Ligh Sheer Duet depilacja laserowa - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-10, 08:42   #181
Absit
Zadomowienie

Dot.: Ligh Sheer Duet depilacja laserowa

Cytat:
Napisane przez Daria93 Pokaż wiadomość
Witam Zamierzam zrobić depilację laserem diodowym nie wiem tylko dokładnie jakim... Jaka jest różnica pomiędzy Light Sheer ET 400 a Light Sheer Et 100 ? czego tyczą się te liczby ? Który jest skuteczniejszy? Jest ktoś może w stanie polecić mi jakiś salon we Wrocławiu ?? Dodam, że jestem "ofiarą" IPL - mam wykonanych ponad 15 zabiegów na pachach i bikini i końca nie widać... ręce mi opadają Chciałabym to już skończyć i mieć za sobą .

Z góry dziękuję za pomoc

cyfry przy nazwach oznaczaja dlugosc fali swietlnej, ktora lepsza??? nie wiem, tu bym sprobowala rozmowy z doswiadczona osoba, najlepeij lekarzem kosmetologiem, ktory nie zajmuje sie depilacja, czyli nie bedzie zachwalal swojego sprzetu.

a we Wroclawiu gabinetow jest kilka z LSD jesli chcesz wiedziec cos wiecej umow sie na wizyte albo zadzwon i popros o szczegolowe informacje, ten gabinet, gdzie pani bedzie cierpliwie odpowiadac na wszystkie pytania i nie bedzie Cie zbywac powinnas wybrac
Absit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-10, 22:38   #182
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Absit Pokaż wiadomość
cyfry przy nazwach oznaczaja dlugosc fali swietlnej, ktora lepsza??? nie wiem, tu bym sprobowala rozmowy z doswiadczona osoba, najlepeij lekarzem kosmetologiem, ktory nie zajmuje sie depilacja, czyli nie bedzie zachwalal swojego sprzetu.
Dokładnie
Stary 2011-12-11, 09:13   #183
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flintka Pokaż wiadomość
Depilacja Duetem jest szybsza i bardziej komfortowa ale niestety mniej dokładna.Bardziej polecam zwykłego LightSheer i gabinet gdzie przykładają się i robią dokładnie punkt po punkcie.Ja polecam depilacje4body.Teraz mają konkurs więc można wygrać depilację za darmo.
jakbym miała się punkt po punkcie depilować, to przy moim owłosieniu nóg trwałoby to pół dnia.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-11, 20:44   #184
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
jakbym miała się punkt po punkcie depilować, to przy moim owłosieniu nóg trwałoby to pół dnia.
I ból byłby większy i dłużej by trwał
Ja wolę Duet - duża głowica na wszystko, co można tą dużą zrobić, a mniejsza do perfekcyjnego wykończenia, np. bikini
Stary 2011-12-11, 21:27   #185
Absit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Apsik13 Pokaż wiadomość
Ja wolę Duet - duża głowica na wszystko, co można tą dużą zrobić, a mniejsza do perfekcyjnego wykończenia, np. bikini
tak pracuja panie w gabinecie do ktorego chodze, to co mozna robia duza glowica a tam gdzie trzeba perfekcyjnie "dostrzelic" pracuja mala glowica. Tez sie nie widze na depilacji nog mala glowica, jedna klientka na caly dzien, przynajmniej z moim owloseniem
Stary 2011-12-12, 11:56   #186
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
tak pracuja panie w gabinecie do ktorego chodze, to co mozna robia duza glowica a tam gdzie trzeba perfekcyjnie "dostrzelic" pracuja mala glowica. Tez sie nie widze na depilacji nog mala glowica, jedna klientka na caly dzien, przynajmniej z moim owloseniem
A ja robię całe nogi bo nie chciałam, żeby po depilacji łydek była jakaś różnica porównując je do ud, więc całe nogi i mala głowca to byłaby masakra
Stary 2011-12-13, 15:21   #187
Galijka
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja robię całe nogi bo nie chciałam, żeby po depilacji łydek była jakaś różnica porównując je do ud, więc całe nogi i mala głowca to byłaby masakra
Ja mam niestety za jasne włosy na udach
A pierwszy zabieg na łydki miałam robiony właśnie małą głowicą i z tego co pamiętam trwało to ok. 1h. No może z małym hakiem. No ale nie było tragedii w każdym razie Za to ból nieporównywalnie większy niż przy Duecie

http://www.centaurus.org.pl/

Cmentarz dla zwierząt

Galijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-13, 21:47   #188
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Galijka Pokaż wiadomość
Ja mam niestety za jasne włosy na udach
A pierwszy zabieg na łydki miałam robiony właśnie małą głowicą i z tego co pamiętam trwało to ok. 1h. No może z małym hakiem. No ale nie było tragedii w każdym razie Za to ból nieporównywalnie większy niż przy Duecie
Jak patrzę na swoje nogi, to widzę, że też mam jasne włoski i obawiam się, że i tak mi ich trochę zostanie
Ale trudno - wolę parę jasnych gdzieniegdzie niż ciemne, które trzeba golić
Ja tam się cieszę, że w każdej sytuacji mogę wyciągnąć swe kopyta pokazując je ludziom i zawsze będą dobrze wyglądały dzięki laserowi
Stary 2011-12-14, 16:13   #189
Galijka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak patrzę na swoje nogi, to widzę, że też mam jasne włoski i obawiam się, że i tak mi ich trochę zostanie
Ale trudno - wolę parę jasnych gdzieniegdzie niż ciemne, które trzeba golić
Ja tam się cieszę, że w każdej sytuacji mogę wyciągnąć swe kopyta pokazując je ludziom i zawsze będą dobrze wyglądały dzięki laserowi
No ja mam niestety wszystkie włosy na udach jasne bo praktycznie nigdy ich nie goliłam. Zastanawiałam się czy gdybym zaczęła golić regularnie (co za tym idzie zaczną odrastać ciemne) to czy kiedyś "załapią" się na laser Będę musiała zapytać przy następnej wizycie czy taka akcja coś da

Cmentarz dla zwierząt

Stary 2011-12-15, 08:00   #190
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Galijka Pokaż wiadomość
No ja mam niestety wszystkie włosy na udach jasne bo praktycznie nigdy ich nie goliłam. Zastanawiałam się czy gdybym zaczęła golić regularnie (co za tym idzie zaczną odrastać ciemne) to czy kiedyś "załapią" się na laser Będę musiała zapytać przy następnej wizycie czy taka akcja coś da
Ja sama zrobiłam sobie kiedyś kuku podążając za modą na super gładkość i wystarczyło, że raz je usunęłam I to bez potrzeby. A potem pretensje do siebie bo odrosły, ale nie takie jak kiedyś itd... A teraz laser
Zapytaj pani doktor czy jest sens, ale podejrzewam, że powie, żeby ich nie zaczepiać.
Stary 2011-12-20, 16:23   #191
Odziobad
SPAMER
Nieopłacona reklama

Taki laser jest także w Białymstoku w Centrum Dermatologii i Medycyny Estetycznej Dermedica http://http://dermedica.pl/lasery,depilacja_laserowa .html
Odziobad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-23, 19:05   #192
azure
Zadomowienie

GG do azure

Dziewczyny, czy ja dobrze rozumiem? Na light sheer muszę się najpierw zapuścić, a potem tuż przed zabiegiem zgolić normalną maszynką?
Stary 2011-12-25, 20:40   #193
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azure Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy ja dobrze rozumiem? Na light sheer muszę się najpierw zapuścić, a potem tuż przed zabiegiem zgolić normalną maszynką?
Na miesiąc przed zabiegiem można, a nawet trzeba się radośnie golić maszynką i tylko maszynką
Tuż przed wykonaniem zabiegu również, a jeśli nie, zrobi to osoba wykonująca zabieg.

Edytowane przez Apsik13
Czas edycji: 2011-12-25 o 20:45
Apsik13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 10:27   #194
Absit
Zadomowienie

obserwuję swoje bikini i nareszcie można powiedzieć że są efekty

nie golę się w ogóle a włoski nie rosną, tzn. są takie pojedyncze ale to już mi pani dostrzeli w styczniu na wizycie i chyba to będzie koniec, potem tylko ew. raz w roku taka przypominająca dawka

teraz pachy...ciekawe czy też będą takie trudne jak bikini
Stary 2011-12-30, 10:31   #195
Limone
Zakorzenienie

Cytat:

nie golę się w ogóle a włoski nie rosną, tzn. są takie pojedyncze ale to już mi pani dostrzeli w styczniu na wizycie i chyba to będzie koniec, potem tylko ew. raz w roku taka przypominająca dawka

Super!
A ile razy robiłaś, jakie były przerwy między zabiegami i kiedy miałaś ostatni?
Limone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 11:25   #196
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie
Z moim bikini tak samo

Miałam jechać dziś na zabieg, ale wczoraj wieczorem dzwonili z gabinetu i podobno mają awarię sprzętu, więc musiałam przełożyć wizytę
Nie lubię takich niespodziewanych akcji

Z pachami, tak jak z innymi częściami - nigdy nic nie wiadomo
U mnie jest ok, ale już koleżanka się skarży, że pachy to dla niej koszmar bo nie widać efektów
Czyli jak zwykle rosyjska ruletka
Ale miejmy nadzieję, że będzie dobrze
Stary 2011-12-30, 15:39   #197
Absit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Super!
A ile razy robiłaś, jakie były przerwy między zabiegami i kiedy miałaś ostatni?
jestem po 6 zabiegach, odstępy min 8 tygodni max 11
teraz w styczniu będzie 7 zabieg a potem mam nadzieję ew. pod koniec roku na pojedyncze "dostrzały"
no i te pachy

Cytat:
Miałam jechać dziś na zabieg, ale wczoraj wieczorem dzwonili z gabinetu i podobno mają awarię sprzętu, więc musiałam przełożyć wizytę
Nie lubię takich niespodziewanych akcji

U mnie jest ok, ale już koleżanka się skarży, że pachy to dla niej koszmar bo nie widać efektów

no ja też nie lubię jak w ostatniej chwili dzwonią że coś nie tak i trzeba zabieg przełożyć, ale w sumie może to i lepiej że przed sylwestrem nie będziesz się męczyć

nie strasz mnie już bikini było tortura
Stary 2011-12-30, 16:16   #198
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
a u mnie pachy widać najbardziej ze wszystkicch części podatne na lsd, bo efekty super. w bikini chyba za słabą moc wybrała babeczka przez to że mnie bardzo bolała. linię białą podejrzewam że jeszcze tylko raz będę musiała mieć bo mi kilka włosów zostało (bo w ogóle mialam tylko kilka ), a nogi dopiero w przyszłym tygodniu będę miała robione, bo za bardzo opalone miałam.
przedramiona z kolei widać efekt ale 'plackami', średnio zadowolona jestem.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 18:38   #199
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
no ja też nie lubię jak w ostatniej chwili dzwonią że coś nie tak i trzeba zabieg przełożyć, ale w sumie może to i lepiej że przed sylwestrem nie będziesz się męczyć
E tam Sylwester... wolałabym jednak ten zabieg
Najgorzej jak się na coś nastawię i ups... nie ma
Jadę za tydzień, wrrr.

Bądź dobrej myśli
Ja sobie powiedziałam, że jak przeżyję bikini, to przeżyję wszystko, więc głowa do góry
Stary 2012-01-07, 16:47   #200
dorota_
Raczkowanie

Ja mogę ze swojego doświadczenia we Wrocławiu polecić gabinet dermed. Co prawda nie wiem jak wygląda sytuacja w innych gabinetach ale ja jestem naprawde mega zadowolona a chyba Light Sheerów nie ma aż tak dużo we Wrocławiu w odróżnieniu od IPL które są niemal wszędzie za dość kuszące pieniadze.
Robiłam na początku listopada łydki i przedramiona a na początku grudnia uda.
Najbardziej efekt widac na łydkach, minęło już 2 miesiące i dopiero teraz wyrastaja mi jakieś pojedyńcze włoski i teoretycznie powinnam już iśc na drugi zabieg ale chyba nie warto dla kilku włosków więc bede czekać.
Musze zaznaczyc że miałam naprawdę mocno ciemne owłosienie na łydkach z dużą tendencja do wrastania przez co zresztą narobiłam sobie sporo blizn,.
Planuje zaś powtórzyć przedramiona za jakiś miesiąć, bo tu efekt jest również duży ale już mi trochę włosków odrosło. Jesli miałabym to przyrównać do początkowej ilości to na łydkach odroslo mi może 5%, na przedramionach ok 30%. Ud jeszcze nie oceniam bo miesiąc toc chyba mało, ale też jest niezle.
Jesli taki efekt sie utrzyma to będę w siódmym niebie. Już od jakis 2 lat zastanawiałam się nad depilacja ale zawsze się bałam że wyrzucę kasę i będę niezadowolona. Ale postanowiłam zaryzykowac i nie załuję!

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=280425
dorota_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-10, 11:02   #201
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorota_ Pokaż wiadomość
Najbardziej efekt widac na łydkach, minęło już 2 miesiące i dopiero teraz wyrastaja mi jakieś pojedyńcze włoski i teoretycznie powinnam już iśc na drugi zabieg ale chyba nie warto dla kilku włosków więc bede czekać.
Musze zaznaczyc że miałam naprawdę mocno ciemne owłosienie na łydkach z dużą tendencja do wrastania przez co zresztą narobiłam sobie sporo blizn,.
Planuje zaś powtórzyć przedramiona za jakiś miesiąć, bo tu efekt jest również duży ale już mi trochę włosków odrosło. Jesli miałabym to przyrównać do początkowej ilości to na łydkach odroslo mi może 5%, na przedramionach ok 30%. Ud jeszcze nie oceniam bo miesiąc toc chyba mało, ale też jest niezle.
Jesli taki efekt sie utrzyma to będę w siódmym niebie. Już od jakis 2 lat zastanawiałam się nad depilacja ale zawsze się bałam że wyrzucę kasę i będę niezadowolona. Ale postanowiłam zaryzykowac i nie załuję!
Łydki generalnie wychodzą lepiej od ud, tzn. szybciej widać efekty - tak mówiła pani doktor i to prawda jak patrzę na siebie.
Włoski na przedramionach tak jak uda są cięższe do wytępienia, ale wszystko da się załatwić. Dosłownie i w przenośni

Ja już po zabiegu, który mi ostatnio "odroczono"
Znowu robiłam maraton, czyli depilowałam wszystko po kolei, żeby mieć z głowy kolejne wizyty i depilacje "po kawałku", czyli raz bikini, raz nogi itp.
I o dziwo - nie dość, że było szybko - doświadczona pani doktor dawała czadu z przyłożeniami, do tego była bardzo dokładna i po zabiegu robiła mi jeszcze pojedyncze strzały - to jeszcze nogi i bikini nie bolały tak jak ostatnio Do tego wszystkiego miła rozmowa i poszło piorunem. Było bardzo pozytywnie
Większy dyskomfort natomiast odczuwałam przy depilacji pach bo pani stwierdziła, że z dużej głowicy tym razem przerzucimy się na małą z tego względu, że jest bardziej agresywna i dodając większą moc lepiej będzie działać na słabe i coraz jaśniejsze włoski. Fakt, agresywnie było, czułam zapach spalenizny Teraz czekam na efekt
Stary 2012-01-10, 11:09   #202
Shazney
Zakorzenienie

Ale Wam zazdroszczę ! Denerwuje mnie już to golenie (a nawet bardziej). Kremy nie działają, plastrami nie potrafię się posługiwać, więc pozostaje maszynka. A jak maszynka, to grubsze włosy i odrost już na drugi dzień. Oczywiście podrażnienia murowane, ale z tym jakoś sobie radzę.

dorota_,
dzięki za namiar we Wrocławiu - często tam bywam, więc może w najbliższej przyszłości umówię się na serię.

Apsik,
a Ty gdzie wykonujesz zabiegi?

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-10, 11:13   #203
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Apsik, a Ty gdzie wykonujesz zabiegi?
Jeśli często bywasz we Wrocławiu, to Lublin nie będzie Ci po drodze
Stary 2012-01-10, 11:22   #204
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli często bywasz we Wrocławiu, to Lublin nie będzie Ci po drodze
Łoo, rzeczywiście, szmat drogi . Trochę szkoda. Nie chciałabym trafić w nieodpowiednie ręce, a z tego co tu napisałaś, to Ty dobrze trafiłaś. Nie lubię gdy na mnie eksperymentują

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-10, 12:44   #205
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Łoo, rzeczywiście, szmat drogi . Trochę szkoda. Nie chciałabym trafić w nieodpowiednie ręce, a z tego co tu napisałaś, to Ty dobrze trafiłaś. Nie lubię gdy na mnie eksperymentują
A ja nie lubię jak ktoś się na mnie uczy
Wiem, że na kimś trzeba, ale jeśli tak, to ajmsorry, nie za moje pieniądze Swoje mogę wydać, ale na profesjonalną akcję
W październiku depilowała mnie nowa pani - niby było ok, ale tak długo, że masakra Nie zapiszę się do niej bo nie mam zamiaru dwa razy dłużej znosić "uroków" zabiegu
Więc jak już znajdziesz "swój" salon, zawsze możesz wypytać recepcjonistki o personel i zapisać się do kogoś doświadczonego - masz takie prawo.
Stary 2012-01-10, 15:22   #206
Galijka
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja nie lubię jak ktoś się na mnie uczy
Wiem, że na kimś trzeba, ale jeśli tak, to ajmsorry, nie za moje pieniądze Swoje mogę wydać, ale na profesjonalną akcję
W październiku depilowała mnie nowa pani - niby było ok, ale tak długo, że masakra Nie zapiszę się do niej bo nie mam zamiaru dwa razy dłużej znosić "uroków" zabiegu
Więc jak już znajdziesz "swój" salon, zawsze możesz wypytać recepcjonistki o personel i zapisać się do kogoś doświadczonego - masz takie prawo.
na mnie jak się dziewczyna uczyła to wiedziałam na co się decyduję i miałam zabieg za darmo

Cmentarz dla zwierząt

Stary 2012-01-10, 21:02   #207
Absit
Zadomowienie

zgadzam sie z Galijka, panie musza sie nauczyc, ale skoro robia to na klientkach to przynajmniej niech to bedzie za darmo i w razie czego do powtorzenia przez doswiadczona osobe.
Stary 2012-01-11, 07:11   #208
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam sie z Galijka, panie musza sie nauczyc, ale skoro robia to na klientkach to przynajmniej niech to bedzie za darmo i w razie czego do powtorzenia przez doswiadczona osobe.
To naturalne, że trzeba się uczyć, żeby umieć.
Ale na szczęscie mamy prawo wybierać panie mniej lub bardziej doświadczone i ja wybieram te drugie
I w moim przypadku, kiedy nowa pani robiła mi zabieg - dość niesprawnie i ze stresem - płaciłam normalnie, więc ja dziękuję za taką przyjemność.
Stary 2012-01-15, 12:08   #209
marieann
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorota_ Pokaż wiadomość
Ja mogę ze swojego doświadczenia we Wrocławiu polecić gabinet dermed. Co prawda nie wiem jak wygląda sytuacja w innych gabinetach ale ja jestem naprawde mega zadowolona a chyba Light Sheerów nie ma aż tak dużo we Wrocławiu w odróżnieniu od IPL które są niemal wszędzie za dość kuszące pieniadze.
Robiłam na początku listopada łydki i przedramiona a na początku grudnia uda.
Już prawie jestem przekonana co do zabiegu, powiedz mi jeszcze czy ceny co tam podają np za łydki to 270 za jedną czy za dwie? I czy musze najpierw na konsultację czy od razu umawiać się na usuwanie?

Myśląc o sobie
marieann jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-16, 20:00   #210
Bella_Toscana
Przyczajenie

Witajcie. Znalazłam przypadkiem ten wątek i chciałabym dołączyć. W zeszłą środę miałam robioną próbę laserową na pachę i bikini.. Pacha w miarę ok ale na bikini dostałam zapalenia mieszków włosowych - opuchlizna zeszła ale nadal każdy mieszek jest ciemno czerwony..Miałam mieć zabieg całościowy w zeszły piątek ale pokazałam co mi się stało i zabieg oczywiście się nie odbył.. Szczerze to bardzo mnie to zasmuciło. Czy to znaczy, że mogę sobie darować laser w ogóle?
Bella_Toscana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości