Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 11:07   #1651
asynastra
Raczkowanie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a nie inny ??
nie. najpierw vitreus a później asynastra. nic innego nie miałam.
a o co chodzi?? jestem w coś zamieszana?? nieeee to nie jaaa
Stary 2011-12-30, 11:08   #1652
ellika
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

To teraz ja z pytankiem:
Mamy półroczniaków i starszych - czy wasze dzieci już gaworzą?
ma - ma..., ba - ba..., ta - ta..., la - la.?
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 11:10   #1653
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
To teraz ja z pytankiem:
Mamy półroczniaków i starszych - czy wasze dzieci już gaworzą?
ma - ma..., ba - ba..., ta - ta..., la - la.?
mój gada jak najęty ale oprócz kilku słów po angielsku nie dosłyszałam konkretnego baba (mamy buła ) ani mama tata. Za to tworzy swoje słowa które prześmiesznie brzmią
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 11:12   #1654
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziękuję
A kaszkę którą myślisz podawać? Bo od owocowych to się chyba nie zaczyna? Czy można?
Jezzzzu ale ja jestem zielona!
narazie będę podawać najzwyklejszą mannę błyskawiczną
Stary 2011-12-30, 11:16   #1655
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Też JUŻ wstaliśmy Tzn. ja, potem Tymek, bo go brutalnie obudziłam o 10.10, a mąż jeszcze śpi

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
A Wesoła Historia ze świąt to taka,że przyszedł na wigilii u tesciowej Św.Mikołaj i moje dziecko ledwo wszedł powiedziało mi na uszko: "mamusiu...ale tam w środku jest tata" tzn mamo ten mikołaj to tata...mądra ta moja dziewucha,poznała go chyba po odgłosach-głosem to nazwać sie nie dało wstawię potem zdjęcia w klubie na dowód,że Mikołaj nie do rozpoznania...
a potem już wszystkim opowiadała,że tata to Mikołaj
Czyli prawdę mówią, że dziecka nie da się oszukać

Cytat:
Brumku miałam nadzieje,że wymyśliłaś coś jednak na talię osy bez ćwiczeń a te przedmioty z Lidla mnie przerażają...bo ja leń jestem
Baboniku, moja talia owszem, zmienia rozmiary, ale w zatrważającym tempie idą one w górę Nigdy nie byłam tak gruba, jak teraz i przestaje mnie to już bawić

Cytat:
Brumku jeśli kupisz usługę w zakupach grupowych to zapisz się na najpóźniejszy możliwy termin.....ponieważ czasem niektóre "zakłady" są Świeżo otwarte i biorą udział w kampaniach typu Groupon czasem się po prostu uczą...więc lepiej być tym 50 manekinem ,na którym ktoś ćwiczy niż pierwszym może to dziwnie napisałam ale wiem,bo kreski robiłam u Pani świeżo po kursie i wiem jak mi zrobiła kreski a jak wyglądała miesiąc później korekta- korekta już dużo dużo dużo szybciej,sprawniej,lepiej itd...
O, dziękuke Ci bardzo, warto wiedzieć
W końcu jednak nie kupiłam tego dentysty, bo - choć klinika znana i już kilka lat istnieje - to znalazłam opinie, że jak się idzie na kupony z groupona, to traktują Cię jak pacjenta drugiej kategorii i cały ten zabieg robią w ok. 10 minut. A normalnie trwa ze 2 godziny

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

mój różnie, wczoraj np wg mnie bardzo mało - jadł o 8.00, potem o 11.30, chciałam go nakarmić o 14.00 bo wychodziłam, to nie bardzo miał ochotę (nie to nie ), o 17.00 tylko się pobawił, może ciut zjadł, potem przed 21.00 przed spaniem, w nocy o 24.00 i o 4.00. Po południu pościł

+ trochę brokuła, ale dosłownie może 1/3 różyczki zjadł
Wg mnie to wcale nie jest mało Tymek je 8 razy na dobę, ale to dlatego, że ja mu podstawiam pierś. Inaczej jadłby rzadziaej, max 5 razy. I właśnie stąd mój wywiad z Wami, bo zastanawiam się, czy mu na to pozwolić. Chyba powinnam, bo w końcu dziecko wie najlepiej... Ale jakoś się przyzwyczaiłam i mam stracha, że ... sama nie wiem że co Chyba po prostu weszło mi to mocno w nawyk, że w dzień podtykam mu pierś co 2h i boję się zmiany trybu dnia.

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Moja je 6 razy w ciągu dnia i w nocy 2-4 razy czasami ją przeczekuję i zabawiam żeby odstęp między karmieniami był chociaż 2,5h, bo często co 1,5 - 2 godz chce jeść. Już sama nie wiem co robić..
No a Tymek w nocy nie je wcale...

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Byłam właśnie u pediatry (innej, bo mojej nie ma) i mi nie wypisała, a chciałam 4 puszki, żeby mieć do końca stycznia chociaż. A ta, ze nie, że będzie musiała dopłacać, ze do końca miesiąca 2 dni i już mam, bla bla bla. Więc ja jej na to, ze jak Nutry ma nie byc do konca roku, to co potem mam zrobić? Co dziecku wtedy mam dać do jedzenia? A ona, ze w takich sytuacjach to ona do ministertwa zdrowia odsyła.

Właśne rycze z bezsilności
W głowie się nie mieści, co za "urzędniczka"

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem tego... moja wypisała i powiedziała,żeby wykupić do końca roku to po pierwsze a po drugie ustawa wchodzi od 1.1.2012 a to znaczy,że na dzień dzisiejszy że jeszcze nie obowiązuję...
Chociaż Ty masz ludzką, normalną lekarkę...

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Moja odpowiedź pewnie niewiele Ci pomoże, bo u nas jest karmienie na żadanie. A Mały żądny jedzenia róznie - czasem co 2 godziny, czasem co 1,5, albo i 3... W międzyczasie prosi o picie... No i w nocy się karmimy co najmniej 3 razy- za każdym razem dostaje pierś, jeśli się budzi (własciwie to zaczyna się kręcić i wtedy wstaję i daję mu jeść- ale czasem to tylko pociągnie kilka razy i śpi dalej). Ale 6 takich dłuższych , konkretnych karmień na dobę jest na pewno...
Właśnie bardzo mi pomogła, bo dokładnie o takie karmienie mi chodzi Tylko że dalej nie wiem co robić, bo, jak mówię, Tymek w nocy śpi a nie je i jak mu przestanę czasem sama z siebie proponować, to spadnie nam liczba karmień do 6. I zastanawiam się czy to wystarczy?

Ze złych wieści (baaaardzo złych): zważyłam się dzisiaj

Z dobrych wieści: idziemy dziś do restauracji na obiad. Ale nie do takiej zwykłej, tylko jednej z najlepszych w Warszawie Tylko raz tam byliśmy kiedyś, bo na kolację dla dwóch osób trzeba wydać majątek, ale zrobiła na nas świetne wrażenie. A dziś idziemy, bo jakiś czas temu mąż dostał zaproszenie do nich właśnie i dziś kończy się jego ważność. wcześniej nie mogliśmy się jakoś zmobilizować, no a teraz już trzeba. No i oczywiście Tymcio jedzie z nami
Stary 2011-12-30, 11:21   #1656
BABONIK
Zadomowienie

Mamad ja nie zauważyłam,że Cię nie było bo mnie też nie było

Scio- bidulka,lekarze po prostu mają w dupie pacjenta,liczą sie tylko oni.niestety co lekarz to inna historia, skoro kto inny dostał receptę tzn,że się da.To jest normalnie s k u r w y s y ń s t w o też mam nadzieje,że sie to wszystko ustabilizuje z początkiem roku bo przecież to parodia.Cieszy mnie to że ktoś chce zrobić porządek na czarnym rynku lekarstw na choroby przewlekłe,ale bez przesady.na pewno się to ustabilizuje

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 11:23   #1657
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
my dzis mieliśmy atrakcje w nocy , mały zjadł o 2 i o 3 obudził nas swoim gadaniem w łóżeczku i leżał sobie na brzuszku się wyspał znaczy się wzięliśmy do nas do sypialni i na szczęście zasnął (do 5 kiedy to wsunął mleko jakbyśmy go głodzili )
Bo takie nocne harce wzmagają apetycik

Cytat:
A ja mam problem z glutenem bo nie chcę wprowadzać sama bez konsultacji z lekarką ale jak będę się z nią widzieć to już będzie 7 miesiąc Szymka więc wg nowych wytycznych za późno nie wiem co robić w sumie on za 4 dni kończy pół roczku i co teraz no i ta jego skaza...
nie mam pojęcia czy podawać na własną rękę kaszkę manną ale tą błyskawczną ??
A nie ma szans wybrać sie na krótką rozmowę do pediatry tak od ręki? Dziś na przykład albo w poniedziałek Wiesz, tak między pacjentami.
Bo niby WHO zaleca podanie glutenu NIE PÓŹNIEJ niż w 6 miesiącu, a Wy go i tak już kończycie. Bo są badania potwierdzające że wprowazanie go przez 4 miesiącem i od 7. wzwiększa znacząco ryzyko celiakii. Z drugiej strony do niedawna w Polsce były wytyczne nakazujące wprowadzanie go od 10-11 miesiąca. I dzieci żyją i są zdrowe i dobrze się mają, więc pewnie nie ma się czym przejmować

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Nawet się nie przywitałam po tak długiej nieobecności, choć pewnie nikt nie zauważył, że mnie nie ma...
Zatem witam
Nie nadrobi wsyzstkiego, bo nie mam jak.
Witaj, witaj
Stary 2011-12-30, 11:25   #1658
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

brawa dla Zuzki
Moja spi tylko na pleckach, na boczku nie umie, zaraz na plecy sie przekreca. Kiedys spala tez na brzuszku.
Stronczek moj TZ tez charakterny i czasem mu sie zdarzy, ze wchodzi i od progu znajduje czego by sie tu czepic, a czasem na "lajcie"
Moja Marys spala dzis do 9.30 Zaraz ubirema sie i ja i idziemy na spacerek - na poczte sie przejde
Scio a moze bys poszla do inne przychodni?? no normalnie szok z tymi lekarzami. Ale dobrze ze sie wzieli za apteki i ceny uregulowali bo samowolka byla totalna. Ja wiecznie jak cos chcialam kupic, musialam kombinowac gdzie i jak, zeby taniej.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

a moze chcesz przepis na 3 bita???? tez prosty i pewnie podobny do krowki bo tez z masa krowkowa i szybko sie robi
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 11:26   #1659
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Baboniku, moja talia owszem, zmienia rozmiary, ale w zatrważającym tempie idą one w górę Nigdy nie byłam tak gruba, jak teraz i przestaje mnie to już bawić

O, dziękuke Ci bardzo, warto wiedzieć
W końcu jednak nie kupiłam tego dentysty, bo - choć klinika znana i już kilka lat istnieje - to znalazłam opinie, że jak się idzie na kupony z groupona, to traktują Cię jak pacjenta drugiej kategorii i cały ten zabieg robią w ok. 10 minut. A normalnie trwa ze 2 godziny
Ad 1 . grubej sobie Ciebie nie potrafię wyobrazić...ale rozumiem Cię doskonale bo wiem co to znaczy czuć się źle we własnym ciele...
ja wiem jak to poprawić w prostu sposób...trzeba robić regularnie "brzuszki"...ja to wiem ale tego nie robię bo jestem leń

Ad 2. ta kosmetyczka, o której już wspominałam mówiła także że faktycznie różnie są traktowani klienci z gruponów...tzn lepiej zadzwonić do danego salonu, gabinetu,biura itp i zapytać czy w wykonają Ci zabieg w tej samej cenie bez udziału Grouponu... wtedy kliencie traktowani są lepiej,ponieważ całość pieniążków idzie wtedy do usługodawcy.niestety groupon zabiera im 40% wartości zakupionej usługi,czyli bardzo bardzo dużo.

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 11:27   #1660
brumek
Zakorzenienie

No i o najważniejszych rzeczach zapomniałam:

Kochana Zuzanno - w dniu Twojej półrocznicy składam Ci najlepsze życzenia!!! Duża rośnij i ŚPIJ w nocy

oraz:

Kochana Emilie - Tobie także sto lat z okazji 5-miesięcznicy
Stary 2011-12-30, 11:27   #1661
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość
nie. najpierw vitreus a później asynastra. nic innego nie miałam.
a o co chodzi?? jestem w coś zamieszana?? nieeee to nie jaaa
tak tylko pytam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 11:28   #1662
ellika
Rozeznanie

Cytat:
No a Tymek w nocy nie je wcale...
wiem wiem...w sumie zazdroszcze. Nie martw się o przyszłe karmienia jak już będzie miał urozmaiconą dietę, jeśli będzie chciał piersi to się będzie domagał, jeśli nie - to przestaniesz go karmić UU i to będzie naturalny proces, a mleczko będziesz mu podawać w innych posiłkach.
Stary 2011-12-30, 11:28   #1663
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
A nie ma szans wybrać sie na krótką rozmowę do pediatry tak od ręki? Dziś na przykład albo w poniedziałek Wiesz, tak między pacjentami.
Bo niby WHO zaleca podanie glutenu NIE PÓŹNIEJ niż w 6 miesiącu, a Wy go i tak już kończycie. Bo są badania potwierdzające że wprowazanie go przez 4 miesiącem i od 7. wzwiększa znacząco ryzyko celiakii. Z drugiej strony do niedawna w Polsce były wytyczne nakazujące wprowadzanie go od 10-11 miesiąca. I dzieci żyją i są zdrowe i dobrze się mają, więc pewnie nie ma się czym przejmować
no nie ma szans bo ona taka zapracowana w szpitalu, ze się umawiamy z wyprzedzeniem.
No wg nowych wytycznych to już za późno
Stary 2011-12-30, 11:29   #1664
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ad 1 . grubej sobie Ciebie nie potrafię wyobrazić...ale rozumiem Cię doskonale bo wiem co to znaczy czuć się źle we własnym ciele...
ja wiem jak to poprawić w prostu sposób...trzeba robić regularnie "brzuszki"...ja to wiem ale tego nie robię bo jestem leń

Ad 2. ta kosmetyczka, o której już wspominałam mówiła także że faktycznie różnie są traktowani klienci z gruponów...tzn lepiej zadzwonić do danego salonu, gabinetu,biura itp i zapytać czy w wykonają Ci zabieg w tej samej cenie bez udziału Grouponu... wtedy kliencie traktowani są lepiej,ponieważ całość pieniążków idzie wtedy do usługodawcy.niestety groupon zabiera im 40% wartości zakupionej usługi,czyli bardzo bardzo dużo.
Ad 1. - dokładnie
Ad 2. - rany, 40% Nie miałam pojęcia, że aż tyle!

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
tak tylko pytam

Stary 2011-12-30, 11:30   #1665
brunetka2000
Zakorzenienie

hejka
A możecie powiedzieć kiedy trzeba ten gluten zacząć wprowadzać. Bo ja już nie wiem, czytam i czytam i jedni piszą tak drudzy inaczej. I wiem, że było już pisane, ale jak to zrobić przy dziecku karmionym MM
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 11:31   #1666
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

no zbieram dupke w troki i ide z Maniutkiem na spacerek i na poczte zajrze - choc wcale mi sie za ta instytucja nie teskni
a co do ubioru i wogole po ciazy nie ejstescie osamotnione, ja w domu chodze w "byle czym" bo moja ma refluks i zawsze mam jej "pawie" na sobie, ponadto malowac sie nigdy nie umialam, ale staram sie miec zawsze wlosy umyte (bo czasem mi sie nawet nie chce ich myc).
Stary 2011-12-30, 11:38   #1667
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
hejka
A możecie powiedzieć kiedy trzeba ten gluten zacząć wprowadzać. Bo ja już nie wiem, czytam i czytam i jedni piszą tak drudzy inaczej. I wiem, że było już pisane, ale jak to zrobić przy dziecku karmionym MM
gdzię Ty się podziewała??

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Boże jak ja ten posta napisałam , normalnie "kali pisać, kali mówić"

Stary 2011-12-30, 11:38   #1668
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem tego... moja wypisała i powiedziała,żeby wykupić do końca roku to po pierwsze a po drugie ustawa wchodzi od 1.1.2012 a to znaczy,że na dzień dzisiejszy że jeszcze nie obowiązuję...
Oa stwierdziła, że jak mi wypisze to będzie musiała dopłacić, ale kij jej w oko.
Teściowej siostra pracuje w szpitalu (przy komisjach orzecznictwach) i teściówka podsunęła pomysł, ze może ona i załatwiła mi jeszcze 4 puszki.
Mam w zapasie 9 na styczeń starczy i przez styczeń albo przejdziemy na zwykłe albo na sojowe.

Dzięki dziewczyny, że mogłam się wygadać, za pocieszenie

Ja do glutenu wprowadzałam jak skończyła 5 miesięcy. Łyżke manny dodawałam, do deserku albo obiadku. Ale tak jak Brumek pisze dawniej było po 10 i też wszytsko ok

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 11:38   #1669
mamad1
Zadomowienie

Chciałabym coś jeszcze popisać dziś z Wami, bo męża chwilowo nie ma i komputer wolny, ale Mały mi nie bardzo pozwala.

Brumek Patryk do niedawna nie odmawiał nigdy jedzenia - jadł tyle razy, ile razy mu dałam. A teraz je tylko wtedy, kiedy on chce i jak długo chce. Po prostu odmówi jedzenia. Zasypiał przy cycu, a teraz tylko wieczorem. Domaga się, żeby go uśpić, ale nie przy jedzeniu. Pokazuje swój charakterek I jeszcze się wycwanił, bo nie chce jeść z prawej piersi - tylko to pierwsze mleczko, a potem domaga się lewej. Na początku dziwiłam się, że tak szybko wyjadał ją, ale zorientowałam się, że jednak nie. Więc teraz ja go trochę oszukuję i przystawiam go spod pachy znowu do prawej piersi i je
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 11:41   #1670
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
gdzię Ty się podziewała??
Nigdzie w domu byłam, ale mała cały czas mi marudzi, zaczyna próbować raczkować (już 2 razy głowę rozbiła, bo nogi jej idą, a ręce nie chcą) i tak latam za nią, między czasie gotuję, piorę i chodzimy na spacery. Podczytuje w wolnej chwili. Agadus a ty podajesz już ten gluten ???

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Ja do glutenu wprowadzałam jak skończyła 5 miesięcy. Łyżke manny dodawałam, do deserku albo obiadku. Ale tak jak Brumek pisze dawniej było po 10 i też wszytsko ok
Scio a ty kupowałaś taką normalną kaszkę czy błyskawiczną ??? Ile gotowałaś ? ??? Ile dodawałaś wody ??? Sorki za te pytanka, ale jestem ciemna w te sprawy
Stary 2011-12-30, 11:42   #1671
asynastra
Raczkowanie

Cytat:
Z dobrych wieści: idziemy dziś do restauracji na obiad.
ależ Ci zazdroszczę. Mnie tż zabrał ostatni raz i pierwszy do restauracji jak się oświadczał

Cytat:

Kochana Emilie - Tobie także sto lat z okazji 5-miesięcznicy
dałaczam

evewe - też po domu chodze w byle czym i się nie maluję nie czeszę, wgl nic. zapuszczam się, o. Jedyne co to maluję paznokcie.

agadus - no raczej tak tylko nie pytasz. nie chcę zeby coś na mnie było. Jak coś macie do mnie to mówić.

też macie tak, że jak czytacie posty to nie widać kto je napisał? czy tylko ja mam taki wąski monitor??

Chciałam jeszcze, że mój tż jest taki, że jednego dnia narzeka, że nic nie posprzątane a drugiego krzyczy że ciągle sprzątam
Stary 2011-12-30, 11:49   #1672
agadus
Wtajemniczenie

Zuzia Emilie 100 latek

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

brunetka ja jeszcze nie podaję, ale w wigilę podałam mięsko, ale może w przyszłym tygodniu podam gluten, i nie wiem może kaszka mleczna, albo słoiczki z hipp takie z kaszką manną bo mam, jeszcze nie wiem ,a podawałaś mięsko??

asynastra ja tylko się zapytałam

Stary 2011-12-30, 11:52   #1673
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]brunetka ja jeszcze nie podaję, ale w wigilę podałam mięsko, ale może w przyszłym tygodniu podam gluten, i nie wiem może kaszka mleczna, albo słoiczki z hipp takie z kaszką manną bo mam, jeszcze nie wiem ,a podawałaś mięsko??
Tak podałam jak tylko mała skończyła 5 mc
Stary 2011-12-30, 11:53   #1674
dziubek79
Zakorzenienie

asynastra a co Ty tak po cichu do klubu naszego weszłaś ??
tak od razu prywatna wiadomość do "matki założycielki " ??
Stary 2011-12-30, 11:58   #1675
asynastra
Raczkowanie

Cytat:
asynastra a co Ty tak po cichu do klubu naszego weszłaś ??
tak od razu prywatna wiadomość do "matki założycielki " ??
był otwarty to weszłam. a co to znaczy tak od razu?
Stary 2011-12-30, 12:01   #1676
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
ależ Ci zazdroszczę. Mnie tż zabrał ostatni raz i pierwszy do restauracji jak się oświadczał

dałaczam

evewe - też po domu chodze w byle czym i się nie maluję nie czeszę, wgl nic. zapuszczam się, o. Jedyne co to maluję paznokcie.

agadus - no raczej tak tylko nie pytasz. nie chcę zeby coś na mnie było. Jak coś macie do mnie to mówić.

też macie tak, że jak czytacie posty to nie widać kto je napisał? czy tylko ja mam taki wąski monitor??

Chciałam jeszcze, że mój tż jest taki, że jednego dnia narzeka, że nic nie posprzątane a drugiego krzyczy że ciągle sprzątam
Ja wlosy obowiazkowo ufarbowane - ale w kucyk sciagniete bo Maniutek ciagnie z calej sily jak sie cos wydostanie. A paznokcie tipsy robie od jej chrztu czyli 3 miesiecyale po domu jak kura domowa laze. Mialam isc na spacer to mala usnela na lezaczku, a teraz chcialam isc to nie bo klient przyjezdza po auto i ktos musi umowe spisac i kase policzyc jakby co - zabije tego mojego TZ ktoregos pieknego dnia
Stary 2011-12-30, 12:01   #1677
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
jak otwarty????
do tej pory trzeba było dostać zaproszenie od zarządzającej klubem więc się zdziwiłam.
Stary 2011-12-30, 12:05   #1678
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
jak otwarty????
do tej pory trzeba było dostać zaproszenie od zarządzającej klubem więc się zdziwiłam.
niech zalozycielka sprawdzi, czasem sie cos przestawi, my na innym watku tak mialysmy ze zrobil sie otwarty, ale zareagowala zalozycielka i teraz tylko na zaproszenie. Takze ta co zalozyla niech sprawdzi ustawienia, ja tam poczekam na wtajemniczenie do klubu
Stary 2011-12-30, 12:06   #1679
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

Stary 2011-12-30, 12:10   #1680
asynastra
Raczkowanie

Cytat:
jak otwarty????
napisałam do zarządzającej, z nadzieją, że mnie wpuścicie tam bo chciałam Wasze dzieci zobaczyć, nie wklejacie tutaj za dużo zdjęć. a potem patrze, że klub jest otwarty, to sobie weszłam i obejrzałam i tylko profile na portalach wpisałam swoje.
oczywiście jeśli to problem to się wypisze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości