|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
koniakonia
się naśmiałam, aż swojemu wysłałam tą przygodę Twoją z facetem. to dumnie mówi ''ja bym dał radę'' . mówie pewnie... jak Ci woła za mamą to musisz mieć głowe pełną pomysłów, a to książeczki a to ptaszki za oknem a to lalka, a to to... każdy facet ''co to takiego'' a w praktyce wymiękają. tym bardziej, że u mnie będzie tak, że jak urodzę on będzie jeszcze chodził do szkoły, przyjdą wakacje to się oswoi z małą, a od września znów do szkoły... a ja z dzieckiem sama i jedynie pomoc mamy. dopiero po jego maturze w przyszłym roku wyprowadzimy się do Poznania, tam zaczniemy pracować, dzielić się opieką nad Sofią i wtedyy będzie tatą z prawdziwego zdarzenia zobaczymy jaki on będzie wtedy cwany ![]() AGUŚKA83 Na stwierdzenie, że ktoś o życiu nic nie wie bym się nie odważyła nie znając go. Uwierz, że wiem wystarczająco. Jestem dzieckiem alkoholika a w domu nie ma milionów do dyspozycji. Dosyć naoglądałam się awantur i interwencji policyjnych, żeby wiedzieć, że chcę stworzyć mojemu dziecku prawdziwy, ciepły dom i to za wszelką cenę. Wiem też jak się walczy w tych czasach o każdy grosz, sama sprzedaję co mogę na allegro, żeby odciążyć mamę i żebym miała na nową kurtkę zimową czy ciepły sweterek. Życia to ja nie znam od strony kariery bo nie pracowałam jeszcze. Bezrobocie u nas w mieście jest ogromne, nawet na staże nie mają. Od strony zdrowotnej życie też dało mi się we znaki bo sama choruję i to nie jest katarek Od strony przyjaciół również poznałam - zawiedli... Ale w planie mam urodzenie dziecka, które myślę Bóg dał mi bo wiedział, że cierpię na samotność. Później zapiszę się do policealnej szkoły (zajęcia co 2 tygodnie w weekend) , dodatkowo zgłoszę się do swojego liceum, że chce zdawać mature. Potem wypowadzimy się stąć i tam będę szukać pracy tak, żeby dawać radę opiekowac się dzieckiem. Jedyne czego w życiu nie zaznałam to luksusów bo to, że na garnuszku mamusi jestem nie oznacza, że nie znam życia, nie dostaję wszystkiego co chcę. A opieka na d dzieckiem na pewno przyniesie mi mnóstwo łez ze zmęczenia. Moja siostra mając 18 lat urodziła pierwsze dziecko i wiem, że to pochłania energie.
Edytowane przez peti91 Czas edycji: 2011-12-30 o 14:33 |
|
|
|
#1502 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie ja również wczoraj po wizycie ale bez usg. No i dowiedziałam się że mam szyjkę długości 1,5 cm!!! Wiec póki co mam odpoczywać duuużo. Poza tym muszę zrobić jonogram na zawartość potasu i sodu bo miewałam takie kołatania serca. Poza tym córeczka kopie nawet wczoraj lekarzowi się oberwało
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem tego mojego tż, jednak ja to mam wrodzone, ja z Małą cały dzień , więc mu dłuzej zajęło oswajanie, ale niektórzy panowie mają ten damski gen od opieki nad dzieckiem , więc pewnie wiele z Was trafiło na takich |
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha się uśmiałam jak zwykle! |
|
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to był raz , a potem już było dużo dużo lepiej jeszcze biedny TŻ pierwszy kontakt z noworodkiem to z naszym miał, więc w sumie mu wybaczam |
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo ide podpatrzec
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
koniakonia mysle, że nieden z naszych TŻ-ów odstawi podobna akcję (nie wliczam w to tych juz przez los doswiadczonych)
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj z TŻ oglądaliśmy film znowu do 3 w nocy i tż sobie wstał przed 9 poszedł grzebać w aucie jak zwykle, a ja wstałam dopiero o 12 zaraz jedziemy na zakupy
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do kardiologa nie masz skierowania? Bo ja tez mam kolatania serduszka, ale kardiolog mnie osluchal i mowil ze jest ok, nie ma zadnych szmerow, jesli mi sie zdarzy mam sobie wziac isoptin.
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj sprawdziłam ile ważyłam jak się urodziłam i było to 3380g , 35cm potem ciężar spadł mi na 3220g a w dniu wypisu miałam 3260g
więc aż takim klockiem nie byłam, a czuję że mój maluch będzie klocem
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka to ciebie brzuch bolał wczoraj dobrze pamiętam?
|
|
|
|
#1513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpoczywaj teraz, wiadomo ze wszedzie dobrze ale w domu najlepiej Aguska brawa dla Filipka dla mamusi tez, a co tam![]() Ja dalam rade sie wykapac i wenflon przezyl Konia , ale sie usmialam ja mialam ten luksus ze adas byl drugim dzieckiem TZ i to on rowniez byl bardziej obeznany i odwazny co do opieki ![]() Ja wlasnie bylam ta spanikowana i zestresowana i czasami az mnie serce bolalo bo mi adas na rekach plakal 2 godziny, po czym juz tracilam glowe, dzwonilam do TZ: araz mi wracaj z pracy bo juz mnie trafia i sily nie mam (ma wlasna firme wiec nie bylo problemu) no i on przyjezdzal bral adasia , poswiergotal troszke ze juz tatus w domku , bla bla a ten maly piernik mu na rekach zasypialNormalnie jak sobie teraz przypomne to nie wiem czy sie smac czy plakac ![]() Teraz mam nadzieje ze pojdzie mi lepiej Jolka, napewno 35 cm?
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-12-30 o 14:32 |
|
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Mój maluch w brzuchu od paru dni szaleje wierci się i kopie niesamowicie
![]() dziś widziałam jak kopie i brzuch mi podskakuje albo tak faluje poza tym mam już normalnie wielką piłkę aż TŻ się zdziwił, że jeszcze tydzień temu brzuch był mniejszy, a dziś taki duży może to akurat dziś wyjątkowo mnie wypchało sama nie wiem ![]() i jutro stanę na wagę z ciekawości ile przytyłam po Świętach
|
|
|
|
#1515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja waga urodzeniowa 4300kg męża 4100kg mojej mamy 4500kg a brat mamy 5200kg
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może tej babcie się coś pomyliło...ale i tak pójdę od razu tam nie będę nic robić w domu. I na szczęście TŻ ma nocki więc pojedzie ze mną przynajmniej nie będę się nudzić przez te 2h ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- oj nie nadrobie Was może później.. a w nocy TŻ pytał czy dziś mi też mleko poleci (siara) hehe
|
|
|
|
|
#1518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie no, zartuje, ja we wtorek zaczelam 25 tydzien i mam 9 kg na plusie , nienajmniej ale tez i nie jakos masakrycznie mysle ![]() A wogole to mam pytanko, moze ktos mi doradzi - te zastrzyki co biore to czyste wapno i teraz nie wiem czy mam normalnie brac witaminy , bo tam jest rowniez duzo wapna ![]() Mozna sie przewapnowac?
|
|
#1519 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez jestem ciekawa bo adas jakies 3650, a ponoc drugie dzieko wieksze bywa
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja się właśnie zastanawiam jaki laktator kupić rajrodzica ma zestaw z laktatorem TT ale nie wiem czy on jest dobry
|
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
lena przepiekna sesja
![]() desia mysle, ze mozesz brac spokojnie witaminy.
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
evvcia super, że wizyta udana
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
jeszcze troszkę Was nadrobię bo TŻ idzie się jeszcze kąpać i golić
|
|
|
|
|
#1525 |
|
Raczkowanie
|
jeju jakiego smaka mam na multiwitamine sok z Cappy albo Tymbarka
albo truskawki czy kiwi .a mała dzisiaj nic nie kopie znowu... nie wiem już co myśleć, 3 dzień jakoś inaczej. może pupką się wypięła i dlatego tak.
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
rodzyneczki
pytalam sie czy ciebie brzuch wczoraj bolal... |
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
a co myślicie o tych pampkach http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...025393627.html i ile kupujecie rozmiaru 2-5kg ??
|
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Piękne fotki Dziewczyny, z tym uroczym obrazem w oczach idę na drzemkę.Rety pewnie sobie fotkę strzelę na korytarzu przed porodem z tym moi tempem do zdjęć,( mam takie już w kolekcji z tańca z wenflonami z porodu Niny
wyglądam jak maciorka z szopką na głowie w koszuli bez guziczków )Wiem jedno, łazić nie mogę, po wczorajszej wycieczce do koleżanki ( 3 pietro)i do znajomych, dzisiaj ledwo chodzę przez to spojenie,myślałam że wczoraj z taksy nie wysiądę. ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zresztą wszstko okaże się "w praniu" jak to będzie
|
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuciłam zdjęcia pokoju. Brakuje jeszcze firanek i ogólnie dekoracji okna, bo trochę "łyso" teraz
Resztę napisałam w mailu.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

zobaczymy jaki on będzie wtedy cwany 
Od strony przyjaciół również poznałam - zawiedli... 

może będę bardzo zaskoczona? Oby nie rozczarowana!
to gin mowi niech pani biegnie, to biegłam, z cycami jak balony, -10 stopni, nogi mi odmawiały posłuszeństwa, dobiegam do klatki, a tu cisza , wchodzę, Mała ŚPI,TŻ leży, na korytarzu wózek, (zwykle stał w pokoju), leżaczek też widać po użyciu,na tapczanie 5 grzechotek, na podłodze 2 mokre od potu koszulki TŻ ......

i tż sobie wstał przed 9 poszedł grzebać w aucie jak zwykle, a ja wstałam dopiero o 12 

dla mamusi tez, a co tam
jak bym miala wielka piłkę przed soba 
masakra. Woda na 100 % ale to jest wkurzajace