|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
Viburcol - czopki homeopatyczne - a o tym czytałam w necie też podobno pomogło ale podobno co dziecko to inny środek lepiej działa Trzymaj sie dzielnie bo to ciężko patrzeć jak maluch się tak męczy a my nic nie mozemy poza tulaniem i kochaniem
|
|
#4382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
moja mała identicko !!!! Tylko cyc... nic z butli, poza moim mlekiem nie przejdzie, bo jak cos za sek 3 ląduje na pieluszce ostentacyjnie wyplute z uśmiechem ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
a próbowałaś wietrzyc pupe? tzn. przy zmianie, zamist od razu zakładać pampka potrzymac małą na przewijaku z 5 min przykrytą tylko pieluchą żeby skóra pooddychala ??? mi tak położna radziła... bo mała dostaje odparzen po chusteczkach do pupy :/ wiec jedziemy na wacie i wodzie przegotowanej, ale mysle czy czasem nie zmienic na inne, bo moze te huggies ją tak drażnią ... powiem Wam ze sie zalamalam, bo młoda jest ze mna 30 dni, a ja dopiero połowe zrzuciłam z wagi :/ :/ :/ :/ tzn przytylam 15kg a dopiero 8 spadło... nie objadam sie, jem gotowane raczej nic nadzwyczajnego a waga jak stanęła po porodzie tak duuuuuuuuuuuuuuu...pa !!!! wściekła jestem jak nie wiem!!! czas zacząć ćwiczenia !!!! Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-12-30 o 11:03 |
|
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo kupcie inny, ten brązowy lub o jakimś innym kształcie. Są różne w sklepach. U mnie obie nie lubiły wibracji Pati to płakała jak tylko poczuła a Lili zaczyna się wiercić jakby chciała wstać![]() widać, że pokaźna dziewczyna z niej ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Co do "złego" pokarmu Z butli to widać ile zjadło a z piersi nie Ale moja położna mówi, że po mleku matki kolek nie powinno być, bo to najczęściej błąd dietetyczny matki a jeśli są, to powinny być mniejsze i łagodniejsze ![]() U mnie chyba się poprawiło z piersią ![]() Wczoraj byli szwagrowie z żonami na pępkowej imprezie, super było Zjadłam nawet kilka czipsów Domi7ks, Kkasikk zazdroszczę spadku wagi. U mnie waga stanęła na 61 kg a po wczorajszej kolacji to dzisiaj nawet nie staję ![]() Basiula, ja wiem, że Ty synka urodziłaś, jakoś tak mi się napisało |
|
|
|
|
#4384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulujemy miesiaca ![]() My dziś skończyliśmy miesiąc ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Mój tylko pakuje piastki do buzi jak jest głodny
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Myszka, Dalia, nasze dzieci dzisiaj skończyły miesiąc
Kiedy to zleciało tak ten czas szybko mija, to był taki cudowny, piękny miesiąc, radosny, szczęśliwy, och żeby kolejne też takie były Lili jest tak cudowna a ja jestem taka szczęśliwa i spełniona Mam tyle siły, że mogłabym góry przenosić Chociaż dzisiaj jestem trochę śpiąca, mimo że noc była rewelacyjna 1 - słownie jedna pobudka o 4
|
|
|
|
#4386 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Czuję się jak zombie, mój maly dzis nie chciał w ogóle spać:/ no tylko na rekach a na to mu nie chce pozwolić chociaż już wymiękam po kilku próbach odkładania do łózka. Dziś pierwszy raz odciągnęłam pokarmu troszkę z jednej piersi z tej co myślę, że mały się nie najada, wyszlo mi tego tylko 20 ml. Nie wiem co zrobić żeby mieć więcej pokarmu??? Położna kazała mi wypić karmi ale nie wiem czy to coś dało. Ogólnie wypijam 3 litry wody dziennie.Cytat:
![]() Co do pampersów mamy oryginalne ale też i dady i jestem zadowolona, narazie uzywamy 1 ale 2 juz bede kupowac tylko dady. Cytat:
![]() Seona, Myszka, Dalia gratulacje na pierwsze małe urodzinki maluszków
|
||
|
|
|
#4387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnie !!! też dopiero zdałam sobie z tego sprawe gratuluje 1 pobudki... u nas to niestety nie ma tak dobrze... sa 3 i to jedna stała, dłuższa... na szczscie o 6, a nie o 2 czy 3 ja jeszcze dołącze się do głosnych kupek ! młoda od paru dni tak ma że puszcza bąki, a potem pręży się, czerwienieje, czasem płacze a raczej popłakuje i wali kupe... biedna że w nocy sie wybudza i potrafi tak 20 min zanim kupa pojdzie, ale na szczescie jak sie nie odezwe to sama zasypia dalej ale zastanawiam sie czy to normalne... mam esputicon i podalam jej raz, ale nie działa, więc nawet nie wiem czy pomoze na taki problem, a polozna dopiero po niedzieli bedzie...a oto moja księzniczka
|
|
|
|
|
#4388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ja to sie teraz boje wejsc na wage żeby nie zobaczyc wagi że urosła przez to moje obżarstwa ale już sobie obiecałam ze 1 stycznia zaczynam ćwiczyc i przechodze na dietke ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
Seona to ci zazdroszcze. Mój wczoraj i dzisiejszej nocy wstał o 4 rano na mleko poleżał i stwierdził ze pora na kupke no to czekałam z nim, zrobił i dalej nie spi tylkos teka i zaczyna płakac masakra i tak do 6 a najlepiej to na rękach, no masakra dosłownie. Kupke robi 1 raz dziennie i to właśnie około 5 rano i nie mam spania ani ja ani on.---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
Śliczna
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Dalia a od kiedy Twoja się uśmiecha???? Tak świadomie?
że jak się nachylasz gadasz to ona Ci odpowiada uśmiechem? A jak u innych jest, od kiedy sensowne uśmiechy??? Bo u mnie nic a nic to teraz się zmartwiłam Wogóle, to Pati reagowała na pstryknięcie światła, na zgniataną butelkę a ta nic Jak się jej klaśnie nad głową to mruży oczy Miała badany słuch w szpitalu i usg głowy więc trzymam się tego, że wszystko ok
|
|
|
|
#4390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o chałas to nawet szczekające psy mu nie przeszkadzają w spaniu (mamy dwa w domku), światło boczne pali się w zasadzie większość dnia (mamy księzyc i gwiazdkę icsłońce na suficie z ikei) zamiast słoneczka Ale rozmawiała ze znajomymi u nich też jedne reagują na wszystko i śpią jak zając (Tomek tak miał w szpitau) a inne jak kamienie mogło by się walić i palić a one śpią
|
|
#4391 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze zrzucisz, spokojnie ![]() u mnie w 2 stronę, ze szpitala wyszłam miałam na minusie więcej niż przytyłam i leci dalej... Cytat:
Cytat:
ale nie martw się tak, każde dziecko jest inne ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- FATAL na każde dziecię pewnie działa co innego, wypiszę co znam: - infacol, bobotic, espumisan -delicol - dicoflor30, biogaja -debridat -gripe water -suszarka, masaże, ciepła kąpiel, ćwiczenie nóżek i leżenie na brzusiu ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- MOje dziecko darło się wczoraj po kąpieli jak rozdarta żaba. W ogóle ma takie fazy, że ok. 19 zaczyna świrować i odstawiać manianę, bo oczekuje na kąpiel... Nic nie działa, cyc, smok, lulu - kładę go na stół ten co przed kąpielą i cisza. Czeka aż przyszykuję, jak się obijam to kwęka i tak tonuje aż wrzeszczy. Potem ubieranie po kąpieli wrzaski i rozpacz a przed chwilą śmiał się i wierzgał w wannie... o 23 padł, o 2, 4 i 6 karmienie przez sen bo coś kwękał i spał do 9, potem papu, zabawa do 11, sen do 12 i papu. I od tamtej pory śpi, na spacer nie biorę dzisiaj bo lekko pokaszluje bidula... Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-12-30 o 14:35 |
|||
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seona Nasz mały reaguje na wszystko. Czasem już się zaśmieje tak do Mnie jak mówie, albo do Julci. Potrafi też patrzec na nas kilka sekund i wtedy sie zasmiać. Wczoraj załozyłąm mu pałąk to sie zaśmiał 2 razy do tych zwierzątek. Każde dziecko jest inne także czekaj Mojej szwagierki córcia bardzo długo nie śmiała sie.
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Musze się Wam pochwalić, wczoraj odciągnełam pokarm z lewej piersi i zgadnijcie ile wyszło .... 150ml SZOK i dalej mogłam ściągać ale juź mi się nie chciało ![]() Teraz mam chociaż pewność że mam dość pokarmu i jest wartościowy bo z tego to oddzieliło się może z 5ml takiej jakby wody. Więc jak mój pulpecik budzi się czasem co godzinę to już wiem że po to aby się potulić, bo niemożliwe aby był głodny. Fryzjer zaliczony, humor poprawiony. ![]() Pisałyście o leżaczkac bujaczkach, możecie jakiś konkrety polecić, bo z tego co słyszałam, są ograniczenia w kg ... który by starczył na dłużej ![]() Mój uwielbia leżec na przewijaku na pralce, ale gdy są właśnie wibracje ![]() Co do rozm pieluszek to 3jek używamy już gdzieś od 3 tyg ![]() A dziś zaczynamy 10 tydzień |
|
|
|
#4394 |
|
Zadomowienie
|
zapomniałam zapytać - wychodzicie codziennie na spacery? zdarza się po 15tej lub wieczorkiem?
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)zdażyło nam się wyjść o 15 i też dało rade tylko teraz do wózka podczepiam śiatełko rowerowe bo u nas chodników nie ma a po ciemku tp troche strach Nie wychodzimy tylko jak leje bo bez sensu wychodzić z dzieckem w folii co to za spacer w szklarni... a wiatr nam nie straszny ani śnieg bo mamy las do dyspozycji więc osłonięte
|
|
#4398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co mala przez sen zaczela usmiechac sie w szpitalu, zaraz po cycku nadal tak ma a swiadomie rzadko sie usmiecha ale zaczyna powoli od paru dni... i od 3ch dni zaczyna gaworzyc
|
|
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Co do usmiechow to Olek w niedziele skonczy 6tyg a od ok 1,5tyg smieje sie pol dnia
jak sie rano obudzi to gaworzy sobie i sie usmiecha. A w poludnie/wieczorem od tygodnia zdarza mu sie smiac w glos, najpierw bal sie tego ale teraz juz przyzwyczail sie do swojego smiechu Bylam u gina. Ponoc jestem pieknie zszyta, wszystko sie goi, seks dozwolony, tabsy anty zasugerowal, zeby brac dopiero za miesiac bo one ponoc hamuja cofanie sie zmian poporodowych czy jakos tak
|
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
My nie wychodzimy codziennie
jakos sie nie możemy zgrac, i bylismy tylkoz 3 razy.
|
|
#4401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jaką macie temperaturę w mieszkaniu i jak ubieracie swoje pocieszki? |
|
|
|
|
#4402 |
|
Wtajemniczenie
|
Straszna ta kolka u takiego malca.Płakałam razem z Nia.Zastanawiam sie skad sie wzieła, bo nic nie jadłam innego niz zwykle.Masowałam brzuch, cwiczyłam nózki piłam koper i jakos cisza.Ale dzien straszny
|
#4403 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
Zapomniałam wczoraj pogratulować WISZKA!! super że już masz dzidzię przy sobie ![]() ![]() Ja ubieram małą ostatnio tylko w body (zazwyczaj na krotki rekaw) jak czuję że ma zimne nóżki zakładam jej skarpetki na nóżki. Przy 22 stopniach w pokoju. Zresztą Lilka nie lubi być ciepło ubierana Dziewczyny jaką miałam koszmarną noc marna budziła się co godzinę pół na cycka nie chciała od razu zasnąć i już pobudka o 6:30 wyglądam jak frankenstein myślałam że mi nerwy puszczą nad ranemmy też nie wychodzimy co dzień ale staram sie chociaż co drugi ale nieraz ciężko ![]() A właśnie zamówiłam sab simplex i się wkurzyłam facet pisał że jest oryginalny niemiecki a dzisiaj przyszedł i czeski Darusia chyba pisała że jest nie taki jak niemiecki![]() Aaa i zdjęłam w końcu pierścionek zaręczynowy Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-12-30 o 17:58 |
|
|
|
#4404 |
|
Zadomowienie
|
Dobry
Fatal spokojnie, możesz tylko pomóc. To nie Twoja wina, najlepiej wypróbować parę tych specyfików, bo na każdego coś innego działa. Myszeczka ja bym chętniej wychodziła, ale zanim się z 3 piętra wózek zniosę potem małą to już jestem tak zmachana, że spacerów mi się odechciewa goldika ta wizyta jeszcze przede mną. Seona moja tak od 5 tygodnia uśmiech rozdaję, ale po szczepieniu ostatnie dwa dni markotna jest i mam nadzieję, że szybko do siebie wróci. Bahamadia praktycznie każdy leżaczek - bujaczek jest dobry. Tylko sprawdzaj wagę maksymalną, najwięcej do 18 kg jest i najdłużej posłuży. My mamy z fisher price klik ten i zadowolona jestem. Mała lubi w nim leżeć, zabawek więcej jej podoczepiałam i ma zajęcie
|
|
#4405 |
|
Raczkowanie
|
Czas się pochwalić
22 grudnia przyszedł na świat malutki Juliuszek, 3550 g i 56 cm, zdrowiutki. Teraz daje rodzicom do wiwatu, wisi na cycu nawet po 2 godziny, a głodny jest chyba 24h/dobę
|
|
|
|
#4406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olka ubieram w kaftanik i spiochy albo body i pajaca. Tak zeby mial jeden dlugi rekaw no i dlugie nogawki ![]() Sama pewnie nie poszlabym do gina ale polozna mnie przycisnela, ze mam sie zapisac na wizyte. Teraz mam przyjsc za 3mce. ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4407 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie dziewczyny można pić piccolo czy nie za bardzo jak karmię piersią
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-12-30 o 18:39 |
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Ona własnie póki co ten sam obserwuję na All
![]() Idziecie gdzieś na Sylwestra? Nas zaprosiła kuzynka, ale, że mamy Michasia wiąże się to z pobytem do Niedzieli, nie bardzo Nam się chce, ale tak głupio odmówić i chyba pojedziemy... |
|
|
|
#4409 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bahamedia wybraliśmy ten bo jest stabilny, to trzymam kciuki za aukcję Tak ja się na sylwestra do innego pokoju wybieram. Ale liczę na imprezę na wizażu. Popcorn przyniosę
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlaczego glupio odmowic? ja bym problemu z tym nie miala przeciez macie malutkie dziecko.---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Aniu nie mam pojecia jak z Picollo. Ja slodkich napojow w ogole nie pije (ale nie tylko ze wzgledu na karmienie piersia - przy okazji odchudzam sie )Tak w ogole polozna powiedziala mi, ze jeszcze nie powinnam brac sie za regularne cwiczenie ze powinnam odczekac 2mce od porodu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.

Mój mały terrorysta zasnął więc ja zabieram się szybko za obiad a potem relaksik u znajomych.
.
Albo kupcie inny, ten brązowy lub o jakimś innym kształcie. Są różne w sklepach. 

.Mala byla niespokojna,co ja przystawilam do piersi,to chetnie ssala.Piersi byly w ogole od samego rana bardzo miekkie.A przedwczoraj wieczorem mialam malego stresa i moze dlatego chwilowo wystapil zanik badz mniejsza produkcja pokarmu?!
tak ten czas szybko mija, to był taki cudowny, piękny miesiąc, radosny, szczęśliwy, och żeby kolejne też takie były
Lili jest tak cudowna a ja jestem taka szczęśliwa i spełniona
gratulacje na pierwsze małe urodzinki maluszków