Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-28, 21:25   #1111
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
u nich tez zamowilam duzo rzeczy: rekawiczki niedrapki, polspioszki w r.56 i 62, body na ramiaczka (dobre pod pajaca lub bluzeczke jak jest chlodniej), butelke do karmienia lovi, pieluchy tetrowe, szczotke do wlosow i cos tam jeszcze.
ja tez tak mniej wiecej tylko bez ubranek, wzielam jeszcze rozek, kocyk butelki fride i cos jeszcze ale nie pamietam
dzis mi prawie brzuch nie twardniał a połaziłam troche po mieszkaniu
Stary 2011-12-28, 21:25   #1112
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Super ze z panelami tak ladnie poszlo No a malowac Ty chyba nie powinnas Powodzenia u lekarza!
to tak tylko przy podłodze pędzelkiem

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:26   #1113
koniakonia
Zakorzenienie

Peti daj znać jak się Mała ruszy
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:36   #1114
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Lenka on mówi , że to normalne i albo od kopniaczków dzieciaczka (no ale mnie jeszcze tak wysoko nie kopie) albo od ucisku przesuwających się narządów na nerwy w tej okolicy albo od tego właśnie że wszystko się tam rozszerza, przesuwa itd. Nie kazał się martwić...najgorsze że bolało mnie z jednej strony teraz juz z 2 i przy chodzeniu i siedzeniu i leżeniu na bokach...
dzięki Kochana, czyli nie ma się co martwic. Mnie też tak wysoko jeszcze nie kopie, więc pewnie mi się tam coś przesuwa..
Ja jak się położę, to po jakimś czasie mi mija, boli najbardziej jak siedzę;/

tikki jak tam krostki? kupiłaś jakiś medykament?

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2011-12-28 o 21:39
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:37   #1115
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Mysle i mysle nad ta poduszka pod pupe po porodzie i juz sama nie wiem....
Pisalyscie ze slyszalyscie o zwyklych kolkach pompowanych ze sie sprawdzaja, ale ja napompowalam takie kolko Filipowe bo akurat mam i zle mi sie na tym siedzialo, zbyt twarde i gibalam sie na boki....
i chyba wezme taka kwadratowa podusie mala z dziurka w srodku ale jakie wypelnienie to nie wiem jeszcze

Flowerbombka
a z jakim wypelnieniem wzielas ten rogal?
Jak go dostaniesz, to napisz jaki jest czy twardy czy taki podatny na ukladanie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:43   #1116
Flowerbombka
Zadomowienie

Aguśka dziś miałam zamawiać ale cos mi All chodzi jakby chciało a nie moglo i to tylko dział dla dzieci taki zamulony.......a le jak będzie ok to jutro zamówię, więc tak pewnie w przyszłym tygodniu dam znać co i jak A wypełnienie własnie nie wiem, które lepsze.
A kółka pod pupę nie biorę...liczę, że nie będzie tak boleć, że nie będę mogla siedzieć ...pewnie okaże się , że nadzieja matka głupich...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:49   #1117
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

obiad zrobiony, tż najedzony

jak mnie brzuch boli masakra nie wyrabiam a już dwie nospy brałam

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:52   #1118
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Flowerbombka ja mam nauczke i na 100% kupuje poduszke pod pupe

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Jolka ale jak Cie boli brzus? Jak na @?
SZYMONEK

Stary 2011-12-28, 21:59   #1119
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Mysle i mysle nad ta poduszka pod pupe po porodzie i juz sama nie wiem....
Pisalyscie ze slyszalyscie o zwyklych kolkach pompowanych ze sie sprawdzaja, ale ja napompowalam takie kolko Filipowe bo akurat mam i zle mi sie na tym siedzialo, zbyt twarde i gibalam sie na boki....
i chyba wezme taka kwadratowa podusie mala z dziurka w srodku ale jakie wypelnienie to nie wiem jeszcze

Flowerbombka
a z jakim wypelnieniem wzielas ten rogal?
Jak go dostaniesz, to napisz jaki jest czy twardy czy taki podatny na ukladanie
mojej kolezanki kolezanka (urodzila miesiac temu) stwierdzila ze kolko poporodowe to najlepszy zakup jaki zrobila, wiec juz sama nie wiem.a co do poduszki rogalowej, to ja mam taka duza naprawde, za duza aby z nia spaci jakis glupek przyszyl rzepe w tym miejscu co nie trzeba, wiec nie moge jej trzymac miedzy nogami bo mnie obciera..bez sensu. jest miekka - wiec nie wiem czy bedzie dobra do karmienia maluszka. poki co na kanapie jej uzywam, ale szczerze mowiac bez rewelacji, bo tak czy inaczej na kanapie mi jest niewygodnie jak siedze dluzej niz pol godziny.

ROKSAPE - dobrze ze z bratowej maluszkiem ok, oby bratowa szybko doszla do siebie.

kupilam on-line ktoregos wieczoru z racji ze zaczely sie mega promocje: zestaw do karmienia TT(wlacznie ze sterylizatorem i innymi rzeczami) oraz pompke elektryczna TT (lacznie zaoszczedzilam 100 funtow).
musze w koncu sie przemoc i kupi lozeczko i materacyk i uprac i uprasowac ubranka. mam urlop do srody.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
obiad zrobiony, tż najedzony

jak mnie brzuch boli masakra nie wyrabiam a już dwie nospy brałam
JOLKA a moze to jelitowe bole brzucha..pisalas ze ciezko Ci i czujesz sie jak ''prosiak'' jak mam wzdecia i zaparcia to tez mi ciezko i podbrzusze mnie boli.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:28   #1120
peti91
Raczkowanie

koniakonia mała już dała koncert, puściłam jej piosenki. zaczęłam od Chopina ale nic nie ruszyło, ale zadziałał zwykły jakiś klubowy kawałek. no i pokopała kilka razy a teaz nic. zawsze tyle skacze a dzisiaj obrażona na coś.
Strasznie się boję, że przez te dzisiejsze twardnienia częste coś się stało z macicą i dlatego tak mało skacze.

Zobaczcie jakie cudo http://www.calineczka.pl/sklep/tufi-...r-p-12002.html
Ja tu planuję trzymać przy łóżku termos z ciepłą wodą i butelkę z przegotowaną chłodną wodą i na śpiąco zalewać tylko proszek przygotowany w butli i karmić... a tu prosżę jakie cuda - podgrzewacze.

peti91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 23:30   #1121
gosia261282
Gang Iren

Slyszalyscie o tym:

http://www.wykop.pl/ramka/64271/nawe...oznej-aborcji/

Wiedzialm,ze ratuja dzieci 0,5 kg,ale takie malenstwa?Medycyna na prawde robi postepy.Ale z tymi aborcjami i nie ratowaniem dzieci,to straszne jest.
Stary 2011-12-29, 06:16   #1122
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hej dziewuchy!!

Witam po świętach
Objadłam się tak, że mam już dosyć, na te wszystkie przysmaki ciasta i słodycze nie mam ochoty już patrzeć Od dwóch dni was intensywnie nadraiam zostało mi jeszcze jakieś 6 stron mam nadzieję, że uda mi się to zrobić.

Co ciekawego u mnie?
Pisałam wam ostatnio o mojej bratowej i nadciśnieniu. Wczoraj urodziła przez cc córeczkę 1340g i 41 cm. Mała ma się dobrze za to bratowa pod kroplówkami walczą żeby ciśnienie wróciło do normy. Nie można było z porodem dłużej zwlekać ponieważ okazało się, że jest nie tak z przepływami pepowiny. Chodzi tu o to, że dziecko nie rosło tak jak powinno. Znalazłam to w internecie chodzi tu o hipotrofię, która ma związek właśnie z nadciśnieniem. Mała urodziła się w 31tc 5d ciąży. Cieszę się ogromnie, że wszystko jest ok u niej

No i jeszcze wysyłałam wam na maila zdjęcie mojej Tosi ( pieska - pekińczyka) podczas porodu piąty ostatni szczeniak się zablokował w jej kanale rodnym. Teść, który niby się nią opiekuję przez 2 dni nic nie zauważył a ja wczoraj ( bo dopiero miałam jak- ciągle mnie nie było) zauważyłam , że nawet się nie podnosi a ona się wykrwawiała, straciła dużo krwi jej organizm się odwodnił bo nie podnosiła się do jedzenia i pojechali ( dopiero jak zrobiłam awanture jak to się opiekuje pupilką) do weterynarza. Dał mnóstwo leków kroplówkę, oczyścił ją od środka i wyjął szczeniaka. Ile ja się wypłakałam z nerwów i żalu!! Była taka grzeczna i kochana Żyła kazał lekarz dawać dużo wody, już myślałam, że będzie ok bo poprawił się jej stan a tu dziś rano pies zdechł ((

Bym oddała zycie tych 2 wstretnych westów ktore sa strasznie uparte i wredne za jej zycie.

Bratowej zazdroszcze, że jeszcze urodziła i nie urósł jej na tyle brzuch, że ma rozstępy bo mnie brzuch swędzi i swędzi i wydaje mi się , że też jest to wina oliwki z johnsona która akurat teraz używam.

No i claudia porozmawiaj szczerze ze swoim TZ jeśli spoważnieje i zaopiekuje się wami należycie to zamieszkajcie razem i niech Cie skonczą meczyc. Bo ani nerwy TŻ ani rodzicow Ci nie ułatwiaja zycia- wrecz przeciwnie. I to nie w porzadku ze nagle rodzice zmieniaja swoje zachowanie kosztem Ciebie. Kazdy stres dla Ciebie szkodzi Twemu dziecku powinni wkoncu to zrozumiec.
Lepiej i dla szwagierki i dla dzidzi ze teraz rozwiazano ciaze, mam tylko nadzieje ze uda sie lekarzom ogarnac jej cisnienie

przykro mi z powodu pieska

Ja sie obudzilam z twardym brzuszkiem, tzn nie byl twardy jak kamien ale twardszy niz zwykle. I przeczyscilo mnie z rana (zasluga sporej ilosci migdalow wieczorem ) a brzuszek puscil, wiec podejrzewam ze to bylo przyczyna. Julisia szaleje
Wybieram sie dzisiaj do galerii handlowej, chce kupic kosmetyki dla malej i sobie jakis dlugi czarny sweterek i torebke
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 06:42   #1123
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

dzien dobry
spac nie moge od 7 pokłóciłam sie wczoraj z tz
Stary 2011-12-29, 06:57   #1124
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:

a jak wyglądało to co ciekło??
Woda przejzyste wilgotne i bez zapachu . Poczatkowo myslalam ze to mocz bo przy kichaniu lub kaszlu troszke czulam a potem wstalam z mokrymi majtkami to sobie je pod nos wsadzilam

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny Ja jednak pisze do Was ze szpitala... moje twardnienia sie nasiliły, 2 lekarz zbadał szyjke zobaczył ze jest skrócona, i mam lekkie plamienie i od razu szpital! Wiec leże. Zrobili moj tu ktg i jest ok, usg synka też dobre, ale moja szyjka sie lekko skraca do
tego mam rozwarcie na opuszek lekarza! Biorę zaszczyki na rozwój plucek dziecka w razie czego i na skurcze no i luteine niby do piątku mam zostać! Ale mam jakies dziwne ciągnące bóle w podbrzuszu i musze zgłosić! Boję sie i martwię!
Trzym sie cieplo i nia dawaj sie lez grzecznie zeby dzidzia miala czas na rozwiniecie sie calkowite. Wazne ze jestes pod opieka lekarzy

Cytat:
Natamcyne przepisał mi gienekolog jak już byłam w ciąży, a nie wiedziałam on zresztą też nie wiedział, ale podejrzewał bo było za wcześnie aby wykryć miałam wtedy jakąś infekcje i mi przepisał no i zostało mi tej natamacyny więc pytam czy mogę użyć bo czuję, że coś jest nie tak...
NIe uzywaj nic bez konsultacji z lekarzem , kazda infekcja inna kazda wymaga innych lekow

Roksape
dobrze ze bratowa zaopiekowali sie lekarza i trzymam kciuki zeby jej sie wszystko unormowalo zeby mogla sie w pelni macieznstwem cieszyc

Jolkaa ty nospe zostaw tylko do lekarza zadzwon moze masz za malo magnezu w organizmie i stad te twardnienia

Moja mala dalej glowka w gorze ulozona , lekarka ma nadzieje ze jeszcze fiknie koziolka
Wczoraj z wrazenia zrobilam liste reszty zakupow i torbe czesciowo spakowalam a od nowego roku nie ma ze boli przygotowuje wszastko na gotowo tak sie wystraszylam

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 07:35   #1125
emigra
Zakorzenienie

A ja nie chce zapeszac ale wlasnie sie zwazylam (po sniadanku i szklance wody juz dzisiaj jestem) i waga od soboty ani drgnela w gore
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-29, 08:21   #1126
desia888
Wtajemniczenie

Witam Was rankiem!
Ja rowniez nocke mam z glowy a to z powodu drapania, nawet TZ sie z sypialni wyniosl bo spac nie mogl
Dzisiaj jeszcze umowilam sie do lekarza do ktorego chodzilam wczesniej - alergolog-dermatolog bo we wtorek bylam u jakiejs nowej lekarki bo ten co zawsze do niego chodze mial jeszcze wolne. No i do niego mam duze zaufanie, no wiec zobacze co mi powie, jesli szpital no to pojade a jesli moge jakies leki jeszcze to wezme, bo mi sie wydaje ze trezb aod srodka zdzialac skoro masci mam kilka i to silnych sterydowych i one nie przynosza ulgi to ja juz nie wiem

Mala - trzymaj sie kochana, mam nadzieje ze lekarze sie Wami dobrze zaopiekuja!

Roksape, przykro mi z powodu psinki, a co do bratowej i dzidzi to trzymam kciuki!
Moja bratowa urodzila tez takie malenstwa - blizniaki w 33 tygodniu i wszystko z nimi w jak najlepszym porzadku Tak ze - bedzie dobrze!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 08:38   #1127
Zariah
Rozeznanie

Dzień dobry!
Mam internet

rany ile ja się naczekałam żeby naprawili - a tu święta i wszystko się opóźniało
ale już działa

i wróciłam do Was ale nadrabiać zbytnio nie będę bo to ponad 2000 postów przegapiłam

troszkę sobie poczytam kilka stron wstecz - nie miejcie mi za złe

miałam drugie podejście do USG 3d i znów nic, mała nie chciała się pokazać i koniec - schowała głowę w łokieć i tyle - mój nieśmiałek mały

może spróbuję jeszcze raz 5.01 ale powiem Wam że być może dam sobie spokój. Widocznie mała nie chce być fotografowana

Mała! trzymaj się mocno! odpoczywaj dużo. w szpitalu na pewno się Wami dobrze zaopiekują! ściskam mocno kochana!

Roksape trzymam mocno kciuki za maleństwo i za bratową. Na pewno będzie dobrze
i strasznie mi przykro z powodu psinki, bardzo, bardzo

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Slyszalyscie o tym:

http://www.wykop.pl/ramka/64271/nawe...oznej-aborcji/

Wiedzialm,ze ratuja dzieci 0,5 kg,ale takie malenstwa?Medycyna na prawde robi postepy.Ale z tymi aborcjami i nie ratowaniem dzieci,to straszne jest.
ja mam kiepskie zdanie na temat opieki nad ciążą i podejścia do ciąży w UK to jak długo dopuszczalna jest aborcja tylko świetnie ilstruje tutejsze podejście.
Mnie tak naprawdę poważnie traktują dopiero teraz a mam 29tc + 5dni
dwa razy w tygodniu jeżdże na ktg - bo małą słabo czuję. Ale przed 28 tygodniem to mnie odsyłali do domku i wcale nie chcieli mnie badać w żaden sposób ktg wykazało że mała się rusza a ja jestem chyba jakaś nie czuła bo słyszałam jej ruchy na ktg a nie czułam
ale wyczytałam że kobiety czują od 30% - 80% ruchów swoich dzieci w zależności od wrażliwości macicy
chcociaż teraz Wam po cichu powiem - chociaż nie chcę zapeszać - że czuję małą jakoś przez ostatnie dni zdecydowanie wyraźniej i bardziej regularnie i oby tak zostało

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-12-29 o 08:30
Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 08:47   #1128
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Nocki sa juz coraz gorsze;/
Aa....maly zamknal sie dzis rano w lazience i krzyczal, bo sie wystraszyl...mam nadzieje, ze bedziemial nauczke i juz sie nie zamknie.

Zariah oj mala sie uparla i juz Niedlugo ja zobaczycie
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-12-29 o 08:49
Stary 2011-12-29, 09:12   #1129
agabi
Rozeznanie

hej

całą noc nie spałam. dopadła i mnie grypa żołądkowa.boli mnie wszystko.głowa, żolądek, gardło, brzuszek...mam wymioty i biegunkę. i nie wiem jakie leki na to łyknąć? zjeść coś na siłę czy się pogłodzić?
a jutro mam usg...mam nadzieję, że będę dała rady tam dotrzeć...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-29, 09:19   #1130
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
hej

całą noc nie spałam. dopadła i mnie grypa żołądkowa.boli mnie wszystko.głowa, żolądek, gardło, brzuszek...mam wymioty i biegunkę. i nie wiem jakie leki na to łyknąć? zjeść coś na siłę czy się pogłodzić?
a jutro mam usg...mam nadzieję, że będę dała rady tam dotrzeć...
biedaku ja bym się pogłodziła jednak.
Bo takie choróbsko to musi samo przejść przez system. Pij dużo, dużo wody. Leków raczej nie możesz żadnych bez konsultacji z lekarzem. Tylko nospa na ból brzuszka i ewentualnie jakieś nawadniające saszetki bo pewnie masz wypłukane elektrolity przez biegunkę i wymioty. może idź do lekarza?

Stary 2011-12-29, 09:24   #1131
agabi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
biedaku ja bym się pogłodziła jednak.
Bo takie choróbsko to musi samo przejść przez system. Pij dużo, dużo wody. Leków raczej nie możesz żadnych bez konsultacji z lekarzem. Tylko nospa na ból brzuszka i ewentualnie jakieś nawadniające saszetki bo pewnie masz wypłukane elektrolity przez biegunkę i wymioty. może idź do lekarza?
dzięki piję wodę do lekarza idę jutro na te usg, może jak nie będzie poprawy to on coś zaradzi a te nawadniające saszetki to np smecta?
Stary 2011-12-29, 09:36   #1132
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Sprawdzilam z ciekawosci czy na liscie refundowanych lekow jest luteina. Na szczescie tak. (to dobra wiadomosc dla tych ktore biora dla mnie tez)

agabi ja stosowalam przy biegunce wegiel, ale najlepiej jakbys zadzwonila do swojego lekarza lub poszla do internisty.
Dobry jest w takiej sytuacji nifuroksazyd ale to musi lekarz Ci przepisac.
Na pewno tak jak Zariah Ci pisala, pij duzo wody malymi lyczkami.
SZYMONEK

Stary 2011-12-29, 09:37   #1133
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
dzięki piję wodę do lekarza idę jutro na te usg, może jak nie będzie poprawy to on coś zaradzi a te nawadniające saszetki to np smecta?
smecta chyba też możesz bo zawiera diosmektyt działający osłonowo na przewód pokarmowy ale nie o to mi chodziło
tylko o saszetki uzupełniające elektrolity Gastrolit, Floridral, Orsalit albo Litorsal

Stary 2011-12-29, 09:43   #1134
agabi
Rozeznanie

Zariah, Aguśka- dzięki Kochane
Stary 2011-12-29, 09:49   #1135
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja zaraz bede wazyc 90 kg, wiec ja mam sie czym przejmowac. Ile przytylas od poczatku? Bo patrzac na Ciebie nie powiedzialabym, ze duzo

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

wez wieksza zawsze lepiej miec troche luzu niz scisku, a to i tak pewnie tylko do szpitala wiec
jejku to ja już mam 91,500 kg także biję was na głowę z wagą od początku ciąży 10 na plusie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Ja w Wigilię wieczorem dostalam strasznych duzych króst na rękach, ale pół godziny wcześniej zjadłam naprawde duzo mandarynek i tak podejrzewam że to one zawiniły. Wapna w domu brak, ale jakoś przeszło.

Duszności na szczęście jeszcze brak, ale synek siedzi dość nisko póki co, więc pewnie dlatego mnie to omija.

Co do pieluszek mam 1 paczkę, którą dostałam od koleżanki z pracy - niemieckie Haggiesy. A sama dokupię pewnie 1 paczkę Dad i 1 Pamperów Premium Care.

Lenka super, że z łożyskiem jest lepiej córcia rośnie jak na drożdżach.

Cziqua dobze, że z szyjka ok. Ja na glukoze idę w piątek...od dzis nie jem słodyczy to może mi łatwiej wejdzie ten ulepek pojutrze.
A co do Tż to dobrze, że nie dusiłaś w sobie tylko wygarnęłaś co widziałaś. Nic przyjemnego, zwłaszcza że baba już raz namieszała w waszym związku. Ale cóż...zostaje Ci tylko zaufać mu, że nic nie wykręci

Meg
mój tak ma...raz jet bardziej ruchliwy a raz mniej, a zazwyczaj to w ogóle bardzo delikatnie go czuję...może tak ułożony jest albo co...chociaz ostatnio jak mi przywalił w pęcherz jak jechałam do rodzinki to tylko modliłam się aby dojść jakoś do wc i żeby nie było zajęte. I nie lubi jak siedzę np. przed kompem bo zaraz mnie szturcha.

Bardzo fajne zakupki. Ja tez dzis zakupiłam 2 pary spodenek i bluzkę - wszystko welurowe, czyli moje ulubione.

Mała bidulko najważniejsze, że jesteś z dzidziolkiem w dobrych rekach. na pewno lekarze zrobią wszystko, żebyśjak najdłużej byla w dwupaku.

Jolka ja tez cały czas bym jadła czekoladkę, zwłaszcza tą którą któraś z Was tu kiedys wklejała...dzień bez czekoladki to dzien stracony.
http://images.google.com/imgres?q=mi...1t:429,r:2,s:0

Ja jak narazie 4 kg do przodu, wszystko w brzuch poszło
Co do bólu żeber to ja mam od conajmniej miesiąca i to takie że ulgę przynosi tylko leżenie na plecach. A ból towarzyszy prawie cały czas...gin kazał brać paracetamol na to jak już nie będę mogła wytrzymać...
no pogadałam a raczej wygadałam mu co myślę o takim zachowaniu i fakt pozostaje mi zaufac z tym że ja zawsze powtarzałam że nigdy nie zaufam facetowi w 100% bo nawet sobie w 100% nie ufam takim zaufanie obdarzam tylko moich rodziców i dziadków nikogo więcej i może dlatego jestem bardziej czujna na pewne zachowania

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
a ja juz nie wiem co sobie wymyslac do jedzenia... wszystko mi sie znudzilo...bigosu mam juz dosc, pierogów tez, kotletów tez, zupą nie pojjem, nalesniki juz tez mi sie przejadły, masakra
co najchetniej z takich dan obiadowych jecie?

a dzis mam ochote na pizze , moze jutro uda mi sie TZ namowic..

oj mielone, krokiety, jajko sadzone z ziemniakami , gulasz, warzywa na patelnię

a ja własnie wszamałam bułke z pasztetem, a teraz siedze nad śmiejżelkami kwaśnymi a zaraz się ubieram i do mamusi umówiłam się na usg 4 stycznia może wreszcie na 100 będzę miała potwierdzenie czy córka to córka czy zrobił się z córki syn a ostatnio tak dziwnie czasem zasadzi kopa w dwa miejsca jednocześnie że zastanawiam się czy nie mam tam 2 bobasów a jedno sie krylo przed światem ale jaja by były ale już widzę jak brzuszek się rusza

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 09:50   #1136
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry

co do obiadów to TZ mi na dzis wymyslil leczo, srednio mam na nie ochote , ale niech bedzie.
Bigos z ziemniakami jak najbardziej lubie)

Dzis zamierzam kupic w koncu ten proszek i prac rzeczy dla dzidzi.

A w ogole to ostatnio noce moje wygladaja nie za ciekawie, non stop sie budze, krece, nie moge znalezc pozycji, chce mi sie siku, pic, jesc, zimno mi goraco na dodatek jestem wsciekła bo przez swieta na wadze mam 2 kg wiecej
a na dzien dzisiejszy mam 12 kg wiecej

Jak przyrzadzacie golonke>?

A dzis mi sie snilo ze goniła mnie wielka żyrafa

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-12-29 o 09:52
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 09:52   #1137
Nikii89
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Wczoraj miałam strasznie zabiegany dzień dlatego mnie już potem nie było.
Najpierw pojechaliśmy z TŻ do zoologicznego bo potrzebował jakieś węże do akwarium (nie chodzi o węże- zwierzątka )
Potem podjechaliśmy po te łóżeczko - było w dobrym stanie więc je kupiliśmy. Jak znajdę aparat to zrobię foto
Potem do tej Silesii, kupiłam bardzo fajną bluzeczkę sobie, a TŻ nową kurtkę.
Później podjechaliśmy do znajomych zapytać się co mamy szykować do jedzonka na sylwestra itp.
a potem do domu. Jak wyjechaliśmy o 13 tak o 19 wróciliśmy.Niby nic ciężkiego ale zmęczyłam się. Jeszcze po 19 przyjechał kolega TŻ na kawę i siedział do 22. Masakra.
Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
tak tak czysta ślązaczka ze mnie Ruda Śląska no jak mialo by to byc raz na rok to można się wybrac ja ostatnio bylam chyba ze 2 lata temu
oooo to nawet blisko. Ja jestem z Orzesza (jeżeli wiesz gdzie to jest )

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
tez mam dusznosci, lekarz mowi ze dzidzia uciska na przepone i najlepiej nie nosic obsislych ubran itp
byla babcia z obiadkiem weszłam na wage i przez święta waga na szczęście nie poszła w gore
to się ciesz ja po świętach mam +2kg

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy Wy też macie tak czasem że jednego dnia dzidzia jest bardzo aktywna a na drugi dzień czuć bardzo mało i o wiele delikatniejsze ruchy ?? Jakoś zaczyna mnie martwić to,że dzisiaj i wczoraj jakby częstotliwość i sila ruchów dzidzi dość mocno zmalała.
Też tak mam. Czasem jest mega aktywny a innego dnia postanawia być leniuszkiem

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dzien dobry
spac nie moge od 7 pokłóciłam sie wczoraj z tz
Chyba był taki dzień wczoraj ja też wieczorkiem pokłóciłam się z TŻ, ale po godzinie pogodziliśmy się

Evvcia za wizytę
Lena_mi fajnie że wszystko OK. z łożyskiem i dzidzią Jeżeli faktycznie w Twoje urodziny przyjdzie to będziesz miała fajny prezent
Mała trzymaj się tam JTrzymam kciuki aby wszystko było dobrze
Roksape dobrze że z malutką wszystko OK. Oby bratowa jak najszybciej wracała do siebie

Dzisiaj na obiadek robię gołąbki Coś za mną chodzą od jakiegoś czasu
Stary 2011-12-29, 09:55   #1138
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry

co do obiadów to TZ mi na dzis wymyslil leczo, srednio mam na nie ochote , ale niech bedzie.
Bigos z ziemniakami jak najbardziej lubie)

Dzis zamierzam kupic w koncu ten proszek i prac rzeczy dla dzidzi.

A w ogole to ostatnio noce moje wygladaja nie za ciekawie, non stop sie budze, krece, nie moge znalezc pozycji, chce mi sie siku, pic, jesc, zimno mi goraco na dodatek jestem wsciekła bo przez swieta na wadze mam 2 kg wiecej

Jak przyrzadzacie golonke>?

A dzis mi sie snilo ze goniła mnie wielka żyrafa

ja po prostu gotuję w bardzo dużej ilości warzyw dobre kilka godzin na małym ogniu aż będzie mięciutka z solą oczywiście albo wegetą
i zjadam z musztardą i ziemniakami wymieszanymi z kapustą kiszoną ugotowaną odpowiednio dopieprzoną moja mama z kolei używa do gotowania szybkowaru i wszystko tak jak ja z tym że czas gotowania bardzo się skraca

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Wczoraj miałam strasznie zabiegany dzień dlatego mnie już potem nie było.
Najpierw pojechaliśmy z TŻ do zoologicznego bo potrzebował jakieś węże do akwarium (nie chodzi o węże- zwierzątka )
Potem podjechaliśmy po te łóżeczko - było w dobrym stanie więc je kupiliśmy. Jak znajdę aparat to zrobię foto
Potem do tej Silesii, kupiłam bardzo fajną bluzeczkę sobie, a TŻ nową kurtkę.
Później podjechaliśmy do znajomych zapytać się co mamy szykować do jedzonka na sylwestra itp.
a potem do domu. Jak wyjechaliśmy o 13 tak o 19 wróciliśmy.Niby nic ciężkiego ale zmęczyłam się. Jeszcze po 19 przyjechał kolega TŻ na kawę i siedział do 22. Masakra.

oooo to nawet blisko. Ja jestem z Orzesza (jeżeli wiesz gdzie to jest )

to się ciesz ja po świętach mam +2kg

Też tak mam. Czasem jest mega aktywny a innego dnia postanawia być leniuszkiem

Chyba był taki dzień wczoraj ja też wieczorkiem pokłóciłam się z TŻ, ale po godzinie pogodziliśmy się

Evvcia za wizytę
Lena_mi fajnie że wszystko OK. z łożyskiem i dzidzią Jeżeli faktycznie w Twoje urodziny przyjdzie to będziesz miała fajny prezent
Mała trzymaj się tam JTrzymam kciuki aby wszystko było dobrze
Roksape dobrze że z malutką wszystko OK. Oby bratowa jak najszybciej wracała do siebie

Dzisiaj na obiadek robię gołąbki Coś za mną chodzą od jakiegoś czasu

no baaaa przez pierwsze 3 lata życia mieszkałam w Bujakowie a w Mikolowie pracowałam do niedawna i też 2 lata po slubie mieszkaliśmy W Borowej Wsi :P moja mama kończyła technikum w ornontowicach i w ogóle znam te rejony

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 09:56   #1139
peti91
Raczkowanie

emigra Udanych zakupów, ja sweterek taki za pupkę odkupiłam za 50 zł od jakiejś Pani na allegro, fajny taki kremowy, rozpinany z kapturkiem. Nereczki zasłoni jak przyjdzie mróz. Jeju czmeu wy już kupujecie wszystko , czuję się przez to pod presją a na razie finansów na to nie mam i w sumie to 23 tydzień więc czy to już wypada ?
emigra kup mi banany jak możesz bo smaka mam
Zariah Orsalit malinowy jest proszkiem do nawodnienia a smecta ma aczej tylko zatrzymać kupkę. Nie mam jdnak pojęcia czy ORSALIT wolno w ciąży, poczytaj kochana ale wiem, że jest właśnie typowo na to.
Cytrynka Pokłóćiliście się ale zobacz jak miło będzie wpaść sobie w ramiona jak dojdziecie do porozumienia - tego życzę

A w ''mieszkaniu'' mojej Sofii coś się chyba zmienia bo jak się rusza to nie jest to tak mocne i wyraźne jak zawsze, teraz jakby lekko przygłuszone, tak jakby więcej wody było albo jakby sobie ściankę dorobiła
Dzisiaj zrobię sobie jakieś zdjęcie z tym moim brzucholem, którego nikt nie widzi to wam pokażę. Ja w sumie wyglądam jak dziecko to jak wymagać, że odrazu 10 kg wejdzie. Weszło mi 2,5 kg od początku ciąży a przy chorej wątróbce to chyba i tak dobrze.

peti91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:00   #1140
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość

no baaaa przez pierwsze 3 lata życia mieszkałam w Bujakowie a w Mikolowie pracowałam do niedawna i też 2 lata po slubie mieszkaliśmy W Borowej Wsi :P moja mama kończyła technikum w ornontowicach i w ogóle znam te rejony
No to widzisz kiedyś na kawę można się zgadać

Dziewczyny w sumie tak sobie myślę i też zaczynam się martwić bo jestem w 25 tygodniu a ciągle czuję tylko delikatne ruchy dziecka nic mocniejszego, żadnego ruchy brzucha. Czy to normalne??

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości