|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
![]() a podają Wam długośc (CRL) bo mi już na ostatnich usg nie mierzyli, może się już nie da jak dzidzia nie mieści się w ekranie? no i zastanawiam się właśnie czy jej waga wynika z tego że jest długa (to by miała po tatusiu), czy w szerz Jej poszło i tu pytanie - po kim?![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() też mam sporo ciuszków od mojej siostry po moim chrześniaczku, ale sporo z nich jest unisex, więc tak czy siak się przydadzą. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-12-30 o 11:07 |
||
|
|
|
#1382 |
|
Rozeznanie
|
lena_mi - mi również już nie mówi jaka długość
|
|
|
|
#1383 |
|
Wtajemniczenie
|
moja lekarka też póki co skupia się na wadze dziecka a nie na długości
|
#1384 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo weźcie sobie pomierzcie długośc jak to takie poskładane i na dodatek ciągle wierzga
Ja też o długości już nie słyszałam od jakiegoś czasu Jedynie obwód główki, długośc kości udowej i ostatnio wagę
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie! jak widziałam ostatnio moje maleństwo na usg, to takie skulone...
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuje sie jak slonica jak bym miala wielka piłkę przed soba ![]() ale przyszla pacza z allegro i mi sie humor poprawil bo w niej butelka avent, okrycie kapielowe, kocyk polarowy, frida, sliniak gratis fila na materac itp
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-12-30 o 11:30 |
|
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Mój gin tez długości nie podaje, mam taki wydruk z danymi, zapytam go w środę jak oni tą wagę liczą dokładnie.
Wczoraj byłam u tej koleżanki co synka urodziła 21 grudnia, 3500 ma , ale taka kruszynka z Niego ,że nie mogłam uwierzyć, chyba zapomniałam jakie to maluszki są Jest śliczny i grzecznyOpowiedziała mi o porodzie w szpitalu w moim mieście i ręce opadają, każdy lekarz próbował tak sprawę zalatwić ,żeby nie rodziła na jego dyżurze, bo się bali porodu kobiety z miastenią, normalnie porażka,3 dni Ją mieli w szpitalu i się na 3 dzień zastanawiali co mogą Jej podać przeciwbólowego ( ze względu na chorobę nie wszystko może ), chyba bym ich rozszarpała na miejscu Jej Tż.Ale najważniejsze,że Maluszek zdrowy. |
|
|
|
#1388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mi tez ona wszystkie takie malusie sie wydaja, odzwyczailysmy sie chybaKonia, a ktory to szpital? zeby wiedziec gdzie nie rodzic!
|
|
#1390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj byłam na szybko, bo zmęczenie brało górę. Wracając jeszcze do wczorajszej wizyty, okazuje się, że szyjka jednak się skraca, miesiąc temu miała 45 mm a teraz 39, ale jest zamknięta, i lekarz określił ją "miękką" czy jakoś tak. W każdym razie powiedział, że na dzień dzisiejszy przedwczesny poród mi nie grozi. Pocieszające. Wypytałam go dokładnie co robić przy następnej migrenie i dlaczego w ogóle mam je takie mocne, skoro zazwyczaj były takie lekkie. Więc wiem, że to będzie od hormonów (zwłaszcza jeśli przy antykoncepcyjnych tak organizm reagował). Powiedział, że ciąża dla organizmu działa tak, jak najsilniejsze tabletki hormonalne ale każde ciało będzie reagowało inaczej. I najlepszym rozwiązaniem dla mnie będzie udać się do szpitala, nie musi być ten z położnictwem, ale z neurologią. Całe szczęście, że mam szpitale z dobrymi oddziałami neurologicznymi.
|
|
#1391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Ci to mówię ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
oby Cię już ta wstrętna migrena omijała wielkim łukiem
|
||
|
|
|
#1392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa okrycia kapielowe, dwie myjki frote, zestaw butelek TT, stanik do karmienia, srodek do czyszczenia butelek, termometry, pudeleczko na smoczek, dwa sliniaczki i dwa kocyki postaram sie wrzucic fotki ![]() Cytat:
Cytat:
moja kolezanka od 28 czy 29 tygodnia miala nakaz lezenia bo szyjka jej sie mocno skrocila i miala rozwarcie, lezala, ale nie caly czas, czasem wychodzila jak musiala, chodzila po domu i w sumie wiecej to siedziala nizeli lezala straszyli ja przedwczesnym porodem a urodzila poltorej tygodnia po terminie i to maly byl wywolywany
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
o jakie ładne imię dla dziewczynki
![]() Dziękuję Cytat:
|
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak się urodziłam miałam 2800 i wiecie jakimi słowami przywitała babcia swoją I wnuczkę (oczywiście w myślach, ale do tej pory mi o tym mówi ) "to dziecko długo nie pożyje" ponoć byłam strasznie malutka i chudziutka... a tu jak na złość już prawie 23lata na tym świecie
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Nie dam rady niestety teraz nadrobić i nie wiem co się u Was dzieje zaraz TŻ wraca z pracy ( o właśnie wszedł!), a ja dziś pospałam do 10.00! I jestem mega nieogarnięta ![]() Na szybko chciałam tylko Wam zdać relację z 3D. Oczywiście zdjęcia nie wyszły, bo położenie dziecka jest beznadziejne do takiej prezentacji - nisko ułożona główka, łożysko z przodu i na dole mało wód płodowych (wystarczająco, ale nie do takiego usg). Ze względu na tak niskie położenie lekarz odradził uprawianie seksu ale powiedział, że na razie nie ma co się martwić, bo tej szyjki "trochę jest" - ale ile to nie wiem. Ogólnie dzidziuś jest bardzo zdrowy nie wykazuje żadnych niepokojących zmian w organach i na 100 % jest dziewczynką TP znów wyszedł na 5 kwietnia.Wrzucam fotkę jedyną jaka się udała, jeszcze jest filmik, ale ja to nie znam się na takiej technologii
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze bardziej mi się zachciało,żeby to było już ....a jeszcze ekstra podejście mają do karmienia cycem w tym szpitalu..Mały nie mógł chwycić sutka, położna zaczęła go formować , no ale szło ciężko to mówi : to ja butlę przyniosę, ale koleżanka zaproponowała,że może nakładki coś pomogą i pomogły, nie ma to jak iść na łatwiznę A Siostrę Małego wypuścili na przepustkę w pierwsze święto o 22 do domu i mogła Brata zobaczyć Z dobrych wieści dodatkowo sukces leczenia, bo guz na skórze się wchłonął , co oznacza ,że chemia jest trafiona |
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra, też tak sobie myślę. Najważniejsze, że jest wszystko ok i na tym się skupiam. Jakby coś się działo, to lekarz wie co robić. Ufam mu.
Też chcę kupić ten zestaw TT i myjki Mam w okolicy kilka duzych sklepów dziecięcych więc najpierw tam zobaczę ceny i porównam z allegro.Swoją drogą najpierw jednak przytacham łóżeczko. Miała mi je przywieźć koleżanka, ale coś czuję, że z jej zapędem mogę się nie doczekać, ale znajomy zaoferował, że może odstąpić po swoim synku. Fajnie. A jeszcze fajniej byłoby, jakby miało szufladę, ale kolega pozwoliłby taką szufladę dorobić Zawsze dodatkowe miejsce na duperele dla dziecka ![]() Bo kolor jest mi obojętny. Czy będzie wenge, jabłoń, sosna, olcha, białe...
|
#1398 |
|
Wtajemniczenie
|
emigra super zakupy
mi szczególnie w oko wpadł ten zestaw butelek, fajna sprawa
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale powiem Ci ze moja babcia i tesciowa tez takie jakies dziwnie podchodzace do tego ... twierdza ze dzieci sie takie male nie rodz - jak pokazalam im rozmiar 56 i 62. one by zaczynaly zakupy od 68 czy 74 chyba .... ale to tez kiedys kobiety rodzily wieksze dzieci, wiadomo ze ich diety roznie wygladaly, ale jak nie mialy informacji ze palenie szkodzi to pewnie i nie pomyslalyby ze marchewka czy watrobka w wiekszych ilosciach = wieksze dziecko. moja mama rodzila 4 dzieci i 3 z nas byla taka do 3,5 kg a trzeci urodzil sie prawie 4,5 ale mama jadla merchewki kilogramami .... wlasnie ogladam reportaz o 17 latce, ktora miala nowotwor w mozgu i podczas chemioterapii okazalo sie ze jest w ciazy. Dodatkowo pojawily sie 3 guzy na kregoslupie. przerwala chemie dla dobra dziecka, urodzila i po kilku dniach zmarla
|
|
|
|
#1400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jejku to fajnie że pod koniec roku same dobre wieści u koleżanki, oby tylko takie w nowym roku dla nich były!!!!
|
|
#1402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
emigra super zakupki
|
||
|
|
|
#1403 |
|
Wtajemniczenie
|
evvcia najważniejsze że malutka jest zdrowa
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Zaczynamy dziś 8 miesiąc Zaraz spróbuję was trochę nadrobić. Powiedzcie mi kiedy z maluszkiem wybierać się w dłuższą podróż. Chodzi mi o taką ok 200km? |
|
|
|
#1405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja myslalam ze piszesz o szpitalu w poznaniu moze Juz sie wystraszylam ze to moze tam gdzie ja chce rodzic
|
|
#1406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja za ten zestaw tutaj zaplacilam 21 czy 22 euro, ale wiem ze na allegro mozna kupic juz za 55 zl (z tym ze jakbym doliczyla przesylke to wychodzi mi to samo co tutaj ) myjki mam narazie dwie, ale dokupie jeszcze ze dwie, zebym nie musiala prac jak glupia (zamierzam do jednej kapieli jednej myjki uzywac - potem do pralki )
|||
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
evvcia gratuluję udanej wizyty!
super że wsystko w porządku, ciekawa jestem jaka długośc szyjki, bo wychodzi na to że dla jednego lekarza dana szyjka moze byc krótka, dla innego długa..Najważniejsze że wszystko gra
|
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a z tą waga 3500 to ja wiem ,że taka w sam raz, ale wiecie taki malusi mi się wydawał, no amnezja ciążowa działa , bo Niiny takiej nie pamiętam
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
już tak niewiele ci zostało
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

no i jak do tej pory werdykt bez zmian, chociaż jak to wczoraj powiedział: "ale wiecie, różnie może być"

czuje sie jak slonica
jak bym miala wielka piłkę przed soba 
i mi sie humor poprawil 

ale powiedział, że na razie nie ma co się martwić, bo tej szyjki "trochę jest" - ale ile to nie wiem. Ogólnie dzidziuś jest bardzo zdrowy