|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
No popatrz...czlowiek taki mądry że nawet się nie domyśli
![]() zawsze do usług ![]() ja też...a wczoraj do 2 pranie robiłam bo mi się spać nie chciało ![]() serio serio ![]() jak przeczytalam zdanie o bigosie to spojrzałam na mój talerz i Cześć Mariolka ![]() Cytat:
![]() Dla Ciebie również udanego Sylwestra i lepszego nowego roku ![]() buziak ![]() Ola wróciłam i....przejmuje wszystkie pierwsze posty
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-12-29 o 23:37 |
|
|
|
|
#2132 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak zrobię ... wolę sprawdzić czy nie jest gorzej, bo jak jest to nigdzie nie jadę ... chociaż jak jest ok to i tak będę miała wyrzuty sumienia że go zostawiłam takiego kaszlącego ![]() inhalatora nie mam ... zastanawiałam się właśnie nad kupnem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
incydent z pietruszką przeżyłam wczoraj ![]() aż się boję co będzie jak pojedziemy na tego sylwestra ![]() Cytat:
Cytat:
Ba od 2 miesięcy, a zasypianie wieczorem trwa tyle samo Bartek też wczoraj tak się udezył w kolano, ze aż się obudził i płakał chyba 10 minut
|
|||||
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze Wam opowiem jak dzisiaj pięknie wyszłam na "blondynkę"
![]() Historia długa, więc wstęp w skrócie a na końcu to co najważniejsze... ![]() Rano mój tel stracił zasięg, oczywiście umknął mi ten fakt...koledzy czekali na mnie pod blokiem, ja oczywiscie zdziwiona że nie dzwonią jak zwykle wparowałam do auta...a oni do mnie że już myśleli że tel mi się rozładował, że sobie spokojnie śpię a oni stojąc pod moim blokiem nawet nie wiedzieliby gdzie mnie szukać...więc braki adresowe szybko uzupełniłam, po czym mówię, ze jak zapomną to niech szukają balkonu z karmnikiem, na którym stoi sobie wiatrak...jeden z kumpli spojrzał na mnie, po czym ze śmiechem zapytał..."a to ten wiatraczek to ma odstraszać ptaszki od tego karmnika, tak?" i dziwiłam się dlaczego ostatnio jedzenie zniknęło po kilku dniach, a teraz nieruszone
|
#2134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u nas wisi słoninka zaraz przy oknie i sikorki jak głodne to nawet kota na parapecie się nie boją ![]() też idę ... małż dzisaij ma nockę więc śpię z tym mniejszym mężczyzną przynajmniej będę miała blizej żeby go przykryć ![]() dobranoc |
||||
|
|
|
#2135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kuba nigdy się nie budzi, a czasem to aż mnie boli, jak się uderzy ![]() Cytat:
|
|
|
#2136 | |||
|
Zadomowienie
|
Jeszcze śpicie? ![]() My dzisiaj od 5. na nogach, bo Tymek uznał, że już jest wyspany Tyle, że przed siódmą uznał, że jednak dośpi i dalej śpi, a ja czekam aż się obudzi, bo do przedszkola trzeba iść ![]() Cytat:
![]() ~~~~~~~~ Dzisiaj to chyba dopiero na obiad się do przedszkola wyrobimy ![]() Przedwczoraj na zebraniu było fajnie Już rozumiem dlaczego rodzice na hasło "wybieramy trójkę klasową" spuszczają głowy i udają, że ich nie ma, bo sama też chciałam się wtopić w ścianę Muszę kupić szczoteczkę z zamykaną "główką" .
|
|
#2137 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hello babeczki
![]() hehe i dzięi za życzenia a wiesz że takiego miałam smaka że byłabym pojechała ![]() Cytat:
a ja najpierw pomyślałam że się na blond zrobiłaś ![]() Cytat:
*** uciekam do papierków
|
|
#2138 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak jeszcze masz ochotę,to może Ci podesłać? ![]() Cytat:
Bawcie się dobrze Cytat:
![]() A jak coś nie wyjdzie,to po koleżankach,tak? ![]() Cześć Kasia Cytat:
Cytat:
Kup sobie,bo inhalator to fajna sprawa Nie jest łatwo i czasem serce się kraje ,ale musimy przewziąć jakoś te nasze dzieci.Tak nie może być ![]() Cytat:
ale nie wszystkie mają taki tok myślenia ![]() Cytat:
U mnie jest i karmnik i słoninka,póki co szału nie ma,może dlatego,że zimy brak jak juz jakis przyleci,to częściej na słonince siada ![]() ---------------------- Dzisiaj trochę przyspaliśmy małż do pracy się spóźnił ![]() Ząb coś nacichł ale i tak pójdę na przegląd ![]() |
|||||||
|
|
|
#2139 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a jakie obowiązki "świętej trójcy"? ![]() no coś TY ![]() no i z sylwestra dupa ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() mój ząb coś też się dzisiaj odzywa a wizyta dopiero 10tego
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie śnieg pada, a ja się wybieram dziś na dłutowanie ósemki
![]() chyba wstąpię do Sephory wcześniej się odstresować - kupię balsamy do kąpieli z serii świątecznej bo są mocno przecenione
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierze, ze z tego powodu A wybudza sie w nocy i prawie codziennieprzyhcodzi do nas do lozka, a wiec sie niezbyt wysypiam. Jeszcze mi sie nie zdarzylo, aby ktos dal A cos bez mojej zgody i to bardzo mi sie podoba , ja tez wtapialabym sie w sciane
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
karo, nie pamiętam czy Ci wklejałam juz czy nie
http://www.spookynails.com/2011/05/s...08-swiato.html http://www.spookynails.com/2011/12/q...skorelaks.html http://konadomania.blogspot.com/2010...ub-loveem.html http://migdall.wordpress.com/2011/01/24/charming-holo/ a ja zamówiłam sobie jeszcze taki http://www.thesubtleshimmer.com/2011...vvolution.html nie wiem gdzie go będę nosić, ale trudno ![]() jak szukałyśmy to była bida, a teraz już w kilku firmach znalazłam takie lakiery ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() morska, trójka klasowa u przedszkolaków i co zostałaś wybrana
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-12-30 o 10:01 |
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
hej
bylismy u lekarza, osłuchowo dalej wszystko w porządku to uciekam, bo plany się troszke zmieniły i chyba pojedziemy już dzisaij czeka mnie pakowanie, muszę jeszcze upiec pysznotkę i ogarnąć troche dom ![]() Tam pewnie nie będzie internetu więc już dzisiaj Wam życzę szczęśliwego nowego roku Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2011-12-30 o 10:26 |
|
|
|
#2144 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To chyba o coś takiego chodzi: http://dommamy.pl/szczoteczka-dla-dzieci-z-zamykanym-pokrowcem-mis-roy-p-322.html tutaj ale elektryczna: http://allegro.pl/szczoteczka-do-zebow-i2018260944.html i gdzieś mi mignęły same takie nakładki na główkę szczoteczki,bo to chyba o to chodzi ![]() ![]() Jak wpadniesz,to mogę dla Ciebie zostawić Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie śnieżny Sylwester zapowiedzieli się zobaczy ![]() Cytat:
a gdybyś jeszcze raz zwróciła Mu uwagę
|
|||
|
|
|
#2145 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze sie, ze u lekarza wszystko w porzadku wiesz, sasiad jest bardzo samotnym czlowiekiem, ma dom we Francji i tam spedza wiekszosc czesc roku. Na Guernsey bywa sporadycznie. Glupio mi tak do niego chodzic, szczegolnie, ze nie tylko ja to slysze, ale to ja interweniuje. Zdaje sobie tez sprawe, ze Antonio tez czasami glosniej sie zachowuje, ale w dzien i byc moze to tez komus przeszkadza. Sama nie wiem, nie chce go nachodzic w mieszkaniu, ale jak go spotkam, to go pewnie mu powiem, ze slysze, ze ma dalej problemy ze spaniem , ostatnio bylo mu wyraznie przykro, gdy mu powiedzialam, ze za glosno jest tv u niego.p4w, Clor Club jest swietny Myslalam, ze masz Naked 1 , ja dosyc dlugo wokol niej chodzilam, ale w koncu kupilam. Naked 2 bede miala tez, poprosilam o nia Meza w ramach prezentu rocznicowego , zakochalam sie w niej, kiedy pojawily sie pierwsze wpisy na blogach i swatche. Uwielbiam braze i nie moge wprost jej nie miec , zreszta nic innego nie przychodzilo mi do glowy co moglabym chciec z okazji rocznicy.
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie rano małż wkurzył
, jak Kuba się budzi, to zawsze ja wstaję, robię mu mleko, a potem wstaje małż, bierze Kubę do drugiego pokoju, a ja dosypiam. Małż go ubiera, robi śniadanie itp. Dziś Kuba nie chciał dać się małżowi ubrać, krzyczał "Mamusia, psińdź" , więc się zwlokłam, bo moim zdaniem bez sensu zgadzać się na awanturę z takiego powodu i to rano. Ubrałam go spokojnie, Kuba zadowolony, a małż nie, bo "po co lecę na każde zawołanie"
|
|
#2148 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Do przedszkola trafiliśmy dopiero na 11 - od razu na zupę
![]() Cytat:
Pewnie tak jak w szkole - głównie pomoc przy organizacji imprez, może reprezentowanie rodziców w razie jakichś dylematów ![]() Cytat:
![]() A mnie nikt obcy się jeszcze nie zapytał, tylko podstawiają a to ciasteczko, a to lizaczek od sprzedawczyni, a raz się zdarzyła nawet kromka chleba Denerwuje mnie to ![]() ![]() O, to u Was tak nie było? U nas niby we wrześniu też nie, ale od stycznia jakieś formalne zmiany i ktoś im tak nakazał, więc wybierali. No coś Ty Na szczęście najpierw zaczęli wyciągać rodziców niepracujących i się udało Cytat:
Bawcie się dobrze ![]() Angy, Wy też Cytat:
Zapisałam sobie. A widziałaś je gdzieś stacjonarnie też? Ja patrzyłam już w Tesco i Rossmanie, ale nie widziałam żadnych z zamknięciem. Choć nie wykluczam, że mogło być tak jak z piżamkami, które zobaczyłam dopiero przy drugiej wizycie w sklepie ![]() Cytat:
Kiedyś miałam dla Tymka jedną, ale nie miała nasadki Kupujesz je stacjonarnie czy przez net?.
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz przez internet
|
|
|
#2150 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny troszke nadrobilam ale nie za duzo znowu , ja nie wiem kiedy bede miala troche wiecej wolnego czasu
.U nas Swieta fajnie minely bardzo rodzinnie , chociaz jedna wiadomosc zbila mnie z tropu ...chcialam napisac o tym w klubie ale zniknal mi z profilu , szkoda moze jeszcze kiedys mnie zaprosicie .Daniel robi sie ostatnio bardzo niegrzeczny nawet stara sie mnie uderzyc jak jest bardzo zly , ale odrazu idzie za to do kata , uspokaja sie i przeprasza. Miramej faceci czasami strzelaja fochy o takie rzeczy , ze nic tylko sie zasmiac . Moj ostatnio obrazil sie na mnie bo nie chcialam mu masazu zrobic dwa dni sie nie odzywal , nawet obiadu przeze mnie zrobionego nie jadl .
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Klub był "czyszczony" przed świętami, usuwałyśmy w drodze głosowania osoby, które długo się do nas nie odzywały. Hehe , małż przynajmniej honorowy
|
|
|
#2152 |
|
Rozeznanie
|
No i chcialam Wam jeszcze napisac co widzialam dzisiaj w drodze do pracy , to nie za bardzo przyjemne wiec kto nie chce niech nie czyta ...
W drodze do pracy dzisaij widzialam trupa przykrytego przescieradlem w parku na placu zabaw , pierwsze co pomyslalam to dalczego on lezy na placu zabaw , pozniej uslyszalam od ludzi , ze ktos sie powiesil na hustawkach dzisiaj w nocy. Ale sobie wybral miejsce ...a jak by to jakies dziecko zobaczylo ....
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
hej wracam do świata żywych, sala skończona, wstawię zaraz fotki w albumie.
|
|
|
|
#2154 |
|
Ola-Unhola
|
Heeej...
![]() Wstalismy o 12.30 ....
|
#2155 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mnie mają w ![]() Jola, przypomniało mi się, że miałam Ci coś napisać, bo pytałaś - nie mnie, więc od razu wybacz, że się wtrącam Dużo dobrego czytałam o tych hulajnogach. Podobno są porządnie zrobione i stabilne, mimo, że te kółka z tyłu są tak jakoś blisko siebie. Tymek też teraz dostał z tej firmy, ale chrzestny przesadził i kupił od razu dwukołową dla dzieci 4+, więc musi poczekać. Tyle, że Tymek już na niej próbował jeździć po domu i generalnie załapał od razu o co chodzi, tyle, że ona po prostu jeszcze jest za duża, zatem myślę czy wiosną nie kupić właśnie tej wersji trzykołowej, zwłaszcza, że nie jest wybitnie droga. .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2011-12-30 o 13:33 |
|||
|
|
|
#2156 |
|
Ola-Unhola
|
Wojtusiu, suuuper te sufit wygląda. Fajne dodatki. No z bardzo brzydkiego kaczątka mamy łabędzie.
Świetna robota morska, Bartek ma tej firmy hulajnogę i ja wiem...taka sobie... sruby poluzowane, wszystko lata, cięzko ustawić na sztywno "kierownice", ciagle jest krzywo.. Moze to tylko nasz egzeplarz, ale po 2 sezonach mało intensywnego używania raczej nową kupimy, bo boję że ta jak się rozpędzi to się rozpadnie. Teraz już smigał tylko u dziadków na podjeździe.
|
#2157 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
my dzis spalismy do 10 maly teraz znow kima a ja robie mielone z indyka, kaszy, marchewki i cebuli dzieciaki uwielbiajatylko dla malego zrobilam osobno takie male pulpeciki i gotuje mu bo on nie moze smazonego dzis maly idzie do tesciow i bedzie az do nowego roku, to robie mu wiecej zeby tesciowa juz nie musiala sie meczyc z obiadem, bedzie mial co jesc przez week
|
|
#2158 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To pospaliście ho ho ![]() .
|
|
#2159 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() A Wy jakie plany Sylwkowe? NO tak tylko wtrąciłam ![]() Noooo, ale Antoś poł nocy płakał, kaszlał - rypał. Więc pewnie musiał nabrać sił. Dzisiaj inhalację zaczynamy, bo się bidulek męczy ![]() Aniu, udanej zabawy i Najlepszego w Nowym Roku ![]() Dobrze, że Bartoszek ma się lepiej
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
![]() nawet sobie nie moge tego wyobrazic ![]() ale tak powaznie, to wspolczuje fatalnej nocki Wojtusiu, ale transformacja ![]() Sala wyglada wspaniale, sufit jest przepiekny. Dekoracje rowniez. Bardzo podobaja mi sie twoje choinki i bombka Masz talent Maz poszedl do fryzjera, mial karte przy sobie i kupil mi prezent Wychodzi na to, ze nie kupie sobie mojej wymarzonej paletki Naked2, bo dostalam wode toaletowa Angel, ta nowa. Fakt, podoba mi sie, ale mowilam mu tysiac razy, ze nie chce tych perfum, ze wole ta paletke ew ksiazki. Dlaczego on nigdy mnie nie slucha ,<foch> Jest oczywiscie obrazony, a ja z nim nie rozmawiam nie znosze tego typu niespodzianek ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Texasik, witaj
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

NIE LUBIĘ TROLLI
... wolę sprawdzić czy nie jest gorzej, bo jak jest to nigdzie nie jadę ... chociaż jak jest ok to i tak będę miała wyrzuty sumienia że go zostawiłam takiego kaszlącego 
incydent z pietruszką przeżyłam wczoraj 

Zapisałam sobie. A widziałaś je gdzieś stacjonarnie też? Ja patrzyłam już w Tesco i Rossmanie, ale nie widziałam żadnych z zamknięciem. Choć nie wykluczam, że mogło być tak jak z piżamkami, które zobaczyłam dopiero przy drugiej wizycie w sklepie
Dużo dobrego czytałam o
dzieciaki uwielbiaja