Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-28, 23:54   #4321
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

no to ta ma takie noce ze od 20 potrafi spokojnie do 5 spac.
Dzis bylam u niej 19 razy wlaczyc karuzele,ale od pol godziny nic nie mialczy z malego pokoju,reszta relacji nocnej jutro...
trzymajcie prosze kciuki.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 00:10   #4322
Wiszkaa
Raczkowanie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Seona, Jagoda Dzieki dziewczyny

Nie wiem jak mogłam nie podać najważniejszych inf o małej
Urodziła się mając 4,5kg, 60cm długości i dostała 10pkt Apgar Tak jak było mówione wyrosła jak nie wiem co

Zaraz idę spać, w końcu mogłam sobie popatrzeć na tv, a Emilka na razie od 22 śpi jak aniołek. Mój pokarm jej wystarcza już nie muszę jej dopajać tak jak to trzeba było robić w pierwszych dobach.

Jutro opiszę poród

3majcie się dzielnie Mamusie

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 00:25   #4323
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

wiszka super klocuszek!!!!!!!!!

ja sie ciesze ze jednak w ten termin 1(jaki liczyli na porodowce-wigilijny)nie rodzilam,bo tez by wazylo spokojnie tyle....

aleeee--masz chyba najciezsza core na watku!gratulacje!dzielna babka jestes
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 05:54   #4324
Seona
Zakorzenienie

wiszkaa, dziewczyna jak rzepa

mleko sciagam i zaraz klade sie spac dalej

qrcze, juz chyba wszystkie sie rozpakowalysmy zostalo kilka mam, ktore sie nie udzielaja. Dobijamy watek i na odchowalnie spadamy

Myslalyscie nad tytulem, kto bedzie zakladal?

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 08:05   #4325
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez goferek33 Pokaż wiadomość
Używamy DADA z biedronki
My wczoraj właśnie pierwszy raz użyliśmy do tej pory Huggisy ale jestem bardzo zadowolona z DADY na pewno będę je kupować

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:13   #4326
Ona231
Zadomowienie

Dzisiaj moje dziecię ma dzień marudy po szczepieniu prawie wcale nie płakała. Przybiera ładnie przez 6 tygodni 1,5 kg. Ale co się dziwić jak żarłok z niej straszny

Wiszka ale masz dorodną kruszynkę Dziewczyna na medal

Seona też mi się wydaję, że już wszystkie rozpakowane są. Z moją weną twórczą raczej ciężko, może ktoś inny podsunie tytuł.

Joamic ja kończę pampki a dady czekają. Mam nadzieję, że się sprawdzą

Darusia spokojnie moja też o 1 usypiałam teraz odpukać już pomału się przestawia. Twoja mała też się w końcu zaakceptuje, że w nocy się śpi
Stary 2011-12-29, 10:42   #4327
fatal21
Wtajemniczenie

Witam
Darusia a moze jakas herbatka na sen mogłaby pomóc?Chyba Humana ma herbatki "spokojna noc".U mnie noc w miare o 19 kapiel ale zasneła o 22 do 1.20 sen potem cyc potem 2 hsnu potem cyc 1h snu cyc i 30min snu teraz spi od 30min ale sie kreci wie musze wózkiem ruszac
Stary 2011-12-29, 11:00   #4328
basiula19
Zadomowienie

Hejka

moje dziecie dalej nie zostało zaszczepione mamy przyjść za tydzień mam nadzieje, że nic znowu nie wyskoczy i będziemy mogli wreszcie podac tą pierwszą szczepionke....a mój klocuś waży ponad 5 kg już

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

jak czytam o waszych nocach to mnie przerażenie ogarnia mój synuś ostatnimi czasy jak zaśnie koło 22 po kąpaniu to sie budzi koło 3 a później już rano koło 6a później śpimy do 9-10

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:19   #4329
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Basiula to Ci się dziecko udało

Mój w nocy wstawał chyba z 4 razy, teraz po godzinie usypiania zasnol może na 5min
Zaraz go nakarmię i lecimy na dwór bo to jest jakaś masakra.
Marudzi i marudzi. Śpiący jest a zasnąć nie może
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:20   #4330
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Jej... jak mogli was nie pouczyć!!! Każda forma bąbla lub go brak jest jak najbardziej prawidłowa. Tyle, że jeśli pojawi się bąbel z ropą to NIE WONO go wyciskac!!! Trzeba zakleic jałowym wacikiem-aby nie było styczności z bakteirami/ubrankami i nie moczyć rączki/ramienia przy kąpieli.
tez zdrętwiałam, jak przeczytałam ten opis!!!
ale niestety tego nikt nie mówi, jak i setki innych rzeczy dot dziecka........

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:45   #4331
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

W niedzielę była teściowa i mało brakowało by mnie wyprowadziła z równowagi Oto co się dowiedziałam:

- nie dbam o dziecko, bo pręży nóżki a ja nic nie robię
- mam chudy pokarm bo je często i jest nadpobudliwy (spał całą niedzielę )
- uduszę go we śnie (śpi z nami w łóżku)
-odmówiłam bigosu więc teoria że odstawiam głupoty i się odchudzam
- dziecko boli brzuszek i ma gazy to zawsze jest kolka
-dziecko powinno mieć pod głową poduchę jak najwyżej, męczę go bo śpi płasko

-zlikwidować tv, laptopy i telefony, b pole magnetyczne (wsadzę go do schronu przeciwatomowego )
-źle małego usypiam, bo do niego mówię szeptem
- ma krostkę na buzi- pewnie coś zeżarłam
- kolka jest ZAWSZE z winy matki

Wyobaczcie, że to napiszę, ale miałam ochotę kopnąć ją w
to co pogrubione to zarzuty do mnie ze strony tesciowej i mojej mamy przerabane mamy co nie?

Tak w ogole to nie mialam przez swieta kompletnie czasu na wizaz stesknilam sie za Wami.

Za chwile idziemy na odchowalnie bo juz chyba wszystkie rozpakowane jestesmy?

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Podziwiam, ze nie doszlo u Was do rekoczynow, ja bym taka wyprosila z domu!

Moja matka ma obsesje na punkcie zimna, ze malej jest zimno i zawsze ja opatula we wszystko, a my stosujemy zimny chow. W domu max 21 stopni i mala w bodziaku i pajacyku, tak nam tez polecila polozna, a u mojej matki w domu jak przyjezdzam z mala to sauna, a mala w swoich ciuszkach i 2 kocykach juz moj tata zwraca na to uwage, ze za cieplo ubierana i zawsze idzie troche ogrzewanie skrecic.
znam ten bol... moja mama tez uwaza ze mrozimy dziecko. U nas jest ok 22st, i ubieramy go body+ spichy/pajac a mama zawija go dodatkowo w 2 koce
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:46   #4332
Aniolina
Rozeznanie

Wiszka GRATULACJE !!! Duza corcia

U nas to chyba jednak nie skok rozwojowy tylko koli. Mala kolejny dzien od 20 do 23- 24 placze bez powodu i nie bardzo da sie uspokoic. Chusta pomaga. A potem przed 1 sama z siebie zasypia. Tez jest przestawiona, bo w dzien potrafi spac 3-4 h bez przerwy a w nocy 2,5h. Najgorzej ze coraz bardziej jej sie przestawia, bo zasypiala wczesniej o 23, a teraz o 1

Ja wiedzialam, zde bedzie babel poszczepienny i jest, ale nie wiedzialamm, ze nie mozna kapac tej reki. A jak jest juz taki strupek i lekko zaognione dookola to mozna moczyc?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:50   #4333
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam
Gratulacje dla nowych mamusiek.

Mały śpi mi na rękach więc korzystam. teraz niestety albo śpi jak go przytulam albo na rękach, jak go tylko odłożę to się za chwilkę budzi to znaczy ból brzucha go budzi.

Ja miałam zamiar zaszczepić maluszka w tym tygodniu, ale ze względu na to iż biorę antybiotyk musimy to odłożyć. Tym razem ja nabawiłam się zum, w drugi dzień świąt pojechałam na IP bo z bólu to mnie w pół gięło, a wszystko przez to że zasnełam z pełnym pęcherzem. Ze mną już jest w porządku, ale maluszek cierpi.

Jeśłi chodzi o pieluchy t ja z Huggisów byłam bardzo niezadowolona, bo sztywne i odgniatały maluszka. Obecnie też mam Dady - są o wiele lepsze od Haggisów. Zadowolona też jestem z Babydream z rossmana. Jednorazówek w sumie używam na noc i na wyjścia lub jak wielorazówki mi wyjdą choć to się coraz rzadziej zdarza bo dokupiłam otulaczy, ale kolejny zakup już szykuję.

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
jak czytam o waszych nocach to mnie przerażenie ogarnia mój synuś ostatnimi czasy jak zaśnie koło 22 po kąpaniu to sie budzi koło 3 a później już rano koło 6a później śpimy do 9-10
Też bym chciała takie noce, ale póki co nie mam co liczyć gdyż moje dziecko jest bombardowane antybiotykami. Przepisali mi za dużą dawkę i dwie ostatnie noce praktycznie nie spałam tylko małego tuliłam aby nie płakał. Mam nadzieję, że jak mu się brzuszek unormuje to zacznie lepiej sypiać - zdarzyło się już że 5 godz przespał bez problemu, no ale...
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:52   #4334
ja_dalia
Wtajemniczenie

Witajcie po dłuuuugim czasie

u nas ze spaniem nienajgorzej, Maja najlepiej śpi od 20-21, bo do 24-1 rzadko, ale zdarza się ze do 2 nawet... po 3 juz są pobudki co 2-1,5h a od 6-7 to nie ma spania właściwie co noc ... potem do 9-10 spanko a w dzien- różnie... na spacerkach nawet 2-3h pospi, ale bywaja dni ze po 15 min drzemka i dawaj... zabawiaj mnie matka :P

najgorzej ze mam juz poprawki do licencjata a nie mam czasu usiasc i poprawic... a troche tego jest, w sensie musze troche podopisywac, bo za malo szczegolowo poruszylam temat...

my na sylwestra do taty mego, bo brat w domu urzadza impreze, wiec raczej z mała nie bede siedziec...

wczoraj Maja skończyła 4 tyg, a waży już 4kg wychodząc ze szpitala, mając 7 dni ważyła 2810, więc chyba jest OK

nie mam ostatnio czasu na kompa, w swieta tyle zamieszania, ze nawet go nie uruchamiałąm, a dzis doczytywalam dopiero ostatni tydzien!

GRATULUJE nowym mamusiom !!!!!!!! i zmykam, bo obudziła się bestia

ps. dodam, ze mała niestety ma wadę jedną (moze i nawet wiecej, ale ja tam zaślepiona miłością) - w dzień na rączkach potrafi spać i spać, odkladam i po 3 min pobudka :/

a z pieluszek uzywamy happy, bo na all znalazłam 6x42 szt za 100zł i są OK

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2011-12-29 o 11:54
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 12:15   #4335
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Seona też mi się wydaję, że już wszystkie rozpakowane są. Z moją weną twórczą raczej ciężko, może ktoś inny podsunie tytuł.
Ja jestem za tym tytułem co kiedyś było głosowanie: "zamiast sanek wózki pchamy, o to my zimowe mamy-XI-XII.2011"

Basiula, moja Lili śpi podobnie jak Twoja. Dzisiaj wstaliśmy wszyscy o 10:30.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 12:16   #4336
ania21_21
Zadomowienie

witajcie mamusie

Dziewczyny HELP!!

Nie wiem co się dzieje na główce Lilki walczę z tym od 2 tyg i jest coraz gorzej a nie lepiej najpierw było tylko na czubku głowy a teraz od czoła aż po czubek z tyłu nie wiem jak to napisać jakby skóra małej się wysuszała a teraz mogę powiedzieć że to jest jedena wielka skorupa i się łuszczy smaruję jej oliwką na zmianę oliwą z oliwek przed kąpielą i jeszcze w dzień i spłukuję po jakimś czasie i to nic nie daje.
Może się z czymś takim spotkaliście
Stary 2011-12-29, 12:34   #4337
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
witajcie mamusie

Dziewczyny HELP!!

Nie wiem co się dzieje na główce Lilki walczę z tym od 2 tyg i jest coraz gorzej a nie lepiej najpierw było tylko na czubku głowy a teraz od czoła aż po czubek z tyłu nie wiem jak to napisać jakby skóra małej się wysuszała a teraz mogę powiedzieć że to jest jedena wielka skorupa i się łuszczy smaruję jej oliwką na zmianę oliwą z oliwek przed kąpielą i jeszcze w dzień i spłukuję po jakimś czasie i to nic nie daje.

Aniu kochana tak po mojemu to Lilce robi sie ciemieniucha...spróbuj posmarować jakimś tłustym kremem poczekac chwile żeby "namokło" i czesz szczotka albo czymś żeby tak delikatnie zdrapywało to tylko nie zdrapuj paznokciem żeby ranek nie zrobić później możesz dalej natłuścić a po jakimś czasie umyć główke.......ja Mikołajowi tak zrobiłam i na drugi dzień już śladu nie było co prawda nie dopuściłam żeby sie skorupa zrobiła ale już dużo nie brakowało a teraz jak tylko widze, że skórka sie robi sucha na główce to zaraz smaruje albo mleczkiem nawilżającym albo kremem

Stary 2011-12-29, 12:34   #4338
ela3010
Zadomowienie

Hej

Oj Darusia współczuję, ja parę nocek takich miałam że Miłosz o 3, 4 tej usypiał, masakra.
U nas noce nadal nie unormowane, generalnie to budzimy się co 30 min, raz jest spanko 2,5h po kąpieli, tzn kąpię przed 20tą , synuś usypia po 21 i do 23.30 w miarę lula.

Oolong, próbowałam mu dawać tę samą pierś to szarpie się, wygina, ale jak pije z drugiej to to samo.
Mam wrażenie że brzuszek go wybudza, a ja i tak niewiele jem.

Szpilka mam wrażenie że w Twoim poście maczał paluszki Twój współ małżon.
I już nic więcej dziecku nie wyciskajcie. U nas jak pękło to też ropka tam została, taka gęsta, ale samo się oczyściło.

Seona zazdraszczam przespanych nocek.

Basiula mój miał być szczepiony normalnie w 6 tygodniu a będzie szczepiony w 3 miesiącu bo po ospie tyle trzeba czekać
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 12:38   #4339
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ja jestem za tym tytułem co kiedyś było głosowanie: "zamiast sanek wózki pchamy, o to my zimowe mamy-XI-XII.2011"

kolejna mamuśka robi z mojego Mikołaja dziewczynkea to chłop jak dąb jest

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Basiula mój miał być szczepiony normalnie w 6 tygodniu a będzie szczepiony w 3 miesiącu bo po ospie tyle trzeba czekać

to Mikuś jak dobrze pójdzie to będzie szczepiony pierwszy raz mając 8 tygodni o ile znowu czegos nie załapie.........następne dziecię będę tak majstrować żeby sie mi kwiecień-maj urodziło już na jesień nie będe sie bawić bo później biedactwo tylko choruje i się męczy bo pełno tego dziadostwa sie pleni jakieś wirusy-hujusy

Stary 2011-12-29, 13:15   #4340
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
My do tej pory używaliśmy pieluch Pampers ale jakoś są przereklamowane bo parę razy potrafiły przeciec i siuśki Michaś miał na pleckach ...
Kupiłam ostatnio Dadę bo były w promocji za 20zł i w sumie nie widzę różnicy (oprócz tej znaczącej w cenie ) raz przeciekła kupka na plecy ale akurat w tedy mocno się ssiusiał i może dlatego nie był taki chłonny.
A poza tym są ok

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Goferku
U Nas podobny dzisiaj dzień jak u Ciebie ....
może chociaż nocka będzie ładnie przespana.

Ja też mam pampersy orginalne ale też kupiliśmy juz jedna paczke (z promocji Huggies-y ) i zobaczymy moze na zmiane będziemy używać. ja kiedyś lubiłam też Happy przy Julci.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość
Seona, Jagoda Dzieki dziewczyny

Urodziła się mając 4,5kg, 60cm długości i dostała 10pkt Apgar Tak jak było mówione wyrosła jak nie wiem co

Zaraz idę spać, w końcu mogłam sobie popatrzeć na tv, a Emilka na razie od 22 śpi jak aniołek. Mój pokarm jej wystarcza już nie muszę jej dopajać tak jak to trzeba było robić w pierwszych dobach.

Jutro opiszę poród

O jejciu ale dzielna z Ciebie kobietka takiego klocuszka dałas rade urodzic klask i:

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Hej

Oj Darusia współczuję, ja parę nocek takich miałam że Miłosz o 3, 4 tej usypiał, masakra.
U nas noce nadal nie unormowane, generalnie to budzimy się co 30 min, raz jest spanko 2,5h po kąpieli, tzn kąpię przed 20tą , synuś usypia po 21 i do 23.30 w miarę lula.

Oolong, próbowałam mu dawać tę samą pierś to szarpie się, wygina, ale jak pije z drugiej to to samo.
Mam wrażenie że brzuszek go wybudza, a ja i tak niewiele jem.

I już nic więcej dziecku nie wyciskajcie. U nas jak pękło to też ropka tam została, taka gęsta, ale samo się oczyściło.

Seona zazdraszczam przespanych nocek.

Ela ja juz mam dosc T mi dzis powiedziała że obok w sąsiedniej wiosce OSPA panuje a Julcia do przedszkola chodzic zacznie teraz po nowym roku . Jejku mam nadzieje że nie przyniesie tego do domu :pro si:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:29   #4341
lina84
Rozeznanie

Witajcie kochane ) steskniłam się.
gratulacje dla nowych mamus )
Mój maly w końcu troche pospał w nocy ,no i mama też pospała.
Wkurzyłam sie troche bo nie dość ze tz ostatnio całe dnie w pracy to mu wcisneli nocke w sylwestra i znowu sama (
Bahamadia_25 ja też nie widze wielkiej różnicy miedzy pampersami a dada to po co przepłacac

elf27 a myslalam ze tylko do mnie sie tak wpierdzielaja "wujki" dobre rady

Normalnie jestem w szoku na mojego synka działa muzyka uspokajająca
http://www.solitudes.pl/index.php?ca...aski::oklaski:

W lutym bedziemy chrzcili malutkiego- mój tato sie uparł na małe wesele zwariował chyba
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:39   #4342
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość

na Helenkę działa jak tata jej śpiewa (najlepiej irlandzką piosenkę o zdzirowatej Molly) i celtyckie melodie

Cytat:
maczał, a jakże!
zostawiłam otwartego posta a on dokończył

Nie wiedzieliśmy o co chodzi z tym bąbelkiem i dopóki nie pękł to go nie ruszaliśmy. Nie wiedziałam, ze nie wolno tej ropy wyciskać ale na szczęście ładnie się to goi.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 13:45   #4343
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane ) steskniłam się.
gratulacje dla nowych mamus )
Mój maly w końcu troche pospał w nocy ,no i mama też pospała.
Wkurzyłam sie troche bo nie dość ze tz ostatnio całe dnie w pracy to mu wcisneli nocke w sylwestra i znowu sama (
Bahamadia_25 ja też nie widze wielkiej różnicy miedzy pampersami a dada to po co przepłacac

elf27 a myslalam ze tylko do mnie sie tak wpierdzielaja "wujki" dobre rady

http://www.solitudes.pl/index.php?ca...aski::oklaski:

W lutym bedziemy chrzcili malutkiego- mój tato sie uparł na małe wesele zwariował chyba

Współczuje sylwestra.
My chrzcic jednak będziemy w kwietniu żeby cieplej było.
A to jak Twój tato chce małe wesele to niech zasponsoruje go

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam
Darusia a moze jakas herbatka na sen mogłaby pomóc?Chyba Humana ma herbatki "spokojna noc".U mnie noc w miare o 19 kapiel ale zasneła o 22 do 1.20 sen potem cyc potem 2 hsnu potem cyc 1h snu cyc i 30min snu teraz spi od 30min ale sie kreci wie musze wózkiem ruszac

Mój mały nie chce żadnej herbatki, ani wody tylko mleko by pił

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-12-29, 13:50   #4344
ania21_21
Zadomowienie

A to nasza terrorystka od kilku dni nic tylko płacze i na rękach (najlepiej mamy)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 102_0391.jpg (44,0 KB, 64 załadowań)
Stary 2011-12-29, 14:15   #4345
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
A to nasza terrorystka od kilku dni nic tylko płacze i na rękach (najlepiej mamy)

Śliczna (nie ma jak u mamy)

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-12-29, 14:38   #4346
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
POCIESZE WAS

Moje dziecko zasnelo dzisiaj o 7!!!!!!!!!!!!!!!

ZWARIUJE
wspolczuje
Olek ma kapiel o 20, potem karmienie i ok 21,30 zasypia, spi do ok 2, karmie go i od razu zasypia i spi ok do 4, karmienie, a potem to budzi sie czesciej.
Ok 8-9budzi sie juz konkretnie

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

tytul fajny
albo tradycyjnie: mamusie listopad/grudzień 2011

mszpilko małza masz giganta

Wiszko ale masz dziewuszke! gratuluje

Widze ze Dade zachwalacie. jutro pojade kupic bo koncza nam sie pampersy 2, mamy 150szt rozmiar 3 ale sa troche za dlugie.

Bylismy wczoraj na badaniu bioderek - wszystko ok

szczepienie mamy w srode.

Slyszalyscie o plastrach znieczulajacych dla niemowlakow? Mi pediatra o nich powiedzial ale ponoc sa od 3mc zycia dopiero.

Oolong wysle Ci PW bo mam pytanie o rotawirusy
Stary 2011-12-29, 14:51   #4347
Myszeczka86
Zakorzenienie

A do Bartoszka dziś doszły prezenty Mikołajowo-Choinkowe

pałąk.jpg

stojak.jpg

Wkońcu udało mi sie natrafić też na okazjonalna cene leżaczka z FP bo teraz to strasznie drogo schodzą na all po 120 zł + wysyłka

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-12-29, 14:55   #4348
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
A do Bartoszka dziś doszły prezenty Mikołajowo-Choinkowe

Załącznik 4410660

Załącznik 4410661

Wkońcu udało mi sie natrafić też na okazjonalna cene leżaczka z FP bo teraz to strasznie drogo schodzą na all po 120 zł + wysyłka
super prezenty!

ja 3dni temu tez kupilam lezaczek z FP za 125+wysylka
Stary 2011-12-29, 15:00   #4349
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
super prezenty!

ja 3dni temu tez kupilam lezaczek z FP za 125+wysylka

No właśnie teraz jakos zdrozały wrrr
Ja to czekam na okazje hihii, ale niewiem czy czasem sie dziewczyna nie wycofa bo czekam na wiadomosc do wieczora buuuu, a jaki kupiłaś ??

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-12-29, 15:00   #4350
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie

A jak mała płacze to zawsze jest głodna jej zdaniem nawet jak jadła 5 min temu twierdząc że mam niedobre jedzenie a jak jej powiedziałam że w takim razie przeniosę ją na mm to NIE! bo mleko matki jest najlepsze i mam ją cały czas karmić nawet jak nie chce

No to się wyżaliłam przepraszam
dzis moj TZ rozmawial ze swoja znajoma przez Skypa a ja sprzatalam, Anula byla z nim w lozku i zaczela poplakiwac, na co jego znajoma zaczela dawac dobre rady, ze ja mam zle mleko i mamy jej dac modyfikowane i oprocz tego caly arsenal roznych herbatek zaproponowala i wode Oczywiscie moj Tz zaraz pobiegl i przygotowal mm, nic nie mowilam, nie protestowalam, mala dostala mm i.... sie rozbeczala Wytlumacz ludziom, ze jak dziecko placze to nie zawsze oznacza bol brzuszka albo Ze jest glodne, czasami potrzebuje tylko kontaktu! A tak BTW,. moje mleko zle, co to kurna znaczy?! Na mm dzieci tez maja problemy z brzuszkami!

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość

I Ty to dziecko sn rodzilas????

GRATULACE i podziwiam!!!!

Cytat:
witajcie mamusie

Dziewczyny HELP!!

To jest ciemieniuszka, podobno oliwka Skarb Matki na ciemieniuszke jesta taka specjalna i bardzo dobra ponoc...

Ok, mala przybrala kolejne 300 g, na moim niedobrym mleku dzis byla polozna i sprawdzala. tak to wszystko OK, a teraz jedziemy do mojej przyjaciolki, ktora sie bardzo za maluda stesknila, papa!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości