Joanna Naturia, Odżywka z lnem i rumiankiem (bez spłukiwania, do włosów zniszczonych, po trwałej ondulacji lub rozjaśnianiu)

• 23 lutego 2017 o 16:06
    pół na pół
    Na wstępie napiszę, że moja odżywka nie ma napisu "bez spłukiwania", producent każe ją spłukiwać. Poza tym, opakowanie wygląda identycznie. Odżywkę kupiłam, bo polubiłam szampon z tej serii oraz jego zapach. Liczyłam na równie dobrą współpracę. Jednak rzut oka na szklisto-wodnistą konsystencją odzywki sprawił, iż zwątpiłam. I słusznie, bo po pierwszym użyciu i spłukaniu odżywki, po jej domniemanym dobroczynnym działaniu, nie został nawet ślad. Gwoli sprawiedliwości dodam, że jednak włosy były gładkie i nie plątały się. Za trzecim użyciem powiedziałam "raz kozie śmierć" i zostawiłam odzywkę bez spłukiwania. Jak się okazało, zrobiłam dobrze. Odżywka wniknęła we włosy, jak przystało na produkt bez spłukiwania, nie spowodowała przyklapnięcia, sklejenia, czy innych nieprzyjemnych niespodzianek. W sumie nie było źle, lecz moje suche włosy wymagają raczej odżywienia niż nawilżenia, więc na ich potrzeby, ta pielęgnacja wydała mi się ciut słaba. Może na tłustych włosach byłoby lepiej.
  • 30 stycznia 2016 o 21:17
    Jeżeli to odżywka, to bierna :/
    Kupiłam ją w celu przetestowania. Po zachwycie nad szamponami Joanny które ostatnio testuję miałam ochotę spróbować z odżywką. Nie miałam wielkich oczekiwań aczkolwiek miałam nadzieję że miło będzie mi z nią współpracować. +Ma ładny zapach. Na początku nie pasował mi do odżywki do włosów ale po kilku użyciach go zaakceptowałam. +Wygodna w użyciu butelka +Super cena ok.4 zł Niestety moje nadzieje co do działania odżywki były płonne. Nie miałam sprecyzowanych oczekiwań ale chciałam by działała jakkolwiek- chociaż ułatwiała rozczesywanie lecz nic z tego. -Nie: odżywia, nawilża, ułatwia rozczesywania, nabłyszcza -Ma bardzo rzadką, lejącą konsystencję przez co rozmazuje się po włosach i wcale nie działa a na włosach ZNIKA -Nie jest wydajna Nie działała więc nie sprawdziła się jako odżywka. Cieszę się, że moje włosy nie reagowały na nią bardzo źle. Zastąpienie odżywki inną pomogło od razu. Nie polecam. Gwiazdkę daję za zapach i za to że nie zniszczyła mi włosów. Używam tego produktu od: 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie 200 ml
  • 14 lutego 2015 o 1:04
    Najgorsza
    Bardzo na nie... Wypróbowałam ją, ponieważ dobrze sprawdziły się u mnie inne rodzaje z tej serii, jednak tej moje włosy nie polubiły. PLUSY +cena +wydajność, chociaż w tym przypadku nie wiem, czy można nazwać to plusem.. MINUSY -skleja włosy, stają się po niej "twarde" -nie ułatwia rozczesywania Używam tego produktu od: kiedyś używałam Ilość zużytych opakowań: niecałe jedno
    hey
    2 stycznia 2015 o 14:54
    Słaba
    Do jej kupna zachęciły mnie przeczytane tu i ówdzie pozytywne recenzje oraz przystępna cena. Ale odżywka okazała sie niewarta nawet tych ok. pieciu złotych, niezależnie od tego czy używana bez czy ze spłukiwaniem. Jej główne wady to: - wodnista konsystencja - poniekąd rozumiem, bo jest przeznaczone do pozostawienia na włosach, wiec musi wydawać sie lżejsza, ale tak czy inaczej nakładanie jej nie jest zbyt wygodne. - przyspiesza przetłuszczanie niezależnie czy spłukana czy nie - słabe działanie - już po nałożeniu zostawia włosy dziwnie tłusto-tępe, przez co trudno je rozczesać, a nawet przejechać po nich ręką. Wbrew blogowym mądrościom czeszę włosy zaraz po myciu (grzebieniem z szerokim rozstawem zębów), a podstawową funkcją odzywki jest wygładzenie włosa przez redukcje ładunku i pozostawienie śliskiego filmu by czesanie było mniej niszczące - ta odżywka tej funkcji nie spełnia. - włosy sie łatwo elektryzują Musze jednak uczciwie przyznać, że następnego dnia (szczególnie pierwszą połowę dnia) po wieczornym myciu moje pióra wyglądają całkiem nieźle, szczególnie jeśli są związane i nie mają kontaktu z czapka, kapturem czy grzebieniem. Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 10 października 2014 o 23:17
    to jest odżywka?
    Zadziwiająco zupełnie nic nie robi. Myślałam, że żółta wersja z miodem jest słaba ale ta jest niewarta złotówki. Służy mi jako odżywka do rozczesywania włosów na mokro, ale do tego mogłabym użyć każdej odżywki. Jest kompletnie obojętna moim włosom. Mogę ją wylać nawet całą na głowę a i tak po nich to "spłynie".