|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
|
#1502 |
|
Przyczajenie
|
Ja uwielbiam olejek arganowy.
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Ja uwielbiam olejek arganowy. Włosy po nim są cudownie miękkie. |
|
|
|
#1503 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie siedzę z Amlą Jaśminową na głowie
![]() Za późno na Was wpadłam, bo teraz bym jej pewnie nie kupiła. Zobaczę jednak jak się u mnie sprawdzi. Teraz wiem czemu olej kokosowy średnio mi się zmywał i działał. Stosując go moje włosy wręcz nim ociekały :P Byłam zdzwiona, że nakłada się np. łyżeczkę. Tylko pytanie jakie oleje są dobre dla blondynek? Bo większość kosmetyków o których czytałam przyciemnia włosy, jak np. sama osławiona Amla.... Amla Gold ma bardzo zbliżony skład do jasminowej..
|
#1504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 |
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Macie jakieś doświadczenia z olejem makadamia?
Dziś kupiłam, w ciemno trochę ale chcę wypróbować dużo olejów.
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
O tym
![]() http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27 kropla tego żel, dwie krople oleju i nie ma lepszego nawilżacza do twarzy
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze jest coś godnego uwagi z mazideł? |
|
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Oleje, hydrolaty
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
M0je typy olejowe to palmowy, kokosowy, sezamowy, lniany, rycynowy, z orzechów włoskich (ale ten przyciemnia), z korzenia łopianu i jojoba. Olej z avokado też jest ok, ale ja wolę maseczkę ze zmiksowanego owocu. Lubię też BD z rumiankiem bo tworzy złote refleksy. Z indyjskich sesę i khadi, reszty nie próbowałam bo większość zawiera parafinę. Zamiast Vatiki wolę Efavit. Z reguły nie używam olejów solo tylko tworzę mieszanki, np teraz mam na głowie lniany+ rycynowy z olejkami lawendowym i rozmarynowym. Edytowane przez KONICZYNKA 47 Czas edycji: 2011-12-30 o 20:30 |
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro idę do Almy po olej lniany
![]() Powiedzcie mi tylko z czym go mogę mieszać? Mam oliwę z oliwek, Vatikę kokosową, Amlę i olej kokosowy Efavit. Aha i miałam napisać jak się spisał ten nowy szampon Timotei Organic ![]() Olej mi ładnie zmył, nawet dobrze się pieni, jest w miarę gęsty, ale nie ma takiej tępej konsystencji jak BD. Co do efektów to ciężko powiedzieć, bo miałam na włosach olej kokosowy 27h, a po umyciu nałożyłam maskę Biovax na 1h. Jak umyję nim w dzień kiedy nie olejuję i dam tylko odżywkę d/s, to wtedy będę mogła coś więcej powiedzieć ![]() Ogólnie pierwszy raz tak długo trzymałam olej na włosach, nałożyłam wczoraj o 15, najpierw miałam zmyć o 21, ale stwierdziłam, że zostawię do rana. Rano się budzę, chcę umyć włosy, a tu wody nie ma, rury wymieniają w piwnicach i wyłączyli wodę
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Samą rozrobioną z wodą, albo z hydrolatem,żelem hiakuronowym, olejami...w zależności od chęci
Kwasy salicylowy, mlekowy... Ale zaraz naz dziewczyny chyba pogonia bo to nie ten wątek , o tu masz wszystko co warto z Mazideł i dlaczego https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=401367
|
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z kwasami nie miałam do czynienia możesz mi napisać na priva jaki byłby dobry na początek?
|
|
|
|
|
#1516 |
|
Wtajemniczenie
|
pannahanna pewnie jak tą wykończę- a dopiero zaczęłam kupię tę Gold. Vatiki kokosowej nie zamawiałam, bo myślałam,że olej kokosowy u mnie średnio działa, a okazało się, że źle go używałam.
Dzięki ![]() Muszę dokładniej postudiowac wątek i zrobić swoją wish listę. Zamawiałam olej migdałowy, ale przez kolesia z drogerii nie dotarł. Wrrrrr
|
#1517 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj dorwałam olej lniany 250ml za 14,90
wypatrzyłam jeszcze kilka ciekawych, w tym arachidowy, używała go któraś z was?
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dzis mily pan w sklepie zielarskim chcial oszukac!
![]() Mama po moich krotkich namowach i samodzielnych testach zazyczyla sobie kokos Efavitu ![]() Na polce w zielarskim stal tylko taki, ktory byl wazny do kwietnia 2012. Na pytanie mamy czy sa jakies inne pan od razu zdecydowanie zaprzeczyl i niemal od razu zapakowal nam go do reklamowki. Cos mi nie pasowalo. Po wyjsciu stamtad obejrzalam sloiczek i okazalo sie, ze pod spodem zaczyna wychodzic plesn ![]() Podejrzewam, ze sprzedawca wiedzial o jej istnieniu, gdyz oddal pieniadze nawet bez spogladania na sloik. Szkoda, ze to jedyny sklepik w mojej miejscowosci, w ktorym jest dostepny Efavit... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2011-12-29 o 23:02 |
|
|
|
#1519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1520 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam znów głupie pytania
jak to robicie, że udaje Wam się smarować sam skalp bez włosów? ile dać oleju na skalp? np. rycynowego, bo ja nim zamierzam zacząć |
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie określenie 'na skalp' oznacza, że skupiam sie na skórze głowy, ale to oczywiste, ze włosów nie ominę
a 'na dlugosc'= omijam skalp
|
|
|
|
#1522 |
|
Raczkowanie
|
ok, bo chodziło mi o to, żeby własnie na skórę glowy, na włosy niekoniecznie
a jaką metodą. Nabieracie na ręce i masujecie? wybaczcie, ze może moje pytania wydają się wam banalne, podstawowe, ale zaczynam zdawac sobie sprawę, jak niewiele wiem o pielęgnacji włosów i jeśli zaczynam robić to, to chcę to robic porządnie, a nie,ze niby spróbuję, ale byle jak, nie wyjdzie i przestanę o nie tak porządnie dbać |
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja najbardziej lubię z pochyloną głową wmasowywać olej w skórę. Ale czemu nie będziesz nakładać na włosy, one by pewnie bardziej skorzystały na olejowaniu niż skóra głowy
|
|
|
|
|
#1524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1525 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej! Jestem ponownie - olejuję nadal intensywnie, prawie codziennie, zostawiam włosy na całą noc naolejowane. Zmywam rano szamponem BD, co jakiś czas przepłukuję wodą z cytryną. Aktualnie mam BD, Vatikę, olej ze słodkich migdałów i olej kokosowy. Efavit to firma poznańska, więc jak tylko wykończę kokosowy, który teraz mam zaopatrzę się u nich. W czystym kokosie jestem zakochana, zarówno do włosów (ta miękkość...
Po nowym roku planuję zrobić miesięczną kurację drożdżami - boję się tylko, czy nie wpłyną źle na tabletki anty, które biorę...
|
|
#1526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sama mam taką sytuację. Kupiłam sobie kiedyś, to było chyba we wrześniu oliwę z oliwek. Używałam jej praktycznie tylko do włosów, no czasem też do jedzenia, ale to rzadko, bo postawiłam ją w takim miejscu żeby nikt jej nie ruszał. No co za tragedia! Ale użyłam ją przedwczoraj na włosy i działała bez zarzutu.
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#1527 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja ostatnio zaczęłam go nakładać po umyciu, glownie na końce i od razu wlosy lepiej wyglądają
. Bużki tez nie omijamCytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez StayInShape Czas edycji: 2011-12-30 o 01:41 |
||
|
|
|
#1528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast co do kokosu to zdarza mi się użyć go w formie odżywki bs, ale wtedy biorę tylko płaską łyżeczkę, którą rozpuszczam w dłoniach i wcieram we włosy. ---------- Dopisano o 03:03 ---------- Poprzedni post napisano o 02:59 ---------- Dlaczego się zmarnowało? Ten 3 miesięczny termin przydatności odnosi się spożycia a nie użycia zewnętrznego. Trzeba było nie wyrzucać tylko wcierać, a do picia kupić nowy mniejszy. I tyle. |
|
|
|
|
#1529 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj w ramach urodzin mam zamiar kupić moim włosom prezent!
Czaję się na amlę i heenarę.
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego!
(dla Ciebie i włosów )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

większość olejków i hydrolatow mi sie kończy, po Nowym Roku muszę zrobić zamówienie.

No co za tragedia! Ale użyłam ją przedwczoraj na włosy i działała bez zarzutu.