Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 10:53   #2101
ivoncia16
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

ja tez sie dziwnie czuje . jakbym nie byla w ciazy
az zaczelam sie bac
znow wygodnie mi na boku i wogole , piersi mnie nie bola
mam nadzieje ze na USG okaze sie wszystko ok
wlasnie zaraz ide na autobus
relacje zdam wam chyba w poniedzialek
bo jade do Tż i chyba nie bede siedziala na internecie

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

http://allegro.pl/rampersy-sliczne-z...981724350.html

zobaczcie jakie fajne
jak bede znala plec to chyba zamowie
no chyba ze znajde cos lepszego
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:59   #2102
kasik27
Raczkowanie

Hej!Mam na imie Kasia,mam 28 lat i staraliśmy się z mężem o dzidziusia,a właściwie tak niespecjalnie"się staraliśmy"jakies 2 mies.Zrobiłam tylko jeden test i wyszedł pozytywny,wg kalkulatora jestem w 7tc,wizyta u lekarza 05-01-12 i troszkę się martwię, że to już póżno.Mąż nie wytrzymał i opowiedział całej rodzince i znajomym, że będziemy rodzicamija chciałam zaczekać aż potwierdzi to lekarz,ale cóż Mam wszystkie objawy,mogę spać na stojąco,mdłości i odrzuciło mnie od wszystkiego czym się do tej pory zajadałam tj.drób i nabiał(byłam na Dukanie)waga rośnie makabrycznie szybko,bo właśnie te mdłości zajadam Pozdrawiam Was Mamusie

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpiqv0blhdssp.png
15-03-2013 DUKAN po raz III 70kg->68->65->63 ->60na początekOSIĄGNIĘTY 19-05
60->57->55kgobecnie
A może by tak 50kg
kasik27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 11:13   #2103
hanjah
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie

Ja nadal umieram... chyba mi do jutra nie przejdzie...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 11:14   #2104
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ojej to już niedlugo masz wizytę Mi bardzo zalezy na tym lekarzu, a że jest dobry to tyle trzeba czekać, niestety jeszcze nie przyjmuje prywatnie, ale chyba na pierwsza wizytę pojdę prywatnie do innego, bo nie wytrzymam do 26.01, a później już bedę chodzić do tego swojego.
Napewno wszystko będzie dobrze i zobaczysz pięknie bijące serduszko.

Edytowane przez Martarynka
Czas edycji: 2011-12-30 o 11:16
Martarynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 11:37   #2105
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
No ja wczoraj obudziłam się z opryszką i bylam nieźle przerażona, dziś juz jestem spokojniejsza, chociaż opryszczka ciągle jest, dziś posmarowałam ją pastą do zębów... A Ty jakoś ją leczyłaś?? Czy lagodziłaś objawy?
ja smarowałam hascovirem, przez 2 dni jak mnie swędziało więc opryszczka nawet nie wyszła, też się przeraziłam bo wyczytałam potem że nie wolno ale po głębszym przeszukaniu neta znalazłam inf że nie wolno bo nie został przebadany pod kątem szkodliwości dla płodu i że to bardzo mała dawka i że są lekarze którzy pozwalają, niestety zapomniałam spytać mojej gin czy bardzo nabroiłam, no ale już za późno, tak więc lepiej nie używajcie bez konsultacji z lekarzem a u mnie najważniejsze że opryszczka nie zaszkodziła dziadusiowi a o resztę zapytam na następnej wizycie,
a pastę do zębów używa się do wysuszania jak już Ci wyjdą bąble
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 11:54   #2106
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja smarowałam hascovirem, przez 2 dni jak mnie swędziało więc opryszczka nawet nie wyszła, też się przeraziłam bo wyczytałam potem że nie wolno ale po głębszym przeszukaniu neta znalazłam inf że nie wolno bo nie został przebadany pod kątem szkodliwości dla płodu i że to bardzo mała dawka i że są lekarze którzy pozwalają, niestety zapomniałam spytać mojej gin czy bardzo nabroiłam, no ale już za późno, tak więc lepiej nie używajcie bez konsultacji z lekarzem a u mnie najważniejsze że opryszczka nie zaszkodziła dziadusiowi a o resztę zapytam na następnej wizycie,
a pastę do zębów używa się do wysuszania jak już Ci wyjdą bąble
No mi już niestety te bąble sie pojawiły... Także smaruje tylko pastą.
Stary 2011-12-30, 12:20   #2107
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Oj dziś we mnie też wszedl ogromny leń, ale teraz należy nam się dużo odpoczynku wiec trzeba korzystać. Dobry lekarz jest naprawde ważny dlatego mimo iż teraz muszę poczekać to wiem, że warto. Na kolejne wizyty on sam bedzie mnie już umawiał wtedy kiedy będzie trzeba więc nie bedę musiała czekać, a gdyby coś działo się pomiędzy wizytami to ma o dyżury w szpitalu i wtedy zawsze mogę do niego podejść. Nie wiem jeszcze czy daje on numer telefonu do kontaktu w naglych sytuacjach, wszystkiego dowiem się na wizycie. Czasami jak czytam o lekarzach i o tym jak traktują swoje pacjentki to masakra, ja bym chyba zwariowała gdybym nie mogla o wszystko wypytać swojego lekarza i gdyby nie był chetny to objaśnienia mi wszystkiego. Bo przecież gdzie szukać informacji jak nie u swojego lekarza. Jeny ale ja mam zmieny humor, przed chwilką chcialo mi się jeszcze płakać a teraz ogladam Magdę M i śmieje sie jak szalona.... eh te hormony
Stary 2011-12-30, 12:27   #2108
luby957
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Ja dzis byłam z moim TŻ'tem i córcią w kinie. Moja Ama pierwszy raz była wiec wszytko ja ciekawilo ii byla bardzo podekscytowana

teraz jestesmy ju z w domku i grzejemy sie bo jakos tak nieprzyjemnie zimno na dworze.

boję się troche jutra bo się właśnie tak zastanawiam czy wytrzymam jutro na tym Sylwestrze bo normaalnei to ja juz po 21 w łóżku a o 22 to chyba zazwyczaj na drugi bok sie przekręcam. A tu trzeba cała prawie noc wytrzymać. Moe uda mi sie troche przespac razem z Amcią po południu.
Dobrze że będziemy miec blisko do domu od tego kolegi u którego będziemy to zawsze będzie można sie zawinąc i wrócić

A tak poza tym to już nie moge się doczekać wtorku bo mam miec usg i znowu będe widziec swoja małą kruszynkę.

Mam jeszcze do Was takie pytanie, czy którąś z Was miała wycinany wyrostek??? Bo ja miałam po pierwszej ciązy i mam blizne i teraz bardzo często boli mnie właśnie tak jakby bliżna i nie wiem czy to normalne, czy po prostu jak brzuszek troche rośnie to tam ma pewne trudności i boli, sama nie wiem.
Na pewneo będe musiała się o tym pogadac z lekarzem ale może któraś mi coś podpowie??
Stary 2011-12-30, 12:30   #2109
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Zaczynam 12 tydzien a mieszkam godzine od Birmingham, Midlandy
kurcze nie umiem znalezc tej twojej miejscowosci

Ja tez zaczynam dokladnie dzisiaj 12 tydzien i mieszkam godzine od manchasteru Preston

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 12:44   #2110
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ja dzis byłam z moim TŻ'tem i córcią w kinie. Moja Ama pierwszy raz była wiec wszytko ja ciekawilo ii byla bardzo podekscytowana

teraz jestesmy ju z w domku i grzejemy sie bo jakos tak nieprzyjemnie zimno na dworze.

boję się troche jutra bo się właśnie tak zastanawiam czy wytrzymam jutro na tym Sylwestrze bo normaalnei to ja juz po 21 w łóżku a o 22 to chyba zazwyczaj na drugi bok sie przekręcam. A tu trzeba cała prawie noc wytrzymać. Moe uda mi sie troche przespac razem z Amcią po południu.
Dobrze że będziemy miec blisko do domu od tego kolegi u którego będziemy to zawsze będzie można sie zawinąc i wrócić

A tak poza tym to już nie moge się doczekać wtorku bo mam miec usg i znowu będe widziec swoja małą kruszynkę.

Mam jeszcze do Was takie pytanie, czy którąś z Was miała wycinany wyrostek??? Bo ja miałam po pierwszej ciązy i mam blizne i teraz bardzo często boli mnie właśnie tak jakby bliżna i nie wiem czy to normalne, czy po prostu jak brzuszek troche rośnie to tam ma pewne trudności i boli, sama nie wiem.
Na pewneo będe musiała się o tym pogadac z lekarzem ale może któraś mi coś podpowie??
No niestety nie wiem jak to jest, nie potrafię Ci pomóc. Pewnie będziesz musiała wytrzymać do wtorku zeby lekarz Ci powiedział.
A ja właśnie umowiłam się na pierwszą wizytę 13. 01 w piątek. Hihi, dobrze, że nie jestem przesądna. Mam nadzieje, że to będzie szczęsliwy 13. piątek
Stary 2011-12-30, 13:08   #2111
Kasik_12
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

W którym tygodniu dowiemy się o płci dziecka ? Już chciałabym co nie co kupić , teraz takie fajne promocje są h&m . Jestem w 13tyg i 5 dni , a wizytę mam kolejną dopiero 20 .01 mam nadzieję , że już będzie widać ?!.

Wam wszystkim życzę miłego i spokojnego Nowego Roku i szybkich i bezbolesnych (uuu) rozwiązań
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:12   #2112
Kasik_12
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

W którym tygodniu dowiemy się o płci dziecka ? Już chciałabym co nie co kupić , teraz takie fajne promocje są h&m . Jestem w 13tyg i 5 dni , a wizytę mam kolejną dopiero 20 .01 mam nadzieję , że już będzie widać ?!.

Wam wszystkim życzę miłego i spokojnego Nowego Roku i szybkich i bezbolesnych (uuu) rozwiązań
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:19   #2113
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
witam
Jestem po wizycie u gina i szczesliwa

Też mam cały czas wrażenie jaby tej ciąży nie było bo dobrze się czuje i niewiele objawów. Wczorajszy widok usg maluszka i jego bijącego serduszka..... poprostu bezcenne
super

mi doszedł kolejny objaw-coraz szybciej sie męczę
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:26   #2114
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
wiesz co mi też wyszły, ipodobno często wychodzi to w ciąży, ja to akurat chyba źle pobrałam próbkę bo to ponoć trzeba dokładnie się umyć i pobierać mocz z tamponem też mam powtórzyć badanie
O tamponie nie słyszałam. Ja raczej pobrałam mocz prawidłowo. Nauczyłam si tego już kilka lat temu i nigdy nie było żadnych bakterii Mam nadzieję, że żuravit pomoże, bo nie chcę antybiotyku. A Ty coś łykasz na te bakterie czy tylko masz powtórzyć badanie?

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
witam
Jestem po wizycie u gina i szczesliwa

Też mam cały czas wrażenie jaby tej ciąży nie było bo dobrze się czuje i niewiele objawów. Wczorajszy widok usg maluszka i jego bijącego serduszka..... poprostu bezcenne
Wspaniale Gratuluję serduszka

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Mogę się dołączyć? Mam na imię Marta i mam 23 lata. Mi kalkulator wyliczył termin na 30 sierpnia. Co do objawow to nie mam zadnych, wlasnie czasami kłucie brzucha, w terminie @ bardziej, teraz już coraz rzadziej. Wizytę mam dopiero 26.01 ale nie wiem czy wytrzymam tak dlugo, trochę późno, ale to pierwszy wolny termin do tego lekarza, a bardzo mi na nim zalezy. Chyba wczesniej pójdę do innego prywatnie, a później już do tego mojego. Jak myślicie?
Cześć Gratuluję! To zależy czy wytrzymasz do 26-go. Ja bym nie wytrzymała

Cytat:
Napisane przez kasik27 Pokaż wiadomość
Hej!Mam na imie Kasia,mam 28 lat i staraliśmy się z mężem o dzidziusia,a właściwie tak niespecjalnie"się staraliśmy"jakies 2 mies.Zrobiłam tylko jeden test i wyszedł pozytywny,wg kalkulatora jestem w 7tc,wizyta u lekarza 05-01-12 i troszkę się martwię, że to już póżno.Mąż nie wytrzymał i opowiedział całej rodzince i znajomym, że będziemy rodzicamija chciałam zaczekać aż potwierdzi to lekarz,ale cóż Mam wszystkie objawy,mogę spać na stojąco,mdłości i odrzuciło mnie od wszystkiego czym się do tej pory zajadałam tj.drób i nabiał(byłam na Dukanie)waga rośnie makabrycznie szybko,bo właśnie te mdłości zajadam Pozdrawiam Was Mamusie
Gratuluję 5 już niedługo. I widoczki będziesz miała już ładne na usg

A ja dziś rano zaliczyłam kolejnego pawia... Tak z nienacka. Wcale nie było mi niedobrze. Zjadłam śniadanie, schyliłam się, żeby podnieść coś z podłogi i.... całe śniadanie wylądowało w kibelku
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:42   #2115
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasik27 Pokaż wiadomość
To tak jak u nas! Jesteśmy w tym samym wieku i w tym samym tyg I mój mąż też od razu poleciał i wzsystkim powiedział (zanim miałam USG). Na szczęście nam temat USG udało się zalatwić przed świętami jak byłam w 5,5 tyg i było widać pęcherzyk.

A swoją drogą teraz też się stresuję bo kolejne USG dopiero ok. 10 stycznia. W którym tyg już powinno byc widać serduszko? Ktoś gdzieś pisal, że widział już w 4tc?

Aaa dziewczyny i jeszcze jedno? Co proponujecie na obolały biust?? Mam dość obfite piersi i teraz po prostu padam z bólu...juz nie wiem czy mam nosić biustonosz czy nie (przynajmniej jak siedzę w domu, bo nie wyjdę do ludzi bez! ) Macie pomysły albo słyszałyście coś?

Edytowane przez anna99302
Czas edycji: 2011-12-30 o 13:45 Powód: chciałam coś dopisać
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:53   #2116
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
To tak jak u nas! Jesteśmy w tym samym wieku i w tym samym tyg I mój mąż też od razu poleciał i wzsystkim powiedział (zanim miałam USG). Na szczęście nam temat USG udało się zalatwić przed świętami jak byłam w 5,5 tyg i było widać pęcherzyk.

A swoją drogą teraz też się stresuję bo kolejne USG dopiero ok. 10 stycznia. W którym tyg już powinno byc widać serduszko? Ktoś gdzieś pisal, że widział już w 4tc?
U mnie było serduszko już w 5t5d ciąży. Ale wszystko zależy od tego kiedy była owulacja i czy sprzęt do usg jest wystarczająco dobry, żeby wychwycić bicie serca tak wcześnie. Nic się nie martw. Na następnej wizycie już wszystko zobaczysz
Co do biustu nie pomogę. Mnie już prawie nie boli
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 14:04   #2117
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:

Aaa dziewczyny i jeszcze jedno? Co proponujecie na obolały biust?? Mam dość obfite piersi i teraz po prostu padam z bólu...juz nie wiem czy mam nosić biustonosz czy nie (przynajmniej jak siedzę w domu, bo nie wyjdę do ludzi bez! ) Macie pomysły albo słyszałyście coś?
Mam to samo - od początku cycki urosły mi o 1 rozm i mam w tej chwili 65G!!! i niestety bolą. Chwalę sobie bardzo zakup 2 sportowych biustonoszy na allegro - coś w tym stylu http://moda.allegro.pl/bezszwowy-biu...010428825.html kupione jakoś po taniości, zupełnie bezfirmowe. Zakładam jeden na drugi po domu i jest mi dużo wygodniej niż w zwykłym z fiszbinami (jeden by chyba nie utrzymał moich dwóch "worów"). Nawet w nich śpię cycki nie rozjeżdżają mi się na boki i mniej bolą rano oprocz tego nawilżaj oczywiście
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 15:18   #2118
Soleilka
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie i gratuluję Coraz więcej tu nas

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
A to lekarz nie pytał Cie o operacje? Pewnie skóra się naciąga i cała blizna dlatego właśnie boli, powinnaś pogadać o tym z lekarzem

Kupiłam sobie wczoraj 2 opakowania herbatki z kopru włoskiego, przypomniało mi się dzieciństwo przez ten zapach Na wiosnę kupię sobie takie granulki z Hippa do rozpuszczania właśnie z koprem, bo to w zimnej wodzie można rozpuścić

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 15:19   #2119
chce_byc_mama
Zakorzenienie

schudlam 2 kg :/

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 15:26   #2120
muminek82
Wtajemniczenie

Hej kobitki!
jestem po usg wszystko w porządku puls wzorowy także jestem mega szczęśliwa i widziałam siusiaka wiec będzie chłopak!!!!!
moje przeczucie się sprawdziło:ju pi:
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 15:31   #2121
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Hej kobitki!
jestem po usg wszystko w porządku puls wzorowy także jestem mega szczęśliwa i widziałam siusiaka wiec będzie chłopak!!!!!
Gratulacje

Bloguję
Stary 2011-12-30, 15:35   #2122
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kobitki!
wow super wklej fotke usg jak masz

ale się cieszę
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 15:39   #2123
kasik27
Raczkowanie

Cytat:
Hej kobitki!
GRATULACJE!!!! Też bym chciała siusiaka

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpiqv0blhdssp.png
15-03-2013 DUKAN po raz III 70kg->68->65->63 ->60na początekOSIĄGNIĘTY 19-05
60->57->55kgobecnie
A może by tak 50kg
kasik27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 15:40   #2124
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kobitki!
Gratulacje!!!
W którym jesteś tyg ciąży? Tak wcześnie można już podejrzeć malucha?
Ja dziś zaczynam 14. tydzień a usg mam za tydzień-ciekawe czy u mnie też już będzie widać
Stary 2011-12-30, 15:41   #2125
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Hej kobitki!
Gratulacje!!!! Słuchaj a masz zachcianki typowo na chłopaka? Typu np. samo słone i kwaśne?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 15:42   #2126
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!!!! Słuchaj a masz zachcianki typowo na chłopaka? Typu np. samo słone i kwaśne?
Ja słyszałam, że na chłopaka słodycze, a na dziewczynkę kwaśne

Albo dodaje się swój wiek i miesiąc zapłodnienia: parzyste chłopak, nieparzyste dziewczyna, ale to raczej takie bujdy

Bloguję
Stary 2011-12-30, 15:42   #2127
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym się tymi smakami nie sugerowała W tamtej ciąży miałam ochotę tylko na kwaśne i ostre, a mam śliczną córcię
Stary 2011-12-30, 15:51   #2128
muminek82
Wtajemniczenie

bardzo Wam dziękuje:roza : z zachciankami to w pierwszych dwóch miesiącach miałam bardzo ochote na kwaśne,kapuste ogórki i śledzik a totalnie odrzuciło mnie od słodyczy,teraz już na wszystko mam ochotę jestem w 14 tc jak uda mi się zeskanować to wkleje fotkę
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 15:52   #2129
Soleilka
Zakorzenienie

Ja nie mam ochoty ani na kwaśne, ani na słodkie. Tylko owoce i warzywa bym jadła. Ciekawe czy to chłopiec czy dziewczynka będzie

Bloguję
Stary 2011-12-30, 15:55   #2130
blueberry88
Zakorzenienie

Heh, ja też miałam i po 10 dniach brania Żuravitu i Uroseptu nadal mam infekcję dróg moczowych.
Ja długo nie wytrzymałam i już po dwóch dniach od zrobienia testu ciążowego byłam u gina
Dziś pierwszy raz na usg zobaczyłam człowieczka i to do tego machającego nóżkami! Tak to było widać fasolkę.
Odnośnie tych bóli brzucha, o których piszecie, to ja też je mam. Podobno są normalne, ale z drugiej strony nie każda z nas je ma. Powiedziałam o nich lekarzowi i zamienił mi Luteinę na Duphaston. Zobaczymy. Biorę też Asmag - magnez
Gratuluję wszystkim szczęśliwych postępów dzieciaczkowych!
Jedyny minus to taki, że mam w L4 zalecenie leżenia, więc nawet nic nie będę mogła zaliczyć na uczelni (jestem na V roku). Cóż, najwyżej dzieciaczek będzie miał mamę bez mgr, za to będzie zdrowy
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości