Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 17:11   #2161
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez gajqa Pokaż wiadomość
ja sama zgłosiłam się na Izbe przyjęć ze strachu no i mnie zostawili na oddziale na obserwacji.. pozniej dostałam recepte na Duphaston no i biorę do tej pory ..
też biorę dupka, ale już mam zacząć odstawiać, w końcu A w szpitalu to zwykle lubią zostawiać na obserwacji. Ja byłam u gina i w sumie to tylko kazał mi brać duphaston i się nie przemęczać, nawet na L4 mnie nie wysyłał, bo w sumie już wtedy plamienia ustały a na usg wszystko było ok (żadnego krwiaka ani nic nie było)

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 17:12   #2162
Soleilka
Zakorzenienie

Dziewczyny miałam zapytać. Czym różni się Folik od innych kwasów foliowych? Bo zauważyłam, że to jeden z droższych kwasów w aptece. Jakiś lepszy jest?

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 17:14   #2163
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
nicki dziękuje!dobrze że już jesteś z nami!moja mama i teściowa też obstawiała wnuczkę
agunia to wklejam mojego maluszka tzn.jego klejnoty akurat spał i nogi rozłożył
ale super jupiiiii
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
haha super
to ja "mojego" domniemanego siusiaka też wkleję (nawet zmierzony został, zaznaczony jest dwoma plusikami ), tylko jakość cienka bo nie mam skanera podpiętego i robiłam fotkę zdjęcia z USG... ale jutro już płytkę będę miała na szczęście
oo fajnie tez wygląda na siusiaka

To ja wkleję focię z środowego usg, jeszcze bez widocznej płci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20111228875.jpg (42,1 KB, 39 załadowań)
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 17:14   #2164
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
A nie mówiłam, że nie było o co się martwić Nicki, twarda babka z Ciebie, tyle godzin w śmierdzącym towarzystwie... Znam ten ból, jechałam 8 godzin autobusem z Zakopanego i całą drogę ktoś mi śmierdział kiełbasą

Ja się zgłoszę na priv po usg, jak będę wiedziała na 100% który to tydzień
Ja rownież zgłoszę się na priv po pierwszej wizycie u gin. tj. 13.01.
Cytat:
nicki dziękuje!dobrze że już jesteś z nami!moja mama i teściowa też obstawiała wnuczkę
agunia to wklejam mojego maluszka tzn.jego klejnoty akurat spał i nogi rozłożył
Ale extra, chociaż dla mnie usg to też czarna magia i ciężko mi coś dostrzec. Jeszcze raz Ci gratuluje.
Cytat:
Cześć mogę dołączyć?????
Mam na imię Ania, mam 23 lata... po prawie dwóch latach starań ujrzałam dwie kreseczki ... obecnie jestem w 8 tyg i 6 dniu ciąży zdążyłam już nawet odwiedzić szpital z powodu plamień, ale na szczęście przeszło wszystko póki co, chociaż mimo wszystko nadal się czasem boję, że znów zobaczę krew na majtkach... Staram się o tym za bardzo nie myśleć, co by dzidziusiowi nie zaszkodzić Jeśli chodzi o objawy to jedyne to bolące piersi w nocy jak się przebudze(normalnie jakbym miała dwa kamienie :P ) brzuszek jeszcze nie rośnie. Kupiłam dziś biustonosz sportowy, w końcu mi wygodnie nic nie uwiera :P .
Na poniedziałek jestem zapisana do gin na wizytę, muszę iść po przedłużenie zwolnienia, bo po tym szpitalu nie ma mowy już o pracy.

Ah... jak leżałam na oddziale i robili mi ostatnie już Usg przed wyjściem do domu to biło już serduszko czyli ok 7t zaczęło bić..

pozdrawiam
Witam i odrazu gratuluje. Ja pierwszą wizytę u gin. mam dopiero przed sobą, idę 13.01. Też mam czasami momenty, że bardzo się boje, aby nie było zadnych plamień i innych złych objawów. Już nie mogę doczekać się wizyty i mam nadzieje, że tez już zobaczę serduszko mojego szkrabka U Ciebie bilo już w 7tc liczonej od ostatniej @?
Stary 2011-12-30, 17:14   #2165
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny miałam zapytać. Czym różni się Folik od innych kwasów foliowych? Bo zauważyłam, że to jeden z droższych kwasów w aptece. Jakiś lepszy jest?
chyba w jednej tabletce jest większa dawka kwasu foliowego niż w innych, ale na 100% nie jestem pewna

phdwao słodka kruszynka

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2011-12-30 o 17:16
Stary 2011-12-30, 17:15   #2166
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
tańcyz jest folacid, ok 4zł gdzieniegdzie nawet taniej
Stary 2011-12-30, 17:15   #2167
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
chyba w jednej tabletce jest większa dawka kwasu foliowego niż w innych, ale na 100% nie jestem pewna
Na opakowaniu pisze 0,4 mg czyli 200%, wydaje mi się, że we wszystkich taka dawka jest

Bloguję
Stary 2011-12-30, 17:16   #2168
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
pytała mnei oczywiście o wszytkie operacje jakie przechodzilam, i widział blizne, nawet ją macał że tak powiem no i pytał mnei ostatnio czy mnei nei boli ale wtedy jeszcze nie bolala
wiec teraz jak pojde to powiem ze własne mnei tak jakby ciągneła blizna, w szczególności przy kichaniu tak jak zaraz po opreacji i może mi powie czy tak ma po prostu być czy zleci jakieś np rozciąganie blizny, zobaczymy

a co do tej ilości dzieciaczków to pwoiem taką histoorię którą przeżyłam będąc w szpitalu z córcią.
Od rana na porodówce był spory ruch, ale nagle zbiegło się o wiele więcej pielęgniarek, lekarzy i neantologów i prawie wszytkie studentki które były na porodówce też się zjawiły. Po mneij więcej godz wszyscy się prawie rozeszły a od studentek dowiedziąłyśmy się że właśnie kobieta urodziła siłami natury bliźniaki choć miało być jedno dziecko. że przez całą ciąże była pod opieką lekrzay, miała robione badania usg, i ktg choć zawsze z nimi były problemy bo uciekał sygnał tętna małuszka(na ktg) albo obraz(na usg). Jeszcze jak przyjechała do szpitala to zrobili jej usg i miało być jedno dziecko. Jak urodziło dziecko to polożna zaczeła krzyczeć że jest jeszcze jedno dziecko w brzuchu i właśnie daltego zbiegli się wszyscy. Dziewczyna była w takim szoku że postanowiła że zostawi jedno dziecko ale jej teściowa powiedziała że nei da zostawić żadnego dziecka w szpitalu i że dadza sobei rade z dwójka. Powiem że dziewczyna była b.młoda i nawet nei wiem czy pełnoletnia, a urodziła parke lekarze komentowali całą sprawe tylko tak, że dobrze że rodizła siłami natury bo jak by miała cesarke to by mogła nei uwierzyć że drugie dziecko na prawde jest jej.
Jak się o tym dowiedzialm to śmiałam sie do mojego tż'ta że dobrze że jeszcze wózka nie kupiliśmy bo jak i nam się bliźniaki nei palanowane urodza to wtedy nei będziemy mieli problemu

podsumowując powiem tylko tyle, czasmi mimo bardzo dobrej aparatury i tak matka natura potrafi nas zaskoczyć i to nie byle jak
omg
Stary 2011-12-30, 17:18   #2169
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
tańcyz jest folacid, ok 4zł gdzieniegdzie nawet taniej
No właśnie widziałam też takie za 3 zł, ja za Folik dałam prawie 9 zł, dlatego się dziwie czemu aż tyle kosztuje

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
To ja wkleję focię z środowego usg, jeszcze bez widocznej płci
Ale ładna kruszynka Świetnie widoczna jest
Cytat:
haha super
to ja "mojego" domniemanego siusiaka też wkleję (nawet zmierzony został, zaznaczony jest dwoma plusikami ), tylko jakość cienka bo nie mam skanera podpiętego i robiłam fotkę zdjęcia z USG... ale jutro już płytkę będę miała na szczęście
Czy siusiak to ten obszar od krzyżyka do krzyżyka ?

Bloguję
Stary 2011-12-30, 17:19   #2170
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Na opakowaniu pisze 0,4 mg czyli 200%, wydaje mi się, że we wszystkich taka dawka jest
jak pisałam, nie jestem pewna

Cytat:

Czy siusiak to ten obszar od krzyżyka do krzyżyka ?
dokładnie

Stary 2011-12-30, 17:20   #2171
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie widziałam też takie za 3 zł, ja za Folik dałam prawie 9 zł, dlatego się dziwie czemu aż tyle kosztuje

---

Ale ładna kruszynka Świetnie widoczna jest
ja biore folacid a od 13 tydodnia mam brac witaminki, i z anie zabuliłam 45zł-femibion natal 2
Stary 2011-12-30, 17:22   #2172
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
jak pisałam, nie jestem pewna

dokładnie
a Wy jaki bierzecie? Bo wzięłam już 1/3 opakowania i zastanawiam się nad tańszym odpowiednikiem.

Jak zgadłam Ale ewidentnie na siusiaka wygląda

Chciałabym już moje maleństwo zobaczyć

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
ja biore folacid a od 13 tydodnia mam brac witaminki, i z anie zabuliłam 45zł-femibion natal 2
O kurde ładna cena... Mi póki co kazał łykać tylko kwas foliowy

Bloguję
Stary 2011-12-30, 17:23   #2173
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
a Wy jaki bierzecie? Bo wzięłam już 1/3 opakowania i zastanawiam się nad tańszym odpowiednikiem.

Jak zgadłam Ale ewidentnie na siusiaka wygląda

Chciałabym już moje maleństwo zobaczyć
ja brałam folik właśnie, a teraz kwas foliowy mam już w witaminkach (ja łykam witaminy PregnaPlus)

No jutro potwierdzimy czy to na pewno siusiak i już doczekać się nie mogę

Stary 2011-12-30, 17:25   #2174
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
ja brałam folik właśnie, a teraz kwas foliowy mam już w witaminkach (ja łykam witaminy PregnaPlus)

No jutro potwierdzimy czy to na pewno siusiak i już doczekać się nie mogę
W pon umawiam się na prywatną wizytę, więc zobaczę czy mi też każe coś innego brać

Nie dziwie się Mojemu kuzynowi w maju urodziło się dziecko. Do porodu byli przekonani, że Jagoda, a urodził się Kubuś Dlatego ja wszystko planuję w neutralnych kolorach kupować. Wózek chciałam beżowy, a ciuszki żółte, fioletowe i zielone będę brała, albo inne neutralne kolorki Póki co chciałabym jakiś ładny kocyk kupić maleństwu

Bloguję
Stary 2011-12-30, 17:28   #2175
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Nie dziwie się Mojemu kuzynowi w maju urodziło się dziecko. Do porodu byli przekonani, że Jagoda, a urodził się Kubuś Dlatego ja wszystko planuję w neutralnych kolorach kupować. Wózek chciałam beżowy, a ciuszki żółte, fioletowe i zielone będę brała, albo inne neutralne kolorki Póki co chciałabym jakiś ładny kocyk kupić maleństwu
ja też planuję neutralne ciuszki (już trochę takich mam od znajomej ), a takie typowo chłopięce czy dziewczęce na upartego to porodzie można kupić

Stary 2011-12-30, 17:29   #2176
muminek82
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny
agunia siusiaczka tam widze jak nic !!!
gajqa witaj gratulacje
luby szokująca historia tzn super że wszystko dobrze się skończyło!
phdwao piękne maleństwo
Soleika ja biore folik
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 17:29   #2177
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
ja też planuję neutralne ciuszki (już trochę takich mam od znajomej ), a takie typowo chłopięce czy dziewczęce na upartego to porodzie można kupić
Mi z pewnością mama dużo nakupi Ale nie chcę na siłę ubierać w różowe czy niebieskie ciuszki, takie oklepane są... Bardziej podobają mi się blado żółte

Zaraz ugotuję sobie zupki pomidorowej, smaka mam

Bloguję
Stary 2011-12-30, 17:31   #2178
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja juz chce 10 stycznia i zobaczyc moja kruszynke!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 17:32   #2179
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie domniemanego siusiaka było widać już w 11tyg i 4 dniu Ale też wiele zależy od tego, jak dzieciak podczas USG się ułoży, chociaż za tydzień u Ciebie to myślę że już zobaczycie jak dzieciaczek nie będzie wyjątkowo wstydliwy
Właśnie nie bardzo wiem jak to będzie na tym usg... bo to pierwsze jest takie krótsze, sprawdzają tak ogólnie czy wszystko jest ok, NT i serduszko. Dopiero na tym drugim, ok. 20 tyg jest dokładniejsze badanie wszystkich narządów i dopiero wtedy mówią jaka płeć (jeśli widać).

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak miło że o mnie pamiętacie
Właśnie padłam na łóżko i umieram, po godzinie jazdy samochodem przesiedliśmy się na pociąg którym jechaliśmy ślaczkiem przez całą Polskę przez kolejne 10 godzin. Z czego ostatanie 3 godziny w wyperfumowanym towarzystwie, które wychodziło na papierosa (ale z paszczy i tak im śmierdziało) i jeszcze na sam koniec zaczęli gadać o mielonce... myślałam że tam już wyhaftuje... ale dojechałam do domu i czuję się delikatnie mówiąc nienajlepiej...
Tak jak ktoś tu podejrzewał wyjeżdzałam na święta i nie zdążyłam i się pożegnać. Teście wiedzą już o wnuczątku..dowiedzieli się przy wigilii... cieszyli się i płakali równocześnie
Zaperwne nie nadrobie tych wszystkich stron wiec prosze o nowe mamuski żeby zgłosiły się na priv

Muminku gratuluje synusia mamusi moja teściowa zgodnie z moją mamą obstawiają córeczkę, chociaż podejrzane dla niej były pochłaniane przeze mnie octowe przekąski
Dobrze że jesteś z powrotem
Tak myślę, że trzeba by dopieścić naszą listę Jakieś kolorki dodać, uporządkować daty etc.
Jeśli nie masz na to czasu albo ochoty to ja się tym chętnie zajmę
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 17:33   #2180
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Mi z pewnością mama dużo nakupi Ale nie chcę na siłę ubierać w różowe czy niebieskie ciuszki, takie oklepane są... Bardziej podobają mi się blado żółte

Zaraz ugotuję sobie zupki pomidorowej, smaka mam
podobno straszny problem jest z ciuszkami dla dziewczynki innymi niż różowe... Koleżanka mi mówiła, że poszli do jakiegoś sklepu z ubrankami dla maluszków i na dziale dla dziewczynek sam róż, a dla chłopaków wybór kolorów ogromny... i chociaż mają dziewczynkę ciuszki kupili na dziale dla chłopców

hanjah a no tak, ta ich polityka... ja miałam niby krótkie to usg a gin i tak sobie podejrzał co tam między nogami słychać

Stary 2011-12-30, 17:35   #2181
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
podobno straszny problem jest z ciuszkami dla dziewczynki innymi niż różowe... Koleżanka mi mówiła, że poszli do jakiegoś sklepu z ubrankami dla maluszków i na dziale dla dziewczynek sam róż, a dla chłopaków wybór kolorów ogromny... i chociaż mają dziewczynkę ciuszki kupili na dziale dla chłopców
O kurde, to ładnie... Ale póki dziecko małe, to różnicy nie widać. A ja nie chcę mieć jak coś słodkiej bezy Przejdę się też niedługo po lumpkach, czasami są białe kaftaniki z metkami po złotówce dla noworodków

Bloguję
Stary 2011-12-30, 17:41   #2182
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
O tamponie nie słyszałam. Ja raczej pobrałam mocz prawidłowo. Nauczyłam si tego już kilka lat temu i nigdy nie było żadnych bakterii Mam nadzieję, że żuravit pomoże, bo nie chcę antybiotyku. A Ty coś łykasz na te bakterie czy tylko masz powtórzyć badanie?
piłam sok żurawinowy ale ja nie miałam żadnych objawów zapalenia pęcherza więc nie zbyt się tymi bakteriami przejęłam

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

W którym tygodniu dowiemy się o płci dziecka ? Już chciałabym co nie co kupić , teraz takie fajne promocje są h&m . Jestem w 13tyg i 5 dni , a wizytę mam kolejną dopiero 20 .01 mam nadzieję , że już będzie widać ?!.
wg usg jestem dokładnie w tym samym tygodniu i dniu
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 18:25   #2183
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kobitki!
jestem po usg wszystko w porządku puls wzorowy także jestem mega szczęśliwa i widziałam siusiaka wiec będzie chłopak!!!!!
moje przeczucie się sprawdziło:ju pi:
Gratuluję synusia! Ciekawe czy u mnie też się sprawdzi?

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kasik27 Pokaż wiadomość
Ja pochłaniam wszystko,może bliżniaki... ależ bym chciała...
Może Choć u mnie jest jeden malutki Tasiemiec, a ja czasem jem, jem, jem....

Cytat:
Jak myślicie, penne z tuńczykiem w sosie śmietanowym mogłoby być daniem na jutro? Czy raczej coś tradycyjnego podać?
Brzmi wspaniale

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak miło że o mnie pamiętacie
Właśnie padłam na łóżko i umieram, po godzinie jazdy samochodem przesiedliśmy się na pociąg którym jechaliśmy ślaczkiem przez całą Polskę przez kolejne 10 godzin. Z czego ostatanie 3 godziny w wyperfumowanym towarzystwie, które wychodziło na papierosa (ale z paszczy i tak im śmierdziało) i jeszcze na sam koniec zaczęli gadać o mielonce... myślałam że tam już wyhaftuje... ale dojechałam do domu i czuję się delikatnie mówiąc nienajlepiej...
Tak jak ktoś tu podejrzewał wyjeżdzałam na święta i nie zdążyłam i się pożegnać. Teście wiedzą już o wnuczątku..dowiedzieli się przy wigilii... cieszyli się i płakali równocześnie
Zaperwne nie nadrobie tych wszystkich stron wiec prosze o nowe mamuski żeby zgłosiły się na priv

Muminku gratuluje synusia mamusi moja teściowa zgodnie z moją mamą obstawiają córeczkę, chociaż podejrzane dla niej były pochłaniane przeze mnie octowe przekąski
Dobrze, że się odezwałaś

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Cześć mogę dołączyć?????
Mam na imię Ania, mam 23 lata... po prawie dwóch latach starań ujrzałam dwie kreseczki ... obecnie jestem w 8 tyg i 6 dniu ciąży zdążyłam już nawet odwiedzić szpital z powodu plamień, ale na szczęście przeszło wszystko póki co, chociaż mimo wszystko nadal się czasem boję, że znów zobaczę krew na majtkach... Staram się o tym za bardzo nie myśleć, co by dzidziusiowi nie zaszkodzić Jeśli chodzi o objawy to jedyne to bolące piersi w nocy jak się przebudze(normalnie jakbym miała dwa kamienie :P ) brzuszek jeszcze nie rośnie. Kupiłam dziś biustonosz sportowy, w końcu mi wygodnie nic nie uwiera :P .
Na poniedziałek jestem zapisana do gin na wizytę, muszę iść po przedłużenie zwolnienia, bo po tym szpitalu nie ma mowy już o pracy.

Ah... jak leżałam na oddziale i robili mi ostatnie już Usg przed wyjściem do domu to biło już serduszko czyli ok 7t zaczęło bić..

pozdrawiam
Cześć! Gratuluję Ja też zaliczyłam szpital. Mam nadzieję, że plamienia już do Ciebie nie wrócą

Cytat:
haha super
śliczna fotka. Ale ja bym powiedziała, że to stópka jest a nie siurek Ale ja się nie znam.

Cytat:
Ja też biorę witaminki z kwasem. Pharmaton Matruelle. Około 40 zł

Cytat:
Dokładnie. Przecież dzieciaczek będzie rósł, więc potem można coś konkretniejszego dokupić.

Cytat:

No właśnie z tym różowym i niebieskim to jakaś przesada. Ja też mam zamiar neutralne kolory kupować. Nie lubię różowego więc odpada. Ale jak będę miała córkę, to będzie też nosiła niebieski, bo mi się podoba

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
piłam sok żurawinowy ale ja nie miałam żadnych objawów zapalenia pęcherza więc nie zbyt się tymi bakteriami przejęłam

Ja też nie mam żadnych objawów. Pęcherz mnie nie boli. Sikam tak samo często jak przed infekcją. A w badaniu bakterie... Kupię też sok żurawinowy w przyszłym tyg

Ja mam genetyczne 11 stycznia. Wtedy będzie dokładnie 12 tyg od ostatniej @. I czuję, że lekarz powie mi, kto tam mieszka Zresztą podobno ten lekarz zwykle mówi właśnie na genetycznym. Zresztą dla mnie to nie ma znaczenia.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 18:47   #2184
Maciejka__
Zakorzenienie

Ja biorę kwas foliowy na receptę, czyli 5 mg - ok. 3 zł za 30 tabletek. Poza tym witaminki Prenatal Classic, w którym jest go 0,8 mg, a potrzebujemy chyba 0,4 mg/dobę.
Poza tym euthyrox, luteinę , magnez i żelazo. No i scopolan, jak czuję skurcze.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 18:48   #2185
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Ja rownież zgłoszę się na priv po pierwszej wizycie u gin. tj. 13.01.

Ale extra, chociaż dla mnie usg to też czarna magia i ciężko mi coś dostrzec. Jeszcze raz Ci gratuluje.

Witam i odrazu gratuluje. Ja pierwszą wizytę u gin. mam dopiero przed sobą, idę 13.01. Też mam czasami momenty, że bardzo się boje, aby nie było zadnych plamień i innych złych objawów. Już nie mogę doczekać się wizyty i mam nadzieje, że tez już zobaczę serduszko mojego szkrabka U Ciebie bilo już w 7tc liczonej od ostatniej @?
Tak.. liczę tygodnie od ostatniej @, mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze. 3mam kciuki za pierwszą wizytę ta pierwsza jest najlepsza :P przynajmniej dla mnie taka była
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 18:55   #2186
eninka84
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez ancys_krakow Pokaż wiadomość
Eninka to znaczy że jesteśmy w podobnym etapie Ja mam dziś 6 tydzien i 3 dzień i do lekarza 12 stycznia i mam wielką nadzieję wreszcie usłyszeć serduszko. A co do objawów mam podobne, troszkę mnie kuje brzuszek szczególnie wieczorem
To ja 10 mam nadzieje zobaczyć serduszko
Martwię sie czy w tak wczesnej ciazy moze b. Zaszkodzić zdenerwowanie. Generalnie jestem z natury nerwicą chodzącą, mam stresująca pracę i nie potrafię sie opamiętania mam nadzieje ze bobo bedzie odporny na moje nastroje
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 19:08   #2187
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurde, to ładnie... Ale póki dziecko małe, to różnicy nie widać. A ja nie chcę mieć jak coś słodkiej bezy Przejdę się też niedługo po lumpkach, czasami są białe kaftaniki z metkami po złotówce dla noworodków
mi też podobają się kolorowe ubranka, a nie róż i niebieski takie troche mdłe to wszystko.
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Gratuluję synusia! Ciekawe czy u mnie też się sprawdzi?
dziękuje życzę żeby Tobie też się sprawdziło
Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
To ja 10 mam nadzieje zobaczyć serduszko
Martwię sie czy w tak wczesnej ciazy moze b. Zaszkodzić zdenerwowanie. Generalnie jestem z natury nerwicą chodzącą, mam stresująca pracę i nie potrafię sie opamiętania mam nadzieje ze bobo bedzie odporny na moje nastroje
nie denerwuj się! ja jestem przykładem na to jak nerwy mogą żle wpłynąć na dziecko,przed badaniem usg genetycznym myslałam że wyjdę z siebie z nerwów i mały miał tętno 181,bardzo wysokie lekarz mnie odrazu uświadomił że maly czuje jak mama jest zdenerwowana a teraz już było badanie na luzie nie denerwowałam sę i tętno 156
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 19:19   #2188
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja biorę kwas foliowy na receptę, czyli 5 mg - ok. 3 zł za 30 tabletek. Poza tym witaminki Prenatal Classic, w którym jest go 0,8 mg, a potrzebujemy chyba 0,4 mg/dobę.
Poza tym euthyrox, luteinę , magnez i żelazo. No i scopolan, jak czuję skurcze.
ja tez biore eythyrox, przed ciąża 25, w ciazy skoczyly wyniki i biorę N50, powiedz mi co jakis czas zamierzasz badac tarczyce w ciazy?
Stary 2011-12-30, 19:28   #2189
eninka84
Zadomowienie

Dziewczynki ach z wasza cera? Mnie wypryszczylo......:/
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 19:29   #2190
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ach z wasza cera? Mnie wypryszczylo......:/
moja ładna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości