|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
![]() dzis mi prawie brzuch nie twardniał a połaziłam troche po mieszkaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
Peti daj znać jak się Mała ruszy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak się położę, to po jakimś czasie mi mija, boli najbardziej jak siedzę;/ tikki jak tam krostki? kupiłaś jakiś medykament? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-12-28 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Zakorzenienie
|
Mysle i mysle nad ta poduszka pod pupe po porodzie i juz sama nie wiem....
![]() Pisalyscie ze slyszalyscie o zwyklych kolkach pompowanych ze sie sprawdzaja, ale ja napompowalam takie kolko Filipowe bo akurat mam i zle mi sie na tym siedzialo, zbyt twarde i gibalam sie na boki.... i chyba wezme taka kwadratowa podusie mala z dziurka w srodku ale jakie wypelnienie to nie wiem jeszcze ![]() Flowerbombka a z jakim wypelnieniem wzielas ten rogal? Jak go dostaniesz, to napisz jaki jest czy twardy czy taki podatny na ukladanie ![]()
#1116 |
Zadomowienie
|
Aguśka dziś miałam zamawiać ale cos mi All chodzi jakby chciało a nie moglo i to tylko dział dla dzieci taki zamulony...
![]() A kółka pod pupę nie biorę...liczę, że nie będzie tak boleć, że nie będę mogla siedzieć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Zakorzenienie
|
obiad zrobiony, tż najedzony
![]() jak mnie brzuch boli ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
Flowerbombka ja mam nauczke i na 100% kupuje poduszke pod pupe
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Jolka ale jak Cie boli brzus? Jak na @?
#1119 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ROKSAPE - dobrze ze z bratowej maluszkiem ok, oby bratowa szybko doszla do siebie. kupilam on-line ktoregos wieczoru z racji ze zaczely sie mega promocje: zestaw do karmienia TT(wlacznie ze sterylizatorem i innymi rzeczami) oraz pompke elektryczna TT (lacznie zaoszczedzilam 100 funtow). musze w koncu sie przemoc i kupi lozeczko i materacyk i uprac i uprasowac ubranka. mam urlop do srody. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Raczkowanie
|
koniakonia mała już dała koncert, puściłam jej piosenki. zaczęłam od Chopina ale nic nie ruszyło, ale zadziałał zwykły jakiś klubowy kawałek. no i pokopała kilka razy a teaz nic. zawsze tyle skacze a dzisiaj obrażona na coś.
Strasznie się boję, że przez te dzisiejsze twardnienia częste coś się stało z macicą i dlatego tak mało skacze. Zobaczcie jakie cudo http://www.calineczka.pl/sklep/tufi-...r-p-12002.html Ja tu planuję trzymać przy łóżku termos z ciepłą wodą i butelkę z przegotowaną chłodną wodą i na śpiąco zalewać tylko proszek przygotowany w butli i karmić... a tu prosżę jakie cuda - podgrzewacze. ![]()
#1121 |
Gang Iren
|
Slyszalyscie o tym:
http://www.wykop.pl/ramka/64271/nawe...oznej-aborcji/ Wiedzialm,ze ratuja dzieci 0,5 kg,ale takie malenstwa?Medycyna na prawde robi postepy.Ale z tymi aborcjami i nie ratowaniem dzieci,to straszne jest.
![]() |
#1122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przykro mi z powodu pieska ![]() Ja sie obudzilam z twardym brzuszkiem, tzn nie byl twardy jak kamien ale twardszy niz zwykle. I przeczyscilo mnie z rana (zasluga sporej ilosci migdalow wieczorem ![]() ![]() Wybieram sie dzisiaj do galerii handlowej, chce kupic kosmetyki dla malej i sobie jakis dlugi czarny sweterek i torebke ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
spac nie moge od 7 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | ||
Zakorzenienie
|
Woda
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Roksape dobrze ze bratowa zaopiekowali sie lekarza i trzymam kciuki zeby jej sie wszystko unormowalo zeby mogla sie w pelni macieznstwem cieszyc Jolkaa ty nospe zostaw tylko do lekarza zadzwon moze masz za malo magnezu w organizmie i stad te twardnienia Moja mala dalej glowka w gorze ulozona , lekarka ma nadzieje ze jeszcze fiknie koziolka Wczoraj z wrazenia zrobilam liste reszty zakupow i torbe czesciowo spakowalam a od nowego roku nie ma ze boli przygotowuje wszastko na gotowo tak sie wystraszylam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Zakorzenienie
|
A ja nie chce zapeszac ale wlasnie sie zwazylam (po sniadanku i szklance wody juz dzisiaj jestem
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was rankiem!
Ja rowniez nocke mam z glowy a to z powodu drapania, nawet TZ sie z sypialni wyniosl bo spac nie mogl ![]() Dzisiaj jeszcze umowilam sie do lekarza do ktorego chodzilam wczesniej - alergolog-dermatolog bo we wtorek bylam u jakiejs nowej lekarki bo ten co zawsze do niego chodze mial jeszcze wolne. No i do niego mam duze zaufanie, no wiec zobacze co mi powie, jesli szpital no to pojade a jesli moge jakies leki jeszcze to wezme, bo mi sie wydaje ze trezb aod srodka zdzialac skoro masci mam kilka i to silnych sterydowych i one nie przynosza ulgi to ja juz nie wiem ![]() Mala - trzymaj sie kochana, mam nadzieje ze lekarze sie Wami dobrze zaopiekuja! Roksape, przykro mi z powodu psinki, a co do bratowej i dzidzi to trzymam kciuki! Moja bratowa urodzila tez takie malenstwa - blizniaki w 33 tygodniu i wszystko z nimi w jak najlepszym porzadku ![]()
#1127 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Mam internet ![]() rany ile ja się naczekałam żeby naprawili - a tu święta i wszystko się opóźniało ![]() ale już działa ![]() ![]() ![]() ![]() i wróciłam do Was ale nadrabiać zbytnio nie będę bo to ponad 2000 postów przegapiłam ![]() troszkę sobie poczytam kilka stron wstecz - nie miejcie mi za złe ![]() miałam drugie podejście do USG 3d i znów nic, mała nie chciała się pokazać i koniec - schowała głowę w łokieć i tyle - mój nieśmiałek mały ![]() może spróbuję jeszcze raz 5.01 ale powiem Wam że być może dam sobie spokój. Widocznie mała nie chce być fotografowana ![]() Mała! trzymaj się mocno! odpoczywaj dużo. w szpitalu na pewno się Wami dobrze zaopiekują! ściskam mocno kochana! ![]() Roksape trzymam mocno kciuki za maleństwo i za bratową. Na pewno będzie dobrze ![]() i strasznie mi przykro z powodu psinki, bardzo, bardzo ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
![]() Mnie tak naprawdę poważnie traktują dopiero teraz a mam 29tc + 5dni dwa razy w tygodniu jeżdże na ktg - bo małą słabo czuję. Ale przed 28 tygodniem to mnie odsyłali do domku i wcale nie chcieli mnie badać w żaden sposób ![]() ![]() ale wyczytałam że kobiety czują od 30% - 80% ruchów swoich dzieci w zależności od wrażliwości macicy chcociaż teraz Wam po cichu powiem - chociaż nie chcę zapeszać - że czuję małą jakoś przez ostatnie dni zdecydowanie wyraźniej i bardziej regularnie ![]() ![]() Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-12-29 o 08:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nocki sa juz coraz gorsze;/ Aa....maly zamknal sie dzis rano w lazience i krzyczal, bo sie wystraszyl...mam nadzieje, ze bedziemial nauczke i juz sie nie zamknie. Zariah oj mala sie uparla i juz ![]() ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-29 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Rozeznanie
|
hej
całą noc nie spałam. dopadła i mnie grypa żołądkowa.boli mnie wszystko.głowa, żolądek, gardło, brzuszek...mam wymioty i biegunkę. i nie wiem jakie leki na to łyknąć? zjeść coś na siłę czy się pogłodzić? a jutro mam usg...mam nadzieję, że będę dała rady tam dotrzeć...
#1130 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bo takie choróbsko to musi samo przejść przez system. Pij dużo, dużo wody. Leków raczej nie możesz żadnych bez konsultacji z lekarzem. Tylko nospa na ból brzuszka i ewentualnie jakieś nawadniające saszetki bo pewnie masz wypłukane elektrolity przez biegunkę i wymioty. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1132 |
Zakorzenienie
|
Sprawdzilam z ciekawosci czy na liscie refundowanych lekow jest luteina. Na szczescie tak. (to dobra wiadomosc dla tych ktore biora
![]() agabi ja stosowalam przy biegunce wegiel, ale najlepiej jakbys zadzwonila do swojego lekarza lub poszla do internisty. Dobry jest w takiej sytuacji nifuroksazyd ale to musi lekarz Ci przepisac. Na pewno tak jak Zariah Ci pisala, pij duzo wody malymi lyczkami.
#1133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tylko o saszetki uzupełniające elektrolity Gastrolit, Floridral, Orsalit albo Litorsal |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Rozeznanie
|
Zariah, Aguśka- dzięki Kochane
![]()
#1135 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
oj mielone ![]() ![]() a ja własnie wszamałam bułke z pasztetem, a teraz siedze nad śmiejżelkami kwaśnymi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ![]() co do obiadów to TZ mi na dzis wymyslil leczo, srednio mam na nie ochote , ale niech bedzie. Bigos z ziemniakami jak najbardziej lubie ![]() Dzis zamierzam kupic w koncu ten proszek i prac rzeczy dla dzidzi. A w ogole to ostatnio noce moje wygladaja nie za ciekawie, non stop sie budze, krece, nie moge znalezc pozycji, chce mi sie siku, pic, jesc, zimno mi goraco ![]() ![]() a na dzien dzisiejszy mam 12 kg wiecej ![]() Jak przyrzadzacie golonke>? A dzis mi sie snilo ze goniła mnie wielka żyrafa ![]()
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-12-29 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Wczoraj miałam strasznie zabiegany dzień dlatego mnie już potem nie było. Najpierw pojechaliśmy z TŻ do zoologicznego bo potrzebował jakieś węże do akwarium (nie chodzi o węże- zwierzątka ![]() Potem podjechaliśmy po te łóżeczko - było w dobrym stanie więc je kupiliśmy. Jak znajdę aparat to zrobię foto ![]() Potem do tej Silesii, kupiłam bardzo fajną bluzeczkę sobie, a TŻ nową kurtkę. Później podjechaliśmy do znajomych zapytać się co mamy szykować do jedzonka na sylwestra itp. a potem do domu. Jak wyjechaliśmy o 13 tak o 19 wróciliśmy.Niby nic ciężkiego ale zmęczyłam się. Jeszcze po 19 przyjechał kolega TŻ na kawę i siedział do 22. Masakra. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chyba był taki dzień wczoraj ja też wieczorkiem pokłóciłam się z TŻ, ale po godzinie pogodziliśmy się ![]() Evvcia ![]() ![]() Lena_mi fajnie że wszystko OK. z łożyskiem i dzidzią ![]() ![]() Mała trzymaj się tam J ![]() ![]() Roksape dobrze że z malutką wszystko OK. Oby bratowa jak najszybciej wracała do siebie ![]() Dzisiaj na obiadek robię gołąbki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja po prostu gotuję w bardzo dużej ilości warzyw dobre kilka godzin na małym ogniu aż będzie mięciutka ![]() ![]() i zjadam z musztardą i ziemniakami wymieszanymi z kapustą kiszoną ugotowaną odpowiednio dopieprzoną ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
no baaaa przez pierwsze 3 lata życia mieszkałam w Bujakowie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Raczkowanie
|
emigra Udanych zakupów, ja sweterek taki za pupkę odkupiłam za 50 zł od jakiejś Pani na allegro, fajny taki kremowy, rozpinany z kapturkiem. Nereczki zasłoni jak przyjdzie mróz. Jeju czmeu wy już kupujecie wszystko , czuję się przez to pod presją
![]() emigra kup mi banany jak możesz bo smaka mam ![]() ![]() ![]() Zariah Orsalit malinowy jest proszkiem do nawodnienia a smecta ma aczej tylko zatrzymać kupkę. Nie mam jdnak pojęcia czy ORSALIT wolno w ciąży, poczytaj kochana ale wiem, że jest właśnie typowo na to. ![]() Cytrynka Pokłóćiliście się ale zobacz jak miło będzie wpaść sobie w ramiona jak dojdziecie do porozumienia - tego życzę ![]() A w ''mieszkaniu'' mojej Sofii coś się chyba zmienia bo jak się rusza to nie jest to tak mocne i wyraźne jak zawsze, teraz jakby lekko przygłuszone, tak jakby więcej wody było albo jakby sobie ściankę dorobiła ![]() ![]() Dzisiaj zrobię sobie jakieś zdjęcie z tym moim brzucholem, którego nikt nie widzi to wam pokażę. Ja w sumie wyglądam jak dziecko to jak wymagać, że odrazu 10 kg wejdzie. Weszło mi 2,5 kg od początku ciąży a przy chorej wątróbce to chyba i tak dobrze.
#1140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny w sumie tak sobie myślę i też zaczynam się martwić bo jestem w 25 tygodniu a ciągle czuję tylko delikatne ruchy dziecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.