate muffin Czas edycji: 2011-12-29 o 00:03 |
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
aa proszę, to ja już też wiem - poznaję po zdjęcie a avie
zakładam, że jesteś osobą, która je zrobiła?
|
|
#663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Coraz więcej znajomych twarzy na wizazu
![]() Wracając do makijażu - nie polecam kosmetyczki ze strzybnicy (ten budynek w którym jest szewc), pani jest meega miła, pewnie wybiorę się do niej na jakieś zabiegi, ale mój makijaż wyszedł okropnie. Miał być smokey eye, skończyło się na czarnym cieniu pod oczami i białym pod brwiami. Innych makijażystek nie znam, ale myślę, że już czas się za kimś rozejrzeć
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie moge spac przez te suknie:P gadalam jeszcze przed chwila z mlodsza siostra i jeszcze raz powiedziala mi ze we wszystkich bylo super i widzialam, ze mowi to szczerze, bo wiem kiedy mowi cos bez przekonania
Zrobilam sobie przed chwilą fryzure slubną taka jakbym chciala, czyli proste wlosy spiete na bok i naprawde fajnie mi tak zalozylam do tego extra swiecące kolczyki i wygladalo super jejku ja dzisiaj jestem cala podekscytowana:P ide sie myc i sprobuje zasnąc dobrze, ze TZ dzisiaj u mnie nie spi, bo by Go ucho bolalo jakbym zaczela znowu opowiadac o sukniach hehe![]() dobranoc
|
|
|
|
#666 |
|
Rozeznanie
|
Niuto
No trzeba się rozejrzeć za kimś. W ogóle to ja cały czas nie wiem co zrobić z włosami, niby je teraz zapuszczam żeby mieć większe pole manewru potem, no bo z takich krótkich za ucho niezbyt wiele da się zrobić, ale z drugiej strony nie chcę mieć jakiegoś sztucznego koku. A ma mi być wygodnie bo 4.08 może być mega gorąco ![]() __Paulinka__ Ja byłam tak rozentuzjazmowana po pierwszym dniu mierzenia Potem mi przeszło, a na koniec miałam mega zgryz bo miałam w rękach 2 sukienki i nie wiedziałam którą wybrać. I szczerze do tej pory nie jestem pewna... :P ale już zmieniać nie będę, bo były dosyć podobne do siebie i w obydwu mi było fajnie.
Edytowane przez chocolate muffin Czas edycji: 2011-12-29 o 00:24 |
|
|
|
#667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fryzurkę bym chciałą właśnie taką, jak opisałaś. Ewentualnie z tyłu półpodpięta. Moja mama widzi mnie w lokach i cały czas mi mówi o kręceniu włosów i upinaniu loczków... bleeee... To chociaż co do fryzury mniej więcej wiem, jaką bym chiała. No i wiem, że chcę długaśny welon. |
|
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
o matko nawet nie zauważyłam, że już jest tak późno. zbieram się do łóżeczka. dobrej nocki
|
|
|
|
#669 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś mega odważna!! Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a Ty wszystko na poważnie
Zostaniesz na stałe? Edytowane przez Madziuniusia Czas edycji: 2011-12-29 o 05:52 |
||||
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka
spaaaaać ![]() Cytat:
a w ogóle, to mój kolega w poniedziałek poleciał na ślub na Filipiny, który odbędzie się w Sylwestra. Brat jego dziewczyny na co dzień mieszka w Anglii, tam poznał Filipinkę, oświadczył się...no i ślub w rodzinnych stronach Pmki. Podróż z czterema przesiadkami, a cena biletu to 4 tys. zł Najlepsze jest jednak to, że państwo młodzi zasponsorowali najbliższej rodzinie pana młodego bilety. No więc kumpel w zasadzie za free poleciał sobie właśnie grzać tyłek na dwa tygodnie na Filipny. Z racji tego, że on sam jest fotografem, to jak wróci - nie omieszkam wrzucić paru zdjęć na pocztę
|
|
|
|
|
#671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
_Paulinka_ dobrze robisz, ze bierzesz TŻa, ja tez chcialam ale sie zgodził. |
|
|
|
|
#672 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki, ja dzisiaj w domki siedzę
tzn. zaraz wybywam, bo moja babcia ma urodziny, a że popołudniami woli drzemkę od gości, to impreza urodzinowa odbywa się o godz. 10 ![]() widzę,że koniec roku to ekscytujący czas dla PM-ek szukających sukni
|
|
|
|
#673 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo ladnaCytat:
Twow wybor padl na bardzo elegancka suknie, jesli w takich sie dobrze czujesz to strzal w 10, bo jest taka delikatna zarazem... sliczna! Cytat:
![]() Weekend coraz blizej |
|||
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w środku nocy
ja dziś pierwszy dzień w pracy po Świętach i jak dla mnie tragedia, zaraz usnę
|
#675 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry PMki!
Chciałam każdej z Was w nocy odpisać, ale padłam przed kompem i całe moje cytowania Waszych wypowiedzi trafiło... Wczoraj miałyście niesamowicie owocny dzień pod względem sukni- bardzo serdecznie każdej z PMek, której udało się znaleźć tą wymarzoną sukienkę gratuluję ![]() Co do mojego maratonu po salonach... Ja nie mam sukni... ALE, znalazłam jedną piękną - pierwsza, którą przymierzyłam, nie chciałam jej zdejmować i chyba z pół godziny chodziłam sobie przed lustrem A później w innym salonie - Ewa Śliwa w Bielsku-Białej - zmierzyłam jeszcze kilka sukienek i w każdej wyglądałam super, ale nie zrobiły już takiego wrażenia ani na rodzicach, ani na mnie, jak ta pierwsza suknia A na mnie, napiszę tą egoistyczną myśl, każda kieca wyglądała pięknie i nie wiem, co ja mam zrobić Mam jedno zdjęcie z wczorajszej wyprawy, bo wszędzie tak pilnowali i na fotce jest suknia, której na pewno nie chcę - ani jednego zdjęcia w pierwszej z wczorajszego dnia nie mamPrzepraszam za chaotycznego posta, ale walczę z myślami ![]() Idę się teraz TŻować- idziemy do fryzjera, kosmetyczki i na wyprzedaże Edytowane przez Wiktusiaczek Czas edycji: 2011-12-29 o 09:52 |
|
|
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wreszcie sie odzywam, bo cos ślubnego ruszyło u nas:P Pisze średnio raz na każdy wątek, ale u nas wszystko w miejscu stało. A teraz praktycznie pół roku do ślubu a my w kropce, choć moja koleżanka twierdzi, że i tak bardziej nas sprawy ślubne pochłaniają niż ich. niusia z sukni, które wstawiłaś mi się podobasz w tej https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1325054535 jagodzia mi się podobasz w obu, choć bardziej w pierwszej, pewnie głównie przez kolor. Masz śliczną twarz, tak offtopowo, ale nie mogłam się powstrzymać, bo to pierwsza myśl jak otworzyłam zdjęcie. Ogólnie zapisałam nas(mnie, moja sis i moja przyjaciółkę) już do fryzjera i na makijaz. Na 8 nie wyspimy sie ale dziewczyny stwierdziły, że we trzy to lepiej wcześniej, tym bardziej, że fryzjer 60 km od miejsca ślubu. U nas wszyscy czeszą okropnie, a tam czesała się moja przyjaciółka, po niej moja siostra cioteczna i jej świadkowa, i jeszcze jedna panna młoda i wszystkie wyglądały super. Aż się zastanawiam czy na próbną iść, bo moja przyjaciółka mówi, że nie warto. Wybraliśmy też obrączki, półokrągłe, moje mają trzy cyrkonie. Myśle jeszcze nad brylancikami, ale pani powiedziała, że jak będzie kiedyś trzeba rozszerzać to cyrkonie kupimy większą, jakby co, a brylancik to już większy koszt. Przejdziemy się jeszcze po salonach w wawie i jak nic innego nam w oku nie wpadnie to któraś z mam pójdzie i nam zamówi te. Złożyliśmy też wnioski o paszporty, teraz szukać tylko podróży poślubnej. Nadal nie mamy fotografa. Na pewno chcemy sam plener i ci tansi, robią zdjęcia tak, że sami byśmy podobnie zrobili, tylko pewnie jak zstawimy opcje, że znajomy nam zdjęcia zrobi to zostaniemy bez zdjęć. A na droższego fotpgrafa już nas nie stać ![]() Chcemy rodzicą dać takie duże nasze zdjęcia ślubne i pytaliśmy się w zakładach gdzie można w naszej mieścinie takie zrobić. I tylko w jednym zakładzie robią, 60 zł za takie powiększenie trochę większe niż A3, ale powiedzieli, że musimy wziąść wtedy minimum 3 pozy(a mi sie studyjne zdjęcia nie podobaja i znów zonk) Długi post wyszedł, ale dawno nie pisałam:P A teraz suknia. Tu na wątku coraz więcej posiadaczek sukien a ja dalej bez. Jedna mi sie podoba i myślę o niej cały czas, ale chce jeszcze pochodzić po salonach by byc pewna na 1000% a nie mam kiedy. a jak znajde czas to nie mam wtedy z kim, bo TZ nie wezem, chce zeby niespodzianke mial Wstawiam zdjęcia w mojej faworytce, napiszcie co myślicie.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
tak dawno się nie odzywałam, że pewnie nikt mnie nie pamięta , ale ja Was pamiętam doskonale nie odzywałam się, bo miałam problemy zdrowotne i brak czasu na wizaż już jest lepiej, a nawet o tyle lepiej, że WCZORAJ KUPIŁAM SUKNIĘ ŚLUBNĄ. PO prostu jestem tak podekscytowana tym faktem, że postanowiłam prędko wejść na wizaż i napisać do moich PM 2012, żeby podzielić się tą radością. Niestety, fotek jeszcze nie mam, bo moja świadkowa wzięła aparat , a nie wzięła baterii ale opiszę mniej więcej, co wybrałam. Może pamiętacie, że chciałam coś prostego, klasycznego, bez ozdób itd? Nie podobały mi się księżniczki, wyszłam z księżniczką Otóż byłam w 3 salonach, nic mi się nie podobało na tyle, by było WOW. Już myślalam, że wezmę coś, byleby wziąć, za co dostałam burę od świadkowej ![]() W końcu zrezygnowana weszłam do ostatniego salonu, wybór był minimalny, ale pani spojrzała na mnie i wyciągnęła suknię, która mi się w ogóle nie podobała. Gorset wysadzany maleńkimi kamyczkami i kwiatuszkami (jak stokrotki, tylko jeszcze mniejsze), dół z tiulu, bardzo zwiewnego i szykownego, taka księżniczka typowa rozkloszowana. Mówię, a co mi tam, przymierzę. Gdy ją założyłam na siebie.... po prostu było WOW NAD WOWY świadkowa stwierdziła, że muszę ją wziąć, bo to jest to. Wahałam się, ale po ugadaniu się z panią, że zrobi mi za darmo kilka przeróbek "po mojemu", zdecydowałam się. Z miejsca podpisałam umowę, wpłaciłam połowę kwoty za suknię no i mam ją Co do poprawek, to w talii będzie miała bordową szarfę a w gorsecie nieco mniej kamyczków, do tego zamiast bolerka ma mi uszyć w cenie sukni tiulowy szal na ramiona, bym nie świeciła golizną w kościele. Myślicie, że ten szal, to dobry pomysł? POwiedziała, że zrobi go za darmo z identycznego mateiału jak jest suknia. Suknię będę miała za 3 miesiące. Teraz mam szukać butów bordo i materiału na szarfę. Aha, moja suknia ma kolor ivory. Jestem taka szczęśliwa, że ją mam I że znowu jestem z Wami Marcia, podoba mi się Twoja suknia, tył wygląda zjawiskowo. Może z przodu jak dla mnie zbyt zdobna, ale ona w ogóle jest taka klasyczna i prosta, że chyba góra musi być bardziej zdobna. Masz ładną figurę, więc pewnie większość sukni pasuje świetnie na CIebie |
|
|
|
#679 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewcyzny pomozcie... szukam takiej sukienki jak filmowa Bella ma na fotce z 48 sekundy... http://www.youtube.com/watch?v=HycCyZQLEoQ
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny ja nie mam siły juz
![]() Całą noc nie spałam przez ten katar, smarkam i smarkam i nic, nie mam jak oddychac ![]() za 2 dni sylwester a ja co
|
#681 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze na stronce salonu jest suknia, to nam pokazesz?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiktusiaczek fajny ten Twoj chaotyczny post Widac, ze jestes podekscytowana i super Czekamy na fotki i decyzje?
|
|||
|
|
|
#682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wszystkim dziewczyno które znalazły suknie ![]() szczególnie cieszy mnie decyzja Jagodzi Muszę się wziąć za pisanie pracy mgr. A nie chce mi się przeogromnie a jeszcze wieczorem tańce też mi się nie chce
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
tż mi właśnie mówi że dzisiaj mamy święto moja mina
bezcenna
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() polecial wlasnie po jakies owocki i cytrynke i teraflu zatoki ma kupic bo wczoraj wykonczylam juz stare opakowanie. Kurde, a tak na tego sylwka sie cieszylam nawet sukienke specjalnie kupilam na niego i myslalam o stroju na przebranie bo wszyscy mamy sie dodatkowo przebrac za cos- kogos. Ale nie mam pomysłu...
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnooka_Paula współczuję
dzisiaj i jutro będzie baaaardzo intensywne leczenie kilianna witaj po przerwie
|
|
|
|
#687 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nawet nie wiesz, jakie masz szczęście, że wszystkie na Tobie pięknie wyglądają, bo tak naprawdę czego nie wybierzesz, będzie dobrze Czekamy na Twoją faworytę Cytat:
jak myślicie, ile mogę ściąć, żeby móc zrobić jakąś ładną fryzurkę? Cytat:
A potem idź i znajdź tę wymarzoną ![]() Cytat:
Czekamy w takim razie na filipińskie fotki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Suknia z tyłu wygląda zjawiskowo! Z przodu niewiele widać na tej fotce, ale mam wrażenie, że jest podobna do sukni Ewusi Uważam, że świetnie w niej wyglądasz, jak dla mnie możesz brać ![]() Nie rozumiem, ocb z tymi zdjęciami, jak to 3 pozy musicie mieć? Nie możecie po prostu zrobić sobie jakichś zdjęć plenerowych i dać do wywołania, po co w studiu? Cytat:
Super, że masz suknię! Ciekawa jestem bardzo, jak wygląda, rób fotki raz 2 ![]() Myślę, że szal jest świetnym pomysłem, jeśli zrobi Ci w tym samym materiale co kieca ![]() Aaaaaaaa, Laski, jak Wam tak świetnie idzie to kupowanie, to może i mnie się dziś poszczęści! Lecę zaraz na salony, więc proszę Was, 3majcie mocno kciuki, co bym i ja mogła dziś wyjść z któregoś salonu z bananem na gębie
|
|
#688 |
|
Zadomowienie
|
Pięknie wygląda z tyłu
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o biedna to sie razem kurujemy ![]() ja jutro musze ruszyc na szmateksy, moze dzisiaj zeby zakupic jakas cyganska suknie do przebrania za cyganke ![]()
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
A ja będę miała dzisiaj zły dzień, chociaż jeszcze z łóżka nie wstałam i nie składam tego na "lewą" nogę. Wogóle męczy mnie fakt że jeszcze nie zapoznaliśmy rodziców moich z TŻta, ale czy to ja mam ich zaprosić czy czekać na reakcję moich? W końcu z przymusu nie chcę aby się spotykali ![]() Mama TŻta wciąż napiera No i inna sprawą jest też to, że moi rodzice mają teraz "ciche dni" więc tym bardziej nie widzę tego spotkania... No i nienawidzę takich "spotkań oficjalnych- jak to się mówi zmowy?" Wolałabym aby ot tak przyjechali na kawę a nie... Sama nie wiem. nie widzę tego No i nie wiem jak to zorganizować.. Serio. Z innych spraw byliśmy wczoraj oglądać obrączki w Aparcie i Yes. W Yes strasznie cwaniakowata obsługa. Weszłam w dyskusję z Panem na temat obrączek- chcemy białe złoto, na co pan powiedział że i tak się nam wytrą do złotego (bo to rodowane) Czy to prawda? A w Aparcie spodobały Nam się jedne ale cena powala.. Co gorsze zawsze chciałam nosić zaręczynowy i obrączkę na jednym palcu, ale po prostu fatalnie to wygląda i pewnie przełożę zaręczynowy na lewą, bo na środkowy palec w prawej mi sie nie zmieści. No to się wygadałam
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.

Trochę niefajnie będzie jak z mojej strony będzie więcej familii, a od niego garstka, ale co zrobić 
Najlepsze jest jednak to, że państwo młodzi zasponsorowali najbliższej rodzinie pana młodego bilety. No więc kumpel w zasadzie za free poleciał sobie właśnie grzać tyłek na dwa tygodnie na Filipny. Z racji tego, że on sam jest fotografem, to jak wróci - nie omieszkam wrzucić paru zdjęć na pocztę

Twow wybor padl na bardzo elegancka suknie, jesli w takich sie dobrze czujesz to strzal w 10, bo jest taka delikatna zarazem... sliczna! 
Jedna mi sie podoba i myślę o niej cały czas, ale chce jeszcze pochodzić po salonach by byc pewna na 1000% a nie mam kiedy. a jak znajde czas to nie mam wtedy z kim, bo TZ nie wezem, chce zeby niespodzianke mial
Wstawiam zdjęcia w mojej faworytce, napiszcie co myślicie.
, ale ja Was pamiętam doskonale
bezcenna