|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
co znaczy warkowe starszaki?
![]() Nasze dzieci to prawie rówieśnicy jeden dzień różnicy jest
Edytowane przez aniula47 Czas edycji: 2011-12-29 o 20:05 |
|
|
|
#4322 |
|
Zadomowienie
|
jestem i ja
melduje sie po swiętach jakos nie mialam czasu wczesniej wpasc koncówka roku jakas zabiegana![]() dzis bylismy na szczepieniu i mala nawet nie pisneła jak jej pani zaszczyk dała ja bylam bardziej zestresowana niz ona![]() wazy juz 5650 i ma 63cm rośnie moja kruszynka ide nadrabiac zeby mniej wiecej wiedziec co tam u was mamusie moje kochane
|
|
#4323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga co do siadania to ja jestem na nie, kręgosłup jest za słaby na to, żeby sadzać dziecko podparte poduszkami jak Ty robisz. Dziecko jak ma siąść to ma siąść samo, a nie z pomocą podpórek. Uważaj lepiej Kochana Cytat:
![]() ja też czekam na paczuszki ![]() Tusieńko nasze panny z jednego dnia a moja ponad pół kilo więcej waży ale mierzy też więcej brawo za szczepienie
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-12-29 o 20:10 |
||
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
też uważam jak moonik jeszcze Amelka za malutka i lepiej poczekac jeszcze chwilę, niech kregoslup będzie stabilniejszy.
|
|
#4325 | |||||
|
kosmitka
|
Książeczka znaleziona razem z rachunkami za kablówkę
Cytat:
A doczytałam że dwie, to na pewno dostaniesz Cytat:
Ale jednocześnie się boję, bo jak daję herbatkę to się krzywi jakby cytrynę pił, więc nie wiem, co z tego będzie. Cytat:
Ciekawe czy nas zaszczepią jutro. Cytat:
Jeśli chce siedzieć i siedzi, to niech siedzi, tak pisze w tej mojej mundrej książce, że dzieci, które siedzą bez wywrotek można sadzać podparte na poduszce. Dziecka organizm jest mądrzejszy i wie, czy mu wolno siedzieć czy nie .(to nie moje slowa) Dzisiaj tak pierwszy raz posadziłam Francisława na chwilunię. Cytat:
.
|
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
no co chcesz- schowek idealny na książeczkę zdrowia
Cytat:
ale to ja
|
|
#4328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Powoli nadrabiam ...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciała pracę zacząć chociaż 2-3 dni w mc, to do 6 mc to by mój jechał już w ciągu dnia na zupkach to było by git
|
|
#4330 |
|
kosmitka
|
Wiedziałam
Dlaczego? Aga a czytałaś, że najpóźniej w 6 mcu przy dzieciach karmionych piersią trzeba wprowadzić gluten? To będziesz w swoim mleczku rozpuszczać? Też tak kiedyś myślałam, ale wydaje mi się że Franek potrzebuje więcej jedzenia niż moje mleko, tak mi wygląda, nie wiem. Zobaczę, czy jutro pediatra zezwoli, bo u nas kupki nadal zielone.
|
|
#4331 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale chyba dobrze przybiera ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Szymonowi się coś znowu porypało
Zasnął o 19.00 po 40 minutach obudził się wyspany i zasnął znowu teraz o 21.30![]() Pod koniec 4 miesiąca powinnaś dostać Cytat:
![]() My też Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4333 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() az gin byl zdziwiony ze przy karmieniu piersia tak szybko dostałąm![]() Cytat:
Cytat:
wlasnie w sobote wybieram sie na jakies zakupy dla małegoCytat:
Witamy po swietach mamuski Ciezko bylo was nadrobic, ale jakos sie udało i teraz juz jestem na bieżaco
|
|
#4334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasze tak, ale Natki już prawie 4 miesiące Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie
czy tylko moje dziecie leząc na brzuchu nie podnosi głowy? czuje sie jak wyrodna i zła matka jak widze jak wasze pieknie trzymaja a mój jak lezy to nic buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
|
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się na zapas trzymam kciuki za szybki podnoszenie główki
|
|
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam dziewczyny, jakos cos nie moge sie wkleic do rozmowy, jakas nie teges jestem po świetach czy co chcialam sie pochwalic ze Mikul juz sam sobie wlacza muzyczke w bujaczku, a od 2 tyg bawi sie takimi zabaweczkami zwieszonymi na takim specjalnym czyms, w kazdym razie zalapal od razu o co kaman i sobie to ladnie juz chwyta, gdyby tylko ta glowke chcial jeszcze podnosic.. gaworzy sobie czasami sam do siebie i ogolnie jest wesolo
|
|
|
#4338 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jajak zwykle po troche bo ne wierze,ze maly pospi cos dluzej
![]() Ale jest postep- dzis w nocy, wprzeciwienstwie do wczorajszej, spalam normalnie szał ciał![]() A Ciekawe co u Caltea i Leonka? Cytat:
![]() ![]() 3mam kciuki za sczepienie! Cytat:
przez to mam wlasnie te dni co mysle intensywnie o mm bo to jeszcze kupę czasu zanim bede mogła go dokarmiac.Podziwiam Cie ze masz sile i czas by cos w domu ogarnac, uczyc sie , przeciez ciagle jestes z Franiem sama. Ja bym rady nie dala. Nawet ti przy mamie mam kryzysy- wczoraj wylam jak bobr ![]() A dajesz dalej probiotyki? Nam po Dicoflorze zdecydowanie sie koopsko poprawilo Cytat:
![]() Moj to ciągle taki porypany ![]() Cytat:
Cytat:
Ale jak wlącza muzyczke??? ![]() Moj tez fajnie łapkami czasem pooperuje- najbardziej podoba mi sie jak lezy w łózeczku i w trakcie robienia koopy ciaga zabawki rozciagniete na gumie (takie jak do wozkow)- jak pojdzie pierd to puszcza jakby z procy strzelał |
|||||
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padlam po przeczytaniu o tych pierdkach ale powiem Ci ze ostatnio sie tak usmialismy bo wyobraz sobie klimat, jest rodzinnie i romantycznie zarazem, lezymy sobie na kanapie, w tle muzyczka, maluszek sobie lezakuje w bujaczku obok nas, a tu nagle (i tu nie przesadzam) 7 pod rząd mega giga duzych pierdkow, kazdy glosniejszy od poprzedniego
|
|
|
#4340 | |||
|
Zakorzenienie
|
wow
Cytat:
Cytat:
A teraz z ich malym jest extra! I Was tez tak bedzie uuu- zdroweczka no jak tak mozna zabierac neta mlodym mamuskom ![]() Tez tesknilam ![]() Caluski dla grzeczniutkiej Amelci ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4341 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a moj tz hmm..moglabym bez wahania powiedziec ze Miki ma w pelni oboje rodzicow do dyspozycji(oczywiscie wiadomo ze nie wtedy kiedy Ł jest w pracy), Ł uwielbia go karmic, bawi sie z nim, zawsze razem kapiemy maluszka, rozmawiamy z nim oboje, przytulamy, a najbardziej mnie wzrusza to kiedy Ł chce w weekend zebym sobie dluzej pospala i potrafi wstac wczesnie i sie zajac maluszkiem i oni we dwojke naprawde swietnie sie bawia![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wszystko bedzie dobrze, musi byc kochana..przytulam Cie bardzo, bardzo mocnoCytat:
|
|
|
#4342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Moonik ja jestem mega tępa, bo temat owulacji i czucia jej to ja jestem z tym daleko w polu aż wstyd! Danika brawo za wyniki krzywej cukrowej! Dobrze, że każdą z nas opuściła cukrzyca W temacie: Siadania - tak jak Ancia pisała w Języku niemowląt niby piszą, że jak dziecko chce i się nie przewraca to może siadać, ale miałam wątpliwości, dlatego pytam jak to wygląda u Was. Amelce pozwalałam siadać dosłownie chwilkę, ale chyba się z tym wstrzymam. Dzięki za opinie Słoiczków i karmienia - Ancia pytałaś dlaczego chcę karmić cycem do 6 mies - w mleku matki jest wszystko i takie zalecenia są przez who. Siostra miała problem z alergią u starszego syna i młodszego karmiła tylko cycem aż do 9 mies zgodnie z zaleceniem poradni alergicznej i alergii nie ma choć miał mieć niby w 100%. Ale ten gluten mnie zastanawia. W czym on jest? Widziałam kaszę, którą wklejałyście - może wprowadzę ją po skończonym 5 miesiącu, ale chciałabym żeby mała dostawała ją raczej w dzień ze względu właśnie na kąpanie itp. Można tak?? Mężów i ich pomocy - mój chłop jest typem, którego trzeba się prosić: "Mateuszku proszę pozmywaj". Jak mu powiem tak z trzy razy to pozmywa. W pracy jest do 17 (soboty do 15), więc za dużo nie poszaleje z pomocą przy Amelce. Ale jak leci "jaka to melodia" to z nią tańczy. Gnam go do roboty przy małej z różnym skutkiem. Ale jak czytam o mężu moonik, Małgosi 1983 czy Daniki to stwierdzam, że mój to nierób w domu Ale dla Waszych chłopów ogromne
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-12-30 o 09:57 |
|
|
|
#4344 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aśku spokojnie... nie zrobisz nic na siłę. Kładź jak najczęściej na brzuszku, próbuj czymś zainteresować i przede wszystkim nie martw się! Marcelek ma jeszcze trochę czasu na opanowanie tej trudnej sztuki My neurologa mamy na NFZ więc idziemy na Pawliczka (Malgosia tez tam próbowała się dostać- a właśnie byłaś Malgosiu u tej pani dr?)Cytat:
Co do sadzania dzieci... znalazłam taki artykuł http://vojta.com.pl/index.php?option...id=18&Itemid=2 Byłam wczoraj u gina i okazało się to fałszywym alarmem. Z jajcorem wszystko ok. Może się do @ szykuje powoli i pobolewa ![]() Ale okazało się, że zrobiło mi się tzw. dzikie mięso w miejscu szycia (swoją drogą..."urocza nazwa ) i jak mi się nie wchłonie za jakiś czas to trzeba będzie usunąć )Ech jak czytam o Waszych mężach to normalnie... ech nie będę tego pisać ![]() Dlaczego ja mu zawsze muszę mówić co ma zrobić? Zakodowane ma jedynie cotygodniowe mycie podłóg- ale tylko w sobotę, bo przecież w inny dzień tygodnia podłoga nie ma prawa się zabrudzić i zmywanie- ale odkąd mamy zmywarke to jego praca kończy się na włożeniu naczyń do zmywarki, a blat i kuchenka..? To już nie zmywanie Nie chciałybyście zobaczyć co zrobił z tefalowską patelnią metalowym drucikiemGotowanie-robi frytki z piekarnika i podgrzewa mleko do płatków Co miesiąc mamy porządną awanturę, i jest lepiej może przez tydzień..? ![]() Kiedyś mu powiedziałam, że jeżeli zrobi coś w domu tak sam od siebie... to klęknę przed nim i zacznę bić pokłony Ale żeby nie było tak totalnie na nie... myje okna (zwłaszcza jak byłam w ciąży) i super zajmuje się młodym )lullku, archi ![]() agnieszka nie jesteś sama... z mężulowym nieróbstwem
Edytowane przez SONIA004 Czas edycji: 2011-12-30 o 10:15 |
||
|
|
|
#4345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Zapomniałam się przywitać: hej Wam =) a Mój szkrab ma chyba napięcie mięśniowe (wczoraj była ciotka której córka miała i Mój ma takie same objawy) |
|
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój to ewentualnie wieczorem zajmie sie małym dłuzej bym ja mogła pospać- rano - no way- zawsze jestem na nogach od 7 lub wczesniej! Ja to mam ten sam model TŻ co Martusiaaa, Agnieszka, Sonia. Nie wiem czy rocznik felerny czy jaka cholera
|
|
|
|
|
#4347 |
|
Zadomowienie
|
Mój żeby się zajął rano Czarkiem, to Ja sama muszę najpierw wstać, zmienić Mu pieluchę, zrobić mleko i wtedy dopiero Go nakarmi. Ale Ja i tak bym nie mogła pospać, bo już się wyczuliłam na każdy dźwięk Czarka
|
|
|
|
#4348 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Noc do doopyCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
) - ja kupiłam TAKĄ.
|
||||
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde... Dzisiaj mam dentystę. Już u niej jestem znana z odwoływania wizyt, więc głupio mi znowu, ale kurcze. Boli mnie od wczoraj strasznie gardło, ledwo ślinę przełykam, katar, zapchany nos, ogólnie nie wyobrażam sobie dzisiaj siedzieć godzinę na kanałowym- i to dziś jeszcze bez znieczulenia
. Głupio będzie jak znowu odwołam czy nawet lekkie przeziębienie to dobra wymówka hihi ?
|
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Natka a tą Twoją kaszkę trzeba rozrabiać w mleku? Najwygodniejsza dla mnie to ta ze słoiczka - daję łyżeczkę czy dwie i do lodówki. Szybko i łatwo.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

jakos nie mialam czasu wczesniej wpasc koncówka roku jakas zabiegana

a teraz prosze karmie
.

bo jak mam dopiero dawać o 6 mc.. to ja dziękuję...

oby tak zostało i to nie było wigilijne przemówienie ludzkim głosem 
trzymam kciuki za szybki podnoszenie główki
normalnie szał ciał