|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
Dziękuję
|
|
|
|
#1532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak mówilam, nie znam się za bardzo i tutaj dopiero zyskuję informacje, ale póki co czuję się nieco przytłoczona tym natłokiem informacji |
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to, ze piszemy, ze nakladamy olej na skórę głowy nie znaczy, ze włosów w ogóle nie dotykamy, bo to jest niewykonalne
Zobacz, czy rycyna pasuje Ci na całych włosach (ja jej nie lubię, za ciężka jest), jeżeli nie, to kombinuj
|
|
|
|
#1534 |
|
Raczkowanie
|
wiem, ze w ogóle nie dotknąć się nie da, ale chodziło mi o to, ze najczęściej chyba na włosy kładziecie coś innego, tak specjalnie na całą długośc włosów. Podejrzewam, że dla mnie też będzie za ciężki
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Co do rycyny, to nie wypowiem się; nie lubię jej i raczej nie używam
Kieeedyś, dawno, kiedy jeszcze nie udzielałam się na wizażu, kładłam rycynę na długość, czasami robiłam mieszanki z jajkiem (całym ), oliwą. Teraz wolę lżejsze oleje
|
|
|
|
#1536 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=KONICZYNKA 47;31303741]Mieszam w osobnym pojemniku. Nie żałuję sobie oleju, jednorazowo zużywam ok 50ml mieszanki i wcale olej nie ścieka mi z włosów. Zanim nałożę czepek to dokładnie rozprowadzam na włosach i wcieram gdzie się da....Potem nakładam czepek termiczny i odpalam suszarkę.
Natomiast co do kokosu to zdarza mi się użyć go w formie odżywki bs, ale wtedy biorę tylko płaską łyżeczkę, którą rozpuszczam w dłoniach i wcieram we włosy. ---------- Dopisano o 03:03 ---------- Poprzedni post napisano o 02:59 ---------- dziękuję za odpowiedz,mam zamiar zmieszać olejek arganowy z lnianym zobaczymy ja zadziała na moje włosy
|
#1537 |
|
Raczkowanie
|
moja vatika mi się kończy i planuje zakup czegoś nowego ale na vatice na pewno również zostanę;] więc co mi polecacie jako kolejny olej bardziej henerę czy sessę? ( nie wiem czy dobrze napisałam;])
Idla doświadczonych z olejowaniem po jakim czasie na rozjaśnianych włosach przesuszonych można by zauważyć efekty tego olejowania? Zastanawiam się czy jeszcze kiedyś będę mogla je rozpuścić i wyglądać jak człowiek czy wrócę do prostownicy, a tego nie chcę narazie trzyma fason;]
Edytowane przez niunka112 Czas edycji: 2011-12-30 o 11:10 |
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie kładę olejów na skalp w ogóle
Wcześniej używałam rycyny ,ale nigdy samej do niej dodawałam oliwe z oliwek, żółtko i dopiero na włosy. Problemów ze zmyciem nie było , raz czasem 2 razy każdym jednym szamponem i ładnie się zmywało. Po pewnym czasie moje włosy odrzuciły rycynę i zaczęły się puszyć, być tępe i szorstkie. No Gładkie to one nigdy nie były bo mam niestety porowate ![]() Teraz kładę kokosa ale z nim to różnie bywa W przyszłym tygodniu chcę zamówić olej z orzechów włoskich i jeszcze jakiś ale nie wiem który
|
#1539 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzięki rycynie zapuściłam włosy, ale wtedy jeszcze nie miałam pojęcia o olejowaniu
teraz zdecydowanie wolę inne oleje, czasami ciepłą rycynę wetrę w skalp, a w długość np. migdał.Jestem po pierwszym użyciu oleju lnianego. I jestem zachwycona
|
|
|
|
#1540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po terminie używałam jeszcze go przez dłuższy czas. Jednak bardzo włosy mi wypadały trochę już czasu i chciałam wszystkie możliwe przyczyny wyeliminować. ![]() Cytat:
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie u każdego się sprawdza, ale warto ją wypróbować. Można ją zmieszać z innym olejem, np. oliwą z oliwek. Wtedy będzie się taka mieszanka lepiej rozprowadzała. Ja samej rycyny raczej nie nakładam na włosy, ale niektórzy tak robią. Za to bardzo lubię do maski/odzywki do spłukiwania dodać odrobinę oleju rycynowego i żel aloesowy. Włosy są później takie mięsiste i nawilżone Tak swoją drogą- polecam pierwszą część wątku. A dokładniej, pierwsze strony pierwszej części wątku Tam chyba jest najwięcej informacji zebranych.
|
|
|
|
|
#1542 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was stosuje olej z avocado?
jeśli tak to czy na skórę głowy też czy tylko na długość? Kupiłam mała buteleczke 30 ml na spróbowanie i już myślę jak nałoże go na włosy w przedsylwestrową noc i w połączeniu z czym, żeby włoski były jak najlepsze na sylwestra
|
|
#1543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja właśnie siedzę z Heenarą na włosach, dziś pierwszy test. Mam nadzieję, że będę zachwycona efektami. ![]() |
|
|
|
|
#1544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1545 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I jak sie sprawuje avocado na Twoich włoskach?
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pierwsze efekty dbania o włosy
kiedyś nie wyobrażałam sobie, ze mógłbym nie wysuszyc włosów; wisiały, były oklapnięte, musiałam je związać. Od kilku dni pozwalam im wyschnąć samym i układają sie ślicznie, są lekko uniesione, koncowki wywinęły sie lekko do środka, tak jak lubię, są miękkie i błyszczące
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Działa na nie tak przeciętnie, nie szkodzi im, ale też nie pomaga tak jak winogronowy czy BD np.
|
|
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dziś 750 ml oleju lnianego .
Najpierw 250 Oleofarmowego w zielarskim, a potem na rynku pół litra w cenie 15 zl . Będe się w nim chyba kąpać ![]() No i pzyszłą dziś Amla i Vatika .... Nic, najpierw olej zużyję
|
|
|
|
#1551 |
|
Zadomowienie
|
siedze z oliwą z oliwek + o.winogronowy+ żóltko+ troszeczkę maści z wit. A
A na noc miałam winogron samWczoraj pierwszy raz nałożyłam sobie olej na twarz, tak żeby nie ściekał i wgl. Wcześniej miałam opory, jakoś tak nie mogłam sobie tego wyobrazić. Ale moja skóra jest mięciutka ![]() Nakładacie olej już po oczyszczeniu twarzy? Bo nie wiem czy dobrze robie
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robisz bardzo dobrze |
|
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Moje absolutne odkrycie to olej z pachnotki nakladany na oczyszczoną twarz
muszę sobie większa buteleczke kupić
|
|
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój ukochany olej tamanu jest dla mnie za drogi No i śmierdzi.
|
|
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszaną=suche policzki i lekko przetłuszczające się nos i okolice nosa, czoło raczej normalne. No i pozapychane pory, a pachnotka mi nie zaszkodziła na nie
|
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Do tłustej jest świetny olej ( macerat) brzozowy, lniany, z pachnotki, porzeczkowy, z krokosza, z róży....
|
|
|
|
#1557 |
|
Zadomowienie
|
kupilam lniany z olfarmu nie moge sie doczekac!! dzis go na noc naloze
|
|
|
|
#1558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zamierzałam kłaść samego, ale z żóltkiem, ale jak tak mówicie, to dam i oliwy z oliwek, zobaczę na całości |
|
|
|
|
#1559 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy pisząc o oleju lnianym macie na myśli ten wigilijny?
Bo jestem lekko przerażona.
|
#1560 |
|
Raczkowanie
|
Po drugiej nocy z kokosem muszę stwierdzić, że włosy zyskały niesamowitą sprężystość i elastyczność. Zaczęły mi lekko falować. Czy to oznacza, że w końcu nawilżone zaczynają czuć się zdrowo?
No i coraz szybciej mi schną.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

), oliwą. Teraz wolę lżejsze oleje