|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Masakra znowu mi się zrobiło słabo nie wiem czemu
przecież jadłam i śniadanie i potem te lody... |
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nic to. Jestem jaka jestem i pewnie czeka mnie jeszcze wiele dni "paszteta" ![]() Szczególnie jak maleństwo się urodzi i nie będzie czasu. Ale to nic, najważniejsze, żeby córcia była zdrowa i dobrze się rozwijała. |
|
|
|
|
#1533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wogóle zazdroszcze skończonego remontu, nas czeka gruntowny remont dużego pokoju a mężul się za to zabiera dość powoli (a wszystko chce sam zrobić łącznie z podwieszanym sufitem), a do porodu 9 tyg, więc cienko to widze i się boję że nie zdąży.
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
tak wczoraj i przedwczoraj
|
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie nie wiem wygląda jak 35cm ale chyba ta trójka jest przerobina na 5 więc raczej 55cm
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam w domu fachowca, więc sam remont poszedł szybko tylko zabieraliśmy się za to dośc długo
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- no tak mnie nadrabiałam i nie widziałam |
|
|
|
|
#1540 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
A masz taki specjalny pas? Mi troche pomagal! Aguska, dzieki za odpowiedz, lyknelam sobie witaminke
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
karolca fajny kolor scian i fajne masz mebelki
|
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli/--modern--/
tę kolekcję mamy, kolor jabłoń. Ale widzę, że już nie mają w ofercie. Od spodu są podświetlane
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
przedwczoraj bolał mnie niesamowicie i co przestało to znowu potem bolał brałam 3nospy przeszło w nocy przed spaniem. a wczoraj zabolał mnie raz i bolał ok 30min ale nie brałam nospy przeszło samo.
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- to może wezmę jedne takie, a drugie pampersa ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Masakra jak mnie pogoniło przed chwilą na kibelek już mi lepiej ![]() więc dobrze, że nie pojechaliśmy jeszcze na miasto bo by cyrk był
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żadne nospy i inne leki
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
aalegna pięknie wyglądasz
zdjęcia świetne, choinka śliczna i te słodkie buciki też bym chciała takie foto z bucikami muszę chyba tżta poprosić ![]() a i jeszcze podoba mi się kolor ścian i wzorek super ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]() więc zaraz tż wychodzi i możemy spokojnie jechać na miasto
|
|
|
|
|
#1546 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie ja już po wizycie. Z dzidzią wszystko dobrze. Pani tylko szybkie pomiary zrobiła, nawet się nie nacieszyłam widokiem małej. Pobrali mi krew, ponieważ bardzo mnie skóra swędzi mam nadzieje że to nic poważnego i wspomniałam o moich codziennych krwawieniach z nosa. Powiedziała że są trzy przyczyny krwawienia z nosa: wysokie ciśnienie (ja mam 120/ 70
słaba krzepliwość krwi i jeszcze jedna ale nie pamiętam (coś się robi nosie) Następną wizytę mam 13 stycznia więc się dowiem jak coś z moja krwią jest nie tak. Dostałam jeszcze skierowanie do specjalisty odnośnie tego krwawienia, muszę teraz czekać na list z datą wizyty, powiedziała tylko że kolejki do specjalistów są bardzo długie. Widziałam że pisałyście o swoich wagach urodzeniowych ja ostatnio sprawdzałam i ważyłam tylko 2700 i miałam 49cm. Urodziłam się w terminie. Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2011-12-30 o 15:26 |
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mamy za malo miejsca w brzuszkach na meczenie sie z pelnymi jelitami
|
|
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca super kolorek, taki zywy ! widac wielka roznice do stanu sprzed
teraz takie weselszy ten pokoj jest Alegna, sliczne fotki Lenka Twoje tez Dziewczyny a skoro juz mowa o grubszych toaletach zauwazylam ze ostatnio podczas tej czynnosci boli mnie brzuch tez tak macie? Wiem, ze dziecko uciska teraz jelita i moze to przez to, ale w momencie zalatwiania sprawy czuje bol podobny do tego na @
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja znalazłam chwilę w pracy ale ostatnio mam zmianę na 10 i wracam do domu o 18.30 i po prostu mam dość nawet nie mam kiedy Was nadrobić.Dzisiaj Antek puka mnie w brzuch i mówi "halo Ania wstawaj do babci trzeba jechać" ale mi się fajnie zrobiło na sercu jak go usłyszałam |
|
|
|
#1550 |
|
Gang Iren
|
Peti91,czytalam chyba wczesniej gdzies ze chodzisz do szkoly w weekendy.A tu piszesz ze chcesz dopiero pojsc.Czemu zrezygnowalas?Mialabys chociaz troche zaliczone,a potem bys kontynuowala.Skoro ciagle piszesz,ze nudzisz sie w domu i nie masz pomyslu na siebie,to nie rozumiem?
A ja zla,mialam isc do pracy na popoludnie,a zadzwonili ze jest malo pracy i mam zostac w domu.A to rowna sie malo pieniedzy,bo urlopu juz nie mam,wiec bede miec bezplatne.Coraz gorzej u nas z praca,a w styczniu to juz pewnie coraz czesciej beda odwolywac.Za to jutro mam isc na 13 do 19 prawdopodobnie.A myslalam,ze uda mi sie zaczac Sylwestra wczesniej.Rozne zarelko w trakcie przygotowan,zakupione petardy i sztuczne ognie,balony oraz piccollo
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, czuję ból jak na @ ale to jest jak skurcz, trzyma chwilę, kilka sekund i przechodzi. Jak się wypróżnię, mija do nastepnej kupki ![]() Cytat:
![]() Przy okazji zrobię zdjęcie i pokażę, bo efekt jest naprawdę fajny (łóżko podświetlane jest w zagłówku).
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1554 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maleńka byłaś jak na poród w terminie ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() mi też się tak wydaje, nawet jak siusiam, a właściwie zaraz po. Może dlatego że robi się więcej miejsca
|
|||
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1556 |
|
Gang Iren
|
karolca sliczny kolor pokoju
lena_mi i aalegna piekne kobiety jestescie ze slicznymi brzuszkami. Zreszta tutaj niie ma nieladnych babeczek.Wszystkie piekne i sympatyczne!
|
#1557 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Gaduly
![]() Mala trzymam kciuki za Ciebie i Malenstwo!! Konia super ze kolezanki coreczka nogla zobaczyc braciszka i przede wszystkim ze chemia trafiona. Aguska brawa dla Filipka...dzielny chlopczyk z Niego!! alegna i lena sesje przepiekne wygladacie slicznie!!!, alegna bardzo podoba mi sie kolor sciany, lena zwlaszcza to zdjecie z mezem przepiekne. co do zdjec i sesji..to Tz obiecal mi ze bedzie nasza Hanula mala miala piekne zdjecia i nasz pies rowniez!! (super ze mnie wzial pod uwage , zakupil dzisiaj na ebayu lustrzanke Nikon D80. srednio podoba mi sie ten wydatek - ale faktycznie jak mielismy wczesniej lustrzanke to roblismy mnostwo zdjec, Tz je obrabial i naprawde efekt dobry (wrzuce pozniej kilka fotek na maila).karolca super ze remont pokoju skonczony, podoba mi sie podloga. bylam dzis rano u wrozki poloznej, cisnienie 110/60, siuski sprawdzila jak zwykle papierkiem i sa ok, wyniki badan krwi powiedziala ze ok, hemoglobina 11.6 (powiedziala ze super), ale to dolna granica (tutaj od 11,5-16,5), z mama rozmawialam przez telefon i powiedziala ze za niska troche i abym dostarczyla sobie troche wiecej zelaza. zaraz zrobie zakupy on-line w tesco, zjadlam obiadek to nie kupie za duzo ![]() co do zakupow pieluszek tez patrze na cene/sztuke. wczoraj wieczorem bylo u nas +8, zaczal padac straszny grad i byly stuknely dwa porzadne pioruny calkiem blisko az tv sie wylaczyl. a nasz kocany pies zaczal szczekac na te grzmoty jak szalony. peti nie denerwuj sie ze Aguska pisze o tym ze malo wiesz o zyciu....ja tez nie mialam latwych lat mlodosci (rozwod rodzicow jak bylam w liceum (strasznie to przezylam) , pozniej musialam szybko znalezc prace bo ojciec stracil swoja i to ja utrzymywalam nas oboje (z 600zl miesiecznie), zajmowalam sie domem, bylam jak kowadlo pomiedzy rozwiedzionymi rodzicami, ojciec zaczal potajemnie pic itd.), ale po 11 latach od tamtej pory kiedy mialam lat 19 uwazam ze wiedzialam naprawde malo o zyciu i wtedy wydawalo mi sie jestem dorosla...ale nie bylam, mialam troche przyspieszony kurs dorastania i facet z ktorym wtedy bylam wydawal mi sie fantastyczny (mimo ze wszyscy dookola mi mowili daj sobie z nim spokoj, a ja sie meczylam i wybaczalam)..teraz bym na niego nawet nie popatrzyla...tak sie przewartosciowuja pewne kwestie zyciowe. oczywiscie nie neguje tego ze masz lat i 19 i bedziesz mama...mimo ze to wczesnie, zycze Tobie abys sobie poradzila jak najlepiej i byla szczesliwa. ale zobaczysz ze majac 30 lat (nie czuje sie staro zeby nie bylo), bedziesz myslec o 17-latkach jak o dzieciach ktore malo wiedza o zyciu. teraz tak mysle rowniez o sobie cofajac sie myslami, mimo ze nie mialam nastoletnich lat uslanych rozami. moja mama miala 20 lat jak mnie urodzila, a tato 21 jak zostal ojcem. co do wagi urodzniowej, to urodzilam sie w terminie, mialam 55cm wzrostu (uroslam tylko 1m od tamtej pory!!!, wazylam 2400g, mama miala brzuch jak slon, wszyscy mowili ze beda blizniaki
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-12-30 o 16:04 |
|
|
|
#1558 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkim mamom które miały dziś wizyty gratuluję
![]() Karolca naprawdę ładny pokój i meble są po prostu świetne ![]() Ja dzisiaj jestem strasznie zdenerwowana. Dowiedziałam się,że wczoraj brygadzistka dzwoniła do kilku osób żeby przyszły do pracy. Nie dość, że jestem teraz na przymusowym, bezpłatnym wolnym dwa tygodnie to jeszcze jak jest coś do roboty to brygadzistka do mnie nie zadzwoni bo przecież jestem w ciąży i jestem mniej wydajna !!! Skoro tak to po co ja w ogóle się staram i chodzę do tej pracy... niech mi dadzą świstek,że nie są w stanie mi zapewnić stanowiska pracy na czas ciąży i niech wyślą na płatne zwolnienie cholera. Nie lubię jak się człowieka tak bez szacunku traktuje totalnie A poza tym teściowa dzisiaj przyniosła kilka drobiazgów dla maluszka więc czekam jeszcze tylko na tą moją komode i jak tylko przyjdzie to wszystko upiorę.Szukałam dzisiaj Huggiesów tych newborn od 2 kg i nie znalazłam w żadnym sklepie,ale za to na szmateksie upolowałam sobie takie sweterek-sukienieczke i dwie narzutki na ramiona takie nie zapinane.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
gosia, MoniaHan, dziękuję;*
moniaHan, koniecznie wrzuc zdjęcia! a zakupu zazdroszczę
|
|
|
|
#1560 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez chce taka sesje z brzuszkiem
) moze wynajme kogos znajomego do takich zdjec, bo 400 zl to jednak sporo sliczne jestescieCo do zalatwiania sie, to ja tez tak mam ze jak rano mi sie chce to boli mnie jak na @, podczas owej czynnosci juz nic mi nie boli, moze dlatego ze nie musze przec zeby sie zalatwic. ![]() Leczo zrobione, jadalne Troszke ogarnęłam dom, byłam na spacerze, ale czuje sie jak babcia mysle ze znowu mam bardzo niskie cisnienie, bo doslownie usypiam na stojaco i co chwile czuje jakbym miala zemdlec.Mała dobrze ze juz jestes w domku, ja bym na Twoim miejscu teraz duzoo leżała i odpoczywała, nie zostało CI juz długo zeby ciąże uznac za donoszoną. Karolca ten kolor tak ozywił pokój, jest tak soczyście i ciepło
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

przecież jadłam i śniadanie i potem te lody...

ale nic to.
Resztę napisałam w mailu.
i się boję że nie zdąży.

tez tak macie? Wiem, ze dziecko uciska teraz jelita i moze to przez to, ale w momencie zalatwiania sprawy czuje bol podobny do tego na @
nawet nie mam kiedy Was nadrobić.