Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 23:10   #1351
19claudia91
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez peti91 Pokaż wiadomość
19claudia91
No opowiadałm wam ostatnio jak wyszłam do klubu posiedzieć i go spotkałam. Jak mi cudnie wyznał, że nie kocha i nie wróci a wystarczyło, że go za rękę złapałam i już zmienił podejście. W gębie każdy jest mocny wiesz...
no ale po pierwsze on sam jest wciąż zagubiony dosyć. Ma 17 lat, chodzi do liceum więc jeszcze nim trochę trzęsie i pewnie cały pierwszy rok po porodzie będzie jeszcze nieskładny. Druga sprawa... ja też byłam zbyt kłótliwa... i przede wszystkim wdrąże w życie to : '' Nie oddzwania.
Poszliście na cudowną randkę, postawił Ci nawet deser z bitą śmietaną, było buzi na dobranoc i cisza.
W głowie masz tysiące myśli: "pewnie mu się nie spodobałam, jestem brzydka i gruba".
Albo: "na pewno ma kogoś i chce mnie tylko przelecieć". Porzuć te myśli i zajmij się czymś pożytecznym jak na przykład książka czy dobry film.
Ewentualnie zrób coś dla siebie, abo najlepiej umaluj się, bo wyglądasz jak wiedźma bez makijażu.
Wyłączony telefon.
Jeszcze gorzej!
Na pewno ma cały harem i nie robi nic innego tylko zalicza panienki 24 godziny na dobę.
Może od razu jest więźniem z Guantanamo i w między śniadaniem a kolacją z Tobą terroryzuje świat?
Obudź się dziewczyno, czasami każdy chce mieć chwilę odpoczynku. Nawet od Ciebie księżniczko.
Wyszedł na piwo z kolegami.
Straszne! Na pewno będzie alkoholikiem i skończy w jakimś rynsztoku obsikany, brudny i śmierdzący!
Pewnie, przecież każdy, kto spotyka się raz czy dwa razy na piwie ląduje na marginesie społecznym.
Nie koloryzuje, są i takie dziewczyny.
Ma koleżanki.
To chyba najcięższa sprawa.
Przecież zajęty facet nie może mieć koleżanek! Po co mu one?
Nieważne, że miał jeszcze jakieś życie przed związkiem. Kogo obchodzi,
że czasem musi pogadać w bardziej cywilizowany sposób niż z kumplami przy barze,
gdzie co drugie słowo zaczyna się na k****.
Lepiej przywiązać go kajdankami do swojej różowej torebki czekając aż stanie się
po prostu kolejną ładną błyskotką do kolekcji.
Nie mówi mi o wszystkim.
Nie powiedział, że poszedł na zakupy, a wczoraj przyszła do niego mamusia!
Przecież to tak ważne! Okłamuje mnie i na pewno to nie był pierwszy raz!
Jak to możliwe, nie mogę być z takim człowiekiem! Pewnie ma żonę i piątkę dzieci, które ukrywa w piwnicy.
Nie żartuję, widziałam i takie sytuacje. Może nie aż tak absurdalne, ale podobny kaliber.
Wbrew wszystkiemu, niektórych rzeczy nie warto opowiadać, bo po co?
Znalazłabym wiele takich sytuacji, dzięki którym my kobietki szalejemy jak rozwścieczone pumy,
tylko czasami zastanawiam się, kto nas tak zaprogramował? ''
no tak najczęściej jest he he

UCIEKAAAAAAAAM SPAĆ DZIEWUSZKI!!!!! Dobranoc!

Fabianek

Edytowane przez 19claudia91
Czas edycji: 2011-12-29 o 23:11
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 23:12   #1352
peti91
Raczkowanie

19claudia91
ale ogólnie teraz od wtorku jest dobrze. przestanę być taka nerwowa bo kto by chciał babe co ciągle marudzi i się kłóci.

ciao Klaudia , buziol w brzuchol

Edytowane przez peti91
Czas edycji: 2011-12-29 o 23:14
peti91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 23:26   #1353
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
ja kupiłam (ale my postawilismy na turystyczne) wczoraj przyjechało
http://allegro.pl/esprit-alu-travel-...975907184.html
Takie jak my chcemy kupić
jaki kolor wybraliście?

Dziewczyny super, że wszystko dobrze po wizytach

hej.
My dzisiaj pojechaliśmy na "zakupy"w sumie to nic nie kupiliśmy, jakoś nie miałam weny ani też nic specjalnie nie potrzebuję w sumie to zrobiłam zakupy ale bardziej biurowe, bo miałam kilka braków
Ale weszliśmy do Mothercare i Smyka, jakieś promocje są ale jednak przy większych zakupach to taniej wyjdzie allegro łącznie z przesyłką.

Mam prośbę, możecie polecić jakiegoś sprzedawcę na all oprócz rajrodzica? robiłam tam zakupy już i byłam zadowolona ale nie znalazłam w tym sklepie wszystkiego co potrzebuję jeszcze. Dokładniej to potrzebuję prześcieradeł, pościeli, kocyka, ręczniczka itp?! czy możecie kogoś polecić? będę wdzięczna

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 07:08   #1354
agnes99
Zakorzenienie

dzień dobry
dziś ja pierwsza sie przywitam
od 4.00 nie spię... zostałam obudzona przez bardzo brutalne kopniaki maluszka w lewy bok i juz niestety ze spania nic nie wyszło, bo dzis na 7 do pracy musiałam przyjść za kolegę

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Hej! Ja już po wizycie. Dziekuję za wszystkie kciuki

Z małą wszystko w porządku, duża dziewczynka już z niej, 1808g waży Tylko ja jestem straszna ciamajda... zapomniałam przypomnieć lekarzowi, że ma być USG 3d noooo i niestety nie mam filmiku mam dwa zdjęcia za to - podobno ma mój nos oczywiście śliczna z niej dziewuszka

oj, duża ta Twoja malutka
ja mam usg w przyszłym tyg., wiec zobaczę jak mój maluch urósł, a że termin mamy ten sam to sobie porównamy nasze pociechy
no i może wreszcie sie dowiem co tak szaleje we mnie, bo do tej pory nie chciało sie ujawnić

Karo89 wybralismy brązowy bo sypialnie, w której maluch na razie będzie z nami spał jest wykończona w podobnym odcieniu brązu i beżach
oczywiscie małż juz złozył i rozłozył to lego żeby zobaczyc poziom skomplikowania mebla, ale sie okazuje, że to napradę prosta sprawa
ale lekkie to ono nie jest stwierdził małzonek, a nie jest ułomkiem

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-12-30 o 07:13
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 07:10   #1355
cziqua
Zadomowienie

też nie spię od 4:30 ,śnilo mi się że dzidziol kopie no i tak w sumie to się nie sniło a teraz zmykam na tą cholerną glukozę

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 07:19   #1356
aalegna
Wtajemniczenie

Dziewczyny super że same dobre wieści z wczorajszych wizyt duże już te wasze dzieciaczki
kumkura i aguskaa macie śliczne i duże brzuszki

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
też nie spię od 4:30 ,śnilo mi się że dzidziol kopie no i tak w sumie to się nie sniło a teraz zmykam na tą cholerną glukozę
powodzenia na tej glukozie!
Stary 2011-12-30, 07:22   #1357
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
19claudia91 taka ze mnie modelka jak z koziej dupki trąbka lubię wszelkie sesje ale profesjonalizm nigdy w grę nie wchodził bo 158 cm wzrostu i wszelkie programy typu ''top model'' to dla mnie żal. latają jak pieski .
flowerbombka no posturę dziecka mam. w dziecięcym h&mie się ubieram nadal . i lumpiki mnie też ratują

A ja tu mam wybrane modele wózków, które uważam za świetne chociaż moim faworytem jest Quinny Buzz 3 lub 4
1. kinderkraft - kraft 5
2. quinny - buzz 3 LUB buzz 4
3. coletto - austin 3
4.casual play - s4
5. maxi cosi - speedi SX
6. Graco - Symbio
My mamy quinny buzz 3 i jestesmy zadowoleni. Ogladalismy w smyku ostatnio rozne modele wozkow i doszlismy do wniosku, ze nasz wozek jest super Ale wiadomo, okaze sie w praktyce, jak na razie mam pochwalne opinie znajomych, ktorzy juz 2 raz zakupili buzz dla kolejnego dziecka, bo tak im sie podoba

Cytat:
Ja takze nie spie od mniej wiecej 4.30, bo tz, moj brat, szwagier i siostrzeniec wybyli w gory na deche. Z tej okazji zrobilam im buleczki na droge i sniadanko, lecz tylko dlatego, ze i tak bylam rozbudzona, bo tz musial zmierzyc mi poziom cukru(na czczo). Sama tego glukometru nie obsluze, bo przeraza mnie moment klucia w palec! A wczoraj przecholowalam, tzn caly dzien odzywialam sie modelowo, a na kolacje niby tez zdrowo pojadlam, ale tesciowa, mimo ze wiedziala o diecie itp, przyniosla talerz ciasta i naciskala, by jesc, wiec po 10 co najmniej namowach z rzedu skusilam sie na kawaleczek, potem drugi i cukier oszalal. Dzis juz jestem po solidnym sniadanku, zaplanowalm obiad, jescze sie chyba przekimam z 2 h i ruszam na zakupy spozywcze
Czigua, mam nadzieje ze ta glukoza nie byla taka zla, a na pewno juz ja wypilas hihi Daj znac, jak bedziesz po.

A mam pytanko do Karolci i innych dziewczyn, ktore musza mierzyc ta glukoze, robicie to po godzinie od posilku czy dwoch???

Aha, zakupilam sobie ksiazke, w oczekiwaniu na dziecko, teraz zastanawiam sie nad 2 czescia-1 rok zycia dziecka, ale nie wiem, czy jest sens, czy to jest az takie niezbedne? Aguska, Ty kochana masz duzo tego typu poradnikow i doswiadczenia, moglabys mi cos doradzic lub ewentualnie wskazac jakas warta kupna pozycje?
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 08:13   #1358
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
oj, duża ta Twoja malutka
ja mam usg w przyszłym tyg., wiec zobaczę jak mój maluch urósł, a że termin mamy ten sam to sobie porównamy nasze pociechy
no i może wreszcie sie dowiem co tak szaleje we mnie, bo do tej pory nie chciało sie ujawnić
no spora chociaż lekarz powiedział, że nie jest za duża jak na dzień dzisiejszy na szczęście niesamowite jest to, że jak robiłam połówkowe w 23 tc to ważyła 519g, a teraz po 7 tygodniach już prawie 2 kg
to trzymam kciuki, żebyś się dowiedziała, bo ja już bym chyba oszalała do tej pory

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Ja takze nie spie od mniej wiecej 4.30, bo tz, moj brat, szwagier i siostrzeniec wybyli w gory na deche. Z tej okazji zrobilam im buleczki na droge i sniadanko, lecz tylko dlatego, ze i tak bylam rozbudzona, bo tz musial zmierzyc mi poziom cukru(na czczo). Sama tego glukometru nie obsluze, bo przeraza mnie moment klucia w palec! A wczoraj przecholowalam, tzn caly dzien odzywialam sie modelowo, a na kolacje niby tez zdrowo pojadlam, ale tesciowa, mimo ze wiedziala o diecie itp, przyniosla talerz ciasta i naciskala, by jesc, wiec po 10 co najmniej namowach z rzedu skusilam sie na kawaleczek, potem drugi i cukier oszalal. Dzis juz jestem po solidnym sniadanku, zaplanowalm obiad, jescze sie chyba przekimam z 2 h i ruszam na zakupy spozywcze
Czigua, mam nadzieje ze ta glukoza nie byla taka zla, a na pewno juz ja wypilas hihi Daj znac, jak bedziesz po.

A mam pytanko do Karolci i innych dziewczyn, ktore musza mierzyc ta glukoze, robicie to po godzinie od posilku czy dwoch???
ja tego ukłucia w palec w ogóle nie czuję, natomiast mój luby piszczy przy tym jak dziewczyna (pare razy mu mierzyłam dla porównania)

Ja mam wytyczne, żeby mierzyć godzinę po posiłku i wartość cukru nie powinna przekraczac 120.
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 08:19   #1359
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam przed sobą pół szklanki pepsi =p z jednej strony kusi a z drugiej boję się..
No i pytanie brzmi ;P Czy wypiłybyście małymi łyczkami?
A) Tak
B) Nie =p
JA w moim zyciu wypilam moze szklanke tego trunku a w ciazy pije bo mam ochote ogromna . Jesli organizm tego sie domaga nie ma co sie opierac

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Wynalazłam nowy wózek Nie wiem czy wam się podoba ale pomimo że nie jest "nowoczesny" To bardzo przykuł mój wzrok

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=17

na samym dole wiecej kolorów
Kolorki sliczne i wozek tez tylko ja wrogiem 4 kolek nieskretnych jestem , kiedys mialam podobny wozio i troche sily potrzebowalam do walki z nim , zdecydowanie wole takie co im sie przednie kola skrecaja

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
peti mam zakaz seksu przynajmniej do usg pozniej zobaczymy poza tym maz mi ostatnio zrobił wykład ze to ja powinnam rozkradać nogi na kazde jego żądanie bo sie mu sie postarać poza tym to on chce seksu nie ja a po takich tekstach na pewno nic z tego nie bedzie!
No ja sie nie dziwie chaba po takim afrodyzjaku to kazda by przestala miec ochote na cokolwiek , meza uswiadom ze sex na zawolanie to maja turcy bo u niech kobieta jest tylko przedmiotem a u nas jest inaczej ECH FACECI, ja mialam podobnie w pierszej ciazy , potem wyszkolilam chlopaka i teraz wie ze bedzie jak ja chce bo jestem w ciazy -kropka

[QUOTE=agnes99;31303835]dzień dobry
dziś ja pierwsza sie przywitam
od 4.00 nie spię... zostałam obudzona przez bardzo brutalne kopniaki maluszka w lewy bok i juz niestety ze spania nic nie wyszło, bo dzis na 7 do pracy musiałam przyjść za kolegę
wapolczuje niespania , mnie w nocy corka z krzykiem obudzila i plakala pol godziny i nie moglam wyciagnac o co jej chodzi wiec pospalysmy do 7

ewelajna 25 polecam ksiazeczki ktore kupilas i to wszystkie czesci , ja je mam i sa naprawde skarbnica wiedzy nie jakas durna ksiazka napisana przez kogos kto nie ma dzieci bez obrazy

cziqa nie bedzie zle na glukozie oby minal ci ten czas jak najszybciej

Mnie ciagle boli kregoslup czasem nie moge watac z lozka tak daje misie we znaki a 2 miechy jeszcze przedemna

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 08:36   #1360
agnes99
Zakorzenienie

pempek moje małe na połówkowym ważyło 412 albo 418 w 23 tc (nie mam pod ręką wyników, ale róznica prawie żadna), więc ogólnie było troche mniejsze, mimo dużej mamusi
my na nasze dziecko, właśnie z powodu ukrywania płci, mówimy dzikusek (ale powinniśmy chyba zmienic na koparka, bo od 2 tygodni dziecię jest w jakimś szale okropecznym, kopie, szturcha, wieci się... juz nie wspominając o czkawce)
a poza tym i dłużej czekamy na wieści o płci, tym bardziej zaczynamy sie zastanawiać czy chcemy ją znać, bo może chcemy miec niespodziankę
wybralismy imiona dla każdej opcji więc nie ma problemu
Stary 2011-12-30, 08:45   #1361
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
pempek moje małe na połówkowym ważyło 412 albo 418 w 23 tc (nie mam pod ręką wyników, ale róznica prawie żadna), więc ogólnie było troche mniejsze, mimo dużej mamusi
my na nasze dziecko, właśnie z powodu ukrywania płci, mówimy dzikusek (ale powinniśmy chyba zmienic na koparka, bo od 2 tygodni dziecię jest w jakimś szale okropecznym, kopie, szturcha, wieci się... juz nie wspominając o czkawce)
a poza tym i dłużej czekamy na wieści o płci, tym bardziej zaczynamy sie zastanawiać czy chcemy ją znać, bo może chcemy miec niespodziankę

hehehe ja bym nie dała rady. w 16tc tak męczyłam gina, że chyba z 20 minut patrzył, szukał i się dopatrzył dziewuszki no i jak do tej pory werdykt bez zmian, chociaż jak to wczoraj powiedział: "ale wiecie, różnie może być"
Jakby się zmieniła dziewczynka na chłopca to nie byłoby tak źle, bo jakoś zawsze myślałam, że będę miała synka, więc mam imię ciuszki też mam w większości dla chłopców, po moich bratankach, tylko trochę typowo dziewczyńskich bodziaków i ze 3 pajace

co do koparki, to moja też daje popalić trochę... mam takie dni, że jest spokojniejsza, ale czasem tak się rozpycha, że aż boli... zapaśniczka mała w ogóle brzuch mam wielki, masakra
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 08:52   #1362
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja wlasnie sobie znalazlam polozna, polskojezyczna, bo przy takiej sie lepiej czuje, pewniej przede wszystkim. Z tym ze narazie ma dwie nogi zlamane i bedzie na chodzie dopiero od polowy / konca stycznia, wiec w lutym sie spotkamy.

No ja chyba mam ciut wieksze sutki ... myslalam ze zamowie w necie, ale w takim razie przejde sie do sklepu

Ja polozna chce miec po porodzie, zeby przyszla do mnie do domu i pomogla, zwazyla i zmierzyla dziecko, doradzila, odradzila, pomogla w kapaniu itp do porodu niech bedzie jakas dyzurna akurat, to mi nie przeszkadza
Hej hej nie śpię od 4 ....echh

Aaa taka położna ...to ja taką mam , do Niny też przychodziła , blisko mieszka i parę razy dzwoniłam z pytaniami np. jak podać maść do oka itp.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:00   #1363
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej mamusie

Ja zaniedlugo wybieram sie do dentysty. Wiem, ze mam cos niewielkiego do leczenia i zabieramy tez Filipa, bo przydaloby mu sie zrobic pierwszy przeglad. Na razie jest na tak, zobaczymy jak bedziemy na miejscu czy bedzie taki odwazny A moze okaze sie, ze jest odwazniejszy ode mnie
No nic w kazdym razie trzeba mu zrobic przeglad zebow, bo maz mial duze problemy z zebami, mam nadzieje, ze nie odziedziczyl zabkow po nim.

Pempek gratuluje udanej wizyty

Cytat:
19claudia91
No opowiadałm wam ostatnio jak wyszłam do klubu posiedzieć i go spotkałam. Jak mi cudnie wyznał, że nie kocha i nie wróci a wystarczyło, że go za rękę złapałam i już zmienił podejście. W gębie każdy jest mocny wiesz...
no ale po pierwsze on sam jest wciąż zagubiony dosyć. Ma 17 lat, chodzi do liceum więc jeszcze nim trochę trzęsie i pewnie cały pierwszy rok po porodzie będzie jeszcze nieskładny. Druga sprawa... ja też byłam zbyt kłótliwa... i przede wszystkim wdrąże w życie to : '' Nie oddzwania.
przeciez to jeszcze dziecko!
Kochana dobrze Ci radze, przestan sobienim zawracac glowe, daj mu dorosnac, a Ty skup mysli na dziecku.
Chociaz widze, ze bedzie Ci trudno, bo Ty dopiero zaczelas mlodziencze piekne zycie, powinnas teraz szalec, a nie zajmowac sie bobaskiem.
Po Twoich wypowiedziach widze ze teskno Ci za wolnoscia, no ale juz za pozno, wiec musisz szybko dorosnac.
Cytat:
.
Aha, zakupilam sobie ksiazke, w oczekiwaniu na dziecko, teraz zastanawiam sie nad 2 czescia-1 rok zycia dziecka, ale nie wiem, czy jest sens, czy to jest az takie niezbedne? Aguska, Ty kochana masz duzo tego typu poradnikow i doswiadczenia, moglabys mi cos doradzic lub ewentualnie wskazac jakas warta kupna pozycje?
Na pewno moge Ci polecic: "Każde dziecko może nauczyć się spać"
"Każde dziecko może nauczyć się reguł".
http://rodzinna.pl/kazde-dziecko-moz...spac-p-41.html
http://rodzinna.pl/kazde-dziecko-moz...gul-p-175.html
Mialam jeszcze jedna fajna ksiazeczke, ale pozyczylam kolezance, nie pamietam tytulu, ale zadzwonie do niej i Ci napisze jak sie dowiem
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:03   #1364
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
a ja dzisiaj barszczyk czerwony i krokiety z kapustą i grzybami :P własnie wróciłam od mamy kupilam sobie po drodze podkład i cienie do powiek a co też musze ładnie wyglądac teściówka przez szwagra posłała nam jeszcze dodatkowo z holandii sweter dla męża a dla mnie śliczną bluzę białą

a jutro się wybieram na morfologię z siuśkami i na poziom glukozy i chyba książkę wezmę ze sobą

dziewczyny a to kłują dwa razy czy zakładają wenflon ??
zależy jaki masz test mieć zrobiony, ale pobrań są dwa-trzy razy, bez wenflonu.

Jolka a to ciekawe ,że mozesz wypić glukozę w domu, bo u nas na starcie przed podaniem badają poziom, raz żeby wiedzieć z jakiego poziomu startuja, a dwa że podanie glukozy w takiej ilości cukrzykowi ( a nie wiedzą kto jest ) może być nie za fajne dla ewentualnej cukrzyka.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:24   #1365
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe ja bym nie dała rady. w 16tc tak męczyłam gina, że chyba z 20 minut patrzył, szukał i się dopatrzył dziewuszki no i jak do tej pory werdykt bez zmian, chociaż jak to wczoraj powiedział: "ale wiecie, różnie może być"
Jakby się zmieniła dziewczynka na chłopca to nie byłoby tak źle, bo jakoś zawsze myślałam, że będę miała synka, więc mam imię ciuszki też mam w większości dla chłopców, po moich bratankach, tylko trochę typowo dziewczyńskich bodziaków i ze 3 pajace

co do koparki, to moja też daje popalić trochę... mam takie dni, że jest spokojniejsza, ale czasem tak się rozpycha, że aż boli... zapaśniczka mała w ogóle brzuch mam wielki, masakra

ciuszki mam takie raczej neutralne, choć zdarzają się i chłopięce i dziewczęce wybitnie, ale myslę, że takiemu malucho raczej nie bedzie to przeszkadzało

a co do brzuszka, to mój podobno wcale nie wyglada na 30 tc, bo jest nieduży, ale ja wysoka jestem (180 cm) - mam taką kulkę (mąż mówi, że to bąbelek) doś wysoko położoną
stopy swoje jeszcze widzę
Stary 2011-12-30, 09:38   #1366
cziqua
Zadomowienie

no i na tą glukozę muszę do innego laboratorium jechac bo tu się czasowo nie wyrobią bo jest krótko otwarte
więc jade w poniedziałek
a teraz szamam sniadanko i piję herbatkę

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:09   #1367
Zariah
Rozeznanie

Dzień dobry Skowronki.
ja dziś kiepsko spałam bo całą noc śniły mi się wózki.
Mała ani razy się nie ruszyła jeszcze więc zaraz włączam dopplera a potem szybko zmykam na ktg. Muszę jeździć 2 razy w tygodniu - tylko że to podróż ponad godzinna w jedną stronę więc trochę masakra.
No ale czego się nie robi dla maluszka

Aguśka
trzymam kciuki za Filipka i dentystę

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:12   #1368
aalegna
Wtajemniczenie

a ja dziś o dziwo dobrze spałam
dziś już 31 tydzień zaczynam i powiem wam że zaczynam się już ciut stresować porodem a na maila wrzuciłam foteczki z 30 tc
Stary 2011-12-30, 10:15   #1369
emigra
Zakorzenienie

dzien dobry

ale pospalam
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:17   #1370
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja akurat jak dowiedziałam się że jestem w ciąży byłam po swoich urodzinach i dostałam bon podarunkowy do empiku i kupiłam tam fajny poradnik "Moje dziecko- poradnik dla rodziców od ciąży do 3 roku życia" Przeczytałam już większość i mogę polecić
http://www.empik.com/moje-dziecko-op...4808,ksiazka-p

Cytat:
A pochwalisz się co to wybraliście za imiona ?

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Ja zaniedlugo wybieram sie do dentysty. Wiem, ze mam cos niewielkiego do leczenia i zabieramy tez Filipa, bo przydaloby mu sie zrobic pierwszy przeglad. Na razie jest na tak, zobaczymy jak bedziemy na miejscu czy bedzie taki odwazny A moze okaze sie, ze jest odwazniejszy ode mnie
No nic w kazdym razie trzeba mu zrobic przeglad zebow, bo maz mial duze problemy z zebami, mam nadzieje, ze nie odziedziczyl zabkow po nim.
za Filipka Powodzenia u dentysty

Dziewczyny podziwiam Was. Ja owszem wstaję o 5 bo TŻ robię śniadanko do pracy. Potem się męczę z godz. aby znów zasnąć i śpię do 9-10 jakoś nie wyobrażam sobie nie spać już od 5 wolę się pomęczyć tą godzinkę i jeszcze iść spać

za dzisiejsze wizyty i za wczorajsze udane
niektóre z Was to duże już dzieciaczki mają
ciekawe ile mój syn już waży. 3.01 mam wizytę i może zapisze mnie już na kolejne USG i się dowiem
Stary 2011-12-30, 10:36   #1371
gosica502
Wtajemniczenie

Witam Was kochane

Ja wczoraj byłam z przyjaciółkami na babskim wieczorze w knajpie do północy i bardzo sympatycznie było Brakuje mi takich wypadów a im człowiek starszy tym trudniej się tak jakoś zebrac wszystkie razem bo albo praca albo dzieci

Ja się właśnie też zastanawiam nad kupnem jakichś poradników aktualnie
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:41   #1372
agnes99
Zakorzenienie

Nikii89 u nas będzie albo Antek albo Baśka
Stary 2011-12-30, 10:41   #1373
desia888
Wtajemniczenie

Cziqua, ja mam wenflon , dlatego ze jezdze na te zastrzyki 2 x dziennie to zostawili mi zeby mnie na nowo ciagle nie kluc! Aele nienawidze go (tego wenflonu) 100 razy bym wolala zeby mnie na nowo kluly! Ale nie bede sie z pielegniarkami klocic tylko zniose to dzielnie

Wszystkim gratuluje udanych wizyt i kciuki zaciskam za dzisiejsze!

Nie wiem jak Wy ale ja wogole nie czuje sie jakby sylwster jutro byl
Masakra, gdyby nie to ze juz dawno umowilam sie z siostra ze jestesmy u niej to zostalabym w domu, tym bardziej ze nawet w sylwsetrowy wieczor i noworoczny poranek musze jechac na moje zastrzyki

Gdyby nie to ze nie chce Was straszyc to bym wyslala swoje zdjecie jak wygladam, normalnie wstyd mi do sklepu pojsc bo wygladam jakby mnie ktos pobil

Aguska oby Filipek byl dzielny bo zabki bardzo wazne

Zariah, a wiesz gdzie masz umiejscowione lozysko? Nie wiem czy juz to pisalam albo ktos inny ale jesli masz z przodu to mniej czujesz ruchy dziecka

Dziewczynom, ktore nie spia moge przybic piatke bo ja rowniez prawie nic, swiad i swiad masakryczny a o 6.30 pobudka i na izbe przyjec.

Co do coca coli i pepsi to jak mam ochote to tez sie napije, nie sadze zeby dziecku to zaszkodzilo w jakikolwiek sposob, n chyba ze pije sie tylko cole caly dzien to inna sprawa!

No i - Gucia, fajnie ze sie odezwalas bo juz sie martwilam troche

A jeszcze rybka 13 sie nie odzywa cos

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:46   #1374
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
no spora chociaż lekarz powiedział, że nie jest za duża jak na dzień dzisiejszy na szczęście niesamowite jest to, że jak robiłam połówkowe w 23 tc to ważyła 519g, a teraz po 7 tygodniach już prawie 2 kg
to trzymam kciuki, żebyś się dowiedziała, bo ja już bym chyba oszalała do tej pory

ja tego ukłucia w palec w ogóle nie czuję, natomiast mój luby piszczy przy tym jak dziewczyna (pare razy mu mierzyłam dla porównania)

Ja mam wytyczne, żeby mierzyć godzinę po posiłku i wartość cukru nie powinna przekraczac 120.
Ja tez zmierzylam tz, zeby poczul jak to jest, gdy igla kluje w palec, z tym, ze on ma grubsza skore i musi miec np ustawiona wieksza glebokosc wklucia by w ogole pojawila sie krewka, ale jest odporny na to. Takze mam mierzyc w godzine po posilku, nie wiem, w czym tkwi roznica, a co do wartosci to ma nie przekraczac 130m/g. A nawet 135 powiedziaono mi bedzie ok...Dziwne.

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ja akurat jak dowiedziałam się że jestem w ciąży byłam po swoich urodzinach i dostałam bon podarunkowy do empiku i kupiłam tam fajny poradnik "Moje dziecko- poradnik dla rodziców od ciąży do 3 roku życia" Przeczytałam już większość i mogę polecić
http://www.empik.com/moje-dziecko-op...4808,ksiazka-p

A pochwalisz się co to wybraliście za imiona ?

za Filipka Powodzenia u dentysty

Dziewczyny podziwiam Was. Ja owszem wstaję o 5 bo TŻ robię śniadanko do pracy. Potem się męczę z godz. aby znów zasnąć i śpię do 9-10 jakoś nie wyobrażam sobie nie spać już od 5 wolę się pomęczyć tą godzinkę i jeszcze iść spać

za dzisiejsze wizyty i za wczorajsze udane
niektóre z Was to duże już dzieciaczki mają
ciekawe ile mój syn już waży. 3.01 mam wizytę i może zapisze mnie już na kolejne USG i się dowiem
Zakupie do kolekcji ta czesc o 1 roku zycia dziecka, a pozniej dokupie kolejna, jak juz dzidzia bedzie na swiecie.

Matka TZ zapytala mnie wczoraj, dlaczego nie chce stroic bobaska w sukieneczki i sweterki? A ja jej, ze to niewygodne dla dzidzi i po co, skoro wiekszosc czasu bedzie spedzac ze mna, albo na spacerach pod kocykiem, i ma byc nam wygodnie-dzidzi, zeby nic ja nie uwieralo i nie krepowalo swobody ruchu, a mi zebym latwo mogla przebrac pieluszke etc. To ta do mnie, no ale tak po 3 mies zycia to chyba zaczne juz stroic??? Ja pierdziele, jakbym chciala stroic, to bym sobie kupila lalke!!! A nie chce, zeby kobieta szla do sklepu i wydawala kase niepotrzebnie na sukieneczki i inne , bo dostalam juz ich multum od bratowej, i wiem, ze nie skorzystam z wiekszosci

Musze jeszcze sie poskarzyc, ze choc kobieta mila i skacze kolo mnie, to przesadza ze swoja troska, np okno gdzies jest w pokoju obok uchylone i otwarte drzwii, to od razu krzyczy, ze ja nie moge stac w przeciagu bo mi zaszkodzi, mimo, ze w mieszkaniu skwar i zaduch jak na pustyni, bo kaloryfery grzeja jak szalone! I mimo, ze nawet podmuchu wiatru nie ma, a my przyzwyczajeni z TZ do nizszych temperatur(zawsze np spimy z otwartym oknem, nawet w zime, teraz zreszta tez, bo nam za goraco). Albo inna scena-wyciagam z lodowki kefir, ktory chce miec do obiadu, bo lubie zjesc ziemniaczki, miesko, surowke i popic kefirem, a ona-dziecko, schowaj to i zrob sobie herbatki, przeciez rozboli cie zoladek od tego i dostaniesz sraczki!!! Paranoi mozna dostac, i nie wiem, skad ona czerpie takie zyciowe madrosci, bo nawet nie slyszalm ich od mojej babci w dziecinstwie!!! No i poza tym obraza sie o wszystko, na szczescie nie na mnie, tylko na meza albo TZ hihi

Oki, zdrzemnelam sie i ide sie szykowac na zakupki

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2011-12-30 o 10:48
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:50   #1375
agnes99
Zakorzenienie

ewelajna25 mi też powiedzieli (i to w 2 miejscach), że po godz. cukier u ciężarnej powinien być do 120, a dla reszty norma po godzinie jest do 140

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-12-30 o 10:52
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:52   #1376
lena_mi
Zakorzenienie

Dzień doberek

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
to za jakis czas zycze Wam drugiego malenstwa
A co do mojego drugiego synka, to zastanawiam sie ciagle jaki bedzie mozliwe ze przeciwienstwo Filipajuz w brzuszku czuje przeciwienstwo pod wzgledem aktywnosci
Dzięki Aguśka, mam nadzieję że drugi będzie synek (jeśli teraz w brzuszku rzeczywiście córcia) - zawsze marzyłam o parce
A wiesz, z tym co pisałaś to coś jest - moja mama też czuła dużą różnicę w swoich ciążąch, myślała nawet że ja będę chłopcem, bo zupełnie inaczej przechodziła ciążę niż ze starszą siostrą. Ale pojawiłam się ja
i rzeczyiwście jestem bardziej ruchliwa niż siostra, identycznie było podobno w brzuszku.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Hej! Ja już po wizycie. Dziekuję za wszystkie kciuki

Z małą wszystko w porządku, duża dziewczynka już z niej, 1808g waży Tylko ja jestem straszna ciamajda... zapomniałam przypomnieć lekarzowi, że ma być USG 3d noooo i niestety nie mam filmiku mam dwa zdjęcia za to - podobno ma mój nos oczywiście śliczna z niej dziewuszka

gratuluję wizyty i dobrych wieści! i ślicznej córci
Stary 2011-12-30, 10:53   #1377
19claudia91
Rozeznanie

Moje dziecko szybciej by pobudowało drogi do czasu euro 2012 niż te wszystkie koparki, bo kopał całą noc dzisiaj w lewo to w prawo to w dół, górę, ogólnie szalał niemożliwie!)

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:59   #1378
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam tę książkę, dostałam pod choinkę Bardzo szczegółowa, poczytałam już trochę i sporo się dowiedziałam, polecam Niestety nie mam porównania z innymi, więc nie wiem czy są lepsze/gorsze.

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2011-12-30 o 11:18
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 11:01   #1379
tynka88
Zadomowienie

hej

gratuluje dziewczyny udanych wizyt) dzieciaczki coraz wieksze

Aguska Filipek na pewno bedzie grzeczny tylko nic na sile,zeby go nie przestraszyc. Ja niedawno opowiadalam TZ swój koszmar z dzieciństwa, jak bardzo balam sie dentysty, jak mnie pielegniarka trzymala sila na fotelu, TZ pozniej pod moja nieobecnosc wypomnial to mojej mamie

zauwazylam tak jak chyba koniakonia pisała zmiane w ruchach dzidzi, wczesniej przewaznie byly to kopniaki, a w tej chwili przewaznie czuje takie turlanie, przemieszczanie sie.

zmykam zaraz sie porzadnie dotlenic ii czeka mnie sprzatnie i przyrzadzenie tego leczo, a takiego mam próżniaka w sobie

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 11:02   #1380
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Matka TZ zapytala mnie wczoraj, dlaczego nie chce stroic bobaska w sukieneczki i sweterki? A ja jej, ze to niewygodne dla dzidzi i po co, skoro wiekszosc czasu bedzie spedzac ze mna, albo na spacerach pod kocykiem, i ma byc nam wygodnie-dzidzi, zeby nic ja nie uwieralo i nie krepowalo swobody ruchu, a mi zebym latwo mogla przebrac pieluszke etc. To ta do mnie, no ale tak po 3 mies zycia to chyba zaczne juz stroic??? Ja pierdziele, jakbym chciala stroic, to bym sobie kupila lalke!!! A nie chce, zeby kobieta szla do sklepu i wydawala kase niepotrzebnie na sukieneczki i inne , bo dostalam juz ich multum od bratowej, i wiem, ze nie skorzystam z wiekszosci

Musze jeszcze sie poskarzyc, ze choc kobieta mila i skacze kolo mnie, to przesadza ze swoja troska, np okno gdzies jest w pokoju obok uchylone i otwarte drzwii, to od razu krzyczy, ze ja nie moge stac w przeciagu bo mi zaszkodzi, mimo, ze w mieszkaniu skwar i zaduch jak na pustyni, bo kaloryfery grzeja jak szalone! I mimo, ze nawet podmuchu wiatru nie ma, a my przyzwyczajeni z TZ do nizszych temperatur(zawsze np spimy z otwartym oknem, nawet w zime, teraz zreszta tez, bo nam za goraco). Albo inna scena-wyciagam z lodowki kefir, ktory chce miec do obiadu, bo lubie zjesc ziemniaczki, miesko, surowke i popic kefirem, a ona-dziecko, schowaj to i zrob sobie herbatki, przeciez rozboli cie zoladek od tego i dostaniesz sraczki!!! Paranoi mozna dostac, i nie wiem, skad ona czerpie takie zyciowe madrosci, bo nawet nie slyszalm ich od mojej babci w dziecinstwie!!! No i poza tym obraza sie o wszystko, na szczescie nie na mnie, tylko na meza albo TZ hihi

Oki, zdrzemnelam sie i ide sie szykowac na zakupki
Moja tesciowa tez najchetniej widzialaby Julcie w sukienusiach, ja mam kilka z tego zestawu co wzielismy od znajomych, ale nie zamierzam meczyc w nich dziecka - ewentualnie raz na kiedys jej zaloze. Sama z siebie bym nie kupila ani jednej sukienki chociaz mam kilka takich bardzo cieniutkich, ktore moga sie jakos na lato sprawdzic, ale tez mysle ze wygodniej malej bedzie w zwyklym bodziaku bez rekawkow

A z tymi przeciagami i sraczkami to jak moja mama ubierac powinnam sie pod sama szyje i po kolana jak eskimos, spac przy zamknietym oknie w grubej flanelowej pizamie i najlepiej z domu nie wychodzic a ja chodze w mojej normalnej kurtce sprzed ciazy, nie dopinam sie, bo i tak mi goraco, zakladam szalik ale jak wychodze to i tak go rozkladam czy sciagam, bo az sie poce a spie w lekkich koszulkach na ramiaczkach i jesczze mi goraco okno otwarte a ja zgrzana
ale nie wytlumaczysz ... bo one sie przeziebiaja w taki sposob np i nie potrafia pojac ze ktos ma inna odpornosc
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości