|
|
#2101 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
ja tez sie dziwnie czuje . jakbym nie byla w ciazy
az zaczelam sie bac znow wygodnie mi na boku i wogole , piersi mnie nie bola mam nadzieje ze na USG okaze sie wszystko ok wlasnie zaraz ide na autobus relacje zdam wam chyba w poniedzialek bo jade do Tż i chyba nie bede siedziala na internecie ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- http://allegro.pl/rampersy-sliczne-z...981724350.html zobaczcie jakie fajne ![]() jak bede znala plec to chyba zamowie no chyba ze znajde cos lepszego
|
|
|
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
Hej!Mam na imie Kasia,mam 28 lat i staraliśmy się z mężem o dzidziusia,a właściwie tak niespecjalnie"się staraliśmy"jakies 2 mies.Zrobiłam tylko jeden test i wyszedł pozytywny,wg kalkulatora jestem w 7tc,wizyta u lekarza 05-01-12 i troszkę się martwię, że to już póżno.Mąż nie wytrzymał i opowiedział całej rodzince i znajomym, że będziemy rodzicami
ja chciałam zaczekać aż potwierdzi to lekarz,ale cóż Mam wszystkie objawy,mogę spać na stojąco,mdłości i odrzuciło mnie od wszystkiego czym się do tej pory zajadałam tj.drób i nabiał(byłam na Dukanie)waga rośnie makabrycznie szybko,bo właśnie te mdłości zajadam Pozdrawiam Was Mamusie
01-02-2011 DUKAN po raz II 62kg->58->56 ->57 Nieosiągnięte: ciążahttp://www.suwaczki.com/tickers/dqprpiqv0blhdssp.png 15-03-2013 DUKAN po raz III 70kg->68->65->63 ->60na początek OSIĄGNIĘTY 19-0560->57->55kgobecnie A może by tak 50kg ![]()
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie
![]() Ja nadal umieram... chyba mi do jutra nie przejdzie... |
|
|
|
#2104 |
|
Rozeznanie
|
Ojej to już niedlugo masz wizytę
Mi bardzo zalezy na tym lekarzu, a że jest dobry to tyle trzeba czekać, niestety jeszcze nie przyjmuje prywatnie, ale chyba na pierwsza wizytę pojdę prywatnie do innego, bo nie wytrzymam do 26.01, a później już bedę chodzić do tego swojego.Napewno wszystko będzie dobrze i zobaczysz pięknie bijące serduszko. Edytowane przez Martarynka Czas edycji: 2011-12-30 o 11:16 |
|
|
|
#2105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a pastę do zębów używa się do wysuszania jak już Ci wyjdą bąble |
|
|
|
|
#2106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Rozeznanie
|
Oj dziś we mnie też wszedl ogromny leń, ale teraz należy nam się dużo odpoczynku wiec trzeba korzystać. Dobry lekarz jest naprawde ważny dlatego mimo iż teraz muszę poczekać to wiem, że warto. Na kolejne wizyty on sam bedzie mnie już umawiał wtedy kiedy będzie trzeba więc nie bedę musiała czekać, a gdyby coś działo się pomiędzy wizytami to ma o dyżury w szpitalu i wtedy zawsze mogę do niego podejść. Nie wiem jeszcze czy daje on numer telefonu do kontaktu w naglych sytuacjach, wszystkiego dowiem się na wizycie. Czasami jak czytam o lekarzach i o tym jak traktują swoje pacjentki to masakra, ja bym chyba zwariowała gdybym nie mogla o wszystko wypytać swojego lekarza i gdyby nie był chetny to objaśnienia mi wszystkiego. Bo przecież gdzie szukać informacji jak nie u swojego lekarza. Jeny ale ja mam zmieny humor, przed chwilką chcialo mi się jeszcze płakać a teraz ogladam Magdę M i śmieje sie jak szalona.... eh te hormony
|
|
|
|
#2108 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja dzis byłam z moim TŻ'tem i córcią w kinie. Moja Ama pierwszy raz była wiec wszytko ja ciekawilo ii byla bardzo podekscytowana ![]() teraz jestesmy ju z w domku i grzejemy sie bo jakos tak nieprzyjemnie zimno na dworze. boję się troche jutra bo się właśnie tak zastanawiam czy wytrzymam jutro na tym Sylwestrze bo normaalnei to ja juz po 21 w łóżku a o 22 to chyba zazwyczaj na drugi bok sie przekręcam. A tu trzeba cała prawie noc wytrzymać. Moe uda mi sie troche przespac razem z Amcią po południu. Dobrze że będziemy miec blisko do domu od tego kolegi u którego będziemy to zawsze będzie można sie zawinąc i wrócić ![]() A tak poza tym to już nie moge się doczekać wtorku bo mam miec usg i znowu będe widziec swoja małą kruszynkę. Mam jeszcze do Was takie pytanie, czy którąś z Was miała wycinany wyrostek??? Bo ja miałam po pierwszej ciązy i mam blizne i teraz bardzo często boli mnie właśnie tak jakby bliżna i nie wiem czy to normalne, czy po prostu jak brzuszek troche rośnie to tam ma pewne trudności i boli, sama nie wiem. Na pewneo będe musiała się o tym pogadac z lekarzem ale może któraś mi coś podpowie??
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nie umiem znalezc tej twojej miejscowosci
Ja tez zaczynam dokladnie dzisiaj 12 tydzien i mieszkam godzine od manchasteru Preston
|
|
|
|
#2110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja właśnie umowiłam się na pierwszą wizytę 13. 01 w piątek. Hihi, dobrze, że nie jestem przesądna. Mam nadzieje, że to będzie szczęsliwy 13. piątek
|
|
|
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
W którym tygodniu dowiemy się o płci dziecka ? Już chciałabym co nie co kupić , teraz takie fajne promocje są h&m . Jestem w 13tyg i 5 dni , a wizytę mam kolejną dopiero 20 .01 mam nadzieję , że już będzie widać ?!Wam wszystkim życzę miłego i spokojnego Nowego Roku i szybkich i bezbolesnych (uuu) rozwiązań |
|
|
|
#2112 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
W którym tygodniu dowiemy się o płci dziecka ? Już chciałabym co nie co kupić , teraz takie fajne promocje są h&m . Jestem w 13tyg i 5 dni , a wizytę mam kolejną dopiero 20 .01 mam nadzieję , że już będzie widać ?!Wam wszystkim życzę miłego i spokojnego Nowego Roku i szybkich i bezbolesnych (uuu) rozwiązań |
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2114 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że żuravit pomoże, bo nie chcę antybiotyku. A Ty coś łykasz na te bakterie czy tylko masz powtórzyć badanie?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja dziś rano zaliczyłam kolejnego pawia... Tak z nienacka. Wcale nie było mi niedobrze. Zjadłam śniadanie, schyliłam się, żeby podnieść coś z podłogi i.... całe śniadanie wylądowało w kibelku
|
|
#2115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I mój mąż też od razu poleciał i wzsystkim powiedział (zanim miałam USG). Na szczęście nam temat USG udało się zalatwić przed świętami jak byłam w 5,5 tyg i było widać pęcherzyk. ![]() A swoją drogą teraz też się stresuję bo kolejne USG dopiero ok. 10 stycznia. W którym tyg już powinno byc widać serduszko? Ktoś gdzieś pisal, że widział już w 4tc? Aaa dziewczyny i jeszcze jedno? Co proponujecie na obolały biust?? Mam dość obfite piersi i teraz po prostu padam z bólu...juz nie wiem czy mam nosić biustonosz czy nie (przynajmniej jak siedzę w domu, bo nie wyjdę do ludzi bez! ) Macie pomysły albo słyszałyście coś?
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2011-12-30 o 13:45 Powód: chciałam coś dopisać |
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do biustu nie pomogę. Mnie już prawie nie boli
|
|
#2117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cycki nie rozjeżdżają mi się na boki i mniej bolą rano oprocz tego nawilżaj oczywiście
|
|
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie i gratuluję
![]() Cytat:
Kupiłam sobie wczoraj 2 opakowania herbatki z kopru włoskiego, przypomniało mi się dzieciństwo przez ten zapach
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki!
jestem po usg wszystko w porządku puls wzorowy także jestem mega szczęśliwa i widziałam siusiaka wiec będzie chłopak!!!!! moje przeczucie się sprawdziło |
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
01-02-2011 DUKAN po raz II 62kg->58->56 ->57 Nieosiągnięte: ciążahttp://www.suwaczki.com/tickers/dqprpiqv0blhdssp.png 15-03-2013 DUKAN po raz III 70kg->68->65->63 ->60na początek OSIĄGNIĘTY 19-0560->57->55kgobecnie A może by tak 50kg ![]()
|
|
|
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W którym jesteś tyg ciąży? Tak wcześnie można już podejrzeć malucha? Ja dziś zaczynam 14. tydzień a usg mam za tydzień-ciekawe czy u mnie też już będzie widać
|
|
|
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo dodaje się swój wiek i miesiąc zapłodnienia: parzyste chłopak, nieparzyste dziewczyna, ale to raczej takie bujdy
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2128 |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo Wam dziękuje
z zachciankami to w pierwszych dwóch miesiącach miałam bardzo ochote na kwaśne,kapuste ogórki i śledzik a totalnie odrzuciło mnie od słodyczy,teraz już na wszystko mam ochotę jestem w 14 tc jak uda mi się zeskanować to wkleje fotkę
|
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam ochoty ani na kwaśne, ani na słodkie. Tylko owoce i warzywa bym jadła. Ciekawe czy to chłopiec czy dziewczynka będzie
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, ja też miałam i po 10 dniach brania Żuravitu i Uroseptu nadal mam infekcję dróg moczowych.
Ja długo nie wytrzymałam i już po dwóch dniach od zrobienia testu ciążowego byłam u gina ![]() Dziś pierwszy raz na usg zobaczyłam człowieczka i to do tego machającego nóżkami! Tak to było widać fasolkę. Odnośnie tych bóli brzucha, o których piszecie, to ja też je mam. Podobno są normalne, ale z drugiej strony nie każda z nas je ma. Powiedziałam o nich lekarzowi i zamienił mi Luteinę na Duphaston. Zobaczymy. Biorę też Asmag - magnez ![]() Gratuluję wszystkim szczęśliwych postępów dzieciaczkowych! Jedyny minus to taki, że mam w L4 zalecenie leżenia, więc nawet nic nie będę mogła zaliczyć na uczelni (jestem na V roku). Cóż, najwyżej dzieciaczek będzie miał mamę bez mgr, za to będzie zdrowy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

Nieosiągnięte: ciąża

też mam powtórzyć badanie