Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-28, 20:48   #2011
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Witam wieczornie

Właśnie wróciłam od koleżanki, która ma prawie 3 miesięczną córę (moja ciąża tygodniami idzie identycznie jak wiek tej małej ) i jestem w niej zakochana po uszy A poza tym wyszliśmy z całą reklamówą ciuszków (na szczęście mieli dużo uniwersalnych, i dla dziewczynki i dla chłopca)

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Też już się smaruję, jednak wiem, że bede miec rozstepy, bo mam juz kilka z okresu dojrzewania i szybkiego wzrostu, a co dopiero teraz. To niestety genetyka, nad która ubolewam i bede sie starała zminimalizowac szkody. Chciałam kupić specyfik z Galenic, ale jak zobaczyłam cenę w aptece - 150 zł za 400 ml, to lekko zwątpiłam. Poki co uzywam oliwki.
wcale nie przesądzone, że będziesz miała, przy odpowiedniej pielęgnacji skóry może Ci się uda ich uniknąć. Moja znajoma po okresie dojrzewania też ma pełno rozstępów, w ciąży od początku smarowała się wazeliną kosmetyczną (i tylko nią, nie używała żadnych kremów na rozstępy) i udało się jej ich uniknąć

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hejka wróciłam z wizyty, malec ma sie dobrze, ma wzorowe wymiary
Super

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Gratulacje

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Dziewczyny czy Wy tez tak macie ze chce sie wam plakac z byle powodku?
Oj na szczęście nie, chociaż ja nigdy do wielkich płaczek nie należałam. Ale humorki miewam okropne

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja mam wykupione prywatne ubezpieczenie. Płacę 77 zł miesięcznie i w cenie mam wszystko Polecam. Mogę wysłać szczegóły na priv. Ale to raczej w dużych miastach ma sens. Jak któraś zaintersowana to napiszcie.
Oj tak, takie ubezpieczenie to świetna rzecz Nam firma męża opłaca pakiet i nie muszę się martwić czy mnie stać na częste wizyty, usg, badania, tylko jak trzeba to idę i robię i z głowy

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:06   #2012
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Jak teściowa na mnie wczoraj naskoczyła, ze truje synka,)
Współczuje sytuacji.Ja staram się swoją traktować z wielkim dystansem .Dobrze że jest 200 km od nas
mimo że ogólnie jest dość fajna kobitą to już jedno poważne spięcie o Zosie tez zaliczyłam i rok z życia...
Cytat:
Byłam na tym usg. Kamień z serca. Dzidziuś zdrowy, nie wykazuje żadnych wad, niskie ryzyko wad genetycznych.)
Super, gratuluje

Cytat:
Teraz mam inny "problem" - kiedy powiedzieć o ciąży w pracy... Co myślicie?
Ja jeszcze szefowi nie powiedziałam. Czekam na "lepszy" moment. Choc pracuje w tej firmie już 3,5 roku to dopiero co w kwietniu wróciłam po macierzyńskim po długiej przerwie (6 m-cy pierwszej ciąży na L4)

Póki co nie przytyłam jeszcze nic i mam nadzieję że w tej ciąży nie dobije jak w poprzedniej do +20 kg
Co prawda pół roku po porodzie wróciłam do figury ale tym razem musze bardziej uważać.

co do imienia dla fasolki to Zosie wybierał Paweł a ja mam juz zarezerwowanego Krzysia dla chłopczyka
Jak będzie druga kobietka to tatuś znowu bedzie wybierał
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:21   #2013
natee
Zakorzenienie

Hey mamuśki
Kończe trzeci miesiąc i brzuch mam już zdecydowanie większy 4 stycznia idę na usg i nie mogę się doczekać
Nadal nękają mnie bóle głowy...
A imiona mamy już wybrane tylko nie powiemy nikomu ze znajomych, bo zdarzyło nam się już, że kiedyś sie wygadałam ( zawsze chciałam mieć córeczke Majke ) i kuzyn TŻta o tym samym nazwisku nadał je córce i teraz na jednym podwórku biegałyby dwie panienki o tym samym imieniu i nazwisku... Zatem wymyśleliśmy nowe imionka, ale że w rodzinie przynajmniej dwie oprócz mnie ciężarne Panie wiec robimy z tego małą tajemnicę

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:50   #2014
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Hey mamuśki
Kończe trzeci miesiąc i brzuch mam już zdecydowanie większy 4 stycznia idę na usg i nie mogę się doczekać
Nadal nękają mnie bóle głowy...
A imiona mamy już wybrane tylko nie powiemy nikomu ze znajomych, bo zdarzyło nam się już, że kiedyś sie wygadałam ( zawsze chciałam mieć córeczke Majke ) i kuzyn TŻta o tym samym nazwisku nadał je córce i teraz na jednym podwórku biegałyby dwie panienki o tym samym imieniu i nazwisku... Zatem wymyśleliśmy nowe imionka, ale że w rodzinie przynajmniej dwie oprócz mnie ciężarne Panie wiec robimy z tego małą tajemnicę
to ktory to juz tydzien?

I jesli moge zapytac w jakiej czesci wysp mieszkasz?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:58   #2015
Mandragorrka
Zakorzenienie

Ah dopiero co wczoraj nadrobiłam zaległości w wiadomościach, a dzisiaj już tyle nowych postów

Byłam dzisiaj na usg - znaczy w zasadzie to na normalnej wizycie, ale ponieważ na razie nic poważnego się nie dzieje, to usg jest dla mnie najważniejsze. Jestem w 10tc i było to drugie usg. W stosunku do poprzedniego (3 tygodnie temu) nastąpiła kolosalna zmiana Dzieciaczek ma prawie 3 cm. Widzieliśmy główkę, nóżki, rączki. Niesamowicie brykał Usłyszeliśmy serduszko - było to coś fantastycznego i bardzo wzruszającego Strasznie się z tego cieszę

W pracy już wiedzą, że jestem w ciąży. Nie było to zbyt przyjemne. Wyszło, że zaszłam w ciążę specjalnie i na złość wszystkim... Ale nie przejmuję się tym, najważniejsze żeby maluszek był zdrowy
i a propos lepszych momentów to chyba w przypadku przekazania takiej wiadomości szefowi on nigdy nie nastąpi
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:32   #2016
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Ah dopiero co wczoraj nadrobiłam zaległości w wiadomościach, a dzisiaj już tyle nowych postów

Byłam dzisiaj na usg - znaczy w zasadzie to na normalnej wizycie, ale ponieważ na razie nic poważnego się nie dzieje, to usg jest dla mnie najważniejsze. Jestem w 10tc i było to drugie usg. W stosunku do poprzedniego (3 tygodnie temu) nastąpiła kolosalna zmiana Dzieciaczek ma prawie 3 cm. Widzieliśmy główkę, nóżki, rączki. Niesamowicie brykał Usłyszeliśmy serduszko - było to coś fantastycznego i bardzo wzruszającego Strasznie się z tego cieszę

W pracy już wiedzą, że jestem w ciąży. Nie było to zbyt przyjemne. Wyszło, że zaszłam w ciążę specjalnie i na złość wszystkim... Ale nie przejmuję się tym, najważniejsze żeby maluszek był zdrowy
i a propos lepszych momentów to chyba w przypadku przekazania takiej wiadomości szefowi on nigdy nie nastąpi
pamietam moja rozmowe z szefem kiedy mu mowilam ze jestem w ciazy. Byla to najlepsza rozmwa w moim zyciu. Pogratulowal mi serdecznie i zaczal opowiadac o swoich dzieciaczkach. spedzilam w jego gabinecie poltora godziny :P

Zycze wam wszystkich rozmow takich jak moja

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

ohhhh! z jednej strony jestem glodna a z drugiej nie mam apetytu i chce mi sie wymiotoac
i rano bylo to samo
chyba sie wczoraj przechwalilam za bardzo ze juz mi przechodzi

Amelcia
Stary 2011-12-28, 22:36   #2017
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Super! Gratuluję

Cytat:
ohhhh! z jednej strony jestem glodna a z drugiej nie mam apetytu i chce mi sie wymiotoac
i rano bylo to samo
chyba sie wczoraj przechwalilam za bardzo ze juz mi przechodzi
Rozumiem Cię, bo mam to samo Rano jest najgorzej, bo mdli mnie z głodu, a nie mogę zjeść śniadania, bo robi mi się słabo, duszno i nic nie chce przejść przez gardło. Potem jest lepiej, choć czasem zdarza się to też w ciągu dnia
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:38   #2018
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Gratuluję

Rozumiem Cię, bo mam to samo Rano jest najgorzej, bo mdli mnie z głodu, a nie mogę zjeść śniadania, bo robi mi się słabo, duszno i nic nie chce przejść przez gardło. Potem jest lepiej, choć czasem zdarza się to też w ciągu dnia
ohh masakra jakas
tylko ze juz bylo lepiej a dzsiaj znowu noooo

Amelcia
Stary 2011-12-28, 22:41   #2019
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ohh masakra jakas
tylko ze juz bylo lepiej a dzsiaj znowu noooo
U mnie też już było lepiej. A w święta wróciło. Miejmy nadzieję, że te atrakcje niedługo się skończą
Stary 2011-12-28, 22:48   #2020
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też już było lepiej. A w święta wróciło. Miejmy nadzieję, że te atrakcje niedługo się skończą
napewno sie skoncza tylko ze to jest takie meczace

Amelcia
Stary 2011-12-28, 22:51   #2021
Soleilka
Zakorzenienie

Ja mam dzisiaj takie wzdęcia...

W ogóle trzymajcie kciuki, żeby gin umówił mnie jutro na jak wcześniejszy termin

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:51   #2022
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
napewno sie skoncza tylko ze to jest takie meczace
Mi pomaga jak sobie pomyślę, że mamusi jest źle, bo maluszek pięknie rośnie i hormony wariują Zaraz mi łatwiej to znieść, jak sobie uświadamiam dlaczego mi tak nieprzyjemnie

Dobranoc
Stary 2011-12-28, 22:56   #2023
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

W ogóle trzymajcie kciuki, żeby gin umówił mnie jutro na jak wcześniejszy termin
trzymamy trzymamy

Amelcia
Stary 2011-12-28, 23:13   #2024
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

super wiadomości
Cytat:

trzymam kciuki mnie też męczą wzdęcia mam brzuszek jak balon
Cytat:
Mi pomaga jak sobie pomyślę, że mamusi jest źle, bo maluszek pięknie rośnie i hormony wariują Zaraz mi łatwiej to znieść, jak sobie uświadamiam dlaczego mi tak nieprzyjemnie

Dobranoc
ja też sobie zawsze tak tłumaczę wszystkie niedogodności
dobranoc
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 23:24   #2025
eninka84
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2012

U mnie pokazuje 6 tyg 1 dzień, a termin 22 sierpień . Kasiu jesteśmy w tym samym wieku, ja starałam sie aż 6 m- cy także byłam już mocno zniecierpliwiona. Do gin idę 10 stycznia wtedy mam nadzieje zobaczyć serduszko, tydzień temu go jeszcze nie było. Co do objawów to poza lekkomyślnie skurczami i bolączki piersiach nic mnie nie trapi. Pozdrawiam i życzę pięknie bijacych serduszek
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 07:54   #2026
edit23
Zakorzenienie

Cześć

Co tu tak pusto

Spać dzisiaj, wczoraj i przedwczoraj nie mogłam.
Dzisiaj wstałam o 5.00, włączyłam TV i około 8.00 zachciało mi się spać, ale nie ma tak dobrze - zaczął boleć mnie żoładek i zrobiło mi się niedobrze (pierwszy raz - niedawno pisałam wam że nie mam żadnyc objawów). No więc trzeba było wstać i zrobić sobie gorącą herbatę z dodatkiem imbiru i miodu. Na szczęście pomogło.

ps. ja miałam te mdłości przez jakieś pół godziny, ale jak sobie pomyśle, że niektóre z was mają je znacznie dłużej to mam ochotę was wszystkie przytulić, ale DZIELNE MAMUSIE WSZYSTKO WYTRZYMAJĄ DLA SWOJEGO DZIECIĄTKA
Stary 2011-12-29, 09:48   #2027
phdwao
Zakorzenienie

hej hej

głód sie rodzi, idę
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 09:56   #2028
Martarynka
Rozeznanie

Cześć dziewczyny. Dziś rano wstałam z opryszczką na ustach, jestem przerażona. Czy to może zaszodzić maleństwu? Wizytę u lekarza mam dopiero 11. 01. Wcześniej już miałam opryszczki, no teraz bardzo sie boje, że to może negatywnie odbić sie na naszym dzidziusiu.
Stary 2011-12-29, 10:00   #2029
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
pamietam moja rozmowe z szefem kiedy mu mowilam ze jestem w ciazy. Byla to najlepsza rozmwa w moim zyciu. Pogratulowal mi serdecznie i zaczal opowiadac o swoich dzieciaczkach. spedzilam w jego gabinecie poltora godziny :P

Zycze wam wszystkich rozmow takich jak moja
tylko pozazdrościć szefa.

U mnie jak przyjmowałam sie do pierwszej pracy juz na rozmowie kwalifikacyjnej padło pytanie czy zamierzam w najbliższym czasie zajść w ciąże.
Zostałam przyjęta do pracy po jakimś czasie zaszłam w ciąże. Niby wszystko ok szef nie dał po sobie poznać ze coś nie tak, ale jak tylko poroniłam to odrazu zostałam zwolniona.......

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:27   #2030
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie jak przyjmowałam sie do pierwszej pracy juz na rozmowie kwalifikacyjnej padło pytanie czy zamierzam w najbliższym czasie zajść w ciąże.
Zostałam przyjęta do pracy po jakimś czasie zaszłam w ciąże. Niby wszystko ok szef nie dał po sobie poznać ze coś nie tak, ale jak tylko poroniłam to odrazu zostałam zwolniona.......
straszne

Ja powiedziałam szefowi szybko o ciazym, był zaskoczony ale pograyulowałi podziekował za szczerość, dalej moderowałam rozmowe tak by zrobiło sie miło, mysle ze sie udało
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:36   #2031
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edit23 Pokaż wiadomość
Cześć

Co tu tak pusto

Spać dzisiaj, wczoraj i przedwczoraj nie mogłam.
Dzisiaj wstałam o 5.00, włączyłam TV i około 8.00 zachciało mi się spać, ale nie ma tak dobrze - zaczął boleć mnie żoładek i zrobiło mi się niedobrze (pierwszy raz - niedawno pisałam wam że nie mam żadnyc objawów). No więc trzeba było wstać i zrobić sobie gorącą herbatę z dodatkiem imbiru i miodu. Na szczęście pomogło.

ps. ja miałam te mdłości przez jakieś pół godziny, ale jak sobie pomyśle, że niektóre z was mają je znacznie dłużej to mam ochotę was wszystkie przytulić, ale DZIELNE MAMUSIE WSZYSTKO WYTRZYMAJĄ DLA SWOJEGO DZIECIĄTKA
mnie to niekedy calymi dniami trzyma

Amelcia
Stary 2011-12-29, 10:41   #2032
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:

O matko, co za chamstwo... naprawdę zwolnili Cię po tym jak poroniłaś??? Buractwo się szerzy... Naprawdę niefajne zachowanie.
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:02   #2033
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
A który to był tc? U mnie w 9t1 d maluch się ruszał. Na początku nie chciał, ale ginka poszturchała go głowicą i zaczął kiwać główką i podniósł rączki do góry Nie mogłam uwierzyć, że to moje dziciątko tak już się rusza
Wg USG wychodził 11 t.c.+2 dni . Ale pewnie nawet nie zwróciłam uwagi na to, bo nie wiedziałam że to już tak może być

Cytat:
Bardzo !
Jeszcze rok temu robiłam wyprawkę koleżance a dzisiaj kupowałam dla siebie. To jest dopiero fajne! Ja jestem taka, że lubię mieć ciekawe ubrania, gadżety i już widzę, że moje dziecko będzie skazane na masę ciuchów, dodatków, spinek, opasek, rajstopek, bucikow itd...
Chciałam jeszcze kupić takie śpioszki z Pandą, sleeping panda, ale kosztowały aż 80 zł, więc póki co sobie darowałam.
Aha, i ja nie jstem przesądna, ale wolałam nie zapeszać... Dlatego na razie daruje sobie zakupy prócz tych jednych

Pewnie, poczekaj jeszcze, jest czas. W takim tempie to do porodu zawalimy domy ciuszkami dla dziecka !

Też mam babydream, ale obecnie smaruję się hippem, balsamem nawilżającym oilatum i baby dream balsamem dla mam. Balsam wg mnie jest taki sobie, strasznie trudno się wchłania, a skora nie wydaje sie byc nawilzona.

Dzwoniłam do lekarza w sprawie tych zagubionych badan - dotarły i są w porządku, mam sie cieszyć ciążą i już nie martwić. Ale nie powiem wam, jak wyglądają konkretne wyniki tego pappa, kryptoru i czegoś tam jeszcze, bo badań niestety nie widziałam.
Super że wyniki ok

Cytat:
Ja i tak zapewne zawalę, bo pół rodziny mi będzie dawać ciuszki

Właśnie patrzyłam na Hipp dla siebie, bo cenowo super wychodzi. A jak z jego składem? Nadaje się dla bobaska? Właśnie o balsamie babydream czytałam, że ciężko się wchłania i że lepszy jest olejek

No to teraz możesz odetchnąć z ulgą

A że tak zapytam... Zastanawiałyście się nad imionami?
Jeśli będzie chłopiec to Igor lub Patryk. Jeśli dziewczynka to Agata,Ewa lub Antonina (na którą nie zgadza się mąż )

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
U nas prawdopodobnie będzie Jaś albo Antosia
Antosia

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hejka wróciłam z wizyty, malec ma sie dobrze, ma wzorowe wymiary
Super

Cytat:
Dziewczyny mam pytanko. Jak idziecie prywatnie do swojego ginekologa, to w tej cenie jest już usg i cytologia, czy płacicie też za nie? Bo być może uda mi się wyskubać tą kwotę i od razu po nowym roku rach ciach załatwić, może nawet jeszcze w tym roku by mnie przyjął
Ja nie powiem Ci co mam w cenie bo mój gin nie ma cennika. Bierze tyle kasy ile mu się chcę. Np. ostatnio miałam robioną cytologie,USG, i normalne badanie gineklogiczne-80 zł. Wcześniej miałam robione USG i badanie ginekologiczne-90 zł, jeszcze wcześniej 50 zł.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Witam wieczornie

Właśnie wróciłam od koleżanki, która ma prawie 3 miesięczną córę (moja ciąża tygodniami idzie identycznie jak wiek tej małej ) i jestem w niej zakochana po uszy A poza tym wyszliśmy z całą reklamówą ciuszków (na szczęście mieli dużo uniwersalnych, i dla dziewczynki i dla chłopca)
Ooo to już zaczynasz widzę chomikować ciuszki,zazdroszcze . My niestety nie mamy znajomych z takimi maluszkami.

Cytat:

Świetnie że wszystko Ok,i dzidziuś jaki duży

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Dziś rano wstałam z opryszczką na ustach, jestem przerażona. Czy to może zaszodzić maleństwu? Wizytę u lekarza mam dopiero 11. 01. Wcześniej już miałam opryszczki, no teraz bardzo sie boje, że to może negatywnie odbić sie na naszym dzidziusiu.
Hello. Kiedyś na wizażu był wątek o opryszcze wargowej w ciąży. Ja czytałam ,że wargowa nie jest groźna. I tutaj też są różne opinie,bo jedni mówią że jeżeli przed ciążą miałaś już opryszczke wargową to nic się nie stanie jak teraz ją masz, a jeżeli przed ciążą nigdy jej nie miałaś a w ciąży dostałaś to może zagrażać. Ja niestety nie wiem co jest prawdą. A nie masz możliwości kontaktu z położną??

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:20   #2034
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
O matko, co za chamstwo... naprawdę zwolnili Cię po tym jak poroniłaś??? Buractwo się szerzy... Naprawdę niefajne zachowanie.
Dokładnie. Nie dość że rozpaczałam po stracie, chciałam wrócić do pracy żeby sie czymś zająć a tu kopniak na przywitanie. Niby że redukcja etatów.

Znajome namawiały mnie że powinnam iść do sądu pracy, ale ja zrezygnowałam bo nie chciałam żeby temat poronienia się ciągnął za mną. Pracować z takim chamem też nie miałam już ochoty.

Teraz jestem na swoim i nie muszę się stresować rozmową z szefem

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Zdrobnienie Antosia mi się podoba, tylko Antonina tak patetycznie brzmi

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:29   #2035
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrobnienie Antosia mi się podoba, tylko Antonina tak patetycznie brzmi
Podobne obawy mieliśmy też z Dorotką, tzn. z pełną formą imienia: Dorota brzmi dość poważnie. Ale póki córcia mała to mówimy do niej Dorotka, Dorotek, Dorcia, Dosia
Mąż kręci nosem na Antka, ale na Antoninę wyraził zgodę

Próbuję nie umrzeć... ten katar jest straszny... wyczytałam gdzieś żeby użyć wody morskiej-akurat mam ją w domu, może akurat pomoże. Dobrze, że gorączki nie mam i że mdłości w końcu mnie opuściły
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:32   #2036
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2012

Dziewczyny-zapraszam na wątek mamuś lipcowo-sierpniowych: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=572089. Przygarniemy nawet te z terminem na koniec sierpnia/początek września
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:34   #2037
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Hello. Kiedyś na wizażu był wątek o opryszcze wargowej w ciąży. Ja czytałam ,że wargowa nie jest groźna. I tutaj też są różne opinie,bo jedni mówią że jeżeli przed ciążą miałaś już opryszczke wargową to nic się nie stanie jak teraz ją masz, a jeżeli przed ciążą nigdy jej nie miałaś a w ciąży dostałaś to może zagrażać. Ja niestety nie wiem co jest prawdą. A nie masz możliwości kontaktu z położną??
Narazie jeszcze nawet nie bylam u lekarza, bo od 5 dni wiem, że jestem w ciaży. Zaraz kupię sobie plasterki na opryszczkę i będę się modlić żeby nic nie zaszkodzilo fasolce. Dzwoniłam do przychodni to termin wizyty mam dopiero 26.01, także muszę umowić się prywatnie do tego lekarza, narazie szukam kontatu.
Stary 2011-12-29, 11:45   #2038
Sala
Rozeznanie

Cytat:
Też już się smaruję, jednak wiem, że bede miec rozstepy, bo mam juz kilka z okresu dojrzewania i szybkiego wzrostu, a co dopiero teraz. To niestety genetyka, nad która ubolewam i bede sie starała zminimalizowac szkody. Chciałam kupić specyfik z Galenic, ale jak zobaczyłam cenę w aptece - 150 zł za 400 ml, to lekko zwątpiłam. Poki co uzywam oliwki.
Tak się Wam wtrącę na powitanie -- jeśli mówisz o Elancylu, to warto poszukać w aptekach internetowych. Ja w dzień darmowej wysyłki znalazłam 400ml za 89,49 PLN (i widzę, że nadal ta cena obowiązuje, tylko + przesyłka). Dalej drogo, ale zawsze to lepiej niż 150 PLN.

No i witam się z Wami, dzisiaj kończę 11 tydzień
Sala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:58   #2039
asia665
Wtajemniczenie

Martarynka- tylko nie zapomnij zapytać w aptece czy możesz stosować plasterki W sumie może nawet farmaceuta Ci coś doradzi w tej sprawie.

Cześć Sala

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 12:22   #2040
muminek82
Wtajemniczenie

Dzien dobry Mamusie
Witaj Sala
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości