|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
witam poswiatecznie
chrzicny udały sie super, Gabrys dostał fajne pamiatki od prababc i oczywiscie pieniazki które musimy dobrze zabezpieczyc ![]() teraz szykujemy sie do sylwka którego organizujemy w domu i samej tylko młodej rodzinki bedzie 17 osób.... i jeszcze ognisko robimy... Gabrys ostatnio budzi sie w nocy co dwie godziny i jest głodny, wiec padam w dzien i nie mam czasu na wlaczenie kompa... |
|
|
|
#4352 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Najpierw się pochwalimy: kończymy dziś 3 miesiące Cytat:
Musze w końcu kupić ta Twoja mądrą księgę ![]() Cytat:
![]() I kurdeee ej brawa i oklaski i fanfary za piekny rozwój! Cytat:
![]() Cytat:
Kurde myślałam, że on więcej bedzie ważył przy takim apetycie ![]() Cytat:
|
|
#4353 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry przedsylwestrowo
![]() jak Ty mnie znasz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
buzią wciąga mleko a pupcią puszcza takie pierdy jak seria z karabinu maszynowego Cytat:
tgo drugiego się wystraszyłam, mam nadzieję, że Ci zniknie Cytat:
![]() ale można też kuić taką zwykłą kaszę mannę co nie? Cytat:
![]() bońciu jak dobrze, że Was mam
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia, niby chce wyczuć gdzie jest koniec nerwu
![]() No nic, nie odwołuję, może jakoś dam radę ![]() Nie boicie się trochę tych słoiczków? Mi się ciągle wydaje, ze jak to może postać tyle na półkach i w lodówce to jednak takie bez chemii nie jest. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-30 o 13:14 |
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie przeraża że soki mają rok ważności a taki deserek dla dziecka ponad 2 lata ![]() Małgoś dla mojego zięcia ![]() bo chybaśmy się dogadały
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-12-30 o 13:17 |
|
|
|
|
#4356 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() mam dzis mężusia w domu i od rana cos sie dzieje bylismy juz na spacerku i na zakupach, zaraz młoda bedzie jesc butle a potem ja sie zabieram za obiadekodkryłam sposób na spokojne spanie Olgi w nocy - śpi na brzuchu wiem ze mówią ze tak sie nie powinno. Ale ostatnie dwie noce miałyusmy prawie nieprzespane przez jej bąki...wczoraj polozyłam ją na brzuszku i zasneła w 5 min, koło 2 przekręciłam na plecy to po 10 min zaczeło sie prężenie, wiercenie, puranie az sie obudziła to ja ją od nowa na brzuch i spała mi do 6.30 Archi, Martunia i inne mamy wiercipiętków bączkowych może sprobujcie ![]() Cytat:
a Marceli młodszy, na pewno zacznie ![]() Cytat:
Cytat:
co do facetów to ja dopiero teraz po waszych opisach doceniam mojego bo tak to w sumie faceci z którymi mam najbliższy kontakt tez są bez zarzutu -braciak, mąż przyjaciółki, mąż kuzynki jakies skarby nam sie widze trafiły ![]() sorry za aktulanosc ale męcze tego posta od rana |
|||
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Danika- ja Ci kochana jeszcze nie gratulowałam przegonienia cukrzycy precz. Wybacz za poślizg Uhhh jak cudnie się odpisuje obiema rękoma- mały śpi czujecie, święto jakieś czy co? ![]() Chociaż wiem, że może to być tak jak z ciuchami. Co wielce się mądrzyłam, że nie chcę uzywanych bodziaków a w końcu kupiłam kilka - bo były takie śliczne Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-30 o 13:25 |
|
|
|
|
#4358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę ze tez średnio kłopotliwe, te w słoiczkach tez mam wiec w praktyce wyjdzie co lepsze![]() Cytat:
za udane chrzciny i podziwiam, że podejmujesz się organizacji sylwestra, coś wiem o podobnych nockach |
||
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
z hippa "na dobranoc"
Cytat:
skuszę się na nią po 5 miesiącu |
|
|
|
|
#4360 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli o mnie chodzi to planuję, że słoiczki nie będą w codziennym użyciu, w końcu mieszkam na wsi Jak już będą pierwsze swojskie marchewki i ziemniaki to będziemy się bawić w gotowanie
|
||
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
heeej mamusie
![]() ja znów kilka dni byłam bez neta :mu: Piszecie o słoiczkach i jedzoku ja jakoś się nie rozczulam nad tym specjalnie, dajemy te które są po 4 miesiącu i póki co wszystkie pasują jak tylko Nati będzie jadła większe porcje a nie po kilka łyżeczek to będziemy gotować same ![]() Może mi się uda nadrobić zaraz ![]() Error, jednak nie teraz ![]() nie ma mie ale myśle o Was ciągle, to jest jednak uzależnienie ![]() Jakby mnie już nie było to wszystkim życze jutro udanej zabawy, bez względu na to czy gdzieś wychodzicie czy zostajecie w domu - bajecznej nocy
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-12-30 o 15:23 |
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam i cieszę się, że odbębnione
. Wyobrażacie sobie, że mały spał od mojego wyjścia do powrotu |
|
|
|
#4363 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się nie boję W końcu jak się soki pasteryzuje domowe, to też mogą długo postać, albo ogóraski itp. buraczki A chemia to jest chyba wszędzie...Ja niestety nie mam wiejskich warzyw Cytat:
Kurde ale byśmy miały piękne wnuki takie czaruszki Cytat:
![]() Mój nie chce spać na brzuchu...Stefek odrazu podnosi głowę A jak się zmęczy to ryczy
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cały czas nadrabiam ale brak czasu sprawia że nie jestem na bieżąco i nie cytuję ale czytam prawie codziennie Was kochane Zuzia też rwie się bardzo do siadania, tzn. podnosi sama główkę leżąc na pleckach ale nie sadzam jej jeszcze Słoiczki z hippa też dostałam i jak tylko skończymy 4 miesiące to podam na próbę - od 13 grudnia jesteśmy tylko na mm bebilon pepti także myślę że mogę podać już jakiś słoiczek Ważyłam tydzień temu Zuzię i dopiero dobijamy do 6 kg a Wasze dzieciaczki już tak ładnie ważą Poza tym martwię się troszkę bo jeszcze okresu nie dostałam :brzyda l:Święta minęły nam bardzo dobrze - dostałyśmy dużo prezentów - tzn. Zuzia dostała ![]() i gdyby nie udao się jutro wejść na forum Życzymy Wszystkim mamusiom, dzieciaczkom i tż szczęśliwego Nowego 2012 Roku, samych radosnych dni, braku powodów do zmartwień i miłości która przepełni Wasze serca oraz udanej nocy sylwestrowej W załączniku mały prezencik dla ciotek |
|
|
|
#4365 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A bo Filipek to dobry chlopak
|
|
#4366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() śliczności
|
|
#4367 |
|
kosmitka
|
Nadrobilam , ale nie dam rady Was pocytować, bo mnie przeziębienie rozkłada.
Napiszę tylko w temacie słoiczków- zgadzam się z Małgosią, w końcu przetwory też są pasteryzowane i stoją, więc jakoś w tą chemię w takich słoiczkach nie wierzę. Nie jestem ich fanem, ale biorąc pod uwagę fakt, że na początku Franek zje pewnie tego niewiele, to wolę kupić malutki słoiczek niż gotować zupkę. A co do Cotki wypowiedzi - Cotuś pytanie ile chemii jest w jabłkach czy innych owocach i warzywach ze sklepu ? pewnie nie ma idealnego rozwiązania.Gotować będę jak Franek zacznie jadać więcej niż 3 łyżeczki. Dzisiaj było pierwsze testowanie jabłuszka i nawet nam to poszło, na 3 łyżeczki jakieś 1,5 zjadł. Byliśmy, tzn mąż był z moją mamą, bo ja nie byłam w stanie, na kontroli u pediatry, Franek jest już zdrowy, ale nie został jeszcze zaszczepiony, szczepienie ma za tydzień. Archi - nie jestem zawsze sama, czasem wpadnie mama i wtedy ogarniam więcej. Aga - właśnie WHO zaleca co innego, a Ci z glutenem co innego. Podobno ten gluten można mieszać z naszym mlekiem. Moonik - mi jedna mamusia pisała, że kasza manna powoduje zaparcia i lepssze są te kaszki nestle itp .Nie wiem co ja tam jeszcze miałam napisać.
|
|
#4368 |
|
Zadomowienie
|
Wita się zguba.
My juz nie na cycu. Karmilismy sie 9 tygodni, a teraz jestesmy na Nutramigenie (preparat mlekozastepczy). Piotrus mial powazne poczatki skazy bialkowej. takie same paskudne plamy na skórze jak Kuba i lekarz zadecydowal, ze nie ma co czekac i kazal podac to mleko. Doczytalam troche i widzialam, ze ktoras z was pisala, ze chce karmic piersia, bo to ppomaga uchronic od alergii. U mnie, u obu chlopcow, odstawienie od cyca pomoglo. 2-3 tygodnie bez cyca i na specjalnym mleku i efekty od razu widoczne. Moje mleko szkodzilo moim dzieciom. Na pewno warto karmic piersia jak wszystko w porzadku i nie ma problemów. Swieta spokojne i spokojne plany na Sylwestra. Zaczelam diete, juz od 2 tygodnie. Trzeba sie pozbyc resztki kilogramow z ciazy, a potem jeszcze duzo, duzo przede mna. Ancia zdradz sekret jak juz tyle zrzucilas. A od konca stycznia silownia na calego. Pieknie rosna wasze dzieciaczki, szkoda, ze tak rzadko z Wami bywam. Buziaki i do zobaczenia.
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie gluten będę chciała wprowadzić po skończonym 5 mies.
|
|
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Ula a ty ograniczałaś swoją dietę podczas karmienia?
Ancia, może faktycznie masz rację. Nie umiem pozbyć się myślenia, że owoc to owoc, zdrowy i juz
|
|
|
|
#4371 |
|
kosmitka
|
Ula w sumie najdziwniejsze jest to, że ja nie mam diety
. Samo chudnie.Cotka bo tak powinno być, że owoce są zdrowe. Ja naprawdę nie wiem, które są zdrowsze, czy te niby ekologiczne w słoiczkach czy te ze sklepów. Pewnie i tu i tu jest coś, co szkodzi. Ktoś tu pisał, że nawet te z domowych ogródków bez nawozów są bee, bo przyjmują całe zło z ziemi czy tam skąd. Wszystko szkodzi ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- idę spać, dobranoc
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki)
dzieki za pocieszanie w sprawie główki ale i tak sie martwie, moze ja zawaliłam bo jak był całkiem mały to go nie kładłam bo sie bałam ech jednak jestem do du..... a on teraz lezec na brzuszku leży ale super mu sie na nim spi a głowy podniesc nie chce w nastepnym tyg musze załatwic tego neurologa bo sie wykoncze a ogólnie to jakos pisze zawsze do was tak póxno i juz nikogo nie ma hehe jutro sylwester a ja nie dowierzam ze juz koniec roku...tylew sie wydarzyło i w ogóle musze powiedziec ze rok był udany-bez wzgledu na to czy były złe chwile czy nie ten rok jest super z tego względu ze urodził si emój kochany słodziak ![]() Ancia ja tam podobni ejak ty tez zamierzam dawac słoiczki , ale tez zamierzam małemu coś gotowac-ale to z tego wzgledu ze ja po prostu lubie cos w kuchni robic i bedzie to dla mnei wyzwanie zeby cos dobrego małeu zmiksowac ![]() co do chemii w słoikach to kurcze a gdzie jej nie ma? nawet jak same cos bedziemy robic to nie unikniemy wszystkich złych rzeczy-ja wychodze z załozenia ze nei ma co przesadzac ani w jedna ani w druga strone ![]() hej Ulcia fajnie że sie pokazałaś co do karmienia piersia to sie nei przejmuj butl ajest tez super mój mały to juz chyba jarzy jak idziemy z butla bo mam wrazenei ze jak ja widzi to robi takie smieszne oczy-super to wyglada
|
|
|
|
#4373 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ocipieję zaraz
Żadną siłą nie da się przekonać tż do zostania jutro w domu - główny argument: "tam (u teściów) będzie miał kto nosić małego" ![]() Musiałam to z siebie wyrzucić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ehh ceny u dentystów są czasami powalające![]() Cytat:
Cytat:
Bo u nas było bezbrzeżne zdziwienie
|
||||
|
|
|
#4374 |
|
Wtajemniczenie
|
Sonia pytałaś czy dostaliśmy się do lekarza na Pawliczka. Otóż po tym jak nie przyszla wyznaczyli nam nowy termin, ale ja nie chciałam czekać i zalatwiliśmy u znajomego lekarza w szpitalu na 3go maja to usg główki bo to tylko o to chodziło.
Natka wcale Ci się nie dziwie, że dostajesz do głowy bo siedzenie w domu z wiecznie płaczącym dzieckiem jest strasznie wyczerpujące. Ciekawe kiedy mu to przejdzie bo ciągnie się to już trochę.. A sprawdzałaś uszka? Któraś mama pisała, że jej dziecko miało zapalenie uszka i caly czas płakało i nie wiadomo było od czego, a to uszko było... Tymczasem mocno przytulam i bądź dzielna super mamuśko
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raczej nie uszka, bo tak mu dotykałam koło uszu i nie reagował a przecież jak ucho boli to wszystko dookoła jest wrażliwe Zresztą jak go tylko wezmę na ręce to przestaje płakać |
|
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka współczuje płaczu, ja jak mój mały chwile popłacze to spanikowana jestem ze cos mu jest a Ty dzielnie widze znosisz płacz małego-mam nadzieje ze szybko mu przejdzie , mój jak zachowuje sie inaczej niz zwykle to mówie ze mi sie mój chłopczyk popsuł
wczoraj tak miał ale w nocy sie sresetował iwrócił mój smieszek
|
|
|
|
#4377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natus jeszcze raz mnóstwa cierpliwości A wit. wyslę w poniedzialek.
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Natka, kurcze, dzielna jesteś. Ciekawe o co chodzi
? Może to bóle brzuszka? Mój jak miał to też tylko w pionie, ale to było raz czy dwa, więc pewnie u was to co innego skoro tyle trwa. mam nadzieję, że będzie ok.
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-30 o 20:53 |
|
|
|
#4379 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziś właśnie szukałam coś o tym całym glutenie i się dowiedziałam, że przy kamieniu mm wprowadza się go dopiero w 6mż., przy piersi wcześniej bo w 5. i na pczątek to jest pół łyzeczki na 100ml płyny więc chyba bardzo malutko a pewnie te kaszki mają też terminy krótkie od otwarcia Natka jak tam na tej kaszce co kupiłaś pisze? no i zdrowiej szybciutko !! pamiętaj, że z nowym rokiem, nowym krokiem więc musisz być zdrowa jest też inna wersja w nowym roku z nowym w kroku ![]() Cytat:
A u Was Ulcia Nutramigen jest dostępny pewnie normalnie? Bo wg nowej listy leków refundowanych od stycznia nie będzie Nutramigen refundowany U nas chyba żadna nim nie karmi?? Cytat:
jejku jak mi moja mała zaczyna płakać i nie wiem o co chodzi to mnie aż ściska i zaraz sama płaczę, a Ty już tak długo się męczysz.. Może faktycznie trzeba do lekarza pójść, bo kurcze chyba nawet na skok to za dużo tego płaczu?weź no przyciśnij tego Twojego, żebyście zostali w domu, ani Ty ani Szymek podejrzewam nie wyjdziecie na tym dobrze... Cytat:
a jeszcze o tej główce - zaraz Ci znajdę zdjęcie jak jeszcze możesz wywołać u Marcelka podniesienie jej
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
coś takiego
dziś mi się skojarzyło z Tobą, jak dałam Julika do odbicia właśnie przełożoną przez nogę tak, że nóżki leżały jej na łóżku, nie wisiały w powietrzu jak na tym zdjęciu - miała je ułożone jak na żabę i właśnie głowa jej chodziła na wszystkie strony, może to by Marcelkowi odpowiadało? a jak nie to, widać nie jego czas jeszcze
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

.
gaworzy sobie czasami sam do siebie i ogolnie jest wesolo
normalnie szał ciał
padlam po przeczytaniu o tych pierdkach
. Głupio będzie jak znowu odwołam czy nawet lekkie przeziębienie to dobra wymówka hihi
) i jak mi się nie wchłonie za jakiś czas to trzeba będzie usunąć

klask i: