|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Dzięki za troskę
![]() Ważne, że nic mi jednak nie jest, ale teraz będę panikować pewnie przy najmniejszym bólu w klatce czy w plecach, bo lekarz powiedział, że jak odma pojawiła się raz samoistnie, to to raczej oznacza wręcz taką już stałą tendencję do odm ![]() A z innej beczki - na blogu kosmetycznym takie małe "sprawozdanie" z moich świąt i zdjęcia moich prezentów |
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po świętach! Mam nadzieję, że miło je spędziłyście! I gratuluję wspaniałych prezentów, zwłaszcza cucioli
![]() U mnie prezentów nie było, raczej dostajemy jakieś skromne na Mikołaja. Ja kupiłam tylko chrześnicy "grę w życie"- planszową, mieliśmy przy tym świetną zabawę w święta! Dostałam też od kuzynki świetną szminkę z Oriflame total nude Hosenko, zmiana w łazience powala! Szybko działacie i wprowadzka tak szybko u nas to wszystko chyba jeszcze potrwa latami! Dziś rozciągaliśmy z TŻtem kable telewizyjne chcemy, żeby co się da było pod tynkiem, żeby nie było pajęczyny kabli w domu
|
#1743 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
cuciola, chciałam Cię zaprosić do znajomych na fb, ale nie mogę
![]() jakby co, to mam nick na fb taki sam jak tu, tylko małą literą jakby ktoś chciał mnie dodać :P
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
Wyslij mi linka na Fb to cie dodam
Bo jakos w szukaj mi nie znajduje ciebie ![]() Wlasnie komponuje liste zakupow w Pl
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiliśmy dziś spore zakupy, wydaliśmy grubo ponad 1000 zł ale przynajmniej mamy już farby do wszystkich pomieszczeń, spraye do pomalowania kaloryferów, lustro do WC i łazienki, lampkę nad lustro w łazience + lampę do łazienki i do WC. Zupełnie spontanicznie kupiliśmy też farbę dekoracyjną Dekoral "Iskrzące złoto" - pomalujemy nią jedną brązową ścianę w salonie ![]() W mieszkaniu 64metrowym jest tyle do roboty, a co dopiero z budową domu!
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-12-27 o 19:56 |
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam szampon Wella, a oddałam mamie miniaturkę Dove, żeby miała na wyjazd.
|
|
|
|
#1747 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1749 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31166685]Zużyłam sól do kąpieli BeBeauty - wreszcie! [/QUOTE]![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
(zartuje oczywiscie)Cytat:
polowy mi nie zacytowalo........ swieta swieta i po swietach ![]() z prezentow: -ipad -balsam do ciala o zapachu ciasteczkowym/biszkoptowym -slodycze -portfel -kasa -rekawiczki skorzane wiec zadowolona jak najbardziej jestem ![]() a co do kosmetykow w grudniu to przybył mi chyba tylko balsam do ciała i plyn do kapieli ze spencera
|
||||||
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Super prezenty
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
albo jestem slepa albo nie ma go na kwc, jest to balsam z sephory taki czarny w biale/srebrne goszki
![]() http://www.google.pl/imgres?q=balsam...1t:429,r:4,s:0 to cos po lewo
|
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
nurek119 - zloty puder kosztuje 19,99
Edytowane przez Ł@siczk@ Czas edycji: 2011-12-28 o 11:55 |
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, powinien byc, ale jesli chcesz go miec, to jak najszybciej idz do Natury, bo na standzie jest go chyba 4 sztuki plus tester, wiec malo. Ale warto, polecam! Zamierzam uzyc go na dekolt i skronie na Sylwka
Psiknelam testowo na dlon i slicznie sie mieni - ma wieksze i mniejsze drobinki brokatu. Niektorzy pisza, ze pachnie, ja nie czuje zadnego zapachu
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Łał, super ten puder, jakie opakowanie!
Aha, zapomniałam, że dostałam od wujka czerwony portfel ze stówą w środku ![]() dziś łażę po mieście, bo idę na kurs, byłam w Rossmannie- kupiłam tylko Alwaysy i wkładki Discreet 100szt. bo są w promocji. Miałam już w koszyku zestaw 4 miniaturek perfum Arden beauty- fajnie wyglądają, są po 10ml, ale w końcu odłożyłam, bo i tak mam za dużo perfum. A w Naturze kupiłam krem do depilacji Bielendy. Poza tym w Butiku kupiłam czerwoną bluzkę z czarną kokardą z cekinami, kolczyki czarne koty i komin w ciemnoturkusowym/morskim kolorze na wszystko jest -40%
|
#1756 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
A ja się póki co dzielnie opieram wyprzedażom. Nawet byłam dzisiaj w pobliżu CH z Sephorą, ale nie weszłam.
W 2012 oszczędzam i koniec kropka. ![]() luskap brawo za oparcie się miniaturkom.. chociaż domyślam się, że musiało bardzo kusić
|
|
#1757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wasza pralka taka spokojniejsza ![]() Cytat:
u mnie po świętach dobrze, z prezentów dostałam wodę i deo c-thru pearl garden, cieplutkie kapciochy, portfel, piżamkę i kasę. A od męża przent dopiero będziemy kupować - chcę ekspres do kawy ale u nas na zadupiu są prawie wszystkie na kapsułki a, dostałam też od brata dziewczyny tusz
|
|
#1758 |
|
Zadomowienie
|
w końcu wykończyłam esencję naprawczą liiv botanicals z avonu
, na początku byłam nią zachwycona , później coś innego mnie zachwyciło i ta poszła w kąt , miała ważność do marca więc dobrze ,że zdążyłam przed terminem ją zużyć.Zużycia grudniowe u mnie bardzo małe w porównaniu z nabytkami , w styczniu będzie odwrotnie .
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Boski
Umówiłam się wreszcie na to spa, idziemy z TŻ w piątek wieczorem. Akurat się zrelaksuję przed sylwestrem na koniec roku ![]() Zużyłam dziś maść z witaminą A (ale mama już kupiła nową ) i saszetkę maseczki Oriflame. Ogólnie bilans nawet niezły, zużytych 13 (i liczę jeszcze na 2 pełnowymiarowe zużycia), próbek 8, przybyło 7 (w tym 3 wygrane, jeden gratis )
|
|
|
|
#1760 |
|
|
Która ze mną przechodzi za zaostrzony odwyk od stycznia? Potrzebuję wsparcia.
|
|
#1761 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
zuzylam Lush, Big (Szampon do włosów nabłyszczający i zwiększający objętość)
teraz walczę z jajeczną Joanna ale kupilam 4szt maseczki Boots Botanics rozgrzewającej za 9,96zł :P jak klikałam portfel dla TZ na allegro, ten sam sprzedawca miał
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaostrzony tzn? Niekupowanie absolutnie niczego? Ja obawiam się, że nie dam rady, tym bardziej, że mam tę kartę do rossmanna za 100 zł i nie zawaham się jej użyć Niedawno dzwoniła do mnie Pani z Rossmanna, że nie zaznaczyłam drogerii, w której chcę odebrać i żebym podała Poza tym postanowiłam, że zanim kupię jakiś pełnowymiarowy kosmetyk najpierw zużyję próbki i miniatury. Jutro przyjeżdżam do TŻ i zostaję u niego do niedzieli, więc zużyję jakieś następne próbki, bo w sumie tylko u niego ich używam Dziewczyny, czy już przygotowujecie się do sylwestra? Macie jakieś swoje specjalne rytuały?
|
|
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
nurek super musi pachniec ten krem.
Bylam w miescie, kupilam biala kredke Catrice, korektor stay all day Essence i cien Catrice My first cooperware party |
|
|
|
#1764 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
a ja sie nie chwalilam jakie lakiery dostalam
taki Dior Apparat i taki Dior Purple Revolution
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A wiecie ze my nie many zadnych llanos z tz? Po prostu zadnych |
|
|
|
|
#1766 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram się ten sposób odwykować od roku i idzie mi dobrze więc mogę i Tobie potowarzyszyć bo zapasów nadal mam sporo więc odwyk jak najbardziej przedłużam
|
|
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
witam się po Świętach
![]() piękne zużycia widzę ![]() u mnie poszło dużo rzeczy w grudniu ![]() ostatnio bronzer Rimmel (14g!), baza pod makijaż Oriflame 30ml a z prezentów kosmetycznych zestaw outspoken (spray, balsam i edp) i adidas (żel pod prysznic i deo) jestem pozytywnie nastawiona na nowy rok odwyku
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam liste zuzyc bo jutro wyjezdzam a juz nic wiecej nie pojdzie:
Zuzyte grudzien: -podklad Avon calming effects 30ml -probka Biotherm balsam do ciala -zmywacz do paznokci Essence -Nivea plyn do demakijzu -pianka do golenia Gilette -podklad diorskin nude |
|
|
|
#1770 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Muszę go obczaić ![]() Świetny jest, ale na szczęście rozsądek wygrał ![]() Cytat:
![]() Pokażesz komin? ![]() Jetem z Ciebie dumna ![]() Cytat:
Super, że wreszcie idziecie do spa Cytat:
Peeling całego ciała, peeling buźki + maseczki, peeling stóp + pumeks + maseczka Czyli standardowe domowe spa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tym promocjom typu balsam o 2 zł tańszy, to już się nauczyłam opierać na szczęście Zawsze sobie tłumaczę, że po 1. to tylko 2 zł - nie warte robienia kolejnych zapasów, a po 2. te promocje i tak się powtarzają Cytat:
![]() Cytat:
A nic nie kupiłaś? ![]() Ok, to teraz mój bilans: Wyszło: 1) SI Świt, Exclusive, Krem do stóp antyperspirant, 75 ml 2) Fa, Rice Dry, Dezodorant antyperspiracyjny w kulce, 50 ml 3) Oriflame, Nature, Pink Grapefruit & Ginkgo, Scrub do ciała, 150 ml 4) La Roche-Posay, Woda termalna, 150 ml 5) Farmona, Sweet Secret, Migdałowy peeling do ciała Słodkie trufle i migdały, 225 ml 6) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml 7) Venus, Żel do higieny intymnej Kora Dębu, 500 ml – z mamą 8) Nivea, Sunny Melon & Oil, Żel pod prysznic, 250 ml 9) Colodent, Eksplozja wybielania, Pasta do zębów, 75 ml 10) Oriflame, Beauty, LipSPA Therapy, Balsam do ust, 1,6 g 11) Avon, Planet Spa, Energizująca maseczka z białą herbatą, 75 ml 12) Mineral Flowers, For Dry Skin, Krem nawilżający na noc, 40 ml 13) Bioderma, Sébium, Al, Intensive Care Acne-Prone Skin, Preparat intensywnie zwalczający zmiany zapalne, 5 ml 14) Eveline, Spa! Professional, Kwiat Lotosu, Nawilżająco-ujędrniający balsam dla skóry suchej i bardzo suchej, 500 ml 15) Garnier, Naturalna Pielęgnacja, Szampon Mango i Kwiat Tiare, 400 ml 16) L’biotica, Biovax, Jedwab w płynie, 15 ml 17) Yves Rocher, Beauté des Pieds, Krem intensywnie odżywiający do suchych stóp, 50 ml 18) Johnson & Johnson, Listerine, Total Care, Ochronny płyn do płukania jamy ustnej, 95 ml 19) Avon, Planet Spa, Tropikalny balsam do ciała, 200 ml – oddane 2/3 opakowania 20) Dove, Intense Repair, Szampon do włosów zniszczonych, 50 ml – oddany 21) Oriflame, Beauty, Miękki puder pyłkowy (Clear), 12 g - próbki: 1) Sanoflore, Orzeźwiający krem przeciw niedoskonałościom z olejkiem eterycznym z Trawy Cytrynowej BIO, 1,5 ml 2) Vichy, Normaderm Pro Mat, Krem nawilżający o długotrwałym działaniu matującym SPF15, 1,5 ml 3) Farmona, Perfect Beauty, Kojący krem na dzień SPF 10, 2 ml 4) Dax Cosmetics, Perfecta Cera Naczynkowa, Krem na dzień i noc uszczelniający naczynia krwionośne, 2 ml 5) Dax Cosmetics, Perfecta Cera Naczynkowa, Krem na dzień i noc obkurczający naczynia krwionośne, 2 ml 6) Rimmel, Match Perfection, Cream Gel Foundation, 1,5 ml 7) Uriage, Bariederm, Krem ochronno-regenerujący, 5 ml Przyszło: 1) Blend-A-Med, Pasta do zębów z aktywnym fluorkiem, 125 ml 2) Revlon, ColorStay, Podkład do cery mieszanej i tłustej (150 Buff), 30 ml 3) Avene, Woda termalna, 300 ml 4) Oriflame, Prasowany puder brązujący Giordani Gold, 9 g 5) Oriflame, Krem do rąk na dzień, 50 ml 6) Sleek MakeUP, I-Divine Palette (Original), 12 x 1,1 g 7) Yves Rocher, Płukanka octowa z malin, 150 ml 8) Yves Rocher, Pure System, Tonik głęboko oczyszczający, 150 ml 9) Yves Rocher, Sebo Specific, Oczyszczający krem do mycia twarzy, 125 ml 10) Yves Rocher, Baza rozświetlająca z wyciągiem z róży (02. Abricoté), 15 ml 11) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel pod prysznic Migdał z Kalifornii, 200 ml 12) Yves Rocher, Balsam odżywczy do ust z olejkiem migdałowym, 4 g 13) Wella, Pro Series, Shine, Szampon do włosów pozbawionych blasku, 500 ml - prezent / gratis: 1) Dove, Intense Repair, Szampon do włosów zniszczonych, 50 ml 2) Dove, Intense Repair, Odżywka do włosów zniszczonych, 50 ml 3) Avon, Planet Spa, Maseczka błotna do twarzy z minerałami z Morza Martwego, 75 ml 4) Scan Anida, Krem do stóp odświeżający z mentolem, 75 ml Wydane: 230,37 zł Cóż, wydałam sporo, ale wszystko potrzebne (no, może oprócz Sleek'a) W założeniu miało pójść 17 rzeczy, zużyłam 14 z tej listy + dodatkowe 7. No i mam mniej zakupów, a to ważne Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2011-12-29 o 12:39 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

chcemy, żeby co się da było pod tynkiem, żeby nie było pajęczyny kabli w domu

(zartuje oczywiscie)

, na początku byłam nią zachwycona , później coś innego mnie zachwyciło i ta poszła w kąt , miała ważność do marca więc dobrze ,że zdążyłam przed terminem ją zużyć.
Muszę go obczaić