|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
To będę sie cała smarowała lnianym, dodatkowo codziennie łyżka wewnętrznie i może uda mi sie go zuzyc
![]() Własnie sobie przypomnialam, ze nie kupiłam sobie oleju z orzechów włoskich w nagrodę za zdanie prawka
|
|
|
|
#1472 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj siedziałam godzinę z oliwką z oliwek na włosach, potem położyłam maskę mleczną i powiem tak: NIGDY nie miałam takich włosów!
gładziutkie, lejące się...szkoda, że nie mam jak zrobić zdjęcia
|
#1473 |
|
Raczkowanie
|
Dziś zamawiam henne na hlefy.pl I mam pytanie do was. Czy któraś z was testowała już olejek Ayurvedyjski Olejek Do Włosów Z Wyciągiem Brahmi I Amli 100ml.
Miałam zamówić samą amlę ale zobaczyłam to w promocji i zastanawiam się czy nie wziąść zamiast amli. Myślicie że do porowatych włosów się nada?
|
|
#1474 |
|
Raczkowanie
|
Paula_95 Na mnie też najlepiej działa oliwa z oliwek
Ja nawet zostawiam a całą noc.. włosy po niej są takie lśniące, lejące no boskie po prostu |
|
|
|
#1475 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny uzylam dzis kokosa z vatiki i moje wlosy wreszcie sa miekkie , moglybyscie mi polecic jakis jeszcze olej ? myslalam o lnianym bo jest tani i wiem gdzie go kupic stacjonarnie . uzywalam tez oliwy z oliwek i ona mi nie sluzy za bardzo ;(
|
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1479 |
|
Raczkowanie
|
Nalozylam na noc lniany zmieszany z migdalowym, ale miekkie wlosy
I lsniace!Zastanawiam sie, czy jest sens robic mieszanki np az z 4 roznych olejow? Czy im mniej tym lepiej? Ja uzywam BD, fakt podczas mycia robia sie szorstkie, ale wszystko zmywa i po nalozeniu odzywki jest dobrze. Musze wykonczyc, moze kupie sobie Alterre migdalowa potem. A czy ktoras z Was zmywa olej odzywka Isany z babassu?? Do wlosomaniaczek z Wwy - czytalam na watku, ze sa sklepiki w podziemiach centralnego, gdzie mozna dostac oleje indyjskie. W ktorym mniej wiecej miejscu i czy mozna tam dostac Heenare? Dzieki!
Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 |
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Aktualnie chyba tego sklepiku w podziemiach nie ma, przynajmniej ja przechodziłam koło jego starej lokalizacji i nie było go tam. Kiedyś można tam było dostać Heenare z tego co pamiętam. No ale nie wiem, czy ten sklepik tam jeszcze będzie, czy też nie przez ten remont. W Deesis Heenary nie ma. Nie wiem, czy jeszcze gdzieś w centrum można dostać te oleje.
|
|
|
|
#1481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze się za to nie zabierałam, ale takie fale robią mi się jak pójdę spać z mokrymi, jak wysuszę w koszulce i nie rozczeszę i jak śpię w warkoczu. Dziękuję! Cytat:
|
||
|
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A...żeby poprawić wchlanialność mieszaj z kroplą żelu z kwasem hialuronowym. Na końcówki świetnie się też sprawdza. http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27 Jutro idę po olej lniany i z orzechow , i jeszzce sie nad różanym zastanawiam...się okazało,że pod nosem prawie mam sklep z olejami i innymi produktami eko, wczoraj w necie przypadkiem znalazlam... |
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie robię listę moich chciejstw z Mazideł
większość olejków i hydrolatow mi sie kończy, po Nowym Roku muszę zrobić zamówienie.Co do Ha, to czytałam, ze lepszy jest bodajże potrójny żel Ha i taki mam zamiar zamówić
|
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten tez jest dobry Jakich odżywek bez splukiwania używacie po olejowaniu? Sie zastanawiam co kupić i nie mam pojęcia... |
|
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uzywam tylko Garniera z karite i avocado do splukuwania. Mam cienkie włosy i nie chce ich czymś b/s obciazyc
|
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...jasnianiu.html Jest bardzo lekka, dobrze się po niej rozczesuje włoski i ich nie obciąża (chyba dlatego że ma dość wodnistą konsystencję)
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Raczkowanie
|
ja jestem po nocy z lnianym. rzeczywiscie po nim wlosy sa swietne, jest bardzo wydajny, mala ilosc wystarczy zeby pokryc nim wlosy
![]() swoja droga zauwazylam ze lniany ma dosyc krotki termin waznosci (przynajmniej ten z dwupaku Oleofarmu) - do kwietnia 2012 zadnego innego oleju nie kupie dopoki tego nie zuzyje
|
|
#1490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dotarła moja keratynka
|
#1492 |
|
Rozeznanie
|
Hej, nie było mnie kilka dni i już AŻ tyle napisałyście.
Przyszedł mi w końcu czysty olej z migdałów |
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, niedawno znalazłam ten wątek i stwierdziłam że i ja spróbuję
dzisiaj rano nałożyłam pierwszy raz jakieś mazidło (olej palmowy lub kokosowy - nie pamiętam, ale przy najbliższej okazji dowiem się który to). No i jak na pierwszy raz to muszę przyznać, że jestem zachwycona nałożyłam ten olej po rozpuszczeniu na całe włosy i trzymałam godzinę. Bałam się, że będę miała problem ze zmyciem tego tłuszczu a on zmył się rewelacyjnie i szybko Mam tylko pytanie jak często robić sobie talie maseczki? Zaznaczę, że głowę myje codziennie.
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo oleje albo maski ![]() Zależy ile masz czasu.
|
|
#1495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#1496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja sie nie boje ze go nie zdarze zuzyc. jest swietny dla wlosow, bede go tez stosowac do OCM i dodawac do jedzenia
|
|
|
#1497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, ze nie mam w pobliżu Almy.;(No ja w sumie też nie będę miała problemów z jego zużyciem, zwłaszcza, że planuję go codziennie pić. Ale skuszę się na niego dopiero za jakieś 3 miesiące.
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#1498 |
|
Raczkowanie
|
Ja zacznę od oleju rycynowego i będę kłaśc go na skalp, co na włosy, wciąż nie wiem.
a co z tą oliwą z oliwek? nałożyc na włosy po prostu i na to ręcznik? że tak powiem, nie będzie to spływać z włosów?
Edytowane przez Muertil Czas edycji: 2011-12-29 o 17:18 |
|
|
|
#1500 |
|
Raczkowanie
|
az tak długo? oja. A wybaczcie mą głupotę, ale nie chcę czegoś zrobić nie tak- jak dokładnie wcierać w skalp? Bo mnie się wydaje, że ja nawet jak masuję skórę głowy, szamponem, odżywką czy maską to i tak część tego daje na włosy. Ale głupoty juz gadam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

Kierowca