|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
![]() Nusiu, porzeczko no to startujemy. ![]()
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak oceniasz podkład diorskin nude?Nusia, pokażę komin i parę innych rzeczy,o których pisałam wcześniej, a teraz dopiero porobiłam zdjęcia Gratuluję Ci udanego bilansu! Sporo wydałaś ale zużyłaś jak dla mnie mega dużo! też chciałabym w 2012 zejść z zapasów, więc przyłączam się do zaostrzonego odwyku!1. komin Butik 2. sweterek Vero Moda 3. Sukienka Top studio 4. koszula Burberry 5. koszulka Butik 6. bombka Midori 7. koszulka Hello kitty z lumpka za grosze
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
luskap - super ubranka
Zalozylam bloga, zapraszam do zagladania
|
|
#1774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ten komin jest boski |
||
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wrocilam z sephory, bez komentarza |
|
|
|
|
#1776 |
|
|
co kupiłaś, mów
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Hosenko czy mi się wydaje, czy miałaś kiedyś maseczkę TBS z witaminą E? byłaś z niej zadowolona?
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuje sie juz wyleczona, nie robie niekontrolowanych zakupow, a wszystko to co lezalo pojdzie na wymianke z mama. Pakuje walizke
|
|
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
No to i ja wrzucam mój bilans, z planowanych zużyć nie dałam rady wykonczyć toniku, ale to nie problem bo mam tylko 1 w zapasie.
-tusz clinique 4ml -serum vichy aqualia 5ml -żel pod prysznic palmolive granat (okropny) 200ml -deo w kulce vichy 50ml -szampon avon nabłyszczający 400ml -żel do mycia twarzy olay 200ml -krem do rąk mineral care 150 ml -krem do ciała po opalaniu avon 200ml -minaturkę sunflowers 7ml -podkład mineralny loreala -serum redukujące przebarwienia avon 2ml - 2szt -balsam do ciała dotyk jedwabiu avon 7ml -dermika balsam wyszczuplający 6 ml -garnier balsam nawilżajacy 6 ml x2 -vichy maseczka oczyszczająca 8 ml -vichy mikrodermabrazja 6ml -maseczka różowa glinka mincera 7.5g -masło farmona 6 ml x 2 szt Z zakupów: -chusteczki nawilżane z biedronki 72szt ok 7zł -podkład revlon -3 odsypki meteorytów 113,00 -maseczka oczyszczająca ori 50 ml 8,00 |
|
|
|
#1780 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż właściwie mogę powiedzieć, że kontynuuję mój ścisły odwyk z podpisu, to już czwarty miesiąc. ![]() Ładny bilans. ![]() Bardzo udany! Dużo zużyć, zakupów mniej niż zwykle. ![]() Cytat:
![]() Będziemy zaglądać. Cytat:
![]() To teraz mój bilans. ![]() Grudzień 2011 Ubyło Yves Rocher, Pure Calmille, Mleczko do demakijażu Avon, Planet Spa, Tropikalny krem do stóp i łokci z kwasami AHA Bioderma, Hydrabio, pianka do mycia twarzy Yves Rocher, Jardins du Monde, żel pod prysznic Ziarna kawy La Roche Posay, Hydraphase Intense Legere, krem intensywnie nawilżający Avon, Anew Clinical, krem modelujący sylwetkę Przybyło La Roche Posay, Toleriane Ultra, krem kojący Avon, Super Full, tusz Pełnia rzęs Avon, Naturals, balsam do ciała Truskawka i guawa (dostałam za 1zł) Avon, Foot Works, kojąca kąpiel do stóp Cynamom i pomarańcza Avon, Foot Works, nawilżający krem do stóp Cynamon i pomarańcza Evitte, Natural Care, Ujędrniający balsam do ciała (prezent) Bioderma, Sensibio H2O, płyn micelarny Iwostin, Sensitia, Nawilżający tonik kojąco - oczyszczający Nuxe, Reve de Miel, Oczyszczający żel do mycia i demakijażu twarzy Blue Nature, Błoto z Morza Martwego (prezent) Jestem zadowolona.
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było...
Przejrzałam poprzednie części tak bardzo pobieżnie i gratuluję Hosence zmiany stanu . Mam nadzieję, że szybko uda wam się skończyć mieszkanie ![]() Gratuluję zużyć i nowych postanowień. Ja cały czas trzymam się odwyku, zapisuję skrupulatnie co w danym miesiącu zużyłam, w grudniu mam na koncie 11 kosmetyków ale nie mam przy sobie listy więc nie wypiszę co konkretnie zużyłam.
|
#1782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hehe, dzięki, staram się ![]() Mogłoby być więcej zużyć niż zakupów, ale najważniejsze, że Ty jesteś zadowolona Planuję na styczeń 12 zużyć, w tym 3 z kolorówki ![]() Bilans roczny: Styczeń - grudzień 2011: Wyszło: 195 (średnio 16,25 / miesiąc) - próbki: 44 (3,6) Przyszło: 219 (18,25) - kupione: 165 (13,75) - prezent / gratis: 54 (4,5) Wydane: 1846,56 zł (153,88 zł) W porównaniu z poprzednim: Maj - grudzień 2010: Wyszło: 129 (16,125) - próbki: 28 (3,5) Przyszło: 155 (19,375) - kupione: 122 (15,25) - prezent / gratis: 33 (4,125) Wydane: 1267,12 zł (158,39 zł) Niestety rok 2011 wyszedł słabiej
Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2011-12-29 o 23:47 |
||
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Moje zuzycia w najblizszym czasie (resztki na dnie):
- tonik Royal Velvet Oriflame - zel do mycia twarzy Clean&Clear Morning Energy wersja zolta - puder True Match Loreal - tusz do rzes Maxi Lash Oriflame - tusz podkrecajacy rzesy Oriflame (czerwone opakowanie) - zel do brwi GG Oriflame - perfumki So Elixir 15ml YR
|
|
#1784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze testy bardzo pozytywne A z zatruciem uspokoiło się już na drugi dzień na szczęście. [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31235502] A ja właśnie spędziłam 4h w Szpitalnym Oddziale Ratunkowym... Miałam podejrzenie kolejnej odmy płucnej, w drugim płucu, żeby było ciekawie... [/QUOTE] Współczuję, na szczęście nic złego się nie działo Cytat:
i cudownie odbija się w halogenowym świetle.Cytat:
![]() O Konik Gratuluję ładnych bilansów U mnie niestety posypały się zakupy ... Dostałam mega wypłatę i odrobinę poszalałam. Właściwie to nawet nie przyszło mi to do głowy, tylko TŻ mi taką myśl podsunął, że dawno sobie nie kupowałam ![]() Najpierw wydałam odrobinę w Takko: kupiłam dziecięcą bluzkę taką tylko ciemnoróżową , kolczyki - skórzane róże i wisiorek - koronę też z kolekcji dla dzieci ![]() A potem poszalałam w mojej ulubionej drogerii uroda, ale szczegóły za chwilę ... Zużyte: 1. Próbka Eternity, Calvin Klein (1,5 ml) 2. Oliwka pielęgnacyjna, Hipp (200 ml) 3. Próbki kremu Mat Cream, Clarena (4 szt.) 4. Szampon przywracający blask z wyciągiem z nagietka, Yves Rocher (200 ml) ![]() 5. Migdałowy balsam do ciała 'Słodkie trufle i migdały' Sweet Secret, Farmona (225 ml) 6. Błyszczyk Water Sheen with Maxi Lip, Wibo (6 ml) 7. Olejek myjący pomarańczowy, Biochemia Urody (120 ml) 8. Szminka w płynie 'Namiętnik' nr 403, Paese 9. Błyszczyk Pearly Shine Lip Gloss, Hean ![]() Kupione: 1. Szampon do włosów blond Reflets Naturels, Yves Rocher 2. Antyperspirant w kulce 'Bawełna z Indii' Jardins du Monde, Yves Rocher 3. Żel pod prysznic 'Ziarna kawy' Jardins du Monde, Yves Rocher 4. Szampon - żel pod prysznic Fraicheur Vegetale Cedr, Yves Rocher 5. Krem do twarzy i ciała na dzień Pure Calmille, Yves Rocher 6. Spray ułatwiający rozczesywanie włosów Pomme de Reinette, Yves Rocher 7. Krem do rąk owies Les Plaisirs Nature, Yves Rocher 8. Lipstain Vampire's Love Blood Mary, Essence 9. Pędzel do różu, Essence 10. Lipstain Vampire's Love True Love, Essence 11. Róż do policzków w żelu Vampire's Love, Essence 12. Pout Paint Peachy Keen, Sleek MakeUp 13. Pout Paint Peek-a-bloo, Sleek MakeUp 14. Błyszczyk 'Namiętnik', Paese 15. Błyszczyk Long Wearing 414, Flormar 16. Błyszczyk Supershine 117, Flormar 17. Aktywnie odmładzający płyn micelarny Magia Młodości, Eveline 18. Skoncentrowany rozświetlający krem pod oczy Bio Hyaluron 4D, Eveline 19. Odżywka wzmacniająca z diamentami Nail Therapy Professional, Eveline 20. Mgiełka nawilżająco-ochronna z wyciągiem z bursztynu i filtrami UV Jantar, Farmona zamówienie z YR, większość rzeczy potrzebnych - dobierałam do darmowych perfum Naturelle, które daliśmy w prezencie teściowej szaleństwo essence, głównie z wampirowej kolekcji prezenty gwiazdkowe szaleństwo wczorajszych zakupów. Potrzebny był krem pod oczy (już od dawna nie mam nic na noc), mniej potrzebne micel odżywka i mgiełka (ale nie mam żadnych zapasów, a powoli kończą mi się właśnie te kosmetyki), no i błyszczyki ![]() Miesiąc do najlepszych nie należał, ale za to mam mnóstwo końcówek i na początku stycznia zasypią mnie zużycia ![]() Piszę tak wcześnie, bo wróciliśmy z nocnego imprezowania ze znajomymi
Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2011-12-30 o 05:20 |
|||
|
|
|
#1785 |
|
|
ZUŻYCIA GRUDZIEŃ:
Niestety nie udało mi się zużyć masła Eveline makadamia, ale zostało go niewiele więc lada dzień poleci.. Szkoda, że nie zapisywałam zakupów, ale wydaje mi się że nie kupiłam tak dużo, a już na pewno nie kupiłam żadnego masła ani balsamu. ![]() W styczniu na pewno skończę dwie maski do włosów i wygląda na to, że mogę coś kupić, bo zostanę z niczym. ![]()
|
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
hej Dziewczyny!!
jak spędzacie Sylwestra?? my z TŻ w południe idziemy na łyżwy a wieczór spędzamy sami z winkiem, filmami i dobrym jedzonkiem korzystając z promocji w Sephorze kupiłam pryzmowy róż Givenchy i pryzmy sypkieb Delicate Beige ![]() i zaostrzam odwyk bo spłukałam się doszczętnie...
|
#1787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obiecaj, że w styczniu będzie na odwrót i wybaczę... A ile wydałaś? ![]() Cytat:
Ale w styczniu zapisuj też zakupy Cytat:
![]() Wow, jakie zakupy Odwiedzaj nas częściej Dziewczyny, a czy ta obniżka w Sephorze obowiązuje też na akcesoria (konkretnie pędzle)? |
|||
|
|
|
#1788 |
|
|
|
|
#1789 |
|
Zadomowienie
|
Nusiu, zniżka w Sephorze podobno obejmuje też pędzle
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
![]() Widzę, że macie ładne zużycia i praktycznie żadnych szaleństw kosmetycznych, gratulacje! Ja swój bilans wkleję wieczorem, bo wiem, że zaraz jeszcze zużyję jakieś próbki, bo jestem u TŻta ![]() Kupiłam wczoraj cudowny olejek w Lidlu W ogóle pierwszy raz byłam w tym sklepie, ale okazało się, że od TŻ jest blisko i będziemy wpadać częściej ![]() A już dziś idziemy do spa! ![]() Cytat:
Ja wcale nie ubolewam z tego powodu, bo jak same wiecie nie znoszę sylwestra Poza tym zrobię nam koreczki, kupiłam małe korniszonki z papryką jalapeno i ostre papryczki faszerowane fetą, więc jakoś przeżyjemy ![]() Ja też nic nie kupuję. I muszę się zawziąć i zużyć w 2012 te nieszczęsne kremy do twarzy i próbki i produkty do włosów i błyszczyki/pomadki do ust ... |
|
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dziękuję Cytat:
![]() Na pewno się uda, baw się dobrze Jeszcze zapomniałam napisać - księżniczko, jak już wypróbujesz spray ułatwiający rozczesywanie włosów YR, to zdaj proszę relację |
|
|
|
|
#1793 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
GRUDZIEŃ:
przybyło: 10 ubyło: 11 przybyło: Ziaja, HerbikaPlant, Krem pod oczy z bławatkiem Ziaja, Anty - perspirant w kremie `Activ` Mineral Flowers, Camomile, Moisturizing Day Cream (Nawilżający krem na dzień do skóry wrażliwej i bardzo suchej) - PREZENT Mineral Flowers, Camomile, Moisturizing Night Cream (Rumiankowy krem nawilżający na noc do cery wrażliwej i suchej) - PREZENT Yves Rocher, Eclat Radiance, Vinaigre de Rinçage (Płukanka octowa z malin) - PREZENT Yves Rocher, Arnica Essentiel, Concentré Grand-Froid (krem ochronny na zimę) - PREZENT Boots, Botanics, maseczka rozgrzewająca 4szt wydane: + 5,49 ziaja hernikaplant + 6,99 ziaja antyperspirant + 1,69 ziaja maska + 9,96 boots botanics maseczki ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- ZUŻYCIA: Joanna, Naturia, Maseczka regenerująca 'Len i Rumianek' Yves Rocher, Fleur de Noël, żel pod prysznic o zapachu zimowej róży Bożego Narodzenia 300ml Veet, Debiut, Krem do depilacji z aloesem i witaminą E 75ml LUSH - Sugar Plum Fairy peeling 100g Montagne Jeunesse maseczka rozgrzewająca Karmel Ziaja, Maska anty - stres z glinką żółtą 7ml Lush, Big (Szampon do włosów nabłyszczający i zwiększający objętość) ODDANE: The Body Shop, Coconut Body Butter 200ml The Body Shop, Pink Grapefruit Shower Gel (Żel pod prysznic i do kąpieli do skóry normalnej) 400ml Bielenda, Bio Plantacja Bawełna, Organiczny peeling do twarzy i ciała 200g a WYRZUCONE: Oriflame, HairX, Summer Care, Odżywka w sprayu na lato 150ml 01.2012 * ---------------------------------------------------------------- rok 2011 średnio wydawałam miesięcznie: 37,48 na pielęgnację ( 35,59 na kolorówkę ( 22,22 na perfumy ( jak w zeszlym roku - 23,14)OGÓLNIE ŚREDNIO MIESIĘCZNIE 95,29 czyli ok 3zł więcej ![]() przez cały rok zużyłam 89 kosmetyków kupiłam 69
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Co do Sylwestra to my jedziemy z TŻtem do kuzyna do W-wy. Dziś złożyłam zamówienie z Avonu. Wzięłam prezent za spełnienie warunków- tzn mineralny żel pod prysznic złocisty blask + złocisty olejek z drobinkami za 5,90 i klientka zamówiła tusz podkręcający, więc wzięłam zestaw wodę toaletową nowość Aspire i szminkę też nowość- w środku kolor a na zewnątrz żelowa otoczka i do tego był ten tusz, to go odsprzedam, a wezmę sobie perfumy i szminkę za 24zł. Sprzedam też różany mus i błotną maseczkę z moich zapasów, bo mam nowe, a klientki zamówiły zawsze to trochę ubędzie.To ja też przedstawię już swój bilans, bo raczej nic się nie zmieni... Grudzień: Kupione:
prezenty: 1. Versace Bright Crystal edt 30ml 2. Oriflame szminka Wonder Colour Total Nude 4g. Z wymiany: 1. China glaze lakier do paznokci 964 cha cha cha 14ml 2. Celine Dion Pure Briliance -perfumowany balsam do ciała z drobinkami 75ml Zużyte w grudniu: żel pod prysznic Nivea Melon fresh 250ml odlewka perfum Gucci Rush 4ml próbki emulsji do kąpieli dla dzieci Atoperal 3x 5ml próbki żelu pod prysznic 2x20ml próbka kremu do twarzy Bioderma Hydrabio legere 2ml próbka perfum Avon Make me Wonder 0,6ml La Roche Posay Unifiance Creme Satin 04 podkład 10ml Wymienione: Avon Slip into... edt 50ml Oddane: Avon Naturals mgiełka truskawka i guawa 125ml Avon Naturals żel pod prysznic truskawka i guawa 200ml Avon Naturals balsam truskawka i guawa 200ml Avon szminka nawilżająca frozen Berry
|
#1795 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny ,wieki mnie tu nie było a to za sprawą nowego członka naszej rodziny który pochłania większość mojego czasu. urodziłam cudownego synka, nie obyło się bez komplikacji ale wszystko skończyło się pomyślnie. mały ma już 2 miesiące i 2 dni jest super. po porodzie ważył 4,460 rodziłam naturalnie.
nynka czytałam że macie jakieś problemy ? nie martw się na zapas my też mieliśmy 4 lata sie staraliśmy i lekarze mówili że tylko in-vitro może coś pomoże a jednak obyło sie bez tego okazało się że miałam nie do końca drożne jajowody . zabieg drozności jajowodów miałam robiony w grudniu a w styczniu zaszłam w ciąże. także najpierw zróbcie sobie wszystkie możliwe badania i próbujcie. jeśli chcesz o coś spytać zapraszam na pw bo trochę przeszlismy więc jesli będę coś wiedziała z chęcią odpowiem. u mnie odwyk idzie ok choc nie obywa się bez drobnych grzeszków. w tym miesiącu zużyłam 10 a kupiłam 6 wiec o 4 mniej już w moich zapasach. |
|
|
|
#1796 |
|
|
Agniesia, luskap ale ładne macie zestawienia.
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- edytko gratuluję maluszka! dużo zdrówka dla Was
|
|
#1797 |
|
Wtajemniczenie
|
Hosenko gratuluje zmiany stanu cywilnego i wszystkiego co najlepsze oby Wam się wiodło jak najlepiej.
my wczoraj mieliśmy 4 rocznice ślubu a razem jesteśmy już 12 lat masakra jakaś jak ten czas leci |
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Podsumowanie roku 2011:
Przybyło 167szt. kosmetyków Ubyło 107 szt. Próbki: przybyło 53szt. ubyło 49szt. wydałam: 1337zł. Dla porównania w zeszłych latach: 2009r: przybyło 304 / ubyło 236 Wydane 2460,43zł 2010r.: przybyło 148 / ubyło 200 Wydane: 1608,39zł Jak widać robię postępy i wydaję coraz mniej, no ale muszę też ograniczyć liczbę sztuk. Wcześniej więcej się wymieniałam. Edytko, gratuluję synka i cieszę się, że jesteś znów z nami!!!
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2011-12-30 o 12:50 |
|
|
|
#1799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
edyta29 - gratuluje maluszka, ja tez staram sie o dziecko, na razie jeszcze nie zaszlam w ciaze. Mam nadzieje, ze uda mi sie to bez wiekszych problemow
Bo jak czytam rozne historie kobiet, ze czekaly latami na dziecko, to jakos tak...zaczynam sie bac...
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

Gratuluję Ci udanego bilansu! Sporo wydałaś ale zużyłaś jak dla mnie mega dużo!

i cudownie odbija się w halogenowym świetle.
jak w zeszlym roku - 23,14)