|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam... mnie jak zaczyna boleć brzuch jak na okres, to znak, że muszę iść w miejsce, gdzie król piechotą chadza
na posiedzenie zarządu
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odpoczywaj jak najwiecej kochana
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dla Mamusi też![]() Ja po Nowym roku idę na kontrolę, aż sie boję... |
|
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy 3.01 wizyte i juz sie doczekac nie moge... raz zeby dowiedziec sie co z mala, dwa ze musze nakablowac ginowi o tych ciagnieciach brzucha....
|
|
|
#1477 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała no to odpoczywaj i trzymam kciuki żeby dolegliwości były jak najmniejsze
|
#1478 |
|
Zadomowienie
|
ja się zdrzemnęłam 2 h
![]() i tak jak niedawno pytałam kiedy będzie widac ruchy i kiedy tż poczuje tak teraz nie ma bata żeby nie czuł jak je normalnie widac jak cały brzuchol chodzi ale przynajmniej odkąd kopie jestem spokojniejsza o dzidziola . na obiad dzisiaj mam reeplay krokiety a zaraz siadam na brzeg wanny z gorąca wodą golę nózie i robimy pedicure ( póki jeszcze dam rade się jakoś schylic nóg używała pasty cukrowej
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze się topił w nich ![]() tż twierdzi ,że używaliśmy tych new bornów 1, 5 miesiąca do 2 ![]() pieluszki to Jego brocha, tzn. zakup , a matka od zadań cięższych ( czyt. zmiana) |
|
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio rozmawialam z moim mezem i mu mowie ze on bedzie zmienial pieluchy jak bedzie w domu, nie ze jak gdzies bede szla i on zostanie z mala to nie bedzie wiedzial co robic, a on do mnie ze poczeka az wroce i wtedy zmienie, a jak bedzie smierdzialo to dziecko wystawi na balkon zeby sie wietrzylo - wiem ze zartowal, ale myslalam ze buchne on nalezy do tych co poki nie widza z czym maja doczynienia to troche z dystansem podchodzi, ale bedzie pomagal przy dziecku, nie ma bata
|
|
|
|
#1482 |
|
Zadomowienie
|
no to jak ja powiedziałam mężowi że on też będzie zmieniał pieluchy i kąpał to sie oburzył z hasłem że przecież się tego nie boi i nie wykręca od tego
i że niby co to za filozofia dziecko przewinąc cieszę się że ma takie podejscie że się nie boi a z niemowlakami miał już do czynienia nosił bawił usypiał od naszych znajomych synka
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to musze swojemu mezowi pokazac ![]() http://demotywatory.pl/3620368/Kobie...ka-z-mezczyzna Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-12-30 o 13:44 |
|
|
|
|
#1484 |
|
Raczkowanie
|
emigra
oj to dobrze, że mówisz z tym amolem bo nie wiedziałam. nie próbowałam jeszcze na brzuchu. czytałam, że w ciązy jest bezpieczny ale widocznie tylko na szyję, nerki itd jak coś przeskoczy np. ja sobie jedynie ząbka zatruwałam jak pobolewał. Mała leż sobie na lewym boczku i odpoczywaj
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
wydusiłam tajne dane, twierdzi ,że jak są poniżej 50 zł za paczkę tradycyjną 94 sztuki to warto brać
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Mała! super że lepiej, musisz koniecznie na siebie uważac, skoro lekarze sa dobrej myśli to inaczej nie może byc - musi byc dobrze!
Trzymaj się dzielnie, a jak coś to biegiem do lekarza, nie ma co zwlekac, lepiej poleżec kilka dni w szpitalu czy jechac na wizytę kilka razy więcej - wtedy będziesz spokojniejsza że zrobiłaś wszystko co mogłaś!---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
hehe, dziękuję za odtajnienie danych
|
|
|
|
|
#1487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam szyjke o długości 3 cm w 20 tygodniu ciąży! Teraz kończę 31 tc i jeszcze nie urodziłam ani podobno się nie skróciła. Także spokojnie, nie przejmuj sie, na pewno donosisz,tylko uważaj na siebie.
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
kiedyś wyszłam na zakupy , dzwoni TŻ ,że Mała zrobiła kupę , a ja no i co? no że mam wracać , oczywiście zaraz mu te fantazję z głowy wybiłam słownie i przewinął, zużył 10 chusteczek ,no ale dał radę Lepszą akcję odwalił jak do gina poszłam na kontrolę w 6 tygodniu po do dzis się niego nabijam |
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż pewnie zadzwoniłby z alarmem do mojej mamy po pomoc Chociaż jak rozmawiali ostatnio to powiedział, że "no cóż., jak będzie trzeba, to się zrobi". Wyjścia nie ma
|
|
#1490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
one idą jak woda, w szpitalu też miałam te najmniejsze, ale z belli ,takie tam mieli, to 2 tygodnie na nich jechałam, potem w domu lekko miesiąc, a w razie co będziesz mieć do drugiego bobaska jakby Ci zostały---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
patrzę TŻ, dzwoni znów, odbieram , ale nie słyszę że gada do mnie tylko do Małej,ciiii ciiiii a ta się drze w niebo głosy, nie rozłączył się ,więc drę się w tą słuchawkę , ale nic, znów na fotel, znów telefon i tż mówi,że mam wracać biegiem, bo Mała tak płaczę ,że aż się dusi to gin mowi niech pani biegnie, to biegłam, z cycami jak balony, -10 stopni, nogi mi odmawiały posłuszeństwa, dobiegam do klatki, a tu cisza , wchodzę, Mała ŚPI,TŻ leży, na korytarzu wózek, (zwykle stał w pokoju), leżaczek też widać po użyciu,na tapczanie 5 grzechotek, na podłodze 2 mokre od potu koszulki TŻ ......myślałam,że padnę ![]() No ale tak to wlaśnie działa jak dziecko czuje,że Rodzic się boi , tak że zmęczyli się oboje i padli jak dłudzy
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-30 o 14:01 |
||
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuciłam parę zdjęc
|
|
|
|
#1492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale się nabiegałaś Biedulko
|
|
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena slicznie wygladasz
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-12-30 o 14:08 |
|
|
|
|
#1495 |
|
Wtajemniczenie
|
śliczne zdjątka
ja mam wizję na zdjęcie w koszuli męża, też właśnie białej, ale akurat w święta jak robiliśmy fotki była w praniu teraz to nie wiem kiedy uda mi się uprosić męża o kolejne fotki
|
#1496 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Gaduły
![]() ![]() ![]() Tyle stron od rana nastukalyscie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gorzej z tymi bolami glowy, dobrze ze masz w poblizu szpitale z dobrymi specjalistami. Cytat:
![]() A lozysko masz na scianie przedniej czy przodujace?? A wiesz, ze mi ginekolog tez mowil, ze dzidzia moja w brzuszku ma dluuugie nogi ciekawe Sliczne zdjecie z usg ![]() Cytat:
![]() Super, ze takie dobre wiesci od kolezanki Cytat:
Jest super, bo jak dziecko jest bardzo chore, to bardzo placze a mierzenie temp. nawet to przez minute jest nie latwe. Cytat:
![]() Wiesz ja zdazylam sie wyszalec (bez narkotykow, przygodnego seksu, oraz hardych imprez), zdazylam zdobyc wyksztalcenie, stala prace, mam gdzie wrocic po urlopie macierzynskim do pracy, bo w Twoim wieku nie myslalam o pieluszkach. Dla mnie to byla ta wolnosc. Co do Twojego chlopaka, to jemu tez wspolczuje jak i Tobie, bo jestescie jeszcze dzieciakami, ktorzy malo o prawdziwym zyciu wiedza. Nie mozesz wymagac od niego, zeby stal sie dorosly, bo jemu brakuje jeszcze conajmniej 10 lat do tego zeby jego psychika zaczela dojrzewac. Ty nawet od siebie tego nie mozesz wymagac, bo Twoje myslenie jest jeszcze na poziomie dziewczyny, ktora staje sie kobieta, na bycie mama jest dla Ciebie tez za wczesnie. Ale moze zrozumiesz to po latach. Cytat:
![]() Jednak miejsce mogly Ci juz inne wybrac skoro musisz ten wenflon utrzymac, a zgiecie reki jest najgorszym, bo tam szybko wenflony (ten plasticzek) sie zginaja i przy nast. zastrzyku mzoe okazac sie ze przecieka, bo juz jest niedrozny. ![]() Cytat:
![]() A odnosnie depilatora: podaruj sobie w ciazy nauke depilowania sie tym sprzetem, pozostan na razie przy maszynce, dobra moja rada. Cytat:
Wiesz z ta szyjka, to dlugosc masz podobna do mojej wiec nie jest tragicznie jednak z ta szkola rodzenia bym sobie podarowala, odpoczywaj jak najwiecej mozesz, jestes obstawiona lekami, bedzie dobrze![]() Ten lek ktory dostawalas to na pewno papaweryna (dziala rozkurczajaco)
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u mnie pewnie nie lepiej na początku. Chociaż kto wie może będę bardzo zaskoczona? Oby nie rozczarowana!Jak ja się urodziłam to o dziwo tata się mną zajmował lepiej niż mama Mama się mnie bała
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
no i te cycki pełne mleka, no jak krowa w locie, ale niskim
![]() Aaaa Mała fajnie ,że w domu już jesteś , dużo zdrówka i odpoczywaj
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
aalegna, Cytrynka Dziękuję Wam
aalegna, niestety warunki do zdjęc mocno średnie (kiepskie oświetlenie i to górne;/) no i większy brzuszek by się przydał (tyle, że z siostrą raczej się już nie zobaczę przed porodem) ale i tak myślę, że całkiem fajnie wyszło. Fajna pamiątka na pewno
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-12-30 o 15:46 |
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
aalegna piekne zdjecia
no i avatarek super!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

na posiedzenie zarządu 
) W kazdym razie doktor powiedzial, ze bardzo ladne zabki, dobrze czyszczone,ladnie rosna. 30 zl taki przeglad zabkow u dziecka w gabinecie prywatnym, wiec uwazam ze nie duzo.
i dla Mamusi też

Chociaż jak rozmawiali ostatnio to powiedział, że "no cóż., jak będzie trzeba, to się zrobi". Wyjścia nie ma
to gin mowi niech pani biegnie, to biegłam, z cycami jak balony, -10 stopni, nogi mi odmawiały posłuszeństwa, dobiegam do klatki, a tu cisza , wchodzę, Mała ŚPI,TŻ leży, na korytarzu wózek, (zwykle stał w pokoju), leżaczek też widać po użyciu,na tapczanie 5 grzechotek, na podłodze 2 mokre od potu koszulki TŻ ......